⭐️⭐️⭐️⭐️
🔶🔹فراموشی در پرداخت زکات فطره
🔷🔸سؤال۹: فراموش کردهایم زکات فطره بپردازیم، حکم آن چیست؟
👈 👈جواب: اگر زکات فطره را جدا کرده اید همان را بپردازید و اگر جدا نکرده اید، بنا بر احتیاط واجب باید بدون نیت ادا و قضا جدا کرده و با قصد قربت بپردازید.
➖➖➖➖➖
💠سایت آیت الله خامنه ای
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
حدیث رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در مورد زکات فطره...
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
کارت به کارت کردن زکات فطره...
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
*🔴قابل توجه روزه داران گرامی👇*
*✅کدام مراجع فردا یکشنبه را اول ماه شوال و عید فطر اعلام کردند؟*
*آیت الله سیدعلی خامنهای-آیتالله حسین نوری همدانی- آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی- آیتالله سید کاظم حائری و آیتالله بشیر نجفی*
*❌کدام مراجع فردا یکشنبه را ۳۰ رمضان اعلام کردند؟*
*آیتالله سیدعلی سیستانی -آیتالله عبدالله جوادی آملی- آیتالله ناصر مکارم شیرازی- آیتالله سید موسی شبیری زنجانی- آیتالله جعفر سبحانی- آیت الله حسین وحید خراسانی و آیت الله لطفالله صافی گلپایگانی*
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
عید چند شنبه است
با خواندن این متن پاسخ خیلی از سوالات در این متن پاسخ داده شده و خوب است پرسشها نیز بر اساس یکنگاه منصفانه و علمی مطرح شود.
با توجه به اینکه مبنای مراجع معظم تقلید در اعلام عید سعید فطر متفاوت است و برخی بر اساس نگاه فقهیشان، دیدن ماه را با چشم مسلّح(استفاده از ابزاری نظیر تلسکوپ) را کافی میدانند و برخی نیز با ادلّه فقهی خودشان، تنها دیدن ماه را با چشم معمولی لازم میدانند لذا در برخی سالها، اختلافی در اعلام روز عید فطر رخ میدهد که طبیعیست و ناشی از این تفاوت در مبنای فقهیست.
.
قاعدتا مساله دیدن ماه، تقلیدی نیست اما هر مکلّف لازم است که بر مبنای نظر مرجع تقلید خودش عمل کند، مثلا اگر حتی کسی خودش با تلسکوپ ماه را بییند اما مرجع تقلیدش این روش را قبول نداشته باشد نمیتواند افطار کند.
.
تاکنون مقام معظم رهبری و حضرات آیات نوری همدانی و علوی گرگانی روز یکشنبه را بر اساس مبنای فقهی خودشان عید اعلام کرده اند.
حضرات آیات سیستانی، مکارم شیرازی،شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و وحید خراسانی که مبنای فقهی آنها متفاوت است روز دوشنبه را عید اعلام کرده اند و مقلدین آنها یکشنبه سی ام رمضان خواهد بود.
با توضیحاتی که گفته شد
اولا در این موضوع، بحث اعتماد یا عدم اعتماد نیست، بحث بر سر تفاوت مبنای فقهیست وگرنه گروه دوم یقین دارند که گروه اول یقینا با چشم مسلح، دیدن ماه بر آنها ثابت شده، اما مبنای آنها برای اعلام عید متفاوت است.
ثانیا هرکس باید به نظر مرجع خود عمل کند چون حکم حکومتی در کار نیست و هر مرجعی فتوای خود را داده ، اگر حکم حکومتی بود مراجع دیگر هم باید به آن عمل میکردند
خلاصه نظرات اعلامی یا طبق مبانی مراجع در مورد عید فطر:
📚 مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی #امام_خامنه_ای (مد ظله العالی)، آیات عظام #خوئی، #تبریزی، #فاضل لنکرانی، سید کاظم #حائری، #نوری همدانی و #وحید خراسانی: یکشنبه 4 خرداد 1399 روز عید فطر می باشد.
📚 آیت الله #سیستانی و #مکارم: رویت هلال با چشم غیر مسلح در شهرهای هم افق اثبات نگردید، بنابراین دوشنبه 5 خرداد 1399 روز عید فطر می باشد.
📚 آیت الله #صافی: رویت هلال با چشم غیر مسلح در شهرهای با اشتراک در شب، اثبات نگردید.
🔰 نکته: سفر رفتن برای افرادی که یکشنبه برایشان ماه مبارک رمضان است، واجب نیست و می توانند روزه بگیرند؛ گرچه سفر رفتن قبل از ظهر و افطار کردن در سفر هم مجاز است.
منابع: سایت لیدر، سایت مراجع تقلید، سایت سراج، دفتر آیت الله مکارم
سخنانی از مقام معظم رهبری امام خامنه ای در مورد اختلاف فتاوا در اعلام اول ماه:
👓 در قضیهی این #عید_فطر هم که فرمودند، به نظر من اینی که ما بگوئیم باید جوری بشود که همه، در یک روز عقیدهی به عید پیدا کنند، این نشدنی است؛ یعنی طبق مبانی فقهی ما نشدنی است؛ همهی فقها بر یک فتوا متفق بشوند؛ خوب، نمیشود
🔹 بالاخره یک فقیهی ممکن است پیدا بشود که نظرش چیز دیگری باشد؛ بنابراین اختلاف به وجود خواهد آمد. ما این اختلاف را خیلی بزرگ نکنیم؛ چه اهمیتی دارد؟ چه اشکالی دارد؟
‼️ یک نفری است، فتوائی دارد یا مقلدینی هم دارد، یا ندارد و طبق فتوای خودش عمل میکند.
🔻 منتها البته امسال هم مشاهده کردید، با اینکه بعضی از آقایان بزرگ و محترم و مراجع عظام نظرشان نظر دیگری بود، هیچ #تظاهری به این نظر مخالف انجام نگرفت؛ شما ملاحظه کردید. این خیلی چیز مهمی است؛ این خیلی چیز عظیمی است؛ خیلی باید قدردانی کرد.
اینجور نبود که حالا یک نماز عید روز یکشنبه تشکیل بشود مثلاً در اصفهان یا در مشهد یا در تهران یا جای دیگر، یک نماز عید هم روز دوشنبه. همچین کاری اتفاق نیفتاد؛ این خیلی مهم است. خوب، بزرگان انصافاً همینطور که همیشهی عقیدهی ما بوده و الان هم هست، به مصالح نظام، به مبانی نظام خیلی پایبندند، خیلی معتقدند؛ انسان اینها را میبیند؛ و واقعاً باید قدردانی کرد، شکرگزاری کرد.
🔹 بنده خیلی از آقایان محترم و بزرگی که #فتوایشان_هم_غیر از آن چیزی بود که #مبنای #حکم ما بود، متشکرم، اما در عین حال، به مخالفت تظاهری نکردند؛ این خیلی چیز مهمی است.
.
🎉🌸🌙عید
🎉🌸🌙سعید
🎉🌸🌙فطر
🎉🌸🌙بر شما
🎉🌸🌙دوستان
🎉🌸🌙عزيز
🎉🌸🌙و
🎉🌸🌙خانواده
🎉🌸🌙محترمتان
🎉🌸🌙مبـــارک
🎉🌸🌙و فرخنده
🎉🌸🌙بــــــاد
حلول ماه مبارک شوال🎉🌸🌙
بر شما و خانواده گرامیتون🎉🌸🌙
تهنیت و مبارکــــــــَ باد🎉🌸🌙
درباره 60 فقیر در کفاره روزه، که باید به آنها طعام داد، اگر فقیر سنی و یا غیر مسلمان باشد، صحیح است؟
پاسخ
بیشتر فقها فتوا داده و یا احتیاط را در آن میدانند که کفاره روزه تنها باید به شیعه دوازده امامی پرداخت شود، ولی این نظر نیز وجود دارد که میتوان برای «تألیف قلوب»، آنرا به فقرای اهلسنت یا غیر مسلمان نیز پرداخت.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
خیر.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
احتیاط آن است که فقیر شیعه دوازده امامی باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
فقط باید به نیازمندان شیعه داد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
کفاره باید به فقیر مسلمان پرداخت شود و پرداخت به کافر مجزی نیست و در مورد ایمان احوط آن است که مؤمن به معنی الاخص باشد.
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
#اطلاعیه
📌 اثبات رؤیت هلال ماه شوّال برای حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
با اطلاعاتی که از خارج و داخل ایران درباره رویت هلال به آیت الله العظمی مکارم شیرازی رسید برای ایشان اطمینان حاصل شد که امروز (چهارم خرداد 1399) عید است.
فلذا اعلام عید کردند
ان شا الله عید بر همه مبارک باشد
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
نظر آیت الله علوی گرگانی نیز در سایت ایشان قرار گرفت. 👇👇
با رصد کارشناسان، هلال ماه در عصر شنبه سوم خرداد رویت شد، بنابراین یکشنبه ۴ خرداد ماه اول ماه شوال و عید سعید فطر است.
عید سعید فطر مبارک
آیت الله علوی گرگانی، چشم غیر مسلح را لازم میدانند مگر آنکه چشم مسلح در حکم رفع موانع رویت باشد که آن را هم در حکم چشم غیر مسلح میدانند. بنابراین برخی از دوربین ها که در حکم رفع مانع رویت (مانند فضای غبار آلود و مانند آن هستند) را در حکم چشم غیر مسلح می دانند.
🌾 نظر مراجع تقلید درباره مبلغ زکات فطریه سال ۱۳۹۹
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
میزان زکات فطره سال ۱۳۹۹...
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
قوت متعارف یا قوت شرعی...
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
آیا غیر سادات می توانند به سادات فطریه بدهند؟
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
📚فطریه میهمان
💠 سؤال: آیا پرداخت #فطریه_ميهمان به عهده میزبان است؟
✅ جواب:به طور کلی اگر مهمانی #شب_عید_فطر، متصل به مهمانی شب های گذشته یا آینده باشد به حدی که مهمان عرفا، #نان_خور محسوب شود، فطریه او بر عهده #میزبان است.
#احكام_زکات_فطره #فطره_میهمان
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