🔷🔹پرسش: (شماره ۳)
اگر خدا وجود دارد، پس چرا در مقابل جنایت هایی که رخ می دهد، ساکت است؟
🔶🔸پاسخ:
✅ ما انسان ها معمولا به جای آنکه مشکل خود را ببینیم و آن را حل کنیم، سعی می کنیم فرافکنی کرده و همه چیز را به گردن دیگران بیاندازیم. این خصیصه مختص جنایت کاران نیست. بلکه در عموم انسان ها وجود دارد.
مثلا آیا ما تصور صحیحی از خدا و دین داریم؟ چرا به جای آنکه فهم خود را از دین اصلاح کنیم، خواسته های نا به جای و غیر منطقی خود را اصل گرفته و مطابق آن از خدا طلب کار می شویم؟
🚫خدایی که بناست هر لحظه اختیاری که به بشر داده را نقض کند، و به محض آنکه کسی پایش را از حق آن طرف تر گذاشت، با دست غیبی او را نابود کند، وجود ندارد.
🚫خدایی که دنیا برایش اصل و اساس باشد و بخواهد دوست داران خود را در این دنیا به سعادت جاودان برساند، وجود ندارد.
✅ اسلام از خدایی سخن می گوید که دنیا را برای آزمایش بشر ساخته است و مردن بشر، صرفا انتقال او از این دنیا به دنیای اصلی است. اسلام از خدایی سخن می گوید که بشر را با اختیار در دنیا جانشین خود کرده است. این خدا برای مخالفتش با جنایت کاران به مومنان دستور داده است که طبق همین نظام دنیا، در مقابل ستم پیشگان مجتمع شوند:
🔅و ما لَكُمْ لا تُقاتِلُونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَضْعَفينَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ الَّذينَ يَقُولُونَ رَبَّنا أَخْرِجْنا مِنْ هذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُها (نساء ۷۴)
چرا در راه خدا، و (در راه) مردان و زنان و كودكانى كه (به دست ستمگران) تضعيف شده اند، پيكار نمى كنيد؟! همان افراد (ستمديده اى) كه مىگويند: «پروردگارا! ما را از اين شهر ، كه اهلش ستمگرند، بيرون ببر!
⭕️این مرام و مسلک غلط بنی اسرائیل بود که از موسی می خواستند با خدایش برود و کار جنگ را یکسره کند، تا بعدا آنها ملحق شوند، همان اندیشه ای که به گوساله پرستی می رسد.
👌البته همان گونه که معطوف نمودن توجه به غیب و چشم بستن بر دنیا و عدم ملاحظه عوامل مادی غلط است، چشم بستن بر غیب و منحصر کردن همه چیز به دنیا هم غلط است.
👈بلکه در نگاه صحیح باید با دو چشم بینا، دنیا و غیب را همزمان و در کنار هم دید. و با این نگاه، امدادهای غیبی برای مومنانی که پا در رکاب گذاشته اند، نیز دیده می شود.و مومن همیشه خود را پیروز و کامیاب می بیند، اعم از آنکه در ظاهر دنیا پیروز شود، یا شکست بخورد و هرگز کفار و جنایت پیشگان را کامیاب نمی بیند:
💠قلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنا إِلاَّ إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَ نَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَنْ يُصيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذابٍ مِنْ عِنْدِهِ أَوْ بِأَيْدينا (۵۲ توبه)
بگو: «آيا درباره ما، جز يكى از دو نيكى را انتظار داريد؟! (: يا پيروزى يا شهادت) ولى ما انتظار داريم كه خداوند، عذابى از سوى خودش (در آن جهان) به شما برساند، يا (در اين جهان) به دست ما (مجازات شويد)
حتی اگر جنایت کاران در این دنیای کوتاه و موقت، به چیزی دست یابند، به زودی در محضر عدل الهی قرار خواهند گرفت که سخت ترین شقاوت ها نصیب آنان خواهد شد. و مومنان سختی کشیده، آن قدر فضیلت دریافت می کنند، که حتی آرزوی سختی ای بیش از آنکه در دنیا دیده اند را می کنند و می گویند ای کاش در دنیا با قیچی آنان را تکه تکه می کردند! چون تمام مرارت ها و الام دنیا، در مقایسه با سعادت جاودان اخروی اصلا دیده نمی شود.
#پاسخ_به_شبهات
#پرسش_و_پاسخ
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
039008 (1).mp3
831.4K
💠«وَإِذَا مَسَّ الْإِنسَانَ ضُرٌّ دَعَا رَبَّهُ مُنِیباً إِلَیْهِ ثُمَّ إِذَا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِّنْهُ نَسِىَ مَا کَانَ یَدْعُواْ إِلَیْهِ مِن قَبْلُ وَجَعَلَ لِلَّهِ أَندَاداً لِّیُضِلَّ عَن سَبِیلِهِ قُلْ تَمَتَّعْ بِکُفْرِکَ قَلِیلاً إِنَّکَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ»[زمر/آیه ۸]
◀️ ترجمه؛
و هرگاه به انسان آسیبى رسد پروردگارش را مى خواند در حالى که (با توبه) به سوى او بازگشته است. امّا همین که خداوند از جانب خویش نعمت بزرگى به او دهد آن چه را (به خاطر رفع آن) قبلاً خدا را مى خواند، فراموش مى کند و براى خداوند همتایانى قرار مى دهد تا (خود و دیگران را) از راه او منحرف سازد. بگو: «مدّت کمى را با کفر خود کامیاب باش که تو بدون شک از دوزخیانى».
👌چند پیام آیه:
۱- قرآن از توجّه هاى موسمى و موضعى انسان که به هنگام اضطرار پیش مى آید و بعد فراموش مى شود، انتقاد مى کند. «اذا مسّ الانسان ضُرٌّ دَعا»
۲- مشکلات، عامل بیدارى و بازگشت به فطرت است. «ضُرٌّ دَعا» (گرفتارىها انسان را به توبه و دعا وادار مى کند).
۳- دعاى خالصانه سبب برطرف شدن ناگوارى هاست. «منیباً الیه... خَوّله نعمةً»
۴ - ضررها از او نیست، ولى نعمتها از اوست. «نعمةً منه»
۵- رفاه، مایه غفلت و فراموشى است. «نعمةً - نسى»
#روزی_یک_آیه
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
❇️ حدیث روز
#نشر_حداکثری
🌀با خواندن این حدیث به یاد چه قضیه ای می افتید؟
❤️ #امام_علی علیه السلام فرمودند:
🍀 الْوَفَاءُ لِأَهْلِ الْغَدْرِ غَدْرٌ عِنْدَ اللَّهِ وَ الْغَدْرُ بِأَهْلِ الْغَدْرِ وَفَاءٌ عِنْدَ اللَّهِ
🍃 وفادارى در برابر پیمانشکنان، پیمانشکنى در پیشگاه خداست وپیمانشکنى با آنان، وفادارى نزد خداوند است.
📖 نهجالبلاغه، حکمت 259
#روزی_یک_حدیث
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
😍شما هم به این رستوران دعوتید👇
@Taamemanavi
🔴 شبهه: (شماره ۵)
با این همه پیشرفت علوم و تکنولوژی چگونه میشود از دینی پیروی کنیم که مربوط به ۱۴۰۰سال پیش است؟
✅پاسخ
🔹 بله، پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله، در 1400 سال پیش مبعوث گردیده و قرآن کریم در آن زمان نازل گردیده است، اما چه کسی گفته که این دین، مربوط به آن زمان است؟! در حالی که مبعوث کننده و نازل کننده فرموده است که این دین و کتاب، برای همیشه و همگان میباشد.
🔸هر چه عقل بشر رشد کند و پیشرفت علمی بیشتر باشد، دین خدا بهتر و بهتر شناخته میشود، نه این که به خاطر چندتا کشف علمی، دین خدا رد شود!
❓آیا اگر اشعار حافظ، مولوی، سعدی و شاهنامه فردوسی ... و یا گوته، و یا آنت فن درسته-هولسهوف از آلمان را بخوانید، میگویید: «این ادبیات مربوط به چند قرن پیش است و به درد ما نمیخورد»؟!
❓چرا وقتی برای درست کردن یک جایگزین مقابل اسلام، دم از کوروش و زرتشت و ...، میزنند، نمیگویند که مربوط به دو سه هزار سال پیش است، و حال آن که هیچ تاریخ مستند کافی و یا کتاب جامعی از آنان وجود ندارد؟!
🌀بدیهی است که با پیشرفت علمی بشر، هیچ یک از حقایق هستی متغیر نمیگردد و نظم حاکم بر عالم خلقت و چگونگیهای انسان نیز دچار دگرگونی نمیشود – بنابراین، نظام هدایت نیز متفاوت نمیشود؛ اما با پیشرفت علوم در صنایع گوناگون، "ابزار"های جدید که سبب سرعت و سهولت امور میشوند، ساخته میشوند. اما، انسان همان انسان است و عقل، قلب و اخلاق همان است. لذا یکی از انرژی هستهای جهت تولید برق و داروهای هستهای استفاده میکند و دیگری هزاران بمب هستهای میسازد تا جهان را تهدید کند به سلطه درآورد.
❇️ تمام اسلام، زیر مجموعۀ "لا إله الاّ الله" میباشد که باید دقت داشت که اثبات وجود خدای آشکار نیست، بلکه نفی "إله"های دروغین میباشد. "لا إله الاّ الله" به انسانی که فطرتاً «پرستنده» است، متذکر میشود که از خورشید و ماه و ستارگان گرفته، تا مجسمههای گِلی، تا طواغیت و فراعنه در هر زمان و حتی هوای نفس درونت، هیچ کدام "إله" و قابل پرستش نمیباشند، بلکه فقط "الله جلّ جلاله"، خالق، مالک، رب، رازق و "إله حقیقی" میباشد، و تو باید فقط به او وابسته باشی و او را بندگی کنی. حال آیا به این حقیقت، به واسطۀ گذشت زمان، خدشهای وارد میشود؟!
◀️ به راستی چرا مردمان پیشرفته در علم و تکنولوژی، در چین، ژاپن، هندوستان، مالزی و حتی امریکا و اروپا، بیش از گذشتگان بُتهای سنگی و چوبی و خود ساخته را "إله" خود فرض میکنند و میپرستند.
⁉️ چرا طاغوتپرستی و فرعونگرایی، امروزه فراگیرتر از زمان فرعونی است که به صراحت ادعای اولوهیت و ربوبِیت کرده بود؟! مگر امریکا ادعای آقایی بر جهان را ندارد؟! مگر بایدن نمیگوید که میخواهیم صدارت از دست رفته بر جهان را دوباره به امریکا بر گردانیم؟!
♻️ حال آیا بین انسان امروزی، با انسان 1400 سال و یا 5000 سال پیش، تفاوتی وجود دارد؟!
✔️پس آنان که چنین میگویند، اساساً توحید، معاد، نبوت و دین را منکرند، نه این که در موضوع زمان آن بحث دارند.
#پاسخ_به_شبهات
#پرسش_و_پاسخ
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | دستورالعمل آیتالله بهجت
🔶 چگونه علاقه ام را به امام زمان بیشتر کنم؟
#امام_زمان
#حجت_الاسلام_راجی
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
039009.mp3
529.3K
💠«أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ ءَانَآءَ الَّیْلِ سَاجِداً وَقَآئِماً یَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَیَرْجُواْ رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ یَسْتَوِى الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُوْلُواْ الْأَلْبَابِ» [زمر/آیه ۹]
◀️ترجمه: آیا (چنین کسى بهتر است یا) آن کس که در طول شب در حال سجده و قیام به اطاعت مشغول است (و) از آخرت مى ترسد و به رحمت پروردگارش امید دارد؟ بگو: «آیا کسانى که مى دانند و کسانى که نمى دانند یکسانند؟» تنها خردمندان متذکّر مى شوند (و پند مى پذیرند).
❇️ در کنار آیه قبل که سیماى اصحاب آتش را بیان کرد، در این آیه سیمایى از صفات مؤمنان را بیان مى فرماید. در آیه قبل فرمود: گروهى تنها به هنگام مصیبت به خداوند توجّه دارند و هنگام رفاه او را فراموش مى کنند ولى در این آیه مىفرماید: مؤمنان همواره یاد خدا هستند، چه در رفاه و چه در سختى.
🔘امام باقر (ع) فرمود: مراد از قنوت در شب «قانت آناء اللیل»، قیام براى نمازشب است.
👌 یک پیام از آیه:
🔹 نشانه علم واقعی ، عبودیّت است. «ساجداً و قائماً... الّذین یعلمون» (علم و عبادت باید با هم باشند)
#روزی_یک_آیه
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
❇️ حدیث روز
🔹#امام_على عليه السلام:
🍀منِ اقتَصَرَ على بُلغَةِ الكَفافِ فَقَدِ انتَظَمَ الراحَةَ، و تَبَوَّأ خَفضَ الدَّعَةِ
🌸هركه به اندازه كفاف بسنده كند، آسايش يابد و در منزلگاه آسودگى فرود آيد
📗نهج البلاغه حكمت371
#روزی_یک_حدیث
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
⛔️ متن شایعه ⛔️
" سه حرف آخر کوروش : تابوتم را پزشکان حمل کنند تا همه بدانند هیچ طبیبی نمیتواند جلو مرگ را بگیرد . تمام طلاهایم را در مسیر حرکتم بریزید تا مردم بدانند مال نتوانست نجاتم دهد. دست هایم را از تابوت بیرون بگذارید تا بدانند که باید با دست خالی رفت. "
✅ در پاسخ به شایعه
"سه حرف آخر کوروش !!" :
1️⃣ در هیچ منبع معتبری این سخنان به کوروش منسوب نشده است!
2️⃣ مشهور ترین قول ها این جملات را به اسکندر مقدونی منسوب کرده اند؛ البته به دلیل موجود نبودن منابع دست اول، نمی توان قویا به آن استناد کرد.
3️⃣ تنها مکتوب برجای مانده از کوروش، کتیبه استوانه ای معروف به منشور حقوق بشر کوروش است! این جملات و سایر جملات منتسب به کوروش همگی جعلی و فاقد اصالت هستند!
4️⃣ منشور معروف کوروش نیز شامل بیان بزرگی، توانمندی، نسب و فتوحات بدون جنگ خود و ستایش بت مردوک و... است و یادی از مرگ یا وصیت و نصیحیتی در آن موجود نیست!
🌷حق جو و حق طلب باشیم
#پاسخ_به_شبهات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
🔷🔹پرسش:
آیا بیدار کردن اعضای خانواده به خصوص بچه ها و همسر برای نماز صبح بر ما واجب است ؟
🔶🔸پاسخ:
⬅️ آیت الله خامنه ای: اگر به نحوی باشد که بیدار نکردن آنان موجب سبک شمردن نماز باشد لازم است.
⬅️ آیت الله مکارم شیرازی: واجب نیست مگر اینکه آنها عادت به ترک نماز صبح کنند و آن را سبک بشمارند، در این صورت واجب است به نحو مطلوبی آنها را بیدار کنند.
⬅️ آیت الله فاضل لنکرانی: اگر خود آن ها مراقب نماز هستند و بعضی وقت ها بیدار نشوند بیدار کردن آن ها واجب نیست لیکن اگر خودشان مراقب نیستند از باب امر به معروف و نهی از منکر باید آن ها را برای نماز بیدار کنید.
⬅️ آیت الله سیستانی: بیدار کردن فرزندان تحت تربیت واجب است
⬅️ آیت الله شبیری زنجانی: اگر خواب ماندن شخص باعث می شود به این امر عادت کند یا به جهتی دیگر بیدار کردن او احسان به وی به حساب آید- مانند اینکه خواب ماندن وی بدون عذر باشد - بیدار کردن اشکال ندارد حتی اگر اذیت شود، ولی اگر خواب ماندن به صورت اتفاقی باشد و جهت راجحی نیز برای بیدار کردن نباشد، بیدار نمودن وی اگر مستلزم ایذا شود جایز نیست. نسبت به بیدار کردن کسانی که بالغ نشده اند در صورتی که تربیت وی متوقف بر این کار باشد حتی اگر اذیت شوند بیدار کردن آن ها اشکال ندارد.
🌐منبع: استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام
#احکام_نماز
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
🌙 دعا در شب جمعه برای برادران ایمانی که از دنیا رفته اند
#امام_صادق علیه السلام
📌 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: مَنْ دَعَا لِعَشْرٍ مِنْ إِخْوَانِهِ الْمَوْتَى فِي لَيْلَةِ الْجُمُعَةِ أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ الْجَنَّةَ.
🤲 حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس در شب جمعه، برای ده نفر از برادران ایمانی خویش که از دنیا رفته اند، دعا کند، خداوند بهشت را بر او واجب می کند.
📚 بحار الأنوار، ج89، ص312
#التماس_دعا
@Taamemanavi
039010.mp3
390.1K
💠«قُلْ یَا عِبَادِ الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ رَبَّکُمْ لِلَّذِینَ أَحْسَنُواْ فِى هَذِهِ الدُّنْیَا حَسَنَةٌ وَأَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةٌ إِنَّمَا یُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُم بِغَیْرِ حِسَابٍ»[زمر/آیه ۱۰]
◀️ترجمه:
بگو: «اى بندگان من که ایمان آورده اید! از پروردگارتان پروا کنید. براى کسانى که در این دنیا نیکى کرده اند نیکى است، و زمین خدا بزرگ است، (پس اگر در منطقه اى براى حفظ ایمان و تقوا و کار نیک در فشارید، هجرت نمایید). همانا صابران پاداش خود را بى حساب به طور کامل دریافت مى دارند.
👌یک پیام از آیه:
🔹 گاهى حفظ تقوا مستلزم هجرت است. «آمنوا اتّقوا... ارض اللّه واسعة»
👈اینکه سخن از صابرون به میان آمده است نشان می دهد که مهاجرت بدون سختی و مصیبت امکان پذیر نیست. وطن انسان جایی است که سال ها زندگی خود را فراهم کرده است و او اگر از آنجا دست بکشد و بخواهد در مکانی جدید زندگی نویی بسازد احتیاج به صبر و استقامت دارد و خداوند نیز اجر آنها را بدون حساب به آنها می دهد. یعنی اگر افراد دیگر باید در روز قیامت حساب و کتابی برایشان ترتیب داده شود تا به اجر و پاداش خود برسند، این افراد از این حساب و کتاب معاف می باشند.
#روزی_یک_آیه
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi