🌀 #مجموعه_قرآنی از آیه ۱۰۵ سوره مبارکه مائده که از بیانات رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای مدظله العالی در دو هفته قبل خدمت عزیزان ارائه شد.
🔻لینک برگه های ارائه شده در کانال:
1️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3525
2️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3539
3️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3552
4️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3508
5️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3495
6️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3489
#قرآن
#علیکم_انفسکم
😇 اگر در مورد محتوای ارائه شده نقد یا پیشنهادی داشتید به آیدی @k_alavi313 مراجعه بفرمایید.
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اکران فیلم سینمایی «هناس» آغاز شد
روایت زندگی شهید هستهای هم اکنون در سینماها
#هناس که برداشتی آزاد از داستانی واقعی است، به زوایای زندگی پرتلاطم داریوش رضایینژاد از شهدای ترور هستهای، همسر و فرزندش آرمیتا و ترور این دانشمند ایرانی میپردازد.
«هناس» را هماکنون در سینماها ببینید.
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀 #مجموعه_تحول که با استفاده از کتاب تحول معنوی، از بیانات رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای مدظله العالی که تا این هفته خدمت عزیزان ارائه شد.
🔻لینک برگه های ارائه شده در کانال:
1️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3369
2️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3491
3️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3497
4️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3527
5️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3541
6️⃣ https://eitaa.com/VA_Farhang/3554
#تحول_معنوی
😇 اگر در مورد محتوای ارائه شده نقد یا پیشنهادی داشتید به آیدی @k_alavi313 مراجعه بفرمایید.
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍داستان به مشهد رفتن خواربارفروش
#امام_رضا
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀برکات دنیوی و اخروی یاد خداوند
1️⃣بیان هشتمین حدیث از جلسات اخلاقی آیت الله مظاهری
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
«رَبِّ اشْرَحْ لي صَدْري وَ يَسِّرْ لي أَمْري وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِساني يَفْقَهُوا قَوْلي»
مرحوم کلینی«رحمتاللهعلیه» در جلد دوم اصول کافی در باب ذکر، روایاتی نقل کرده که معمولاً صحیحالسّند و ظاهرالدّلاله است. در این روایات، علاوه تأکید بر ذکر و یاد خدا، برخی از آثار و برکات آن تبیین گردیده است. از جمله در حدیث قدسی از قول امام صادق«سلاماللهعلیه» نقل میکند که فرمودند:
«قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْ ذَكَرَنِي سِرّاً ذَكَرْتُهُ عَلَانِيَةً»[الکافی، ج ۲، ص ۵۰۱]
در حدیث قدسی دیگری نیز از قول مبارک امام صادق«سلاماللهعلیه» نقل می کند:
«قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَا ابْنَ آدَمَ اذْكُرْنِي فِي مَلَإٍ أَذْكُرْكَ فِي مَلَإٍ خَيْرٍ مِنْ مَلَئِكَ»[الكافي، ج۲، ص ۴۹۸]
درس اخلاق؛ شرح چهل حدیث، حدیث ششم؛ برکات دنیوی و اخروی یاد خداوند بر اساس این دو روایت و روایات مشابه دیگر، خداوند تعالی می فرماید: هرکس در خلوت یا جلوت من را یاد کند، من هم به یاد او هستم. به عبارت دیگر هرکه به صورت پنهانی یا آشکارا، به یاد خداوند سبحان باشد، خدا به شکل برتری به یاد او خواهد بود.
اگر کسی به یاد خدا باشد، همهجا را محضر خدا بداند و ادب حضور را مراعات کند، خداوند متعال در دنیا و آخرت از او یاد می کند و فریادرس اوست.
رسول خدا«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» فرمودند: هرکس اهل ذکر باشد و زیاد خدا را یاد کند، خداوند او را دوست میدارد و او را از آتش جهنّم و از نفاق دور خواهد کرد.[الكافي، ج۲، ص۵۰۰]
آنکه مداومت بر ذکر دارد، در روز قیامت مقام بالایی دارد، دست عنایت خدا روی سر اوست و خدا کمک کار او خواهد بود. وحشت و اضطراب از قیامت ندارد، چون خدا را دارد و این نتیجۀ این است که در دنیا در نهان و آشکار به یاد خدا بوده است. چنین کسی در پرتو یاد خدا به جایگاهی می رسد که میگوید: «هاؤُمُ اقْرَؤُا كِتابِيَهْ»[الحاقه، ۱۹]؛ مردم بیایید و ببینید چقدر سرفرازم. اندازۀ یاد خدا هم با میزان یاد او از خدا تناسب دارد. هر چقدر او به یاد خدا بوده است، به همان اندازه خدا در آخرت به یاد او خواهد بود.
در روایت دیگری، ابو حمزۀ ثمالى از قول امام باقر«سلاماللهعلیه» نقل میکند که فرمودند: در توراتی که تحریف نشده، نوشته شده است که حضرت موسى«سلاماللهعلیه» از به پروردگار متعال گفت: آیا تو به من نزدیکی تا با تو مناجات کنم؟ یا دور هستى تا صدایت بزنم؟ خداوند عزّوجلّ فرمود: «أَنَا جَلِيسُ مَنْ ذَكَرَنِي»؛ من همنشین کسى هستم که مرا یاد کند. سپس موسی پرسید: در آن روزی که هیچ کس پناهی به جز تو ندارد، یعنی در قیامت، چه کسی در پناه توست؟ خداوند تعالی فرمود: «الَّذِينَ يَذْكُرُونَنِي فَأَذْكُرُهُمْ»؛ آنها که من را یاد مىکنند، پس من هم آنها را یاد مىکنم.[الكافي، ج۲، ص۴۹۶]
خوشا به حال افرادی که در عالم برزخ و در قیامت خدا با آنهاست و خدا را دارند. خوشا به حال آنانکه در قبر، وقتی که همه میروند و با چشم ناامیدی به همه نگاه میکنند و میبینند که هیچ فریادرسی ندارند، خدا با آنهاست.
راجع به پل صراط که همه باید از آن گذر کنند: «وَ إِنْ مِنْكُمْ إِلاَّ وارِدُها كانَ عَلى رَبِّكَ حَتْماً مَقْضِيًّا»[مریم، ۷۱]؛ در روایت میخوانیم از مو باریکتر، از شمشیر برندهتر و از آتش سوزانندهتر است.[امالی الصدوق، ص ۱۷۷] امّا برای مؤمن، یک لحظه است و مثل برق از آن عبور میکند.[فضائل الشیعه، ص ۵]
#تقوا
#تهذیب_نفس
#ترک_گناه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
طلبهتراز | فرهنگورسانه
🌀در پیروزیها باید تسبیح خدا و استغفار کرد
به نظر من این دوگانهها[در مواجهه با حوادث] سؤالات [مهم] است؛ ما از خودمان باید سؤال کنیم که در این دوگانهها چه جوری باید عمل کنیم. البتّه پاسخ دادنِ زبانی به اینها آسان است امّا پاسخ دادن عملی و ملتزم شدن، به این آسانی نیست. به نظر من پاسخ اینها در منابع اسلامی ما روشن است. [مثلاً] در مواجههی با پیروزیها قرآن به ما درس میدهد: اِذا جاءَ نَصرُ اللهِ وَ الفَتحُ، وَ رَاَیتَ النّاسَ یَدخُلونَ فی دینِ اللهِ اَفواجًا، فَسَبِّح بِحَمدِ رَبِّکَ وَ استَغفِرهُ اِنَّه کانَ تَوّابًا؛(سوره نصر) نمیگوید خوشحالی کن، مثلاً برو وسط میدان شعار بده؛ فَسَبِّح بِحَمدِ رَبِّک؛ [میگوید] برو تسبیح کن؛ این مربوط به تو نیست، مربوط به خدا است؛ استغفار کن. در خلال این حرکت ممکن است یک غفلتی از تو سر زده باشد، از خدای متعال طلب مغفرت کن؛ در برخورد با حوادث مثبت این جوری باید برخورد کرد: دچار غرور نشدن، و از خدا دانستن که «وَ ما رَمَیتَ اِذ رَمَیتَ وَلکِنَّ اللهَ رَمىٰ».(۱۷ انفال) این اغترار به نفْس و اغترار [نسبت] به خدا که انسان غرّه بشود، [درست نیست]؛ «فَحَقُّ لَکَ اَن لا یَغتَرَّ بِکَ الصِّدّیقون»؛(صحیفهی سجّادیّه، دعای سیونهم) در دعای صحیفهی سجّادیّه [آمده] که صدّیقون هم نبایستی اغترار پیدا کنند به تو که بگویند «ما که دیگر با خدا وضعمان روشن است و ...»؛ نخیر، خدای متعال با صدّیقون هم رودربایستی ندارد؛ [اگر] یک وقت خطائی بکنند، ضربه را خواهند خورد. کاری که انجام میگیرد، کار خوبی را که انجام گرفته، از خودمان ندانیم، از خدا بدانیم. واقع قضیّه هم همین است.
🔺بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری - ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
#پیروزی
#توبه
#غرور
#قرآن
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀نسیان نفس؛ خطرناک تر ازهمه لغزش ها و انحرافات
معنای نسیان نفس این است که انسان از هویّت و هدف وجود و باطن و دل و روح خود غفلت کند و دچار فراموشی شود؛ یعنی تسلیم جریان مادّىِ فاسدی شود که او را با خود میبرد تا به منجلاب و باتلاق برساند و برای انسان هیچ مقاومتی در مقابل حرکت بدی و فساد و شر وجود نداشته باشد. «فانسیهم انفسهم» یعنی انسان دچار لاابالیگری و وادادگی شود و اصلاً نداند که برای چه آمده است. مثل بچه، همهی عمر را گذراندن؛ چون معمولاً بچه به سرنوشت فکر نمیکند؛ برای او همین لحظه و آن، مهم است. بالاخره بعد از این شصت سال، هفتاد سال بناست بمیریم. بعد از آن، چه پیش میآید؟ آخر، هدف این زندگی چه بود؟ این آمدن و رفتن و ماندن، اصلاً برای چه بود؟ هیچ در اندیشهی این نیفتادن و فکر این را نکردن، بسیار خطرناک است. «اولئک هم الفاسقون»؛ (حشر ۱۹) اینها فاسقند. فسق به همین معناست؛ یعنی خارج شدن از چیزی بر اثر فساد و گندیدگی. وقتی پوست خرمای گندیده از آن جدا میشود، به آن فَسَقَ میگویند؛ «فِسْقْ» از اینجا گرفته شده است؛ یعنی بر اثر وادادگیها، آن عطر و آب و رنگ و عنصر ایمان از وجود انسان جدا شود. بنابراین یکی از آفتهای استقامت، نسیان است.
🔺بیانات در دیدار کارگزاران نظام - ۱۳۸۰/۰۹/۲۱
#تحول_معنوی
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀برکات دنیوی و اخروی یاد خداوند
🔻ادامه بیانات اخلاقی آیت الله مظاهری
ذکر و یاد دائمی خدا، در دنیا نیز به فریاد انسان میرسد و باعث سرافرازی او در بین مردم میشود. همه میخواهند سرفراز باشند، حتی کسانی که ریاستطلب نیستند نیز سرفرازی در میان مردم را دوست دارند. حبّ سرافرازی و سربلندی، نه تنها رذیلت نیست، بلکه یکی از فضائل هم هست و این سرافرازی در اثر ذکر خدا روزی انسان میگردد. قرآن کریم میفرماید: «في بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصال رِجالٌ لا تُلْهيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّه»[النور، ۳۶و۳۷]
افرادی هستند که دست عنایت خدا روی سر آنهاست و خداوند تعالی لحظه به لحظه آنان را رو به فضیلت و رو به آقایی بالا میبرد. آنان چه کسانی هستند؟ کسانی که دائم ذکر میگویند و همیشه به یاد خدا هستند؛ چه در میان مردم و چه در خلوت، همهجا را محضر مقدّس خداوند میدانند و ادب حضور را مراعات میکنند.
بیوت در این آیۀ شریفه، معانی مختلفی دارد؛ یکی از معانی آن مساجد و مزارهای شریف است. در روایات نیز بر وجود مقدّس ائمۀ طاهرین«سلاماللهعلیهم» تطبیق شده است.[الکافی، ج ۹، ص ۲۵۶]
معنای دیگر که ظاهراً آیۀ شریفه در آن ظهور دارد، این است که خدا اذن داده است که قدر و منزلت اهل ذکر بالا رود. در واقع دست عنایت خدا روی سر آنهاست. کسانی که روز و شب، یعنی دائماً، به یاد خداوند هستند، خداوند متعال به آنان شرافت و کرامتی خاص در دنیا عنایت میفرماید.
به قول شاعر:
صمت و جوع و سحر و عزلت و ذکر به دوام
ناتمامان جهان را کند این پنج تمام
بنابراین، روحانیّت، افراد تأثیرگذار جامعه و به طور کلّی افراد متدیّن، باید توجه داشته باشند که برخورداری از سرافرازی و سربلندی در دنیا، در سایۀ ذکر و یاد خداوند برای آنان حاصل میشود. امام جماعت، امام جمعه، رئیس و هرکسی که خواهان محبوبیّت و ابهّت در بین مردم است، کسی که میخواهد تبلیغ کند و تأثیرگذار باشد، کسی شهرت حلال بخواهد، باید همواره به یاد خدا باشد و بهخصوص ذکر عملی، که همان رعایت تقواست را بهجا آورد. و بالأخره اگر کسی بهشت بخواهد، اگر دنیا بخواهد و اگر سیروسلوک بخواهد، باید اهل ذکر باشد.
#ذکر
#تقوا
#تهذیب_نفس
#ترک_گناه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀نماز مایه آرامش دلها
پیامبر عظیمالشأن (صلّیاللَّهعلیهواله) را - چنانکه در حدیث آمده است - به وجد میآورد و به بلال، مژده رسان همیشگی نماز، میفرمود: «ارحنا یا بلال!» یعنی ای بلال! دلم را با اذان که مژدهی نماز است، راحت بخش! همانطور هم بزرگداشت نماز و گستردن و بلند کردن نام آن، دل بندگان خدا را وجد و نشاط میبخشد و ابرهای تیرهی ملال و اضطراب را از آفاق آن، پراکنده میسازد، و این برخاسته از ویژگی خود نماز است که مایهی آرامش دلها و برطرف کنندهی نگرانیها و دغدغههای روحی در نمازگزار است.
🔺پیام به مناسبت گردهمایی سالیانهی نماز در شیراز - ۱۳۷۳/۰۶/۱۰
#نماز
#نماز_اول_وقت
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀دغدغه های فرهنگی
🔻رهبر معظم انقلاب:
در یک کشور، مسئله ادبیات و فرهنگ، مسئله اصلی است؛ چه در آن دورانی که کشور و ملتی در حال یک تحول اساسی است و چه در دوره بازسازی و بازپروری ذخایر ملی و پس از آن. در همه دوران ها، گره گشایی اصلی، به وسیله فرهنگ است؛ که پایه های اساسی فرهنگ هم، همین ادبیات و هنر است.
۷۵/۰۶/۲۸
#فرهنگ
#ادبیات
#هنر
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊️کبوترم هوایی شدم....
#امام_رضا
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
♨️ یکشنبه های توبه
🔻رهبر معظم انقلاب:
🔹روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید. غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.»
🔺۱۳۹۴/۶/۱۸
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌹 شهید علی چیت سازیان
تو عالم خواب معاونش، مصیب، رو دید و گفت: «دلم برای تو وبقية شهدای واحد خیلی تنگ شده.» و با التماس ازش پرسید بگو از کدوم راهکار رفتی که به این مقام رسیدی؟» مصیب جواب داد: «راهکار اشک» از فردای اون روز تا صبح شهادتش روز و شبی نبود که اشک تو چشماش نباشه به هر بهانه، روضه، نماز، نماز شب، و حتی توجیه نیروها گریه می کرد؛ با صدای بلند، بی ریای بی ریا
🔺راوی: حسین رفیعی، همرزم
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ابتذال و هرجومرج اخلاقی: جاهلیت مدرن غرب
🔻رهبرانقلاباسلامی:
🔸علم و فنّاوری در خدمت کشتار مردم است. یک وقتی از علم استفاده میکنند مثلاً فرض کنید که برای واکسن یا فلان دارو که عدّهای را نجات میدهد، امّا [گاهی] از همین علم استفاده میکنند برای [ساخت] سلاحهای کشتار جمعی، سلاحهای شیمیایی، سلاحهای اتمی، که صدها برابرِ آن تعداد مردم را از بین میبرد، نابود میکند؛ و این اتّفاق در دنیا افتاده است و الان هم دارد میافتد.
🔸غارت کشورهای ضعیف؛ ابتذال اخلاقی. ابتذال اخلاقی و هرج و مرج اخلاقی بشدّت [وجود دارد]. مسئلهی همجنسگرایی و امثال اینها -که دیگر واقعاً شرمآور است، که آدم از تکرار کردنش و گفتنش هم شرم میکند- هرج و مرج عجیب جنسی؛ اینها امروز در دنیا وجود دارد. اینها همان چیزهایی است که آن روز بود، امروز هم همانها هست؛ منتها آن روز محدود بود، امروز گسترده است، سازماندهیشده است.
🔸پشت خیلی از این فسادها و مفاسد، منطقهای مصنوعی درست شده، یعنی پشتوانههای منطقی و فکری برایش درست کردهاند، مبنای فکری برایش درست میکنند و به بشریّت ارائه میکنند.
🗓 ۱۴۰۰/۱۲/۱۰
#سبک_زندگی
#جاهلیت_مدرن
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀برکات دنیوی و اخروی یاد خداوند
🔻ادامه بیانات اخلاقی آیت الله مظاهری
انسان باید با ارزشهای معنوی و با عالم غیر ناسوت سر و کار داشته باشد و به عبارت دیگر، غرق در معنویّات باشد. افرادی هستند که با ارتباط با خدا و معنویّات و با مداومت بر ذکر، توانستهاند در همین دنیا با ملائکه ارتباط برقرار کنند. قرآن کریم میفرماید: «إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي كُنْتُمْ تُوعَدُون، نَحْنُ أَوْلِياؤُكُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ فِي الْآخِرَة»[فصلت، ۳۰و۳۱]
تعجب نکنید، همۀ ما باید چنین باشیم. حالا دل ما، محیط ما، اعمال ما، اقتضا نمیکند، حرف دیگری است؛ ولی باید چنین باشیم.
برخی از مفسّرین چنین ارتباطی با ملائکه را مربوط به موقع مرگ میدانند. امّا آنچه آیۀ شریفه میگوید، مهمتر از این حرفها است. کسی که بگوید: «الله» و بر روی آن پا برجا باشد و استقامت ورزد، یعنی کسی که همهجا را، چه در خلوت و چه در جلوت، محضر خدا بداند و ادب حضور را مراعات کند، «تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ»؛ با ملائکه سر و کار خواهد داشت و اگر مثلاً یک خوفی یا غصّهای برای او پیدا شده است، ملائکه میآیند، او را دلداری میدهند و میگویند: «أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي كُنْتُمْ تُوعَدُون».
غم و غصه در دنیا برای کسی که آخرت را با همۀ آن مقامها دارد، یعنی چه؟ کسی که خدا را دارد، ترس برای او چه معنایی دارد؟ «أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا»؛ بعد هم میگویند: ما کمک کار تو هستیم: «نَحْنُ أَوْلِياؤُكُمْ»؛ خدا ما را خلق کرده است که یار و یاور تو باشیم.
دو آیه در قرآن است، من از شما تقاضا دارم به این دو آیه خیلی توجه کنید، خیلی مهّم است. آیۀ اوّل میفرماید: «وَ كانَ حَقًّا عَلَيْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنين»[روم، ۴۷]؛ مؤمن به ما حتماً حق دارد، شک نکنید حق چه چیز را دارد؟ حق دارد که او را کمک کنیم.
آیۀ دوم راجع به گرفتاریها است، نه اینکه فقط گرفتاری در زندگی دنیوی او باشد، مثلاً اگر شبهه برای او پیدا شده است و نمیتواند آن را حل کند یا مثلاً حال قبض پیدا کرده و حال یقظه را از دست داده شده است، در نماز شب بیحال است و نمیتواند آن را رفع کند. قرآن میفرماید میخواهید من داروی آن را بگویم؟ میفرماید: «كَذلِكَ حَقًّا عَلَيْنا نُنْجِ الْمُؤْمِنين»[یونس، ۱۰۳]
حتماً در گرفتاریها مشکل را حل میکند، حال قبض او را به حال بسط برمیگرداند. زمزمهها در نماز شب میدهد. بیداری در دل شب به او میدهد. نمیشود کسی با خدا باشد، امّا نماز شب او تعطیل شود، اگر کسی نماز شب و سوز و گداز در شب ندارد، باید بداند که هرچه هست، از قامت ناساز بیاندام خود اوست.
پروردگار عالم روی ذکر تأکید فراوانی دارد. قرآن کریم میفرماید:
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً وَ سَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصيلاً»[الاحزاب، ۴۱و۴۲]
#ذکر
#تقوا
#تهذیب_نفس
#ترک_گناه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀غفلت از خود و خدای متعال، درد بزرگ بشریت امروز
همهی عبادات، فرصت بازیابی خویشتنِ انسان هستند. انسانها بر اثر غفلت از خدای متعال - که روح هستی و حقیقت هستی است - از خودشان، از دلشان و از حقیقتشان غافل میشوند؛ «نسوااللَّه فانساهم انفسهم»(۱). امروز درد بزرگ بشریت این است. انسانها با غفلت از خدای متعال، از خودشان هم غافل شدهاند. نیازهای انسان، حقیقت انسان و اهداف خلقت انسان در میان چرخ و پر دستگاههای مادی بکلی از یاد رفته است. آنچه انسان را به خدا، و در سایهی توجه به خدا، به خود و حقیقت خود و نیاز خود و دل خود متوجه میکند، دعا و عبادت و تضرع است.
🔺بیانات در دیدار کارگزاران حج - ۱۳۸۳/۰۹/۳۰
#غفلت
#انسان
#قرآن
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang