🔷 قبل از آموزش احکام بندگی، اول به بچهات زندگی یاد بده!
🔷دین برنامۀ عبور از موانع زندگی است اما اول باید «موانع» را دید
💎 #سبک_زندگی_مؤثرتر_از_آگاهی_و_ایمان (جلسه دوم)- ۲
⭕️ اینکه آگاهی را قبل از ایجاد ظرفیت روحی به انسان بدهیم، اشتباه است؛ یعنی نباید قبل از اینکه- بهوسیلۀ عمل و سبک زندگی و شیوۀ رفتار- در انسان ظرفیتِ لازم برای دریافت قلبی ایجاد کنیم، مدام آگاهی و معرفت دینی به او بدهیم!
⭕️ چرا اینقدر به بچه احکام یاد میدهی؟! تو اول به او زندگیکردن را یاد بده تا بعداً نوبت احکام بندگی برسد! چرا قبل از اینکه سختی و تلخی زندگی را-از هفتسالگی به بعد- به بچهها یاد بدهی، دین را یاد میدهی؟!
⭕️ دین برنامۀ عبور از موانع زندگی است؛ اما تا وقتی بچه، موانع و سختیهای زندگی را ندیده و درک نکرده باشد، ظرفیت ندارد دین را به او ارائه دهیم. آنوقت میگوید «دین مزاحم من است!» چون سختیهای زندگی را ندیده و متوهم بار آمده است و نمیداند که دین نجاتبخش انسان در سختی زندگی است.
👤 علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امام صادق(ع)- ۹۷.۰۶.۲۰
📢صوت در: @Panahian_mp3
🔻متن کامل در: @Panahian_text
🍃 🌸 @Tasniim
╰━═━⊰🍃◾🍃⊱━═━╯
🔷بسیاری از اختلاف نظرها ناشی از اختلاف عمل و سبک زندگی است!
🔷انسان راحتطلب، از آنهمه رنج مجاهدانۀ کربلا درس مذاکره میگیرد!
💎 #سبک_زندگی_مؤثرتر_از_آگاهی_و_ایمان (جلسه سوم)- ۱
⭕️ رفتار و سبک زندگی انسان بر روی فکر و اندیشۀ او هم اثر میگذارد. بسیاری از اختلاف نظرها ناشی از اختلاف عمل و سبک زندگی است! چون انسان هرطوری زندگی کند و هرطوری عمل کند، ذهنِ توجیهگرِ او، رفتارش را توجیه میکند.
⭕️ یک آدم تنبل و راحتطلب، از معارف اسلامی، قسمتهای راحت دین را میبیند و تئوریزه میکند. مثلاً بیشتر قسمتِ مربوط به صلح و سازش -مانند صلح امام حسن(ع)- را میبیند و آن را برجسته میکند.
⭕️ انسان راحتطلب، از کربلا و آنهمه رنجهای مجاهدانه و عزتمندانۀ کربلا، قسمتِ مذاکرهاش را میبیند! این ناشی از فکرش نیست، ناشی از شخصیت اوست.
⭕️ شما فکر میکنید سیاسیون ما واقعاً نمیتوانند بفهمند که نمیشود به آمریکا اعتماد کرد؟! میتوانند بفهمند اما کسی که راحتطلب باشد، نمیتواند این واقعیت را باور کند لذا میگوید «قولِ کَری تضمین است!» یعنی به همۀ تجربۀ بشر و عقل خودش میگوید «نه!» این ناشی از رفتار انسان است.
👤 علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امام صادق(ع)- ۹۷.۰۶.۲۱
📢صوت در: @Panahian_mp3
🔻متن کامل در: @Panahian_text
🍃 🌸 @Tasniim
╰━═━⊰🍃◾🍃⊱━═━╯
1_30362046.mp3
11.43M
#لبیک_یا_مهدی 2
🌸 شادی و آرامشی که در زیارت حسین
و اشک بر مصائب او به انسان دست میدهد..
نتیجه ی چیست؟
مگر میشود با گریستن به آرامش رسید؟❗️
@Tasniiiiiiim
4_516474296994890577.mp3
3.57M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
الحمدالله رب العالمین🍃
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 61
#سوره_ال_عمران، آیه ۶۱ آیه مباهله
👈حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅═══🍃✼🌸✼🍃═══┅
⏮سوره 3. آل عمران آيه 61
آيه 🔻 آیه مباهله
⤵️فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَآءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَآءَنَا وَأَبْنَآءَكُمْ وَنِسَآءَنَا وَنِسَآءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَذِبِينَ
ترجمه 🔻
⤵️پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسیده است، درباره او (عیسى) به ستیز و محاجّه برخیزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو:
⚠️بیائید پسرانمان وپسرانتان وزنانمان وزنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانیم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
┅═══🍃✼🌸✼🍃═══┅
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️واژهى «نَبتَهل» از ریشه ى «اِبتهال» به معناى بازكردن دستها و آرنجها براى دعا، به سوى آسمان است واین آیه به دلیل این واژه، به آیهى مباهله معروف گشته است.
🔶مباهله، یعنى توجّه و تضرّع دو گروه مخالف یكدیگر، به درگاه خدا و تقاضاى لعنت و هلاكت براى طرف مقابل كه از نظر او اهل باطل است.
💎در تفاسیر شیعه و سنى و برخى كتب حدیث و تاریخ مىخوانیم كه در سال دهم هجرى، افرادى از سوى رسول خدا صلى الله علیه وآله مأمور تبلیغ اسلام در منطقه نجران از بلاد یمن شدند.
🔶مسیحیانِ نجران نیز هیئتى را به نمایندگى از سوى خود براى گفتگو با پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله به مدینه گسیل داشتند. با وجود گفتگوهایى كه میان آنان و پیامبر صلى الله علیه وآله ردّ وبدل شد، باز هم آنان بهانه جویى كرده و در حقّانیّت اسلام ابراز تردید مى كردند.
💎این آیه نازل شد و خطاب به پیامبر فرمود: به كسانى كه با تو محاجّه و جدال كرده، و از قبول حقّ شانه خالى مى كنند، بگو: بیایید با فراخواندن فرزندان و زنان و خودمان، خدا را بخوانیم و با حالت تضرّع و ابتهال بر دروغگویان نفرین كنیم و هر نفرینى كه دامن گروه مقابل را گرفت، معلوم مى شود كه راه او باطل است و با این وسیله به این گفتگو و جدال پایان دهیم.
🔶هنگامى كه نمایندگان مسیحیان نجران، پیشنهاد مباهله را از رسول اكرم صلى الله علیه وآله شنیدند، به یكدیگر نگاه كرده و متحیّر ماندند. آنان مهلت خواستند تا در این باره فكر و اندیشه و مشورت كنند.
💎بزرگِ نصارى به آنها گفت: شما پیشنهاد را بپذیرید و اگر دیدید كه پیامبر با سر وصدا و جمعیّتى انبوه براى نفرین مى آید، نگران نباشید و بدانید كه خبرى نیست، ولى اگر با افراد معدودى به میدان آمد، از انجام مباهله صرفنظر و با او مصالحه كنید.
🔶روز مباهله، آنها دیدند كه پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله همراه با دو كودك و یك جوان و یك زن بیرون آمدند. آن دو كودك، حسن و حسین علیهما السلام و آن جوان، علىّ بن ابى طالب علیهما السلام و آن زن فاطمهى زهراعلیها السلام دختر پیامبر صلى الله علیه وآله بودند.
💎اُسقف مسیحیان گفت: من چهرههایى را مى بینم كه اگر از خداوند بخواهند كوه از جا كنده شود، كنده مى شود. اگر این افراد نفرین كنند، یك نفر مسیحى روى زمین باقى نمى ماند. لذا از مباهله اعلام انصراف كرده و حاضر به مصالحه شدند.
🔶این ماجرا، علاوه بر تفاسیر شیعه، در منابع معتبر اهل سنّت نیز آمده است.
💎روز مباهله، بیست وچهارم یا بیست و پنجم ماه ذى الحجّه بوده و محل آن در روزگار پیامبر صلى الله علیه وآله در بیرون شهر مدینه بوده كه اكنون داخل شهر قرار گرفته و در آن محل، مسجدى به نام «مسجد الاجابة» ساخته شده است. فاصله ى این مسجد تا مسجدالنّبى تقریباً دو كیلومتر است. «الّلهم ارزقنا زیارته و شفاعته»
🔶بر اساس روایتى در تفسیر المیزان، دعوت به مباهله مخصوص نصارى نبوده و پیامبر صلى الله علیه وآله از یهودیان نیز براى مباهله دعوت كردند.
💎مباهله، خاصّ زمان پیامبرصلى الله علیه وآله نبوده است، بلكه براساس برخى از روایات، دیگر مؤمنان نیز مى توانند مباهله كنند. امام صادق علیه السلام در اینباره دستوراتى داده اند.
┅═══🍃✼🌸✼🍃═══┅
پيام ها⚡️📨
1-💦 اگر انسان ایمان به هدف داشته باشد، حاضر است خود و نزدیكترین بستگانش را در معرض خطر قرار دهد. «من بعد ما جائك من العلم»
2-🌸 آخرین برگ برنده و سلاح برنده مؤمن، دعاست. «فقل تعالوا ندع»
3-💦 فرزند دخترى، همچون فرزند پسرى، فرزند خود انسان است. «ابنائنا» بنابراین امام حسن وامام حسین علیهما السلام فرزندان پیامبرند.
4-🌸 زن و مرد در صحنه هاى مختلف دینى، در كنار همدیگر مطرحند. «نسائنا»
5 -💦 در دعا، حالات اهل دعا مهم است، نه تعداد آنها. گروه مباهله كننده پنج نفر بیشتر نبودند. «ابنائنا، نسائنا، انفسنا»
6-🌸 علىّ بن ابى طالب علیهما السلام، جان رسول اللَّه صلى الله علیه وآله است. «انفسنا»
7-💦 در مجالس دعا، كودكان را نیز با خود ببریم. «ابنائنا»
👇👇
👆👆
8 -🌸 اهلبیت پیامبرعلیهم السلام
مستجاب الدعوة هستند. «ابنائنا، نسائنا، انفسنا»
9-💦 استمداد از غیب، پس از بكارگیرى توانایى هاى عادّى است. «نبتهل»
10-🌸 كسى كه منطق و استدلال و معجزه، او را به پذیرش حقّ تسلیم نمى كند، باید با او مباهله كرد. «تعالوا... نبتهل»
11-💦 اگر مؤمنان محكم بایستند، دشمن به دلیل باطل بودنش عقب نشینى مى كند. «ندع... نبتهل»
12-🌸 استدلال را باید با استدلال پاسخ داد، ولى مجادله و لجاجت باید سركوب شود. «لعنة اللّه على الكاذبین»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ـــــــــــــــــــــــ🌦ــــــــــــــــــــــــــــ🔷ـــــــــــ
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅═══🍃✼🕊✼🍃═══┅
🔉توضیحات بیشتر🔻
🔉سؤال:⁉️ در این ماجرا تنها فاطمه زهراعلیها السلام حضور داشت، پس چرا قرآن كلمه ى جمع «نسائنا» را بكار برده است؟
🌴پاسخ:‼️ در قرآن مواردى است كه خداوند از یك نفر به صورت «جمع» یاد مى كند، مانند آیه 181 سوره آل عمران كه یك نفر از روى توهین گفت: خدا فقیر است، ولى آیه به صورت جمع مى فرماید: «الّذین قالوا انّ اللّه فقیر» چنانكه قرآن درباره حضرت ابراهیم علیه السلام مى فرماید: ابراهیم یك امّت است، با آنكه یكنفر بیشتر نبود.
🌴گرچه پیامبر مى توانست خود شخصاً نفرین كند وكارى به علىّ، فاطمه، حسن و حسین علیهم السلام نداشته باشد، ولى خدا و رسول، با این عمل به ما فهماندند كه این افراد، یاران و شریكان رسول خدا در دعوت به حقّ و هدف او هستند و همراه او آمادهى استقبال از خطر بوده و تداومگر حركت او مى باشند.
📘 التحقیق فى كلمات القرآن.
🌴 پیامبر صلى الله علیه وآله فرمودند: سوگند به كسى كه مرا پیامبر حقّ قرار داد، اگر مباهله انجام مى گرفت، آن وادى آتش را بر آنان فرو مى ریخت.
📗 تفسیر مجمع البیان ؛ مناقب ابنمغازى، ص 263.
🌴صاحب تفسیر المیزان در جلد سوّم صفحه 257 آورده است كه ماجراى مباهله را 51 نفر از صحابه به اتّفاق نظر نقل كرده اند. تفاسیر كبیر، آلوسى ومراغى ذیل آیه، در كتاب الكامل ابناثیر جلد دوّم صحفه 293، مستدرك حاكم جلد سوّم صفحه 150، مسند احمد حنبل جلد اوّل صفحه 185 و همچنین تفاسیر روحالبیان، المنار و ابن كثیر و بسیارى از منابع شیعى و سنّى دیگر، این واقعه را ضبط و نقل كردهاند. در كتاب اِحقاقالحق جلد سوّم صفحه 46 نیز نام شصت نفر از بزرگان اهل سنّت را آورده است كه همگى گفتهاند: این آیه در عظمت پیامبر و اهلبیت علیهم السلام اوست.
📙 تفسیرنورالثقلین ج1، ص351 ؛ اصول كافى، ج2، باب مباهله.
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ـــــــــــــــــــــــ🌦ــــــــــــــــــــــــــــ🔷ـــــــــــ
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─