فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۷۰
لَقَدْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَأَرْسَلْنَا إِلَيْهِمْ رُسُلًا ۖ كُلَّمَا جَاءَهُمْ رَسُولٌ بِمَا لَا تَهْوَىٰ أَنْفُسُهُمْ فَرِيقًا كَذَّبُوا وَفَرِيقًا يَقْتُلُونَ ﴿٧٠﴾
البته ما از بنی اسرائیل [بر اطاعت از خدا و پیروی از موسی] پیمان گرفتیم و پیامبرانی به سوی ایشان فرستادیم؛ هرگاه پیامبری احکام و قوانینی که دلخواهشان نبود برای آنان می آورد، گروهی را تکذیب کرده و گروهی را می کشتند!! (۷۰)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧٠)
-در سورۀ بقره و اوايل همين سوره اشاره به پيمان مؤكدى كه خداوند از بنى اسرائيل گرفته بود شده است، در اين آيه بار ديگر اين پيمان را يادآورى كرده مىفرمايد: «ما پيمان (عمل به آنچه نازل كرديم) از بنى اسرائيل گرفتيم و پيامبرانى براى هدايت آنها و مطالبۀ وفاى به اين پيمان، به سوى آنان فرستاديم» (لَقَدْ أَخَذْنا مِيثاقَ بَنِي إِسْرائِيلَ وَ أَرْسَلْنا إِلَيْهِمْ رُسُلاً) .
سپس اضافه مىكند: آنها نه تنها به اين پيمان عمل نكردند، بلكه «هر زمان پيامبرى دستورى بر خلاف تمايلات و هوى و هوسهاى آنها مىآورد (به شديدترين مبارزه بر ضد او دست مىزدند) جمعى را تكذيب مىكردند و جمعى را كه با تكذيب نمىتوانستند از نفوذشان جلوگيرى كنند به قتل مىرساندند» (كُلَّما جاءَهُمْ رَسُولٌ بِما لا تَهْوى أَنْفُسُهُمْ فَرِيقاً كَذَّبُوا وَ فَرِيقاً يَقْتُلُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 540
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_700
🌹 #آیه_۷۰ #سوره_مائده
🌸 لَقَدْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بَنِيٓ إِسْرَآئِيلَ وَأَرْسَلْنَآ إِلَيْهِمْ رُسُلًا ۖ كُلَّمَا جَآءَهُمْ رَسُولٌ بِمَا لَا تَهْوَىٰٓ أَنْفُسُهُمْ فَرِيقًا كَذَّبُوا وَفَرِيقًا يَقْتُلُونَ
🍀 ترجمه: همانا ما از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم و پیامبرانی به سوی آنان فرستادیم؛ هرگاه پیامبری برایشان سخن و پیامی می آورد که مطابق میل آنها نبود، گروهی را تكذیب می كردند و گروهی را می كشتند.
🌷 #أَخَذْنَا: گرفتیم
🌷 #مِيثَاق: پیمان
🌷 #رُسُل: پیامبران
🌷 #فَرِيق: گروه
🌷 #كَذَّبُوا: تکذیب کردند
🌸 این آیه در مدینه نازل شده است. در سوره بقره و اوايل همين سوره اشاره به پيمان مؤكّدى كه #خداوند از بنى اسرائيل گرفته بود شده است، در اين آيه بار ديگر اين پيمان را يادآورى كرده مى فرمايد: «لَقَدْ أَخَذْنا مِيثاقَ بَنِي إِسْرائِيلَ وَ أَرْسَلْنا إِلَيْهِمْ رُسُلاً: همانا ما از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم و پیامبرانی به سوی آنان فرستادیم» خداوند تاریخ بنی اسرائیل را بارها در #قرآن تکرار می کند تا ما مسلمانان مانند آنها نشویم. بنی اسرائیل با پیامبران دشمنی می کردند چون سخن پیامبران مطابق میل و هواهای نفسانیشان نبود که در ادامه آیه می فرماید: «كُلَّما جاءَهُمْ رَسُولٌ بِما لا تَهْوى أَنْفُسُهُمْ فَرِيقاً كَذَّبُوا وَ فَرِيقاً يَقْتُلُونَ: هر گاه پیامبری برایشان سخن و پیامی می آورد که مطابق میل آنها نبود،گروهی را تکذیب می کردند و گروهی را می کشتند»
🔹 پیام های آیه ۷۰ سوره مائده 🔹
✅ #بنی_اسرائیل ، علاوه بر حضرت موسی علیه السلام ، پیامبران دیگری نیز داشتند.
