📌بنت: اسرائیل در آستانه فروپاشی است
🔹نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی: اسرائیل با یک آزمون واقعی روبروست؛ شاهد وضعیتی بی سابقه و نزدیک به فروپاشی است و با یک چهارراه تاریخی مواجه است.
🔹اسرائیل به یکی از سختترین لحظات انحطاط خود رسیده، هرج و مرج و چرخه بیپایان انتخابات و فلج شدن کابینه همگی در این موضوع دخیل اند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/14
📌 بورل: احتمال دستیابی به توافق در حال کاهش است
🔹 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شده احتمال دستیابی به توافق ذیل مذاکرات وین رو به کاهش اما با تلاش مضاعف قابل انجام است.
🔹 «جوزپ بورل» نوشت: دوباره با امیرعبداللهیان گفتوگو کردم. احتمال دستیابی به یک توافق و بازگشت به برجام رو به کاهش است اما همچنان با تلاش مضاعف میتوانیم این کار را انجام دهیم. بهعنوان هماهنگکننده، در هر زمان آمادهام تا (دسترسی به) راهحل برای آخرین موضوعات باقیمانده را تسهیل کنم.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌پس گرفتن مال دزدی که دزدی نیست.
🔹 مقام معظم رهبری : نفت #ایران را در سواحل #یونان میدزدند، بعد دلاوران جمهوری اسلامی جبران میکنند و کشتی نفتی دشمن را ضبط میکنند اما آنها ایران را متهم به دزدی میکنند. شما نفت ما را دزدیدید! پس گرفتن مال دزدی که دزدی نیست.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/14
📌 قدرت نظامی و پیشرفت اقتصادی
🔹️ برخی لیبرالها میان امنیت و پیشرفت دوگانهسازی کرده و نفی اولی را مستلزم رسدین به دومی میدانند. آنها پاکستان و مصر را مثال زده و میگویند این دو کشور جزو ۲۰ قدرت برتر نظامی جهان هستند، اما رتبه اقتصادی قابلتوجه و منزلتی در جهان ندارند.
🔹️ این شبه مغلطه، یک پاسخ ضد مغلطه دارد و آن اینکه آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین و هند که جزو ۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان هستند، جزو ۱۰ قدرت برتر نظامی جهان نیز هستند، اما پاسخی دقیقتر، باید پاسخگوی چرایی عقبماندگی اقتصادی امثال مصر، پاکستان و روسیه با وجود قدرتمندی نظامی باشد.
🔹️ پاسخ این چرایی را باید در خطایی جست که این کشورها در روابط اقتصادی خارجی خود مرتکب شدند و همان خطا، امروز بهعنوان نسخه شفابخش اقتصاد ایران توسط لیبرالها تجویز میشود یعنی همان " ادغام در نظم اقتصادی بینالمللی که توسط آمریکا و شرکایش پایهگذاری شده است".
🔹️ پاکستان از ۳۰ جولای ۱۹۴۸ و مصر از ۹ می ۱۹۷۰ به موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (GATT) پیوستند، دروازههای خود را به روی کالاهای خارجی گشودند و متعهد شدند از تولید داخلی حمایت نکنند.
🔹️ وقتی در سال ۱۹۹۵ نیز که سازمان تجارت جهانی تأسیس و جایگزین GATT شد، هر دو در همان سال نخست به عضویت WTO درآمدند.
🔹️ در فصل سوم کتاب «دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل» نشان دادهام که کشورهای غربی چگونه با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و با تأسیس نهادهایی مانند GATT و WTO، اجازه حمایت از تولید داخلی را به کشوری، چون مصر که تا ۱۹۲۲ تحتالحمایه انگلیس بود و تازه از یوغ استعمار و استثمار رهایی یافته بود، ندادند، لذا اشتباه نباید کرد.
🔹️ نه آمریکا،انگلیس و آلمان برای پیشرفت اقتصادی، هزینه در امور نظامی را حذف کردند و نه علت عقبماندگی مصر و پاکستان، هزینه در تسلیحات به جای اقتصاد است.
🔹️ از قضا میان هزینه نظامی و پیشرفت کشورهای پیشرفته امروزی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. چه، قدرت نظامی از دو جهت مولد قدرت اقتصادی است. نخست از این جهت که بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست (و چه زیبا فرمود آن پیر حکیم که داشتن امنیت، مستلزم داشتن «عزت» است و اینک میتوان دید که این شورش علیه امنیت، از سوی کسانی صورت میگیرد که نشان دادهاند قائل به عزت ملی نیستند)؛ و جهت دوم اینکه، بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت امثال امریکا شدهاند، از پروژههای نظامی به حوزههای تجاری سرریز کردهاند.
🔹️ میکروچیپهایی که برای پردازش حجم وسیعی از اطلاعات و ذخیره اطلاعات در کامپیوترها و گوشیهای شخصی تولید شده توسط شرکت اپل استفاده میشود، در واقع محصول برنامههای فضایی و نظامی آمریکا هستند که در حوزه ارتباطات تجاریسازی شدهاند.
🔹️ زیربنای تکنولوژیهای اینترنت توسط سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (دارپا) در وزارت دفاع آمریکا ایجاد شد.
🔹️ سامانه موقعیتیابی جهانی (GPS) از طریق برنامه ماهوارهای نظامی ناواستار وزارت دفاع آمریکا ایجاد شد و همچنان از منابع عمومی تأمین مالی میشود.
🔹️ شرکتهای کرهای کیا، سامسونگ، الجی و دوو همه مجریان پروژههای نظامی در دولت پارک چانگ هی بودند که پس از تحریم تسلیحاتی آمریکا، رو به خوداتکایی نظامی آورد.
🔹️ این است که تجربه جهانی میگوید فناوری و قدرت اقتصادی ناشی از آن را باید در پروژههایی نظیر ماهواره نور و موشکهای دوربرد جست، نه در تنشزدایی با دشمن.
✍🏻 سید یاسر جبرائیلی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15
📌 تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی بیش از ۲۵ برابر کل یارانه نقدی حیف و میل ایجاد کرد
میثم هاشم خانی، تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔹️ ارز دولتی یا همان ترجیحی یکی از بزرگترین پایههای فساد و ناکارآمدی در چند سال اخیر بوده است. برآورد من این است رقمی که در این مدت در قالب ارز دولتی حیف و میل شد، بیش از ۲۵ برابر کل یارانه نقدی بود که سالانه در کشور پرداخت میشد.
🔹️ بحران ناشی از حمله روسیه به اوکراین که باعث افزایش قیمت جهانی برخی محصولات غذایی شد، پیچیدگیهایی ایجاد کرد که در نتیجه آن افرادی که به ارز دولتی دسترسی داشتند، میتوانستند به منافع و رانتهای بزرگی دست پیدا کنند؛ چون این افراد میتوانستند کالاهایی که با ارز دولتی وارد میکنند را به قیمت خیلی بالاتر از قبل در کشورهای همسایه بفروشند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/14
به گروه اتاق گفتگو کاربران سیاست آنلاین بپیوندید 🙏🏻
https://t.me/+nu0lcisy2AAzOTg8
🔻 مرگ مشکوک دانشمند هوا فضا صحت دارد؟
🔹 دادگستری یزد اعلام کرد:
خبر منتشر شده در برخی پیجها و رسانهها مبنی بر فوت مشکوک یک دانشمند هوا فضا صحت نداشته و فرد مذکور، کارمند معمولی یک شرکت صنعتی بوده و به جهت بیماری در بیمارستان فوت کرده است.
🔹 یکی از بستگان وی برای مطرح کردن خود در فضای مجازی، این شایعه را اولین بار در پیج خود منتشر کرده و باعث بازنشر گسترده آن در پیجهای استان و متعاقبا در سطح کشور شده که با فرد مذکور برخورد لازم صورت خواهد گرفت.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹️ ما مردم مقصر هستیم که #حمید_فرخ_نژاد به خود اجازه می دهد گستاخانه در مقابل دوربین، ۸۰ میلیون ایرانی را بی خانواده و بی ارزش در مقابل پسرش بداند!
🔹️ او را قیاس کنید با مادرانی که بی ادعا فرزندانشان را فدای ارزش ها و میهنِ مردم ایران کردند.
✍🏻 علیاکبر رائفیپور
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15
8.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 یادگار امام از رهبر انقلاب میگوید
🔹سخنان شنیدنی سیدعلی خمینی درباره شخصیت آیتالله خامنهای در مراسم بزرگداشت رحلت امام در نجف.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15
📌 نفت کالایی نیست که به سیاست تن دهد.
🔹 وزیر خارجه روسیه، سرگئی لاوروف روز شنبه ادعا کرد تحریمهای غربی هیچ تاثیری بر سود صادرات انرژی روسیه نداشته است.
لاوروف که با تلویزیون بوسنی سخن میگفت اعلام کرد:
🔹️ با توجه به سطح قیمتها که در نتیجه سیاستهای غرب به اینجا رسیده است تحریمها موجب هیچ گونه نقصانی در بودجه روسیه نشده است.
🔹 کاملا برعکس امسال ما سود خود را از صادرات منابع انرژی به میزانی قابلتوجه افزایش میدهیم.
🔹 نفت اگر به طور کلی گفته شود، تابع سیاست نیست، تقاضا برای آن وجود دارد، ما بازارهای جایگزین داریم و همین حالا هم فروش خود را افزایش دادهایم.
🔹 اظهارات لاوروف بعد از اینکه اتحادیهاروپا واردات ۹۰ درصد نفت روسیه را ممنوع کرد ایراد شده است.
🔹 پیش از اعلام ممنوعیت واردات نفت روسیه آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد درآمد روسیه از انرژی به نسبت ابتدای سال ۵۰ درصد نسبت به ابتدای سال بیشتر شده.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15
📌 به جای سلفی گرفتن، دستور اصلاح قوانین را بدهید
🔹️ این ریختنها با ظرفیت اجتماعی که ایجاد میکند در همه دنیا سرآغاز اصلاحات کلان است.
🔹️ بیایید یک کدامتان به جای سلفی گرفتن با آوار به جامانده از جناح رقیب، از ریشه این فساد و اداره شهرداری با پول تخلفات بگوئید و دستور اصلاحات بنیادین قوانین شهرسازی از جمله کمیسیون ماده ۱۰۰ را بدهید.
✍🏻 وحید اشتری
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15
📌 نگاه به شرق و شعار "نه شرقی، نه غربی"
🔹️ جریان معارض انقلاب اسلامی طی سالهای پس از پیروزی انقلاب همواره تلاش داشته اصل «نه شرقی، نه غربی» جمهوری اسلامی را به «انزواگرایی» و «عدم ارتباط با شرق و غرب عالم» تعبیر کند. در صورتی که هرگز چنین معنایی مراد این اصل نبوده است.
🔹️ در دورهای که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، جهان به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود و عمده کشورها یا زیر سلطه بلوک غرب به رهبری آمریکا قرار داشتند یا زیر سلطه بلوک شرق به رهبری شوروی.
🔹️ جمهوری اسلامی با «شعار نه شرقی، نه غربی» قرار گرفتن زیر سلطه هر دو قطب را نفی کرد. مراد از نفی سلطه البته نفی رابطه نبود و جمهوری اسلامی با کشورهای حاضر در هر دو بلوک، روابط دیپلماتیک برقرار کرد.
🔹️ «نه شرقی، نه غربی» به این معنا بود که ایران مجذوب این دو بلوک سلطهگر نشود، تحت تاثیر آنها و مطیع و منقاد آنان نباشد. این دو بلوک برای خود سیاست، فرهنگ و نقشه راه کلانی داشتند که جمهوری اسلامی تصمیم گرفت در مسیر خواستههای آنان قرار نگیرد.
🔹️ سال ۱۹۹۱ با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بلوک شرق از بین رفت، نظام سلطه تک قطبی شد و بلوک غرب با قدرت بیشتر درصدد هضم کشورها در نظم مطلوب خود برآمد. این سیاست در پروژههایی نظیر گسترش ناتو به شرق یا روی کار آوردن نظامهای سیاسی لیبرال دموکرات از امریکای لاتین تا اروپای شرقی و آسیا متجلی شد. پروژه تغییر نظامهای سیاسی ایران و چین در چارچوب همین سیاست «غربیسازی جهان» قرار میگیرد.
🔹️ بنابراین آنچه باید با قدرت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی تداوم یابد، «نه» به سلطه غربی در عین برقراری روابطی خارج از نظام ارباب - رعیتی با کشورهای غربی است.
🔹️ اینک «بلوک شرق»ی که یک نقشه کلان برای سلطه بر جهان و تحمیل سیاست و فرهنگ خود بر دیگر کشورها داشته باشد، وجود خارجی ندارد.
🔹️ بر این اساس، وقتی ما از «نگاه به شرق» سخن میگوییم، مراد «شرق جغرافیایی» است، یعنی به دلیل تصلب ایدئولوژیک و نگاه سلطهجویانهای که بر کشورهای غربی حاکم است، نمیتوان انتظار انتفاع متقابل و بازی «برد- برد» از رابطه با آنها داشت.
🔹️ اما تقویت روابط با کشورهایی که در نیمکره شرقی (مشخصاً در آسیا) و خارج از بلوک غرب ایدئولوژیک قرار دارند (از جمله چین) به دلایل متعدد از جمله داشتن تمدن و فرهنگ ریشهدار، مشترکات فراوان با ایران، قرار گرفتن بیش از ۶۰ درصد جمعیت جهان در این منطقه، قرابت جغرافیایی با ما، نداشتن سیاست خارجی سلطهجویانه و معارض نبودن با انقلاب و جمهوری اسلامی، به مراتب برای تأمین منافع کشور مفیدتر است.
✍🏻 سید یاسر جبرائیلی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/3/15