(آيه ٩٦)
-در اين آيه به سه نعمت از نعمتهاى جوّى و آسمانى اشاره شده است. نخست مىگويد: «خداوند شكافندۀ صبح است» (فالِقُ الْإِصْباحِ) .
قرآن در اينجا روى مسألۀ صبح تكيه مىكند كه يكى از نعمتهاى بزرگ پروردگار است زيرا مىدانيم اين پديدۀ آسمانى نتيجۀ وجود جوّ زمين (يعنى قشر ضخيم هوا كه دور تا دور اين كره را پوشانيده) مىباشد، اگر اطراف كرۀ زمين همانند كرۀ ماه جوّى وجود نداشت نه بين الطلوعين و فلق وجود داشت و نه سپيدى آغاز شب و شفق، اما وجود جوّ زمين و فاصلهاى كه در ميان تاريكى شب، و روشنايى روز به هنگام طلوع و غروب آفتاب قرار دارد، انسان را تدريجا براى پذيرا شدن هر يك از اين دو پديدۀ متضاد آماده مىسازد، و انتقال از نور به ظلمت و از ظلمت به نور، به صورت تدريجى و ملايم و كاملا مطبوع و قابل تحمل انجام مىگردد. ولى براى اين كه تصور نشود شكافتن صبح دليل اين است كه تاريكى و ظلمت شب، چيز نامطلوب و يا مجازات و سلب نعمت است بلافاصله مىفرمايد: خداوند «شب را مايۀ آرامش قرار داد» (وَ جَعَلَ اللَّيْلَ سَكَناً) .
اين موضوع مسلم است كه انسان در برابر نور و روشنايى تمايل به تلاش و كوشش دارد، جريان خون متوجه سطح بدن مىشود، و تمام سلولها آمادۀ فعاليت مىگردند، و به همين دليل خواب در برابر نور چندان آرامبخش نيست.
ولى هر قدر محيط تاريك بوده باشد خواب عميقتر و آرامبخشتر است، زيرا در تاريكى، خون متوجه درون بدن مىگردد و بطور كلى سلولها در يك آرامى و استراحت فرو مىروند، به همين دليل در جهان طبيعت نه تنها حيوانات، بلكه گياهان نيز به هنگام تاريكى شب به خواب فرو مىروند و با نخستين اشعۀ صبحگاهان جنب و جوش و فعاليت را شروع مىكنند، به عكس دنياى ماشينى كه شب را تا بعد از نيمه بيدار مىمانند، و روز را تا مدت زيادى بعد از طلوع آفتاب در خواب فرو مىروند، و نشاط و سلامت خود را از دست مىدهند.
سپس اشاره به سومين نعمت و نشانۀ عظمت خود كرده، مىگويد: «و خورشيد و ماه را وسيلۀ حساب در زندگى شما قرار داد» (وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ حُسْباناً) .
اين موضوع بسيار جالب توجه است كه ميليونها سال كرۀ زمين به دور خورشيد، و ماه به دور زمين گردش مىكند، و اين گردش به قدرى حساب شده است كه حتى لحظهاى پس و پيش نمىشود، و اين ممكن نيست مگر در سايۀ يك علم و قدرت بىانتها كه هم طرح آن را بريزد و هم آن را دقيقا اجرا كند.
و لذا در پايان آيه مىگويد: «اين اندازهگيرى خداوندى است كه هم توانا است و هم دانا» (ذلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 626
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_813
🌹 #آیه_۹۶ #سوره_انعام
🌸 فَالِقُ الْإِصْبَاحِ وَجَعَلَ اللَّيْلَ سَكَنًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ حُسْبَانًا ۚ ذَٰلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ
🍀 ترجمه: شكافنده صبح است و شب را برای آرامش قرار داد، و خورشید و ماه را وسیله ای برای محاسبه و اندازهگیری زمان مقرّر فرمود؛ این است اندازه گیری آن توانای شكست ناپذیر ودانا
🌷 #فَالِق: شکافنده
🌷 #الْإِصْبَاح: به معنای سپری کردن شب و وارد صبح شدن است که در اینجا منظور سپیده ی صبح است
🌷 #جعَلَ: قرار داد
🌷 #اللَّيْل: شب
🌷 #سَكَنًا: آرامش و محل آرامش و چیزی که در آن به آرامش می رسند
🌷 #شمس: خورشید
🌷 #قَمَر: ماه
🌷 #حُسْبَان: شمردن و حساب کردن
🌷 #تَقْدِير: اندازه گیری
🌷 #الْعَزِيز: توانای شکست ناپذیر
🌷 #الْعَلِيم: دانا
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره انعام در #مکه نازل شده است. در اين آيه به سه نعمت از نعمت هاى جوّى و آسمانى اشاره شده است. نخست مى فرمايد: «فالِقُ الْإِصْباح: شکافنده صبح است» #قرآن در اينجا روى مسأله صبح تكيّه مى كند زيرا مى دانيم اين پديده آسمانى نتيجه وجود جوّ زمين (يعنى قشر ضخيم هوا كه دور تا دور اين كره را پوشانيده) مى باشد، اگر اطراف كره زمين همانند كره ماه، جوّى وجود نداشت نه بين الطّلوعين و فلق وجود داشت و نه سپيدى آغاز شب و شفق، امّا وجود جوّ زمين و فاصله اى كه در ميان تاريكى شب، و روشنايى روز به هنگام طلوع و غروب آفتاب قرار دارد، #انسان را تدريجاً براى پذيرا شدن هر یک از اين دو پديده آماده مى سازد.
🌸 سپس می فرماید: «وَ جَعَلَ اللَّيْلَ سَكَناً: و شب را مایه آرامش قرار داد» اين موضوع مسلّم است كه #انسان در برابر #نور و روشنايى تمايل به تلاش و كوشش دارد، جريان خون متوجّه سطح بدن مى شود، و تمام سلولها آماده فعاليّت مى گردند، و به همين دليل #خواب در برابر نور چندان آرام بخش نيست. ولى هر قدر محيط تاريک بوده باشد #خواب عميقتر و آرام بخش تر است، زيرا در تاريكى، خون متوجّه درون بدن مى گردد و به طور كلّى سلّولها در يک آرامى و استراحت فرو مى روند، به همين دليل در جهان طبيعت نه تنها حيوانات، بلكه گياهان نيز به هنگام تاريكى #شب به خواب فرو مى روند و با نخستين اشعه صبحگاهان جنب و جوش و فعاليّت را شروع مى كنند، به عكس دنياى امروزى كه بعضی ها شب را تا بعد از نيمه بيدار مى مانند، و روز را تا مدّت زيادى بعد از طلوع آفتاب در خواب فرو مىروند، و نشاط و سلامت خود را از دست مى دهند.
🌸 سپس اشاره به سوّمين نعمت و نشانه عظمت خود نموده، مى فرمايد: «وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ حُسْباناً: و خورشید و ماه را وسیله ای برای محاسبه و اندازه گیری زمان مقرر فرمود» اين موضوع بسيار جالب توجّه است كه ميليونها سال كره زمين به دور #خورشيد، و #ماه به دور زمين گردش مى كند، و اين گردش به قدرى حساب شده است كه حتّى لحظه اى پس و پيش نمى شود، و اين ممكن نيست مگر در سايه يك علم و قدرت بى انتها كه هم طرح آن را بريزد و هم آن را دقيقاً اجرا كند و لذا در پايان آيه مى فرمايد: «ذلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيم: این است اندازه گیری آن توانای شکست ناپذیر و دانا»
🔹 پیام های آیه ۹۶ سوره انعام 🔹
✅ پیدایش #شب و #روز نیاز به قدرت و دانش دارد که این کار با تقدیر و اندازه گیری دقیق انجام شود.
✅ #خورشید و #ماه ، وسیله ی نظم و حسابرسی و برنامه ریزی است.
✅ برنامه ریزی دقیق و اجرای کامل، نیاز به #علم و #قدرت دارد.
✅ #تفکر در نظم دقیق صبح و شب ، خورشید و ماه و سایر کرات آسمانی ، راه خداشناسی است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🚫 وَلَا تَجَسَّسُوا 👀
🚫 و هرگز (در کار و 👀
🚫 زندگی دیگران) تجسّـس 👀
🚫 نکنیدو سَرَک نکشید.حجرات۱۲👀
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 پز دادن ممنوع🍂
🔶تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوّاً فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَاداً وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ
(#قصص/٨٣)
⚡️ ترجمه :
(ما، نجات و سعادت در) آن سراى آخرت را (تنها) براى كسانى قرار مى دهيم كه خواستار برترى و فساد در زمين نباشند و سرانجام، (رستگارى) از آن پرهيزكاران است.
🍁کسانی که به هر وسیله ای میخواهند خود را برتر از دیگران نشان دهند، و به اصطلاح به دیگران پز میدهند، مذمومند.
❌در حديث مى خوانيم كه اگر كسى به واسطه بهتر بودن بند كفشش بر ديگرى خود را برتر ببيند، جزو كسانى است كه اراده ى علوّ در زمين دارند.
💥چه بسيارند كسانى كه در تهيه مسكن، مركب، لباس، كلام، ازدواج و نام گذارى فرزند، كارى مى كنند كه در جامعه نمودى داشته باشند و مردم متوجّه آنان شوند كه به فرموده روايت، اين افراد اراده برترى در زمين دارند و از بهشت محرومند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#میوه_های_قرآنی👇
🍇 انگور 9⃣ بار 👈 وَ"عِنَبٗا" وَقَضۡبٗا(عبس۲۸)
انار 2⃣ بار 👈 فِيهِمَا فَٰكِهَةٞ وَنَخۡلٞ وَ"رُمَّانٞ" (رحمن۶۷)
🌴خرما 1⃣ بار 👈 (مریم ۲۵)یازده بار درخت خرما در قرآن آمده
زیتون 6⃣ بار 👈 وَ التِّينِ وَ" الزَّيْتُونِ"(تین۱)
انجیر 1⃣ بار 👈 وَ "التِّينِ" وَ الزَّيْتُونِ(تین۱)
خیار 1⃣ بار 👈مِنْ بَقْلِهَا وَ"قِثَّائِهَا" وَفُومِهَا وَعَدَسِهَا وَبَصَلِهَا ۖ(بقره 61)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#نماز_در_قرآن
در این کتاب الهى وظایفى براى مسلمانان, در مقابل نماز مقرر شده است. این وظایف عبارتند از:
👈 برپایى نماز.
در آیات زیادى برپایى نماز در کنار ((ایتإ زکوه)); پرداختن زکات آمده است.
تکیه بر این دو رکن, در حقیقت براى بیان این واقعیت است که مسلمان شایسته, هم در پیوند با خداوند باید ارتباط عاشقانه و صمیمى داشته باشد و هم در رابطه با مردم بى تفاوت نبوده و وظایف واجب و مستحب مالى خود را انجام داده, به فکر محرومان جامعه باشد.
عالى ترین شکل ارتباط عاشقانه با خداوند نماز است و بهترین شیوه ارتباط با مردم حل مشکلات مادى آنهاست که با اداى وظایف مالى, از سوى مسلمانان این مهم برآورده مى شود.
در قرآن کریم ((اقامه نماز)) و ((ایتإ زکوه)) به عنوان محک ایمان, تقوى, اخلاص و...شمرده شده(بقره آیه ۳)
و این دو در حقیقت اولین گام وفادارى به دین معرفى شده اند.
قرآن کریم درباره برخورد با مشرکین مى فرماید:
((فان تابوا و اقاموا الصلاه و آتوا الزکوه فخلوا سبیلهم;(توبه آیه ۵) هرگاه توبه کنند و نماز را برپا دارند و زکات را بپردازند, آنها را رها ساخته و مزاحمشان نشوید... .))
در آیه دیگرى آمده است :
((فان تابوا و اقاموا الصلوه و آتوا الزکوه فاخوانکم فى الدین;(توبه آیه ۱۱)
پس اگر توبه کردند و نماز را برپا داشته و زکات را بپردازند پس برادران دینى شما هستند...)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
﷽📚🕥📚🎆
#داستان_های_غیر_پیامبران_در_قرآن 📖
🦋#شهادت_رهبر_مسيحيان_با_ايمان_نجران، و تازه بودن بدن او پس از قرنها🦋
#قسمت_سوم
🌸 از گفتنىها اين كه: عبدالله بن ثامر كه از اهالى نجران بود، موجب گرايش مردم نجران به آيين مسيحيت شده بود. ذونواس پس از مسلط شدن بر نجران، دستور داد عبدالله را احضار كردند، پس از بگو مگوى شديد، ذونواس با عصاى خود بر سر عبدالله كوبيد، سر او شكست و به شهادت رسيد.
🌿از عجايب اين كه: در عصر خلافت عمر، شخصى در نجران، خرابهاى را حفر مىكرد، ناگاه در زير خاكها مردى را ديد نشسته و دستش را روى زخم سرش نهاده است، معلوم شد او همان عبدالله بن ثامر است، وقتى كه دست او را مىكشيدند، خون تازه از سرش جارى مىشد، وقتى كه دستش را رها مىكردند، بر روى زخم سرش قرار مىگرفت، و خون بند مىآمد. در انگشت دستش انگشترى بود كه در آن نوشته شده بود: اللهُ رَبِّى، خداوند، پروردگار من است.
🌸اين حادثه را در ضمن نامهاى به عمر بن خطاب گزارش دادند، عمر در جواب نامه نوشت: او را به همان حالتى كه بود بگذاريد و دفن كنيد.اين حادثه نيز بيانگر مقام ارجمند شهيد است كه بدنش پس از صدها سال نپوسيده است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟩«والّذی جاءَ بِالصّدْقِ وصَدَّقَ بِهِ اولئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ،
🔹و ان کسیکه راستی آورد و ان را راست شمرد، ان گروهی هستند که ایشان پرهیزگارانند.» «سوره ي زمر، آیه ي33»
🔻راستی کـن که راستان رستند در جهان راستان قوی دستند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
روی پرده ی کعبه این آیه حک شده است:
نَبِّئْ عِبَادِی أَنِّی أَنَا الْغَفُــورُ الرَّحِــیمُ
و من هنوز و تا همیشه
به همین یک آیه دلخوشم:
"بندگانم را آگاه کن که من بخشندهی مهربانم"
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🖤 آدمها اگر میدانستند کی و کجا میمیرند طعم زندگی در کامشان نمینشست؛ حکمت رازآلودگی مرگ همین است.
📖لقمان آیه ۳۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✍معارف قرانی
🔴🍃عاقبتهاراببینیم وعبرت بگیریم🍃🔴
🔴🍃ببینید عاقبت تکذیب کنندگان را
۱۳۷ آل عمران و۱۱انعام و۲۵زخرف
🔴🍃ببینید عاقبت مجرمین را....۸۴اعراف
🔴🍃ببینیدعاقبت فساد کنندگان را.
۸۶اعراف و۱۰۳اعراف و۱۴نمل
🔴🍃ببین عاقبت ستمگران را.
۳۹یونس و۴۰قصص
🔴🍃ببین عاقبت آنان را که به تذکرات خدایی توجه نکردند.۷۳یونس وصافات
🔴🍃ببینیدعاقبت مشرکین را........۴۲روم
🔴🍃ببیینیدعاقبت مجرمین را.......۶۹نمل
🔴🍃ببین عاقبت توطئه گران را كه ما آنها و قومشان را نابود كردیم.۵۱نمل
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
در قران فقط ۴ آیه است که در آن آیات عبارت 🔸کذلک یبین الله #لکم آیاته 🔸آمده است .
کذلک یبین الله#لکم آیاته لعلکم ( تعقلون )۲۴۲ بقره
واعتصموا بحبل الله .........کذلک یبین الله#لکم آیاته لعلکم ( تهتدون )۱۰۳ آل عمران
لا یواخذکم الله ..........کذلک یبین الله #لکم آیاته لعلکم (تشکرون )۸۹ مائده
واذا بلغ الاطفال ..........کذلک یبین الله #لکم آیاته ( والله علیم حکیم )۵۹ نور
🔹اما یک استثنا ٕ 🔹
درتمام این آیات کلمه🔹 لکم 🔹آمده بود وبه همین علت ۹۰درصدحفاظ وقتی به آیه ۱۸۷ بقره می رسند کلمه *لکم* رامی آورند اما یک استثنا ٕ است وکلمه *لکم* نیامده است میتونیم نشانه بگذاریم که اول آیه کلمه *لکم* آمده پس انتهای آیه نمی آید .
احل#لکم............... کذلک یبین الله آیاته ( ) ۱۸۷ بقره
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#آیه_گرافی
-هرگز به نیکی نمیرسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛
و آنچه از هر چیزی انفاق میکنید، یقینا خدا به آن داناست.
📚سوره #آل_عمران - 92
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_قرآن
💌قوی ، فنی ، بسیار زیبا
✳استاد #حامد_شاکر_نژاد
💢ابراهیم
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
📘دائره المعارف قرآن کریم📘
🙏#احترام
👈 #احترام_دانشمندان
❇️قرآن کریم، #تساوى عالمان با غیر عالمان را نفى:
« قُل هَل یَستَوِى الَّذینَ یعلَمونَ والَّذینَ لایَعلَمونَ » ( زمر / ۹ )
⭕️و به #جایگاه ویژه و درجه برتر آنان اشاره کرده است :
* یرفع الله الّذین ءامنوا منکم والّذین اوتوا العلم درجات * ( مجادله ۱۱ )
❇️چنانکه #تعبیر متواضعانه حضرت موسی در برابر حضرت خضر (کهف ۶۶ ) نشان از احترام ویژه دانشمندان دارد .
👈 #احترام_مهمان
⭕️قرآن کریم #قصّه تاریخى برخورد کریمانه حضرت ابراهیم ( علیه السلام ) با مهمانانش را نقل کرده و #پذیرایى گرم وى از آنان را یادآور شدهاست:
* هَل اَتـکَ حَدیثُ ضَیفِ اِبرهیمَ المُکرَمین * ( ذاریات ۲۴ )
❇️مفسران ، #احترام به مهمان را رعایت این امور در حق او دانستهاند :
#حسن برخورد و گرم گرفتن با او ،
#نشاندن مهمان در بالاترین و #بهترین جای مجلس ،
#همنشین شدن با مهمان ،
#سخت نگرفتن و راحت گذاشتن او ،
#پذیرایی خوب و بدون فاصله و بدون واسطه از #مهمان .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۹۷
وَهُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُوا بِهَا فِي ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ ۗ قَدْ فَصَّلْنَا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ ﴿٩٧﴾
و اوست که ستارگان را برای شما قرار داد تا به وسیله آنها در تاریکی های خشکی و دریا راه یابید؛ مسلماً ما آیات خود را برای قومی که دانایند بیان کردیم. (۹۷)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٩٧)
-در تعقيب آيۀ قبل كه اشاره به نظام گردش آفتاب و ماه شده بود، در اينجا به يكى ديگر از نعمتهاى پروردگار اشاره كرده و مىگويد: «او كسى است كه ستارگان را براى شما قرار داد تا در پرتو آنها راه خود را در تاريكى صحرا و دريا، در شبهاى ظلمانى، بيابيد» (وَ هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُوا بِها فِي ظُلُماتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ) . و در پايان آيه مىفرمايد: «نشانهها و دلايل خود را براى افرادى كه اهل فكر و فهم و انديشهاند روشن ساختيم» (قَدْ فَصَّلْنَا الْآياتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ) . انسان هزاران سال است كه با ستارگان آسمان و نظام آنها آشنا است، لذا براى جهت يابى در سفرهاى دريايى و خشكى بهترين وسيلۀ او، همين ستارگان بودند. مخصوصا در اقيانوسهاى وسيع كه هيچ نشانهاى براى پيدا كردن راه مقصد در دست نيست و در آن زمان دستگاه قطبنما نيز اختراع نشده بود وسيلۀ مطمئنى جز ستارگان آسمان وجود نداشت، همانها بودند كه ميليونها بشر را از گمراهى و غرقاب نجات مىدادند و به سر منزل مقصود مىرسانيدند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 627
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_814
🌹#آیه_۹۷ #سوره_انعام
🌸 وَهُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُوا بِهَا فِي ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ ۗ قَدْ فَصَّلْنَا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
🍀 ترجمه: و او کسی است كه ستارگان را برای شما پدید آورد تا به وسیله آنها در تاریكی های خشكی و دریا راه یابید؛ مسلّماً ما آیات خود را برای قومی كه می دانند بیان كردیم.
🌷 #النُّجُوم: ستارگان
🌷 #لِتَهْتَدُوا: تا هدایت شوید
🌷 #ظُلُمَات: تاریکی ها
🌷 #الْبَرِّ: خشکی
🌷 #الْبَحْر: دریا
🌷 #فَصَّلْنَا: بیان کردیم
🌸 به دنبال آيه قبل كه اشاره به نظام گردش #خورشید و #ماه شده بود، در اينجا به يكى ديگر از نعمت هاى پروردگار اشاره كرده و مى فرمايد: «وَ هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُوا بِها فِي ظُلُماتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ: و او کسی است که ستارگان را برای شما پدید آورد تا به وسیله آنها در تاریکی های خشکی و دریا راه یابید» و در پايان آيه مى فرمايد: «قَدْ فَصَّلْنَا الْآياتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ: قطعا ما آیات خود را برای قومی که می دانند بیان کردیم»
🌸 #انسان هزاران سال است كه با ستارگان آسمان و نظام آنها آشنا است، لذا براى جهت يابى در سفرهاى دريايى و خشكى بهترين وسيله او، همين #ستارگان بودند. مخصوصاً در اقيانوس هاى وسيع كه هيچ نشانه اى براى پيدا كردن راه مقصد در دست نيست و در آن زمان دستگاه قطب نما نيز اختراع نشده بود وسيله مطمئنّى جز ستارگان آسمان وجود نداشت، همان ها بودند كه ميليون ها بشر را از گمراهى #نجات مى دادند و به سر منزل مقصود مى رسانيدند.
🔹 پیام های آیه ۹۷ سوره انعام 🔹
✅ #ستارگان، مخلوق خدا و وسیله راهیابی اند.
✅ نظام ستارگان #آسمان چنان دقیق است که می توان راه های زمینی را با آن پیدا کرد.
✅ شناخت وزن و حجم و میزان فاصله و سرعت حرکت و مدار ستارگان و کلا علم ستاره شناسی و نجوم، به تنهایی #انسان را به خدا نمی رساند، باید انسان اراده کند و بخواهد که از این راه، خدا را بشناسد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