eitaa logo
سفره فرهنگى ريحانه
619 دنبال‌کننده
10.5هزار عکس
2.8هزار ویدیو
49 فایل
قرارمان چیدن «روح» و «ریحان» برای شما «ریحانه‌»های این سرزمین سبز در سفره‌ای فرهنگی است. «سفره فرهنگی ریحانه» با همت معاونت فرهنگی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) آماده شده است. @farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍎 نکته‌های کوچک سلامت 🔹توصیه‌ای ساده، بی‌خطر و بی‌ضرر برای کسانی که نگران ابتلا به کرونا هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عاشورایی قربون چشم خیسن باران تو می‌میرم با دیدن پلک لرزون تو 🎤 با نوای حاج محمود کریمی
45.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📱 استوری محرمی 🔹 توصیه امام خامنه‌‌ای به همه عاشقان حسینی 🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شکر خدا را که در پناه حسینیم نوای ملکوتی در حسینیه جماران و در حضور امام خمینی(ره)
حماسه تاریخی کربلا سرمشق رزمندگان هشت سال دفاع مقدس بود و بسیاری از صحنه‌ها و جانفشانی‌های این حماسه، یادآور آن رخداد شد.
نکته یک کتاب چهارمین ویژگی‌اش (شجره طیبه) این است که همیشه میوه می‌دهد. همه ایام و مناسبت‌ها میوه محرم است؛ در تمام آن‌ها زیارت امام حسین(ع) مستحب است؛ در شب قدر، عید غدیر، عید قربان، عید فطر، عید مبعث و تمام مناسبت‌های دیگر، زیارت حضرت وارد شده است. درواقع، امامان معصوم ما می‌فرمایند: ای دوستان و ای شیعیان! شما اگر این مناسبت‌ها را دارید همه برای امام حسین(ع) است، لذا اول از حضرت تشکر کنید، آن‌گاه اعمال آن مناسبت را انجام دهید. 📚حسین گنجی، رمز و راز کربلا، ص 80.
🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️ ⚜️🌷⚜️🌷⚜️ 🌷⚜️🌷⚜️ ⚜️🌷⚜️ 🌷⚜️ ⚜️ ✅ 🌷حماسه کربلا، روايتي مظلوم در سال 61 هجري نبود، بعدها رهروان حسين‌(ع) در هشت سال دفاع مقدس،‌ كربلاهاي بسيار آفريدند. 🏴 سر همه ياران امام را از تن جدا كردند... 🏴 هر چی می‌خواند، آخرش این را می‌گفت. می‌گفت «امام حسین(ع) وقتی شهید شد سر نداشت. ما می‌خواهیم سر داشته باشیم و فردای محشر ادعای پیرو حسین بودن کنیم؟» وقتش که رسید، سرش با آرپی‌جی رفت. 🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مجازی 🔹چند انتخاب ویژه از فضای مجازی در حال و هوای روزهای غم‌گرفته محرم
# کی‌ چی گفت؟ استاد شهریار پرهیزکار (حافظ قرآن و فعال قرآنی) * اگر از همین عزاداران سیدالشهدا(ع) که با جان و دل برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنند و ما هم منکر اهمیت این عزاداری نیستیم، بپرسیم فلسفه قرآنی قیام عاشورا را در حد یک آیه توضیح دهند، درصد ناامیدکننده‌ای امکان پاسخگویی دارند و بسیاری نمی‌توانند پشتوانه قرآنی حرکت امام حسین(ع) را بیان کنند و بگویند دلیل «نه» بزرگ امام حسین(ع) به بیعت با طاغوت چه بود؟ * مشکلی که ما داریم این است که نمی‌توانیم از قرآن دلیلی بیاوریم تا افراد را از قرآن به سمت امام حسین(ع) هدایت کنیم. * ما خیلی خیلی از قرآن دور افتاده‌ایم و کوتاهی کرده‌ایم، البته ما تقصیر کردیم؛ قصور برای کسی است که دستش نمی‌رسید اما ما می‌توانستیم، موقعیتش را داشتیم و چنین کاری نکردیم. * مصیبت دوری از قرآن گریبانگیر همه دنیای اسلام است. در ایران لفظ قرآن مهجور است و در کشورهای دیگر مثل امارات و عربستان و... که حافظان بسیاری دارند و مسابقات حفظ قرآن شاخصی هم دارند، اصل قرآن غریب و مهجور است و با روح آیات الهی بیگانه هستند.
کربلایی 🔹پس از شهادت امام حسين(ع) همه از بودن خود ننگ داشتند؛ يا بر سر قبر اباعبدالله می‌آمدند و شمشير بر فرق خود می‌زدند و يا شمشيرها را در هر شهر و ايالتی بر هم فرومی‌آوردند و عجيب این‌که همه‌ آنچه را كه می‌خواستند با ياری نكردن حسين(ع) برای خود حفظ كنند، از دست دادند و از آن‌طرف، آنچه را هم كه با ياری كردن امام حسين(ع) می‌توانستند به دست آورند، به دست نياوردند؛ و عبرتی بزرگ آموختند كه رها كردن دين خدا و امام مسلمين يعنی محروم شدن از همه‌چيز. 📚استاد اصغر طاهرزاده، کربلا مبارزه با پوچی‌ها، ص 80.
بر نیزه روی پای خودت ایستاده‌ای مردی شدی برای خودت ایستاده‌ای ‌ ‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋ روز حسین در نیویورک 🔺نزدیکترین یکشنبه به روز عاشورا در نیویورک، روز «امام حسین» نامگذاری شده است. 🔹در این روز سوگواران، عشق و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان ابراز می کنند.
محرمی 🔸می‌گویند: دلیل دشمنی یزید با امام حسین(ع) و شهادت ایشان توسط یزید، دعوای آن دو در ازدواج با زنی زیبا به نام اُرینب است! می‌گویند: يزيد به زني به نام «اُرَيْنَبْ» که پیش‌تر همسر «عبدالله بن سلام» بوده، علاقمند شده و امام حسين(ع) مانع شهوت‌راني يزيد می‌شود. امام حسین(ع) ارینب را به عقد خود درآورد تا با یزید ازدواج نکرده و بعد طلاق داد تا به عبدالله بن سلام شوهر قبلی خود برسد... و این داستان، آغاز كينه‌توزي و دشمني يزيد با امام حسين(ع) و منشأ واقعه كربلا بوده است. 📚دینوری، الامامه والسياسه، ج۱، ص۱۶۷؛ 📌پاسخ: 🔹تنها منبع این خبر، ابن‌قتيبه است. 🔹ابن قتیبه بدون هيچ اشاره‌اي به ناقل و راوي اين داستان حكايت را از شخص سومی نقل مي‌كند كه براي ما آن شخص شناخته شده نيست؛ پس داستان از نظر سندي مشکل دارد؛ 🔹در این داستان ساختگی، امام حسین(ع) در زمان معاویه ساکن عراق بوده است و حال آنکه امام حسین(ع) در این زمان ساکن مدینه بوده است. 🔹 اشكال مهم ديگري كه در اين داستان وجود دارد، اين است كه امام حسين (ع) در يك مجلس ارینب را سه‌طلاقه مي‌كند و حال آن كه بر اساس فقه شيعه، سه طلاق در يك مجلس جايز نیست و این موضوع از احکام اهل‌تسنن است. 🔹گذشته از بطلان قطعي روايت فوق، امام حسین(ع) بارها علت قیام خود را ظلم، فساد و بدعت در دین توسط یزید بیان کرده است. 🔹بنابراین، این داستان در نظر دارد تا هدف‌_قیام حسین(ع) که افشای جنایات یزید و مبارزه با حاکم ظالم و کسی که دین خدا را تغییر داده، فراموش شود.
🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️ ⚜️🌷⚜️🌷⚜️ 🌷⚜️🌷⚜️ ⚜️🌷⚜️ 🌷⚜️ ⚜️ ✅ 🌷حماسه کربلا، روايتي مظلوم در سال 61 هجري نبود، بعدها رهروان حسين‌(ع) در هشت سال دفاع مقدس،‌ كربلاهاي بسيار آفريدند. 🏴 زينب‌(س) سر گذاشت بر رگ‌هاي بريده... 🏴 همیشه همان جلوی جلو بود. امدادگر نبود، پزشک بود، اما گاهی از بعضی نیروهای رزمی هم جلوتر بود. گفتند «دکتر! پسرت شهید شد.» رفت بالای تن پسرش؛ چون سر نداشت رگ‌های گردنش را بوسید و دوباره برگشت سراغ مجروح‌ها. تا آخر جنگ، هر وقت جبهه بودیم یا خبر گرفتیم، دکتر جبهه بود. انگار می‌خواست جای پسرش را هم پر کند. 🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷
و حرف محرم چه غریبانه سر بر سینه اباالفضل خیالش نهاده است!
نکته یک کتاب 🔹در چاووش‌‌خوانی‌های زائران کربلا می‌گفتند «ز تربت شهدا بوی سیب می‌آید» نیز معروف است کسانی که صبح زود به زیارت کربلا بروند، بوی سیب بهشتی استشمام می‌کنند. این سخن ریشه حدیثی دارد. در بحارالانوار چنین آمده است: روزی امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام) به حضور پیامبر(ص) رسیدند، درحالی‌که جبرئیل هم نزد رسول خدا بود... دیدند که در دست جبرئیل یک سیب، یک گلابی و یک انار است. آ‌ن‌ها را به حسنین داد... امام سجاد(ع) می‌فرماید: این سخن را پدرم یک ساعت قبل از شهادتش فرمود. چون شهید شد، بوی سیب در قتلگاه به مشام می‌رسید. دنبال آن گشتیم و اثری از سیب نبود، ولی بوی آن پس از حسین(ع) باقی بود. 📚جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص 80.
# عکس و حرف محرم 🔹 محبان حسین(علیه‌السلام) مهربانی را بیشتر می‌شناسند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شعرخوانی بسیار زیبای نوجوانی عراقی در مدح و رثای امام حسین(علیه‌السلام) 🔸آیت‌الله بهجت(ره) می‌فرمود «تنها چیزی که قطعا برای انسان می‌ماند دوستی‌ها و دشمنی‌هایش است.» 🔸خدایا شاهد باشد ما دوست حسین و حسینیان هستیم. خدایا ما مشتاق زیارت قبر حسین(ع)‌ هستیم. روزی‌مان گردان.
🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️ ⚜️🌷⚜️🌷⚜️ 🌷⚜️🌷⚜️ ⚜️🌷⚜️ 🌷⚜️ ⚜️ ✅ ▪️ امان از ماجرای پیکر او امان از سرگذشت حنجر او تنی ماند و سری بر نیزه‌ها رفت بماند قصه‌ی انگشتر او ✍🏻 سید محمدجواد شرافت ▪️ گلی بوی تو را اینجا ندارد نشانی از تو این صحرا ندارد کجا باید به دنبالت بگردم؟ سر بر نیزه ردّ پا ندارد ✍🏻 سید حبیب نظاری ▪️ تو با آن خسته‌حالی برنگشتی دگر از آن حوالی برنگشتی کنار علقمه، در خون نشستی ولی با مشک خالی برنگشتی ✍🏻 امیرحسین مؤمنی 🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷⚜️🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ سعی کنید از امروز تا زمانی که خدا عمر به شما داد هر روز و لو به یک سلام به امام حسین علیه السلام داشته باشید...
گرفتارم گرفتارم اباالفضل گره افتاده در کارم اباالفضل دعایی کن ، دوباره چند وقتی‌ست هوای کربلا دارم اباالفضل 🖌سید محمدجواد شرافت
📌شخصیت ‏ذي الجوشن 🔸در فضای مجازی مطالبی غیرتحقیقی درباره شَمِربن ذی الجوشن مطرح می‌شود که مناسب است تا از منابع کهن مطالبی در معرفی چهره او مطرح شود: * شمِر بن‌ذي‌الجوشن هیچ‌گاه شیعه نبوده و همانند همه کسانی که در حکومت اسلامی با امیرمؤمنان علی(ع) بیعت کردند، او نیز جزو سپاه امام بود؛ * شمر، در جنگ صفين جزو لشكريان حضرت علي(ع) است، اما هدفش فقط مبارزه با بنی‌امیه بوده. در اين مبارزه اَدْهَم بن‌محرز ابتدا ضربه شمشيري به صورت شمر مي‏زند و او را زخمي مي‏كند. شمر نيز به او ضربه‌اي مي‌زند ولي ضربه‌اش کاري نمي‌شود، پس برمي‏گردد و آب مي‏خورد و نيزه‌اي برمي‌دارد و دوباره به ميدان مي‏رود و با ضربت نيزه، ادهم را بر زمين مي‏افكند؛ * شمر، جزو كساني است كه برضدّ حُجْر بن‌عَدِي و به كفر او شهادت دادند. * شمر، عصر روز پنجشنبه نهم محرّم با فرمان جديد عبيدالله بن زیاد ملعون و به همراه چهار هزار نفر سرباز به كربلا رسيد و نزد عمربن‌سعد رفته، نامه ابن‌زياد را تسليم او كرد؛ * طبق گزارش بلاذری(م279ق) و شیخ مفید(م413ق)، امام حسین(ع) پس از اهانت شمر، وی را پسر زن بُزچران خطاب کرد؛ (فَقَالَ لَهُ يَا ابْنَ رَاعِيَةِ الْمِعْزَى‏: این عبارت از نظر برخی حکایت از نامشروع بودن تولد شمر دارد.) * شمر، به خيمه امام حسين(ع) حمله كرد و با نيزه‏اش به خيمه زد و با صداي بلند گفت:«آتش بياوريد تا اين خيمه را با ساكنانش به آتش بكشم.» * شمر، به تیراندازان دستور داد تا بدن امام حسین(ع) را هدف قرار دهند. سپس با فرمان او، همه به سوی امام حمله بردند و کسانی از جمله سِنان بن اَنَس و زُرْعَة بن شریک ضربه‌های نهایی را بر امام وارد کردند؛ * شمر، پس از واقعه كربلا در جواب شخص که از او پرسید آیا برای حمله به پسر پیامبر پشیمان نیستی، در پاسخ گفت: «موظّف بوديم كه چنين كنيم و اگر فرمان نمي‏برديم همچون اين حيوانات بوديم.» وی، در توجیه شرکت در قتل امام حسین(ع) می‌گفت: «از امرای خود فرمان‌برداری کرده است.» * شمر، بعدها در جريان قيام مختار در جنگ برضدّ مختار شركت كرد و پس از شكست از مختار، فرار كرد و در حين فرار به دست عبدالرّحمن بن‌عُبَيْد كشته شد. 📚منقری،‌ وقعة صفين، ص 268؛ 📚طبري، تاريخ الأمم و الملوك، ج 5، ص270، ص28، ج6، ص18 و 44 و 52 و 53 📚ابن‌شهراشوب، مناقب آل‌ابي‌طالب، ج 4، ص 115. 📚ابن‌سعد، ترجمة الحسين و مقتله، فصلنامة تراثنا، شماره 10، ص179، 📚شیخ مفید، الارشاد، ج2، ص96؛ 📚بلاذری، انساب الاشراف، ج3، ص187.
در مصرع اول کربلا می‌خواهم در مصرع بعد، کربلا می‌خواهم صد بیت اگر گفته شود در شعرم هر مصرع آن کربلا می‌خواهم ایراد ندارد به کسی اصلاً چه؟! شعر خودم است کربلا می‌خواهم یک‌عمر به هر روضه که رفتم گفتم با پای پیاده کربلا می‌خواهم...