✨﷽✨
✅داستان کوتاه پند آموز
✍مردی در خواب میدید ..
💭 داشت در جنگلهای آفریقا قدم می زد که ناگهان صدای وحشتناکی که دائم داشت بیشتر می شد به گوشش رسید. به پشت سرش که نگاه کرد دید شیر گرسنهایی با سرعت باورنکردنی دارد به سمتش میآید و بلافاصله مرد پا به فرار گذاشت و شیر که از گرسنگی تورفتگی شکمش کاملا به چشم میزد داشت به او نزدیک و نزدیکتر میشد که ناگهان مرد چاهی را در مقابل خود دید که طنابی از بالا به داخل چاه آویزان بود.
💭 سریع خود را به داخل چاه انداخت و از طناب آویزان شد. تا مقداری صدای نعرههای شیر کمتر شد و مرد نفسی تازه کرد متوجه شد که در درون چاه ماری عریض و طویل با سری بزرگ برای بلعیدن وی لحظهشماری میکند. مرد داشت به راهی برای نجات از دست شیر و اژدها فکر میکرد که متوجه شد دو موش سفید و سیاه دارند از پایین چاه از طناب بالا میآیند و همزمان دارند طناب را میخورند و میبلعند.
💭 مرد که خیلی ترسیده بود با شتاب فراوان داشت طناب را تکان میداد تا موشها سقوط کنند اما فایدهایی نداشت و از شدت تکان دادن طناب داشت با دیوارهی چاه برخورد میکرد که ناگهان دید بدنش با چیز نرمی برخورد کرد. خوب که نگاه کرد دید کندوی عسلی در دیوارهی چاه قرار دارد و دستش که آغشته به عسل بود را لیسید و از شیرینی عسل لذت برد و شروع کرد به خوردن عسل و شیر و اژدها و موشها را فراموش کرد که ناگهان از خواب پرید.
💭 خواب ناراحتکنندهای ی بود و تصمیم گرفت تعبیر آن را بیابد و نزد عالمی رفت که تعبیر خواب میکرد و آن عالم به او گفت تفسیر خوابت خیلی ساده است:
شیری که دنبالت میکرد ملک الموت(عزراییل) بوده...
چاهی که در آن اژدها بود همان قبرت است...
طنابی که به آن آویزان بودی همان عمرت است...
و موش سفید و سیاهی که طناب را میخوردند همان شب و روز هستند که عمر تو را میگیرند...
🔷مرد گفت ای شیخ پس جریان عسل چیست؟
گفت: عسل همان دنیاست که از لذت و شیرینی آن مرگ و حساب و کتاب را فراموش کردهای...
↯↯↯
http://eitaa.com/joinchat/1862729728C304de5570b
✍به این سه حقیقت فکر کنیم!
1⃣اینکه خداوند بدون شک تمام
اعمالمون را می بیند
«إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصِير»
2⃣اینکه همیشه، فرشتگانی مجاورمون
هستند که ثبت و ضبط می کنند
ریز و درشت خوب و بدمون رو؛
«رُسُلُنا لَدَيْهِمْ يَكْتُبُون»
3⃣اینکه اصلاً از کجا معلوم؛
شاید بیخ گوشمون نشسته باشد
جناب عزرائیل و صادر شده باشد
دستور رفتنمون رو !
«عَسى أَنْ يَكُونَ قَدِ اقْتَرَبَ أَجَلُهُم»
┈┉┅━❀✨❀━┅┉┈
⇝ @Tahzibe_nafs
┈┉┅━❀✨❀━┅┉┈
تَهذیبِ نَفْس
#توبه #پست_دوم ⚪️و شرائط التوبة ثلاثة اشیاء: الندم، و الاعتذار، و الاقلاع. و حقاق التوبة اشیاء تعظ
#توبه
#پست_سوم
⚪️و لطائف سرائرالتوبة ثلاثة اشیاء:
اولها ان تنظر بین الجنایة و القضیة، فتتعرف مراد الله فیها، اذا خلاک و اتیانها؛ فان الله عزوجل انما یخلی العبد والذنب لاحد معنیین: احدهما ان تعرف عزته فی قضائه، و بره فی ستره، و حلمه فی امهال راکبه و کرمه فی قبول العذر منه، و فضله فی مغفرته. و الثانی لیقیم علی العبد حجة عدله، فیعاقبه علی ذنبه بحجته.
و اللطیفة الثانیة ان تعلم ان طلب البصیر الصادق سیئته لم یبق له حسنة بحال؛ لانه یسیر بین مشاهدة المنة و و تطلب عیب النفس و العمل. و اللطیفة الثالثة ان مشاهدة العبد الحکم، لم تدع له استحسان حسنة و لا استقباح سیئة؛ لصعوده من جمیع المعانی الی معنی الحکم.
لطایف و ظرایف اسرار توبه سه چیز است:
نخست آنکه میان ارتکاب گناه و قضاء الهی بنگری و تأمل کنی، تا مراد و مقصود خداوند را، که تو را بر انجام گناه قادر ساخت، دریابی؛ چرا که خدای عزوجل به خاطر یکی از دو امر است که بنده را رها می کند تا مرتکب گناه شود: یکی آنکه بنده گناهکار عزت خداوند را در قضایش بشناسد، و نیکی و احسانش را در پرده پوشی، و حلم و بردباریش را در فرصت دادن به مرتکب گناه، و کرم و بزرگواریش را در پذیرش عذر عدل خود را بر بنده بپا دارد، تا با حجت خود او را برگناهش دهد.
لطیفه دوم آن است که اگر انسان بصیر و صادق در صدد طلب و جستجوی گناه خود بر آید، هیچ گاه نیکی و حسنه ای برای او باقی نخواهد ماند؛ چرا که او یا منت و نعمت خدای را مشاهده می کند و یا در پی عیب خود و نقص کار خویش است. یعنی اگر حسناتی داشته باشد
که با اخلاص کامل آنها را انجام داده است، آنها را نعمتهایی می داند که خداوند بر او منت نهاده و به او تفضل کرده است؛ و اگر آن حسنات آمیخته با گناه باشد، آن را از عیوب خود و سیئات اعمال خویش خواهد دانست.
لطیفه سوم آن است که اگر بنده حکم را مشاهده کند، هرگز مجالی برای نیکو شمردن حسنه و یا زشت شمردن سیئه برای او باقی نخواهد ماند، زیرا از تمام معانی به قله رفیع معنای حکم صعود کرده است.
✍ شرح منازل السائرین خواجه عبدالله انصاری
〰〰〰〰〰〰〰〰
http://eitaa.com/joinchat/1862729728C304de5570b
#حقیقت_توبه
⚪️#توبه بر اساس لغت اگر با حرف «اِلی» متعدی شود، به معنای بازگشت بنده از گناه به اطاعت خداوند و چنانچه با حرف «علی» متعدی گردد، به معنای بازگشت خدا به سوی بنده به یکی از این دو صورت است:
۱. موفق کردن عبد به توبه؛
۲. قبول توبه وی
⚪️«توبه» دراصل به معنای بازگشت از گناه است (این درصورتی است که به شخص گنهکاری نسبت داده شود)
ولی در قرآن و روایات اسلامی بارها به خدا نسبت داده شده است دراین صورت به معنی #بازگشت به #رحمت است، همان رحمتی که به خاطر ارتکاب گناه از گنهکار سلب شده بود، پس از بازگشت او به خط عبادت و بندگی خدا، رحمت الهی به او باز میگردد و به همین دلیل یکی از نامهای خدا، «تواب» (یعنی بسیار بازگشت کننده به رحمت یا بسیار توبه پذیر) است.
⚪️در واقع واژه «توبه» مشترک لفظی یا معنوی است میان «خدا» و«بندگان» (ولی هنگامی که به بنده نسبت داده شود با کلمه «الی» متعدی میشود و هنگامی به خدا نسبت داده شود با کلمه «علی»).
⚪️مرحوم فیض کاشانی در «المحجة البیضاء» درباره حقیقت #توبه چنین آورده است که توبه سه رکن دارد،
نخست #علم و دوم #حال و سوم #فعل که هر کدام علت دیگری محسوب میشود.
⚪️منظور از «علم» شناخت اهمیت ضرر و زیانهای گناهان است، واین که حجاب میان بندگان و ذات پاک محبوب واقعی میشود. هنگامی که انسان این معنی را بخوبی درک کند، قلب او به خاطر از دست دادن محبوب ناراحت میشود و چون میداند عمل او سبب این امر شده، نادم و پشیمان میگردد؛ واین ندامت سبب ایجاد اراده و تصمیم نسبت به گذشته و حال و آینده میشود.درزمان حال آن عمل را ترک میگوید، و نسبت به آینده تصمیم بر ترک گناهی که سبب از دست دادن محبوب میگردد میگیرد، و نسبت به گذشته درصدد جبران بر میآید.
⚪️در واقع نور علم ویقین سبب آن حالت قلبی میشود که سر چشمه ندامت، است و آن ندامت سبب موضع گیریهای سه گانه نسبت به گذشته و حال و آینده میگردد.
این همان چیزی است که بعضی از آن به عنوان انقلاب روحی تعبیر کردهاند، و میگویند توبه نوعی انقلاب در روح وجان آدمی است که اورا وادار به تجدید نظر در برنامهها ی خود میکند.
〰〰〰〰〰〰〰〰
http://eitaa.com/joinchat/1862729728C304de5570b
#مراحل_توبه
💠بیان امیرالمؤمنین علیه السلام
⚪️امام علی ـ علیه السلام ـ فرمود: «التَّوبَهُ علی أرَبَعِه دَعائِمَ: نَدَمٌ بالقَلبِ، و استغفارٌ باللِّسانِ، و عَمل بالجَوارحِ، و عَزمٌ عَلی أن لایَعودَ...»
توبه بر چهار پایه استوار است:
پشیمانی با قلب، طلب آمرزش با زبان، عمل به وسیله اعضا و جوارح، و اراده و تصمیم جدی بر اینکه به گناه و آلودگی گذشته بازگشت ننماید.
👈بنابراین، توبه صرفاً یک لفظ نیست، نخست باید قلب از گناه پشیمان و متنفّر شود، بعد با زبان، شعار ترک گناه را برای دیگران و تلقین به نفس را برای خویش استمرار بخشد، سپس اعضای بدن و عناصر فعّال وجودی،به جای گناه و تباهی به حوزه اعمال صالح و نیک وارد شود تا فرد، دیگر آن عنصر قبلی نباشد و بالاخره، دیگر هیچ گاه تصمیم بازگشت به زشتی و تباهی و آلودگیهای قبلی، نداشته باشد.
⚪️بدین جهت است که وقتی کسی در حضور امیر مۆمنان ـ علیه السلام ـ به خاطر درخواست آمرزش از خداوند، کلمات «استغفار» را بر زبان جاری می کرد، آن حضرت با جمله: «مادرت بر مرگت اشک بریزد»، او را مورد نکوهش قرار داد، طلب آمرزش را مقام والایی شمرد و برای آن شش مرحله بدین شرح بیان فرمود:
1 - پشیمانی جدّی از همه اعمال بدِ گذشته.
2 - تصمیم جدّی برای خودداری از همه گناهان
3 - بازگرداندن همه حقوق و بدهی های مادی و معنوی به مردم و بریء الذّمه شدن
4 - جبران و تدارک هر عمل و عبادت واجب و از دست رفته.
5 - آب کردن تمام گوشت هایی که از راه حرام، در بدن روییده
6 - تحمل رنج و چشیدن لذّت عبادت و بندگی خدا، به همان حدّی که گناه،لذت بخش بوده است.
⚪️اگر لذّت ترک لذّت بدانی دگر لذّت نفس، لذّت نخوانی
سفرهای علوی کند، مرغ جانت گر از چنبر آز، بازش رهانی
گر از باغ اُنست، گیاهی برآید گیاهت نماید، گل بوستانی
چنان می روی ساکن وخواب درسر که می ترسم، از کاروان بازمانی
وصیّت همین است، جان برادر که اوقات ضایع مکن، تا توانی.
✍بحارالانوار، ج 75، ص 81.
نهجالبلاغه فیض، ص 1282، ح 409 ـ
کلیات سعدی، ص 519.
〰〰〰〰〰〰〰〰
http://eitaa.com/joinchat/1862729728C304de5570b
گاه با نامَحرم و مَحرم که خلوت میکنی
چند وعده با خدا، در روز صحبت میکنی؟
پیشگاهِ خالق، احساس حقارت میکنی؟
روز و شب ذکرت شده مهدی بیا؛ مهدی بیا
با ریا بر اهل دل عرض ارادت میکنی
تا به خلوت میرسی دل میدهی بر معصیت
عاقبت جانانه از شیطان اطاعت میکنی!!
میگریزی از حشیش و شیشه، کُلاً اعتیاد
از همه بَدتر، تو بر اینترنت عادت میکنی
گفتگویت باز میباشد به روی دیگران
گاه با نامَحرم و مَحرم که خلوت میکنی
حرفهایت هست آیا در خور شخصیتت؟
یا به هنگام نوشتن گو که دِقّت میکنی؟
یک سوال منطقی دارم جوابم را بده
با امام عصر خود اینگونه هم چت میکنی؟
↯↯↯
http://eitaa.com/joinchat/1862729728C304de5570b
#توبه و #سلوک
⚪️ در این برنامه: سه جریان لازمست عملی شود:
اول - تحقق حقیقت توبه و برگشت از راههای مختلف.
دوم - پرهیز کردن از تمام آنچه حرام و ممنوع شمرده شده است.
سوم - انجام دادن آنچه واجب و لازم و وظیفه است.
⚪️خصوصیات و شرائط توبه
توبه عبارت است از برگشتن با ندامت از اعمال بد و کارهاییکه انجام داده است.
و#توبه برای #سالک: معنای عامی دارد، و آن منصرف شدن و برگشتن است از همه راهها و برنامه ها و اعمالیکه بر خلاف راه سیر الی الله است.
⚪️آری چون سالک معرفت پیدا کرد به مبدأ و معاد قهرا علاقه و محبت و شوق تمامی برای رسیدن بلقاءو سیر در آن مسیر در نفس خود خواهد دید. و این اشتیاق او را مجبور خواهد کرد که قدم در مرحله عمل و حرکت گذاشته و سیر کند .
⚪️و بحکم عقل و وجدان #سلوک در هر طریقی متوقف است به ترک راههای مخالف دیگر و اعراض کردن قاطع از آنها.
پس کسیکه تصمیم گرفته است که در طریق #لقاء حرکت کرده و پیش رفت داشته باشد میباید از همه راههاییکه بر خلاف آن بوده، و منتهی بعیش دنیوی و زندگی مادی و اغراض و شهوات و خواهشهای نفسانی میشود، منصرف و اعراض کند.
✍ رساله لقاء الله مرحوم علامه مصطفوی
〰〰〰〰〰〰〰〰
https://t.me/joinchat/AAAAAD7AuWv11uUYAQ9j9A