🔴 استفان والت: کرونا برای همیشه سیاست تغییر رژیم را کشت
✍️ استفان والت در فارن پالیسی:
1️⃣ بخش اول
🔻پیشتر در توئیتی به این مساله اشاره کردم که کشوری که نمی تواند شهروندان خود را به پوشیدن ماسک برای کنترل یک بیماری همه گیر وادار کند، نمی تواند کاری با سقوط دولت های خارجی و تلاش برای بازسازی جوامعی داشته باشد که حتی آنها را به درستی درک نمی کند. منطق پشت این توئیت چندان دشوار نیست، اما از آنجایی که افراد و نهادهایی هستند که تصور می کنند تغییر نظام یک راه حل آماده و راحت برای مقابله با چالش های سیاست خارجی است، می شود به جزئیات این استدلال بیشتر پرداخته شود.
▫️مساله را با طرف ملت-سازی معادله آغاز می کنم. به رغم آنچه به طور عمده درباره «جنگ های ابدی» انتظار می رفته، در 25 سال گذشته هیچ یک از تلاش ها برای تحمیل تغییر نظام از خارج به طور کامل موفقیت آمیز نبوده است. اول اینکه سرنگونی یک دولت خارجی ناگزیر به نابودی همه نهادهای سیاسی آن می انجامد که یعنی هیچ ظرفیت محلی موثری برای حفظ نظم پس از پایان نظام قبلی وجود نخواهد داشت. حتی عملیات محدود برای برکناری یک رهبر استبدادی و زیردستان او هم سبب می شود که فشار حفظ نظم بر دوش مقامات رده های پایین تر بماند که این مساله به بی ثباتی در داخل کشور هدف می انجامد.
🔻تغییر نظام همچنین یک سری برنده و بازنده ایجاد می کند که بازنده ها عمدتا افرادی رده بالا در نظام قبلی و ناراضی از اتفاقات جدید هستند که در برابر از دست رفتن قدرت و ثروتشان مقاومت کنند و شاید حتی برای بازیابی موقعیت قبلی به خشونت متوسل شوند. در جوامعی که تحت تاثیر اختلافات قومی، مذهبی، فرقه ای یا دیگر موارد هستند، شهرت، حرص و طمع یا جاه طلبی می تواند گروه های مختلف را به تلاش برای به دست آوردن موقعیت و قدرت ترغیب کند. قدرت های خارجی و سازمان های تروریستی فراملی نیز معمولا خیلی سریع در صدد استفاده از فروپاشی نهادها و هرج و مرج موجود بر می آیند.
▫️در واکنش به این اتفاقات قدرت مداخله گر اصلی احتمالا برای حفظ نظم در میانه روند تشکیل دولت جدید، کشور هدف را اشغال می کند. حضور گسترده نظامی خارجی معمولا به نارضایتی در داخل کشور هدف می انجامد و با مقاومت خشونت آمیز همراه می شود و در نتیجه، برای برقراری نظم شمار بیشتری از نیروهای اشغال گر نیاز می شود. و از آنجایی که این اتفاقات عموما در کشوری دور از قدرت اشغال گر رخ می دهد، هزینه تدارکات و رسیدگی به نیروهای اعزامی بالا می رود.
🔻در نبود اطلاعات و درک درست از آداب و رسوم و ارزش های محلی و دانش زبانی، احتمال اینکه کشور «ملت-ساز» بتواند رهبران مناسبی را برای سمت های اصلی انتخاب یا موسسات جدید دارای مشروعیت ایجاد کند، بسیار کم است و تلاش ها ایجاد نهادها و زیرساخت های محلی برای رونق اقتصاد ناگزیر به تشدید فساد می انجامد و عواقب ناخواسته خواهد داشت.
▫️خلاصه کلام اینکه حتی در بهترین شرایط روند تغییر نظام و ملت سازی یک عمل فوق العاده پیچیده مهندسی اجتماعی است. در حقیقت، قدرت مداخله گر می کوشد تا میلیون ها نفر با پیشینه، باورها و هنجارهای سیاسی و اجتماعی متفاوت را به تغییر رفتار مطابق باورها و هنجارهای خود وا دارد. برای موفقیت تغییر نظام تحمیلی یک سری تلاش های همزمان گسترده توسط افراد آگاه و ماهر لازم است؛ هزینه زیادی دارد و ممکن است مدت زیادی طول بکشد. به علاوه، به حمایت های سیاسی داخلی و البته بخت هم نیاز خواهد شد. لازم به گفتن نیست که عمده اقدامات دو دهه اخیر ایالات متحده در این زمینه فاقد این ویژگی ها بودند.
🔻حالا چالش های کووید 19 و دشواری های وادار کردن مردم به پوشیدن ماسک در معابر عمومی را بررسی می کنیم. البته لازم به ذکر است که ماسک وزن زیادی ندارد، پوشیدن آن دردناک نیست، هیچ تغییری در محل زندگی یا سایر عادت های رفتاری ایجاد نمی کند و اطلاعات شخصی افراد را در اختیار دولت، جورج سوروس یا گوگل نمی گذارد و البته هزینه بالایی هم ندارد.
⬅️ ادامه دارد..
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔴 استفان والت: کرونا برای همیشه سیاست تغییر رژیم را کشت
✍️ استفان والت در فارن پالیسی:
2️⃣ بخش دوم (پایانی)
▫️دولت آمریکا در این مورد سعی نمی کند مردم یک کشور خارجی را به تغییر رفتار ترغیب کند، بلکه با مردم خود در ارتباط است. مردم خارجی ندارد. این کشور در قلمرو خود و با افرادی که می داند بهترین عملکرد را دارد. گرچه برخی از عناصر واکنش به یک همه گیری چالش برانگیز است، اما یک هدف ساده را دنبال می کند: برای مهار بیماری لازم است سرعت انتقال آن در میان جمعیت کاهش یابد. برای این کار فاصله گذاری اجتماعی، پوشیدن ماسک، خودداری از تجمع و موارد اینچنینی لازم است. نیازی به قانون اساسی، تجدید نظر درباره مرزهای ایالتی، سرنگونی رهبران و نهادهای سیاسی، تغییر نقش، رسیدگی به مسائلی همچون اقلیت های دینی، حقوق زنان، ارزش های سیاسی یا اجتماعی نیست. در حقیقت، هر اندازه که تلاش های دولت در کنترل بیماری موفق تر باشند، تاثیرات بلندمدت سیاسی یا اجتماعی آنها کمتر خواهد بود.
🔻به طور خلاصه، مواجهه با همه گیری کووید 19 در بهترین شرایط دشوار است، اما همچنان خیلی ساده تر از تلاش برای اعمال دموکراسی های پایدار و موثر در عراق، افغانستان، لیبی یا سایر کشورها آنهم از طریق مداخله نظامی است. به همین دلیل است که به سادگی می توان گفت دولتی که توانایی ترغیب شهروندان خود به پوشیدن ماسک را ندارد، چطور می تواند به تلاش برای تغییر رفتار مردم کشور های خارجی بیاندیشد؟ البته منظور این نیست که اگر ایالات متحده بعد از همه تعلل ها و تلاش های دیرهنگام در قیاس با کشورهایی مانند کره جنوبی، ژاپن، ویتنام، آلمان، یونان و برخی از دیگر کشورها نهایتا دریافت که چطور مردم را به فاصله گذاری اجتماعی و رعایت احتیاط ترغیب و بیماری را کنترل کند، می تواند به شغل قبلی در تغییر نظام در دیگر کشورها برگردد. این دو مساله اصلا ارتباطی به یکدیگر ندارند و موفقیت در ارتقای بهداشت عمومی در خانه نمی تواند عمل تقریبا غیرممکن تغییر نظام در خارج را موفقیت آمیز کند. با این حال، کووید 19 یک هشدار به موقع است: وقتی ایالات متحده نمی تواند یک سیاست عمومی نسبتا ساده را در خانه به درستی اجرا کند، احمقانه است که فکر کند می تواند اقدامی بسیار جاه طلبانه در جوامعی که هیچ شناخت درستی از آنها را ندارد با موفقیت پیش ببرد.
▫️ foreignpolicy.com/2020/07/08/the-pandemic-should-kill-regime-change-forever-coronavirus-iraq-afghanistan-libya
▫️ @US_REVIEW
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
✡️ بزرگترین عملیات جاسوسی در حوزهٔ علوم انسانی
💡 #سواد_استراتژی
1️⃣ سازمان CIA با دعوت از «فیلسوفان یهودی» از جمله #هربرت_مارکوزه به ایجاد یک «انقلاب علمی» در جهان میاندیشید. از این رو، جرج کنان در ۴ آوریل ١٩۵١ یک فرمان فوقسرّی را به امضاء رئیسجمهور هری ترومن رساند تا با تأسیس شورای برنامهریزی روانی، کلید اجرای بزرگترین عملیات جاسوسی قرن بیستم در حوزهٔ «علوم انسانی» را بزند.
2️⃣ این عملیات پیچیده با سرشناسهٔ امنیتی PSB شناخته میشد و طی یک دهه پژوهش و تجربهٔ «جنگ روانی» شکل گرفت. عملیات PSB یک طرح جامع و مدوّن بود تا آمریکا بتواند بدون درگیری و به شکل مسالمتآمیز در جنگ جهانی سوم (جنگ سرد) پیروز گردد.
3️⃣ براساس نقشهٔ راه عملیات، ایالات متحده باید یک سیستم اعتقادی که نوعی خاص از ایدئولوژی را تبلیغ میکند، در جهان حاکم سازد. در این سیستم، باید برای آرزوهای بشری مجموعهای از ضوابط و اصول اخلاقی معین شود و تمامی حوزههای اندیشهٔ بشری زیر پوشش آن قرار گیرد!
4️⃣ این عبارت از «اصول سرّی جنگ عقیدهٔ آمریکایی» پرده بر میدارد:
👈 در حرکتی روشنفکرانه، عقلایی و بلندمدت، باید همهٔ «الگوهای رایج اعتقادی» جهان نابود شوند. تنها الگوی مطلوب، شیوهٔ «زندگی آمریکایی» است، اما مکانیزم عملیات باید بهگونهای باشد که الگوهای رقیب و بهظاهر مخالف اهداف آمریکا را نیز تولید کند.
✍️ نویسنده: پیام فضلینژاد
📖 متن کامل مقالهٔ «استراتژی امنیتی جنگهای علم»:
👉 jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/5606
▫️ @jscenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
✡️ روشنفکران بزرگ در خدمت سیا
💡 #سواد_استراتژی
1️⃣ در اسناد عملیات PSB بهعنوان بزرگترین عملیات جاسوسی قرن بیستم در حوزهٔ علوم انسانی، از علوم انسانی بهمثابه «الهیات جنگ سرد» یاد میشود و فیلسوفان و روشنفکران نیز «الهههای پاسدارِ» کشتیِ طلایی #لیبرالیسم هستند، اما در ادبیات جاسوسی آن را به «جنگهای کثیف» تعبیر میکنند و از کارگزارانش بهعنوان «افسران عملیات مخفی» نام میبرند.
2️⃣ بازخوانی تاریخ عملیات PSB، شش فاز به هم پیوسته را نمایان میسازد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سکانس به سکانس در ایران بازسازی گشت.
3️⃣ فاز اول این عملیات، ساخت حلقههای روشنفکری زیر چتر سرویسهای جاسوسی لیبرال است که یک دهه پیش از تاریخ تاسیس رسمی شورای برنامهریزی روانی در ایالت متحده آغاز گشت؛ یعنی از سال ١٩۴٢م (١٣٢٠ش) که سرویس خدمات استراتژیک (OSS) در قامت اولین سازمان متمرکز اطلاعاتی ایالات متحده فعالیتش را آغاز کرد و تا سال ١٩٨٣م (١٣۶٢ش) به یک قدرت تئوریک بزرگ بدل گشت.
4️⃣ در طول این ۴٢سال بزرگترین فلاسفه، جامعهشناسان، اقتصاددانان و هنرمندان غرب به خدمت سازمانهای جاسوسی اروپا و آمریکا درآمدند.
5️⃣ سرلشگر #ویلیام_داناوان، رئیس کل OSS دوست داشت که آن را به حیاط خلوت روشنفکران تبدیل کند و نام همهٔ آنها را در لیست جاسوسان حقوقبگیر خود ببیند.
✍️ نویسنده: پیام فضلینژاد
▫️ @jscenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
✡️ هربرت مارکوزه؛ فیلسوف یا جاسوس؟!
💡 #سواد_استراتژی
☠️ هربرت مارکوزه (Herbert Marcuse) (۱۸۹۸ - ۱۹۷۹)، فیلسوف و جامعهشناس یهودی و پدر جنبش «چپ نو» که در کنار تئودور آدورنو و اریش فروم از بنیانگذاران یهودی «مکتب فرانکفورت» و منتقد نظام سرمایهداری بود، در سال ١٩۴٢ به ریاست قسمت «پژوهشهای مارکسیستی» سرویس خدمات استراتژیک (OSS) رسید!!
📖 متن کامل مقالهٔ فوق که علاوه بر مارکوزه، شامل معرفی ١٠ فیلسوف-جاسوس دیگر نیز هست، را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/5610
▫️ @jscenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
#فوری 🔴 خبرنگار سانا: سامانههای پدافندی سوریه اهداف مهاجم اسرائیلی را در آسمان جنوب شرقی دمشق هدف
🔴 سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی:
🔹جنگندهها و بالگردهای جنگی حملاتی را علیه اهدافی وابسته به ارتش سوریه در جنوب این کشور و در پاسخ به عملیات قرار دادن بمبهای کنار جادهای که روز یکشنبه در جنوب جولان (اشغالی) خنثی شد، انجام دادند.
🔻خبرگزاری سانا در گزارش تکمیلی خود گزارش داد که بالگردهای اسرائیلی برخی مراکز ارتش سوریه در قنیطره را هدف قرار داده است که تنها خسارت مادی به همراه داشته است.
▫️ @alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔺 آخرین آمار مبتلایان به کرونای جدید در کشورمان:
▫️ وزارت بهداشت - ۱۴ مرداد:
🔹مبتلایان جدید: ۲۷۵۱ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۳۱۴۷۸۶ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۲۷۲۵۳۵ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۲۱۲ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۱۷۶۱۷ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۴۱۳۲ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
🔴 سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی: 🔹جنگندهها و بالگردهای جنگی حملاتی را علیه اهدافی وابسته به ارتش سور
🔻 نتانیاهو حمله هوایی به سوریه را برعهده گرفت
🔹نخستوزیر رژیم صهیونیستی با پذیرفتن مسئولیت حمله هوایی دوشنبه شب به مواضعی در سوریه، مدعی شد کسانی که گروه نفوذی به جولان اشغالی را فرستاده بودند، هدف قرار گرفتند.
▫️ fna.ir/eywayt
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
📌 تدوین طرح شش محوری «سامان خانواده»
👤 محمدحسین رحیمی نسب مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان یزد: در حال حاضر ۱۶ دستگاه بودجه میگیرند که در حوزه خانواده کار کنند اما سؤال است که اگر کار میکنیم، پس چرا وضعیت اینگونه است؟
💢 در حال حاضر ۱۶ میلیون نفر در کشور پشت خط ازدواج هستند، آمار ازدواج هر سال بین شش تا هفت درصد کاهش پیدا میکند و عمده افراد پشت خط ازدواج وارد تجرد قطعی میشوند یعنی سن آقایان از ۴۰ سال و سن خانمها از ۳۷ سال عبور میکند.
🔻 مدیر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان یزد از تدوین طرح شش محوری سامان خانواده در یزد خبر داد و گفت: این طرح توسط کارشناسان حوزه خانواده و فعالان جبهه فرهنگی انقلاب استان با مسؤولیت اداره کل تبلیغات اسلامی تدوین شده است.
🔻 رحیمی نسب تأکید کرد: در این طرح شش محور ترویج، تسهیل، تشکیل خانواده، تحکیم خانواده، تکلیف خانواده و تعالی خانواده دیده شده که باید شش گروه تخصصی برای هر محور تشکیل شود و هر نهاد مسؤولیت یک محور را با همکاری دستگاههای مختلف بر عهده بگیرد.
🔰 مطلب کامل را در لینک زیر بخوانید 👇
🔗 http://hvasl.ir/news/211220
#خانواده_سازی
✌️جنبش مردمی حلالزادهها
📡 @Halalzadeha
💢 حامیان تشکیل وزارت بازرگانی ذی نفع وارداتند
🔻 تعارض منافع ناشی از تشکیل وزارت بازرگانی به تولید ضربه میزند
▫️محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
وقتی وزارت بازرگانی از وزارت صمت جدا شود، تعارض منافعی به ضرر تولید داخلی رخ میدهد چرا که وزارت بازرگانی ذی نفع واردات است و این موضوع به تولید داخلی ضربه میزند و الان هم کسانی که اصرار دارند وزارت بازرگانی به صورت مستقل تشکیل شود عموما ذی نفع واردات هستند. علاوه بر این، تنظیم بازار نیز به حوزه تولید مربوط است و نمیشود صرفا در وزارتخانه بازرگانی درباره آن تصمیم گرفت.
▫️ fna.ir/eywamv
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir