2/3
⚜️ ایران در جنگ جهانی اول
🔱 مهم ترین خسارت های جنگ جهانی اول برای ایران
🔷 بعد از اشغال ایران توسط ستعمار گران عالم تا مدت ها رسما به زمین جنگ بین روسیه وعثمانی تبدیل شده بود هر دو طرف جنایات بسیاری را در این ردرگیری های بین خود علیه مردم ایران انجام دادند عثمانی در این بین تعداد زیادی از هم وطن های اذربایجانی ایران را قتل عام کرد همه طرف های حاضر در ایران هر مقاومتی را از سوی ملت ایران در برابر اشغال گران را بشدت سرکوب میکردند و کسانی را که مقاومت میکردند را کشتار میکنند (یاد و خواطر این شهدا گرامی)
🔶 اینگلیسی ها در زمان این اشغال برای تهیه مواد غذایی سربازان خود دست به مصادره و خرید و درکل غارت غلات موجود در ایران زدند و باعث ایجاد قحطی بزرگ در ایران شدند قحطی که در سال 1296 شروع شد و تا دو سال ادامه داشت این قحطی به همراه انفولانزا اسپانیایی که سربازان اینگلیسی با خود از اروپا اورده بوده اند همراه شد و باعث مرگ حدود 9 میلیون ایرانی شد طبق گفته کتاب قحطی بزرگ به نوشته محمد قلی مجد مورخ ایرانی 40 درصد از جمعیت 20 میلیونی ایران در این هلوکاست واقعی از بین رفت بدون انکه ایران ابدا در این جنگ حتی توان شرکت را داشته باشد
طبق بخشی از روایت های این کتاب مردم از شدت قحطی روی اورده بودن به خوردن علف و گربه و حتی مردار و...
♦️ مجد این قحطی مصنوعی (بخوانید نسل کشی) را بعنوان ابزاری برای سلطه اینگلیس بر ایران عنوان کرد
🔺 همچنین در کتاب معموریت در پرشیا به نوشته داناهو افسر اطلاعاتی بریتانیای صغیر روایتی تکان دهنده تر را بیان کرده بود که از نظر من قابل بیان نیست فقط همین قدر را بدانید که ادم خواری در ایران جرمی ناشناخته بود و تا ان زمان مجازاتی برای ان درنظر گرفته نشده بود .....
اینگلیسی ها بعد ها اعتراف کردند که میتوانستند برای سربازان خود از دیگر کشور ها هم غلات بیاوردند اما اینکار را نکردند چون بصرفه نبود
🔻 امروزه هنوز هم اسناد این واقعه بعد گذشت بیش از 100 سال از ان هنوز هم محرمانه در اینگلیس باقی مانده
🔹 ناگفته نماند سینمایی یتیم خانه ایران هم در باره همین واقعیت ساخته شده است و رهبر انقلاب هم از ان تمجید کردند.
🔸 در پایان زمانی که سیرک جهانی برای هلوکاست دروغین صهیونیست ها اشک تمساح میریزد و صهیونیست ها هلوکاست دروغین خود را علم کرده و از ان به عنوان بهانه ای را برای اشغال فلسطین که ابدا ارتباطی با این ماجرا نداشت استفاده میکنند حتی نامی از این نسل کشی ایرانیان (با وجود اقدام رسمی ایران در جهت احیا حق خود (که البته تا انجا که اینجانب میدانم به جایی نرسید)) برده نمیشود و حتی بعضی سایت های غربی و افراد داخلی تحت تاثیر انها دائما یا این جنایت را انکار و یا ماله کشی میکنند .
🇮🇶@iraq_studies
کانال مطالعات عراق ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق تلگرام
3/3
⚜️ تصاویری از قحطی بزرگ
🔱 تاریخ را میخوانیم که درس بگیریم
🔷 اگر ایران در ان زمان ارتش و حاکم مقتدری داشت به نظر شما ایا با چنین مکافاتی که کشور به راحتی و اینطور اشغال شود مواجه میشد ؟؟
🔶 کما اینکه در جنگ جهانی دوم هم همین بلا بر سر ایران آمد ارتش ایران که تحت نفوذ اجنبی بود به سرعت فروپاشید
♦️ آیا وقت آن نرسیده که از این وقایع درس عبرت بگیریم؟
🔺 و بجای گفتن دنیا دنیا موشک ها نیست و از این دست حرف ها به توسعه توان نظامی خود با توان بالاتری ادامه دهیم تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی و مشابه که جز ذلت برای ایران و ایرانی چیزی ندارد نباشیم؟
🇮🇶@iraq_studies
کانال مطالعات عراق ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق تلگرام
13.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ فیلم منتشر نشده از اشکها و نگرانیهای حاج قاسم در روز تودیع از فرماندهی سپاه کرمان و معرفی به عنوان فرمانده نیروی قدس.
@iraq_studies
📌 وزير دفاع عراق در سفرى رسمى به همراه هيأتى عالى رتبه با هدف توسعه روابط نظامى و امنيتى وارد فرانسه شد.
@iraq_studies
حمید دباشی, استاد دانشگاه کلمبیا, در مقاله ای که بتازگی در Middle East Eye منتشر کرده، با عنوان: *"از نازیسم هایدگری گرفته تا صهیونیسم هابرماسی، همواره رنج «دیگری» اهمیت ناچیزی داشته"*، مینویسد:
-- تصور کنید ایران، سوریه، لبنان یا ترکیه با حمایت کامل تسلیحاتی و دیپلماتیک از طرف چین و روسیه، قصد و امکانات لازم برای بمباران تلآویو را بمدت سه ماه بهصورت شبانهروزی و کشتار دهها هزار اسراییلی، معلولیت افراد بیشمار، بیخانمان شدن میلیونها انسان، و تبدیل شهر به تلی از آوار غیر قابلسکونت، مانند غزهی امروز را داشتند. تنها برای چند ثانیه تصور کنید که ایران و متحدانش به عمد بخشهای پرجمعیت تر تلآویو، بیمارستانها، کنیسهها، مدارس، دانشگاهها، کتابخانهها، یا در واقع هر مکان پر تراکم شهری را هدف قرار میدادند تا از حداکثر تلفات غیرنظامی اطمینان حاصل کنند و به دنیا اعلام میکردند که صرفا بدنبال نتانیاهو و کابینهی جنگی او هستند.... سپس از خود بپرسید که ایالاتمتحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتحادیه اروپا و بالاخص آلمان، در عرض بیست و چهار ساعت پس از وقوع این سناریوی خیالی، چه میکردند؟
اکنون به واقعیت بازگردید و این حقیقت را موردتوجه قرار دهید که از ۷ اکتبر (و چندین دهه قبل تر از این تاریخ) تاکنون متحدان غربی تلآویو نهتنها شاهد رفتارهای اسراییل با مردم فلسطین بودهاند، بلکه تجهیزات نظامی، بمب، مهمات و پوشش های دیپلماتیک نیز برای آنها فراهم کردهاند، و در عین حال رسانههای آمریکایی توجیهات ایدئولوژیکی برای کشتار و نسلکشی فلسطینیان را ارائه کردهاند.
سناریوی تخیلی ذکر شده، حتی برای یک روز هم توسط نظم موجود جهانی قابلتحمل نخواهد بود. برای اوباشان جنگی ایالاتمتحده، اروپا، استرالیا و کانادا که تماما حامیان اسراییل هستند، ما مردمان بیپناه جهان، درست مانند فلسطینیان، به حساب نمیآییم و بهرسمیت شناخته نمیشویم. این تنها یک واقعیت سیاسی نیست، بلکه مرتبط به فرضیات اخلاقی و جهان فلسفی آنچیزی است که نام «غرب» بر خود نهاده است.
هیچیک از مایی که در بیرون از این دایره فرضیات اخلاقی اروپایی قرار داریم، در درون جهان فلسفی آنها وجود نداریم. اعراب، ایرانیان، مسلمانان، مردم آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، ما هیچکدام، موجودیت واقعی برای فیلسوفان اروپایی نداریم، جز زمانی که بصورت یک تهدید متافیزیکی دیده میشویم که باید مغلوب و خاموش شود.
از امانوئل کانت و گئورگ ویلهلم فردریش هگل شروع میکنیم و با امانوئل لویناس و اسلاوی ژیژک ادامه میدهیم، ما موجودات عجیب الخلقه، اشیا بی جان و سوژه های قابل بررسی هستیم که وظیفه رمزگشایی از ما بر عهده مستشرقان گذاشته شده، و بدین ترتیب، کشتار دهها هزار نفر از ما توسط اسراییل یا آمریکا و متحدان اروپاییش، لحظهای درنگ و تأمل در ذهن فیلسوفان اروپایی ایجاد نمیکند.
شما مخاطبان اروپایی تبار اگر شک دارید، تنها نگاهی به فیلسوف برجستهی اروپایی یورگن هابرماس و چند تن از همکارانش بیندازید، که در اقدامی حیرتانگیز و با توحشی سنگدلانه، از کشتار فلسطینیان توسط اسراییل حمایت کردند.
پرسش اکنون دیگر این نیست که ما در مورد هابرماس که در حال حاضر 94 ساله است، بهعنوان یک انسان ممکن است چه فکری بکنیم. پرسش اینست که ما دربارهی او بهعنوان یک دانشمند علوم اجتماعی، بعنوان یک فیلسوف و متفکر انتقادی چه فکری میتوانیم داشته باشیم. آیا آنچه او تصور میکند دیگر برای دنیا اهمیتی دارد، اگر که تاکنون داشته است؟
دنیا درباره یکی دیگر از فیلسوفان مشهور آلمانی، مارتین هایدگر، پرسشهای مشابهی را بخاطر وابستگیهای مذموم او به نازیسم مطرح کرده است. به نظر من، اکنون باید چنین سؤالاتی را در باره صهیونیسم گرایی خشن هابرماس و عواقب قابل توجه آن که میتواند بر چگونگی درک مجموعه آثار فلسفی او اثر بگذارد، بپرسیم.
اگر هابرماس ذرهای فضا در فرضیات اخلاقی خود برای مردمانی مانند مردم فلسطین قائل نیست، آیا هیچ دلیلی وجود دارد تا ما ارزش کل پروژه آثار فلسفی او را مرتبط به بقیه بشریت و فراتر از محدوده مخاطبان اروپایی هم تبار خودش، بدانیم؟
آصف بیات، جامعهشناس برجسته ایرانی، در نامهای سرگشاده به هابرماس گفت که سخنان او در مورد وضعیت غزه «با عقایدش در تناقض است». با تمام احترامی که برای آصف بیات قائلم اما نظر من خلاف او است. من معتقدم که بیاعتنایی هابرماس به مرگ و زندگی فلسطینیان کاملاً با حمایت او از صهیونیسم مطابقت دارد.
🇮🇶@iraq_studies
کانال مطالعات عراق ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق تلگرام
🛑نکات راهبردی پیرامون واقعیت سیاسی عراق
☑️موازنه در سیاست خارجی عراق، اصل پذیرفته شده در بین نخبگان سیاسی این کشور به جهت برقراری ارتباط با قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای است. بررسی واقع بینانه سیاست خارجی عراق در سالیان گذشته تداعی کننده این واقعیت است که عراق یک کشور ضد آمریکایی نیست. به بیان بهتر حاکمیت و اکثریت نخبگان و شخصیت های سیاسی به دلیل منافع متقابل با امریکا و ترس از اقدامات تنبیهی رویکرد همراهی را اتخاذ می کنند.
.
☑️ایالات متحده آمریکا در دو دهه اخیر ضمن حمله نظامی به عـراق و اشـغال ایـن کشـور بـرای تـأمین منـافع خـود و دستیابی حداکثری به اهدافش، تصمیم به ایجاد سازوکاری در عراق گرفت تا با تغییر دولت و کارگزاران در این کشور، کمترین تهدیدی متعرض منافع آمریکا نشود، ازاین رو اقـدام بـه ساختارسازی در ابعاد نظامی ـ امنیتی، سیاسی، اقتصـادی، فرهنگـی و اجتمـاعی نمود برای نمونه تقریبا تمام درآمد ارزی حاصل از فروش نفت دولت عراق در بانک فدرال رزرو امریکا ذخیره می گردد. تحریم دلار توسط امریکا منجر خواهد شد که دولت شکننده و رانتیر عراق با شدیدترین بحران اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در داخل عراق مواجه گردد. این واقعیت مهمی است که نشان می دهد دولتمردان و حاکمیت عراق توان اتخاذ تصمیم مخالف با امریکا را نخواهند داشت.
☑️فعال نمودن هسته های خفته داعش، حزب بعث ، جریان های مدنی، استقلال خواهی اقلیم، فدرالی شدن استان های سنی، پترو دلار، تحریم اقتصادی و نفتی، بحران امنیتی، سیاسی و... گزینه هایی است که آمریکا از آن برای حفظ تداوم خود در عراق به جهت جلو گیری از نفوذ جمهوری اسلامی ایران و برتری هژمونی و قدرت راهبردی خود استفاده خواهد نمود.
☑️ بررسی روابط نظامی بغداد واشنگتن در ساختار ترسیمی ایالات متحده امریکا نشان می دهد حضور نظامیان آمریکایی در عراق غیر قانونی نبوده بلکه برعکس طبق دعوت رسمی دولت بغداد، حضور نظامیان آمریکایی بر اساس توافقنامه های امنیتی و استراتژیک بین سال های (2008)و(2014)و گفت و گوهای چارچوب استراتژیک 21-2020 و توافقنامه کمیته عالی نظامی 2024 مشروعیت داشته و در ساختار نظام بین الملل قانونی تعریف می گردد.
☑️مواضع حاکمیت عراق در محکوم نمودن عملیات نظامیان آمریکایی علیه حشدشعبی و ترور فرماندهان مقاومت صرفا در محکومیت عملیات نظامی است نه حضور نظامیان آمریکایی در عراق. مدعای سخن مواضع سودانی با کلید واژه روابط نظامی دوجانبه با مقامات امریکا، انگلیس و... می باشد.
☑️برآیند این توافقات در بازه زمانی کوتاه مدت و میان مدت، تداوم حضور آمریکا در خاک عراق خواهد بود. حضوری که تاثیر مستقیم بر امنیت جمهوری اسلامی ایران دارد چرا که منافع تهران اصولا در نقطه مقابل منافع واشنگتن در بغداد قرار دارد. در سالیان گذشته ترور شهید سلیمانی، خرابکاری در واحدهای صنعتی و هسته ای و اقدامات تروریستی از مبدا اقلیم کردستان، تحریم اقتصادی از مبدا عراق نمونه هایی از تهدیدات امنیتی و اقتصادی امریکا علیه ایران بوده است.
🇮🇶@iraq_studies
کانال مطالعات عراق ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق تلگرام
🔥بر اثر بمباران هوایی جنگی ترکیه بر یک کوه در منطقه شیلادزی در استان دهوک، دو غیرنظامی کشته و یک نفر دیگر زخمی شدند.
🇮🇶@iraq_studies
کانال مطالعات عراق ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق تلگرام
🔴 رئیس جمهور عراق: با هرگونه حمله به عراق به شدت مخالفیم
🔹 رئیس جمهور عراق تصریح کرد کشورش با حملاتی که در عراق یا علیه عراق از جانب هر طرفی رخ می دهد؛ به شدت مخالف است.
🇮🇶@iraq_studies
کانال مطالعات عراق ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق تلگرام