─┅─═ঊঈ🌷ঊঈ═─┅─
⏮سوره 7. اعراف آيه 172
آيه🔻
⤵️وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِن بَنِى ءَادَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَى أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ قَالُواْ بَلَى شَهِدْنَآ أَن تَقُولُواْ يَوْمَ الْقِيَمَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَذَا غَفِلِينَ
ترجمه🔻
⤵️و (به یاد آور) زمانى كه پروردگارت، از پشت بنىآدم، فرزندان وذرّیّه آنان را بر گرفت و آنان را گواه بر خودشان ساخت (و فرمود:) آیا من پروردگار شما نیستم؟
💦گفتند: بلى، ما گواهى دادیم (كه تو پروردگارمایى، این اقرار گرفتن از ذریّه ى آدم براى آن بود) تا در روز قیامت نگویید: ما از این، غافل بودیم.
─┅─═ঊঈ🌷ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️«ذریّة»، یا از «ذَرّ»، به معناى ذرّات بسیار كوچك غبار (یا مورچه هاى ریز) است، كه مراد از آن در اینجا، اجزاى نطفه ى انسان و یا فرزندان كوچك و كمسن و سال مى باشد، یا از ریشه ى «ذَرو»، به معناى پراكنده ساختن و یا از «ذَرأ»، به معناى آفریدن است.امّا اغلب به فرزندان گفته مى شود.
🌙چگونگى پیمان گرفتن خدا از بنى آدم در این آیه بیان نشده است، ولى مفسّران اقوال متعدّدى بیان كردهاند كه مشهورترین آنها دو قول است؛
✨الف: طبق روایات، پس از خلقت حضرت آدم، همه فرزندان او تا پایان دنیا به صورت ذرّات ریز و پراكنده، همچون مورچگان از پشت او بیرون آمده، مورد خطاب و سؤال الهى قرار گرفتند و به قدرت الهى به ربوبیّت خدا اعتراف كردند.
🌙سپس همه به صلب و گل آدم برگشتند تا به تدریج و به طور طبیعى به این جهان بیایند. این عالم را «عالم ذرّ» و آن پیمان را «پیمان ألَست» مى گویند.
✨امام صادق علیه السلام فرمود: بعضى از ذریّهى آدم در عالم ذرّ به زبان اقرار كردند، ولى ایمان قلبى نداشتند. از پیامبر صلى الله علیه وآله نقل شده كه این اقرار، روز عرفه انجام شده است.
🌙ب: مراد از عالم ذرّ، همان پیمان فطرت و تكوین مى باشد. یعنى هنگام خروج فرزندان آدم از صلب پدران به رحم مادران كه ذرّاتى بیش نیستند،
✨خداوند فطرت توحیدى و حقّ جویى را در سرشت آنها مى نهد و این سرّ الهى به صورت یك حسّ درونى در نهاد وفطرت همه، به ودیعت نهاده مى شود.
🌙 همچنین در عقل و خردشان، خداباورى به صورت یك حقیقت خود آگاه نقش مى بندد. و لذا فطرت و خرد بشرى، بر ربوبیّت خداوند گواهى مى دهد.
✨در بعضى روایات كه از امام صادق علیه السلام دربارهى فطرت سؤال شده است، امام، فطرت را همان عالم ذرّ دانسته اند.
🌙در برخى روایات، فطرت، اثر عالم ذرّ است نه خود آن، «ثبت المعرفة فى قلوبهم و نسوا الموقف»، بنابراین انسانها در زمان و موقفى اقرار كرده، ولى آن را فراموش كرده اند، و اثر آن اقرار همان فطرتى است كه گرایش دل به سوى اوست.
✨به هرحال آیه، مورد گفتگوى متكلّمین، محدّثین و مفسّرین است، لذا ما علم آن را به اهلش كه همان راسخان در علم هستند، واگذار مى كنیم.
─┅─═ঊঈ🌷ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🏝 تمام انسانها، فرزندان حضرت آدم علیه السلام هستند و خداوند از آنها بر ربوبیّت خود اقرار گرفته است. «و اذ اخذ ربّك من بنى آدم... ألست بربّكم»
2-⚖ خداوند، توحید را در فطرت و سرشت انسانها قرار داده است. «أشهدهم على أنفسهم ألست بربّكم» هر انسانى به گونهاى ربوبیّت و وحدانیّت خداوند را دریافته و بر آن گواه است.
3-🏝 خداوند، پس از آفرینش انسان، ربوبیّت خود را بر او آشكار كرد تا به هنگام لزوم گواهى دهد. «ألستُ بربّكم»
4-⚖ میثاق فطرت و خداجویى، براى اتمام حجّت است. «أن تقولوا یوم القیامة»
5 -🏝 در روز قیامت، ادّعاى غفلت از ربوبیّت خداوند، پذیرفته نیست. «انّا كنّا عن هذا غافلین» جهل و غفلت، عذر پذیرفته نزد خداوند نیست.
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
🔶ــــــــــتـــســـنیــم۱ـــــــــــــــــــــــــــــــــ🌳ــــــــــــــــــــــــــــ🔶
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim🌸
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
4_516474296994891147.mp3
2.72M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_173_174
#سوره_اعراف حجة الاسلام قرائتي
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim 🌸
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
⏮سوره 7. اعراف آيه 173, 174
آيه🔻
⤵️أَوْ تَقُولُواْ إِنَّمَا أَشْرَكَ ءَابَآؤُنَا مِن قَبْلُ وَكُنَّا ذُرِّيَّةً مِّن بَعْدِهِمْ أَفَتُهْلِكُنَا بِمَا فَعَلَ الْمُبْطِلُونَ
وَكَذَ لِكَ نُفَصِّلُ الْأَيَتِ وَلَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ
ترجمه🔻
⤵️یا نگویید: پدران ما پیش از ما مشرك بودند و ما نیز فرزندانى از پس آنان بودیم (و ناچار راهشان را ادامه دادیم)؟ آیا ما را به خاطر عملكرد اهل باطل، مجازات و هلاك مى كنى؟
🏞و ما این گونه آیات خویش را روشن بیان مى كنیم (تا بدانند نور توحید، از آغاز در سرشت آنان بوده است) و شاید آنان (به سوى خداوند و فطرت پاك توحیدى) بازگردند.
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️اگر گواهى بر ربوبیّت در عالم ذرّ یا فطرت نبود، انسان در دنیا به راحتى خداپرست نمى شد و همواره از نیاكان خود تقلید مى كرد. «او تقولوا انّما اشرك آبائُنا...»
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🌸 فطرت خداشناسى در وجود انسان، براى اتمام حجّت از سوى خداوند است و چراغ فطرت، قدرت نور افشانى بر ظلمات محیط را دارد. «او تقولوا انّما اشرك...»
2-🌼 جامعه و محیط، انسان را مجبور نمى كند. «أو تقولوا انّما أشرك آبائُنا...»
3-🌸 تقلید در اصول دین، جایز نیست. «أشرك آبائُنا»
4-🌼 عقیده، عمل و شرك نیاكان، بستر اعتقاد، عمل وشرك فرزندان مى شود. «أشرك آبائُنا»
5 -🌸 گناه و انحراف خود را به دوش دیگران افكندن، موجّه نیست. «تقولوا انّما أشرك آبائُنا»
6-🌼 اطاعت و احترام نیاكان، تا حدّى است كه انسان را به شرك نكشد. «ذرّیة من بعدهم»
7-🌸 مشركان، باطلگرا مى باشند. «أشرك آبائُنا فعل المبطلون»
8 -🌼 در نظام كیفرى خداوند، هیچ كس به گناه دیگرى مؤاخذه نمى شود. «أفتهلكنا بما فعل المبطلون»
9-🌸 آیات الهى، براى توجّهدادن انسانها به میثاق فطرت و سرشت توحیدى است. «نفصّل الآیات ولعلّهم یرجعون»
10-🌼 اصل، توحید است و شرك، عارضى است، لذا قرآن، خواستار بازگشت مشركان بها اصالت انسان است. «لعلّهم یرجعون»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــ🔶ــــــــــتـــســـنیــم۱ـــــــــــــــــــــــــــــــــ🌳ــــــــــــــــــــــــــــ🔶
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim🌸
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
┄┅═══❁☀❁═══┅┄
امشب امام هشتم ما دل مکدر است
معصومه در عزای پدرش مضطر است
آید نوای ماتمی ازسوی کاظمین
که شب شهادت موسیابنجعفر است
شهادت امامموسیالکاظم(ع)را تسلیت عرض میکنیم🔳
💫 @Tasniiiiiiim
🍃🍃🍃✨💌✨🍃🍃🍃
#حدیث_مهدوی
امام زمان عج فرمودند:
من آخرین جانشین پیامبر ص هستم و به وسیله من است که خدا بلا را از خاندان و شیعیانم دور می سازد
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim 🌸
🍃🍃🍃✨✨🍃🍃🍃
📌 #طرح_مهدوی
📝 #از_زبان_پدر
🔆 امام مهدی فرمودند : هیچ چیز مانند نماز، بینی شیطان را به خاک نمی مالد، پس نماز بخوان و با آن بینی شیطان را به خاک بمال.
💠 #روزشمار_نیمه_شعبان
🌸 @Tasniiiiiiim 🌸
🔻 بلایی که قرار بود بر سر شیعیان فرود آید، امام کاظم(ع) پذیرفتند که خودشان بهتنهایی به دوش بکشند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«حضرت امام کاظم(ع) فرمودند: شیعیان ما يک غفلتهايی و گناههايی کردند؛ برای اينکه اين غفلت از آنها برداشته شود خدای متعال من را مخير کردند که: يا شيعيان بايد عذاب بشوند یا من تحمل کنم. و من بار بلا را به دوش کشيدم. (إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ غَضِبَ عَلَى الشِّيعَةِ فَخَيَّرَنِي نَفْسِي أَوْ هُمْ فَوَقَيْتُهُمْ وَ اللَّهِ بِنَفْسِي»)
وجود مقدس موسیبنجعفر(ع) بلای سنگينی را تحمل کردند؛ سالهای زیادی از عمر شريفشان در زندان سپری شد؛ آن هم زندانهای سختی که زندانهای نمور و نمناک زيرزمينی و حفرههای زيرزمينی بوده، بهطوریکه شب و روز در آنجا تشخيص داده نمیشد. تعبيری که در زيارت جامعة ائمة آمده، اين است: «وَ مُكَبَّلٍ فِي السِّجْنِ قَدْ رُضَّتْ بِالْحَدِيدِ أَعْضَاؤُه». تعبير نيست که فقط ساق پا، بلکه عضو عضو حضرت نرم شده بود.» ۹۳/۳/۳
▪️ eitaa.com/Tasniiiiiiim ▪️
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
به راه روشن بپیوندید⬇️سلسله مباحث استادشجاعی
🌷 eitaa.com/Raherooshaan 🌷
┅══🍃✼☀️✼🍃══┅
4_516474296994891170.mp3
2.62M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_175
#سوره_اعراف حجة الاسلام قرائتي
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim 🌸
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
⏮سوره 7. اعراف آيه 175
آيه🔻
⤵️وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِى ءَاتَيْنَهُ ءَايَتِنَا فَانسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَنُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ
ترجمه🔻
⤵️و بر آنان، داستانِ آن كس (بَلعَم باعورا) را بخوان كه آیات خود (از علم به معارف و اجابت دعا و صدور برخى كرامات) را به او داده بودیم، پس او (ناسپاسانه) خود را از آن آیات جدا ساخت، پس شیطان او را در پىخویش كشید تا از گمراه ان شد.
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️«اِنسلاخ»، به معناى كندنِ پوست است و در جایى كه چیزى به چیزى چسبیده باشد به كار مىرود و در اینجا كنایه از آگاهى و احاطه ى كامل او به معارف است.
🔖جملهى «فاتبعه»، بیانگر آن است كه آن شخص در مسیر حقّ به چنان مقامى رسیده بود كه شیطان از او قطع امید كرده بود، امّا با بروز نشانه هاى انحراف، شیطان به سرعت او را تعقیب كرد و سرانجام در صف گمراهان و شقاوتمندان قرار گرفت.
💫این آیه، به داستان دانشمندى از بنىاسرائیل، به نام «بَلعَم باعورا» اشاره مى كند كه نخست در صف مؤمنان و حاملان آیات و علوم الهى بود، امّا با وسوسه ى شیطان و طاغوت، منحرف شد.
🔖امام رضا علیه السلام فرمود: بَلعَم فرزند باعور، اسم اعظم الهى را مى دانست و دعایش مستجاب مى شد، ولى به دربار فرعون جذب شد و با آنكه در ابتداى كار، مبلّغ حضرت موسى علیه السلام بود، ولى سرانجام بر علیه موسى و یاران او اقدام كرده و بد عاقبت شد.
💫 آرى، زرق و برق دنیا و دربار، عامل سقوط علما و دانشمندان است.
🔖قرآن، نام این شخص را نمى برد، ولى كارش را بازگو مى كند، تا به فرمودهى امام باقر علیه السلام بر هر كس كه هواى نفس را بر حقّ غالب كند منطبق شود و چنین كسانى در هر زمانى یافت مى شوند و اختصاص به زمان و شخص خاصّى مانند بلعم باعورا ندارد.
💫ماجراى بَلعم باعورا، در تورات كنونى هم آمده است.
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🌳 رهبر باید مردم را نسبت به خطرهاى قابل پیشبینى، آگاه كند و به آنان هشدار دهد. «واتل علیهم...»
2-⚡️ گاهى طاغوتها، علما را هم مىفریبند. سرنوشت دانشمندى همچون بلعم باعورا باید براى تاریخ درس عبرت باشد. «واتل علیهم نبأ...» زیرا داستانى مهم و مفید است. («نبأ» به خبر مهم و مفید مى گویند)
3-🌳 انسان آزاد است و مىتواند تغییر جهت دهد. «آتیناه آیاتنا فانسلخ»
4-⚡️ انسان هر چه بالا رود، نباید مغرور شود، چون احتمال سقوط وجود دارد. عاقبتِ كار مهم است. جایگاه هر كس بالاتر، خطرش بیشتر. «فانسلخ منها»
5 -🌳 آنكه از خدا جدا شود، طعمهى شیطان مى گردد. «فانسلخمنها فأتبعه الشیطان»
6-⚡️ شیطان وسوسه مى كند و در كمین است كه هر گاه در كسى زمینهاى ببیند، او را دنبال كند. «فانسلخ فأتبعه» (كلمهى «فاتبعه» در كنار كلمهى «فانسلخ»، نشان مى دهد كه شیطان در كمین است و به محض انسلاخ، انسان را دنبال مى كند.)
7-🌳 شیطان، حریف عالم ربّانى نمىشود. (تا بلعم از آیات دست نكشیده بود، شیطان بر او تسلّط نداشت) «فانسلخ منها فأتبعه الشیطان»
8 -⚡️ علم، به تنهایى نجاتبخش نیست، زیرا دانشمند دنیاپرست، اسیر شیطان مىشود. «فأتبعه الشیطان»
9-🌳 باید به بد فرجامى اندیشید و از سوء عاقبت ترس داشت، تا نعمت، تبدیل به نقمت نشود. «آتیناه آیاتنا... فكان من الغاوین»
10-⚡️ رها كردن راه خدا، دور از عقل و خرد است. «فكان من الغاوین»
11-🌳سقوط انسان در چند مرحله واقع مىشود: جداشدن از آیات الهى، پیروى از شیطان وپیوستن به جمع گمراهان. «فانسلخمنها فاتبعه الشیطان فكان من الغاوین»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
🔶ــــــــــتـــســـنیــم۱ـــــــــــــــــــــــــــــــــ🌳ــــــــــــــــــــــــــــ🔶
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim🌸
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