eitaa logo
سناگل | SonaGal
1.2هزار دنبال‌کننده
1هزار عکس
59 ویدیو
4 فایل
جهت سفارش 👇🏻💫 @Admin_BaNeshat ✅تمامی محصولات گیاهی و تولید خودمون میباشد☺️🤍
مشاهده در ایتا
دانلود
❇️ رسول الله صلی‌ الله علیه و آله: ✨بر شما باد کرفس، چرا که اگر بنا بود تنها یک چیز عقل را افزون کند، آن، همین بود. 📖 منبع: طب النبي، ص۱۱ ❇️ قال رسول الله صلی‌ الله علیه و آله لِلاِمامِ الحُسَیْنِ علیه‏ السلام: ✨« یا بُنَىَّ کُلِ الکَرَفْسَ، فَاِنَّها بَقْلَةُ الاَنْبیاءِ مَغفولٌ عَنْها وَ هُوَ طَعامُ الخَضِرِ وَ اِلْیاسَ وَ الْکَرَفْسُ یَفْتَحُ السُّدَدَ وَ یُذَکِّى الْقَلْبَ وَ یَرِثُ الْحِفْظَ وَ یَطْرُدُ الْجُنونَ وَ الْجُذامَ وَ البَرَصَ وَ الْجُبْنَ. » ▫️ پیامبر صلى‏ الله‏ علیه‏ و‏آله به امام حسین علیه السلام فرمودند : فرزندم: کرفس بخور، چرا که کرفس سبزى پیامبران است، از آن غفلت شده، خوراک خضر و الیاس علیهماالسلام است. کرفس گرفتگى رگ‏ها را باز مى‏کند، دل را طراوت می‌بخشد، حافظه را زیاد مى‏کند و دیوانگى، جذام، پیسى و ترس را دور مى‏کند. 📖 منبع : الفردوس، ج۵، ص۳۷۰، ح۸۴۶۸ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔻 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۱) 🔻 خلط صفرا چیست؟ 🔸 مقدار آن در بدن نسبت به سایر اخلاط زیاد نیست و خلطی است تیز و برنده به این معنی که باعث شکسته شدن پیوندهای بین مولکولی مواد غذایی و چربی ها شده، به عمل هضم کمک می کند. 🔻 خلط صفرا چه مزیت هایی دارد؟ 🔸 خلط صفرا لطیف کننده و رقیق کننده است و باعث می شود و مواد غذایی بتوانند به عروق ریز در دورترین قسمت های بدن نیز نفوذ کنند. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH💎 ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯
🔻 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۲) 🔻 چه غذاهایی خلط صفرا تولید می کنند؟ 🔸 ادويه‌جات تند مانند و ، سبزيجات تند مانند ، ، و ، زياد، مواد بو داده شده و تفت داده شده، مغزها مانند ، و ، غذاهای سرخ كرده، شيرينی ‌جات زياد حتی ، گوشت قرمز مخصوصاً گوشت‌های لطيف مانند گوشت بره، ، ، و يا كه زود هضم می شوند. 🔸 زياده‌روی در مصرف اين مواد باعث افزايش خلط صفرا و بروز علائم مربوطه می ‌شود. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔻 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۳) 🔻 علائم افزايش خلط صفرا در بدن 🔸 تمايل يافتن چهره شخص يا سفيدی چشم‌ها به سمت رنگ زرد، نشستن باره زردرنگ بر روی زبان، تلخی دهان مخصوصاً صبح (و افزايش تلخی دهان با خوردن يكی از غذاهای ذكر شده)، خشكی مخاط‌ها (دهان، بينی و چشم) خشكی و زبری زبان، زياد (برای جبران حرارت و خشكی زياد)، و بر اثر افزایش خلط صفرا در بدن ایجاد می شوند. 🔸 همچنین و سبك شدن خواب، و ، بعضی از انواع   و سوزن سوزن شدن دست و پا، ، چروكيدگی پوست به دليل خشكی بدن، گودرفتگی زير چشم، رنگ و بوی تند ترشحات (عرق، ادرار و...) و لاغری تدريجی از علائم افزایش خلط صفرا در بدن هستند. 🔸 البته بايد توجه داشت كه ممكن است تمام علائم در شخص بروز نكند و فقط برخی علائم در فرد ديده شود.  📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔻 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۴) 🔻 پرهیزها و موارد مفید برای درمان افزایش خلط صفرا 🔸 اين افراد بايد از مصرف تمام خوردنی ها و نوشيدنی هايی كه خلط صفرای زیاد تولید کرده و یا مزاج گرم و خشك دارند، پرهيز كنند. 🔸 استفاده از غذاهای ترش، شربت سكنجبين، ، ترش و ملس، سبزيجاتی مثل ، ، ، ، ، ميوه‌‌های ترش آبدار مثل ، گوجه سبز، آلبالو، شاه‌توت، تمشك، سيب ترش، ، ، و از گوشت‌ها، گوشت‌های سفيد و غذاهای حاوی ماش و جو برای اين افراد مفيد است.   📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔹موضوع : خواص طبی و درمانی انجیر 🔹نویسنده : محمدرضا صدفیان 🔷دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن‌و حدیث گرایش اعجاز دانشکده علوم قرآن و حدیث مشهد ✨هو خالق التین✨ 🔶چکیده 🔸این مقاله سعی در معرفی و شناساندن میوه انجیر از سیر تا پیاز به خوانندگان آن است. نام میوه انجیر هم در قرآن است و هم در روایات، این میوه خوراک انبیاء و اولیاء و علما و ورزشکاران در طول ادوار تاریخ بوده و دارای خواص طبی و درمانی عجیب و بسیاری است که با خوردن آن به تعبیر روایت : ✨(لایحتاج مَعَه الی دواء ) ۱ ✨نیازی به دارو و درمان نیست و دیگر منبع درآمد و ارتزاق خوبی برای تجارت بازرگانان و صادرکنندگان و کشاورزان و باغداران و فروشندگان این میوه است. 🔸 محل کشت و تولید این میوه منطقه غرب آسیا اطراف و پیرامون دریای مدیترانه و در کشورمان ایران در کوهپایه‌های رشته کوه زاگرس بویژه در شهرهای استهبان و کرمانشاه است. 🔚 کلیدواژه🔻 🔗 ادامه دارد ... ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
📔 بیان مساله ✨التین و ما ادریکَ مَا التین؟ ✨خداوند طبیب است و کتابش قرآن کریم تنها نسخه شفابخش (شفاء لِما فی الصدور )2 برای امراض جسمی و روحی بشر است یکی از اقلام و مواد دارویی و درمانی این نسخه پیچیده شده از سوی خدا گیاهان و میوه‌های دارویی است که نام ۱۴تای آن در قرآن آمده است که هر کدامشان در طب سنتی- اسلامی ما نقش به سزایی دارند. 🔶اما چرا انجیر❓ 🔸به چند دلیل انجیر را مورد بحث و تحقیق و مطالعه قرار دادیم که: 1⃣میوه بهشتی است 2⃣ میوه قرآنی است 3⃣درمانگر و شفابخش است 4⃣ انرژی‌زا است 5⃣ خوراک و طعام انبیاء و اولیاء و علماءو ورزشکاران است 6⃣ مغذی و دارای ویتامین ها و پروتئین ها و املاح معدنی است 7⃣ مطبوع و مطلوب و خوشمزه و لذیذ و پرکاربرد و خوشخوار و در دسترس همگان است 8⃣ میوه بدون هسته است 9⃣ مکمل و چاشنی پخت و پز برخی از غذاهاست 🔟 میوه تماماً مفید و پرخاصیت از ریشه تا ساقه و برگ و شیره آن 1⃣1⃣ نام این میوه در ادیان و کتب آسمانی به عظمت و احترام یاد شده است 2⃣1⃣ میوه اقتصادی و تاریخی و صادراتی است 🔗 ادامه دارد ... ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔶پیشینه انجیر 🔸خواص درمانی و دارویی انجیر در کتابهای مهم و گرانسنگی چون تفسیر المیزان، تفسیر نمونه، حلیه المتقین، اصول کافی و طب الرضا (ع) و ... هرچد کوتاه و مختصر امده است که در جای خود در خور تحسین و تمجید و قابل تأمل و تدبر است در این کتابها انجیر را از دید روایی و حدیثی و تفسیری نگریسته‌اند اما این مقاله علاوه بر نگاه روایی و حدیثی از دید علمی و پزشکی و دارویی و درمانی نیز نگریسته شده است. 🔶روش تحقیق 🔸این مقاله به روش تحلیلی به رشته نگارش و تحقیق درآورده شده است این میوه اگر خوب تجزیه و تحلیل شود به خورد خواننده داده شود چه بسا خواننده پس از آن دیگر نیازی به دارو و دکتر و درمان پیدا نخواهد کرد. ✨والتیّن و الزَّیتُون3 ✨سوگند به انجیر و زیتون ✨ثواب قرائت سوره تین ▫️به فرموده پیامبراکرم (ص) ثواب قرائت سوره تین۲چیز است: (مَن قرَاها اَعطاهُ الله خِصلتین: العافیهَ و الیقینَ مادامَ حیّاً ... ) 4هر کس این سوره را بخواند مادامی که در دنیاست به او۲نعمت داده خواهد شد: ۱- تندرستی ۲- یقین 🔶مشخصات و مختصات سوره تین 🔸سوره تین نود و پنجمین سوره قرآن کریم و از جمله سوره های مکی آنست البته علامه طباطبایی احتمال مدنی بودن این سوره را نیز مطرح کرده است و سوره تین از نظر ترتیب نزول در جایگاه بیست و هشتم قرآن قرار دارد و دارای ۸ آیه و ۲۴کلمه و ۱۶۲حرف و در جزء سی ام قرآن و در گروه سوره های مفصّلات جای دارد و در قرآن پیش از سوره بروج و پس از آن سوره قریش آمده است. 🔸نامگذاری این سوره به تین (انجیر) به دلیل قسم خوردن خداوند به آن در آیه اول است. محور اصلی سوره تین تبیین مساله‌ی قیامت و پاداش اخروی است در قرآن از انجیر ۱بار و از زیتون ۶بار نام برده شده است. 🔸نظر مفسران درباره تین و زیتون مفسران درباره معنای کلمات تین و زیتون چند احتمال داده اند: 1⃣ انجیر و زیتون خوراکی مراد است 2⃣ به مسجد دمشق اشاره دارد 3⃣مراد از زیتون مسجد بیت المقدس است 4⃣ این دو کلمه به ۲کوه در سرزمین شام و بیت المقدس اشاره دارند که به زبان سریانی آنها را طور تینا و طور زیتا گویند. 5⃣ امام صادق (ع) در روایتی و التین و الزیتون را امام حسن (ع) و امام حسین (ع) دانسته است. 🔗 ادامه دارد ... ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔶انجیر چگونه میوه ای است؟ 🔸انجیر میوه ای منحصر به فرد شبیه قطره اشک است که با صدها دانه ریز پر شده و دارای پوست سیاه یا سبز خوراکی هستند گوشت میوه به رنگ صورتی است و طعم ملایم و شیرینی دارد نام علمی آن Ficus carica است که در انگلیسی با عنوان Figs شناخته می شود. 🔸این میوه خوش طعم مملو از مواد مغذی است انجیر تازه حساس و فاسدشدنی است بنابراین برای حفظ آن خشک شود در طبقه‌بندی علمی انجیر را جزء تیره توتها دسته بندی می کنند. درخت این معمولا در آب و هوای گرم بهتر رشد می کند اما به طور کلی قابلیت پرورش و رشد آنها در هر شرائط آب و هوایی وجود دارد این درخت ریشه‌های چندان عمیقی ندارد و حتی میتواند به صورت دیم کشت می شود. 🔸خاستگاه اصلی کاشت این درخت مناطق جنوب غرب آسیا و خاورمیانه است و در این میان کشور ایران نیز به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان شناخته می شود به همین علت انجیر از دیرباز در سبد تغذیه ای ما ایرانیان قرار داشته است. خواص انجیرمهم ترین علت گرایش به استفاده ازاین میوه است. 🔗 ادامه دارد ... ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔶انجیر در قرآن 🔸به غیر از سوره تین ما ردّ پای انجیر در دیگر آیات قرآن مشاهده می کنیم هر چند که نامش به صراحت نیامده است من جمله: ▫️به گفته برخی از مفسرّان درختی راکه آدم از آن منع شده (بقره ۳۵) درخت انجیر بوده و همچنین برگهایی که آدم و حوا خود را با آن پوشاندند (اعراف ۷) برگ درخت انجیر و غذای عزیرنبی (ع) قبل و بعد از مرگ 100 ساله اش (بقره ۲۵۹) میوه انجیر دانسته شده است. 🔶انجیر در اخبار و روایات 🔸طبقی که روی آن انجیر بود برای پیامبر اکرم (ص) هدیه آورده شد پیامبر (ص)به اصحابشان فرمودند: ▫️ ازاین میوه بخورید اگر بخواهم بگویم میوه‌ای از بهشت نازل شده به تحقیق میگویم همین میوه است چرا که این انجیر میوه‌ای بدون هسته است پس از این میوه بخورید که بواسیر را قطع میکند و برای نقرس مفید است.5 ▫️کُلوا التین الرطب و الیابس فانّه یزیدُ فی الجماع و ....6 پیامبر اکرم (ص) باز می فرمایند: انجیر را چه تر و تازه و چه خشک بخورید که همانا تقویت کننده نیروی جنسی است و ... ▫️پیامبر اکرم در یک فرمایش دیگری می فرمایند: انجیر بخورید که به هر سویش نگاشته شده: بسم الله القوی ▫️حضرت علی (ع) در دو فراز می فرمایند: بر شما باد به خوردن انجیر که نافع قولنج است. انجیر یبوست را برطرف کرده و بادهای قولنجی را از بین می برد. ▫️ امام کاظم (ع) دستور ساخت یک معجونی با چاشنی انجیر می دهد که برای درد رماتیسم خوب و موثر است: اگر کسی دچار رماتیسم شده باشد یک مشت انجیر و یک مشت شنبلیله را بگیرد و در آب بجوشاند سپس صاف کرده و یک روز در میان مصرف کند.7 🔶بیشتر روایات و احادیث درباره اهمیت و فواید انجیر از امام رضا (ع) وارد شده که به دو سه مورد آن اشاره میکنیم: ▫️ انجیر بوی بد دهان را می برد و لثه ها و استخوانها را محکم می کند. ▫️ التینُ اشبهُ شیءٍ بنبات الجنه8 انجیر شبیه ترین اشیاء به میوه های بهشتی است. ▫️ هر کس میخواهد قلبش رقیق شود پس خوردن انجیر را جدی بگیرد. اینجا رقیق شدن قلب کنایه از جاری شدن اشک است. 🔗 ادامه دارد ... ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔶انجیر در گذر تاریخ 🔸حزقیل نبی (ع) برای درمان زخم کبدش از شیره انجیر استفاده کرده و زخمش بهبود یافت .9 🔸یکی از توصیه های حضرت موسی (ع) به پیروانش در تورات آسیب نرساندن به درختان مو و انجیر است. 🔸 حضرت عیسی (ع) در ورود به اورشلیم در حق درخت انجیر دعا کرد و مستجاب شد. 🔸بودا در زیر درخت انجیر به کمال و فنا درنیروانارسید. 🔸 افلاطون به قدری انجیررا دوست می داشت که بعضی آن را "دوست فیلسوفان "نامیده اند. 🔸 سقراط انجیر را جذب کننده مواد نافع و دفع کننده مضّار می دانسته 🔸 جالینوس رژیم مخصوصی از انجیر برای پهلوانان تنظیم کرده بود و به پهلوانان روم و یونان قدیم نیز انجیر داده میشد. 🔸 شاعران و نویسندگان یونانی مانند هومر، هرودت و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آن را ستوده اند. 🔸 در اوایل قرن هجدهم انجیر به وسیله میسونرهای مذهبی اسپانیایی به کالیفرنیا برده شد و امروزه به مقدار زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی امریکا کشت میشود. ▫️▫️▫️▫️ 🔶انواع انجیر ۴گونه مشترک از انجیر وجود دارد هر نوع طعم و شیرنی خاص دارد و انواع این میوه شامل: 1⃣ انجیر سیاه 2⃣ انجیر کادوما 3⃣kadotas-کالیمیرند 4⃣calimyrna-انجیر ترکی قهوه ای ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔶خواص طبی و درمانی انجیر 🔸انجیر از نظر طب ایرانی گرم و تر است ۱) انجیر تعریق بدن را زیاد می کند ۲) ادرارآور است ۳) حرارت بدن را کاهش می دهد ۴) چاق کننده است ۵) یبوست را برطرف می کند ۶) دستگاه هاضمه را تقویت می کند ۷) باعث افزایش نیروی جنسی می شود ۸) تقویت کننده کبد است ۹) انجیر ضد سرطان است ۱۰) مفید برای افزایش شیر در زنان شیرده است ۱۱)و... 🔶نتیجه‌گیری‌ 🔸پس از خواندن این نوشتار چنین نتیجه می گیریم که: ۱- معرفت و شناخت و بندگی مان به پروردگارمان بیشتر میشود: ثمرهُ العِلم العُبودیه10 برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتری است معرفت کردگار 11 ۲- میزان تشکر و سپاسگزاری ما از خداوند زیادتر می شود و به بالا رفتن میزان تشکر و سپاس ما باعث افزایش و تداوم آن نعمت میشود: لَئِن شکرتُم لأزیدَّنکم و لئِن کفرتُم اِنَّ عذابی لشدید12 شکر نعمت نعمتت افزون کند کفر نعمت از کفت بیرون کند 13 ۳- در مصرف و خوردن هر میوه ای بویژه انجیر نه افراط کرد و نه تفریط بلکه جانب اعتدال را باید رعایت کرد که هر دویش برای بدن ما آسیب و ضرر می رساند: کُلوا و اشرَبُوا و لاتُسرفوا انَّه لایُحب المسرفینَ14 4- با میوه خواری و میوه درمانی بیشتر از پیش آشتی کنیم و در سبد و سفره غذایی ما میوه جایگاه اصلی خود را پیدا کند چرا که یکی از مصادیق روزی نازل شده از جانب پروردگار به سوی بندگانش ارزاقک الی الخلائق من لَدُنکَ نازِلَهُ 15 و زینت بخش سفره مومنان و بندگان خداست: و موائد المُستَطعمین مُعَدّهٌ 16 5- اگر از خداوند عافیت و معافات در دنیا و آخرت می خواهیم: اللهم انی اسئلک العفو و العافیه و المعافاه فی الدنیا و الاخره 17 یکی از راههایش خوردن و مصرف صحیح میوه جات بویژه انجیر است. و الحمدالله رب العالمین 📖پاورقی‌ها 1-المحاسن،البرق،ابوجعفرج۲ ص۴۵۴ 2-سوره‌یونس‌آیه۵۷ 3-سوره‌التین‌آیه۱ 4-مجمع‌البیان‌ج۱۰ص۵۱۰ 5-مستدرک‌الوسایل،المحدث‌النوری، ج۱۶ص۴۰۳ 6-بحارالانوار،علامه‌مجلسی‌ج۶۳ ص۱۸۶ 7-8-الکافی،شیخ‌کلینی‌ج۶ص۳۵۸ 9-آموزه‌های‌طبی‌وبهداشتی‌امام رضا(ع)،دکترمحمددریایی‌ص۴۵۲ 10-غررالحکم‌ودررالکلم،ابوالفتح درآمدی،حدیث۴۶۲۴ 11-بوستان‌‌سعدی 12-سوره‌ابراهیم‌آیه۷ 13-گلستان‌سعدی 14-سوره‌اعراف‌آیه۷ 15-16-17-مفاتیح‌الجنان،شیخ‌عباس قمی 📚منابع 1- قرآن کریم 2- مفاتیح الجنان 3-بوستان وگلستان سعدی 4- الکافی شیخ کلینی 5- بحارالانوار علامه مجلسی 6- تفسیر المیزان علامه طباطبایی 7- تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی 8- حلیه المتقین علامه مجلسی 9- آموزه های طبی و بهداشتی امام رضا (ع) دکتر محمد دریایی 10- غرر الحکم و درر الکلم درآمدی ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔴 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۱) 🔴 خلط دَم چیست؟ 🔴 مهم‌ترين و بيشترين خلط بدن است كه در اثر خوردن غذاهای اصلی انسان در بدن ايجاد می ‌شود. خلط دم باعث رشد و نمو  اعضا می شود و به ويژه بدن كودكان و نوجوانان كه در حال رشد هستند، به ميزان بيشتری به اين خلط نياز دارند و لذا این افراد بايد از غذاهای مولد خلط دم بيشتر مصرف كنند. 🔴 خلط دَم چه مزیت هایی دارد؟ بقای بدن، به خلط دم است و در واقع اين خلط، بدن را گرم و تر نگه می دارد و از علائم زنده بودن نيز اين است كه بدن گرم و تر باشد (نه سرد و خشك). 