۱۱. ✅️رقابتهای ناسالم
رقابت میان نوجوانان در مدرسه امری رایج و عادی است. مثلا نوجوانان در زمینه درسی، فعالیتهای فوقبرنامه یا ورزشی با هم به رقابت میپردازند. اما یادتان باشد رقابت تا جایی مفید و پسندیده است که باعث بهبود عملکرد و نمرات و… بشود. اگر رقابت به تولید احساسات منفی نظیر حسادت و نفرت منجر شود پشیزی ارزش ندارد و به یکی از عوامل ایجاد استرس تحصیلی بدل میشود.
۱۲. ✅️رقابت با خواهر و برادرها
تفاوت میان فرزندان خانواده بسیار طبیعی است. اما اگر این تفاوتها به جنگ و دعوا و اختلافات شدید بینجامد، نتیجه چیزی جز استرس برای اعضای خانواده نخواهد بود. یکی از احساسات منفی رایج میان نوجوانان، احساس حسادت فرزندان بزرگتر نسبت به کوچکترهاست که توجه بیشتری از والدین میگیرند. در واقع هر گونه عدم تعادل و رفتار متفاوت با فرزندان منجر به بروز احساسات منفی در آنان خواهد شد.
۱۳. ✅️ضعف در مدیریت زمان
یکی از شکایات همیشگی نوجوانان این است که وقت ندارند و نمیتوانند به همهی کارهایشان برسند. آنها معمولا وقت و زمان کافی برای خوردن صبحانه، انجام تکالیف مدرسه یا رسیدن به کارهای منزل ندارند. ضعف در مدیریت زمان یکی از عوامل مهم ایجاد استرس در نوجوانان است. رسانههای مختلف، تکنولوژی و اینترنت به سادگی حواس نوجوانان را پرت میکنند و وقت آنها را هدر میدهند و نوجوان عزیز وقتی به خود میآید که زمان لازم برای انجام کارهای مختلف را از دست داده است و در نتیجه دچار استرس میشود.
والدین گرامی امنیت سایبری #فرزندان را جدی بگیرید.
کودک خود را با تلفن همراه و فضای مجازی تنها نگذارید.
برای استفاده از فضای مجازی مدیریت زمان داشته باشید
از نرم افزارهای کنترل والدین و مانیتورینگ استفاده کنید.
همراه و همگام با فرزندان خود در فضای مجازی و بازی های رایانه ای باشید.
#کلیک_امن
#پلیس_فتا
💠☯️💠نکته برای مدیریت استرس در نوجوانان⚘️⚘️
چه فایدهای دارد اگر استرس فرزند نوجوانتان شما را هم دچار استرس کند. به یاد داشته باشید این شمایید که میتوانید با راهحلهای ساده به آنان کمک کنید از پس استرس خود بربیایند.
💠💠💠توصیه برای درمان استرس در نوجوانان
۱.✅️ خواب کافی
به خاطر مدرسه، فعالیتهای اجتماعی و خانوادگی در منزل و موارد دیگر، معمولا نوجوان نمیتواند بهاندازهی کافی بخوابد. او باید تا دیروقت بیدار باشد و صبح زود هم از خانه بیرون بزند. در چنین وضعی استراحت برای از بین بردن استرسهای مختلف ضروری است. وقتی بدن استراحت کافی داشته باشد ذهن نیز آرام و قبراق میشود. خواب کافی به نوجوان کمک میکند با استرس روبهرو شود. چرت کوتاه میان فعالیتهای مختلف نیز میتواند استرس را کاهش دهد.
۲. ✅️فعالیت جسمی
یکی از بهترین راهکارهای کاهش استرس برای نوجوانان، فعالیتهای جسمی است. هیچ چیز مثل دویدن استرس را کاهش نمیدهد. اگر نوجوان دچار استرس شده است، او را به پیادهروی یا رفتن به باشگاه ورزشی تشویق کنید. ورزش، ذهن و جسم را از استرس تهی میکند.
۳. ✅️رژیم غذایی سالم
تغذیهی سالم برای از بین بردن استرس در بدن لازم و ضروری است. رژیم غذایی متعادل شامل میوه، سبزی، لبنیات و پروتئین است. وقتی نوجوانان دچار استرس میشوند به خوردن هلههوله و غذاهایی مانند پیتزا و برگرها، هاتداگ و تنقلاتی چون بستنی روی میآورند. سعی کنید نوجوانان به جای این مواد غذایی، خوراکیهای سالمی مثل توت، شکلات تلخ، شیر و گوشت بوقلمون میل کنند.
۴. ✅️تمرکز بر نقاط مثبت
هنگام استرس، بیشتر به مشکلات و نقاط منفی متمرکز میشویم. بیشتر به آنچه نداریم و انجام دادنش در توانمان نیست، فکر میکنیم. استرس نتیجهی افکار منفی و تمرکز بر اشتباهات و مشکلات است، و شرایط را بدتر میکند. البته مثبت اندیشی در اوج بحرانها و مشکلات کمی دشوار است ولی باید به فرزند خود بیاموزید در بحرانها بر تواناییهای خود تمرکز کند و با تکیه بر همین نقاط قوت، شرایط را بهبود بخشد.
به نوجوان بیاموزید چگونه با الگوهای فکری مخرب که هنگام استرس ظاهر میشوند مبارزه کند، زیرا این روش یکی از راههای مؤثر مدیریت استرس است.
