✨﷽✨
💠 نماز و بزرگى خداوند 💠
✍حاج آقا قرائتی: اوّلین كلمه واجب در نماز «الله اكبر» است و كسى كه خداوند نزدش بزرگ شد، همه چیز را كوچك خواهد دید. كسانى كه سوار هواپیما مى شوند، همین طور كه بالا مى روند خانه هاى بزرگ ومحلّه ها و شهرها نزد آنان كوچك مى شود و هر چه پرواز بالاتر باشد، زمین كوچك تر جلوه خواهد كرد. كسى هم كه خداوند نزد او بزرگ شود، دیگر طاغوت ها و قدرت ها و مال و مقام ها نزد او ارزش نخواهد داشت.
حضرت امیرعلیه السلام در بیان صفات متّقین مى فرماید: «عظم الخالق فىاعینهم فصغر مادون ذلك فى انفسهم» (نهج البلاغه، خطبه 193) چون خداوند در چشم مؤمنین بزرگ شد، غیر او هر چه و هركس باشد كوچك جلوه خواهد كرد. اگر دنیا نزد ما كم ارزش شد وابستگى ما به آن كم مى شود و قهراً براى مال و مقام آن این همه جنایت و خلاف مرتكب نمى شویم. از سخنان امام خمینى قدس سره این بود كه «آمریكا هیچ غلطى نمى تواند بكند.» این یك تهدید تو خالى و شعار نیست، كسى كه یك عمر باور داشته كه خدا بزرگ است، آمریكا نزدش كوچك جلوه مى كند و هر حادثه اى پیش او ساده است.
حضرت زینب كبرى علیها السلام عصر عاشورا گفت: «ربّنا تقبّل منّا هذا القلیل» خداوندا! این اندك را از ما بپذیر. حادثه كربلا و شهادت امام حسین علیه السلام بسیار بزرگ بود، ولى كسى كه خدا را بزرگ ببیند آن حادثه را هم كوچك مى بیند. و در پاسخ حاكم ستمگر بنى امیّه كه پرسید در كربلا چه دیدید؟ فرمود: «ما رأیت الاّ جمیلا» من جز زیبائى چیزى ندیدم. آرى در دید عارفان، تمام كارهاى خداوند حكیمانه و زیباست.
📚 کتاب 114 نکته دربارهی نماز
⇝ @Tahzibe_Nafs
✍جابربن عبدالله انصاری نقل می کند که در آخرین جمعه ماه رمضان بر رسول الله (ص) وارد شدم. وقتی حضرتش مرا دید، فرمود:
ای جابر! امروز آخرین جمعه ماه رمضان است، پس با آن وداع کن و بگو: «اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إيَّاهُ، فَإنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِي مَرْحُوماً وَ لَا تَجْعَلْنِي مَحْرُوماً» همانا کسی که این ذکر را بگوید، یکی از ایندو نتیجه نیکو شامل حالش خواهد شد: یا ماه رمضان سال بعد را درک می کند، و یا به غفران الهی و رحمتش می رسد.
📚وسائل الشيعة، ج۱۰،ص۳۶۵
به نقل از اقبال الاعمال
⇝ @Tahzibe_Nafs
✨﷽✨
🔴قحط غیرت در آخرالزمان
✍یک اصل در روانِ بشر وجود دارد بنام تفاخر، که انسانها ذاتا علاقه به فخر فروشی دارند. اینکه انسان به چه چیزی فخر بفروشد خیلی تفاوتی ندارد. مثلا در دوران عرب جاهلیت در ادبیات قرآنی، سران کفار به تعداد زیاد فرزندان پسر خود می بالیدند(مال و البنون). پیش از انقلاب، دیپلم داشتن یک هنر و امتیاز برای خاص بودن و در عین حال پُز دادن بشمار می رفت. حتی تا همین بیست سال پیش خانواده های ایرانی از اینکه فرزندشان در کنکور موفق شده، سر خود را بالا میگرفت و میتوانست افتخار کند.
الغرض، نمونه ها مهم نیست؛ اصل خاص بودن و فخر فروختن با آن اهمیت دارد. حالا به کف خیابانهای شهر برویم، خانمهای متاهلی که شدت آرایش و تنگی و کوتاهی لباسشان، گوی سبقت از کشورهای غیرمسلمان ربوده است! حالا باز این یک طرف قضیه را به خود اختصاص داده، طرف دیگر ماجرا مدنظر ماست. برخی از آقایان، از اینکه همسرشان (بخوانید ناموس) در ملاعام جذاب تر و خاص تر باشند بیشتر خوششان می آید!!! و همان مقدار که در مثالها مطرح شد فخر میفروشند. هر چه تعداد کیف کننده گان از تنگی لباس و آرایش و اندام خانم در بین اهالی شهر بیشتر باشد، او بیشتر افتخار میکند.
روایتی دراین مورد: مردان و زنان آخرالزّمانی، دچار نوعی « قحط غیرت » میشوند تا جایی که در دفاع از کیان عفّت و نجابت خانوادههای خود دچار نوعی بیحسّی و بیمیلی میگردند و گاه به عمد، ناموس خویش را در معرض دید نامحرمان قرار میدهند و حتّی به بیعفّتیها و خودفروشی ایشان رضایت میدهند.
📚إلزام الناصب، ص 195
⇝ @Tahzibe_Nafs
✨﷽✨
#پندانه
✍پادشاهی دید که خدمتکاری بسیار شاد است، از او علت شاد بودنش را پرسید. خدمتکار گفت: قربان همسر و فرزندی دارم، غذایی برای خوردن و لباسی برای پوشیدن، بدین سبب من راضی و شادم. پادشاه موضوع را به وزیر گفت. وزیر گفت: قربان چون او عضو گروه ۹۹ نیست بدان جهت شاد است. پادشاه پرسید: گروه ۹۹ دیگر چیست؟
وزیر گفت: قربان یک کیسه برنج را با ۹۹ سکه طلا جلوی خانه وی قرار دهید. و چنین هم شد. خدمتکار وقتی به خانه برگشت با دیدن کیسه و سکهها بسیار شاد شد و شروع به شمردن کرد، ۹۹ سکه؟ و بارها شمرد و تعجب کرد که چرا ۱۰۰ سکه نیست، همه جا را زیر و رو کرد ولی اثری از یک سکه نبود. او ناراحت شد و تصمیم گرفت از فردا بیشتر کار کند تا یک سکه طلای دیگر پسانداز کند. او از صبح تا شب سخت کار میکرد و دیگر خوشحال نبود. وزیر که با پادشاه او را زیر نظر داشتند، گفت: قربان او اکنون عضو گروه ۹۹ است و اعضای این گروه کسانی هستند که زیاد دارند اما شاد و راضی نیستند.
🔰 خوشبختی در سه جمله است:
🌿 تجربه از دیروز،
🌿استفاده از امروز،
🌿 امید به فردا.
🔰ولی ما با سه جمله دیگر زندگی را تباه میکنیم:
🔻حسرت دیروز،
🔻اتلاف امروز،
🔻ترس از فردا.
⇝ @Tahzibe_Nafs
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی استاد فاطمی نیا
📽موضوع: همه این جملات غیبت است
⇝ @Tahzibe_Nafs
✅حقالناس که فقط پول نیست
✍تا اسم « حق الناس » میاد فوری یاد پول و بدهی میافتیم. بعد هم با افتخار میگیم «خب خدا رو شکر من که حق کسی رو نخوردم»
چرا فکر نمیکنیم خیلی چیزها میتونه حقالناس باشه؟ مثلا رعایت نکردن حجاب، غیبت کردن، گرفتنِ وقت دیگران یا شکستن دلشون... حالا اگه این دلی که شکستیم دل امام زمانمون باشه چی؟
⇝ @Tahzibe_Nafs
✅یک آیه قرآن
✍زندگی دنیا برای کافران زینت داده شده است و مسخره می کنند افرادی را که ایمان آورده اند ؛ درحالیکه افرادی که تقوا پیشه کردند ، بالای آنها هستند در روز قیامت ؛ و خداوند روزی می دهد هرکه را بخواهد بدون حساب
📚قرآن کریم ، آیه۲۱۲سوره بقره
قرآن کریم در آیات متعددی انسان را از دلبستگی به دنیای موقت و محدود برحذر می دارد و به توشه برداشتن برای قیامت و آخرت ماندگار تشویق می کند
⇝ @Tahzibe_Nafs
✨﷽✨
🔴عملیات پنهانی و تدریجی شیطان برای تباهساختن عقاید انسان
✍علامه جعفری: امیر المؤمنین علیه السلام دو مسئله را دربارهی اغواهای شیطانی متذکر شده است: یکی اینکه شیطان طرق مختلف فریفتن مردم را میداند و میفهمد که از چه راهی به گمراهکردن انسان وارد شود. دوم اینکه شیطان برای سلب عقاید اولاد آدم دست به حملهی آشکار و ناگهانی بهیکبار نمیبرد، بلکه با نیرنگهایی بسیار پنهانی و تدریجی دستبهکار میشود و از اعمال کینهتوزی خود دربارهی فرزندان آدم خوشحال میگردد.
این روایت از پیامبر اکرم صلی اللّه علیه و آله و سلم نقل شده است که: إنّ الشّیطان یجری من ابن آدم مجری الدّم (شیطان در وجود اولاد آدم علیه السلام مانند خون در رگهایش در جریان است) بدانجهت که قدرت اغواگری شیطان در حد علت تامه نیست و انسان میتواند با قدرت شخصیت خود، شیطان را از خود دور نماید، لذا این موجود خبیث دفعتا و با یک حمله وارد عرصهی پیکار با عقاید انسان نمیگردد بلکه همچنانکه با مهارت در کیفیت اغواء دستبهکار میشود، حملهی خود را بهتدریج از نقاط ضعف آدمی شروع میکند و همانگونه که امیر المؤمنین علیه السلام فرمود، به تباه ساختن یکایک عقاید و باورهای آدمی میپردازد. شیطان نخست معاصی را در نظر انسان سبک جلوه میدهد و با تاریک ساختن تدریجی درون آدم، به دستبرد به عقاید او میپردازد.
📚 شرح نهجالبلاغه ج۲۱
⇝ @Tahzibe_Nafs
✨﷽✨
✍خدایا! ما روی تو حساب کردهایم.
روی وعدهای که به وارثانِ دنیا دادی: «ونرید أن نمنّ علی الذین استضعفوا فی الأرض و نجعلهم أئمّة و نجعلهم الوارثین»*۱
ما روی تو حساب کردیم، برای این تقدیر و روی بشارتِ اهل بیت برای رسیدن به عدالت: «یَملَأُ الله بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَت ظُلماً و جَورا»*۲
خدایا! ما برای این روزهای سخت، برای پایان دادن به این دوری هزار ساله، روی تو حساب کردهایم. به مایی که هنوز در پیچ و خم «إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» مانده ایم که اعتباری نیست.*۳
ما روی تو حساب کردهایم که در شبهای قدر، قرآن را واسطه قرار دادیم، صدایت زدیم و شرم حضورمان را لابهلای مفاتیح و پناه بردن به اهل بیت پیامبرت پنهان کردیم.
خدایا، ما روی «یا من هو فی عهده وفی» حساب کردهایم، روی قولی که به ما دادی؛ حتی روی اشک هایمان حساب کردهایم «یا راحم العبرات»
خدایا، ما فهممان لنگ میزند، میدانیم گرفتار بلاییم، اما راه برگشت را گم کردهایم. تو بدادمان برس «یا دلیل المتحیرین» خلاصمان کن از این آتش فراق مهدی و معافمان کن از دیدن سیاهی های دنیا و ندیدن صاحبمان...
«عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری»
📚 ۱. قصص/ ۵و۶
۲. به نقل از پیامبر، كمال الدين و تمام النعمة، شیخ صدوق، ج ۲، ص ۳۷۷
۳. رعد/۱۱
⇝ @Tahzibe_Nafs
✍امام علیه السلام فرمود :
خصلتهاى نيك زنان، خصلتهاى بد مردان است (اين خصلتها عبارتند از:) تكبر و ترس و بخل
1⃣ هنگامى كه زن متكبر باشد بيگانه را به خود راه نمىدهد
2⃣ و اگر بخيل باشد مال خود و همسرش را حفظ مىكند
3⃣ و اگر ترسو باشد از هر چيزى كه ممكن است به آبرو و عفت او صدمه بزند مىترسد (و از آن فاصله مىگيرد).
📚 نهج البلاغه حکمت ۲۳۴
⇝ @Tahzibe_Nafs
✨﷽✨
🔴دو چیز ناپایدار
✍امیرالمؤمنین علیّ علیه السلام فرموند: سزاوار نيست كه بنده خدا به دو خصلت اعتماد كند: تندرستی، و توانگری، زيرا در تندرستی ناگاه او را بيمار بينی، و در توانگری ناگاه او را تهيدست!.
آنچه را امام علیه السلام در این گفتار حکیمانه بیان فرموده همه یا غالب ما در طول عمر خود نمونههای متعددی از آن را دیده ایم؛ افرادی سالم، قوی پیکر و قهرمان را مشاهده کرده ایم که ناگهان به ما اطلاع دادند بیمار شده و در بستر بیماری افتاده و قادر به حرکت نیست. آری! انسان بسیار آسیب پذیر است، یک میکروب بسیار کوچک و از آن کوچکتر یک ویروس که با چشم مسلّح نیز به زحمت دیده میشود ممکن است انسانی را از پای درآورد.با این حال چگونه انسان مغرور میشود و چنین میپندارد که سلامتی او دائماً باقی و برقرار است و هر کاری از دستش برمی آید باید انجام دهد و به هرکس میخواهد ظلم و ستم روا دارد؟
اموال و ثروتهای کلان انسان نیز وضع بهتری از این ندارد؛ یک آتش سوزی مهیب، یک زلزله، یک خشکسالی، یک تلاطم در امور اقتصادی جهان، یک جنگ محلی یا جهانی ممکن است آنها را بر باد دهد، شب بخوابد در حالی که ثروتمندترین مردم جامعه خویش است، فردا به صورت فقیرترین افراد درآید.
مقصود امام علیه السلام از این گفتار حکیمانه هشداری است به همه انسانها که در زندگی دنیا گرفتار غفلت و غرور نشوند. هیچ چیز از دنیا برای هیچ کس در هیچ زمانی پایدار نیست و همه چیز در معرض زوال است آنچه باقی و پایدار میماند ذات پاک خداست و تمام کارهایی که برای او انجام میشود.
📚 شرح تازه و جامعی بر نهجالبلاغه،
آیت الله مکارم، ج ۱۵، ص۴۸۵، حکمت ۴۲۶
⇝ @Tahzibe_Nafs
🔴 تاثیر غذا بر تربیت
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: فرزندانتان را در رحم مادرانشان تربیت کنید.
سوال شد: این چه طور ممکن است، ای رسول خدا؟ فرمودند: با خوراندن غذای حلال ( به مادرانشان ).
📚 جُنگ مهدوی، ص ۱۳۲
⇝ @Tahzibe_Nafs