✅ راه پیامبران مطابق تمایلات نفسانی نیست.
✅ ریشه ی تکذیب و کشتن پیامبران، هوای نفس بنی اسرائیل است.
✅ پیمان شکنی، پیامبرکشی، تکذیب و لجاجت از صفات بنی اسرائیل است.
✅ پیامبران در راه #خدا تا پای جان پیش می رفتند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#ضرب_المثل_قرآنی
آیه⬅️لِکُلِّ نَبأٍ مُسْتَقَر».
ترجمه⬅️هر خبری را وقت معینی اسـت.»
📖«سوره ي انعام، آیه ي 67»
🍒ضرب المثل⬅️👌هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌍اشارۀ قرآن و علم قرن²¹ از نا آرام و داغ بودن زمین 4میلیارد سال پیش!
«او کسي است که زمین را براي شما رام کرد بر پشت آن راه بروید و از روزي خداوند بخورید و اجتماع همه به سوي اوست.» (ملک/15)
زمین شتري ناآرام! که سپس رام و آرام شده! ذلول شتری که قبلاً ناآرام بوده بعداً رام شده! ( المفردات ج1ص330) (تاجالعروس ج29ص14)
سایتعلمي: زمین4میلیارد سال پیش، جرمي ناآرام و داغ بودهاست. با این حال، زندگي کمکم جاي پاي خودش را باز کرد و توسعه یافت.
سایتعلمي (2019)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
47.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹کلیپ تصویری: سورهی مبارکهٔ یس
🔸با صدای استاد معتز آقایی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ وَ مَآ أَنَاْ عَلَيْكُمْ بِحَفِيظٍ (هود/۸۶)
🔹(مال و سرمایهى حلالى كه) خداوند (براى شما) باقى گذارده (از مال و ثروتى كه در اثر كمفروشى بهدست مىآورید) برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید، و من نگهبان شما (بر حفظ ایمانتان و پذیرش این راه) نیستم.
🔸«بقیّت اللَّه» در این آیه به معناى درآمد و سودى است كه از یک سرمایهى حلال و خداپسندانه براى انسان باقى مىماند و صددرصد حلال است. امّا در روایات به هر وجود مباركى كه به ارادهى خداوند براى بشریّت باقى مىماند، «بقیة اللَّه» گفته مىشود. از جمله به سربازان مؤمنى كه پیروزمندانه از جبههى جنگ بر مىگردند، زیرا به ارادهى الهى باقى ماندهاند. به حضرت ولی عصر (عجّلاللَّهتعالىفرجهالشریف) نیز «بقیة اللَّه» مىگویند، چون آن وجود شریف به خواست خداوند براى هدایت مردم ذخیره و باقى نگهداشته شده است. ایشان روشنترین و کاملترین مصداق ذخیرهی الهی هستند که برای پیروزی نهایی حق بر باطل باقی ماندهاند.
🔸در روایات مىخوانیم كه یكى از نامها و اسامى مبارک آن حضرت «بقیة اللَّه» است و هیچکس بر مهدی (عج) سلام نمیکند مگر اینکه میگوید: «السلام علیک یا بقیة اللَّه فى ارضه». وقتى آن حضرت در مكّه ظهور نمایند، این آیه را تلاوت كرده و مىفرمایند: من ذخیرهی الهی و حجت او و جانشین او برای شما هستم.(کمال الدین، ج۱، ص۳۳۰)
❇️ از پيامهای آیه
▫️رزق اندک ولى حلال و پاک، بهتر از درآمدهاى بسیار، امّا حرام است. «بقیّت اللّه خیر»
▫️دنیا، فانى و آخرت باقى است، لذا آخرتگرایى بهتر از دنیاطلبى است. «بقیّت اللَّه خیر لكم»
▫️اگر كم فروشى نكنیم، مشتریان بیشتر و در نتیجه سود ما در آینده، زیادتر و گواراتر خواهد گردید. «بقیّت اللَّه خیر»
▫️كسى كه حرام را بهتر از حلال بداند، در ایمان خود شک كند. «ان كنتم مؤمنین»
▫️انسانها در عقاید خود آزادند و حتّى انبیا هم بر آنان تحمیلى ندارند. «و ما انا علیكم بحفیظ»
▫️اگر به خاطر حرامخوارى، دارایى و زندگیتان تباه شد، من ضامن نیستم. «و ما انا علیكم بحفیظ»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 شهود و گواهان در قیامت
✅ موضوعی که در ابتدای جلسهی روز چهارشنبه با توجه به آیات ۲۰ و ۲۱ سوره فصلت، مطرح شد.
🔹یکی از مسایل مهم در قیامت، مسئله شهود و گواهان مختلف است گرچه خداوند نیازی به شاهد ندارد ولی حال انسان طوری است که هرچه حضور شاهدان را بیشتر احساس کند بیشتر تحت تأثیر واقع میشود و برای تربیت و رشد و تعالی انسان و رعایت تقوای او در دنیا و اصلاح رفتار خود میتواند عامل مهمی باشد. از باب نمونه به این چند آیه، توجه نمایید:
🔸قیامت روز اقامه شهود است: یوم یقوم الاشهاد(مؤمن/۵۱)
➖اولین شاهد: خداوند(حج/۱۷، نساء/۱ و ۱۲۶)
➖دومین شاهد: انبیای الهی(نحل/۸۹، مائده/۱۱۷، نساء/۴۱)
➖سومین شاهد: امامان معصوم(ع)(بقره/۱۴۳)
➖چهارمین شاهد: ملائکه الهی(ق/۲۱)
➖پنجمین شاهد: زمین(زلزله/۴)
➖ششمین شاهد: خود انسان(اسراء/۱۴، انعام/۱۳۰)
➖هفتمین شاهد: اعضای بدن(نور/۲۴، یس/۶۵، فصلت/۲۰-۲۱)
➖هشتمین شاهد: اعمال(کهف/۴۹)
➖نهمین شاهد: زمان(ظاهراً در قرآن تصریح نشده ولی از امیرالمؤمنین (ع) و امام صادق(ع) روایت شده که فرمودند: هیچ روزی بر فرزند آدم نمیگذرد مگر اینکه به او میگوید: ای فرزند آدم! من روز تازهای هستم و بر تو گواهم، در من سخن خوب بگو و عمل نیک انجام ده، تا در قیامت به نفع تو گواهی دهم زیرا پس از این هرگز مرا نخواهی دید.(کافی، ج۲، ص۵۲۳) و در دعای ششم صحیفه سجادیه، امام سجاد(ع) میفرمایند: امروز، روز تازه و جدیدی است و در قیامت گواه اعمالی است که در آن انجام میدهیم.
⬅️ یادآوری: در خصوص هر یک از این گواهان، آیات دیگری نیز وجود دارد که به آن اشاره نکردیم. همچنین در خصوص سایر شاهدان و گواهان، دوستان عزیز میتوانند به کتب مربوط و ... مراجعه نمایند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✨﷽✨
«و اوست كسى كه باغهايى با داربست و بدون داربست و خرمابن و كشتزار با ميوه هاى گوناگون آن و زيتون و #انار شبيه به يكديگر و غير شبيه پديد آورد از ميوه آن چون ثمر داد بخوريد و حق [بينوايان از] آن را روز بهره بردارى از آن بدهيد و[لى] زياده روى مكنيد كه او اسرافكاران را دوست ندارد.»
(انعام-آیه ۱۴۱ )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
👂 👀 ⭕️اشارۀ قرآن به تشکیل شنوایی قبل از بینایی در جنین انسان !!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_اطاعت
🌠به آیه ۵۹ نساء « آیه #اطاعت » نام دادهاند ؛
زیرا مؤمنان را به #اطاعت از خدا، پیامبر صلىاللهعلیهوآله واولىالأمر فرمان دادهاست:
* یأَیُهَا الَّذینَ ءَامَنوا أطیعُوا الله و اَطیعُوالرّسول و اولی الاَمرِ مِنکُم فَاِن تَنازَعتُم فِی شَیء فَرُدُّهُ اِلی الله و الرّسول ..... *
🌅شیخ #طوسی می گوید :
#اطاعت در این آیه مطلق است و فقط اطاعت از #معصوم و کسی که از گناه مصون باشد ، به طور مطلق روا است ؛ بنابراین ،مقصود از #اولی_الامر باید معصوم باشد تا اطاعت او به طور مطلق روا باشد .
🌠وی هم چنین آورده است :
#عالمان امامیه اتفاق دارند در این که مقصود از اولی الامر ، #امامان از آل محمدند .
🌅بسیاری از روایات شیعه ، * #اولی_الامر * را به #امامان معصوم علیهم السلام تقسیم کرده است .
🌠در برخی روایات اهل #سنت نیز به #علی علیه السلام و در برخی به علی و حسن و حسین علیهم السلام #تفسیر شده است .
ادامه دارد....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۷۱
آرشیو :
وَحَسِبُوا أَلَّا تَكُونَ فِتْنَةٌ فَعَمُوا وَصَمُّوا ثُمَّ تَابَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ثُمَّ عَمُوا وَصَمُّوا كَثِيرٌ مِنْهُمْ ۚ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا يَعْمَلُونَ ﴿٧١﴾
وپنداشتند که عذاب و مجازاتی وجود ندارد؛ بنابراین [از دیدن واقعیات] کور و [از شنیدن حقایق و معارف] کر شدند، سپس [بعد از آگاهی و توبه کردن] خدا توبه آنان را پذیرفت. باز بسیاری از آنان کور و کر شدند! و خدا به آنچه انجام می دهند، بیناست. (۷۱)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧١)
-در اين آيه اشاره به غرور نابجاى آنها در برابر اين همه طغيان و جنايات كرده مىفرمايد: «با اين حال آنها گمان مىكردند كه بلا و مجازاتى دامنشان را نخواهد گرفت» (وَ حَسِبُوا أَلاّ تَكُونَ فِتْنَةٌ) .
و همانطور كه در آيات ديگر تصريح شده، خود را يك نژاد برتر مىپنداشتند و به عنوان فرزندان خدا از خود ياد مىكردند!
سر انجام اين غرور خطرناك و خود برتربينى همانند پردهاى بر چشم و گوش آنها افتاد و به خاطر آن «از ديدن آيات خدا نابينا و از شنيدن كلمات حق، كر شدند» ! (فَعَمُوا وَ صَمُّوا) .
اما به هنگامى كه نمونههايى از مجازاتهاى الهى و سر انجام شوم اعمال خود را مشاهده كردند، پشيمان گشتند و توبه كردند و متوجه شدند كه تهديدهاى الهى جدى است و آنها هرگز يك نژاد برتر نيستند «خداوند نيز توبۀ آنها را پذيرفت» (ثُمَّ تابَ اللّهُ عَلَيْهِمْ) .
ولى اين بيدارى و ندامت و پشيمانى ديرى نپاييد باز طغيان و سركشى و پشت پا زدن به حق و عدالت شروع شد، و ديگر بار پردههاى غفلت كه از آثار فرو رفتن در گناه است بر چشم و گوش آنها افكنده شد «و باز از ديدن آيات حق نابينا و از شنيدن سخنان حق كر شدند و اين حالت، بسيارى از آنها را فرا گرفت» (ثُمَّ عَمُوا وَ صَمُّوا كَثِيرٌ مِنْهُمْ) .
و در پايان آيه، با يك جملۀ كوتاه و پر معنى مىگويد: «خداوند هيچ گاه از اعمال آنها غافل نبوده و تمام كارهايى را كه انجام مىدهند مىبيند» (وَ اللّهُ بَصِيرٌ بِما يَعْمَلُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 541
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_701
🌹 #آیه_۷۱ #سوره_مائده
🌸 وَحَسِبُوٓا أَلَّا تَكُونَ فِتْنَةٌ فَعَمُوا وَصَمُّوا ثُمَّ تَابَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ثُمَّ عَمُوا وَصَمُّوا كَثِيرٌ مِنْهُمْ ۚ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا يَعْمَلُونَ
🍀 ترجمه: و گمان کردند كه عذاب و مجازاتی وجود ندارد؛ بنابراین [از دیدن واقعیّات] كور شدند و [از شنیدن حقایق و معارف] كر شدند، سپس [بعد از توبه كردن] خدا توبه آنان را پذیرفت. باز بسیاری از آنان كور و كر شدند! و خدا به آنچه انجام میدهند بیناست.
🌷 #حَسِبُوٓا: گمان کردند
🌷 #فِتْنَة: امتحان، بلا، گرفتاری
🌷 #فَعَمُوا: پس کور شدند
🌷 #صَمُّوا: کر شدند
🌷 #بَصِير: بینا
🌷 #بما_يَعْمَلُونَ: به آنچه انجام می دهند
🌸 این آیه در مدینه نازل شده است. در اين آيه اشاره به غرور نابجاى بنی اسرائیل در برابر تکذیب پیامبران و کشتن #پیامبران کرده که آنها فکر می کردند با اين همه طغیان و جنایتی که مرتکب شدند بلا و مجازاتى دامنشان را نخواهد گرفت که این آیه می فرماید: «وَ حَسِبُوا أَلاّ تَكُونَ فِتْنَةٌ: و گمان می کردند که بلا و عذابی وجود ندارد» بنی اسرائیل خود را #نژاد_برتر مى پنداشتند و به عنوان فرزندان خدا از خود ياد مى كردند! سرانجام اين غرور خطرناک و خود برتربينى باعث شد از ديدن نشانه های حق نابينا شوند و از شنيدن كلمات حقّ و معارف الهی كر شوند که می فرماید: «فَعَمُوا وَ صَمُّوا: پس کور شدند و کر شدند»
🌸 امّا به هنگامى كه نمونه هايى از مجازات هاى الهى و سرانجام شوم اعمال خود را مشاهده كردند، پشيمان گشتند و #توبه كردند و متوجّه شدند كه تهديدهاى الهى جدّى است و آنها هرگز يک نژاد برتر نيستند «ثُمَّ تابَ اللّهُ عَلَيْهِمْ: سپس #خداوند توبه آنان را پذیرفت» ولى اين پشيمانى زیاد طول نکشید و دوباره طغيان و سركشى کردند و باز از ديدن آيات حقّ نابينا و از شنيدن سخنان حقّ كر شدند که می فرماید: «ثُمَّ عَمُوا وَ صَمُّوا كَثِيرٌ مِنْهُمْ: باز بسیاری از آنان کور و کر شدند» و در پايان آيه، با يک جملۀ كوتاه و پر معنى مى فرمايد: «وَ اللّهُ بَصِيرٌ بِما يَعْمَلُونَ: و خداوند به آنچه انجام می دهند بیناست» #خداوند هیچ گاه از اعمال آنها غافل نیست و تمام کارهایی را که انجام می دهند می بیند.
🔹 پیام های آیه ۷۱ سوره مائده 🔹
✅ آزمایش و امتحان الهی عمومی است، هرگز از فتنه ها غافل نشویم.
✅ برای مدتی در خط مستقیم بودن مهم نیست،مهم عاقبت به خیر شدن است. بنی اسرائیل بعد از توبه تا مدتی در راه مستقیم بودند ولی دوباره منحرف شدند و سرکشی کردند.
✅ غرور و خودبرتربینی، #انسان را کور و کر و از شناخت راه صحیح و حقیقت محروم می سازد.
✅ #خداوند مهربان است ولی انسان بر انجام دادن گناه پافشاری می کند و لجاجت دارد.
✅ ایمان به اینکه #خداوند بر زندگی و اعمال ما هر لحظه ناظر است نقش مهمی در اینکه آدمی در راه مستقیم قدم بگذارد دارد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_مصطفی_اسماعیل
📖 سوره مبارکه علق (آیه ۳ تا ۵ )
🎵 مقام: رست
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 رویارویی صحنهها در قرآن /
🔹تقابل ایمان و کفر
🔸آثار ایمان به خدا و آثار بیایمانی: قرآن در آیات بسیاری، دو نوع جهانبینی و آثار عینی و عملی هر یک را در زندگی ترسیم نموده است. به ذکر نمونههایی از اینگونه آثار در قالب تقابل صحنهها با هم، توجه نمایید:
▫️هدایت(بقره/۲۵۷)، گمراهی(بقره/۲۵۷)
▫️بصیرت و روشنبینی(انعام/۱۲۲)، کوردلی(اعراف/۱۴۶)
▫️آرامش(انعام/۸۲، جن/۱۳)، اضطراب(طه/۱۲۴، نحل/۱۱۲)
▫️امید به آینده روشن(نساء/۱۰۴)، نومیدی(نساء/۱۰۴)
▫️طهارت باطنی(تغابن/۹)، رجس و پلیدی(انعام/۱۲۵)
▫️ترک تعلقات دنیوی(قصص/۸۰)، چشم دوختن به مظاهر فریبنده دنیا(بقره/۲۱۲)
▫️پناهندگی به خدای رحمان(مریم/۱۸)، دوستی گزیدن با شیطان(اعراف/۲۷)
▫️پندپذیری(نحل/۷۹، بقره/۲۳۳، نمل/۸۱)، بیاعتنایی به پندها(یونس/۱۰۱، بقره/۶، سبأ/۴۳، احقاف/۳)
▫️استقامت و پایمردی(آلعمران/۱۷۳)، ترس(انفال/۱۲)
▫️یقین به روز جزا(شوری/۱۸)، تردید در روز جزا(تغابن/۷)
▫️گشوده شدن درهای رحمت و برکات الهی(اعراف/۹۶)، مسدود شدن درهای رحمت(اعراف/۴۰)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌬﷽༅࿐ྀུ༅💗
🌹 اوصاف مخبتین در کلام وحی🌹
1️⃣ بصیرت 👁
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»
اما آنان که به خدا ایمان آورده و به اعمال صالح پرداختند و به درگاه خدای خود خاضع و خاشع گردیدند آنها البته اهل بهشت جاویدند که در آن بهشت متنعّم ابدی خواهند بود. "هود۲۳"
2️⃣ انجام مناسک حج 🕋
«وَلِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنَا مَنْسَكًا لِيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَىٰ مَا رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَإِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا وَبَشِّرِ الْمُخْبِتِينَ»
و ما برای هر امتی شریعت و معبدی مقرر فرمودیم تا به ذکر نام خدا پردازند که آنها را از بهائم (یعنی گاو و گوسفند و شتر) روزی داد پس خدای شما خدایی است یکتا، همه تسلیم (فرمان) او باشید، و تو (ای رسول ما) متواضعان و مطیعان را (به سعادت ابدی) بشارت ده. "حج ۳۴"
3️⃣ اقامه نماز ؛ پرداخت زکات و صبر و استقامت و مصیبت ها🤲🏻📿
«الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلَىٰ مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلَاةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ»
آنهایی که چون یاد خدا شود دلهاشان هراسان شود و (در راه او) هر چه مصیبت بینند صبور باشند و نماز به پا دارند و از آنچه روزیشان کردیم انفاق کنند. "حج ۳۵"
4️⃣ دارای علم و دانش 👨🏻🎓
«مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالْأَعْمَىٰ وَالْأَصَمِّ وَالْبَصِيرِ وَالسَّمِيعِ هَلْ يَسْتَوِيَانِ مَثَلًا أَفَلَا تَذَكَّرُونَ»
حال این دو گروه (کفر و ایمان) در مثل به شخص کور و کر و شخص شنوا و بینا مانند است، آیا حال این هر دو شخص یکسان است؟! پس چرا متذکر نمیشوید؟! "هود۲۴"
5️⃣ هدایت از جانب خدا به صراط مستقیم 🎇
«وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَيُؤْمِنُوا بِهِ فَتُخْبِتَ لَهُ قُلُوبُهُمْ وَإِنَّ اللَّهَ لَهَادِ الَّذِينَ آمَنُوا إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ» و تا آنکه اهل علم و معرفت به یقین بدانند که این آیات قرآن به حق از جانب پروردگار تو نازل گردیده که بدان ایمان آورند و دلهاشان پیش او خاضع و خاشع شود، و البته خدا اهل ایمان را به راهی راست هدایت خواهد کرد."حج ۵۴"
6️⃣ خلود در بهشت 💐
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»
اما آنان که به خدا ایمان آورده و به اعمال صالح پرداختند و به درگاه خدای خود خاضع و خاشع گردیدند آنها البته اهل بهشت جاویدند که در آن بهشت متنعّم ابدی خواهند بود. "هود۲۳"
🌺
༅࿐ྀུ༅ ❁ ༅࿐ྀུ༅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh