📌 پیشنویس توافق احیای برجام با سیاست قطعی کشور فاصله زیادی دارد / سخنرانی بایدن را به عنوان تضمین در نظر گرفتهاند؛ راستیآزمایی هم بهجای ایران به آمریکا سپرده شده، موضوع سپاه هم به پس از توافق حواله داده شده
🔹 خضریان نماینده مجلس: همچنان سخنرانی رئیس جمهور آمریکا به عنوان تضمین قرار گرفته و راستیآزمایی رفع تحریم نیز بهجای ایران به آمریکا سپرده شده است! ضمن اینکه ضروریات حداقلی یک توافق خوب همچون لغو تحریمهای نفتی و بانکی، مختومه شدن پروندههای مسائل باقیمانده در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تبدیل ارز حاصل از فروش نفت به ارز مورد نیاز و شناسایی مشتری جهت برقراری روابط بدون مشکل تجاری و اقتصادی نیز در پیشنویس حل نشده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/23
📌 معلوم و مجهول مذاکرات وین
🔹مذاکرات طولانی مدت وین، معلوم ها و مجهول هایی دارد. از کنار هم چیدن و تقاطع دادن معلوم ها، می توان تا حدود زیادی از مجهولات ابهم زدایی کرد و به این سوال پاسخ داد که آیا لوازم توافق خوب برای کشور ما فراهم شده، یانه؟
🔹در این که تیم مذاکره کننده به ویژه جناب آقای دکتر باقری، تلاش خستگی ناپذیر و مقاومت و درایت فراوانی به خرج داده، هیچ تردیدی نیست و باید خدا قوت گفت. به همین دلیل هم هست که مذاکرات طولانی شده و طرف غربی مجبور شده ولو به شکل محدود، عقب نشینی هایی در برداشتن برخی تحریم ها انجام دهد.
🔹در عین حال، مقامات آمریکایی چند گزاره را مورد تاکید قرار می دهند: می گویند حاضر نیستند و نمی توانند از طرف کنگره یا دولت بعدی آمریکا، تضمینی درباره دور زدن یا زیر پا گذاشتن توافق ارائه کنند.
🔹 می گویند تحریم های اعمال شده در دوره ترامپ را لغو نمی کنند و همچنین ساختار تحریم های ضد ایرانی برقرار می ماند.می گویند به آژانس برای بسته شدن پرونده ادعایی موسوم به PMD فشار نمی آورند. (و حال آن که آژانس با فشار آنها، پرونده مختومه را مجددا گشوده است)
🔹مطالبات ایران با عنایت به عبرت های خدعه آمریکا در برجام چیست: لغو موثر و پایدار تحریم ها به شکلی که رفتار "شل کن- سفت کن" دولت های اوباما، ترامپ و بایدن در این هفت سال تکرار نشود.
🔹 آمریکا تضمین معتبر ارائه کند که دبّه نمی کند، تحریم ها را بر نمی گرداند و به منافع اساسی ایران در توافق آسیب نمی زند، اعلام بسته شدن پرونده PMD که طبق برجام باید بسته می شد، اما با بهانه جویی آژانس (به نیابت از اسرائیل و آمریکا) مجددا گشوده شد.
🔹وقتی آمریکایی ها از همین حالا می گویند نه درباره کنگره و نه دولت بعدی هیچ تضمینی نمی دهند که توافق مجددا زیر پا گذاشته نشود، تکلیف ماندگاری اصل توافق (فارغ از چند و چون چانه زنی درباره کم و زیاد کردن مصداقی چند تحریم) روشن است.
🔹باید عنایت داشت که سه مطالبه ایران، لوازم جبران خسارت های چندین ساله کشورمان در برجام و عدم تکرار آن در آینده است؛ و بر این مبنا، جای چانه زنی و تنازل ندارد. هر پیشنهادی بدون حصول این سه رکن، نا معتبر و غیر قابل اتکاست.
✍🏻 محمد ایمانی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/23
📌 هر روز با #نهجالبلاغه ؛ حکمت چهل و سوم
🔹️ وَ قَالَ (علیه السلام) فِي ذِكْرِ خَبَّابِ بْنِ الْأَرَتِّ: [رَحِمَ] يَرْحَمُ اللَّهُ خَبَّابَ بْنَ الْأَرَتِّ، فَلَقَدْ أَسْلَمَ رَاغِباً وَ هَاجَرَ طَائِعاً وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ وَ عَاشَ مُجَاهِداً.
در ياد يكى از ياران، «خبّاب بن أرت» فرمود: خدا خبّاب بن أرت را رحمت كند، با رغبت مسلمان شد، و از روى فرمانبردارى هجرت كرد، و با قناعت زندگى گذراند، و از خدا راضى بود، و مجاهد زندگى كرد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 ما کجای جهان ایستاده ایم؟
🔹 می گویند به کسی گفتند که اگر همه دنیا را به تو بدهیم چه می کنی؟ گفت می فروشم می روم خارج! این خارج برای ما یک بهشت برین است. جایی که تمام خوبی های عالم جمع شده است. ولی به راستی نسبت ما با خارج (جهان) چیست؟ در حوزه های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و کیفیت زندگی کجای جهان ایستاده ایم؟
🔹 اگر بخواهیم بر اساس مشاهدات شخصی روزمره، سفر و پرس و جو از دوست و فامیل و آشنا به جمع بندی برسیم ممکن است دچار انواع و اقسام خطاهای شناختی مانند ادراک گزینشی، لنگرگیری، اثر تازگی و .. شویم. یک راه آنست که بر اساس عدد و رقم با هم صحبت کنیم. اما مساله اینست که صدها مرجع مختلف به دلخواه خود و از منظر خود کشورها را با هم مقایسه می کنند. هر مرجعی خط کش خاص خود را دارد و شاخص خود را تولید و منتشر می کند. اگر می شد که یک بار بنشینیم و این عددها را با هم یک کاسه کنیم و به یک فراشاخص (شاخص ترکیبی) برسیم عالی می شد.
🔹 تیم «پویش فکری توسعه» همت کردند و به نیابت از ما ۸۳ هزار داده و ۳۸۰ شاخص را با هم ترکیب کردند تا ما بتوانیم بفهمیم که کجای جهان ایستاده ایم.
اگر بخواهم گوشه ای از یافته های ایشان را خلاصه بگویم: ما از منظر اقتصادی رتبه ۱۰۴ را از بین ۱۴۹ کشور داریم یعنی در انتهای چارک سوم به سر می بریم. از منظر سیاسی با رتبه ۱۲۶، جایی بهتر از چارک چهارم نداریم. از منظر اجتماعی با رتبه ۱۱۷ مجدد در چارک چهارم به سر می بریم. از منظر زیست محیطی چارک سوم هستیم و از نظر کیفیت زندگی (به زیستی عینی و ذهنی) با رتبه ۸۷ در چارک سوم. وقتی این ۵ بعد توسعه را با هم ترکیب می کنیم به فراشاخص توسعه می رسیم که با رتبه ۱۰۹ در برزخ بین چارک سوم و چهارم هستیم.
🔹 آیا می شود در قطار توسعه یافتگی جایگاه بهتری یافت؟ بله صد درصد. در طول هفت سال گذشته، ۱۳ کشور بوده اند که ارتقا رتبه بالای ۱۰ پله داشته اند. حتی برخی کشورها ۲۲ رتبه بهبود داشته اند. بنابراین می شود!
اگر بخواهیم از این برزخ رها شویم و خود را در چارک سوم بالا بکشیم و دست کم خود را به میانه جهان برسانیم. مناظر سیاسی و اجتماعی میتوانند پیشرانهای کلیدی باشند. به عنوان نمونه در منظر سیاسی ما فقط ۷ شاخص بالای میانگین جهانی داریم و ۸۵ شاخص حوزه سیاسی ما، پایینتر از میانگین جهانی قرار دارد. اینکه چقدر بهبود حوزه های مختلف اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و زیست محیطی و کیفیت زندگی امکان پذیر است بحث دیگری است.
🔹 پیش تر در جای دیگری گفته ام که اگر از «آسمان آرزو» به «زمین امکان» بیاییم تنها راه چاره ما این ۴ استراتژی توسعه است (جلد ششم کتاب توسعه-دریافت رایگان):
🔹 نیلوفر آبی؛ ایجاد توسعه های کوچک و محلی به عنوان یک گل نیلوفرآبی که می تواند تکثیر پیدا کند.
🔹 تمرین با حوصله و صبورانه حکمرانی شبکه ای شامل همکاری نهادهای مردمی مختلف با دولت برای حل مسایل واقعی.
🔹 تربیت نسل توسعه آفرین و توسعه آگاه به جای نسل توسعه خواه؛ نسلی که توسعه را می فهمد و می آفریند و نه اینکه منتظر این باشد که یک قهرمان آن را ایجاد کند. از نسلی که از توسعه فقط حسرت نصیبش می شود باید عبور کرد به نسل توسعه آگاه/آفرین
🔹 مشق شب؛ کسانی که در جستجوی بهبود اساسی هستند اکنون مهمترین کاری که دارند این است که مشق شب خود را به خوبی انجام دهند و افق گشایی گفتمانی کنند تا زمانی که پنجره فرصت گشوده و فضا فراهم شود. (هر چهار استراتژی به تفصیل شرح داده شده اند).
🔹 می شود منتظر ماند. می شود فقط غر زد. می شود روشنفکرانه فقط نقد کرد و صد البته محبوب قلوب شد. می شود توئیت های انتقادی زد و فالوئر افزود. می شود همچنان در توهم آرزوهای ناشدنی غرقه شد و از طرفی می شود واقعیت را قبول کرد، هر کسی برای ایران امروز و ایران آینده کاری کند ولو کوچک. آنانکه دوست دارند برای ایران آینده کاری کنند بهتر است شناخت عمیقی از ایران پیدا کنند. از ظرفیت ها، فرصت ها، ضعف هایش و کتاب توسعه به عنوان یک مرجع و هندبوک خوش دست می تواند یک نقطه آغاز باشد (صفحه کتاب)
✍🏻 مجتبی لشکربلوکی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 آلمان نتوانست گاز قطر را جایگزین روسیه کند.
🔹 روزنامه آلمانی «دویچه ویرشافتس ناخریشتن» گزارش داد که هیچیک از شرکتهای بزرگ آلمانی نتوانستند با قطر برای واردات الانجی قرارداد ببندند.
🔹 پیشتر آلمان و قطر قرارداد گازی امضا کرده بودند اما رسانهها میگویند آلمان زیر بار شروط قطر نرفته و قرارداد امضا شده فقط جنبه نمادین دارد؛ چرا که حجم صادرات گاز و زمانبندی آن مشخص نیست.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 کشف تخلف یکی از مدیران شهرداری تهران
🔹 زاکانی: تخلفات یکی از مدیران بخش حقوقی توسط مجموعههای داخل شهرداری کشف شده است. این موضوع یک امر صیانتی است و تا ابعاد آن روشن نشود قابل توضیح بیشتر نیست.
🔹 برخورد با فساد را وظیفه خود میدانیم و این کار را به صورتی انجام میدهیم که استیفای حقوق مردم به صورت عملی صورت گیرد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 پشت پرده تحریف یک گزارش
🔹 تعمد رسانه ای بر تحریف نظر طرف مقابل، نشانه ضعف شخصیت از یک سو و بی صداقتی با مخاطب از سوی دیگر است.
🔹ده ها کانال های زنجیره ای که از یک مرکز مشترک فرمان می گیرند و از روی هم کپی کاری می کنند، امروز ادعا کرده اند که کیهان هم برجام و متن پیشنهادی غرب را تایید کرده است. عباس عبدی هم توییت زده " آخر الزمان سیاست. فقط چند روز کافی بود تا مدیرمسئول کیهان نیز، پس از آن مصاحبه تند به برجام سلام دهد".
🔹 از تیتر گزارش کیهان شروع کنیم؛ "تله تازه آمریکا در بازی با لغو تحریمها". این عنوان، دلالت بر تایید برجام یا متن پیشنهادی غرب می کند؟!
🔹 در متن گزارش کیهان هم تصریح شده است: "برخی اخبار درخصوص محتوای متن پیشنهادی جوزف بورل و مذاکرات اخیر ، حکایت از تلهگذاری جدید آمریکاییها در بازی با لغو تحریمها دارد. لحن زورگویانه اروپا در مذاکرات و تعیین مهلت اعلام توافق یا عدم توافق و همچنین ادعاهایی مبنی بر اینکه «بر سر رفع تحریمها توافق صورت نگرفته»، «تحریمهای آمریکا علیه سپاه نه حذف بلکه کمرنگ شده»؛ «متن توافق، شامل تعهد بایدن و تضمینهای آمریکاست»؛ و ... حاکی از کارتهای بازی جدید غربیها در قبال ایران است.
🔹 از گوشه و کنار، زمزمه توافقی نیمه نصفه به گوش میرسد حال آنکه اولاً) اقدامات متناقض آمریکا نشاندهنده این واقعیت است که غربیها حسن نیت و ابتکار عملی از خود نشان نداده و از ابزار تحریم دست بر نداشتهاند
🔹 ثانیاً) آمریکا به دنبال فرسایشی کردن مذاکرات، شرطی کردن اقتصاد کشور و از همه مهمتر، کاهش قیمت نفت است. آنها در شرایطی که با بحران انرژی دست و پنجه نرم میکنند، میخواهند قیمت نفت را کنترل کرده و ابزار تحریم علیه ایران را از دست ندهند.
🔹 تیم مذاکرهکننده کشورمان که تاکنون بر لغو تحریمها، ارائه تضمین و راستی آزمایی پافشاری و هربار دشمنان نظام را ناامید کرده، بایستی ضمن در نظر گرفتن اقدامات غیر سازنده غرب به ویژه آمریکا، دستاورد ارزشمند خود (مقاومت در برابر نظام سلطه) را حفظ کرده و بازهم پای استفیای حقوق ملت ایران و بهرهمندی از منافع اقتصادی برجام بایستند و برای برخی مدعیان اصلاحات که به دنبال بستن با کدخدا بودند و به قول خودشان زبان دنیا را بلد بودند! تفاوتهای روشنی از توافق قوی جدید و توافق ضعیف قبلی را به تصویر بکشند".
🔹از کجای این متن، تایید برجام یا تایید پیشنهاد غرب بر می آید؟ کانال های زنجیره ای غربگرا کجا کم آورده اند که ناچار به تحریف های گل درشت از این دست می شوند؟! آنها ماموریت دارند ضعف غرب در مقابل مقاومت مذاکره کنندگان ایرانی را با این گونه فضا سازی ها بپوشانند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 پیکر استاد امیر هوشنگ ابتهاج روز جمعه در رشت به خاک سپرده میشود
🔹 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان:
مراسم خاکسپاری استاد هوشنگ ابتهاج روز جمعه ساعت ۹ صبح در رشت برگزار میشود.
🔹تمامی برنامه ریزیها و هماهنگیهای لازم توسط مسئولان ارشد استان در حال انجام است تا مراسمی در خور شأن استاد ابتهاج برگزار شود.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 آفت انقلاب
🔹 «آفت این انقلاب اسلامی این است که دچار بازیگرانی باشد که اسلام و انقلاب و هر چیزی را دکان کنند. دکان قدرت، دکان ثروت، دکان شهرت، دکان ریاست. باید سخت مراقب باشیم که این خطری که در طول تاریخ همیشه انقلابهای الهی را تهدید کرد و به آنها ضربه زد، بلکه این بار جلویش را بگیریم. کسانی داعیان انقلاب و داعیان اسلام باشند که هرچه به آنها نزدیکتر میشوی، اعتقادت به اسلام بیشتر بشود.»
✍🏻 شهید بهشتی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/24
📌 هر روز با #نهجالبلاغه ؛ حکمت چهل و چهارم
🔹️ وَ قَالَ (علیه السلام): طُوبَى لِمَنْ ذَكَرَ الْمَعَادَ، وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ، وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ، وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ.
🔹 خوشا به حال كسى كه به ياد معاد باشد، براى حسابرسى قيامت كار كند، با قناعت زندگى كند، و از خدا راضى باشد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
📌 دو سال حبس برای نماینده گرمسار
🔹 با رأی شعبه ۶۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، اردشیر مطهری، نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس، گرداننده اصلی یک کانال تلگرامی با تعداد زیادی شاکی شناخته شد.
🔹 شعبه ۶۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، رأی قطعی پرونده کانال موسوم به «حسابکشی» را صادر کرد و طبق آن، اردشیر مطهری، نماینده گرمسار و آرادان در مجلس به همراه یک نفر دیگر، گرداننده اصلی این کانال تشخیص داده شده است.
🔹 این نماینده به تحمل دو سال حبس تعزیری و از بابت توهین به پرداخت 80 میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
📌 اختلاف دولت و مجلس، خواسته مجلس عادلانه نیست!
🔹 روزنامه ایران ( روزنامه دولت ) : مجلس خواستار توزیع کالابرگ الکترونیک با قیمتهای شهریور سال گذشته است. براساس آنچه بهارستاننشینان بر آن اصرار دارند، دولت باید پرداخت یارانه نقدی را متوقف و بهجای آن برای چهار قلم محدود کالای اساسی کالابرگ الکترونیک توزیع کند که قیمت این کالاها نیز باید براساس شهریور سال گذشته باشد.
🔹اما در مقابل دولت اعتقاد دارد که یا باید پرداخت یارانه نقدی ماهانه ٣٠٠ تا ۴٠٠ هزار تومانی به هر نفر ادامه یابد یا درصورت توزیع کالابرگ، تعداد بیشتری از کالاها مشمول شود.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
🔺مسئولیتگریزی آمریکا در مذاکرات وین ادامه دارد
🔹ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: دیپلماسی بهترین راه برای اعمال محدودیت بر برنامه هستهای ایران است، اگر ایران بازگشت به توافق هستهای را نپذیرد ما دوباره برای مسیر تحریم آماده هستیم.
🔹تنها راه بازگشت به توافق هستهای این است که ایران از خواستههای خود خارج از توافق دست بکشد، ما پاسخ خود را به پیشنهاد اروپا به صورت شفاف ارائه خواهیم داد و به محض اعلام تعهد ایران به توافق بازخواهیم گشت.
🔹آنچه در پرونده هستهای ایران قابل مذاکره است تکمیل شده و ما موضع خود را که به اروپاییها تحویل دادهایم فاش نمیکنیم، ما هیچ برنامهای برای کاهش یا تعلیق تحریم های اعمال شده علیه ایران که به پرونده هستهای مربوط نیست، نداریم.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
🔹شهید بهشتی : آنهایی که #ولایت_فقیه را قبول ندارند، در هر مقامی که باشند، سرنگون خواهند شد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/525
📌 سهم پایین مخارج دولت ایران در آموزش
🔹نسبت مخارج دولت در آموزش به تولید ناخالص، نشان دهنده مشارکت دولت در پرداخت هزینههای آموزشی است. «نسبت مخارج دولت در آموزش به تولید ناخالص» در ایران حدود ۳ درصد است، اما برای کشورهایی مانند عربستان، سوئد، فنلاند، برزیل و فرانسه حدود ۶ درصد و کشورهایی مانند هلند، کانادا، انگلستان، استرالیا، آلمان، آمریکا و سویس حدود ۵ درصد می باشد.
🔹در ایران عدالت آموزشی از بین رفته و آموزش طبقاتی شده است. کاهش مخارج دولت در آموزش، نتیجه اجرای سیاستهای خصوصیسازی و کاهش اندازه دولت است. عدالت آموزشی در برخورداری افراد از حق دسترسی به آموزش برابر، نفی تبعیض طبقاتی و آموزش همگانی باکیفیت تعریف میشود.
🔹مهمترین پیامد کاهش مخارج آموزشی دولت، تنزل کیفیت آموزش طبقات متوسط و فقیر جامعه است که نتیجه آن، تبعیض و نابرابری شدید آموزشی و فرصتهای نابرابر رشد است. با گسترش مدارس غیرانتفاعی و در سوی دیگر، افت مستمر کیفیت مدارس دولتی، آموزش از کالایی عمومی به کالایی خصوصی تبدیل شده که برخورداری از آن با تمکن مالی خانوادهها، ارتباط مستقیم دارد.
✍🏻 احسان سلطانی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
🔹 مسئولین محترم اگر از هیاهوی بیحاصل مذاکرات هستهای فارغ شدند بروند بچسبند به اصلاحات اقتصادی واقعی تا درد مردم درمان شود، ملت از خود برجام خیری ندیدند که از احیای جنازهش بخواهند خیری ببینند!
✍🏻عباس رنجبر
✔️ @SiyasatOnline | 1400/5/25
📌 آرمانخواهی در محافظهکاری به بنبست میرسد!
🔹 محافظه کارانی که هدفشان تنها حفظ نظام است. حفظ نظام را هم در بسط هر چه بیشتر عدالت و عدالتخواهی، به مثابه فلسفه مشروعیت نظام نمیبینند بلکه بیشتر در پی آن هستند که از طریق به نشستن خود(ها) بر کرسی قدرت، نظام را حفظ کنند! دستکم در طول مدت طولانی پس از جنگ هیچ ایده مشخصی برای حفظ نظام مطرح نکردهاند و همهی راه حلهاشان برای حفظ نظام از به قدرت رسیدن خودشان میگذرد.
🔹میگویند و زیادی هم میگویند میخواهیم از وضع موجود عبور کنیم اما تمام منظورشان از وضع موجود و تمام وضع موجود در منظرشان، عبارت است از این که لحاف قدرت، روانداز دیگری است نه آنها. جز قدرت و جابجایی در آن به چیزی نمیاندیشند و اگر هم از فیشهای نجومی و اشرافیت مینالند؛ به این معنی نیست که خوشان از ده برابر یک کارگر ساده، کمتر حقوق میگیرند؛ به این خاطر نیست که در بین خودشان بدهبستانهایی که جرم میلیاردیش قطعی اعلام شده ولی نادیدهاش گرفتهاند وجود ندارد؛ به این دلیل نیست که دلشان لک زده برای سادهزیستی؛ بلکه به این دلیل است که در راه تنها هدفشان که عبارت است از پایین کشیدن دیگریشان از قدرت، این مفاهیم کاربرد و فایده دارد. هم از این روی گرنه کسی ندیده روزی این جماعت گوشهای از این مفاهیم (نقد اشرافیت و غیره) را برای کسی غیر از رقیب سیاسیشان به کار ببرند.
🔹 الغرض دیرزمانی است جماعت فتوایشان این است «الیوم پایین کشیدن رقیب از سریر قدرت بأی نحو کان واجب است»! استعمالشان مَر مفاهیم انقلابی را نیز از باب همین «بأی نحو» است. والّا از این جماعت بیشتر از سیاستورزی که عبارت است از لابی و جبهه و نظرسنجی، چیزی بر نمیآید که نمیآید و روشن است که توفیر چندانی نمیکند این #سیاست_ورزیِ محافظهکارانه را در حجرههای بازار و ذیل شیخوخیت ریشسفیدها دنبال کنند یا به زعم خودشان نوگرایی کنند و بساط سیاستورزیشان را در تحلیلها و ترهات جامعهشناسانه و استراتجیک پهن کنند.
🔹 اقتضای محافظهکاری و بیآرمانی، تکیه بر سیاستورزی است؛ والا نه توفیق آرمانخواهی در عرصه سیاست، از خرداد 1342 به بعد معلول نبوغ شخصی است و نه بلاهت محافظهکارها، از خرداد 1342 به بعد، معلول نابلدی سیاستورزی. سیاستورزی یعنی تقلیل امر سیاسی، با همهی ذوجوهی خود به زبان بدن، نحوه گفتار در مناظرهها و مانند آن. راه حلش هم عبارت است ستکردن کت و شلوار کاندیدا با پردهی پشت سرش! سیاستورزی بسط تکنوکراتیسم به عرصهی امر انسانی و سیاسی است. سیاستورزی زایشگاه و زیستگاه سوداگران حرفهای قدرت است
🔹 سیاستورزانی که جز تاکتیکهای سیاسی چیزی بلد نیستند و جز راههای کسب قدرت به چیز دیگری نمیاندیشند. گذشته را نمیدانم اما بیشتر از پنجاه سال است که مردم در حال مدیریت کردن سیاستورزان حرفهایِ نشسته در اتاقهای فکر هستند. چه اصراری هست باز هم امتحان کنند؟ سیاستورزی قوام روششناختی محافظهکاری است.
✍🏻 حجت الاسلام نامخواه
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
📌آخرین جزییات ثبت نام قطعی اربعین
🔹معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ثبت نام قطعی در سامانه سماح آغاز شده، گفت: نامنویسی در سامانه سماح برای همه متقاضیان الزامی است
🔹غالب اعزامها از دهم ماه صفر برای عزیمت به راهپیمایی اربعین حسینی آغاز میشود، البته موکب داران که قصد برپایی ایستگاههای صلواتی را دارند میتوانند بعد از طی مراحل تعیین شده در خصوص بیمه و ....، زودتر به این سفر مبادرت کنند
🔹افرادی که در مرحله پیش ثبت نام شرکت کردهاند باید در سامانه سماح از قسمت پیگیری وضعیت و ویرایش و فقط با وارد کردن کدملی و شماره شناسنامه سرگروه با پرداخت حق بیمه ثبت نام خود را قطعی کنند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
📌 شاخص های مهم برای تشخیص عملکرد وزارت خارجه در حوزه مذاکرات
🔹امیرعبداللهیان وزیر خارجه امروز گفته: «یکی از دلایلی که مذاکرات طولانی شده، به این خاطر است که نمیخواهیم از خطوط قرمز عبور کنیم... نمیخواهیم توافقی را به نتیجه برسانیم که بعد از دو سه ماه بگوییم، توافق انجام شد ولی روی زمین هیچ اتفاقی رخ نداد.»
🔹 اگر توافقی شکل گرفت این جملات ایشان را با سه شاخص مهم می سنجیم: ۱.لغو تحریم های اقتصادی موثر علیه ایران مانند یوترن (چرخه دلار) و کاتسا، ۲. تضمین امریکا برای خارج نشدن از توافق ۳. تضمین امریکا برای استفاده نکردن از مکانیسم ماشه (اسنپ بک)
🔹 اگر این سه شاخص مهم در متن توافق لحاظ شده باشد، به توافق خوبی رسیده ایم و از ایشان و تیم مذاکره کننده تشکر می کنیم، در غیر این صورت دو سه ماه بعد خود ایشان خواهد گفت: «توافق انجام شد ولی روی زمین هیچ اتفاقی رخ نداد.»
✍🏻 امیرحسین ثابتی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
📌 چرا "موضعگیری" نمیکنیم؟!
🔹 ۱. ما "شأن علمی" داریم و مداخله در امور "عینی" و "انقلابی"، مخالف وجاهت و منزلت علمی ماست. ما باید فقط به "مبادی بعیده" و "انتزاعیاتِ بریده از واقعیّات" بپردازیم. این مسائل، "سیاسی" هستند و راه "سیاست" از "علم" جداست. اهل علم و پژوهش و معرفت نباید "سیاستزده" و "سیاسیکار" شود. ما سرگرم مباحثِ "مجرّد" و "انتزاعیِ" خویش هستیم و از "معقولاتِ بیخاصیّت"، لذّت میبریم. اینکه برای "جامعه" و "حاکمیّت" چه رخ خواهد داد و "نظم اجتماعی" و "هندسۀ سیاسی" به کدام سو خواهد رفت، کمترین ارزشی ندارد. وظیفۀ ما، اندیشهورزی در حوزۀ "مبادی" است و بس.
🔹 ۲. "انقلاب" و "نظام" هم جزو سیاست هستند و ما نباید "وابسته به نظام" قلمداد شویم. ما مفتخریم که "مستقل" هستیم. سیاست، مبتنی بر "حقّ" و "باطل" نیست و فقط در چهارچوب "قدرت"، تعریف میشود. پس تفاوتی میان این و آن نیست. اسلامِ ما، "اسلامِ منهای انقلاب" است؛ "اسلامِ بیتفاوتها"، "اسلامِ حاشیهنشین"، "اسلامِ غیرسیاسی"، "اسلامِ قابلجمع با همه" ...
🔹 ۳. انقلاب و نظام که هیچ، حتّی خودِ "اسلام" نیز از "شیوخ اسلام"، مهمتر نیست. باید نسبت به شیوخ اسلام، حسّاس و متعصّب بود و نه اسلام. بگذارید "ضروریّات دین" را انکار کنند و "بنیانهای باور دینی" را متزلزل سازند؛ آنچه که مهم است، بقای ماست. ما اسلام را برای خویش میخواهیم، نه خویش را برای اسلام. ما مقوّمِ دین هستیم نه خودِ دین.
🔹 ۴. ما همیشه در میانۀ دو صندلی مینشینیم و با "مرزبندیِ ایدئولوژیک"، بیگانهایم. ما یاد گرفتهایم که چنان "مبهم" و "دوپهلو" سخن بگوییم و بنویسم که به هیچ اعتباری، کسی نتواند گریبان ما را بستاند. مگر فرح پهلوی، "انجمن فلسفه" بر پا نکرد و "فیلسوفانِ سنّتگرا" را فرانخواند و در کنار آنها ننشت؟! مگر سکولارها با فقهای سنّتی و لندنی و ... معارضه دارند؟! فردا نیز که این نظام برچیده شود، حتّی اگر نظام بعدی، "سکولار" باشد، ما منزلت خویش را خواهیم داشت. وجود ما، گرهخوره به هیچ نظامِ سیاسیای نیست. ما همچون ریگِ تهِ جوی هستیم که میمانیم. بگذار انقلابیها در زدوخوردها و نزاعها، هلاک شوند؛ ما فقط نظارهگریم.
🔹 ۵. ما "دینداران هزینهگریز" و مؤمنان عافیّتطلب" هستیم که همواره از معرکه گریختهایم و "درسوبحث" را بر "مجاهدت" ترجیح دادهایم. ما اهل "علم" و "فضل" و "تعمّق" و "اعتدال" هستیم، نه همچون انقلابیها، "فحاش" و "هتّاک" و "نامعقول" و "خشونتگرا". ما "صراحت" و "شجاعت" و "غیرت" و "حسّاسیّت" را بهعنوان "خشونت" و "فحاشی" و "تندی" و "بیادبی" ترجمه میکنیم تا سکوت و وادادگی خویش را توجیه کنیم. آری، انقلابیها، "تهیمغز" و "جزماندیش" و "نامتعادل" هستند، و ما "عقل کلّ" و "مرکز عالَم" و "دوراندیش".
🔹 ۶. ما برای حسینبنعلی، "اشک" میریزیم و "مجلس" بر پا میکنیم، امّا "عملِ حسین" را تکرار نمیکنیم. ما در "صحنۀ عمل"، چونان هزارها مسلمانی هستیم که کربلا را به "نظاره" نشستند و نه در این سو بودند و نه در آن سو. امّا امروز، برای آنچه که رخ داده و تاریخی که سپری شده و هزینهای ندارد، گریان و نالان هستیم، بیآنکه اشک و آهمان، اندکی به "عمل" پیوند بخورد و "هزینهزا" و "خطرآفرین" باشد.
🔹 ۷. آری، ما "حوزویان و دانشگاهیانِ سکولار" هستیم؛ "خواصِ بیاثر"، "نخبگانِ منفعل"، "عالمان بیعمل"، "دیندارانِ انباشته از مفاهیم و معارف و تهی از جسارت و اقدام"، "حاشیهنشینانِ موجّه و معتبر امّا بیتحرّک"، "محافظهکارانِ مصلحتاندیش و خودخواه" ... .
ما منطق عاشورا را در دهم محرّم سال شصتویک هجری، محبوس کردهایم تا بتوانیم رندانه و دنیاطلبانه، از "معرکه مبارزه" به "مرداب زندگی" بگریزیم.
زهی خیال باطل! خطّ سرخِ حسینبنعلی کجا و ما عافیّتطلبانِ چرتکهانداز کجا؟!
✍🏻 مهدی جمشیدی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/25
📌 هر روز با #نهجالبلاغه ؛ حکمت چهل و پنجم
🔹️ وَ قَالَ (علیه السلام): لَوْ ضَرَبْتُ خَيْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَيْفِي هَذَا عَلَى أَنْ يُبْغِضَنِي مَا أَبْغَضَنِي، وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْيَا بِجَمَّاتِهَا عَلَى الْمُنَافِقِ عَلَى أَنْ يُحِبَّنِي مَا أَحَبَّنِي؛ وَ ذَلِكَ أَنَّهُ قُضِيَ، فَانْقَضَى عَلَى لِسَانِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ (صلی الله علیه وآله) أَنَّهُ قَالَ: "يَا عَلِيُّ لَا يُبْغِضُكَ مُؤْمِنٌ وَ لَا يُحِبُّكَ مُنَافِقٌ".
🔹 اگر با شمشيرم بر بينى مؤمن بزنم كه دشمن من شود، با من دشمنى نخواهد كرد، و اگر تمام دنيا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد. و اين بدان جهت است كه قضاى الهى جارى شد، و بر زبان پيامبر امّى صلّى اللّه عليه و آله و سلّم گذشت كه فرمود: «اى على مؤمن تو را دشمن نگيرد، و منافق تو را دوست نخواهد داشت.»
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/26
📌 افشاگری «علاوی» از فساد در دولت «الکاظمی»؛ مجبور به استعفا شدم
🔹وزیر دارایی مستعفی عراق گفت: من با بسیاری از تصمیمات مهم دولت موافق نبودم و مجبور به استعفا شدم. شبکههای مخفی مقامات عالیرتبه، بازرگانان، سیاستمداران و کارمندان فاسد موجب خروج میلیاردها دلار از خزانه شدهاند.
🔹شبکه «العهد» هم خبر داده یکی از دلایل استعفای علی علاوی این است که دولت الکاظمی فساد بخش بانکی را نادیده گرفته و به آن پایان نداده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/26
🔹 فاطمی امین، وزیر صمت: واردات خودرو نهایی شده است و شنبه هفته آینده خبر قطعی واردات خودرو را اعلام میکنیم.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/26
📌 از اوج رفع تحریم تا حضیض احیای برجام
🔹 بزرگترین اشتباه دولت سیزدهم فرصت سوزی در مذاکرات و تبدیل راهبرد برنده «رفع تحریم ها» به راهبرد بازنده «احیای برجام» است.
🔹 در حالیکه ایران میتوانست با بیرون نگه داشتن آمریکای بحران زده از برجام، حداکثر امتیاز را برای رفع کامل تحریم ها و اجرای تعهدات از او بگیرد؛ اما ظاهرا اغواگری شهوت مذاکره و توافق با آمریکا، دارد مسیر را منحرف و به مسیر راهبرد مطلوب آمریکا یعنی بازگشت آمریکا به برجام و احیای برجام متمایل می کند. در واقع این بزرگترین شانسی است که به آمریکا رو کرده و البته بزرگترین ضربه به انقلاب اسلامی خواهد بود که آثار آن رفته رفته ظاهر خواهد شد.
🔹 کریس مورفی سناتور آمریکایی اذعان می کند «بازگشت به برجام مهمترین کاری است که آمریکا میتواند برای تضمین منافعش در خاورمیانه انجام دهد.» و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید می کند «ما هیچ برنامه ای برای کاهش یا تعلیق تحریم های اعمال شده علیه ایران که به پرونده هسته ای مربوط نیست، نداریم.» و این یعنی تداوم عملی اکثر قریب به اتفاق تحریم ها.
🔹 دولت جدید در حالی در مذاکرات هسته ای وارد شد که اولاً خسارت بار بودن برجام آشکار و رویکرد حل مسائل اقتصاد از طریق سازش در سیاست خارجی در نزد مردم شکست خورده و مردود شده بود، ثانیاً آمریکا از برجام خارج شده و عرصه برای ایفای نقش ایران در جهت جبران گذشته گسترش یافته بود، ثالثاً تحولات استثنایی بین المللی از جمله جنگ روسیه-اکراین و مناقشه چین_تایوان رقم خورد.
🔹 تحفه اینکه مسیر رو به افول دولت قبل در مذاکرات با جسارت بیشتر ادامه داده شود و دستاورد تقریباً هیچ و منفی، موفقیت معرفی گردد. حال آن که در واقع مذاکره کنندگان باید با پرهیز از پنهان کاری و محرمانگی افراطی در روند گفتگوها به مردم و نخبگان کشور پاسخ دهند که آیا درست است که: بعد از توافق احتمالی آنها با غرب، زیرساخت و موارد اصلی تحریمها باقی می ماند! سازوکار اسنپ بک در اختیار آمریکا خواهد بود! گرداب تحریمها و فشارهای فزاینده خارجی و داخلی علیه سپاه فعالتر خواهد شد! عمده تحریم های پولی و بانکی باقی می ماند! همکاری های اقتصادی بین المللی ایران با اخلال بیشتری مواجه می شود! موضوع راستی آزمایی اجرای تعهدات و اخذ تضمین ها از امریکا بلاتکلیف خواهد بود! آژانس انرژی اتمی با آن سابقه منفی به فعال مایشاء در ایران تبدیل می شود! حتی تعهدات و محدودیت های فرابرجامی نیز بر ایران تحمیل خواهد گردید! و ...
✍🏻 دکتر سید کاظم عبادی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/5/26