خانمها اگر میخواد ماستتون قشنگ رو بگیره
وقتی مایع را میزنید شیرتون وقاطی نکنید
از همون کناره ها ووسط ظرف بریزید
تکونش هم ندید من کمی نمک هم به مایع ماست میزنم
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام دوستان من حدود 5 کیلو زیتون دارم
نزدیک 2 ماهه توی آب نمک بودن
اما هنوز خیلی تلخن به نظرتون چکار کنم؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
کدوم درخت های به برگشون برای دم نوش خوبه رنگ میده ؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام خانوما راه اسون برای لواشک درست کردن بلدید
بچه هام خیلی لواشک دوست دارن میخوام درست کنم بلد نیستم
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
خانوما من یک تجربه دارم بهتون میخوام بگم😁
توی خورشت فسنجون رب انار بازاری ریختم اصلا ترش نبود اومدم رب الوچه زدم اینقدر خوشمزه و ترش شد که از رب انارم خوشمزه تر شد
پیشنهاد میکنم فصل الوچه بگیرید رب درست کنید برای توی غذاها تا کم کم جایگزین رب گوجه فرنگی کنیم
اون رب رو یکی از دوستان شمالیمون برامون فرستاده بودن مونده بودم کجا استفاده کنم
خودمم رب الو سیاه درست کردم اما چون الوش شیرین بود ربش ملسه به شیرین میزنه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
خانوما شما برای رنگ برنج از چه رنگهای طبیعی استفاده میکنید
اینقدر زعفرونی فقط استفاده کردیم خسته شدیم تنوع میخواهیم😁
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام درجواب کسی ک درمورد تلخی زیتون پرسیده بود...
روی زیتون بصورت عمودی باچاقو خط عمیق بندازید تاهسته سه تاخط کافیه...
وبعد دراب نمک بزارید و هروز یا دوروز یکبار خودتون اب زیتونو بچشید تلخ شده ابشو باید عوض کنید..
انقد اینکارو کنید ک ابش دگ تلخ نباشه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
بازیگر سریال پایتخت قطع عضو شد😱
میتونید حدس بزنید کدوم یکی از بازیگراس؟
بازیگری که فیلمبردار صحنه را کشت😐
http://eitaa.com/joinchat/10289168Cbe4b57f340
برا لواشک درست کردن هرنوع میوه بدون آب بپزید ازسبد ردکنید کیسه فریزر روباز کنید کف سینی بذارید وروش مایع لواشک روبریزید بذارید آفتاب به ذائقه خودتون در زمان پخت نمک اضافه کنید روغن هم نزنید سینی رو
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام این برا دوستی که رنگ دادن برنج میخواست
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
اول باید دو سه روز مدام آب فقط میریختید تو زیتون و تلخیشو میگرفتید بعد نمک میزدید و شورش میکردید الان باید همون مقدار که میخواید مصرف کنید رو بردارید بریزید تو آب روزی چندین بار ابشو عوض کنید تا شوری و تلخیش بره البته بازم چون از اول تلخیشو نگرفتید بازم یکم تلخیش می مونه بانو.
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
اینم رب الوی من خیلی خوشمزه
مبشه برای صبحانه هم نوش جان کرد بینهایت مفید برای معده
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
برای تخلخی گرفتن زیتون
من تا ۴۰ روز فقط اب میریختم روزی دوبارم ابشو عوض میکردم
روز ۴۰سنگ نمک خریدم با ابغوره ریختم روی زیتونا عالی شد سنگ نمک بخاطر اینه که هرچقدرم زیتونتون موند له و بدمزه نشه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
عزیزم همه رب ها شبیه رب گوجه فرنگی هست
اول باید اب میوه رو گرفت
الو رو باید اول همینطور درسته تو اب ریخت گذاشت رو گاز بجوشه تا گوشتش براحتی از هسته جدا بشه
خوب که له شد روی ابکش میریزی ابش کشیده بشه تفاله هاشو هم حسابی میچلونیم تا حیف و هدر نره
بعد اب که کامل گرفتید روی گاز میذارید تا بجوشه و اب اضافیش تبخیر بشه
به اخر که نزدیک میشه سفت میشه مرتب هم میزنیم تا ته نگیره
به اخرش که تزدیک میشه چون سفت میشه مثل رب گوجه فرنگی میپره
من در قابلمه رو نیمه بسته میذارم که اطراف نپره
به اندازه ای که خواستیم سفت شد رب ما اماده هست
نوش جون
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
خانوم برای رنگ برنج لبو رو رنده کنید بذارید خشک بشه اسیاب کنید رنگ سرخابی و صورتی خوشرنگ طبیعی دارید برای برنج،ماست
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام دوستان خیار شور من خیلی شور شده چی کار میتونم بکنم الان
لطفا راهنماییم کنید؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام خانما گل پونه کوهی واسه خوردن خوبه آیا مامانم بنده خدا یک شیشه برام جمع کرده بوده و خشک کرده میگه از برگای پونه بهتره درسته آیا؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام خانما قارچ تو خوراک لوبیا تفت بدم یا همینجور بریزم کدوم بهتره
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام 2کیلو انار گرفتم انقدر ترش هست که نمیشه خورد چه کارش کنم🤔
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
یکی از دوستان گفته بودن هسته ی هلو وکلا هسته های تلخ رو میشه شیرین کرد واستفاده کرد میشه دقیقا توضیح بدید چطوری؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
من همون مرضیه خانم هستم که روش کنسرو کردن رو بهتون گفتم
واسه لواشک درست کردن من امسال برداشتم گوشت الوها رو با چاقو جدا کردم مثل وقتی که سیب پوست میگیریم
هسته شو کنار گذاشتم
بعد اینها که کامل شد تو مخلوط کن ریختم یعنی قشنگ گوشت و پوست الو پوره شد
خود پوست الو هم چون ترشه لواشک رو خوشمزه تر میکنه و برای معده هم خوبه و با این روش دور نمیریزم
بعد مواد رو روی گاز گذاشتم چتد قل که زد
گذاشتم سرد شد بعد روی سفره پهن کردم توی حیاط جلو افتاب خشک شد
خوبی این روش اینه که پوست الو دور ریخته نمیشه
و لازم نیست تو ابکش پنجه بزنی ابو از تفاله الو جدا کنی
کار تمیز تر هست
حتما امتحان کنید دوستان براحتی تو اپارتمان هم هر لواشکی میتونید درست کنید
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
خوراک یک غذای ابکی هست همینطوری هم میشه بریزید قارچو
خانومی که خیارشورشون شور شده ابشو بهتره عوض کنن
هرچند اون خیار شوری رو جذب کرده ان شالله که کمی پس بده نمکشو
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
خانومی که گفتن انار ترش دارن چکار کنن
با آب سیب مخلوط کنین آب انار و نوش جان کنین
برا رب مقدارش کمه چون ابش رو بگیرین وبزارین بجوشه خیلی کم رب میده
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام .من از اون انارها دارم ابش رو با ابمیوه گیری گرفتم می خوریم برا این فصل که سرد وخشکه مناسبه
میتونید هم انارها رو دونه کنید و بدارین خشک بشه و ناردونه های خوشمزه درست کنید برای انواع غذاها
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
من مدیر کانالم یک تجربه داشتم براتون میفرستم خانوما استفاده کنید اگه خوششون اومد برای مامانم فاتحه بدید😁
ببینید من جدیدا از یکی از خانومای فامیل یه تجربه یاد گرفتم
دیدم ایشون تو بطری های نوشابه برنج ریخته😳
مثلا فرض کنید یک گونی برنجو تو چند تا بطری ریخته بود تو کابینت گذاشته بود
دیدم گفتم اینا چیه حاج خانوم ؟
گفت عزیزم من یک نفرم تا همه برنجو مصرف کنم برنج خراب میشه
تو بطری نوشابه چون هواکش نداره تا مدت زیادی سالم میمونه
هر خوراکی خشکی که بخواهی بیرون یخچال نگه داری میتونی تو بطری نوشابه بریزی میتونی مدت طولانی نگهداری کنی و خراب نمیشه جونور نمیذاره
من چون شیرینی پزی میکنم ارد شیرینی رو تو بطری ریختم چون تو یخچالو اشغال کرده بود
و بطری ها رو تو کابینت گذاشتم
الان مدت زیادیه که بیرون یخچاله و شته نذاشته
یا لوبیا چشم بلبلی رو چون حساسه باید داخل یخچال نگهداشت تو بطری ریختم راحت تو کابینت نگه میدارم خراب نمیشه
شما هم هر پودر یا حبوبات یا هر چیز خشکی رو میتونید تو بطری نوشابه نگهداری کنید فضای یخچال و فریزر رو باز کنید برای وسائل دیگه
امیدوارم از این تجربه استفاده کنید مامان منم دعا کنید بگید خدا مامان ستایش رو بیامرزه عجب راه راحتی هست دیگه از جک و جونور زدن راحت شدیم😂
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
طرز تهیه #سرکه انگور
برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور شسته شود سپس صبر کنید تا کاملاً خشک شود زیرا آب، سبب کپک زدن آن میشود، پس از آن آب انگور را بگیرید و در ظرف ریخته و درب آن را ببندید البته میتوان خود انگور را هم در ظرف ریخت.هرچه انگور مورد استفاده شیرینتر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و ترشتر است).
در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد تا تبدیل به خمر شود و تفاله آن بالا میآید(تغییر اول)، پس از مدتی تبدیل به سرکه میشود و تفاله آن پایین میآید(تغییر دوم)،
شرطش آن است که پس از تبدیلشدن اولیه (حدود ده روز) درب ظرف را باز کنید تا مگس سرکه یا پشه سرکه وارد آن شود، این حشره باعث میشود که آب انگور تبدیل به سرکه شود و این فرآیند از 40 تا 90 روز طول میکشد.روش دیگر این است که بعد از ده روز به آن سرکه کهنه اضافه کنند زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند باز هم مگس سرکه در آن به وجود میآید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه میشود ولی آنچه از روایات برداشت شده، باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن است.
هرگز نباید بعد از چهار روز مجددا به مواد اولیه انگور اضافه نمود. فقط در فاصله چهار روز اول می توان مواد اولیه را افزایش داد. متاسفانه در میوه فروشی ها هر شب میوه ها و انگور های تورک شده را به خمره بزرگ اضافه می کنند و ممکن است اینکار بیش از ده ها روز ادامه داشته باشد که سبب خراب کردن سرکه از حالت صحیح اسلامی می شود.
جهت تکمیل بحث
در تولید سرکه، قند میوه طی یک هفته ابتدا به الکل تبدیل میشه!
هفته اول که باکتری های مخمر قند رو تبدیل به الکل میکنن ، سرکه میجوشه و بالا میاد و زمان باز گذاشتن در سرکه هستش (۲۰ سانت از بالای ظرف خالی باشه جهت جوشیدن سرکه، وگرنه سرریز میشه)
بوی الکل مگس سرکه رو میاره
باکتری های سرکه توسط مگس سرکه ، به سرکه منتقل میشن و الکل رو تبدیل به سرکه میکنن
اصطلاحا میگن بهترین سرکه، سرکه ای که اول شراب بشه! که در روایت هم اومده
قند میوه ها تبدیل به الکل اتانول یا اتیلیک میشن (خوراکی) الکل چوب متانول یا متیلیک نام داره (سمی و غیرخوراکی)
چوب انگور و سیب باید جدا بشه
اینکه میشنوین عده ای مشروب خوردن کور شدن مردن، حاوی الکل صنعتی (همین متانول که گفتیم) بوده
پس سرکه اولش الکل میندازه و باید بندازه
از هر میوه و خوراکی شیرین میشه سرکه درست کرد و یا خوراکی های حاوی نشاسته (خرما، هلو، شلیل، برنج، گندم، جو، باقیمانده میوه ها و ریشه ها)
شراب هم اگر هوا بکشه بمونه در نهایت تبدیل به سرکه میشه
سرکه طی ۴۰ روز درست میشه، بعد هر چقدر بیشتر بمونه، تندتر میشه
زمانی سرکه کاملا آماده اس که ماده ای سفید و ضخیم و ژلاتینی روی مواد میبنده که به اصطلاح کرمانی ها مادرو میگن بهش
این علامت مرغوبیت سرکه و آماده شدن صددرصدی سرکه اس
سرکه کهنه خواص بیشتری داره
اگر سرکه بعد از چند ماه ترش نشد، یک کف دست نان روی مواد میزارن، جهت رساندن باکتری های مخمر و کمک به فرآیند تولید باکتری ها
سرکه باکتری های مضر معده و گوارش رو از بین میبره و آنتی بیوتیک طبیعی محسوب میشه و خود سرکه حاوی باکتری مفید هستش که باعث تقویت و تعادل فلور میکروبی معده و روده ها میشه و حاوی مواد پروبیوتیک هستش
برای میوه هایی که خیلی شیرین نیست، کمی عسل یا شکر اضافه میشه
در صنعت از شکر، الکل تولید میکنن
یا از نشاسته سیب زمینی، ذرت، چغندر
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام.خواهر خوبم لطفا از سرکه های صنعتی استفاده خوراکی نکنید .خواهش میکنم.
ما فامیلی فقط برای نظافت و شستشوی سینک ،روشویی .ظروف استیل.کریستال .آینه و شیشه های منزل استفاده میکنیم.
همچنین برای ضد عفونی لباسشویی و ظرفشویی.
والسلام.🙋♀
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام
دوستمون صحبت از سرکه کارخونه ای کردن بگم که من هر وقتی سرکه بیرون میخورم دهنم افت بدی میزنه
تا میتونید سرکه بیرون مصرف نکنید
سرکه خونگی تهیه کنید برای ترشی هاتون
سرکه خونگی دواست ،مانع شهوت جوانها میشه
اما سرکه بیرون فقط مریضی و درد و بیماری میاره
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام مجدد
مدیر کانالم بااجازه🤦♀😂
بچه ها یه تجربه دیگه از یکی از خانومای با تجربه فامیل بگم بهتون😉
امشب دیگه دارم تحربه بارون میکنم کانالو😁
خانومای یکی از اقوام ما وقتی هویج میگیرن برای ابگیری میدونید چکار میکنه که ابش هم بیشتر بشه هم شیرین تر بشه؟😁
یک روز کامل گاهی هم بیشتر از ۲۴ ساعت هویج هارو تو اب نگهداری میکنن.
اینکارو باعث میشه هم پر اب تر بشه هویج هم شیرین تر بشه
حالا برادر من که میگه چه کاریه تو اب هویچ اب بریز تا زیاد تر بشه😂😂
ولی جدا از شوخی یکبار اینکارو بکنید احساس میکتید فرق داره با روشی که همیشه ابگیری میکنید
من که خیلی دوست دارم بستنی وانیلی هم میگیرم یه هویچ بستنی مشتی درست میکنم که بیا و ببین😁😋😋😋
شما هم درست کنید اگه تجربه خوبی بود حتما خبر بدید بقییه خانوما هم انجام بدن
اوکی؟☺️
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE