💢 گام بلند نیروی دریایی ارتش برای نصب «موشک بالستیک» روی ناوها و زیردریاییها/ تک تیراندازهای دوربرد ایرانی به آبهای آزاد میروند
🔻 حمل و پرتاب موشک های کروز و بالستیک با ماموریت ها و در بردهای مختلف، امری مهم برای شناورهای سطحی و زیر سطحی در جهان محسوب میشود و در چند دهه اخیر، ماموریت هایی مثل بحث حمل و پرتاب موشک های بالستیک مورد توجه نیروهای دریایی مهم جهان قرار گرفته است.
🔻 اما موضوع حمل و شلیک موشکهای بالستیک توسط شناورهای نظامی، از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و کمتر کشوری در دنیا توانسته وارد این باشگاه نظامی شود. در خصوص دستیابی نیروهای مسلح کشورمان به چنین قابلیتی، گمانه زنی ها و بحث های مختلفی وجود داشت تا اینکه در روزهای گذشته، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفتگویی را با یکی از رسانه های داخلی انجام داده و در آن، نشانه هایی از تحول دیدگاه نیروهای مسلح کشورمان در زمینه استفاده و عملیاتی کردن موشکهای بالستیک به چشم می خورد.
🔻 در این گفتگو امیر دریادار خانزادی اعلام می کند که " نوع دیگر این موشک عمودپرواز که کروز هم نیست از نوع بالستیک است و در آینده از آن ها برای ناوشکنهای سنگینتر و زیردریاییهای سنگینتر استفاده خواهیم کرد چون ما انواع موشک بالستیک در خشکی داریم و بردن موشک بالستیک از خشکی روی شناور و زیردریایی برای ما محدودیتی ندارد. "
متن کامل در:
▫️ mshrgh.ir/1148266
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ۹ سال حبس برای یک نفوذی دوتابعیتی
🔻 کامیل (محمد) احمدی عنصر دو تابعیتی ایرانی_انگلیسی که در پوشش پژوهشگر مسائل اجتماعی در کشور فعال بود، با حکم بدوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ۹ سال حبس و پرداخت جریمه نقدی به مبلغ ۶۰۰ هزار یورو محکوم شد.
🔻 وی که در پی ایجاد تغییرات فرهنگی اجتماعی در کشور بود، متهم به همکاری با موسسه "هیفوس" در موضوعات زنان و کودکان، تلاش برای اعمال نفوذ در تهیه و تصویب طرح "افزایش سن ازدواج" با همراهی ۲ تن از نمایندگان زن سابق مجلس شورای اسلامی، ارتباط و همکاری با سفارتخانههای کشورهای اروپایی در راستای اجرای پروژه بالا بردن سن ازدواج در ایران و ترویج و حمایت ازهمجنسگرایی، همکاری و ارتباط با رسانههای معاند و بیگانه و ارسال گزارش خلاف واقع به گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران است.
🔻 چندی پیش روایتهای متعددی مبنی بر آزار، اذیت و تجاوز کامیل احمدی به برخی از فعالین حقوق زنان و همکاران پژوهشی وی در فضای مجازی به صورت گسترده منتشر شده که آن نیز در حال بررسی میباشد.
▫️ @www_snn_ir
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 فرهنگ نوعثمانی؛ تهدیدی بزرگتر از سیاست خارجی
✍ محمد محبوبی
🔻 این روزها که مقامات و مطبوعات ایرانی پاسخهای متعددی به رجب طیب اردوغان دادهاند، نام سیاست نوعثمانیگرایی مکرر به گوش میرسد: میگویند اردوغان تلاش دارد با استفاده از آن سرزمینهای سابق امپراتوری عثمانی را بازپسگیرد و با آرزوی دستیابی به اقتدار سلطان محمد فاتح، سلطان سلیمان محتشم و سلطان سلیم مهیب، خلافتی دیگر بنا کند و از همین روست که برای ایران خط و نشان میکشد. در صحنۀ واقعیت اما ایدئولوژی نوعثمانیگرایی، اندکی متفاوت از گزارشهای مطبوعاتی است.
🔻 نوعثمانیگرایی یک ایدئولوژی است که اشاره به احیای قدرت سابق ترکیه و خصوصاً بخش آناتولی بهعنوان میراثدار امپراتوری عثمانی دارد، بهویژه از جنبه غربستیزانه آن. این ایدئولوژی از این جهت یک لفظ مشترک تلقی میشود که انواع گوناگونی از نوعثمانیگرایی تاکنون طلوع و غروب کردهاند؛ از تورگوت اوزال تا احمد داوداوغلو و اکنون اردوغان؛ از حزب رفاه و حزب فضیلت تا اینک حزب عدالت وتوسعه. آنچه امروزه محل بحث کارشناسان مسائل بینالملل قرار دارد، نوعثمانیگرایی اردوغانی است که ماهیتا با دیگر ایدئولوژیها متفاوت است.
🔻 نوعثمانیگرایی اردوغانی یک پروژۀ هویتی برای ترکیۀ قرن بیستویک است، یعنی دورۀ روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه؛ و شدیدا متاثر از عصر سلطان عبدالحمید دوم است. این ایدئولوژی هم برای سیاست داخلی، هم سیاست خارجی و هم سبک زندگی برنامهریزی دارد و از این جهت یک ایدئولوژی دولتی تمامعیار است. در سیاست داخلی، نوعثمانیگرایی ظاهرا توجیهگر حکومت اقتدارگرای اردوغان است؛ در حالی که در سیاست خارجی، تعریفکنندۀ منافع ملی، راهبردها و تاکتیکهاست.
🔻 در این میان، بیشترین اثرگذاری در جامعۀ ایران را نه سیاست خارجی نوعثمانیگرایی، بلکه سبک زندگی آن دارد. این ایدئولوژی همانقدر که هویتبخش است، ذائقهساز هم هست. تغییر اسامی معابر و احیای سنتهای عثمانی کوچکترین نشانۀ این تغییر ذائقه است. برای جامعۀ ایران امروزه مبلمان شهری، سبک آشپزی، پوشاک، صنعت فیلمسازی و در یک کلام سبک زندگی اسلامی-عثمانی ترکیه است که جذاب است. فیلمها و سریالهای فتح ۱۴۵۳، قیام ارطغرل و پایتخت عبدالحمید همان قدر نوعثمانیگرایانه است که رستورانهای زنجیرهای حاجی عبدالله، بورسا، لیمان، حاجی صالح افندی با «منوهای عثمانی»شان. اگرچه نباید از سیاست خارجی نوعثمانیگرایانۀ اردوغان غافل شد، اما رسوخ سبک زندگی این ایدئولوژی میتواند برای جامعه و فرهنگ ایران خطرناکتر باشد.
▫️ instagram.com/p/CIv4bnrJNuu/?igshid=hivbajwu3ud
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
📛⚠️ یک سوم کل موجودی دلار در جهان در عرض ۱۰ ماه گذشته چاپ شده.
(بزرگترین انتقال ثروت تاریخ در سایه ویروس کرونا)
🔻اما چرا این میزان خلق پول باعث تورم نشده؟
در نمودار(دوم) مشخصه که هر چقدر چاپ پول بیشتر شده، سرعت گردش پول velocity کمتر شده.
ترجمه: پول بدست افرادی رسیده که نیازی به خرج کردنش نداشتن.
در این فرایند پولدارها پولدارتر شدن.
و هفتصد میلیارد دلار دیگه هم در عرض دو هفته گذشته چاپ شد، سرعت چاپ پنج برابر ماه گذشته است.
➕ آمریکا جوری داره دلار چاپ میکنه که انگار فردایی وجود نداره.
👤 توییت_گرام
▫️Federal Reserve Economic
_
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
9.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬 مسئول پیشین شعبه موساد در ایران و لبنان:
💢 نمیتوانیم جلوی برنامه هستهای ایران را بگیریم اما دلیل نمیشود دست روی دست بگذاریم، پس در آن اخلال ایجاد میکنیم...!
🔻 ایرانی ها به دلیل زمینه های تاریخی احساس بزرگی کرده و حتی بسیاری از مخالفان هم از برنامه هستهای دفاع میکنند...!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 "اعتراض شديد ايران به بيانيه حمايت اروپا از عنصر شناخته شده تروريستى"
💬 سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره احضار سفرای آلمان و فرانسه:
🔻 همانطور که قبلا نیز به اطلاع رسید در پی صدور بیانیه های مداخله جویانه سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، وزارت خارجه آلمان و وزارت خارجه فرانسه درارتباط با اعدام روح الله زم، بعد از ظهر امروز سفرای آلمان در ظرفیت رییس دوره ای اتحادیه و نیز ظرفیت ملی و سفیر فرانسه توسط مدیرکل اروپای وزارت خارجه به این وزارتخانه احضار شدند.
🔻 در دیدارهای برگزار شده، مدیر کل اروپای وزارت خارجه اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به بیانیه حمایتگرایانه اتحادیه اروپا و دو کشور اروپایی از عنصر شناخته شده تروریستی و حمایتهای مالی و معنوی برخی کشورهای اروپایی از عناصر و گروههای تروریست که بطور مشخص اقدامات مجرمانه امنیتی را در همکاری با سرویسهای جاسوسی غربی و رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران مرتکب شده و خود نیز بصراحت بدانها اقرار کرده اند، را به سفرای یاد شده ابلاغ كرد.
▫️https://www.irna.ir/news/84146028/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
23.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 بازداشت ۱۵۰ نفر در ادامه آشوبهای خیابانی پاریس
🔻 در جریان جدیدترین اعتراضات علیه پیشنویس لایحه امنیتی دولت ماکرون، پاریس به صحنه آشوب تبدیل شد و حدود ۱۵۰ نفر بازداشت شدند.
🔸 دولت فرانسه میخواهد با لایحه امنیتی، ابزارهای نظارتی دولت را افزایش داده و حق انتشار تصاویر نیروهای پلیس در رسانهها را محدود کند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تحقیر تمام عیار سایبری آمریکا
🔺آمریکاییها از ترس هکرها به قطع برق متوسل شدند
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اختلافات آمریکا و اروپا در زمینه تجارت دیجیتال و همکاری با چین
🔻 اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی در یادداشتی، پیروزی بایدن را فرصتی برای حل برخی اختلافات آمریکا با اروپا میداند تا مذاکرات نیمهتمام دو سوی آتلانتیک در دوره دوم اوباما، بار دیگر از سر گرفته شود. نویسنده با اشاره به بیانیه اخیر کمیسیون اروپا مبنی بر لزوم همکاری مشترک با آمریکا برای مقابله با کرونا و تهدیدات زیستمحیطی، از اراده مثبت رهبران اروپایی به حل دیگر اختلافات خبر میدهد.
🔻 در بیانیه کمیسیون اروپا به ضرورت «نظارت بر فناوریهای جدید برای حراست از دموکراسی» از طریق تأسیس «شورای تجارت و فناوری» به عنوان محمل دیگری برای همکاری آمریکا و اروپا اشاره شده که کنترل فرآیندهای «تجارت دیجیتال و امنیت سایبری» مهمترین وظیفه این شورا برشمرده شده است.
🔻 در یادداشت اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی اشاره شده که نقص بیانیه کمیسیون اروپا، رویکرد انحصارگرایانه اتحادیه اروپاست. به گونهای که اغلب استانداردهای نظارتی با مطلوبیتهای دولتهای عضو این اتحادیه تبیین شده است. برای مثال نظارت بر هوش مصنوعی، بسترهای نرمافزاری حاکمیت دیجیتال و اخذ مالیات از فعالیتهای تجاری دیجیتال، عمدتاً منافع شرکتهای آمریکایی را هدف قرار میدهد.
🔻 نویسنده با یادآوری خطر نفوذ تجاری چین در اروپا، رهبران قاره سبز را به تغافل و نادیدهگرفتن این تهدید متهم میکند. زیرا برخی از دولتهای اروپایی گمان کنند برای رفع خلأ خود در حوزه فناوریهای مدرن در برابر آمریکا میتوانند از چین کمک بگیرند، ولی این یادداشت به آنها توصیه میکند که با راهبرد بایدن جهت ائتلافسازی علیه گسترش بازار پکن در جهان همراهی کنند.
🔻 به نظر میرسد دولت جو بایدن بهراحتی و بهصرف تأکید بر ارزشهای ایدئولوژیک و لزوم مقابله با فعالیتهای چین علیه هنگکنگ، تایوان و موارد مشابه نخواهد توانست نظر همه رهبران اروپایی برای مقابله با پکن را جلب کند و در این راستا باید درصدد ارائه ایدههای عملیاتیتر و فنیتر و همچنین عرضه امتیازات تجاری و اقتصادی ملموستری باشد.
▫️csis.org/analysis/europe-reset
▫️@Tabyincenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
⭕️ نیویورکتایمز: پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا نیز مورد حمله سایبری قرار گرفتند
🔺به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزارت دفاع آمریکا و وزارت امور خارجه این کشور نیز بین سازمانهایی بودند که در حمله سایبری چند روز پیش، هک شدهاند.
🔺روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که این وزارت خانه در بین دیگر سازمانهایی بودند که هکرها توانسته بودند به صورت موفقیت آمیز آنها را هک کنند.
🔺«راسل گوئماره» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای گفت که این وزارتخانه از گزارشها مطلع بوده و در حال ارزیابی تاثیرات آن است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
8.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 سه لنچ بزرگ صیادی کنارک، طعمه حریق شد
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 گزارش بلومبرگ از میدان رقابت چین و آمریکا در کشورهای در حال توسعه
🔻 بلومبرگ در یادداشتی به چشمانداز رقابت آمریکا و چین پس از استقرار دولت جو بایدن پرداخته است. نویسنده معتقد است همانگونه که کشورهای موسوم به جهان سوم در جنگ سرد، میدان رقابت آمریکا و شوروی بودند، امروز نیز رقابت آمریکا و چین در آسیای میانه، آفریقا و آمریکای لاتین متمرکز است.
🔻 در این یادداشت آمده است که رفتارهای یکجانبه دولت ترامپ سبب شد برخی کشورهای اروپایی میان آمریکا و چین بیطرفی اتخاذ کنند و برخی دیگر حتی به سمت همکاریهای بلندمدت با چین تمایل یابند، ولی اکنون با پیروزی بایدن، شکاف دو سوی آتلانتیک کاهش یافته و اتحادیه اروپا همسو با آمریکا به چین به مثابه «رقیبی سیستمی» مینگرد.
🔻 چین با ارائه وامهای بلندمدت و فناوریهای ارزان به تدریج در حال تصاحب بازارهای اقتصادی و صنعتی کشورهای در حال توسعه در آسیای مرکزی، غرب آسیا، جنوب شرقی آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین است. به نوشته بلومبرگ، تعمیقنیافتن ارزشهای لیبرالدموکراسی از یک طرف و نگرش منفی نسبت به سوابق استعماری غرب از طرف دیگر، زمینههای تثبیت نفوذ چین در این مناطق را بیشتر فراهم میکند.
🔻 ابتکار عمل «یک کمربند و یک جاده»، روابط اقتصادی، دیپلماتیک، فناوری و سرانجام نظامی چین را با کشورهای آسیایی، بیشتر تقویت میکند. واکنش دولت ترامپ به این امر تأسیس سازمان دولتی «توسعه اقتصادی بینالمللی» و همچنین ترغیب استرالیا و ژاپن به توسعه روابط اقتصادیشان با کشورهای جنوب شرقی آسیا بود.
🔻 نویسنده یادداشت بلومبرگ به آمریکا و اروپا توصیه کرده با ارائه واکسن کرونا به کشورهای فقیر یا در حال توسعه، دیپلماسی عمومی پکن در دوران کرونا را خنثی کنند. همچنین ضمن توجه به بهبود حکمرانی در این کشورها، از توسعه نفوذ فناوریها، صنایع و شرکتهای چینی مانند شرکت «هوآوی» جلوگیری کنند.
🔻 به نظر میرسد دولت جو بایدن تلاش خواهد کرد جبهه نسبتاً متحدی از آمریکا، اروپا و کشورهای غربگرا در آسیای شرقی علیه توسعه اقتصادی چین شکل دهد و همچنین سعی خواهد کرد بیش از رویکردهای سختافزاری مانند مانورهای نظامی، بر رویکردهای اقتصادی و رسانهای برای مقابله با چین تکیه کند.
▫️ bloomberg.com/opinion/articles/2020-12-07/third-world-is-a-battleground-in-the-china-u-s-cold-war?srnd=opinion
▫️@Tabyincenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir