ایده و ترفند آشپزی
علت های گنبدی شدن کیک:
نسبت مواد رقیق به آرد کم است یعنی از آرد بیشتر استفاده کرده اید.
بالا بودن بیش از حد دمای فر و یا گرم شدن بیش از 30 دقیقه فر قبل از پختن کیک.
پختن کیک در طبقه بالا یا پایین فر دلیل گنبدی شدن کیک است چون حرارت زیادی به آن می خورد.(بهترین طبقه برای پخت کیک طبقه وسط است)
هم زدن زیاد مواد و مهمتر از آن اینکه در جهت های مختلف هم زده شده است.
چیکار کنیم کیک گنبدی نشود؟؟
1-ابتدا این نکته را یادآوری می کنم که دلیل اصلی گنبدی شدن کیک این است که اطراف کیک از وسط کیک زودتر پخته می شود وجلوی پف آن گرفته می شود و بعد از پف کردن وسط کیک حالت گنبدی پیدا می کند.پس ساده ترین روش این است که به جای استفاده از دمای 180 الی 190 و پخت آن در 30 دقیقه دمای کیک را به 170 الی 180 تغییر دهید تا زمان 35 تا 40 دقیقه پخته شود و باید حداکثر 30 دقیقه قبل از پخت فر روشن شده باشد.
2- سعی کنید دما کل قالب را به یک اندازه کنید و برای این کار شما باید حتما از طبقه وسط فر استفاده کنید و هم اینکه از یک حوله قدیمی را به خوبی تمیز کنید و به اندازه قالب خود برش دهید و با آب سرد بخیسانید و اطراف قالب ببندید و با یک سنجاق آن را محکم کنید و با قرار دادن آن درون سینی فر از رسیدن حرارت مستقیم به حوله جلوگیری کنید با این کار دما در تمام قالب به صورت یکسان تقسیم می شود.
3- پخش یکنواخت مواد کیک درون قالب بسیار مهم است و هنگام ریختن مواد درون قالب باید دقت کنید که مواد به صورت یکسان پخش شود و بعد از ریختن مواد قالب را چند بار به یک سطح صاف بزنید تا حباب های هوا درون کیک خارج شود و اینکار باعث می شود کیک صافی داسته باشید.
4- باید مواد کیک با قالب تناسب داشته باشد یعنی شما نباید برای مواد کیک کم یک قالب بزرگ را انتخاب کنید این کار باعث می شود کیک گنبدی شود و حتما باید مواد کیک 1/3 تا نصف قالب را پوشش دهد و اگر کمتر باشد کیک صاف نمی شود
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام روزتون بخیر .....
ببخشید خانومهای عزیز شکر قهوه ای را داخل شیرینی یا کیک بریزیم به جای شکر سفید مزه خاصی نمیده ؟؟؟؟طعم کیک و شیرینی عوض نمیشه ؟؟؟؟بعد تو دستور کیک هر چقدر شکر سفید بود به همان میزان شکر قهوه ای باید بریزیم ؟؟؟؟منظورم اینه که از شکر سفید میزان شیرینیش کمتر یا بیشتر نیست ؟؟؟کسی تجربه داره بهم بگه ؟؟؟
یعنی الان تو شیرینی کشمشی میشه شکر قهوه ای ریخت ؟؟؟؟
پاسخ بدید ممنون میشم
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام .من با شکر قهوه ای حلوا؛ کیکو شربت درست کردم .بنظرم از نظر شیرینی فرقی با شکر سفید نداره.اما برای شربت رنگ شربت قهوه ای میشه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام عزیزم
من با شکر قهوه ای شربت، مربا، حلوا، شله زرد درست کردم
فقط تغییر رنگ داره
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
برادر روحانی در سریال گاندو👇😳
علت تعطیل شدن سریال گاندو معلوم شد
)گاندو سرچ کن(
http://eitaa.com/joinchat/10289168Cbe4b57f340
مغذرت خواهی سید بشیر حسینی از مژده لواسانی و بوسیدن دست همسرش (سید بشیر سرچ کن)
سلام شکرقهوه ای یه نوع زرد رنگ هم داره که برا کیک وشربت مناسبتره البته رنگ هم میده کمی
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
میشه از دوستان سوال کنید با اینهمه حجم میوه های تابستونی مثل شلیل والو وزردالو چکار میشه کرد ،زیر افتاب خشک کردیم ولی چنان مزه برگه خشک تو مغازه ها رو نداد ،مرباشم کمی قلق داره یا لواشک 😕آیا میشه ترشک گرفت ودستورش و کسی بلده
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام وقتتون بخیر
ببخشید میشه پیام من رو بذارین داخل کانال
یه سوال داشتم از خانما کسایی که سبک زندگیشون رو اسلامی کردن و غذاهای سالم و خوب میخورن دقیقا چه کار کردین؟ یعنی چه غذاهایی رو اضافه کردین ؟چه چیز هایی رو دیگه نمیخورین؟
از نظر اقتصادی چقدر تفاوت داره؟
مثلا به جای قند، چای و ..... چه چیز هایی رو گذاشتین؟
ممنون میشم راهنمایی کنین❤️
هنر یک بانو و اقای همسر نمونه اینه روابط زناشویی رو مثل روزهای شیرین نامزدی تازه نگه دارن .
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام خدمت همگی دوستان.
یه سوال داشتم .چند روز پیش رفتم جایی برام سوپ آوردن خیلی خوشمزه بود اما چون رودر وایسی داشتم نتونستم بپرسم چه طوری درستش کردن .موادش رو میگم اگه دوستان یاد داشتن اسم سوپ وطرز تهیش رو بگن .خیلی ممنون.
برنج نیمه دونه،سیاهدانه ،مغز پسته نیم کوب،مغز بادام نیم کوب ،شوید ساطوری،
همه این مواد قاطی بودن.جاتون خالی خیلی خوشمزه بود
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
هدایت شده از سوال جواب اشپزی
سلام عزیز ❤️
من این کپوت های سیب رو با آموزش های زیبا و خوشمزه شما درست کرم ☺️😋
بسیار عالی و خوشمزه شده 😍😋🙈
ممنونم از کانال زیباتون 🌷🙏💋
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
دوستان
بوقلمون رو بخوایم مثل جوجه کباب درس کنیم
زود پخته میشه یا زمان بیشتری میخواد؟؟
موادش مثل جوجه باشه؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
هدایت شده از شادی و نکات مومنانه
منبر رفتن بهاره رهنما🤦♀🤦♀👇
همینو کم داشتیم
http://eitaa.com/joinchat/10289168Cbe4b57f340
سلام درباره جایگزین بکینگ پودر سوال کردن
من اینو تو یک گروهی خوندم میفرستم ان شالله مفید باشه براتون
یکی دوستان ما که اتفاقا در گروه هم هستن کیک هاشون رو بدون بیکنیگ پودر درست میکنن بدین صورت که سفید تخم مرغ رو ۵ تا ۷ دقیقه با همزن میزنید به طوری که یک خلال دندون روی سفیده بکشید جاش بمونه و یا ظرف رو برگردونید سفیده نریزه و در آخرین مرحله به مایع کیک اضافه کنید و در فر بذارید
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام برای خانومی که نگران ژله های خوکی بودن👇
#پاستیل_طبی
🔴🔴🔴🔴تذکر
بجای
پودر ژله از اب البالو استفاده کنید
و بجای شکر سفید از شکر قهوه ای
بنظر یه جور پاستیل طبی میشه برای مادرانی که می خوان بچه ها رو از پاستیل خوکی بگیرن
🌹🌹🌹🌹🌹
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
خانمها اگر میخواد ماستتون قشنگ رو بگیره
وقتی مایع را میزنید شیرتون وقاطی نکنید
از همون کناره ها ووسط ظرف بریزید
تکونش هم ندید من کمی نمک هم به مایع ماست میزنم
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
#ویفر سویق کودک (کامل)
یک ویفر کااااملا مقوی و خوشمزه
مواد لازم:
سویق کامل ۱ پیمانه
روغن زرد گاوی مایع(یا ترکیب روغن زرد و کنجد) ۱ پیمانه
پودرشکر قهوه ای ۱ پیمانه
آرد نخود ۲ ق غذاخوری سرپر
سویق سنجد ۲ ق غ سرپر
دارچین ۱ سوم ق چ
پودر هل ۱ ق م
نان میکادو ۴ ورق
طرزتهیه:
آرد را کمی تفت دهیدتا بوی خامی آن برود بعد آرد سویق های الک شده را اضافه کنید بعد روغن را بیفزایید و کمی حرارت دهید سپس از روی حرارت بردارید وپودرشکر و ادویه ها اضافه کنید و فوری روی نان لایه لایه بمالید و لایه نان آخر مواد نریزد(مثل ویفر) بعد از کمی که خودش رو گرفت با چاقوی تیز یا کاتر برش بزنید.
(۳۰عدد ویفر سایز ۸ ونیم در ۳ سانت به دست میاد)
نکته :حتما سویق ها رو الک کنید و دوباره آسیاب و الک کنید تا آرد سویق درشت نباشه.
🔴 لطفا اگه دستور مفید بود براتون صلواتی جهت سلامتی و تعجیل امام عصر عج بفرستید🌹🌹🌹
سلام یه نکته درمورد پنیر پیتزا اینکه
همین جایگزینش میشه پنیر محلی استفاده کرد فقط اینکه کشش کمتره
یه چیز جالب اینکه فکرکنم بشه زمان پنیر درست کردن اگه یه قاشق کوچلو ثعلب به شیر بزنیید پنیرتون کش بیاد
پنیرمحلی رورنده بزنید روپیتزا عالی وسالم
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
میخواستم در مورد درست کردن یه ترشی خوب و خوشمزه برام نکاتشو بفرستید و اینکه چه سرکه ای توش بریزم که تند نشه و گلو نزنه؟ ، چه ادویه و سبزی معطری بهش بزنم؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
برای اینکه کوبیده بوقلمون نرم و خوشمزه بشه یمقدار چربی قلوه گاه گوساله که کمترین ضرر رو داره به گوشت بوقلمون اضافه کنیدو به مقدار خیلی کم زمان چرخ کردن گوشت فلفل دلمه ای سبز اضافه کنید.
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سنجد رو بخرید و بدید پودر کنن
و یا از جای مطمئن ارد سنجد تهیه کنید و شیره بخرید حالا هر شیره ای که بچه هاتون میپسندن
معمولا شیره ی انجیر رو همه ی بچه ها دوست دارن
ارد رو روی شعله ی خیلی ملایم تفت بدید ۲۰دقیقه
بعد ارد رو با شیره خمیر کنید
به اندازه هایی که دوست دارید گرد کنید مثلا اندازه ی دو تا فندق
بعد اگر به دستتون چسبید توی ارد سنجد بغلتونید
و در یخچال نگه دارید
و هر روز یه دونه کافیه برای خوردن
این شیرینی برای هر کسی که استخوان ضعیف داره عالیه
من این کارد با همه ی سویقها انجام میدم
عالی میشه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام علیکم حالتون خوبه
ببخشیدبنده نمیتونم ته چین رودرست دربیارم ازقابلمه چیکارکنم؟
بستگی به قابلمه داره؟
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام عزیزدلم
یه سوال آشپزی دارم
من هر رسپی کیک امتحان کردم تو قالب ولی متاسفانه همش خمیر میشه میشه بگید چیکار باید کنم
دقیقا طبق دستور پیش میرم
#سوال
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام در رابطه با خانمی که میخواستن غذا های متنوع و جدید بپزن .میشنهاد میکنم برنامه پاپیون رو نصب کنن.همه نوع غذایی دستور پخت و ... رو گذاشته
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE
سلام خسته نباشید در پاسخ به سوال خانمی ک گفتن کیکی هاشون خمیر میشه بنده هم قبلا اینطور بودم ولی بعد چند مورد رو رعایت نکردم
اندازه قالب ام کوچیک بود یعنی باید یک سوم قالب خالی باشه
دوم اینکه فر هم از نیم ساعت قبل گرم میشد
سوم تخم مرغ هم زیاد هم میزدم بیشتر از 10 دیقه با همزن خراب میشه کیکتون
و نیم ساعت اول هم در فر رو باز نکنید و سعی خیلی سریع کار کنی و بیشتر از 15 دیقه درست کردن کیکت طول نکشه چون پف کیکت میخوابه
و هنگام اضاف کردن آرد ب تخم مرغ در یک جهت و اروم هم بزن تا پف تخم مرغ نشینه
ان شاالله تونسته باشم کمکی کرده باشم در ضمن این نکته هم یادم رفت حداقل 1 ساعتی مواد کیکت قبل از درست شدن باید در دمای محیط باشه
#پاسخ
╰━━═━━⊰❀🍏🍎🍏❀⊱━━═━
@menoslami آشپزی و نکات اسلامی
@T_ASHPAZE