آقای ابا عبد الله.mp3
979.3K
🔹آقای ابا عبدالله
بزرگترین ســرمایه
با حرَمِش همسایه
بهِش میگن آقــایِ
ابــــــا عــبــــد الله... .
➕در واپسین روزِ ماهِ محرّم 1445، تقدیم به همهی کسانی که در طول این سالها به واسطهی محرّم و وجودِ نازنینِ سیدالشهداء با آنان آشنا شدم... .🌹
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin
🔹نجاست کافر
❓چرا کافر، نجس است از نظرِ اسلام؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 معنایِ کفر: کافر کسی است که یک یا چند حقیقتِ اعتقادی یا ضرورتِ دینی را انکار میکند. مثلا خدا یا نبوّت یا قیامت را قبول ندارد. یا یکی از ادیانِ آسمانی مثلاِ اسلام را قبول دارد ولی برخی از ضروریاتِ همان دین مثلِ نماز، روزه یا حجاب را عالمانه و عامدانه انکار میکند.
➕ معنایِ نجس: شخص یا شیئی که "ظاهراً" یا "باطناً" ناپاک و فاقدِ طهارت است اصطلاحا نجس نامیده میشود. نجاستِ ظاهری مثلِ خون، ادرار، مدفوع، منی، مردار، سگ، خوک و مشروب. علاوه بر اینها انکارِ خدا و لجاجت در برابرِ دستوراتِ الهی، نوعی خباثت و پلیدیِ روحی است که این حقیقت با تعبیرِ "نجاستِ کافر" بیان میشود.
✅ گویا برچسبِ "نجس" کیفر و مجازاتی است برای کسی که از حیثِ اعتقادی، انحرافِ درونی دارد و روحَش توسط شیطان تصرف شده است. همانطور که برچسبِ "دزد" برای کسی است که انحرافِ عملی دارد.
➕علاوه بر خباثتِ روحی، حکمِ اسلام به نجاستِ کافر میتواند این فایده را هم داشته باشد که مانعِ معاشرتِ مومنین با کفار است. این ممنوعیت:
1️⃣ اولا از سرایتِ افکارِ باطل و معاصی در بینِ مسلمین جلوگیری میکند.
2️⃣ ثانیا سدّ محکمی است در برابرِ نفوذ کفار در بدنهی جامعهی ایمانی.
3️⃣ ثالثا تلنگر و توبیخی است برای کفار که شاید زمینه را برای برون رفتِ او از کفر فراهم کند.
4️⃣ رابعا خوراک، پوشاک و مسکنِ كافران بدلیلِ عدمِ اجتناب از گوشت خوک، مشروب، ادرار، مدفوع منی و... "غالبا" به نجاست آلوده است و حکمِ نجاستِ کافر، بنوعی از آلودگیِ مومنان به نجاساتِ ظاهری هم جلوگیری میکند.
👌گرچه کافر حتی اگر همهی زندگیاش را هم آب بکشَد باز هم بخاطرِ نجاستِ باطنی که عرض شد، پاک نیست. تنها راهِ پاکیِ کفر به زبان آوردنِ شهادتین و ایمان است.
🆔 @SinJimDin
🔹رسپینا
1️⃣ روز اول:
عشقم سلام❤️ حالتون خوبه؟😢
2️⃣ روز دوم:
بازم سلااام😍 منم مزاحم همیشگی. دیروز جوابمو ندادین گفتم شاید دلخورین ازم❤️
3️⃣ روز سوم:
تعریف شما رو خیلی شنیدم. آخه چرا جواب نمیدین؟😢 چن بار تماس گرفتم قطع کردین.
4️⃣ روز چهارم:
حاج آقا من "محمد"م. از دوستاتون؛😉 خواستم یه کم اذیتتون کنم. خواهش میکنم گوشی رو بردارین کارتون دارم.🌸
📞 تا گوشیو برداشتم دیدم خانومه! از ترس اینکه قطع کنم خیلی سریع با صدایی آلوده گفت: "به شما حاج آقاها یاد ندادن جوابِ ما آدما رو بدین"؟!😡 با مهربانی گفتم: "خواهرم! خب شما پیامائی دادین که نه شایسته شماست و نه شایسته من".🙂
🗣 با همون لحن ادامه داد: "باید یه جا ببینمت حاج آقا! حالا بگو کِی و کُجا وعده دیدار ما"؟😏 گفتم خانوم "انگار شما خوب میشناسید منو اما من شما رو نمیشناسم و کلا لزومی نمیبینم با یه نامحرم وعده بزارم". یه کم بلند تر از قبل گفت: "حالا شما بیا شاید مَحرم شدیم".😂
❌ خیلی سمج بود! نباید تماسشو جواب میدادم از اول!! بعنوان کلام آخر گفتم: "میام سرِ قرار اما با همسر و دخترم"! اینو که گفتم انگار شُل شد و متعجبانه گفت مگه متاهلید شما حاج آقا؟!😳 گفتم بله و محض اطلاع همه پیامای ارسالی تونو به همسرم نشون دادم.🙂
➕گوشی قطع شد و بلافاصله این پیام رو داد: "حاج آقا تو رو خدا ببخشیدم؛ یه شیطنت دخترونه بود فقط؛ اگه میدونستم متاهلید هیچ وقت پیام نمیدادم از خانومتونم عذرخواهی کنید من دختر فاسدی نیستم".
📩 اینبار پاسخ پیامشون رو دادم: "پیامِ آخرتون نشان از نجابت و پاکی داشت🌸 اما حتی اگرم مُجرد بودم باز شما نباید اون پیامها رو میفرستادین. عذرخواهی از همسرم رو هم خودتون داشته باشین. اینم شماره شون... خدا نگهدار".
🔔 یک هفتهای گذشت و من فراموش کردم این ماجرا رو. اما چن روزی حس میکردم تماسای همسرم زیاد شده. هر تماس گاهی تا 55 دقیقه طول میکشید! به شوخی یه بار به شوخی گفتم کیه این از ما بهترون که باهاش مکالمه میکنی اونم یک ساعت یک ساعت؟
👩 گفت: "رسپینا"! گفتم چی؟! رسپینا دیگه چیه؟😳 گفت دوستِ جدیدمه همون خانمی که برات پیامک میداد!😊 گفتم عه! چشمم روشن باهم رفیقم شدین پس! کیه؟ منو از کجا میشناسه؟
👩 میگه آروم میشم وقتی باهات حرف میزنم! با حاج آقا هم از طریق یکی از دوستام که پای سخنرانی شون بودن آشنا شدم. بابا و مامانش هر دو متخصص مغز و اعصابن، یه جایِ خوب تهران زندگی میکنن با کلی ثروت و دارایی! گاهی تماس میگیره میگه کیشم، گاهی ویلای چالوس، گاهی هم میگه داریم میریم فرانسه! خیلی به دین پایبند نیس البته؛ اما فک میکنم بُنیه شو داره.
📞رسپینا توی مناسبتها برای تبریکِ اعیاد گاهی با منم تماس میگرفت. گاهی حتی سوالاتِ دینی و مذهبی شو ازم می پرسید! گاهی هم گلایه میکرد از بسیجیهائی که به تیپ و ظاهرش گیر میدن! منم با حوصله جواب میدادم. رسپینا با همون پسره که دیگه داشت دندانپزشک میشد، همون سال ازدواج کرد نیمهی شعبان... .🎉🎊
👨شوهرش با اینکه از آخوندا متنفر بود اما مانع ارتباط رسپینا با همسرم نمیشد. تا اینکه یه روز شوهرش بهم پیام داد: "حاج آقا من نمیخوام همسرم با خانوم شما رابطه داشته باشه"!!😡 این شاید اولین پیام ایشون به من بود! گفتم: "آخه چرا؟ توی لفافه و البته با احترام گفت: "رسپینا دچار دوگانگی شخصیتی شده و گرایشات مذهبی پیدا کرده و من نمیخوام اینو. لطفا این ارتباط همین امروز کات بشه"!!
