eitaa logo
طبع و مزاج غذاها
17.2هزار دنبال‌کننده
2هزار عکس
1.4هزار ویدیو
25 فایل
🥣کانال تخصصی طبع و مزاج مواد غذایی🍁 ✨زیر نظر استاد سید روح الله حسینی🔅 🔸️مدرس،مشاور،درمانگر در مسائل تخصصی طبع و مزاج💫 ایدی جهت ارتباط با 👇 🆔 @Rahnama_Javaher 💠کانال اصلی(جواهرالحیاة): 💠 @Javaher_Alhayat
مشاهده در ایتا
دانلود
👶غذای کودک پوره سیب زمینی 🔸طبع غذا: معتدل و مرطوب رو به سردی 🔹مواد لازم: سیب زمینی 50گرم معادل یک عدد کوچک شیر 20سی سی معادل 5 قاشق غذا خوری کره حیوانی 5 گرم معادل 1 قاشق مرباخوری 🔸طرز تهیه: ابتدا سیب زمینی را شسته و با پوست داخل آب جوش ریخته و می‌گذاریم که کاملا پخته شود سپس پوست آن را گرفته و رنده کنید. بعد سیب زمینی رنده شده را با کره حیوانی مخلوط کرده و کم کم به آن شیر اضافه کنید تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد. 🔺توجه: پوره هویج، کدو حلوایی، عدس، و لوبیا سبز نیز به همین شکل تهیه می‌شود. نوش جان فرزند نازنین‌تان☺️💙 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
جایگزین ویتامین‌ها و قرص‌های کلسیم و آهن در دوران بارداری و پیش از بارداری چیست؟! ✍از سه ماه قبل از اقدام به بارداری، والدین به غذایشان توجه کنند: ➊➜ مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، روی، اسیدفولیک را در اولویت قرار دهند. ❷➜ مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C و E از نقص اسپرم جلوگیری کرده، تحرک اسپرم را افزایش می دهد و از میزان استرس می کاهد، 🔺لذا مصرف پرتقال ( دارای ویتامین C)، مغز خام بادام شیرین درختی، گردو با پنیر در شب، کنجد با عسل در روز (بهترین تأمین کننده های ویتامین E) مفید است. ❸➜ وجود ویتامین E به همراه ویتامین A، B و منیزیم، برای تولید سلول تخم ضروری است. ❹➜ در بین ریزمغذی ها «روی» از همه مهم تر است، زیرا «روی» با حفظ ترکیبات ژنتیکی اسپرم و تولید انرژی لازم برای فعالیت آن، نقش مهمی در باروری دارد. ❺➜از میوه ها و غذاهایی که ویتامین C دارند استفاده کنید چرا که ویتامین C کمک زیادی به جذب کلسیم در بدن میکند. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🧒تغذیه دوران بلوغ کلم پلو شیرازی 🔸 طبع غذا: 🔹مواد لازم: برنج 4 پیمانه سبزی کلم پلو خورد شده 500گرم (شوید، تره، ریحان، ترخون) گوشت چرخکرده 300گرم / پیاز 1 عدد رنده شده / کلم خورد شده 1 کیلو نمک دریا، فلفل، زردچوبه / کمی آبلیمو یا آبغوره 🔸طرز تهیه: نسبت ترکیب سبزی‌ها: برای یک کیلو سبزی کلم پلو(چهارصد تا پانصد گرم ریحان+دویست گرم شوید+دویست و پنجاه گرم تره+صد و پنجاه گرم ترخون ) ترخون اگه خیلی زیاد بشه کلم پلو تلخ میشه. برنج را از قبل خیس کنید. گوشت چرخکرده+پیاز رنده شده+نمک+فلفل+زردچوبه+آرد نخودچی(به شیوه سنتی ترجیحا از آرد نخودچی استفاده شود) را مخلوط و خوب ورز بدهید و تفت دهید تا خود را بگیرند سپس درب قابلمه را ببندید تا گوشت در آب خود بپزد. کوفته ریزه ها باید اندازه فندق باشند. کلم ها را داخل تابه ریخته با حرارت متوسط گاهی هم بزنید تا کلم ها خوب نرم شوند. در پایان نمک و مقداری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید در حدی که شیرینی کلم ها متعادل شود ولی نباید زیاد ترش شوند و بگذارید کلم‌ها پخته شود. حالا برنج را آبکش کنید،در صافی مقداری سبزی خشک یا تازه با برنج مخلوط کنید. کف قابلمه مقداری روغن کنجد بریزید و ته دیگ مورد علاقه رو بذارید. حالا یک لایه برنج و یک لایه کلم و کوفته ریزه بریزید تا آخر و بگذارید دم بکشد. می‌تونید مقداری کوفته قلقلی جدا بذارید و موقع سرو روی کلم پلو بچینید و تزئین کنید. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴لیمو عمانی رو ابتدا کمی باز کنید. ممکن است خراب باشد. لیمو عمانی سرد و خشک شدید است و غذا را خیلی سرد میکند.☝️ https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ماهی کبابی تغذیه برای بیماری‌های رایج 🔸 طبع غذا: 🔹مواد لازم: ماهی قزل‌آلا: به مقدار نیاز/ روغن زیتون: 1/4 پیمانه/ لیمو ترش: دو تا سه عدد پیاز: 2 عدد/ سیر4 حبه / زعفران دم‌کرده: 4 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی به میزان لازم طرز تهیه: برای تهیه ماهی کباب ابتدا فیله‌های ماهی را بشویید و در یک ظرف بزرگ بگذارید. سپس لیموی تازه را روی ماهی‌ بچکانید و روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید. زردچوبه را روی ماهی بریزید. اینکار باعث می‌شود بوی ماهی گرفته شود. سپس فلفل، نمک و زعفران را روی آن بریزید و با استفاده از قلم‌موی آشپزی مواد را به ماهی آغشته کنید. در انتها نیز پیاز را به صورت حلقه‌شده روی ماهی قرار دهید. روی ظرف را با پلاستیک (سلفون) بپوشانید و به‌مدت یک تا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم مایع به خورد ماهی‌ها برود. منقل را آماده کنید و ماهی‌ها را داخل توری قرار دهید و روی آتش بگذارید تا پشت و روی ماهی کاملا برشته شود. می‌توانید کمی کره حیوانی هم روی ماهی‌ها قرار دهید. می‌توانید در توری علاوه بر ماهی گوجه و پیاز هم بگذارید. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
☕️چای سیاه "کمرنگ" بعنوان آنتی اکسیدان و آسپرین عمل کرده و با رقیق کردن خون از لخته شدن آن در رگها بخصوص رگهای مغزی جلوگیری میکند ! چای باید فقط ایرانی و بدون مواد افزاینده و فقط "تازه دم" باشدhttps://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
غذای سالمندان نخودپلو با نخود آبگوشتی 🔸طبع غذا: معتدل و مرطوب رو به گرمی 🔹مواد لازم: ۳ فنجان برنج ۱ فنجان روغن پخت و پز ۱ پیاز بزرگ و سیر ۱ قاشق غذاخوری نمک دریا ۱ قاشق غذاخوری دانه زیره ۱ قاشق غذاخوری دانه گشنیز ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه نخود آبگوشتی خیس شده 🔸طرز تهیه: نخود را ۲۴ ساعت می‌خیسانیم و آب آن را مدام عوض می‌کنیم. آن‌را جوشانده آبکش می‌کنیم. سیر و پیاز را با ادویه داخل تابه ریخته و میگذاریم تا طلایی شود سپس نخود را می‌افزاییم. برنج را روی آن‌ها ریخته و تا یک بند انگشت آب می‌ریزیم.روغن کنجد یا کره حیوانی را هم اضافه می‌کنیم. آب برنج که کشیده شد شعله را کم کرده دم کنی می‌گذاریم.‌بعد از نیم ساعت غذا حاضر است. می‌توانید این غذا را به همراه گوشت قلقلی و یا مرغ استفاده کنید. 🔻نکته: حتما نفخ نخود گرفته شود. در ادامه انواع روش‌های نفخ گیری ارائه خواهد شد. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
🔰 روش‌های مختلف نفخ گیری حبوبات: 1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. – بهتر است هر ۲ ساعت یک بار، آب حبوبات خیش شده را عوض کنید. – حبوبات خیس شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن‌ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست‌شان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها می‌شود. 2⃣ هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید. – حبوبات را با ادویه‌های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید. 3⃣ از مصرف هم زمان حبوبات با سایر هم خوراکی‌های نفاخ مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید. – ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه‌ها به خودی خود باعث ایجاد نفخ می‌شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه‌ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد. 4⃣ جوشاندن در آب، اتوکلاو کردن و مایکروویو از مهم‌ترین روش‌های حرارت‌دهی به‌شمار می‌آیند که می‌توانند در از بین بردن ترکیبات ضد تغذیه‌ای به خصوص مهارکننده تریپسین، فتیک اسید، لکتین و تانن نقش دارد. 5⃣ جوشاندن در آب یک روش مناسب برای از بین بردن فتیک اسید است و مایکروویو بیشتر از سایر روش‌ها در حذف تانن نقش دارد. مهارکننده تریپسین و لکتین نیز به دلیل حساس بودن در برابر حرارت در هر سه روش بطور کامل از بین می‌روند. از میان روش‌های گفته شده خیساندن و پخت کامل حبوبات در منزل بهترین روش‌ها جهت کاهش مشکلات تغذیه‌ای حبوبات است. ادامه🔻🔻
طبع و مزاج غذاها
🔰 روش‌های مختلف نفخ گیری حبوبات: 1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. –
6⃣ بعد از یک روز خیساندن در آب و تعویض مرتب آب، آن‌ها را در فلاسک که داخل آن آب جوش ریختیم، می‌گذاریم( مثل وقتی که چایی دم می‌کنید، ولی به جای چای، لوبیا و... بریزید) ،نیم ساعت در فلاسک می‌ماند و نیم پز می‌شود ،بعد آب جوش را دور ریخته و از لوبیا و... در غذا استفاده میکنم. چون یک حالت نیم پز شده هم دارد ، هم نفخ آن کم می‌شود و هم در غذا زودتر می‌پزد. 7⃣ دمنوش‌های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش‌های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است. 8⃣ گرفتن نفخ سریع حبوبات با استفاده از ریحان و نعناع در سبد سبزی اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل‌پیچه می‌شوید، سبزی‌های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید. ❇️ نفخ گیری سریع اگر فرصت کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، حبوبات را در آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد. این به معنی پخته شدن حبوبات نیست بلکه تقریبا معادل ۸-۱۰ ساعت خیساندن حبوبات است و باید بعد از یک ساعت حبوبات را به طور کامل بپزید. 💠 : حبوبات اگر نفخ گیری نشود، بهتر است. چون باعث می شود که ریح، از بدن خارج شود و درمان کننده دردهایی است که بر اثر ریح، در بدن، ایجاد می شود. نفخ گیری را کسانی انجام دهند که دچار مشکل زیادی می شوند، مانند؛ افرادی که معده و روده حساسی دارند. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🤱غذای مادران باردار و شیرده پلو شاه عباسی 🔸طبع غذا: خونساز 🔹 مواد لازم: لپه دو پیمانه ️2عدد پیاز نگینی خرد شده متوسط ️300گرم گوشت گوسفندی قیمه‌ای ️زعفران غلیظ آب کرده روغن سالم به میزان لازم ️نمک دریا و فلفل و زردچوبه ️هل و گل سرخ و دارچین به مقدار لازم رب به یا آلو جایگزین رب گوجه 🔸طرز تهیه: ابتدا برنج را با آب نمک غلیظ به مدّت حداقل یک ساعت خیس کنید. لپه را هم با آب سرد، برای یکی دوساعت خیس کنید، دو سه بار آب آن را عوض کنید. پیاز را بدون روغن در تابه ریخته تا نرم، برّاق و کمی طلائی‌رنگ شود. گوشت را اضافه کنید، اجازه دهید تا آب‌گوشت کشیده و کمی تفت داده بشه. بعد لپه را اضافه کرده، هم بزنید. ادویه‌ را به همراه رب به یا آلو ‌اضافه کنید و هم بزنید، آب را اضافه کرده، بگذارید تا بپزد. زعفران ادویه و نمک و فلفل خورش را میزان کنید و اجازه دهید آبش کشیده شود چون قرار است این خورش لای پلو دم بکشد. برنج را زنده تر آبکش کنید. یک تکه نان یا سیب زمینی ته قابلمه قرار دهید و برنج و خورش را لا بلا بکشید تا تمام برنج و خورش تمام شود. روی گاز با شعله ی متوسط بگذارید تا بخار کند. دم کنی فراموش نشود. نوش جان🧡 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
👶غذای کودک 🔸طبع غذا: 🔹مواد لازم: 1 لیوان نشاسته گل آرد برنج نصف لیوان/ 6لیوان شیر 4لیوان آب 1 لیوان گلاب 2 و نیم لیوان شکر قهوه‌ای زعفران به مقدار لازم 🔸طرز تهیه: ابتدا جدا نشاسته را در آب حل کرده و آرد برنج را در شیر حل کرده از صافی رد کنید. بعد با هم مخلوط کنید و شکر را هم اضافه کرده و مخلوط کنید روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم بزنید کمی که قوام پیدا کرد گلاب رو اضافه کرده مرتب هم می‌زنیم با شعله ملایم تا ته نگیرد، حدودا 45دقیقه تر حلوا آماده است در قالب مورد نظر می‌ریزیم کمی که سرد شد در یخچال می‌گذاریم تا خودش را بگیرد. برای قالب ساده، بعد که ترحلوا آماده شد بهتر است برای برش دادن کارد رو کمی خیس کنیم تا به راحتی برش بخورد. اگر خواستید دو رنگ درست کنید نصف را سفید توی ظرف بریزید نیاز به چرب کردن ظرف نیست و نیم بند که شد مابقی را زعفرانی کرده و روی حرارت ملایم بگذارید و ده دقیقه آرام هم بزنید. بعد روی مواد سفید بریزید و بگذارید سرد شود. سلفون بکشید و توی یخچال بگذارید حداقل شش ساعت. بعد بصورت لوزی یا مربع برش بزنید. 🔻نکته مهم: همین که خط قاشق روی حلوا محو نشد پخت کافی است. زیاد روی حرارت بماند سفت می‌شود و زودتر هم بردارید آب می اندازد. داخل یخچال که گذاشتید حتما سلفون بکشید چون ردی ترحلوا ترک می‌خورد. برای خارج کردن ترحلوا از قالب اول با چاقو دور حلوا رو از قالب جدا کنید وکمی قالب رو تکان بدید تا هوا وارد قالب شود و بعد بر گردانید در ظرف سرو کنید‌. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
👱‍♂تغذیه دوران بلوغ قنبر پلو 🔹طبع غذا: 🔸مواد لازم: برنج 3 پیمانه/ گوشت چرخ کرده 400 گرم/ گردو 50 گرم/کشمش 100 گرم/ رب انار یک پیاله پُر رقیق شده/ پیاز یک عدد متوسط/ نمک دریا و فلفل و پودر سیر 🔹طرز تهیه: پیاز نگینی شده را داخل تابه ریخته و میگذاریم که بدون روغن طلایی شود. ادویه را اضافه کرده و گردو پودر شده را به آن اضافه میکنیم تا مقداری روغن بیندازد. سپس رب انار و زعفران حل شده را به آن اضافه می‌کنیم. مقداری ادویه به همراه یک پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم. بعد گوشت را قلقلی کرده و داخل یک تابه با حرارت کم ریخته تا تغییر رنگ دهد. بعد از پخت کامل گوشت‌ها را به همراه کشمش به بقیه مواد اضافه می‌کنیم و مقداری تفت می‌دهیم. سه پیمانه برنج را آبکش می‌کنیم و درآخر مواد را لابلای برنج ریخته و دم می‌اندازیم. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کروسان خانگی 🥐 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
طبع و مزاج غذاها
#نان کروسان خانگی 🥐 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
طرز تهیه کروسان خانگی🥐 نان کروسان به روش‌های مختلف صورت می گیرد و با طعم های مختلف تهیه می شود. اما ماده‌ی اولیه و اصلی در تمام آن‌ها آرد، خمیر مایه و کره است. برای سلامت بیشتر این نان می‌توانیم از نان سبوس‌دار و کره حیوانی استفاده کنیم. مواد لازم: ۲ پیمانه آرد سبوس دار، ۱ قاشق چایخوری خمیر مایه، ۱/۴ پیمانه آب ولرم، ۱/۴ پیمانه شیر، ۱۵۰ گرم کره حیوانی، ۲ عدد مرغ، نوک قاشق چایخوری نمک دریا طرز تهیه: خمیر مایه را به همراه آب داخل کاسه بریزید و بعد از مخلوط کردن، به مدت ۱۰ دقیقه به خمیر مایه ی آن اجازه دهید تا عمل بیاید. سپس نمک، شیر و ۵۰ گرم از کره حیوانی داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب شود. سپس آن را داخل ظرفی ریخته و آرد را به آن اضافه کنید، کمی هم بزنید و خمیر مایه را نیز به آن بیافزایید، با دست خوب هم بزنید تا به خمیری نرم تبدیل شود. خمیر را به مدت ۵ دقیقه خوب ورز دهید، آن را به شکل توپ درآورید و داخل کاسه ای که از قبل چرب کرده اید بگذارید و روی آن را بپوشانید تا ۱ ساعت در جای گرم استراحت کند و حجیم شود. بعد از حجیم شده خمیر روی کاسه را با نایلون یا فویل بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا باز هم استراحت کند. باقی مانده ی کره (۱۰۰ گرم) را روی کاغذ روغنی که از قبل پهن کرده اید بمالید و داخل فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود. روی سطح کار آرد بپاشید، خمیر را با استفاده از وردنه پهن کنید و کره سرد را در مرکز آن قرار دهید. لبه های خمیر را روی هم آورده و به هم بچسبانید تا کره لای آن ها مخفی شود. سپس خمیر را چند تا بزنید و آن قدر روی هم بیاورید تا ۱/۴ اندازه ی قبلی شود. بعد از تا زدن خمیر آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید و بعد آن را با وردنه پهن کنید، مجدادا تا بزنید و مجدادا آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کره به تمام لایه ها نفوذ کند. در نهایت خمیر را روی سطح کار نازک پهن کنید و به شکل مثلثی برش دهید. خمیر را از قسمت پهن مثلث به سمت باریک آن رول کنید. خمیر را داخل سینی فر قرار داده و به مدت ۲ ساعت داخل فر خاموش قرار دهید تا استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. زرده تخم مرغ را با کمی شیر حل کنید و روی خمیرها بمالید. سپس فر را در دمای ۲۰۰ درجه روشن کرده و اجازه دهید خمیرها حدود ۱۵ دقیقه بپزند و طلایی شوند. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════