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔴 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۲) 🔴 چه غذاهایی خلط دَم تولید می کنند؟ 🔴 تمام‌ غذاهای موافق مزاج شخص و غذاهايی كه برای فرد مفيد هستند (اصطلاحا به وی می سازد) و شخص با مصرف آنها در حالت سلامتی قرار دارد در بدن خلط دَم تولید می کنند. 🔴 غذاهايی كه اصطلاحاً غذای اصلی انسان به حساب می ‌آيند (غذای مطلق)، مانند و  فرآورده های آن، مثل نان‌ها، و محصولات آن، (مثل و )، طعم‌های شيرين و ميوه‌هايی مانند و و مخصوصا گوشت‌های قرمز (مثل گوشت گوسفند و گوساله)، ، دل، قلوه، ، مواد غذايی چرب (مثل و ) و مغزها (مثل و ) نیز مقدار زيادی خلط دم توليد می كنند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔴 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۳) 🔴 علائم افزایش خلط دَم در بدن 🔴 احساس خمودگی و سنگينی به ويژه در سر و اندام‌ها، كشيدن زياد، كش و قوس دادن به بدن، و ، حافظه ضعيف، خستگی های بی علت (با وجود خوردن غذاهای خوب)، احساس طعم شيرينی در دهان به ويژه صبح‌ها با غلبه ی خلط دَم در بدن رخ می دهند. 🔴 متمايل شدن رنگ و رو به سمت سرخی، و چركی، خونريزی از جوش‌ها (نشانه غلبه خون در بدن است)، خون دماغ شدن با كوچك‌ترين تحريك، خونريزی از ، عادت ماهانه زياد در خانم‌ها، خارش پوست و داغ و گرم و رطوبتی شدن پوست نیز جز سایر علائم افزایش خلط دَم در بدن هستند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔴 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۴) 🔴 پرهیزها برای درمان افزایش خلط دَم 🔴 زياده‌روی در مصرف غذاهای مولد خلط دم باعث افزايش غیر طبیعی خلط در بدن می شود. امروزه به دليل مصرف مقدار زيادی غذا و كاهش فعاليت بدنی (عدم تناسب بین ورود مواد غذایی با مصرف ٱن ها توسط بدن)، خلط دم در بدن افزايش می يابد و شخص دچار امتلاء (پر شدن بدن) می شود. 🔴 اين افراد بايد از مصرف غذاهای ذكر شده مولد دم و یا مواردی که دارای مزاج گرم و تر هستند پرهيز  کرده و در مصرف آنها زياده‌روی ننمايند. 🔴 و گرسنگی كشيدن، يكی از روش‌های درمانی برای اين اشخاص است، بنابراين كاهش چشمگیر حجم و كيفيت غذا برای مدتی محدود مثلا دو هفته مفيد است و اين افراد بايد در اين مدت از غذاهايی استفاده كنند كه فقط شكم را سير می كنند، ولی منجر به افزايش حجم بدن نمی شوند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔴 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۵) 🔴 موارد مفید برای درمان افزایش خلط دَم 🔴 استفاده از انواع آش‌ها و سوپ‌های ساده دارای كمی و و مقدار  بیشتری سبزی تازه كه می توانند حاوی یکی از ملين‌هايی مانند آلو، تمرهندی، آب زرشك يا عصاره (كه نيم ساعت آخر پخت باید اضافه شوند) باشند، در اين افراد مفيد است و مصرف آن به كاهش خلط دم اضافی در بدن كمك میركند. 🔴 به اين غذاها اصطلاحاً (از ريشه تزوير، به معنی گول زدن) گفته می شود، يعنی فرد غذا می ‌خورد اما چيزی به اعضا و بدن او اضافه نمی ‌شود. 🔴 در طب سنتی از اين غذاها برای رژيم‌های لاغری استفاده می شود كه فقط شخص را سير می كنند، و خلط دم قابل توجهی توليد نمی كنند. استفاده از مواد با طعم‌های ترش مانند ، ، و خورش‌های سبزی مانند خورش ، ، ، (سرخ نشده) كه كمی ترش شده باشند (با غوره، ليمو، زرشك، آب آلبالو، ، و...) و و (در حد متعادل)، آب ميوه‌های ترش مانند آب آلبالو، آب و ترشی ‌جات خانگی كه خيلی تند نباشند نیز برای کاهش خلط دَم مفید می باشد. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۱) 🔵 خلط بلغم چیست؟ 🔵 خلط بلغم، مايعی لزج با خصوصيات شبيه آب (بی رنگ و بی ‌طعم و بی ‌بو) است و هر جای بدن كه نياز به رطوبت بخشی و انعطاف‌پذيری وجود دارد، خلط  بلغم در آن قسمت بیشتر يافت می شود، مانند بافت‌های زير‌پوستی، چربی، مايع مفصلی و ترشحات مخاط‌های بدن (كه مخاط‌ها را لزج و مرطوب نگه می ‌دارد). ماده پايه و نيز بلغم است. 🔵 خلط بلغم چه مزیت هایی دارد؟ 🔵 خلط بلغم قابليت تبديل شدن به خلط دم را دارد به طوری که در هر قسمت از بدن كه حرارت  افزایش پیدا کند، بلغم به خلط دم تبديل می شود و آن عضو را تغذيه می كند، بنابراين اين خلط ذخيره‌ای برای تغذيه بدن است. ضربه‌پذيری و انعطاف‌پذيری بدن نيز از خصوصياتی است كه خلط بلغم برای ما به ارمغان می آورد، پس بلغم، مانند سایر اخلاط، برای بدن لازم و مفید است.  📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۲) 🔵 چه غذاهایی خلط بلغم تولید می کنند؟ 🔵 غذايی كه خصوصيت شبيه آب داشته باشد و بی رنگ، بی بو، بی طعم، آبكی، شفاف، لزج و باشد مانند آش‌ها و سوپ‌هايی كه لعاب زيادی دارند يا خورش‌های ترش حاوی سبزی و لعابدار، آب ، و ، غذاهای فريز شده، غذاهايی كه به صورت خام ميل می ‌شوند يا غذاهای پخته‌ای كه به صورت سرد ميل می ‌شوند خلطب بلغم تولید میکنند. 🔵 همچنین مصرف زياد بدون ، ، ، ، مخصوصا سس سفيد، مصرف زياد ۶لبنيات (مثل ، و )، مصرف زياد آب، ميوه‌ها و سبزيجات سرد و رطوبتی مثل ، ، انواع ، و ميوه‌های ترش باعث تولید خلط بلغم در بدن می شوند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۳) 🔵 علائم افزايش خلط بلغم در بدن 🔵 احساس سنگينی (مخصوصاً چشم‌ها و سر) و ، احساس سردی در بدن (برخلاف دموی ‌ها)، كردن سرد و زياد و خيس بودن سطح بدن، عرق كردن كف دست، روشن (سفيد مهتابی) شدن پوست، عدم يا احساس تشنگی كاذب (گاهی به صورت كاذب آب می ‌خورند و شرايط‌شان بدتر می ‌شود)، افزايش ترشحات بدن (آبريزش دهان، ، اشك ريزش)، غليط شدن آب دهان، سستی بدن و آويزان شدن عضلات و  بافت پوست و زیر پوستی به علت افزایش بلغم در بدن رخ می دهند. 🔵 همچنین زياد و سخت از خواب بيدار شدن (مخصوصاً در مكان‌های رطوبتی مانند شمال كشور به ويژه در فصول سرد سال يا در اتاق‌های سرد و رطوبتی مانند زير‌زمين)، ، منگی و گيجی، دير گرفتن مطلب و ، عدم هضم مناسب غذاها (به دليل حالت سردی و رطوبت معده)، و ترش كردن و نفخ معده، حالت رقيق و آبكی داشتن دفعيات بدن ( تکررادرار يا اسهال بلغمی) از علائم افزایش بلغم در بدن می باشد. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۱) ⚫ خلط سودا چیست؟ ⚫ مزاج خلط سودا سرد و خشک است. مقدار اين خلط در بدن خيلی كم است، اما برای بدن لازم است. وظيفه آن استحكام دادن به اعضای بدن است و به همين دليل هم و بيشتر از خلط سودا استفاده می ‌كنند. ⚫ خلط سودا چه مزیت هایی دارد؟ ⚫ اين خلط برای تقويت و نيز لازم است. در واقع در هر قسمت از بدن خلط سودا يافت ‌شود، به آن قسمت استحكام می بخشد و کمبود آن باعث ضعف یا و شل شدن تاندون‌ها می‌شود. این خلط منجر به تحریک نیز می شود. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۲) ⚫ چه غذاهایی خلط سودا تولید می کنند؟ ⚫ تمام غذاهای مانده، غذاهای و مانند و ( كه به نوعی غذاهای مانده به حساب می ‌آيند)، غذاهای زودپز شده، گوشت‌های نگهداری شده در فريزر برای مدت طولانی، و گوشت حيوانات مسن، ‌های شور يا دودی باعث تولید سودا در بدن می شوند. ⚫ هرچه غذا يا ماده غذايی بماند، هضم آن سخت‌تر می ‌شود و مواد زائد وسودای بيشتری توليد می كند. ⚫ همچنین انواع ، غذاها و مواد حاوی افزودنی، بعضی از تنقلات مانند و پاستيل‌ها، ‌مصرف زياد و پررنگ، گیاهانی مانند ، ، گل كلم، ، ، لوبيا سبز، ، ، ميوه‌های ترش و كلا مصرف ترشيجات و ، مصرف زياد يخ و آب يخ، مصرف زياد ماست و ، پنير شور و مانده و باعث افزایش خلط سودا در بدن می شوند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۳) ⚫ علائم افزایش خلط سودا در بدن ⚫ همانطورکه گفته شد اعضای سفت و محكم بدن مانند استخوان‌ها، تاندون‌ها و موها، بيشتر از خلط سودا تغذيه می ‌كنند و بنابراين زياده‌روی در مصرف غذاهايی كه توليد خلط سودا می ‌كنند (مانند عدس، كشك، غذاهای مانده یا حاضری و...) سبب توليد بيش از حد و غير طبيعی سودا و رسوب آن در كل بدن می شود كه به عوض شدن حالت موها و بدحالت شدن آن ها، شکنندگی و خشكی ، رسوب سودا در و و لابه‌لای عضلات می ‌انجامد. ⚫ تمايل رنگ پوست به سمت تيره، ايجاد لك‌های قهوه‌ای پوست، چروکیدگی و بی طراوتی و مات شدن رنگ پوست، گرفتگی (مخصوصاً‌ عضله پشت ساق پا  يا انگشتان كه ممكن است اين اتفاق‌ها درخواب  رخ دهند)، فكر و خيال‌های زیاد، كيفيت بد خواب، ديدن خواب های آشفته و بد نیز از علائم افزایش خلط سودا در بدن هستند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏ ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۴) ⚫ سایر علائم شامل غلبه خشکی بر بدن، احساس سردی، تصلب شرایین، ، گودی زیر چشم، نامنظم شدن عادت ماهانه خانم‌ها و عوارضی همچون دردهای پیش از عادت، افزایش ، تيره‌تر شدن رنگ ترشحات بدن مانند يا (به دليل دفع سودای اضافی از بدن)، ايجاد اشتهای كاذب، غليظ و تيره‌تر بودن خون، افزايش موهای زائد، لاغر شدن، افزايش مشکلات روحی روانی شامل نااميدی، گوشه‌گيری، ، ، و هستند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹
⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۵) ⚫ پرهیزها و موارد مفید برای درمان افزایش خلط سودا ⚫ راه پيشگيری از اين وضعيت‌ها اصلاح سبك غذايی و زندگی و همچنين از مصرف آنچه كه برای مزاج اصلی فرد مضر است می باشد. ⚫ پرهیز از گوشت‌های گاو، و غذاهای مانده، ، (و سایر مواد غذایی مولد خلط سودا) استفاده از ، حریره بادام، بدن با روغن بادام شیرین، و مصرف مُسهل های خفیفی مثل ، و برای رفع یبوست تا خلط سودا از طریق مدفوع دفع شود. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. ‏•┈┈••❉🕊🌸🕊❉••┈┈• ◇ کانال تخصصی دانستنی های پزشکی اسلامی ╭─┅═ঊঈ✍ঊঈ═┅─╮ @SHAJAREHETAYEBEH ╰─┅═ঊঈ🍎ঊঈ═┅─╯ ➡️ با انتشار این مطلب در گروه هایتان احیاگر سلامت بر پایه طب اسلامی باشید 🌹