۵. ✅️گفتگوی دربارهی استرس
فرزند خود را تشویق کنید تا از مسائل و مشکلات خود حرف بزند. درباره نگرانیهای خود صحبت کند. گفتگو دربارهی نگرانیها و دلمشغولیها یکی از بهترین راهها برای کاهش استرس است. وقتی دربارهی مسائل و مشکلات خود حرف میزنید، سریعتر راهی برای حل آنها پیدا خواهید کرد. به عنوان والدین یک نوجوان مهمترین وظیفهی شما گوش سپردن به حرفها و درد دلهای فرزندتان است. به او گوش کنید و ببینید چطور میتوانید مشکلات را برای او سادهتر کنید.
۶. ✅️انجام کارهای شادیآفرین
هر آنچه شما را خوشحال میکند از استرستان میکاهد. اجازه بدهید نوجوان به کارهای مورد علاقهاش بپردازد تا از استرسهایش کم شود. دلخوشیهای کوچک و شادیآور به سادگی گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، بازی یا تماشای فیلم بسیار مفیدند.
💠✅️💠فعالیتهایی برای درمان استرس در نوجوانان
مدیریت استرس در نوجوانان
نوجوانان و جوانان میتوانند برای مدیریت استرس از این توصیهها و تمرینات استفاده کنند:
💠⚘️ تمرینات تنفسی
تنفس عمیق شکمی، ذهن و جسم را آرام میکند. تمرینات تنفسی باعث بازگشت تعادل به سیستم عصبی میشود و ذهن را هوشیاتر میکند.
💠⚘️هوشیاری، هنر تمرکز بر زمان حال و لحظهی اکنون است.
وقتی مورد هجوم احساسات و افکار خود قرار میگیرید، نفسی عمیق بکشید و به اطراف خود نگاهی بیندازید. سعی کنید به هیچ چیز فکر نکنید و تنها بر آنچه میبینید تمرکز داشته باشید. یکی دیگر از تمرینات افزایش هوشیاری کار روی تنفس صحیح، تسلط بر احساسات بدن و آنچه میشنوید است. این تمرینات ساده باعث میشود از استرس و تشویش دور شوید و آرامش به روح و روانتان بازگردد.
.✅️ دردِ دل و اشتراک افکار و عواطف
وقتی شما و دوستانتان دچار استرس میشوید، بهتر است با هم صحبت کنید و احساسات و افکار خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. این روش ساختاریافته به شما کمک میکند و مهارتهای شنیدن را در شما افزایش پیدا میدهد.
✅️بازی توپ بیصدا
این تمرین در قالب یک بازی طراحی شده است. میتوانید توپی سبک تهیه کنید و چند نفری به بازی با آن بپردازید. به این صورت که هرگاه توپ برای دریافت یا پرتاب در دستانتان قرار گرفت، سکوت کنید. هرکس که حرفی بزند یا توپ را بیندازد میبازد. این بازی باعث میشود تمرکزتان برای حفظ توپ بالا برود و در نتیجه از شر افکاری که چون خوره آزارتان میدهد، دور شوید.
🌸 زنده یاد مرحوم کافی نقل می کرد که:
🍃 شبی خواب بودم که نیمه های شب صدای در خانه ام بلند شد از پنجره طبقه دوم از مردی که آمده بود به در خانه ام پرسیدم که چه می خواهد؛ گفت که فردا چکی دارد و آبرویش در خطر است.
می خواست کمکش کنم.
🍃لباس مناسب پوشیدم و به سمت در خانه رفتم، در حین پایین آمدن از پله ها فقط در ذهن خودم گفتم: با خودت چکار کردی حاج احمد؟ نه آسایش داری و نه خواب و خوراک؛ همین.
🍃رفتم با روی خوش با آن مرد حرف زدم و کارش را هم راه انداختم و آمدم خوابیدم. همان شب حضرت حجه بن الحسن (عج) را خواب دیدم...
🍃فرمود: شیخ احمد حالا دیگر غر میزنی؛ اگر ناراحتی حواله کنیم مردم بروند سراغ شخص دیگری؟
🍃آنجا بود که فهمیدم که راه انداختن کار مردم و کار خیر، لطف و محبت و عنایتی است که خداوند و حضرت حجت (عج) به من دارند...
🍃وقتی در دعاهایت از خدا توفیق کار خیر خواسته باشی، وقتی از حجت زمان طلب کرده باشی که حوائجش بدست تو برآورده و برطرف گردد و این را خالصانه و از روی صفای باطن خواسته باشی؛ خدا هم توفیق عمل می دهد، هرجا که باشی گره ای باز میکنی؛
ولو به جواب دادن سوال رهگذری
#آداب_تربیت_فرزند 132
مدیران مدارس و معلمین محترم در سن 7 تا 14 سالگی تمام اهتمام خودتون رو بر مودب بار آوردن دانش آموزان کنید.
🔶👈🏼 ادب دانش آموز براتون هزار برابر معدل درسیش باشه. اگه خواستید دانش آموزی رو تشویق کنید کاری به نمره های بالا نداشته باشید. ممکنه اون بنده خدا استعداد ذاتیش این باشه که حافظه خوبی داره. چرا باید جایزه بگیره؟
ولی ادب یه امر اکتسابیه و باید برای به دست آوردنش زحمت کشید.
به کسی توی کلاس جایزه بدید که ادب بیشتری داره. کسی رو تشویق کنید که ادبش بیشتره.
ب🌷🌹 رای بچه ها بازی ها و مسابقاتی رو طراحی کنید و بگید هر کسی بهتر و دقیق تر آداب رو رعایت کرد اون برنده میشه.
✅ بعد ببینید دانش آموزی که 7 سال ادب شده هزاران کیلومتر در دینداری از همه ما جلوتر خواهد بود...
🌷@IslamlifeStyles