👳♀اولش از در شوخی و دوستی در اومدم اما خیلی سفت بود! برای اینکه منصرفش کنم یه کم ادای روشنفکرا رو در آوردم و گفتم خب من که نمیتونم همسرم رو مجبور به قطع رابطه کنم! توی خونه ما همه آزادن و من فقط در حد توصیه میتونم کلامتون رو بهشون منتقل کنم!
➕ خب همسرِ شما شروع کننده این دوستی بودن و کاش این دوستی، بدونِ بحثای مذهبی و صرفا با رویکرد عاطفی و دوستانه ادامه پیدا کنه بین ایشون و همسرم. تازه من و شمام میتونیم دوستای خوبی برای همدیگه باشیم❤️
➕ سرتون رو درد نیارم از اون روز دیگه رسپینا هیچ پیامی نداد!! و من هنوز منتظرم یه روز برگرده... اون زمینهی مذهبی شدن رو داشت گرچه توی یه خانوادهی غیر مذهبی بزرگ شده بود. حیف شد... .
✍️ پ.ن: این ماجرا واقعیه، البته کمی پرورش دادمش من. با توجه به اینکه جز من و همسرم کسی نمیشناسه ایشونو، منو هم منع نکردن از نقل این داستان پس بابت نشر این ماجرا خُرده نگیرید بهم. همه اینا رو گفتم که بگم:
👈 اولا کاش ما مذهبی ها برخورد بهتری داشته باشیم با غیر مذهبیها تا شاید یه رفتار خوب، بستر هدایت کسی رو فراهم کنه.
👈 ثانیا نیازی نیس بند و به آب بدین و به هر پیامی جواب بدین گل پسرای عزیز! سکوت شما به پیامهای ناشناس بهترین جواب هست.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ حاج آقا برگردون!!
✅ یک امام جماعتِ دهه شصتی که با دستِ خالی، بدونِ حمایتهای دولتی و صرفاً با کمکهای مَردمی با محوریّتِ مسجد، بنیانگذارِ خیریهای شده با تراکنشِ مالی روزانه 200 میلیون!
➕حجت الاسلام علی هاشمی که بینِ نوجوانانِ شهرَش به حاج آقا برگردون مشهور است، آرزویَش دیدارِ رهبری است.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin
15.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ نبرد کد پستی
📹 مردمداری یادمون رفته... آخونده رفته تو مسجد... بچه بسیجی توی پایگاه... مردم هم وِل تو خیابون!
❗️این اون مسجدی که امام میگفت سنگره نیست! امروز مساجد شبیه اتوبوس شده! طلبه طبیب دوّار نیست و مُشرک شده به شِرکِ استخدام.
☝️اگه اهلِ کار دینی هستی و دغدغهی فرهنگی داری حتماً اینو گوش بده.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ مسجد خوب
👌 به مناسبت روز جهانی مسجد
🕌 یکی از شاخصههای آرمانشهر اسلامی ارتقاء نقش مسجد بعنوان پایگاه توحید در جامعه ایمانی است. استفاده از ظرفیت مسجد میتواند نقش موثری داشته باشد در تربیت موحدین و ترویج فرهنگ دینی در جامعه.
☝️برای رسیدن به این افق، دقت در چهار نکتهی اصلی، ضروری است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ مسجد خوب 👌 به مناسبت روز جهانی مسجد 🕌 یکی از شاخصههای آرمانشهر اسلامی ارتقاء نقش مسجد بع
👉2👈
ادامه👆👆👆
🕌 چهار ویژگیِ یک مسجدِ خوب:
1️⃣ مهندسی: مسجد باید در محل عبور و تردد مردم قرار گیرد و مهندسی شهر اسلامی نباید بگونه ای باشد که برج ها، تالارها، رستوران ها، بازار، بانکها و پاساژهای مجلل که نمادِ دنیاگرائی هستند برجسته تر از مساجد باشند. برجسته بودن مسجد در انظار عمومی، اقبال آنها به سمت مساجد را بدنبال دارد.
2️⃣ جایگاه والای مسجد: مهجوریت مسجد از زمانی آغاز گشت که این مکان مقدس، همانند کلیسا مبدَّل به مکانی صرفا برای عبادت و برگزاری نماز شد. یکی از دلایلِ بی رغبتی نسبت به ساختِ مساجد آن است که مسجد صرفا مکانی برای اقامه نماز و برگزاری مجلس ترحیم قلمداد میشود! و همین نگاهِ حداقلی نسبت به مسجد موجب میشود پرداخت هزینه ازدواج و معاش فقرا واجبتر از عمران مساجد قلمداد شود.
📣 نقشی که مسجد در صدر اسلام ایفا میکرد بسیار فراتر از مسجدِ امروزی است. به کارکردِ مسجد در صدر اسلام توجه کنید:
👈 برگزاری عروسی (تالار)
👈 مرکز جمعِ اعانات، اعطای قرض الحسنه و استفاده از ظرفیت موقوفات برای اشتغالزائی (بانک)
👈 مرکزِ تحصیل علم و دانش (مدرسه ـ دانشگاه ـ حوزه)
👈 محل حل اختلافات (دادسرا)
👈 محل اجتماع کارشناسان متعدد و پاسخ به سوالات دینی، طبی و... (مرکز مشاوره)
👈 صومعه عبادت (نماز، اعتکاف، تهجد)
👈 جلسات بصیرت و سیاست (نماز جمعه)
👈 رسانه ای شفاف و صادق برای اعلام اخبار (صدا و سیما)
👈 مرکز تربیتِ علما، دانشمندان و شهدا (بنیاد نخبگان)
👈 کانون اتحاد سلیقه ها و افکار (تقریب مذاهب و مکاتب)
👈 محفل مشورت، انتقاد و پیشنهاد (مجلس شورای اسلامی)
👈 محل آموزش هنرهائی نظیر خطاطی (فرهنگ سرا)
👈 کانون تجمع برای آموزشهای نظامی، آمادگی جسمانی، شنا، تیراندازی، سوارکاری و ورزش رزمی (باشگاه)
⚠️ تفکیکِ رسالت هایِ فوق از مسجد و ایجادِ سازمان های موازی از یک سو سازمان های مزبور را دچارِ انحراف از مبانیِ اسلام کرده است که نمونه بارزش بانک است؛ و از سویِ دیگر موجبِ به حاشیه راندنِ این ارگانِ اصیلِ اسلامی شده است و نقش آن را در حدِ یک مکانِ عبادیِ صِرف تنزل داده است.
⛔️ حتی برخی مراکز مذهبیِ مَن درآوردی مانند حسینیه، دارالقرآن، سازمان تبلیغات، موسسات مذهبی، محافل دینیِ خانگی، فرهنگسرا، سرای محله و تشکُّل هایِ مشابه، اگر فعالیت هایشان موجبِ از بین رفتن محوریت مسجد و کاهشِ قدرت مساجد شود و به نوعی لطمه بر پیکره مسجد وارد کنند، حکمی مشابهِ مسجد ضرار دارند. همه ارگانهای نامبُرده باید زیر مجموعه مسجد باشند و نه بالا دست! خروجی شان باید آبادانی مساجد باشد و نه خلوت سازیِ مسجد.
3️⃣ عمران مساجد: اشتباه نکنید! مراد از عمران مساجد، زیباسازیِ افراطی و تجملاتیِ خانه خدا نیست. از قضا تزئین نمای بیرونی و درونی مسجد با رنگها و نقوش از میزان حضور قلب و اخلاص مؤمنین میکاهد. خدای متعال در آیه 18 سوره توبه معنای عمرانِ مسجد را اینگونه بیان میکند: "إنّما یَعمُرُ مساجدَ اللّهِ مَن آمن باللّهِ و الیومِ الآخِرِ و أقامَ الصّلاةَ و آتى الزّکاةَ و لم یَخشَ إلاَّ اللّهَ". طبق این آیه، آبادانیِ مسجد به تحقق دو رکن است:
👈 اولا: حضور مؤمنین در آن مسجد چشمگیر باشد؛ مسجد با حضور اهل ایمان آباد می شود: إنّما یَعمُرُ مساجدَ اللّهِ مَن آمن باللّهِ
👈 ثانیا: روح معنویت و اخوت در آن حاکم باشد. لذا آیهی شریفه، آبادگران و مهندسین فرهنگی مسجد را دارای پنج شاخصه مهم میداند: ایمان حقیقی به خدا، باور قلبی به قیامت، به پا داشتن نماز، دادن زکات و ترس از خدا.
4️⃣ مدیریت مسجد: مهندسین فرهنگیِ مسجد، عبارتند از جوانان با نشاط، اهلِ مسجد، هیأت امنا و در رأس همه روحانیِ مسجد. روحانی، به عنوان رهبر مجموعهی دینی مسجد است و اساسی ترین جهتگیری ها و تحولات در مسجد وابسته به او است. علم، تقوا، اخلاص، جذابیت، مردم داری، بصیرت و بروز بودن از مهم ترین شاخصه های روحانی است.
➕ هیأت امنا نیز مسئولیت پی گیریِ امورات مسجد از قبیل مسائلِ مالی، هماهنگی برنامه های فرهنگی و تفریحی، امور عمرانی مساجد را بر عهده دارد. همانطور که از نامشان پیدا است هیئت امنا باید امین، مأمن و پناه گاه مردم باشند. البته نقش مردم و جوانان متدین را هم نباید در رونق بخشی مساجد نادیده گرفت.
✍️ پ.ن: یکی از آرزوهای دیرینه م ساختن یا لااقل داشتنِ یه مسجد خوب، در طرازِ مسجد صدر اسلامه.😞 اسمشم احتمالا بزارم مسجد "صدر الإسلام"؛🙂 مسجد این مدلی توی هر شهر اگه یه دونه هم باشه اون شهر رو متحول میکنه. تویِ این شبای عزیز از خدا، امامتِ یک مسجدِ خوبو میخوام تا بلطف خودش تبدیلش کنیم به قلبِ تپنده تهران. بنظرِ من، کارِ اصیلِ اسلامی فقط در مسجد، امکانپذیر است.
📹 یک نمونه از مساجدِ خوبِ تهران رو تویِ این کلیپ می بینید👇
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
9.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ معرفی یک مسجد نمونه
📹 در نبردِ جنوبیِ تهران، مسجدی است که دنیا و آخرتِ مردم را یکجا تامین میکند!
➕مسجد المهدی، هم عبادتگاه است، هم تفریحگاه، هم دانشگاه، هم کارگاه و هم بیمارستان و نهادِ خیریّه... .
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
👉1👈
🔹نخبه یا پخمه؟
✍️ مهاجرت از ایران یک پُز اجتماعی است و لزوماً دلیلَش سیاسی نیست! خارجرفتهها در جامعهی ایرانی افرادی مدرن، بروز، فهمیده و با کلاس قلمداد میشوند. خیلی هم مهم نیست در کدام کشور ساکن باشند و در آنجا به چه کاری مشغول باشند. مهم این است که در شناسنامهی فرزندَت نامِ آمریکا یا کانادا نوشته شود! حسِ پاریسدوستیِ یک ایرانی و رنگ باختنش در برابرِ اروپا و غرب، هیچ ارتباطی با حاکمانِ ایران ندارد.
☝️ همانطور که برخی از روستائیانِ عزیزِ ما آرزویِ شهری بودن دارند، برخی شهریها هم آرزویِ اروپائی بودن دارند! چون واقعیت آن است که از لحاظِ مادی و ظاهری، کشورهای اروپائی و غربی از ما پیشرفتهترند و انسان، ذاتاً پیشرفت را دوست دارد. حالا اینها بجایِ اینکه در کشورِ خود پیشرفت را بسازند، ترجیح دادهاند سرِ سفرهی آمادهی غرب و اروپا بنشینند! بس که تنبلَند!!کسی که اهلِ ابتکار و همت باشد، چه در ایران و چه در خارج میتواند پلههای موفقیت را بپیمایَد. اما کسی که تنبل باشد فرق نمیکند ایران باشد یا خارج. بعضی از خارجنشینان، پولِ خوشخدمتی با دشمنانِ ما را میخورَند.
❌ اصطلاحِ "فرار مغزها" چند سالی است که واردِ ادبیاتِ شفاهیِ مردم شده است. بسیاری از مردم میگویند ایرانیها فرهیختهترین شهروندان ایالات متحده هستند و ایران یکی از نخبهگریز ترین کشورها است! اما واقعیت آن است که خروج دانشجو از کشور نسبت به چهل سال قبل نه تنها رشدی نداشته بلکه کاهش چشمگیری هم داشته است. در سال 1356 تعداد کل دانشجویان ایرانی، 270 هزار نفر بود که از این تعداد چیزی حدود 38 درصد در خارج از کشور خارج از کشور بودند.
➕ در حال حاضر 4 و نیم میلیون دانشجو داریم که تعداد دانشجویان ایرانی در خارج کشور تنها 1/3 درصد است و همین تعداد نیز غالبا بشکلِ موقتی و صرفا برای ادامه تحصیل به خارج کشور مهاجرت کرده اند. اداره مهاجرت آمریکا در سال 2017 اعلام کرد در خواست پذیرش دانشجویان ایرانی حدود 28 درصد کاهش داشته است.
🔔 البته به هر حال درصدِ کمی از فارغ التحصیلانِ ایرانیتبار در خارجِ کشور، نبوغِ خدادادی شان را وقفِ مردمِ کشورشان نمیکنند و به خدمتِ مادام العمرِ دشمنانِ ملت در می آیند. اما چرا؟!! لابد عدهای در مقام دفاع برآمده و خواهند گفت پاسخ این سؤالات را باید در نحوهی تعاملِ حاکمیتِ ایران با نخبهگان جستجو کرد؛ چرا که مسئولینِ نخبهستیزِ ایران، بهای آنان را نمیپردازند.
❗️"فرار مغزها" اصطلاحی است که در درون خود دارای تناقض است. زیرا کسی که مغز داشته باشد فرار نمیکند. انتخاب گزینهی "فرار از مشکل" بجای حل آن، سیرهی مستمرهی بیمغزان است. پس چرا باید به مشتی بیمغز که خدمتکار استکبار هستند مباهات بورزیم؟
❗️برخی از عوام و حتی خواص، گاهی سادهلوحانه به ایرانی بودن این دست از نخبهگان افتخار میکنند و با هواداری از آنان، اصل نظام اسلامی را در رویش نخبهگانِ ایرانگریز مقصر میدانند؛ در حالی که آن نخبگان، پشیزی برای مردم و نظام مردمی ایران ارزش قائل نیستند. نخبهای که هیچ خاصیتی برای ایرانیان ندارد و هر از گاهی گفتارها و رفتارهای دینستیزانه از او صادر میشود مایهی ننگ ایرانیان است؛ نخبهگانِ این چنینی در واقع دشمنانی هستند که فقط نام دوست را به یدک میکشند.
📣 فرهیختهای که بخاطر تعارض با حاکمیت ایران، مردمش را بفروشد اساسا فرهیختهگیاش زیر سؤال است. کسی که سیر مطالعاتیاش وی را به سطحی از بلوغ نرسانده باشد که حقانیت جمهوری اسلامی برایش آشکار شود، نه تنها نخبه نیست که پخمهای است عقبمانده! مگر هر کس که دارای نبوغ فکری و ضریب هوشی بالا بود، میتوان او را متصف به وصف فرهیختگی دانست؟ نخبه به هیچ قیمتی مردم فروشی نمیکند، حتی اگر دولتش طاغوتی باشد. نخبه، أخم دوست را بر لبخند طاغوتیان ترجیح میدهد و بجای نوکری دشمن، خادم مردمش میشود؛ خدمت به مردم، پیشکش لااقل با در اختیارِ دشمن قرار دادن دانش، به مردم خیانت نکند.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 🔹نخبه یا پخمه؟ ✍️ مهاجرت از ایران یک پُز اجتماعی است و لزوماً دلیلَش سیاسی نیست! خارجرفتهها د
👉2👈
ادامه👆👆👆
🗣 گرچه عذرِ متداول نخبهگانِ اینچنینی برای توجیه فرار، تعارض با مسئولین نظام است؛ اما دلیل واقعی گریز نخبگان، چیز دیگری است. بسیاری از نخبهگان بخاطر تعارض فکری با اصل نظام و نیز طمع به لذتهای مادی از خدمت به مردم ابا دارند. غایتشان کسب منفعت است و نه جلب رضایت خدا و خدمت به خلق خدا. فرار از محدودیتهای دینی، عدم تحمل حاکمیت اسلامی، رؤیای شیرین زندگی در مغرب زمین و بهرهمندی از آزادیهای بیشمار حیوانی حاکم بر کشورهای متمدن، عمدهترین عوامل ماندگاری نخبهگان علمی در غرب است.
➕ بعنوان کسی که قبلاً دانشگاه شریف تهران تدریس داشتم و با وجودِ اینکه کم نیستن دانشجوهای خوب و معتقد در این دانشگاه، اما قبول کنیم که همهی نخبگان قادر نیستند همچون شهید چمران از پیشنهاداتِ پر رنگ و لعاب روبهان دغل چشمپوشی کنند و به عشق امام و امت از رفاهیاتِ عادی و مادی دنیای متمدن صرف نظر کنند. وقتی یک نخبه، چارچوب اسلامی بودن را نمیپسندد نمیتوان او را بالاجبار و حتی با رفاهیاتِ مضاعف در ایران بند کرد. حکومت اسلامی نه رفاهیات غربی را میتواند برای او فراهم کند و نه قرار است نخبهی رفاهزده و دنیاگرا گزینش کند.
👌 البته اصل اینکه باید مسئولین نظام هوای نخبهگان را داشته باشند و بطور کلی با مردم و از جمله نخبهگان بر مبنای کرامت انسانی رفتار کنند مطلب حقی است. اما بالأخره ممکن است در بدنهی هر نظامی برخی از مسئولین، عامدانه، ساهیانه، خودسرانه و یا بر مبنای سلیقهی شخصی اسباب گریز نخبگان را فراهم کنند.
✅ ولی در نگاه کلان، سیاست کلی نظامِ اسلامی بر طرد نخبگان نیست. بنابراین عملکرد سوء برخی دولتمردان، نباید باعث رنجش خاطر عاطرِ نخبهگان شود؛ نخبهی واقعی هیچگاه از گزینهی قهر کودکانه استفاده نمیکند؛ زیرا خوب میداند که چوب مسئولین خطاکار را نباید به مردم زد و روا نیست بخاطر وجود معدود خطاکاران، پشت مردم و نظام را خالی کرد.
پ.ن: این کلیپ را هم ببینید👇
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️فرار مغزها از شایعه تا واقعیت
👨🏻🎓در حال حاضر 4 و نیم میلیون دانشجو داریم که تعداد دانشجویان ایرانی در خارج کشور تنها 1/3 درصد است و همین تعداد نیز غالبا بشکلِ موقتی و صرفا برای ادامه تحصیل به خارج کشور مهاجرت کرده اند.
➕ اداره مهاجرت آمریکا در سال 2017 اعلام کرد در خواست پذیرش دانشجویان ایرانی حدود 28 درصد کاهش داشته است.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹 بابام نمیزاره زن بگیرم
❓من 17 سالهام و با اینکه شرایطشو دارم، امّا بابام نمیزارن زن بگیرم. چطور راضیشون کنم آخه؟😖
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📣 اول باید دید دلیلِ مخالفتِ والدین چیه؟ بالاخره والدین، خیرخواهِ پسرشونن و فرزند رو میشناسن. شاید واقعا دلیل منطقیای پُشت امر و نهیهاشون خوابیده. این نکته اختصاص به پسران نداره و شاملِ دختران هم میشه.
🗣بقول رهبری عزیز: "به دختر خانمها سفارش میکنم خواست خانواده را بعنوان یک شیء مزاحم تلقّی نکنند. شما مثل فرزند منید و نصیحتی که به شما میکنم، از موضع یک پدر است. اغلب اوقات تشخیص پدرها و مادرها در این که چه چیزی برای این جوان یا نوجوان مصلحت است و چه چیزی مصلحت نیست، از تشخیص خود آنها بهتر و روشنتر است. بدانید که آنها دلسوزند".
✍️ بنابراین اگه حرفِ بابایِ شما منطقیه و مثلا میگن شما هنوز جنمِ کاری ندارین یا به بلوغِ فکری و اقتصادی نرسیدید، خب حق دارن مخالف باشن. اینجا شما باید تلاش کنید شرایط رو مهیا کنید. نباید بزرگترین انتخابِ زندگیمون رو با احساسات، خراب کنیم.
➕ اما وقتی محرز شد که دلیل مخالفتشون غیرِ منطقی هست اینجا شما باید چند تا کار بکنید تا والدین رو راضی کنید. البته همه موارد زیر باید در چارچوب ادب و احترام باشه چون هر چی باشه والدین احترامشون واجبه:
1️⃣ گفتگویِ منطقی با والدین:
👈 بابای عزیزم! گیرم داداش بزرگ من نخواد تا ده سالم ازدواج کنه! خب گناهِ من چیه؟ شرعا که ایراد نداره من زودتر اقدام کنم برای ازدواج. تویِ قرآن داریم که حضرت شعیب با ازدواجِ دخترِ کوچیکترش موافقت کرد با اینکه یه دختر بزرگتر هم داشتن هنوز.
👈 مامان جان! تو به بابا یه چیزی بگو. تویِ این دور و زمونه که فساد زیاد شده شما چرا مخالفِ ازدواج منید؟! اگه من به گناه افتادم چی؟! اگه از راه بدر رفتم چی؟ اگه معتاد و سیگاری شدم چی؟! اگه... .😐
👈 آخه بابایِ خوبم! خودت انصافا چند سالگی ازدواج کردی و از لحاظِ مادی چی چیا داشتی؟ از خود شما یاد گرفتم که برکت میاد. من که جنم کاری دارم و بقیه شم به خدا بسپریم که تویِ قرآن گفته: "زن و شوهر رو از فضلِ خودم غنی میکنم".
👈 و... .
2️⃣ اصرار پشت اصرار
👈 چپ میرید راست میاید بگین بابا من زن میخوام!
👈 برید یه دور بزنید بیاید یه آهی پیشِ مامان بکشید و بگید خوشبحالِ شما که ازدواج کردین!😐
👈 زن و شوهر جوون می بینید به والدین بگین ببینید بعضیا چقد خوشبختن اونوقت ما چی... .
👈 اگه توی فامیل یه جوون کم سال دارین که ازدواج موفق داشته دائما بگین چرا اون تونس اما من نتونم؟!
👈 توی جیبِ بابا یه برگه بزارید و توش بنویسید من باید ازدواج کنم بعدش که دست تویِ جیبش کرد و دید، می فهمه که انگار عزمِ شما جدیه!
👈 برید تویِ فازِ سنگین و تریپِ غمگین!😖 ادای افسرده ها رو در بیارید. کم غذا بشید تا فک کنن شما واقعا عاشق شدین و با خودشون بگن اگه پسرمون رو در نیابیم، از دست رفته!
👈 و یه عالمه از این فیلما که شماها بهتر از ما بلدین.
3️⃣ بزرگ فامیل
👈 کسی که رویِ والدینتون تاثیرگزار هست رو برید دمشو ببینید. مثلا یه بابا بزرگی یا روحانیِ فامیلتون یا یه استاد دانشگاه که ازش حرف شنوی داره بابا. شاید با واسطه بزرگتر فامیل، متقاعد شدن.
👈 بطورِ خاص مادرتون رو خوب کوک کنید. مادرتون زبونِ بابا رو بلده و میتونه نرمش کنه.
🆔 @SinJimDin