فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۷۶
يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلَالَةِ ۚ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَلَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَكَ ۚ وَهُوَ يَرِثُهَا إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهَا وَلَدٌ ۚ فَإِنْ كَانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثَانِ مِمَّا تَرَكَ ۚ وَإِنْ كَانُوا إِخْوَةً رِجَالًا وَنِسَاءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ ۗ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ ﴿١٧٦﴾
از تو درباره کلاله [یعنی میراث برادران و خواهران] فتوا میخواهند، بگو: خدا درباره کلاله به شما فتوا می دهد: اگر مردی که فرزند ندارد، از دنیا برود وبرای او خواهری باشد، نصف میراثی را که از او به جا مانده خواهر به ارث می برد، و اگر خواهری از دنیا برود و وارثش فقط یک برادر باشد، همه میراث به جا مانده خواهر را برادرش به ارث می برد، و اگر خواهران میّت دو نفر باشند، دو سوم میراث به جا مانده را ارث می برند، و اگر خواهران و برادران متعدد باشند، سهم ارث برای مرد مانند دو زن است. خدا [احکامش را] برای شما بیان می کند تا گمراه نشوید؛ و خدا به همه چیز داناست. (۱۷۶)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٧٦))
شأن نزول:
از «جابر بن عبد اللّه انصارى» چنين نقل كردهاند كه مىگويد: من شديدا بيمار بودم، پيامبر صلّى اللّه عليه و آله به عيادت من آمد و در آنجا وضو گرفت و از آب وضوى خود بر من پاشيد، من كه در انديشۀ مرگ بودم به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله عرض كردم: وارث من فقط خواهران منند، ميراث آنها چگونه است؟
اين آيه كه آيۀ فرائض نام دارد نازل شد و ميراث آنها را روشن ساخت. و به عقيدۀ بعضى اين آخرين آيهاى است كه در بارۀ احكام اسلام بر پيامبر صلّى اللّه عليه و آله نازل شده.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 483
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
اين آيه مقدار ارث برادران و خواهران را بيان مىكند، و همانطور كه در اوايل اين سوره در تفسير آيۀ ١٢ گفتيم در بارۀ ارث خواهران و برادران، دو آيه در قرآن نازل شده است يكى همان آيۀ ١٢ كه ناظر به برادران و خواهران «مادرى» است،
و ديگر آيۀ مورد بحث كه در بارۀ خواهران و برادران «پدرى و مادرى» يا «پدرى تنها» سخن مىگويد، مىفرمايد: «از تو در اين باره سؤال مىكنند، بگو: خداوند حكم كلاله (برادران و خواهران را) براى شما بيان مىكند » (يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَةِ) .
سپس به چندين حكم اشاره مىنمايد:
١- «هر گاه مردى از دنيا برود و فرزندى نداشته باشد و يك خواهر داشته باشد نصف ميراث او به آن يك خواهر مىرسد» (إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ فَلَها نِصْفُ ما تَرَكَ) .
٢-و اگر زنى از دنيا برود «و فرزندى نداشته باشد و يك برادر (برادر پدر و مادرى يا پدرى تنها) از خود به يادگار بگذارد تمام ارث او به يك برادر مىرسد» (وَ هُوَ يَرِثُها إِنْ لَمْ يَكُنْ لَها وَلَدٌ) .
٣- «اگر كسى از دنيا برود و دو خواهر از او به يادگار بماند دو ثلث از ميراث او را مىبرند » (فَإِنْ كانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثانِ مِمّا تَرَكَ) .
٤- «اگر ورثۀ شخص متوفى، چند برادر و خواهر باشند (از دو نفر بيشتر) تمام ميراث او را در ميان خود تقسيم مىكنند بطورى كه سهم هر برادر دو برابر سهم يك خواهر شود» (وَ إِنْ كانُوا إِخْوَةً رِجالاً وَ نِساءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ) .
در پايان آيه مىفرمايد: «خداوند اين حقايق را براى شما بيان مىكند تا گمراه نشويد و راه سعادت را بيابيد (و حتما راهى را كه خدا نشان مىدهد راه صحيح و واقعى است) زيرا به هر چيزى دانا است» (يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَ اللّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ) .
پايان سورۀ نساء
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 484
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_630
🌹 #آیه_176 #سوره_نساء
🌹 آیه پایانی سوره نساء
🌸 يَسْتَفْتُونَكَ قُلْ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَةِ إِنِ امْرُؤٌاْ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَلَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَكَ وَهُوَ يَرِثُهَا إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهَا وَلَدٌ فَإِنْ كَانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهَا الثُّلثَانِ مِمَّا تَرَكَ وَإِنْ كَانُوا إِخْوَةً رِجَالاً وَ نِسَاءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيم
ٌ
🍀 ترجمه: (اى پیامبر!) از تو درباره کلاله فتوا مى خواهند، بگو: خداوند درباره ى (ارث) كلاله به شما چنین فتوا مى دهد كه: اگر مردى بمیرد و فرزندى نداشته باشد ولى خواهرى داشته باشد، نصف آنچه به جا گذاشته از آنِ خواهر است و او نیز از خواهرش اگر فرزندى نداشته باشد همه اموال را ارث مى برد و اگر دو خواهر باشند، دو سوّم دارایى به جامانده را ارث مى برند و اگر چند برادر و خواهر باشند سهم ارث برای مرد مانند دو زن است. خداوند احكام را براى شما بیان مى كند تا گمراه نشوید و خداوند به همه چیز دانا است.
🌷 #کلالة: در اين آیه منظور برادران و خواهران
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. از جابر بن عبد اللّه انصارى چنين نقل كرده اند كه مى گويد: من شديداً بيمار بودم، پيامبر صلّى اللّه عليه و آله به عيادت من آمد من كه در فكر مرگ بودم به پيامبر عرض كردم: وارث من فقط خواهران من هستند، ميراث آنها چگونه است؟ اين آيه كه #آيه_فرايض نام دارد نازل شد و ميراث آنها را روشن ساخت.
🌸 اين آيه مقدار #ارث برادران و خواهران را بيان مى كند و ارث بردن خواهر و برادر مربوط به زمانی است که میت فرزندی نداشته و پدر و مادرش هم از دنیا رفته باشند. درباره ارث خواهران و برادران، دو آيه در #قرآن نازل شده است يكى آيه ١٢ سوره نساء كه ناظر به برادران و خواهران «مادرى» است اما در آيه 176 سوره نساء درباره خواهران و برادرانى است که از یک پدر و مادر متولد شدن یا فقط پدرشان یکی است که این آیه به پیامبر می فرماید: يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَةِ: از تو درباره کلاله فتوا می خواهند، بگو خداوند درباره ارث کلاله به شما فتوا می دهد.
1⃣ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ فَلَها نِصْفُ ما تَرَكَ: اگر مردی بمیرد و فرزندی نداشته باشد ولی خواهری داشته باشد، نصف آنچه به جا گذاشته از آن خواهر است.
2⃣ وَ هُوَ يَرِثُها إِنْ لَمْ يَكُنْ لَها وَلَدٌ: و او نیز از خواهرش اگر فرزندی نداشته باشد همه اموال را ارث می برد. یعنی اگر زنی از دنیا برود و فرزندی نداشته باشد و فقط یک برادر ( برادر از پدر و مادری یا پدری تنها ) داشته باشد تمام ارث او به برادر می رسد.
3⃣ فَإِنْ كانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثانِ مِمّا تَرَكَ: و اگر دو خواهر باشند دو سوم دارایی به جا مانده را ارث می برند یعنی هر کدام یک سوم که مجموع آن دو سوم است به شرطی که مرد میت فرزندی ندارد و دو خواهر فقط داشته باشد.
4⃣ وَ إِنْ كانُوا إِخْوَةً رِجالاً وَ نِساءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ: و اگر چند برادر و خواهر باشند سهم ارث برای مرد مانند دو زن است.
🔴 چرا سهم مرد دو برابر زن است؟
- هزینه های #زندگی بر عهده مرد است حتی اگر زن ثروت بسیار زیادی داشته باشد باز مخارج زندگی بر عهده مرد است. تأمين مسکن ، خوراک و پوشاک بر عهده مرد است و زن مسئولیتی در قبال آن ندارد. مرد باید به زن #نفقه دهد و تمام مخارج زندگی زن بر عهده ی مرد است. علاوه بر آن در دین اسلام و بر اساس آیه 4 سوره نساء و بر خلاف آنچه که بعضی ها فکر می کنند که هنگام طلاق مرد باید مهریه بدهد اما مهریه باید هنگام ازدواج توسط مرد به زن داده شود. همچنین جهاد بر عهده مردان است و بر زنان واجب نیست. بر اساس حکمت خداوند و بر اساس این نکات، ارث مرد دو برابر زن است و اگر ارث مرد و زن برابر باشد منصفانه نیست زیرا مرد در طول زندگی هزینه های زیادی بر عهده اوست که این هزینه ها بر عهده زن نیست.
🌸 حتماً راهى را كه #خدا نشان مى دهد راه صحيح و واقعى است و در پایان آیه می فرماید: يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَ اللّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ: خداوند احکام را برای شما بیان می کند تا گمراه نشوید و خداوند به همه چیز داناست.
🔹 پيام های آیه 176 سوره نساء 🔹
✅ وظیفه ى #مردم، براى یادگیرى مسایل و احكام دینى، رجوع به رهبران دینى است.
✅ #دین براى دنیاى مردم برنامه دارد. موضوع ارث از یک جهت موضوعى اقتصادى و از جهتى موضوعى خانوادگى است و دین به لحاظ هر دو جهت، براى آن احكامى مقرّر داشته است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
We cannot even make a wing of a gnat at the perfection our creator gas made
👌👌 "ما حتي نميتوانیم بال یک #مگس مانند آنچه خالقمان آفریده است، خلق کنیم"
🌎پرفسور لاورنس براون
══════┅┄
يَا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ لَن يَخْلُقُوا ذُبَاباً وَلَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَإِن يَسْلُبْهُمُ الذُّبَابُ شَيْئاً لَّا يَسْتَنقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَالْمَطْلُوبُ(حج/73)
📜اىمردم! مثلي زده شده، پس بهآن گوش فرا دهيد، همانا كسانىكه بجاى خداى يكتا مىخوانيد، #هرگز_نمىتوانند_مگسىبيافرينند هرچند براي اين كار اجتماع كنند، و اگر آن مگس چيزي از آنان بربايد، نمىتوانند از او بازستانند، طالب و مطلوب هر دو ناتوانند!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_سید_مصطفی_حسینی
📖 سوره مبارکه طارق
#مقام_نهاوند
👌به سبک استاد منشاوی
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد _(ص)
#قسمت_سی_چهار
📚داستانهایی از فتح مکه
#قسمت_اول
🦋خواب ديدن پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم🦋
🌻سال ششم هجرت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در مدينه خوابى ديد كه آن را براى ياران چنين بازگو فرمود:
🌱خواب ديدم به اتفاق يارانم براى انجام مناسك عمره، وارد مكه مىشويم.
و مطابق بعضى از روايات فرمود:
🌻خواب ديدم خداوند به من امر كرد كه براى مناسك عمره به مكه بروم.
يارانش همگى از اين رويا، شادمان شدند.
🌱و نظر به اين كه بعضى تصور مىكردند تعبير اين خواب در همان سال ششم هجرت واقع مىشود، ولى مشركان در آن سال، مانع رفتن پيامبر و ياران او به مكه شدند، شك و ترديد در دل افراد ضعيف الايمان به وجود آمد كه چرا خواب پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم تعبير درست نداشته است؟ و منافقين، آشكارا اعتراض كردند كه: چرا اين وعده عملى نشد؟!
🌻پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به آنها فرمود: مگر من به شما قول دادم كه همين امسال تعبير خواب، محقق مىشود؟!
🌱آيه 27 سوره فتح در صدق اين رؤيا نازل شد، كه صبر كنيد طولى نمىكشد تعبير آن، محقق مىيابد، آغاز اين آيه چنين است:
📖لَقَد صدَقَ اللهُ رسُولَهُ الرُّؤيا بِالحَقِّ لَتَدخُلَنَّ المَسجِدَ الحَرامَ اءنْ شاءَ اللهُ؛
🌻خداوند آن چه را به پيامبرش در عالم خواب نشان داد راست بود، به طور قطع همه شما به خواست خدا وارد مسجد الحرام مىشويد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در قرآن، دو بار دميدن در صور مطرح شده است؛ يكى براى انقراض دنيا و ديگرى براى برپايى قيامت.
مراد از نفخ صور در اين آيه، دميده شدن در صور براى بار دوم و زنده شدن مردگان است.
🔵 «اجداث» جمع «جدث» به معناى قبر است. «يَنْسِلُونَ» از «نسلان» به معناى رفتن با سرعت و كلمه «مرقد» اسم مكان از «رقاد» به معناى محلّ استراحت و مراد از آن در اينجا قبر است.
🌕 امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
جمله «هذا ما وَعَدَ الرَّحْمنُ وَ صَدَقَ الْمُرْسَلُونَ»،
🌺👇 كلام
#فرشتگان_به_اهل_قيامت است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌺 راه مقابله با وسوسههای شیطان در #قرآن
✍ وَإِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ ۖ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
📖 سوره مبارکه #فصلت/36
و هرگاه وسوسه هایی از شیطان متوجه تو گردد،از خدا پناه بخواه که او شنونده و داناست .
❓ در برابر وسوسه های شیطان چه کارهایی باید انجام دهیم ؟ در مسیر دور ودرازی که انسان به سوی سعادت وجلب رضای خدا دارد ،گردنه های صعب العبوری است که شیاطین در آنجا کمین کرده اند ،واگر انسان تنها بماند ،هرگز توانایی پیمودن این راه را ندارد . باید دست به دامن لطف الهی بزند وباتکیه وتوکل براو ،این راه پر خطر را طی کند و هرگاه طوفان شدید وشدید تر شد ،او به سایه لطف خداوند بیشتر پناه ببرد .
در حدیثی می خوانیم :کسی از دیگری بدگویی کرد وآتش خشم در دل او برافروخته شد. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند :من سخنی می دانم که اگر مرد خشمگین آن را بگوید ،خشمش فرو می نشیند و آن « اعوذ بالله من الشیطان الرجیم » است . مرد خشمگین عرض کرد : آیا فکر می کنید من دیوانه ام ( وشیطان در وجود من رفته است )؟
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به قرآن استناد فرمود و این آیه را تلاوت کرد : اشاره به این که طوفان غضب ،از وسوسه های شیطان است ،همان گونه که طوفان شهوت وهوس هم یکی از این وسوسه هاست.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
29.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😳 #عجایب_قرآن
این قسمت:
🌗 سقف محفوظ 🌒
🤲...الله اکبر...🤲
ببینید چگونه اتمسفر زمین مثل یک سپر محافظتی از ما در برابر انواع خطرات محافظت میکند و اگر نبود...😱
#یادآورینعمتها_انسانراعاشقخدامیکند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
یک حبه نور
سَلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ
بالاخره یه روز میاد که بهت میگم دیگه روزای تلخ تموم شد، از این به بعد به خاطر اونهمه صبوری که کردی تمام امنیتها و آرامشهای دنیا مال توئه.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#سبک_زندگی_قرآنی
🍂 خوی فرعونی را بشناسید. 🍂
🔶وَقَالَ فِرْعَوْنُ يَا أَيُّهَا الْمَلَأُ مَا عَلِمْتُ لَكُم مِّنْ إِلَهٍ غَيْرِي فَأَوْقِدْ لِي يَا هَامَانُ عَلَي الطِّينِ فَاجْعَل لِّي صَرْحاً لَّعَلِّي أَطَّلِعُ إِلَي إِلَهِ مُوسَي وَإِنِّي لَأَظُنُّهُ مِنَ الْكَاذِبِينَ
(قصص/٣٨)
⚡️ ترجمه :
وفرعون گفت: اى بزرگان قوم! (اگرچه) من جز خودم معبودى براى شما نمى شناسم (امّابراى تحقيق بيشتر) اى هامان! براى من آتشى بر گِل بيفروز (و آجر تهيه كن) پس برجى بلند براى من بساز، شايد (به واسطه ى بالا رفتن از آن) به خداى موسى دست يابم. و همانا من او را از دروغگويان مى پندارم.
❌ شیوه ی فرعونیان این است که برای منحرف کردن افکار عمومی، یک جنجال و حاشیه درست می کنند تا مردم سرگرم به آن شده و از مسئله اصلی غافل شوند.
💥فرعون برای مشغول کردن مردم از توجه به دعوت حضرت موسی، ایده ساختن برج را داد.
💥طاغوتها و مستکبران، برای عوام فریبی، ژست تحقیق و بررسی نیز به خود می گیرند تا خود را موجه نشان دهند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#تبلیغ⚠️
#اعراف /184 📖
🥀مفسران اسلامی چنین نقل کرده اند که پیامبر صلی الله علیه و آله هنگامی که در مکه بود ، شبی بر کوه صفا بر آمد و مردم را به سوی توحید و یکتا پرستی دعوت نمود .
🍃مخصوصا تمامی طوایف قریش را صدا زد و آنها را از مجازات الهی بر حذر داشت تا مقدار زیادی از شب گذشت ، بت پرستان مکه گفتند : ان صاحبهم قد بات لیلا بصورت الی الصباح ؛ رفیق ما دیوانه شده ، از شب تا صبح نعره می کشد .
🥀در این موقع آیه نازل شد و به آنها در این زمینه پاسخ دندان شکنی داد .
📚 أَوَلَمْ يَتَفَكَّرُوا ۗ مَا بِصَاحِبِهِم مِّن جِنَّةٍ ۚ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ مُّبِينٌ
🥀آیا فکر نکردند که همنشین آنها [= پیامبر ]هیچ گونه (اثرى از) جنون ندارد؟! (پس چگونه چنین نسبت ناروایى به او مى دهند؟!) او فقط بیم دهنده اى روشنگر است. (که مردم را متوجّه وظایفشان مى سازد).
(اعراف/184)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥عاقبت آسیه همسر فرعون حسب تعبیر قرآن...
✨سوره تحریم آیه ۱۱ با صوت زیبای استاد عبدالباسط
🌿هنگامى كه آسيه، (همسر فرعون) معجزه حضرت موسى را ديد، به او ايمان آورد و فرعون، به كيفر اين كار، دست و پايش را به زمين ميخكوب كرد و او را زير آفتاب سوزان قرار داد. هنگامى كه آسيه آخرين لحظههاى عمر خود را مىگذرانيد، دعايش اين بود، «رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتاً فِي الْجَنَّةِ» «1»
لازم نيست الگو، پيامبر يا امام معصوم باشد و لازم نيست سابقه توحيدى داشته باشد. زن فرعون، نه معصوم بود و نه موحّد، بلكه با ديدن معجزه موسى ايمان آورد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى>
🍁 آسانى کارها برای خدا در تکوین >
👈ب. #تدبیر_منظم_و_آگاهانه
#آفرینش_و_حیات_انسانها
🌀خداوند، آفرینش انسان را از #خاک، سپس از نطفه و باردار شدن زنان و کوتاهى یا بلندى #عمر بنىآدم را بر خود آسان دانسته است:
* واللّهُ خَلَقَکُم مِن تُرابٍ ثمَّ مِن نُطفَةٍ ثمَّ جَعَلَکُم اَزواجًا و ما تَحمِلُ مِن اُنثی و لا تَضَعُ الّا بِعِلمِهِ و ما یُعَمَّرُ مِن مُعَمّرِ و لا یُنقَصُ مِن عُمُرِهِ الّا فِی کتابِ اِنَّ ذالِکَ علی الله یَسیر * ( فاطر ۱۱ )
🔸 قرآن #اعطای فرزند را به پیرزنی نازا و شوهری فرتوت ( حضرت #زکریا و همسرش ) بر خداوند آسان و #هموار می شمرد :
* قال ربّ انّی یکون لی علم و کانت امراتی عاقرا و قد بلغت من الکبر عتیّا * قال کذالک قال ربّک هو علی هیّن * ( مریم ۸ و ۹ )
🌀و اعطای #فرزند به زنی باکره و بی شوهر ( حضرت #مریم علیها السلام ) را نیز آسان می داند :
* قالت انّی یکون لی علم و لم یمسسنی بشر و لم اک بغیّا * قال کذالک قال ربّک هو علی هیّن * ( مریم ۲۰ و ۲۱ )
👈ج. #علم_خدا
🔸آگاهى به آنچه در #آسمانها و زمین وجود دارد و تدوین آن در کتاب، بر خداوند #آسان است:
* ألمتَعلَم أنّ اللّهَ یَعلمُ ما فى السَّماءِ و الأرضِ إنّ ذلِکَ فى کِتـبٍ إنّ ذلکَ عَلى اللّه یسیر * ( حج ۷۰ )
🌀همه #مصیبتها در زمین و در وجود شما ، پیش از پیدایش ، در کتابی وجود دارد و آن بر #خدا آسان است :
* ما اصاب من مصیبه فی الارض و لا فی انفسکم الّا فی کتاب من قبل ان نبراها انّ ذالک علی الله یسیر * ( حدید ۲۲ ) .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۱
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ۚ أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعَامِ إِلَّا مَا يُتْلَىٰ عَلَيْكُمْ غَيْرَ مُحِلِّي الصَّيْدِ وَأَنْتُمْ حُرُمٌ ۗ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ مَا يُرِيدُ ﴿١﴾
ای اهل ایمان! به همه قراردادهایِ [ فردی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نذر، عهد و سوگند] وفا کنید. [گوشتِ] چهارپایان جز آنچه [در آیات بعد، حُرمتش] بر شما خوانده می شود برایتان حلال است، [و توجه داشته باشید که] نباید شکار را در حالی که مُحرم [به احرام حج و عمره] هستید، حلال بشمارید؛ یقیناً خدا آنچه را بخواهد [بر پایه علم و حکمتش و بر اساس رعایت مصلحت شما] حکم می کند. (١)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💐سورۀ مائده
اين سوره در «مدينه» نازل شده و ١٢٠ آيه است.
🌴محتواى سوره:
اين سوره محتوى يك سلسله از معارف و عقايد اسلامى و يك سلسله از احكام و وظايف دينى است.
در قسمت اول به مسألۀ ولايت و رهبرى بعد از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و مسألۀ تثليث مسيحيان و قسمتهايى از مسائل مربوط به قيامت و رستاخيز و بازخواست از انبياء در مورد امتهايشان اشاره شده است.
و در قسمت دوم، مسأله وفاى به پيمانها، عدالت اجتماعى، شهادت به عدل و تحريم قتل نفس (و به تناسب آن داستان فرزندان آدم و قتل هابيل بوسيلۀ قابيل) و همچنين توضيح قسمتهايى از غذاهاى حلال و حرام و قسمتى از احكام وضو و تيمم آمده است.
و نامگذارى آن به «سورۀ مائده» به خاطر اين است كه داستان نزول مائده ١براى ياران مسيح در آيۀ ١١٤ اين سوره ذكر شده است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 485
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم اللّه الرحمن الرحيم
(آيه ١) -لزوم وفا به عهد و پيمان!
بطورى كه از روايات اسلامى و سخنان مفسران بزرگ استفاده مىشود، اين سوره آخرين سوره (و يا از آخرين سورههايى) است كه بر پيامبر صلّى اللّه عليه و آله نازل شده است.
در اين سوره-به خاطر همين موقعيت خاص-تأكيد روى يك سلسله مفاهيم اسلامى و آخرين برنامههاى دينى و مسألۀ رهبرى امت و جانشينى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله شده است و شايد به همين جهت است كه با مسألۀ لزوم وفاى به عهد و پيمان، شروع شده، و در نخستين جمله مىفرمايد: «اى افراد با ايمان به عهد و پيمان خود وفا كنيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ) .
تا به اين وسيله افراد با ايمان را ملزم به پيمانهايى كه در گذشته با خدا بستهاند و يا در اين سوره به آن اشاره شده است بنمايد.
جملۀ فوق دليل بر وجوب وفا به تمام پيمانهايى است كه ميان افراد انسان با يكديگر، و يا افراد انسان با خدا، بطور محكم بسته مىشود، و به اين ترتيب تمام پيمانهاى الهى و انسانى و پيمانهاى سياسى و اقتصادى و اجتماعى و تجارى و زناشويى و مانند آن را در بر مىگيرد و يك مفهوم كاملا وسيع دارد، حتى عهد و پيمانهايى را كه مسلمانان با غير مسلمانان مىبندند نيز شامل مىشود.
در اهميت وفاى به عهد در نهج البلاغه در فرمان مالك اشتر چنين مىخوانيم: «در ميان واجبات الهى هيچ موضوعى همانند وفاى به عهد در ميان مردم جهان-با تمام اختلافاتى كه دارند-مورد اتفاق نيست به همين جهت بتپرستان زمان جاهليت نيز پيمانها را در ميان خود محترم مىشمردند زيرا عواقب دردناك پيمان شكنى را دريافته بودند» .
سپس به دنبال دستور وفاى به پيمانها كه تمام احكام و پيمانهاى الهى را شامل مىشود يك سلسله از احكام اسلام را بيان كرده، كه نخستين آن حلال بودن گوشت پارهاى از حيوانات است، مىفرمايد: «چهارپايان (يا جنين آنها) براى شما حلال شده است» (أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعامِ)
١. سپس در ذيل آيه دو مورد را از حكم حلال بودن گوشت چهارپايان استثناء كرده، مىفرمايد: «به استثناى گوشتهايى كه تحريم آن به زودى براى شما بيان مىشود» (إِلاّ ما يُتْلى عَلَيْكُمْ) .
«و به استثناى حال احرام (براى انجام مناسك حجّ يا انجام مناسك عمره) كه در اين حال صيد كردن حرام است» (غَيْرَ مُحِلِّي الصَّيْدِ وَ أَنْتُمْ حُرُمٌ) .
و در پايان مىفرمايد: «خداوند هر حكمى را بخواهد صادر مىكند» (إِنَّ اللّهَ يَحْكُمُ ما يُرِيدُ) . يعنى، چون آگاه از همه چيز و مالك همه چيز مىباشد هر حكمى را كه به صلاح و مصلحت بندگان باشد و حكمت اقتضا كند تشريع مىنمايد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 486
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🦋 معرفی سوره مائده
🌸 این سوره پنجمین سوره قرآن کریم است و از لحاظ ترتیب نزول ، صد و سیزدهمین سوره ای است که بر پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده است. سوره هایی که در مکه نازل شدند را سوره های #مکی و سوره هایی که در مدینه نازل شدند را سوره های #مدنی می نامند، سوره مائده به دلیل اینکه در مدینه نازل شده است را سوره مدنی می نامند و یکی از سوره های بزرگ قرآن است و شامل 120 آیه و 2842 کلمه و 12207 حرف است. این سوره در جزء 6 و 7 قرآن آمده است.
✅ چرا نام این سوره #مائده است؟
- مائده به معنای سفره غذا یا خود غذاست. این سوره به خاطر دعای حضرت عیسی علیه السلام برای نزول مائده ی آسمانی که در آیه 114 آمده ، مائده نامیده شده است. نام های دیگر این سوره هم عقود به معنای پیمان ها و قرار دادها و منقذه به معنای نجات دهنده است.
🔴 #احکام_سوره
- از جمله احکامی که در این سوره بیان شده است: احکام حلال یا حرام بودن گوشت حیوانات - حلال بودن غذای اهل کتاب - حلال بودن نکاح زنان مؤمنه و اهل کتاب - در چه مواردی می توان به جای وضو تیمم کرد - چگونگی انجام دادن وضو - شرایط آمرزش گناه - آیه قصاص در تورات - تحریم قتل - حرام نکردن طعام های حلال و پاکیزه - آیه قسم نخوردن و کفاره آن - دوری کردن از مشروبات حرام ، قمار و بت پرستی- حرام بودن صید در حال احرام - حلال بودن صید دریا در حال احرام - حرمت کعبه و ماه حرام - وصیت و گرفتن شاهد
🔴 #قصه_های_سوره:
از جمله داستان هایی که در این سوره آمده است: داستان موسی و قوم او به هنگام وارد شدن به سرزمین جدید و چهل سال سرگردانی - داستان هابیل و قابيل - در مورد حضرت عیسی و معجزات او - داستان نزول مائده آسمانی
🌸 مباحث دیگری در زمینه مسأله ولايت و رهبری بعد از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و مسأله تثبيت ( خدايان سه گانه مسیحیت ) و به قیامت و باز خواست از انبیا در مورد امت هایشان و به مسأله وفاى به پیمان ها و عدالت اجتماعی اشاره شده است. و بیشترین خطاب یا أيها الذين ءامنوا در اين سوره یعنی 16 مرتبه آمده است. از آیات مشهور این سوره، آیه اکمال و آیه تبلیغ است که به واقعه غدیر و اعلام جانشینی امام علی علیه السلام مربوط اند و آیه ولایت که در شأن امام على عليه السلام نازل شده است.
🦋 فضيلت سوره مائده
🌸 ابی بن کعب از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کند که ایشان فرمود: هر کسی که سوره «مائده» را قرائت نماید، به تعداد همه یهودیان و نصارا که در این دنیا نفس کشیده اند، ده حسنه به او داده می شود و ده گناه از گناهان او پاک می گردد و ده درجه به درجاتش افزوده می گردد. ( کتاب مجمع البیان جلد2 )
🌸 امام محمد باقر علیه السلام فرمودند: کسی که سوره مائده را در هر روز پنجشنبه بخواند، ایمانش به ظلم و ستم پوشیده نگردد و کسی را با پروردگارش شریک نسازد.
(مجمع البیان جلد2 )
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ هَمَّ قَوْمٌ أَن يَبْسُطُواْ إِلَيْكُمْ أَيْدِيَهُمْ فَكَفَّ أَيْدِيَهُمْ عَنكُمْ وَاتَّقُواْ اللّهَ وَعَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ (۱۱ مائده)
وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنتُمْ عَلَىَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (۱۰۳آل عمران)
🌸 اگر کسی با ایمان این آیات 11 سوره مائده و 103 آل عمران را با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بنویسد و با خود دارد سحر و جادو بر وی کار نکند و از خیالات فاسد ایمن باشد. ان شاء الله تعالی (خواص آیات قرآن کریم صفحه 50)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh