🔹کلثوم ننه
📚 مرحوم آقا جمال الدین خوانساری کتابِ طنزی نوشتهاند به زبانِ فارسی و بنامِ "عَقایدُ النّساء" یا همان "کُلْثوم نَنه".
☝️در این کتاب به باورهایِ خرافیِ زنان در دورهی صفویّه پرداخته شده. مرحوم خوانساری در این کتاب، عقایدِ عامیانه را به نقد کشیدهاند.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ روز معلّم 🔔 حسین مثلِ اون معلمیه که میاد پیشِ دانش آموز، صورتِ دانشآموز و میگیره میگه: 🗣 عز
🔹روز معلّم
✍️ میدانم که گلچین کردن سه پیام از بین این همه، اجحاف هست. امّا به رسم ادب منتشر کردم تا به این بهانه، از همهی عزیزان تشکر کنم. ممنون از شما که لطف دارید و دست به دعایید.
دعاگویَم و محتاج دعا ❤️🌺
🆔 @SinJimDin
🔹 تهران
❓در کتاب "یوم الخلاص" حدیثی آمده با این عنوان که در تهران زندگی نکنید!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ ابتدا به نقل و سپس به نقد روایت از کتاب "یوم الخلاص فی ظلّ القائم المهدی" میپردازم:
🗣 "طهران خانه زوراء است که دارایِ کاخهایی مانند بهشت و زنانی چون حور العین است. ای مُفضَّل! بدان که زنان در این شهر لباس کافران میپوشند با زینت جباران خود را میآرایند بر زینها سوار میشوند و به شوهرانشان تمکین نمیکنند. اگر میخواهی دینت را حفظ کنی ساکن تهران که محل فتنه است نشو به سوی کوهها فرار کن".
📚 کتاب "یوم الخلاص" که روایت فوق را نقل کرده یک متن معتبر کهن نیست که بتوان به آن استناد کرد. علاوه بر اینکه در کتاب بحارالانوار ج53 / ص14 که به توصیف "زوراء" پرداخته اسمی از تهران بُرده نشده و در متنِ اصلی روایت، کلمهی "تهران" و حتّی "طهران" نیامده.
👌 بیشتر احادیث و کتب لغت، "زوراء" را به "بغداد" تطبیق دادند. روایاتی هم که زوراء را به شهرِ نزدیک رِی (تهران) تطبیق دادهاند از لحاظ سندی، اشکال دارند به دلیلِ وجود راویانی نظیرِ معاویة بن وهب و بکر بن صالح.
❗️یا بعضی از این روایات مثلِ حدیثی که در کتابِ "الغیبة" آمده، اساسا از "کعب الاحبار" که شخصی دروغگو بود، میباشد.
🔔 بطور کلّی انگیزه جعل در احادیث مربوط به اقوام و شهرها زیاد است. تازه تهران امروز با شهرهای دیگر چه تفاوتی دارد؟ چه بسا فساد مورد ادعای روایت در شهرهای دیگر بیشتر هم باشد.
✅ از قضا مذهبیهای تهران چون از طوفان گذشتهاند عیار و تراز ایمانشان خیلی بالاتر است.
🆔 @SinJimDin
👉1👈
🔹توصیههای 24 گانهی قاضی کبیر
❓برنامهی سلوکِ عرفانیِ آیت الله قاضیِ طباطبائی چه بود؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ برنامهی سلوکیِ آیت الله قاضی کبیر، کمی سنگین است و برای همگان موردِ توصیه نیست. ما سابقاً اینجا برنامهای سبکتر و مطابق با حالِ عُموم ارائه کردهایم. به هر حال مرحوم قاضی طباطبائی، 24 موردِ زیر را توصیه میکردند:
👈 1. نماز: شما را سفارش میکنم به اینکه نمازهایتان را در بهترین و با فضیلتترین اوقات با خضوع و خشوع به همراه نوافلِ پنجاه و یک رکعتی به جا بیاورید. اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند. اگر نماز را تحفظ کردید همه چیزتان محفوظ میماند. در تعقیبات نماز ذکرِ کُبری که تسبیحِ صدیقهی کبری است و آیة الکرسی ترک نشود.
👈 2. دعای قنوت: این دعا را در قنوت نمازها بخوانید: "الّلهُمَّ ارْزُقْني حُبَّکَ وَ حُبَّ ما تُحِبُهُ، وَ حُبَّ مَنْ یُحِبُّکَ، وَ الْعَمَلَ الّذي یَبْلُغُني إلی حُبِّکَ وَاجْعَلْ حُبَّکَ أحَبَّ الْأشْیاءِ إلیَّ". یعنی خدایا محبتِ خودت و محبتِ کسی که دوستَش داری و محبتِ کسی که تو را دوست دارد و عملی که مرا به حبّ تو میرساند روزیام کن و محبتِ خودَت را محبوبترین چیز نزدِ من قرار ده.
👈 3. قرآن: هیچ گاه از قرآن جدا نشوید. قرآن را خوب و صحیح بخوانید. دستورالعمل، قرآن کریم است؛ قرآن نور چشم بندگان مخلص خدا است. پس همواره آن را در برابر دیدگان خود قرار دهید و با آن صراط مستقیم را بپیمائید. بر شما باد به قرائت قرآن کریم در شب با صدای زیبا و غم انگیز. تلاوت قرآن کمتر از یک جزء نباشد.
👈 4. نماز شب: اما نماز شب پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست. و تعجب از کسی است که میخواهد به کمال دست یابد و در حالی که برای نماز شب قیام نمیکند. ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات دست یابد مگر به وسیلهی نماز شب. ای فرزند! دنیا میخواهی نماز شب بخوان، آخرت میخواهی نماز شب بخوان! در میان شب وقتی برای نماز شب بر میخیزید، چیز مختصری تناول کنید، مثلاً چای یا دوغ یا یک خوشه انگور یا چیز مختصر دیگری که بدن شما از کسالت بیرون آید و نشاط برای عبادت داشته باشید.
👈 5. توسل به ائمه أطهار به ویژه سید الشهداء علیهم السلام: و تمام طرق، توسل به ائمه أطهار و توجه تام به مبدأ است. محال است انسانی به جز از راه سیدالشهدا به مقام توحید برسد. سَرَیان فیوضات و خیرات از مسیر حضرت سیدالشهدا است و پیشکار این فضیلت هم حضرت قمر بنی هاشم ابالفضل العباس است.
👈 6. دعا برای فرج امام زمان: از آن چیزها که بسیار لازم و با اهمیت است دعا برای فرج حضرت حجت در قنوت نماز وتر است بلکه در هر روز و در همهی دعاها.
👈 7. دل هیچ کس را نرنجانید: گر چه این حرفها آهن سرد کوبیدن است، ولی بنده لازم است بگویم. اطاعت از والدین، حسن خلق، راستگویی، یکی کردن ظاهر و باطن، ترک کردن حقهبازی و حیلهگری، پیشدستی در سلام گفتن و نیکی به انسانهای خوب و بد مگر در جایی که خدا نهی کرده ضروری است. الله الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید!
👈 8. رفع ناراحتیهای روحی: هنگام اضطراب و ناراحتیهای روحی این کلمات را بخوانید: "لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَه، لَهُ الْحَمْدُ وَ لَهُ الْمُلْك، وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ هَمَزاتِ الشَّياطِينِ، وَ أَعُوذُ بِكَ رَبّي مِنْ أَنْ يَحْضُرُونِ، إِنَّ اللَّهَ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيم". یعنی هیچ معبودی جز خداوند یکتای بیشریک وجود ندارد و ستایش و حکومت مخصوص اوست و او بر هر کاری تواناست. از وسوسههای شیاطین به خدا پناه میبرم و به تو پناه میبرم ای پروردگارم از این که نزد من حاضر شوند. همانا خداوند شنوا و داناست.
👈 9. حق الناس: هر حقی که هر کس بر گردن تو دارد باید ادا کنی. هر حقی که برگردنت باشد تا ادا نکنی باب روحانیت، باب قرب، باب معرفت باز شدنی نیست. یعنی اینها همه مال حضرت احدیت است. و حضرت احدیت رضایت خود را در راضی شدن مردم قرار داده است.
👈 10. اوراد و اذکار معمول: بر شما باد به التزام به وردهای معمول که در دسترس هر یک از شماست.
👈 11. رفتن به مساجد: زیارت مشهد اعظم ـ برای کسی که مجاور آنجاست ـ در هر روز. رفتن به مساجد معظمه در حد امکان و همینطور سایر مساجد. همانا مؤمن در مسجد مانند ماهی در آب است!
👈 12. زیارت برادران مومن: زیاد به زیارت و دیدار برادران نیک سیرت بروید، چرا که آنها برادران شما در پیمودن راه و رفیق در مشکلات هستند.
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 🔹توصیههای 24 گانهی قاضی کبیر ❓برنامهی سلوکِ عرفانیِ آیت الله قاضیِ طباطبائی چه بود؟ 👈 برای
👉2👈
ادامه 👆👆👆
👈 13. رفع گرفتاری: پس از 5 بار صلوات و قرائت آیة الکرسی در دل خود بدون آوردن به زبان بسیار بگو: "أللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تَشاءُ". ترجمه: بار پروردگارا! مرا در حصن و پناهگاه خود و در جوشن و زره محکمت قرار بده که در آن هر کس را که بخواهی قرار میدهی.
👈 14. حدیث عنوان بصری: برای گذشتن از نفس اماره و خواهشهای مادی، طبیعی، شهوانی، غضب، کینه، حرص و زیادهروی در لذتها روایت "عنوان بصری" را بنویسید و به آن عمل کنید. این روایت را در جیب خود داشته باشید و هفتهای یک یا دو بار آن را مطالعه نمایید.
👈 15. دعای کمیل و زیارت جامعه: دعای کمیل را در شبهای جمعه و زیارت جامعه را در روزهای جمعه بخوانید.
👈 16. حضور قلب: سررشته دولت، ای برادر به کف آر / وین عمر گرانمایه به خسران مسپار / یعنی همه جا با همه کس در همه جا / میدار نهفته چشم دل جانب یار.
👈 17. توبه و استغفار: قبل از هر چیز بر ما واجب و لازم است که توبه نمائیم با شرائط لازم و نمازهای ویژه. سپس از گناهان کبیره و صغیره به قدر توان دوری نماییم. شب جمعه یا روز شنبه نماز توبه بخوانید. سپس ملازم باشید به مراقبهی صغرا و کبرا، محاسبه و معاقبهی نفس به آنچه که شایسته و لازم است.
➕منظور از مراقبه صغری، محاسبهی نفس است از جهت صدور معصیت و خطا حتی ترک مستحبات و ارتکاب مکروهات. مراقبه کبری، دوام ذکر و توجه و عدم غفلت در حد امکان. سپس به دلهایتان توجه نمائید و مرضهایی که در اثر معصیت است مداوا کنید. به وسیلهی استغفار، عیبهای بزرگتان را کوچک و کم نمائید.
☝️این ذکر را قرائت کنید: "أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُو مِنْ جَمِيعِ ظُلْمِي وَ جَوْري وَ إِسْرَافِي عَلَى نَفْسِي وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ". یعنی از خداوند که معبودی جز او نیست به خاطر تمامی ظلم ها و گناهانم و ستمی که بر خود روا داشته ام طلب بخشش می کنم و به سوی او باز می گردم.
👈 18. برآورده شدن حاجت: قرائت این دعای سریع الاجابة به مدت چهل شب، هر شب یک تا صد بار برای برآورده شدن حاجت سالکان درگاه الهی مفید است: "إلهي کَیْفَ أدعُوکَ وَ أنا أنا؟ وَ کَیْفَ أقْطَعُ رَجائي مَنْکَ وَ أنْتَ أنْتَ؟ إلهي إذا لَمْ أسْئَلُکَ فَتُعْطینِ فَمَنْ ذا الَّذي أدعُوهُ فَیُعْطیني؟ إلهي إذا لَمْ أدعُکَ فَسَتُجیبُ لي، فَمَنْ ذا الّذي أدعُوهُ فَیَسْتَجیبُ لي؟ إلهي إذا لَمْ أتَضَرَعُ إلیکَ فَتَرْحَمُني فَمَنْ ذا الَّذي أتَضَرَعُ إلَیهِ فَیَرْحَمُني؟ إلهي فَکَما فَلَقَتَ الْبَحْرَ لِمُوسی وَ نَجَّیْتَهُ أسئَلُکَ أنْ تُصّلي عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ إنْ تُنْجِیَني مِمّا أنا فیهِ وَ تُفَرِّجَ عَنّي فَرَجاً عاجِلاً غَیْرَ آجِلٍ بِفَضْلِکَ وَ رَحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمینَ".
👈 19. عرضهی خود به امیرالمؤمنین: هر روز خودت را بر امیرالمؤمنین عرضه کن و اگر فقر و فاقه به تو فشار آورد به قصد کمک مالی، به منازل و بیوت مراجع نرو.
👈 20. تقویت حافظه: سفارش میکنم آیت الکرسی و دو سوره مبارکه ناس و فلق را بخوانید.
👈 21. مدد از روح بزرگان: اگر قبری از امامزادگان یا علما و بزرگان در اطرافتان یا شهرتان است حتماً بروید.
👈 22. عمل به دانستهها: برو آنچه از نیکی که میدانی درست عمل کن؛ در نهایت دقت و سعی، بدان که تو عارف خواهی بود.
👈 23. کلید سعادت دنیا و آخرت: تمام این خرابیها از جمله وسواس و عدم طمأنینه، از غفلت است؛ و غفلت کمتر مرتبهاش، غفلت از دستورات خدا است. سبب تمام غفلتها، غفلت از مرگ است و تخیل ماندن در دنیا. پس اگر میخواهید از جمیع ترس و هراس و وسواس ایمن باشید دائماً در فکر مرگ و آماده شدن برای لقاء الله باشید. این است جوهر گرانبها و مفتاح سعادت دنیا و آخرت. پس فکر و ملاحظه نمائید چه چیز شما را از او مانع و مشغول می کند.
👈 24. و چند توصیهی دیگر: سعی کنید روز به روز خشوع و خضوعتان بیشتر گردد. سجده شکر و خواندن سوره "یس" بعد از نماز صبح؛ قرائت سورهی "واقعه"و سورههای "مُسَبَّحات" در هر شب قبل از خواب. قرائت سورههای "معوذات" و هفتاد مرتبه استغفار در نماز شفع و وتر. استغفار بعد از صلاة عصر هفتاد مرتبه. خواندن این ذکر بعد از نمازهای صبح و مغرب ده مرتبه: «لا إلهَ إلا اللهُ وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، لَهُ الْحَمْدُ وَ لَهُ الْمُلْکُ وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ، أعوذُ بِاللهِ مِنْ هَمَزاتِ الشَیاطینِ وَ أعوذُ بِکَ رَبي أَنْ يَحْضُرُونِ، إِنَّ اللَّهَ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيم».
☝️مدتی به این مداومت نمائید بلکه حالی رخ دهد که طالب استقامت شوید إن شاء الله تعالی. توصیه دیگر ایشان راجع به دوره تاریخ اسلام بود. می فرمودند یک دوره تاریخ اسلام را از ولادت حضرت پیغمبر تا 255 هـ.ق یا 260 هـ.ق بخوانید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ نقشهی کمال ☝️ فایلِ پی دی افِ فوق، یک برنامه عبادی است که از استادَم گرفتم؛ البته با اندکی تغیی
21.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹چلهی کلیمیه
✍️ همراه شو با چلّهای که قرار است تو را از شبِ ظلمانیِ دنیاگرایی برساند به فجرِ سپیدِ خداگرائی؛ به قربان و تقربِّ الهی.
👌40 روز با خدا باش تا مثلِ موسای نبی، کلیم الله شوی. ابراهیموار جامهی احرام بپوش، بندِ دلَت را ببند و تعلّقاتَت را به مسلخ ببر تا خلیل الله شوی.
🔔 چلهی کلیمیه یا همان اربعینِ موسوی مربوط به میعاد و خلوتِ ۴۰ روزهی حضرت موسی در کوهِ طور است.
➕این چلهی عبادی که موردِ عنایت و مراقبتِ ویژهی عُرفا است، از غروبِ امشب یعنی شبِ اولِ ذیالقعده مقارن با میلادِ حضرتِ معصومه آغاز و به دههی اولِ ذیالحجه و نهایتاً عیدِ قربان ختم میشود.
➕ چلهی کلیمیه تنها چلهای است که خدا در قرآن از آن خبر داده است. قلم و کاغذی بردارید و متناسب با توان و زمانِتان یک برنامهریزی عبادیِ چهل روزه داشته باشید و به آن عمل کنید.
📌 در ادامه جهتِ استفادهی عُموم، یک برنامهی پیشنهادی با عنوان نقشهی کمال خدمت عزیزان ارائه میشود. ضمناً دیدن کلیپِ فوق از آیت الله عامِلی، خواندنِ توصیههای 24 گانهی مرحوم قاضی کبیر و شنیدنِ دقیقهی 15 به بعدِ مباحثِ سورهی فجرِ ما از این لینک نیز خالی از لطف نیست.
➕برای دوستان بفرستید و شریکِ اعمالشان شوید🙂
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
هدایت شده از علی صبوحی طسوجی
32.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اطلاعیه۱
🔰"ملاقات"🔰
⚜رفقا قرار هست ویژه برنامه "ملاقات" با موضوع #تدبر_در_نماز رو به همراه شما عزیزان داشته باشیم
💠حواستون باشه این دوره رو از دست ندید....
✅چون اولا شرکت توی این دوره هزینه ای نداره
✅دوما اینکه بلافاصله بعد از پخش زنده مسابقه داریم به همراه جوایز ارزنده.🤩
پس سعی کنید هر جلسه حضور آنلاین داشته باشید.
⏳وعده ما دوشنبه هر هفته راس ساعت ۱۵
⏰شروع دوره از دوشنبه عصر ۳۱ اردیبهشت مصادف با #ولادت_امام_رضا به مدت یک ساعت از ساعت ۱۵:۰۰ الی ۱۶:۰۰ (پخش زنده از کانال ایتا و اپارات و اینستاگرام)
#نشر_حداکثری
#علی_صبوحی
#کلیپ_تصویری
#ملاقات
🔗لینک کانال جهت شرکت در ویژه برنامه "ملاقات"👇
https://eitaa.com/alisaboohi_com
▫️مهمان داریم
🔔 رئیس جمهور و هیأت همراه، امروز (سه شنبه) برای آخرین بار به قُــــــــــم میآیند.😭🖤
⏰ ساعت 16:30
📍ابتدای بلوار پیامبر اعظم، عمود 18
🆔 @SinJimDin
66.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا مَن دفنَهُ اهلُ القُری
با رفتنــت سر فصلی از غم را نوشتی
معـلوم شـد از پیکرت زهــــرا سرشتی
با خستگی زخم زبان هم میشنیدی
مظلـومتـر بودی تو حتـــی از بهـشتی
🎙حاج منصور
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
10.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹اعدامهای سال 67
❓آیا در سالِ 67، آقای رئیسی هزار نفر از منتقدانِ نظام را اعدام کرده؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ: حکمِ امام خمینی برای مجازاتِ منافقینِ مُحارب در سالِ 67 خطاب به:
👈 قاضیِ شرع
👈 دادستان کلّ
👈 و نمایندهی اطلاعات بود
☝️شهید رئیسی هیچیک از سِمتهای سه گانهی فوق را در سالِ 67 نداشت و نامَش هم در حکمِ امام نیامده. پس آیت الله رئیسی نقشِ موثری در این ماجرا ندارد.
❓چرا در اعدامهای سال 67 از دادستان (موسوی خویینیها) و نیز رئیس عدلیه (موسوی اردبیلی) و نمایندهی اطلاعات (فلاحیان) که مُجری اعدام بودند و امروز از سران و یارانِ اصلاحطلبانند نامی بُرده نمیشود؟
✅ اعدامهای 67، اقدامِ درستی بود. چون مشخصا مربوط به گروهکِ تروریستیِ منافقین خلق بود. این گروهِ تروریستی هفده هزار (17000) نفر از انقلابیون نظیر بهشتی، مطهری، رجائی، دستغیب، باهنر، مفتح و مردمِ بیگناه را در خیابانهای ایران به ناجوانمردانهترین شکل قتل عام کرده و جنگِ مرصاد را بر ایران تحمیل نمودند.
✅ امام خمینی برای تأمینِ امنیتِ مردم، فرمانِ مجازاتِ این جنایاتکاران را به آقای موسوی اردبیلی دادند. آیا تلاشِ عدلیه برای ریشهکنیِ داعشیهای آدمکُشِ دههی 60، خدمت بود یا خیانت؟ ما در این داستان قرار است مُدافعِ آدمکُشِ ظالِم باشیم یا حامیِ قاضیِ عادل؟
👌بیخود نیست که امروز رجویهای سفّاک و خونریزِ آلبانی نشین، برای اعدامهای سالِ 67 اشکِ تمساح میریزند.
📹 توضیحاتِ شهید رئیسی عزیز در این خصوص را نیز حتماً از کلیپِ فوق ببینید و بشنوید.
🆔 @SinJimDin
🔹گروه و کانالهای من
🔔برای ورود به گروه یا کانالهای زیر، لطفاً متن آبی را لمس نمائید.
1️⃣ گـروه سین جیــم دیـن
2️⃣ کانال سین جیم دیـــن
3️⃣ کانال تـــدبر در نـــــــمـــاز
4️⃣ کانال تدبــــــر در قــــرآن
5️⃣ کانال تدبر (سوره نـور)
👈 ارتباط با مــــــــــــــــن 🙂
🆔 @SinJimDin
🔹دموکراسی
❓نظر اسلام در مورد دموکراسی چیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ دموکراسی یعنی مردمسالاری، رأیِ اکثریت، حاکمیتِ مردم و مشارکت عامّهی مردم در تصمیماتِ عمومی جامعه. اما نظر اسلام در مورد دموکراسی چیست؟
🗣 در آیهی 116 سورهی انعام میخوانیم: "و إن تُطِع أکثَرَ مَن فی الأرضِ یُضلُوکَ عن سبیلِ اللّهِ". یعنی اگر تو تبعیت کنی از بیشترِ کسانی که روی زمین هستند، آنها تو را گمراه میکنند. تبعیّت از اکثریت و همرنگی با جماعت مورد نهیِ این آیه است.
☝️چون به تعبیرِ ادامهی آیه، عُموم و اکثریّت مردم مبتنی بر حدس و گمان و شنیدهها، پدیدهها را تحلیل میکنند و این باعثِ افزایش ضریب خطا میشود: "إن یَتَّبعونَ إلَّا الظَّنَّ". مردم غالباً اهل تحلیلِ عمیق و دقیق نیستند و مسائل را سطحی بررسی میکنند: "اکثرهُم لا یعقِلونَ".
❌ دموکراسی یعنی حاکمیتِ عوامِ مردم بر جامعه! آیا عوامِ کوچه و بازار تخصص و تبحّر کافی برای دخالت در سیاست و حکومت را دارند؟! آیا میشود خواص و نخبگانِ جامعه، سرنوشتِ جامعه را بسپارند به دستِ عوام النّاسِ تابعِ حدس و گمان؟ دموکراسی در واقع دیکتاتوریِ اکثریتِ عوام بر اقلیّتِ خواص است!!
✅ دین امّا شأن حاکمیت را منحصرا از آنِ خدا و خلیفة الله میداند. اساساً حکمرانی مالِ خدا است و اگر کسی بر مسند قدرت تکیه بزند بدونِ تنفیذِ الهی، تصرفش بر آن مسئولیت، عدوانی و غصبی است.
🔔 حتّی غربیها هم دموکراسی به معنای واقعی ندارند. چون اولا در هیچ یک انتخاباتی اکثریتِ مطلق جامعه به فرد منتخب رأی نمیدهند و حتّی درصد مشارکت، پایین است؛ ثانیا فرد منتخب به محض تصدّی قدرت، سیاستهای خود و همحزبیهایشان را اجرا میکند. پس شعار دموکراسی فریبی بیش نیست.
✍️ امّا به هر حال ارادهی خدا به این تعلّق نگرفته که مردم را به اجبار تحتِ حکومت الله و خلیفه الله در بیاورد. لذا به مردمِ جامعه حقّ انتخاب حاکم و حکومت را داده. یک کاندیدا از جانبِ خدا اعلام حضور میکند بنامِ حسین بن علی! یک کاندیدا هم از جانبِ شیطان اعلام حضور میکند بنامِ یزید!
☝️اینجا میشود گفت اگر مردم کاندیدای مدِ نظر شیطان را برگزیدند میشود دموکراسیِ شیطانی. اگر هم دلهای مردم رفت سمتِ یک رهبرِ دینی، میشود "دموکراسیِ دینی" یا بتعبیرِ رهبریِ عزیز، مردم سالاریِ دینی.
👌در فرضِ اخیر، هم نظرِ دین و خدا تأمین شده و هم حکومتِ دینی بالاجبار به خوردِ مردم داده نشه است. اینجا حاکمیتِ دینی و حاکمِ الهی، انتخاب خودِ مردم است. حاکمِ دینی وقتی میتواند تشکیل حکومت داشته باشد که علاوه بر مشروعیتِ الهی، مقبولیت مردمی هم داشته باشد.
➕انبیاء و ائمه در طولِ تاریخ، همیشه و همواره مشروعیت الهی را داشتند؛ اما غالبا مقبولیتِ مردمیشان به حدّی نرسید که بتوانند حکومت تشکیل بدهند.
✅ ولایتِ فقیه در قانون اساسی، تامین کنندهی مشروعیتِ حکومت ایران است و "انتخابات" تامین کننده مقبولیتِ مردمی. بخاطر همین است که امامین انقلاب هم رویِ "اسلامیت" تاکید دارند که تبلورِ حکومت خدا است؛ و هم رویِ "جمهوریت" که تبلور دموکراسی و نقشِ مردم در حکومت
🆔 @SinJimDin