💠💠💠آیا نوجوانان تنبلی را دوست دارند؟
تنبلی نوجوانان که تقریباً در حدود فاصله سنی ۹ تا ۱۵ سال است، بسیار برای والدین آزاردهنده است. در حدی که گاه از این تنبلی، شما نگران آینده فرزندتان میشوید و برای بر طرف کردن آن شروع به گفتن کلمات تند و کنایهآمیز میکنید، اما آیا این تنبلی طبیعی است. بعد با خود فکر میکنید پس چرا در گذشته در دوران نوجوانی خودتان به این صورت نبودید و مثال میزنید نوجوانتان حاضر نیستند برای پاسخ به زنگ در هم از جای خود بلند شوند. آیا راه حل آن برخوردهای تنشزا است چه کار باید انجام دهید.
راهکارهایی برای دور کردن نوجوان از تنبلی
والدین میتواند با برنامههای و راهکارهایی مشخص این تغییرات را مدیریت کنند تا نوجوان آنها این دوره را به سلامت طی کند و از تنبلی خود دور شود، این راهکارها عبارتند از:
۱. ✅️گوش کنید و صبور باشید
برای اینکه بتوانید با نوجوانتان ارتباط برقرار کنید و او را به حرف زدن و بیان نظراتش تشویق کنید لازم است به حرفهایش گوش دهید، زمانی که حرفهایش را گوش میدهید نباید هیچ کار دیگری انجام دهید تنها گوش دهید و سوالاتی که میپرسید سعی کنید سوالات بازی باشد مثلاً به جای این سوال که مدرسه خوب بود، امروز توی مدرسه چه چیزهایی یاد گرفتی و مدرسه چطور بود.، به نوجوان خود بگویید که به آنچه در زندگی آنها میگذرد اهمیت میدهد، زمانی که نوجوان شما بفهمد که به او اهمیت میدهید و به حرفهایش گوش میدهید ارتباط بهتری با شما برقرار میکند و بهتر حرف شمارا گوش میدهد.
۲. ✅️خواب او را تنظیم کنید
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در دوران بلوغ نوجوانان با آن درگیر میشوند و همیشه خیلی وقتها باعث ناراحتی والدین میشود علاقه به خوابیدن و به قولی در چرت بودن نوجوانان است و او را به نوجوان تنبل تبدیل میکند، برای دوران نوجوانی باید کمک نوجوانتان کنید تا بتواند خواب خود را تنظیم کند و به برنامهای مشخص برای خواب و بیداری خود برسید میتوانید از این ویدئو هم استفاده کنید.
۳. ✅️در خانه به او مسئولیت بدهید
کودک شما زمانی که پا در دوران نوجوانی میگذارد باید مسئولیتهایی را در خانه به عهده بگیرد و انجام دهد چون در خانه هر کسی باید کاری انجام دهد نه اینکه تنها مادر در خانه کار کند، برای شروع از مسئولیتهای ساده شروع کنید و به تدریج برنامهای برای مسئولیتهای او در خانه بریزید این برنامه میتواند شامل تمیز کردن اتاق خواب او، تمیز کردن حمام، شستشوی لباس، گرد و غبار و تمیز کردن مناطق مشترک و جارو کردن باشد.
۴. ✅️قانونگذاری کنید
برای زندگی و افراد خانه مخصوصاً نوجوانتان قانون گذاری کنید این قانون گذاری میتواند شامل خواب و بیداری ساعت استفاده از شبکههای اجتماعی-روشن بودن وای فای و هرچیزی باشد، سعی کنید برای قانون گذاری از تمام اعضا و مخصوصاً نوجوان خود کمک بگیرید و تمام افراد خانه باید از این قانون پیروی کنند.
۵.✅️ پیامدهای پیروی نکردن از قانون
زمانی که در خانه قانونی قرار میدهید باید پیامدهای انجام ندادن آن را نیز بگویید مثلاً برای ساعت بیداری و خواب یا رفتن بیرون از خانه و انجام کارهایی که باید نوجوانتان انجام دهد، زمانی که قانون گذاری میکنید و پیامدها را به نوجوانتان میگوئید باید تمام افراد خانه این قانون را رعایت کنند، هم چنین حواستان باشد گاهی نوجوان شما با پرخاشگری سعی در ابطال قوانین دارد شما با آرامش قانونی که قرار دادهاید را پیگیری کنید و از آن کناره گیری نکنید.
۶.✅️ پاداش دادن
زمانی که نوجوانتان از قوانین پیروی میکند برای او پاداش و یا جایزهای در نظر بگیرید این کار باعث میشود که در آینده نیز به قوانین پایبند باشد و از آنها پیروی کند. نوجوان تنبل سعی میکند از قانون فرار کند پس مراقب باشید و بر قانون خود پافشاری کنید.
۷.✅️ فعالیتهای خارج از خانه
برای تخلیه انرژی دوران نوجوانی و جلوگیری از تنبل شدن و خانه نشینی و گرایش به بازیهای رایانهای به نوجوانتان اجازه دهید که فعالیتهای خارج از خانه داشته باشد، این فعالیتها میتواند شامل ورزش کردن و شرکت در باشگاه ورزشی تا کلاسهای موسیقی انواع سازها باشد.
۸. ✅️محدود کردن بازیهای رایانهای
بازیهای رایانهای حرکت را از نوجوان شما میگیرد و او را بی تحرک میکند اگر برای بازیهای رایانهای در خانه خود قوانینی نگذارید باید منتظر تنبلی بیشتر از سمت نوجوانتان باشید، برای بازیهای رایانهای در خانه قوانینی قرار دهید مثلاً در طول روز دو تا سه ساعت اجازه دارد بازی کند و یا از ساعت ۱۰ شب به بعد اجازه بازی کردن ندارد تا تبدیل به نوجوان تنبل نشود.
۹. ✅️موارد دیگر را حتماً بررسی کنید
اگر تمام روشهای بالا را انجام دادید ولی باز هم علائم بی حالی، کم تحرکی را دیدید لازم است موارد دیگر را بررسی کنید، تنبلی بعضی اوقات میتواند نشانهای از مسائل دیگر مانند کمبود خواب، افسردگی، استرس یا سایر مشکلات باشد. اگر فکر میکنید که نوجوان شما نسبت به معمول لاغرتر شده و علائم دیگر افسردگی یا اضطراب را به نشان میدهد، با نوجوان خود صحبت کنید، اگر نگران افسردگی یا اضطراب نوجوان خود هستید با مشاور نوجوان حتماً صحبت کنید.
چطور با نوجوانان تنبل رفتار کنیم؟
نوجوان به طور ذاتی تنبل نیست، اما برخی حواشی مانند آشفتگی ذهن، بحران بلوغ او را به تنبلی میکشاند، او نیازمند به همراهی و راهنمایی والدین برای تشخیص راه درست و پیشبینی آینده و موفقیت در درس و زندگی است، حتی اگر این نیاز را به زبان نیاورد.
به گزارش خبرنگار ایمنا، نوجوانی یکی از سختترین و شاید بتوان گفت دشوارترین دوره زندگی انسان به حساب میآید، یکی از مشکلات این دوران از نگاه والدین، تنبلی و کسالت نوجوانان است. باید والدین توجه کنند در این دوره حساس چگونه با نوجوان برخورد و تعامل داشته باشند که نتیجه عکس نداشته باشد، این موضوع یکی از مهمترین مسائلی است که نوجوان بداند والدین در هر صورت صلاح و سلامتی او را میخواهند و او را راهنمایی میکنند.
از تمام والدین عزیزی که مباحث رو مطالعه و باعث دلگرمی و انگیزه بیشتر بنده می شوند کمال تشکر و قدردانی را دارم....
🌷🌷🌷🌷🌷
👌📣📣چند نکته در مورد اینکه چرا بچه های ما جذب گروههای بی تی اس میشوند با دقت مطالعه کنید تا بفهمید ما چقدر کم کاری کردیم🙈🌹🌹🌹
❇️ چند روز پیش یکی از مادرها اومد بهم گفت میشه با دخترم صحبت کنی تا دست از کاراش برداره؟
گفتم مشکلش چیه؟
🔺 گفت دخترم سالهاست عاشق گروه های کره ای شده و اونا رو ترویج میکنه و ....
🔶 بعد رفتم با اون دختر صحبت کردم و جزئیات خوبی از این بحث دستم اومد. ایشون یه دختر 17 ساله و عاشق گروه بی تی اس بود.
تا خواستم صحبت کنم گفت تو اومدی منو بابت آرمی بودن گروه بی تی اس مسخره کنی؟!
🔺 گفتم نه والا! من همچین قصدی ندارم. فقط میخواستم یه مقدار بیشتر در موردشون بدونم. خدا رو چه دیدی شاید منم جزو آرمی ها شدم! 😊
آخه اونا به طرفداران بی تی اس میگن آرمی. یعنی ارتش بی تی اس.
خلاصه کلی صحبت کردیم در موردشون.
🔷پرسیدم واقعا این گروه چی داره که انقدر بچه ها عاشقش هستن؟ دقیقا چه چیزی هست که موجب شده انقدر استقبال بشه ازشون. تقریبا الان به سادگی نمیتونید نوجوانی رو پیدا کنید که طرفدار یکی از این گروه های کره ای نباشه.
❇️ گفت اونا حس اعتماد به نفس میدن به ما. ما رو آدم حساب میکنن و مراقب حال خوب ما هستن. اونا به آرمی های خودشون خیلی بها میدن و همیشه امید به زندگی میدن و حرفای خوب میزنن.
🔶 جالب بود. تک تک حرفایی که میزد و کارایی که میگفت همگی چیزایی بود که توی دین به ما گفته میشه. تقریبا یه شخصیتی مثل شخصیت جومونگ.
شخصیتی که خیلی از جوانمردی ها رو انجام میده و روحیه خیلی خوبی داره و حتی به دشمنش هم رحم میکنه و...
🔶💢 یه نکته دیگه که خیلی جالبه اینه که گروه های کره ای به طرفدارانشون میگن آرمی یا همون ارتش. و این ارتشی بودنه خیلی موثره. یعنی اونا دستور میدن و اینا همگی باید بگن چشم!
خودتون حساب کنید الان به خیلی از مادرا میگیم که به بچت باید از 7 تا 14 سال دستور بدی و او چشم بگه تا برای زندگی آماده بشه.
🔹بعد مادرا میگن بچه ها دوست ندارن فرمان بشنون!
بزرگوار اینطوری نیست. حتما شما بی ادبانه رفتار کردید با بچتون. اگه با بچه درست و مودبانه رفتار بشه او واقعا دوست داره که دستور گوش بده.
🔸 بفرما! همین گروه های کره ای چجوری فرمان میدن و اینا چشم میگن؟ چقدر هم با عشق و لذت چشم میگن!
آدمیزاد همینه. اگه کسی باهاش درست رفتار کنه دوست داره که بهش چشم بگه.