🌼صفحه ۱۱۷_سوره مائده
51 - ای اهل ایمان، یهود و نصاری را به دوستی مگیرید، آنان بعضی دوستدار بعضی دیگرند، و هر که از شما مؤمنان با آنها دوستی کند به حقیقت از آنها خواهد بود؛ همانا خدا ستمکاران را هدایت نخواهد نمود.
52 - گروهی منافق را که دلهاشان ناپاک است خواهی دید که در (راه دوستی) ایشان میشتابند و میگویند: ما از آن میترسیم که (در گردش روزگار) مبادا آسیبی از آنها به ما رسد. باشد که خدا فتحی پیش آورد و یا امری دیگر از طرف خود، تا منافقان از آنچه (به نفاق) در دل نهان کردند سخت پشیمان شوند.
53 - و اهل ایمان گویند: آیا اینان هستند که با جدیت و مبالغه بسیار به خدا سوگند یاد میکردند که ما از شما هستیم؟! اعمالشان باطل گردید و سخت زیانکار شدند.
54 - ای گروهی که ایمان آوردهاید، هر که از شما از دین خود مُرتَد شود به زودی خدا قومی را که بسیار دوست دارد و آنها نیز خدا را دوست دارند و نسبت به مؤمنان سرافکنده و فروتن و به کافران سرافراز و مقتدرند (به نصرت اسلام) برانگیزد که در راه خدا جهاد کنند و (در راه دین) از نکوهش و ملامت احدی باک ندارند. این است فضل خدا، به هر که خواهد عطا کند و خدا را رحمت وسیع بیمنتهاست و (به احوال همه) دانا است.
55 - ولیّ امر و یاور شما تنها خدا و رسول و مؤمنانی خواهند بود که نماز به پا داشته و به فقرا در حال رکوع زکات میدهند (به اتفاق مفسّران مراد علی علیه السّلام است).
56 - و هر کس که خدا و رسول و اهل ایمان را ولیّ و فرمانروای خود داند (فیروز است) که تنها لشکر خدا فاتح و غالب خواهد بود.
57 - ای اهل ایمان، با آن گروه از اهل کتاب و کافران که دین شما را به فسوس و بازیچه گرفتند دوستی مکنید و از خدا بترسید اگر به او ایمان آوردهاید.
🌼صفحه ۱۱۷_سوره مائده
پرسش : سلام عليكم . وقت شما به خير . خانمى ٣٥ ساله هستم كه اعتماد به نفس پايينى دارم و در جمع نمى توانم براحتى صحبت كنم . از استاد گرامى خواهش مى كنم كمكم كنند .
✍️ پاسخ : عليكم السلام و رحمة الله . وقت شما بانوى بزرگوار هم به خير و عافيت باشه ان شاالله . اعتماد به نفس يا خود باوری یعنی ایمان به این که خداوند در وجود ما انسان ها توانمندی هایی را قرار داده است ؛ بنابراين ، ۱- همین مطلب که خداوند در وجودتان توانمندی هایی را قرار داده ، به خودتان تلقین کنید . تلقین به نفس خیلی مهم است ؛ ۲- سعی كنيد با یک القای تدریجی مشکل را حل کنید ؛ برای مثال ، اگر می ترسید در جمع های بزرگ صحبت کنید ، از جمع های محارم ( اول خانم ها ) و بعد خانم و آقا با هم ( البته آشنا ) شروع کنید ؛ ۳- مطلبی را که بنا دارید در جمع مطرح بفرمایید ، قبلا حتما براى خودتان بگوييد و تمرین کنید ؛ ۴- مطمئنا وقتی تصمیم به انجام این کارها می گیرید ، ترس و اضطراب هجوم مى آورد؛ در این صورت ، اصلا به ترس فرصت ندهيد ؛ روایت داریم که فرموده اند : اذا هبت امرا فقع فیه ؛ یعنی هر وقت از چیزی می ترسی ، خودت را در آن بينداز . افزون بر كتاب گلبرگ زندگى ٥ اينجانب ، در اين زمينه مى توانيد از کتاب اعتماد به نفس برتر ، نوشته خانم باربارا . دی . آنجلیس و کتاب هیچ چیز نمی تواند ناراحتم کند آره هیچ چیز ، نوشته دکتر آلبرت الیس هم استفاده كنيد . در پناه حق باشید . 🌸
#پرسش_و_پاسخ
🌺
پرسش : سلام . دخترى پنجساله دارم كه براى رسيدن به خواسته هايش جيغ مى زند و بشدت عصبانى مى شود ؛ با اين رفتار او چگونه برخورد كنم ؟
✍️ پاسخ : با سلام و احترام ، اگر هنگام عصبانيت ، نشانگان غير عادى ندارد ، احتمالا فرزند عزيزتان شرطى شده ؛ به اين معنا كه با جيغ و داد و عصبانيت ، به خواسته هايش رسيده و فهميده است كه با اين ابزار مى تواند شما را تسليم كند . اگر خواسته اش منطقى است ، جواب بدهيد ؛ اما اگر منطقى نيست ، از اصل خاموشى استفاده كنيد ؛ يعنى يك بار ، دو بار و نهايتا سه بار به او بى اعتنايى كنيد ؛ خلع سلاح مى شود ؛ اما اگر هنگام عصبانيت ، جيغ هاى عصبى مى كشد ؛ رنگ صورتش تغيير مى كند ؛ رگ هاى گردنش بيرون مى زند ؛ سرش را بى هوا به در و ديوار مى زند و... ، احتمالا اختلالى در سيستم عصبى دارد كه روان پزشك اطفال بايد به او كمك كند . علت اين مشكل براى بعضى از كودكان ، هيجانات شديد مادر در دوران باردارى ، تشنج شديد در خردسالى يا اختلال در دستگاه مركزى اعصاب هست . در پناه حق باشيد . 🌸
#پرسش_و_پاسخ 🌹
پرسش : با سلام و احترام ، پدر و مادر ما بین دختران و پسران خودشان تبعیض قائل می شوند و وقتی من با شوهرم به منزلشان می رویم بی توجهی می کنند ؛ وظیفه ما در برابر این رفتار چیست ؟
✍️ پاسخ : با عرض سلام و ادب ، پدر و مادر محترم شما كار درستى نمى كنند كه بين شما و برادرها تبعيض قائل می شوند و فرق می گذارند ؛ اين كار خلاف سيره اولياى الهى است . آقا امام باقر - عليه السلام - فرمود : من صادقم را بيشتر از پسرهاى ديگرم دوست دارم ؛ اما بين آن ها به حسب ظاهر فرق نمى گذارم ؛ چون مى ترسم همان بلايى را كه برادران يوسف سر يوسف آوردند ، برادران صادق هم سر صادق بياورند . كار پدر و مادر شما درست نيست ؛ اما شما بايد مراقب باشيد كه هرگز به ایشان بى حرمتى نكنيد ؛ البته براى اين كه خيلى تحت فشار روحى نباشيد ، اشكالى ندارد كه روابط را مديريت كنيد و با فاصله زمانی بیشتری به ملاقاتشان بروید تا قدر شما را بيشتر بدانند ( دورى و دوستى ) . من رشته محبت تو پاره مى كنم / شايد گره خورد به تو نزديك تر شوم . در پناه حق باشيد . 🌸
#پرسش_و_پاسخ
🌺
پرسش : سلام . با دخترى به قصد پر كردن اوقات فراغت ارتباط برقرار كردم ؛ اما الان بشدت به من وابسته شده و چون نمى خواهم با او ازدواج كنم ، نمى دانم بايد چه كنم ؟ لطفا مرا راهنمايى كنيد . متشكرم .
✍️ پاسخ : عليكم السلام . جنابعالی كار اشتباهى كرديد و دلیلش هم این بوده که با زوایای روحی دختران آشنا نبوده اید . با توجه به این که ادامه این رابطه ، آسیب های زیادی خواهد داشت ، لطفا صد در صد رابطه را قطع کنید . این دختر خانم تا مدتی دپرس می شود ؛ ولی بتدریج به زندگی عادی خودش بر خواهد گشت ؛ فقط در یک صورت هست که مى گوييم در یک فرایند تدریجی مثلا ۳ ماهه رابطه را قطع کنید و آن در صورتی است که احتمال جدی خودکشی در كار باشد ؛ در این صورت باید در طول ۳ ماه سردش کنید تا چنین اتفاقی نیفتد . در پناه حق باشيد . 🌸
#پرسش_و_پاسخ
🌹
تربیت فرزند از زراعت آسانتر است.
والدین هم نقش زارع و دهقان را دارند امّا به یک معنا خیلی آسانتر.
زارع باید سه کار بکند: هم باید زمین را شخم بزند و آماده کند، هم بذر را بپاشد، هم آبیاری کند. بعد بنشیند دستش را روی هم بگذارد ببیند ثمری می گیرد یا نه. ولی در مورد تربیت طفل لازم نیست دو کارِ اوّل را بکنی، چون از نظر زمین، زمینِ آن طفل آماده است، هیچ شخم زدن نمیخواهد.
بذر هم لازم نیست تو بپاشی، بذر آن را خدا پاشیده است. تمام اموری که از دیدگاه عقل ما خوب است یا بد است، همه اینها را میداند. امّا به صورت بالقوّه است، استعداد است.
تو فقط این را در طفل به فعلیّت برسان. یعنی اینکه تو فقط باید آبیاری بکنی. زمین آماده است، نِشا را خدا کاشته است، بذر را پاشیده است. تو میتوانی خیانت نکنی؟!!
[حاج آقا مجتبی تهرانی]
🌺
💕💕
▪️نوجواني دوراني است که فرد دچار تغيير و تحولات محسوسي مي شود، عموما آن را با نام "بلوغ" مي شنايسم، که طي آن بي نظمي هاي شديدي در ابعاد مختلف وجودي فرد همچون: احساس، عاطفه، جنسي، جسماني و... مشاهده مي شود که متعاقب آن نوجوان احساس آشفتگي دروني شديدي مي کند، حقيقت اين است كه نوجوانان نمي خواهند با شلختگي هاي خود شما را آزار دهند.
گرچه ممكن است باور اين حقيقت سخت باشد.
در واقع علت اصلي اين آشفتگي و شلختگي اين است كه ذهن و فكر آنها جاي ديگري است.
▪️ يك نوجوان مشغله های فکری زيادي دارد و به همان مقدار هم از نگراني و اضطراب زيادي برخوردار است و پس مانده انرژي احساسش آن قدر نيست كه بتواند در مورد رفتار روزانه اش به قدر كافي دقت كند كه مثلاً جوراب كثيفش را در ماشين لباسشويي بگذارد و يا وقتي جوراب تميز پيدا نكرد، پدر و مادرش را مقصر نداند و به آنها توهین نکند.
🌺
راهکارهای برای کاهش #لجبازی
۱-تکرار بیش ازحد توصیه، بچه ها را لجباز می کند.
۲- بجای توصیههای دستوری از توصیههای خبری استفاده کنید.
۳-خواستههای موجه فرزندتان را پاسخ دهید.
۴- به او توجه بیشتری داشته باشید.
۵- سرزنش کردن بیش ازحد، فرزند شما را لجبازتر میکند
۶- به فرزندانتان حق انتخاب دهید.
🌹
مادر بودن فطرت و شدن است؛ داشتن نيست. بچه دار شدن اصلاً دليل مادر شدن نيست. ما جايگاه و منزلت پدر و مادر را نمي شناسيم چون آداب و اخلاق پدر و مادر بودن را گم كرده ايم چون اين آداب و اخلاق را از ما گرفته اند.
ما جواهري در دست داريم كه اين جواهر در طول زمان خاك گرفته و ظاهر قشنگش را از دست داده و احتياج به شستشو دارد. اين جواهر در دست يك كودك نابالغ بوده كه رندان زمان با تعدادي تيله رنگي آن را عوض كردند. زني كه در دنيا مطرح مي شود، همان تيله ي رنگي است و آن جواهري كه از ما گرفته شده مقام و منزلت مادري است. به همين دليل مادر در منزل خودش را مستخدم و پرستار و خدمتكار مي بيند و پدر خودش را فقط مسئول تأمين معاش خانواده مي بيند.
چه قدر از مردان امروزي اين جمله را مي شنويم كه" از صبح تا شب مثل ... جون مي كنم چون بچه دارم" كمتر مي شنويم گفته بشه كه چون پدر يا مادرم. وقتي به تمام معنا و فطري پدر و مادر باشيم ديگه خسته نمي شويم. منزلت مادري در فضاي معصوميت و فضاي الهي انسان است تا زماني كه اين منزلت را نشناسيم امكان ندارد كه اقتدار پيدا كنيم. اولين شرط اقتدار ايمان به جايگاهي است كه داريم.
وقتی فرزند شما مورد بی توجهی قرار می گیرد
سعی می کند از طریق منفی کاری و لجبازی توجه دیگران را به خود جلب کند. مثلا جلوی تلویزیون می ایستد، هنگام صحبت کردن دیگران داد و بیداد می کند و موقع غذا خوردن از سر سفره بلند می شود.
والدین هنگام مشاهده ی چنین رفتارهایی با بحث های طولانی، خواهش و یا حتی تنبیه به رفتار منفی کودک توجه می کنند و بدین ترتیب به تدریج کودک می آموزد که برای کسب توجه دست به این رفتارها بزند.
🌹