🌹شعر مدح و ولادت حضرت زینب(س)
🌹-( گفتم از کوه بگویم قدمم می لرزد )🌹
گفتم از کوه بگویم قدمم می لرزد
از تو دم می زنم اما قلمم می لرزد
هیبت نام تو یک عمر تکانم داده ست
رسم مردانگی ات راه نشانم داده ست
پی نبردیم به یکتایی نامت زینب
کار ما نیست شناسایی نامت زینب
من در ادراک شکوه تو سرم می سوزد
جبرئیلم همه ی بال و پرم می سوزد
من در اعماق خیالم ... چه بگویم از تو
من در این مرحله لالم چه بگویم از تو
چه بگویم؟! به خدا از تو سرودن سخت است
هم علی بودن و هم فاطمه بودن سخت است
چه بگویم که خداوند روایتگر تو است
تار و پود همه افلاک نخ معجر توست
روبروی تو که قرآن خدا وا می شد
لب آیات به تفسیر شما وا می شد
آمدی تا که فقط زینت مولا باشی
تا پس از فاطمه صدیقه صغری باشی
آمدی شمس و قمر پیش تو سو سو بزنند
تا که مردان جهان پیش تو زانو بزنند
چشم وا کردی و دنیای علی زیبا شد
باز تکرار همان سوره ی ' اعطینا ' شد
عشق عالم به تو از بوسه مکرر میگفت
به گمانم به تو آرام پیمبر می گفت:
بی تو دنیای من از شور و شرر خالی بود
جای تو زیر عبایم چقدر خالی بود
☀️شاعر : سید حمید رضا برقعی
🌸❄️🌸❄️🌸❄️﷽❄️🌸❄️
🌸❄️🌸گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در دهه ۹۰ پیرامون شخصیت حضرت زینب سلام الله علیها ❄️🌸❄️
❄️حادثه ى عاشوراى حسینى را هم ستمگران و ظالمان میخواستند نگذارند باقى بماند، زینب کبرا (سلامالله علیها) نگذاشت.۱۳۹۳/۱۰/۱
❄️خطبه حضرت زینب (سلام الله علیها) در کوفه, اربعین حسینی⬇️⬇️⬇️
❄️دو حرکت عمّه ى ما - زینب کبرا (علیهاالسّلام) - انجام داد: یک حرکت، حرکت اسارت بود به کوفه و شام و آن روشنگرىها و آن بیانات که مایه ى افشاى حقایق شد؛ یک حرکت دیگر، آمدن به زیارت کربلا در اربعین بود؛ حالا اربعین اوّل یا دوّم یا هرچه ....
❄️حماسهای كه بیبی زینب كبری (سلام الله علیها) بهوجود آورد، احیاكننده و نگهدارندهی حماسهی عاشورا شد.۱۳۹۲/۰۸/۲۹
❄️حماسهای كه بیبی زینب كبری (سلام الله علیها) بهوجود آورد، احیاكننده و نگهدارندهی حماسهی عاشورا شد.۱۳۹۲/۰۸/۲۹
❄️عظمت كار زینب كبری (علیهاالسّلام) را نمیشود در مقایسهی با بقیّهی حوادث بزرگ تاریخ سنجید؛ باید آن را در مقایسهی با خود حادثهی عاشورا سنجید؛ و انصافاً این دو عِدل یكدیگرند.۱۳۹۲/۰۸/۲۹
❄️مجسّمهی عزّت است زینب كبری، همچنانكه حسین بن علی (علیهالسّلام) در كربلا، در روز عاشورا مجسّمهی عزّت است
❄️زینب كبری از اولیاءالله است؛ عزّت او عزّت اسلام است؛ اسلام را عزیز كرد، قرآن را عزیز كرد.۱۳۹۲/۰۸/۲۹
❄️باید حركت ما در جهت حركت زینبی باشد؛ باید همّت ما، عزّت اسلام و عزّت جامعهی اسلامی و عزّت انسان باشد.۱۳۹۲/۰۸/۲۹
╭──═🌸═──╮
@tadaborehussaini
╰──═🌸═──╯
🌸رخ مولود چنان با رخِ مادر میخواند
🌸کہ پدر زیر لبش سورهی کوثر میخواند ..
#زینببـابـا
┄┄┅┅✿🍃🍃❀🌺❀🍃🍃✿┅┅┄┄
﷽
1
#تدبر_حسینی
استادضرابی
میلاد فرخنده حضرت زینب (سلام الله علیها)
السَّلامُ علیکِ یا بِنتَ سَیِّدِ الأَنبیاء السَّلامُ علیکِ یا بنتَ صاحِبَ الحَوضِ واللِّواءِ
السَّلامُ علیکِ یا بنتَ مَن عُرِجَ إِلی السَّماءِ و وُصِلَ إِلی مَقامِ قابَ قوسَینِ أَو أَدنی
السَّلامُ علیکِ یا بنتَ نَبِیِّ الهُدی سَیِّدِ الکونَین وَ مَولِی الثَّقَلَین وَ شَفیعِ الأُمَّةِ
یَومِ المَحشَر السلام علیک یا بنتَ فاطمة الزهرا سیّدة نساء العالمین وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ
🌺🍃خجسته میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) به همه شیعیان، بویژه شیفتگان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت تهنیت و تبریک باد.🌺🍃
✳ #موضوع_تدبّر ما ارتباط میان دو عبارت از فرمایشات مشهور آن حضرت است. عبارت: « أَللَّهُمَّ تَقَبَّلْ هذا الْقُرْبانَ » و عبارت « ما رَاَیْتُ اِلاّ جَمیلا »
(پاسخ اجمالی این است که یکی به منزله راه است و دیگری مقصد. با اهدای قربانی است که میتوان به زیبای مطلق رسید.)
عبارت اول او در روز یازدهم محرم وقتی که در گودال قتلگاه کنار بدن پاره پارۀ برادرش، امام حسین (ع) آمد، به جای ناله و ضعف و با استواری و عظمت در برابر دشمن غدار و وحشی، آن بدن را با دستهایش اندکی بلند کرد و گفت: « الهی تقبل منا هذا القربان.» و در روایتی دیگر آمده، عرض کرد: «اللهم تقبل منا هذا قلیل القربان.» ۱ خدایا! این قربانی را از ما بپذیر.
✳عبارت دوم در مجلس ابن زیاد قصد داشت، اعمال زشت خود را به اراده الهی نسبت داده و کار خود را صحیح جلوه دهد. از روی شماتت به زینب (س) گفت: «دیدی که خداوند با برادر و خاندانت چه کرد؟» یا پرسید: «کَیْفَ رَاَیْتِ صُنْعَ اللهِ بِاَخیکِ؟» کار خدا را با برادرت چگونه دیدی؟ زینب (س) در پاسخ فرمود: « ما رأیت الا جمیلا، هؤلاء قوم کتب الله علیهم القتل فبرزوا الی مضاجعهم...» (۲)جز زیبا(یی) چیزی ندیدم آنها افرادی بودند که خدای متعال شهادت را برایشان نوشته بود و در این جایگاه قرار گرفتند.
✳ مبنای ایمانی این دو عبارت سرمایهای بزرگ بود که حضرت زینب سلام الله علیها از دوران طفولیت از آن برخوردار بود؛ و بهخوبی نشان از یک شناخت عمیق باطنی در وجود آن حضرت داشت.
در زمان کودکی روزی از پدر خویش، حضرت علی(ع) پرسیدند: آیا مرا دوست داری؟ حضرت علی(ع) فرمودند: آری، آن گاه آن حضرت در پاسخ پدر فرمود: چون دو محبت ( محبت خدا و محبت فرزندان) در قلب مؤمن نمیگنجد؛ پس محبت خالص و واقعی از آن خدا و شفقت و دلسوزی از آن فرزندان است، این علاقه و محبت هم به خاطر خدا است. امیرالمؤمنین علی(ع) پاسخ، او را تایید کرده، ستودند.(۳)
آن وقتی هم که سالیانی از عمر او گذشته بود در روز عاشورا، دست طفل خود را گرفته، به خدمت حضرت سیدالشهدا آورد و از آن حضرت تقاضا کرد تا او اجازه میدان رفتن دهد، فرمود: اگر جهاد و قتال بر زنان وارد شده بود، هزار هزار جان نثار جانان میکردیم. معرفتی که او را وا می دارد تا فرزند خردسال خود را با دست خود به قربانگاه ببرد نشان از معرفت و شناخت والای او به خدای متعال دارد.
اللهم وتقبل هذا القربان
📗پاورقی
۱[ علامه سید عبدالرزاق مقرم، مقتل الحسین، ص379]
۲(کامل ابن اثیر، ج4، ص82)
۳(خصایص زینبیه، ص 225.)
@tadaborehussaini
┄┄┅┅✿🍃🍃❀🌺❀🍃🍃✿┅┅┄┄
2
#تدبر_حسینی
استادضرابی
میلاد فرخنده ی حضرت زینب سلام الله علیها
أَللَّهُمَّ تَقَبَّلْ هذا الْقُرْبانَ
☀️در قرآن کریم میخوانیم که خداوند با حتمیت تمام اعلام میدارد: لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ ۚ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ(آل عمران/۹۲) شما هرگز به مقام نیکوکاران و خاصان خدا نخواهید رسید مگر از آنچه دوست میدارید و محبوب شماست در راه خدا انفاق کنید، و آنچه انفاق کنید خدا بر آن آگاه است.) اگر نتوانیم به صحت این راه ایمان بیاوریم و قدم در آن بگذاریم هرگز به آنچه گمشده هر انسانی است و بدون آن به آرامش نمیرسد، دست نخواهیم یافت.
آنچه هر انسانی با آن به آرامش میرسد تنها و تنها بهشتی است که خداوند آن را اینگونه توصیف کرده است: فِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ ۖ وَأَنْتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (زخرف/۷۱) در آنجا هر چه نفوس را بر آن میل و اشتهاست و چشمها را شوق و لذت، مهیّا باشد و شما مؤمنان در آن بهشت جاویدان متنعّم خواهید بود.
اما بهشتی که اولیاء الهی دارند از افق درک اندیشه ما چه در دنیا و چه در آخرت خارج است؛
همان بهشتی که خداوند به ولی خود خطاب میکند: « یَآ أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ * ارْجِعِى إِلَى رَبِّکَ رَاضِیَةً مَّرْضِیَّةً * فَادْخُلِى فِى عِبَادِى * وَادْخُلِى جَنَّتِى » (هان اى روح آرام یافته و متین به سوى پروردگارت بازگرد که تو از او خشنود و او از تو خرسند است. پس در جرگه بندگان من درآى. و به بهشت من داخل شو! ) .
@tadaborehussaini
┄┄┅┅✿🍃🍃❀🌺❀🍃🍃✿┅┅┄┄
3
#تدبر_حسینی
استادضرابی
میلاد فرخنده حضرت زینب سلام الله علیها
مارایت الا جمیلا
✳اهل یقین، همه امور را به اراده الهی میدانند و قائلاند، که در عالم هستی، بنابر توحید افعالی هیچ چیز بدون اراده الهی واقع نمیشود، ، و نه تنها میدانند این واقعه به حکمت الهی واقع میشود، بلکه در هر لحظه آنچه را خداوند پسندیده است، زیبا می یابد؛ هر چند به شهادت رسیدن خویشان و کسان و عزیزان باشد.
گر به اقلیم عشق رو آری
همه آفاق گلستان بینی
☀️خداوند در این مورد خطاب به پیامبر اسلام(ص) می فرماید: وَمَا تَشَاءُونَ إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا (انسان/۳۰) «شما جز آن نمیخواهید، که خدا خواسته باشد؛ زیرا خدا دانا و حکیم است».
✳خداوند همواره بر اساس حکمت و مصلحت حوادث جهان را ترتیب میدهد. و اولیاء او بهتر از هر کسی این حکمت را میفهمد. برای تحقق آن هر گونه سختی را بر خویش هموار می نماید و سختی ها برایش شیرین میشود.
✳حضرت زینب سلام الله علیها با نگاه ملکوتی حادثه عاشورا را با همه ابعادش از الطاف الهی می دید؛ چرا که خداوند احیاء دینش را به آنها سپرده بود و از پیش با اعلام خبر شهادت و اسارت از آنها پیمان صبر و استقامت ستانده بود و او نیز با نگاه ملکوتی که خداوند با حکمت خود به هر کسی بخواهد میدهد باطن این وفا داری و سرسپردگی به پیمان پروردگارش را مشاهده میکند.
خاك زن درديدة حس بين خويش
ديده حس دشمن عقلست و كيش
ديدة حس را خدا اعماش خواند
بت پرستش گفت و ضد ماش خواند
زانكه او كف ديد و دريا را نديد
زانكه حالي ديد و فردا را نديد
✳چه کسی میتواند لذت معرفت و عشق به باری تعالی را که زینب کبری با همه وجودش احساس میکند بفهمد؟ همان عشقی که پاکترین مادر هستی فاطمه زهرا (سلام الله علیها) معرفتی که جز جلوه جمال و زیبایی خدمت به خداوند را نمیخواست.
☀️پیامبر اکرم(ص) وقتی از دخترش پرسید:
«فاطمه جان! چه درخواست و حاجتی داری؟ هم اکنون فرشته وحی در کنار من است و از طرف خدا پیام آورده است! تا هر چه بخواهی تحقّق پذیرد.» پاسخ داد: قالت: شَغَلَنی عَن مَسئَلَتِهِ لَذَّۀُ خِدمَتِهِ، لا حاجَۀَ لِی غَیرُ النَّظَرِ اِلی وَجهِهِ الکَرِیمِ؛( ۴) لذّتی که از خدمت حضرت حق می برم، مرا از هر خواهشی باز داشته است. حاجتی جز این ندارم که پیوسته ناظر جمال زیبا و والای خداوند باشم.»
✳در ضمیر پاک حضرت زینب کبری سلام الله علیها همه آفرینش آیینه و جلوه جمال معشوق است و برای غیر او، وجود حقیقی استقلالی وجود ندارد. از این رو هر چه را خیر مطلق برای او بخواهد جز خیر و خوبی و زیبایی و کمال نمیبیند.
از نوع همان عرفان وعشق که وقتی امام علی(ع) از رسول اکرم(ص) درباره شهادتش میپرسد، پیامبرص میفرماید: چنین خواهد شد، ولی صبر تو چگونه خواهد بود؟ امام علی(ع) عرض کرد چنین موردی از موارد صبر نیست، بلکه از موارد بشارت است.
🍃تمتعي كه بود تشنه را به آب فرات
مرا به خنجر قاتل هزار چندانست🍃
🔰پاورقی
۴ریاحین الشریعه، ج 1، ص 105
@tadaborehussaini