.
🔴ترفندهای مهم #آشپزی که هر کدبانویی باید بدونه👌
🔻برای معطر کردن سوپ شیر از کمی آویشن استفاده کنید.
🔻برای معطر کردن ماکارانی و لازانیا از آویشن استفاده کنید.
🔻برای معطر کردن لوبیا پلو از زیره سیاه استفاده کنید.
🔻برای معطر کردن عدس پلو از دارچین استفاده کنید.
🔻برای معطر کردن ته دیگ زعفرانی از هل سائیده استفاده کنید.
🔻برای معطر کردن مرصع پلو هل ساییده را بر لایه برنجی که می خواهید دم بکشد بپاشید.
🔻برای معطر کردن قیمه، فسنجون و خورشت آماده شده، یک قاشق چایخوری هل و نصف استکان گلاب را درون آن بریزید. یک جوش که خورد سریع شعله را خاموش کنید.
🔻برای معطر کردن خورشت بامیه سیر و در آخر یک پیاز رنده شده سرخ شده را با یک قاشق مرباخوری دارچین تفت خورده درون آن بریزید تا معطر شود.
🔻برای سرخ کردن ماهی حتما در پودر سوخاری کمی تخم گشنیز و پودر سیر اضافه کنید.
🔻برای سبزی پلوماهی از تخم گشنیز استفاده کنید.
🔻برای معطر کردن مرغ، در آخر که مرغ آماده شد یک قاشق چایخوری هل و نیم استکان گلاب همراه زعفران استفاده کنید.
#ایده
#ترفند
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
خانومی که درباره غذا ساز پرسبدن اره من دارم خدایی خوبه خرد میکنه رنده میکنه ورز میده
ابمیوه گیری هم داره
کلا خیلی چیز بدردبخوریه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
#خوراک_لوبیاچیتی_قارچ
مواد لازم:
۲۰۰گرم لوبیا چیتی خام
۱۵۰گرم قارچ
پیاز بزرگ و خلالی خرد شده دو عدد
رب گوجه فرنگی ۲ق غ
1 قاشق مربا خوری پودر گلپر در صورت تمایل
نمک، فلفل سیاه و زرچوبه به مقدار لازم
لوبیا چیتی رو از شب خیس میکنیم و برای اینکه نفخش بره بهتره دو الی سه بار آبش رو عوض کنیم. حالا لوبیا رو همراه 3 لیوان آب داخل قابلمه میریزیم، همین که جوش اومد آبشو میریزیم دور و دوباره روش آب جوش میریزیم، اینکارو انجام میدیم تا در نهایت رنگ خوراک ما تیره نشه، روی حرارت ملایم میذاریم تا لوبیا بپزه.
قارچها رو اسلایس باریک خرد کرده و با مقداری کره روی حرارت بالا تفت میدیم، کمی آبلیمو در انتها با قارچ اضافه کنید و از روی حرارت بردارید
در ظرف دیگری پیاز داغ کنید، رب و ادویه ها رو بزنید و اجازه بدین رب از خامی در بیاد و رنگش باز بشه
در نهایت، بعد از پخت کامل لوبیا، قارچ و پیاز داغ رو به محتویات ظرف اضافه کنید و بزارید خوراکتون خوب جا بیافته
میتونید از آرد سیب زمینی برای غلظت خوراکتون استفاده کنید
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
درباره غذا ساز مخلوط کن چرخ گوشت خرد کن وچندکاردیگه
تقریبا همه کارس😉
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی اول نصف روز لوبیا ها رو خیس بکنید تا نفخش گرفته بشه بعدش توی قابلمه بریزید روش اب بریزید تا جوش بیاد وقتی که نیم پز شد لوبیا ها یه سیب زمینی کوچیک رو پوست بگیرید درسته توی قابلمه ی لوبیا ها بیریزید بعد توی یه ماهیتابه پیاز داغ درست بکنید ادویه . نمک . فلفل بریزید و باهام تفت بدید اگر دوست داشتید میتونید سیب زمینی و هویج رو نگینی خورد کنید با پیاز داغ تفت بدهید یه کوچولو رب هم اضافه بکنید همه ی این مواد رو وقتی که تقریبا لوبیا ها پخته شد بهش اضافه کنید اگر هم دوست دارید توی خوراکتون قارچ بریزید خیلی خوش مزه هم میشود قارچ ها رو خورد بکنید توی یه کم روغن و ابلیمو تفت بدهید بعدش به خوراکتون اضافه بکنید در اخر کار سیب زمینی که اول کار درون قابلمه ریختید رو بردارید با پشت قاشق توی یه کاسه له بکنید و دوباره به خوراکتون اضافه بکنید این کار رو برای لعاب خوراک انجام میدن . زمان پخت این خوراک بستگی به جنس لوبیا هاتون داره . نوش جان
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
خیساندن برنج
برای تهیه برنج آبکش باید از قبل برنج را اصطلاحاً خیس کرد. نحوه خیساندن برنج به این صورت است که ابتدا برنج را با آب ولرم شده و از حداقل ۲ ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت قبل، درون یک کاسه، محلول آبنمک را با آب ولرم و ۲ قاشق غذاخوری نمک درست میکنیم و برنج را درون آبنمک میریزیم به طوری که آب نمک حداقل یک بند انگشت بالاتر از برنج بیاید. اگر زمان کافی برای خیساندن برنج را ندارید، حداقل نیم ساعت آن را خیس کنید، در غیر این صورت برنج را به صورت برنج کته پخت کنید. البته پخت برنج آبکش بدون خیساندن نیز امکانپذیر است اما بهتر است برای خوب پخته شدن حتماً برنج از قبل خیسانده شود. دقت کنید که اگر در این مرحله زمان بیشتری به برنج بدهید، در مرحله بعدی زمان جوشاندن برنج کمتر خواهد شد.
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
پخت برنج آبکش
قابلمه پخت برنج را با توجه به تعداد پیمانهها انتخاب میکنیم. برای مثال برای ۴ نفر یک قابلمه که ظرفیت ۵ یا ۶ پیمانه برنج پخته داشته باشد را استفاده میکنیم تا برنج فضای کافی برای قد کشیدن داشته باشد. حدود دو سوم قابلمه را آب ریخته و روی اجاقگاز میگذاریم. وقتی آب جوش آمد، آب برنجی که از قبل خیس کردیم را خالی کرده و برنج را داخل قابلمه میریزیم. زمانی که برنج را داخل قابلمه ریختیم، ۱ قاشق غذاخوری نمک نیز به آن اضافه میکنیم. اگر بخواهیم کمی خوشنمکتر شود، نیم قاشق مرباخوری دیگر نیز در آن نمک میریزیم.
در حین جوش خوردن (دقت کنید که برنج حتماً باید جوش بخورد یا به بیان سادهتر قل بخورد) چند بار برنج را با کفگیر هم میزنیم و چند دانه از برنج برای تست برمیداریم. باید زمانی که برنج را بین دو انگشت له میکنیم، سطح دانهها نرم شده و داخل دانه کمی سفت مانده باشد. تقریباً بر اساس نوع برنج، نرم شدن آن ۸ الی ۱۲ دقیقه زمان خواهد برد. البته این زمان بستگی به سلیقه افراد نیز دارد، اگر بخواهید برنج کمی زبر و سفت باشد باید اصطلاحاً برنج را زنده برداریم، یعنی زمان نرم شدن کمتری به آن بدهیم. به این نکته نیز توجه کنید که برنج ایرانی زودتر نرم میشود.
پس از اینکه برنج به حالت موردنظر رسید قابلمه را از روی اجاقگاز برداشته و کمی آب ولرم روی برنج میریزیم و هم میزنیم و بعد برنج را داخل آبکش خالی میکنیم. بعد از آبکش کردن برنج با آب سرد، قابلمه را مجدداً روی اجاق گذاشته و حدود ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن و ۳ قاشق غذاخوری آب ته قابلمه میریزیم. شعله گاز را روشن کرده و پس از داغ شدن روغن، برنج را مستقیماً روی آب و روغن داغ میریزیم. در قابلمه را که دم کنی مناسبی دارد میگذاریم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا از برنج بخار بلند شود. سپس شعله را کم میکنیم. زمان دم کشیدن برنج آبکش شده حدود ۴۵ الی ۵۰ دقیقه است
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام دوستی که پرسیده بودن اهل کجا هستیم که آب چشمه استفاده میکنیم خدمتشون عرض کنم که شاید اشتباهی در تایپ بنده یا خوانداری شما پیش اومده چون آب داخل سرکه نمیریزیماااا
آب چشمه رو به جای آب لوله کشی برای آشامیدن استفاده میکنیم البته گاهی که امکانش باشه بتونیم بریم آب بیاریم
بنده ساکن شهر زاینده رود از استان اصفهانم و شهر ما نزدیک به گردنه رخ شهرکرد هم هست که از چشمه های شهرای اطراف گردنه میتونیم آب بیاریم
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
برا خانومی که از دستور طبخ ماهی پرسیدن، اگر سعی کنید ماهی رو سرخ نکنید سالم تره و امگاش رو از بین نمیبرید من ماهی رو در مواد مزه دار کننده مثل سیر پیاز نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه یه شب استراحت میدم بعد همون مواد مزه دار کننده رو داخل سینی فر میریزم و فلفل دلمه و پیاز میریزم زیر ماهیاکه نسوزند و بعد داخل و روی ماهی رو با شنبلیله و جعفری و شوید خشک و رب انار و سیر رنده شده و نمک و ادویه که در یک کاسه مخلوط کردم آغشته میکنم و بعد داخل فر میزارم هم برشته میشه هم خوشمزه و سالم تره👌👌👌
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
من بچه شیرخوار دارم، بچم آلرژی شدید به تخم مرغ داره به همین خاطر هرچی تخم مرغ داره نمیتونم بخورم
میشه غذاهایی که بدون تخم مرغ درست میشه طرز تهیشو بدید
البته بدون گوشت هم باشه عالیه🙈
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام استاد عزیزم ستایش خانم .لطفا طرز تهیه دم نوش به صورت صحیح و اصولی هم یاد بدید ممنونم.
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
دوستان سیرو پیاز رنده شده دارم تف میدم رنگشون سبز شده علت چیه؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
🔴🔴🔴سلام میشه ادویه هایی که غذاهاروخوشمزه ترمیکنه معرفی کنیدکه مثلا برای چه غذایی بهتره.
ممنون میشم.
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام درباره سوال از ادویه ها👇
مثلا سیب زمینی سرخ کرده با پودر انبه خوشرنگ میشه و یک طعم جدید
مرغ همیشه با یکم پودر سیر عالی میشه
پاپریکا ماکارانی رو خوش طعم میکنه
پودر زیره برای ماش پلو و دمی گوجه
دارچین برای قیمه خوبه فقط کم و آخر پخت اضافه بشه که خورش تیره نشه
ادویه کاری هم برای انواع خورشت ها استفاده میشه.
آویشن برای پیتزا و ماکارانی
و.....
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
به خاطر ظرف مسی هست از این سیر و پیاز دیگه استفاده نکنید
نیازه ظرفتون رو بدید مسگری قلع اندود بشه یا به اصطلاح سفید کنن
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام به ظرفتون مربوط نيست که پیاز این رنگی شده من هم داخل تفلون سرخ ميكنم گاهي اينطوري ميشه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام وخسته نباشیدبه گروه خیلی خوبتون.۱۱بهمن تولد پسرمه میخوام کمکم کنید کیکو خودم درست کنم.خواهشا اگه میتونین راهنماییم کنین.سپاس
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام، خانومی ک عکس گذاشتید از سیر داغتون
سیر و پیاز و نباید از همون اول با هم ریخت اول باید پیاز روتفت داد وقتی سبک شد بعد سیرو اضافه کرد.
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام.کسی شنیده که فرهایی هستن که به جای ربع ساعت قبل باید از نیم ساعت قبل گرم بشن؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
# آشپزی
سلام
وقت بخیر
ما مقدار زیادی قارچ داریم که داره خراب میشه..استفاده مون هم زیاد نیست که قبل از خراب شدنشون بتونم تمومش کنم.راهی برای نگهداریش هست؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
شوخی😂
سیستم کتلت واقعا عجیبه، هر چنتا درست کنی، باز به همه دوتا کتلت میرسه، امروز امتحانی اصلا کتلت درست نکردم، باز به همه دوتا رسید😐🤦♂😂
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE