💢 کشورگشایی روباتیک
🔻 کارشناسان پیشبینی میکنند که بهزودی برای مراقبت از خانوادهها، یک ربات در هر خانه بهکار گرفته خواهد شد و پیشرفتهای روزافزون در روباتیک نیز شاهدی بر این مدعاست.
🔻 کنترل خانوادهها با ربات؛ یعنی کنترل هر انسان از درون خانهاش و برقراری ارتباطی شبانهروزی با تمام وجوه زندگی او. به این میگویند؛ کشورگشایی رباتیک. فتح کشورها با ربات؛ بدون جنگ و خونریزی و البته با کسب درآمدی قابل توجه از تجارت خرید و فروش روباتها. افزایش وابستگی به شیوهٔ زندگی الکترونیک، اینترنت، مخابرات و ماهوارهها، گامهای نخستینی بودند برای پیوستن انسان به ماهیت یک زندگی روباتیک.
▫️ http://ydac.ir/ezpzw
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 چرا بن سلمان اینقدر از رفتار امارات در هراس است؟
✍ "فایننشال تایمز" نوشت:
🔻 شامگاه پنجشنبه، برج خلیفه، یکی از برج های برجسته دبی و مرکز تجاری پرجمعیت امارات متحده عربی به رنگ پرچم عربستان سعودی روشن می شود تا روز ملی این کشور را جشن بگیرد.
🔻 این اتفاق در حالی رخ می دهد که جمعه گذشته "محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود"، ولیعهد و حاکم بالفعل عربستان سعودی،"شیخ تمیم بن حمد آل ثانی"، امیر قطر و"طهونون بن زاید النهیان"، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در دریای سرخ برادرانه گرد هم آمدند. عکس سه نفره ای از آنان در توییتر پخش شد، اما باید توجه داشت که در واقعیت روابط بین سه قدرت خلیج فارس برادرانه به نظر می رسد.
🔻 در ماه ژانویه سعودی ها و اماراتی ها همراه با مصر و بحرین محاصره قطر را که در سال ۲٠۱۷ وضع شده بود، لغو کردند. کشورهای مورد بحث امارات غنی از گاز را به توطئه علیه خودشان متهم کردند. تلاش ناموفق این کشورها برای درهم شکستن قطر در دوره ای اتفاق افتاد که آنها به واسطه ی حمایت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، سیاست های قدرتمندانه ای را در منطقه به اجرا می گذاشتند. در آن زمان هنوز متوجه نشده بودند که نمی توانند برای امنیت خود به آمریکا تکیه کنند. امارات متحده عربی و سعودی ها تلاش دارند رقابت های ژئوپلیتیکی را کنار بگذارند تا به بتوانند در زمینه ی اقتصادی به رقابت بپردازند. این نوع مسابقه هر روز به صورت تهاجمی تری دنبال می شود.
🔻 عربستان سعودی، اگرچه در مقایسه با امارات متحده عربی یک غول بزرگ است، اما توسط رویکردهای مقدس گرایانه ی مسلمانان وهابی محدود شده است و چابکی و زیرکی تجاری امارات متحده عربی را ندارد. تا آنجا که اطرافیان ولیعهد عربستان او را متقاعد کرده اند که امارات متحده عربی در حال سوء استفاده از این وضعیت به نفع خودش است.
🔻 در این ارتباط، ریاض در سال جاری تصویب کرد که هر شرکتی که به دنبال قراردادهای دولتی عربستان است باید تا سال ۲٠۲۴ مقر منطقه ای خود را به عربستان منتقل کند. هدف از اعمال چنین سیاستی این است که شرکت های چند ملیتی فعال در خلیج فارس مجبور شوند مقر خود را از امارات متحده عربی به عربستان منتقل کنند. تا اواسط سال، سعودی ها همچنین قوانین سختگیرانه تری در مورد مسائلی همچون نیروی کار خارجی و ارزش افزوده وضع کردند که اکثر کالاهای امارات متحده عربی را برای تعرفه خارجی مشترک شورای همکاری خلیج فارس واجد شرایط نمی دانست. به این ترتیب، صادرات امارات به عربستان طی یک ماه، یک سوم کاهش یافت.
🔻 در حالی که امارات ممکن است نیاز به ایجاد توازن مجدد در روابط اقتصادی و سرمایه گذاری خود با برادر بزرگترش داشته باشد، این امر می تواند از جمله به این دلیل که سعودی ها در رقابت شدید خلیج فارس برای جلب توجه جهانی عقب افتاده اند، به یک بازی با جمع صفر تبدیل شود. ماه آینده، دبی میزبان نمایشگاه جهانی اکسپو ۲٠۲٠ خود است که به دلیل همه گیری یک سال به تعویق افتاد، جایی که قطر می خواهد یک اقتصاد باز و ابتکاری را به نمایش بگذارد. این کشور همچنین محل برگزاری جام جهانی فوتبال سال آینده است. این موضوع از نظر عربستان سعودی که برای میزبانی رویدادهای ورزشی مانند مسابقات فرمول یک و بوکس تلاش می کند، اهمیت زیادی دارد.
🔻 امارات متحده عربی همچنین می تواند به سعودی ها در لیبرالیزه کردن کشورشان به لحاظ اجتماعی و قانونی کمک کند. حتی در شرایطی که حاکمان این کشور به رویه های خودکامه ی خود ادامه می دهند. سال گذشته امارات متحده عربی اعلام کرد که مصرف الکل جرم نیست و اجازه زندگی مشترک برای زوج هایی که با یکدیگر ازدواج نکرده بودند را داد. امارات ممکن است قوانین عادی را به جز در زمینه ی مسائل خانوادگی مسلمانان جایگزین قوانین شرعی کند. این کشور قبلاً اجازه دسترسی مهاجران به کدهای حقوق شخصی خود در زمینه ی مسائلی طلاق و ارث داده است.
🔻 اگرچه عربستان می خواهد یک مرکز مالی رقیب برای مرکز مالی بین المللی دبی در منطقه مالی ملک عبدالله به عنوان یک شهر خیالی در ریاض ایجاد کند، تغییر سیستم های حقوقی به قوانین عادی شرایط را متزلزل خواهد کرد.
🔻 در همین حال، سعودی ها ماه گذشته به گروه های رسانه ای اصلی خود که مقر آنها طی ۲٠ سال گذشته در دبی بوده است، دستور دادند تا به ریاض منتقل شوند. از جمله می توان به MBC، گروه پخش کننده تلویزیونی محمد بن سلمان که در سال ۲٠۱۷ توقیف شد، اشاره کرد. این رسانه این هفته به ولیعهد، پدرش ملک سلمان و ملک عبدالعزیز بن سعود، بنیانگذار دولت سعودی به عنوان غول های سه گانه پرداخت. سلسله ی سعودی همان سلسله ای است که محمد بن سلمان قصد دارد همه در شبه جزیره عربستان آن را به یاد داشته باشند.
▫️ entekhab.ir/002gky
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 گزیده سخنان هادی العامری در گردهمایی انتخاباتی در استان مثنی
🔻 ارتباط با چین در جهت امضای توافق نامه سازندگی عراق باعث شد تا عادل عبد المهدی از نخست وزیری عراق کنار رود.
🔻 عملیاتی کردن توافق نامه چین، سریع ترین راه حل برای ساختن و توسعه زیرساخت های کشور است.
🔻 شرکت زیمنس آلمان توانست در مدت سه سال مشکل برق مصر را حل کند. این شرکت بهترین گزینه برای حل مشکل برق در عراق است.
🔻 ائتلاف الفتح به دنبال این است که با اجرای قانون اساسی زندگی کریمانه ای برای تمام شهروندان عراقی ایجاد کند.
🔻 ما تنها زمانی با تصویب بودجه موافقت کردیم که در آن بازگشت نیروهای فسخ قرارداد شده حشد شعبی گنجانده شد.
▫️ @iraqstudy
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ناتو ۸ دیپلمات روسیه را به اتهام جاسوسی اخراج کرد
🔻 ناتو روز چهارشنبه اعلام کرد هشت نماینده روسیه در این سازمان را به اتهام جاسوسی برای مسکو اخراج کرده است.
🔻 یک مقام ناتو با بیان این مطلب به خبرگزاری فرانسه تایید کرد که اعتبارنامه هشت عضو نمایندگی روسیه در ناتو تعلیق شده است چرا که این افراد افسران اطلاعاتی اعلام نشده بودند.
🔻 این مقام ارشد ناتو که نخواست نامش فاش شود در عین حال تایید کرد که با تصمیم جدید این سازمان، تعداد نمایندگان روسیه در ناتو، از ۲۰، به ۱۰ نفر کاهش مییابد. او در ادامه در خصوص سیاست ناتو در قبال روسیه گفت: «سیاست ما در قبال روسیه ثابت است. ما توان بازدارندگی و دفاع خود را در واکنش به اقدامات تجاوزکارانه روسیه تقویت کردهایم. در عین حال برای گفت وگوی معنادار نیز مشکلی نداریم.»
▫️ b2n.ir/a58685
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 فرود اضطراری هواپیمای کویتی در ترکیه بهدلیل تهدید بمبگذاری
🔻 رسانهها از فرود اضطراری یک فروند هواپیمای شرکت هوایی «الجزیره» کویت در فرودگاه «ترابزون» ترکیه به دلیل تهدید بمبگذاری خبر دادند.
🔻 متخصصان چک و خنثیسازی بمب جستجوی هواپیما را آغاز کردند. دقایقی بعد، شرکت هواپیمایی الجزیره اعلام کرد یک هشدار دروغین، موجب فرود اضطراری هواپیما در فرودگاه ترابزون شد.
▫️ fna.ir/49979
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 استعفای جمعی کابینه پرو؛ «واسکز» نخستوزیر شد
🔻 بعد از استعفای جمعی کابینه پرو، «پدرو کاستیلو» رئیسجمهور این کشور آمریکای لاتین، «مارتا واسکز» را بهعنوان نخستوزیر جدید تعیین کرد.
🔻 فضای سیاسی پرو بهدلیل مخالفتهای کنگره با مواضع چپگرایانه کابینه «گویدو بلیدو» و تلاشها برای ملیکردن برخی صنایع، دچار تنش شده بود.
▫️ fna.ir/4991u
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
11.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 از تجاوز بیشرمانه تا خروج وقیحانه آمریکا از افغانستان
🔻 هفتم اُکتبر سالروز تجاوز و لشکرکشی آمریکا به افغانستان است.
🔻 حادثه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی، بهانهای برای لشکرکشی آمریکا به افغانستان شد؛ آمریکا مدعی بود طرح حملات یازدهم سپتامبر توسط شبکه القاعده در افغانستان برنامه ریزی شده است و با همین توجیه، روز هفتم اکتبر سال دو هزار و یک میلادی به افغانستان حمله کرد و تجاوز بیست ساله آمریکا آغاز شد.
🔻 امروز بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف از لشکرکشی آمریکا به افغانستان موضوع مبارزه با تروریسم نبود بلکه آمریکاییها به دنبال ایجاد پایگاه نظامی در نزدیکی کشورهای چین و روسیه بودند تا از این طریق ضمن حضور در منطقه استراتژیک افغانستان، کشورهای چین، روسیه و ایران را نیز تحت کنترل خود داشته باشند.
🔻 غارت داراییها و منابع طبیعی افغانستان و قاچاق مواد مخدر را از دیگر اهداف حضور بیست ساله اشغالگران آمریکایی دراین کشور میتوان برشمرد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 دفتر سیا در امور ایران تعطیل شد
🔻 نیویورکتایمز: میزهای ایران و کرهشمالی در سیا به فعالیتشان خاتمه داده و مسائل این دو کشور بار دیگر در دفاتر منطقهای مورد تحلیل قرار خواهد گرفت. همچنین برخی تغییرات سازمانی با هدف تمرکز روی مقابله با نفوذ چین اعمال شده است.
🔻 پیشتر نیویورکتایمز گزارش داده بود که شماری از مخبران سیا اخیراً کشته یا دستگیر شدهاند.
▫️ fna.ir/499cy
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir