ترابیران ... معماریظرفزندگی
تصور اینکه در خانه و کنار خانواده با یک دستگاه کوچک تولید انجام بدهی را مضحک و پاکستان سازی ایران می
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد منان رییسی:
آیا میدانستید که آمار بانوان خانهدار در کشور ما حدود ۲۵ میلیون نفر است که حدود ۶۰ درصد از جمعیت زنان را تشکیل میدهند و میانگین سنی آنها حدود ۴۰ سال است؟!
معنایش آن است که اغلب آنها در سنی هستند که اگر ظرف زندگی آنها درست طراحی شود و برنامه مشخصی برای مشارکت آنها در امر تولید و اشتغال خانگی پیشبینی شود، شاهد جهشی اساسی در امر تولید خواهیم شد. آیا حیف نیست که با سیاستهای اشتباه معماری و ساخت قوطی کبریتهای کوچک مقیاس، از این ظرفیت عظیم محروم شدهایم و خانهدارها را به خانهنشینها تبدیل کردهایم؟!
#خانهداری_یا_خانهنشینی
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
از اروپایی ها پرسیدن به مهمانتون غذا می دید یا نه. فقط جنوب اروپا(حاشیه مدیترانه) گفتن آره تقریبا همیشه. اسکاندیناوی و شمال اروپا هم که کلا اهل این کارها نیستند
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
پ. ن:
معماریِ خانههای غربی و حتی تعداد مبلمان هم معمولا بر اساس تعداد افراد خانه شکل میگیرد و معمولا پیشبینیای برای مهمان اتفاق نمیافتد، این را مقایسه کنید با اندرونی و بیرونی در خانههای اصیل ایرانی!
در فیلمهای غربی معمولا با این صحنه موجه شدهاید که مثلا اگر پلیس یا هر کس دیگری به خانهای مراجعه کند نمینشیند!! و برای صاحبخانه هم اهمیتی ندارد که شخص مهمان یا غیرمهمان روی پا ایستاده، پذیراییِ مختصر که به کنار...
این رویه مهماننوازی و حبیب بودنش تا جایی پیش رفته که حتی در مهمانیهای همین فیلمها هم میبینید که چندنفر چندنفر یا گوشهای از تالار پذیرای دور هم ایستادهاند یا در حال راه رفتن هم میخورند و هم گپی میزنند:)
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
@AsrTarikh
گنبد عالی ابرکوه یا گنبد علی بنایی است مربوط به سدهٔ ۵ ه.ق که در شهرستان ابرکوه، ابرقو واقع شدهاست. این اثر در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۱۲ با شمارهٔ ثبت ۱۹۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. گنبد عالی از سالمترین ساختمانهای برجای مانده از دوران سلجوقیان و از بناهای ارزشمند معماری ایران است که در شهر ابرکوه در ۱۳۰ کیلومتری یزد جای گرفتهاست. ساختار بنا از سنگ و چاروگ (ساروج) و به شکل هشت گوش است که برروی کرسی چهارگوشی که گوشههایش پخ شده ساخته شده، شکل گنبد دربخش آسمانه مانند عرقچین است بلندای ساختمان ۲۲، هر بدنه دیوار ۵/۴۲ و درآیگاه ۱/۲۰،بلندای آسمانه از درون ۱۲ و بلندای کرسی از روی زمین ۲ متر میباشد.
بر بدنه ساختمان ۳ رج چفدآویز، زیر پایه گنبد قرار گرفتهاست. دو سنگ نبشته به خط کوفی بنایی از آجر برجسته نیز در زیر چفدآویزها و دیگری بر بالای درآیگاه وجود دارد. این آرامگاه، گور امیر عمیدالدین شمس الدوله علی هزار اسب از خاندان دیلمیان و مادرش بوده که به دستور فرزندش فیروزان در سال ۴۴۸ ماهشیدی (قمری) ساخته شدهاست. گنبد عالی ابرکوه در سال ۱۳۱۲ به شماره ۱۹۵ در فهرست آثار ملی ایران نگاشته شد.
ناگفته نماند یکی از کارکردهای آرامگاههای اینچنینی در بیرون از شهرها؛ شاخص و راهنمایی برای مسافران و کاروانها بوده است.
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
#المپیک
#غزه
#حقوق_بشر
از انسانِ شرقی تا انساننمای غربی
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
🌸ادای معماری اسلامی
هزار نکتهٔ باریکتر ز مو اینجاست
نه هر که سر بتراشد قلندری داند
حافظ
🌸صحن هایی ساختیم
که زمستان یخ می زنند...
و تابستان داغ می شوند...
به نظر باید برعکس باشد...
🌸هندسه سنگ ها هیچ معنایی ندارد...
رنگ سنگ های هیچ مزاج سالمی ندارد...
.
🌸اما در مقابل صحن مسجد گوهرشاد آنچنان فوق العاده است...که باید سال ها درباره آن نوشت ...
.
@memari_islami
معماری اسلامی
پ. ن: متاسفانه در مدیریت شهری و شهرسازی گرفتار گرفتار آفت بزرگترین شدهایم و در این مسابقه بزرگترینها بسیاری چیزها را از دست دادهایم.
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
تصویب و ابلاغ سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی-ایرانی
سرانجام پس از ۶ سال فعالیت منسجم در زمینه تحقیق، هم اندیشی و برگزاری جلسات متعدد مشورتی جمع کثیری از نخبگان و متخصصان حوزه معماری و شهرسازی از دانشگاه های مختلف کشور و با همکاری و مشارکت اندیشکده شهر اسلامی-ایرانی و تلاش های دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، #سند_ملی_شهرسازی_و_معماری_اسلامی_ایرانی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و توسط جناب آقای دکتر مخبر به مراجع مربوطه ابلاغ گردید.
امید که این سند سرآغازی بر تحول معماری و شهرسازی کشور مبتنی بر هویت اسلامی-ایرانی باشد.
#سند_ملی
#معماری
#شهرسازی
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
#معماری_اسلامی_ایرانی
#شورایعالی_انقلاب_فرهنگی
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#اندیشکده_شهر_اسلامی_ایرانی
@iic_thinktank