eitaa logo
کانال طب اسلامی و سنتی سید یاسین
11هزار دنبال‌کننده
758 عکس
363 ویدیو
40 فایل
تلگرام @seyed_ya_seen 09196807244 درمانگر طب اسلامی سنتی سیدیاسین🏠 تدریس,تحلیل عنبیه،زبانشناسی،دیسکوپاتی،کایروپرکتیک،طب سوزنی،حجامت،فصدسوزنی،فصد و اعمال یداوی و...pv مشاوره حضوری درنسیم شهر https://eitaa.ir/teb_sayed_ya_seen
مشاهده در ایتا
دانلود
✅ جایگزین ✅ درمان پایین آوردن خون @teb_sayed_ya_seen 🔸داروی مسخن ۱۰ عدد 🔸پرهیز کامل از ممنوعات غذایی و غذای چرب و سرخ کرده، و همچنین باید غذا کم خورده شود 🔸در بیست و چهار ساعت 4 لیوان آب با عسل کوهی 🔸در طول روز یک الی دو لیوان آب سیب با پوست(به شرط اینکه پوست سیب سم چسب نداشته باشد) 🔸هر شب یک مرباخوری سیاهدانه با سه برابر عسل میل شود. (جویده شود) 🔸هر بعد از ظهر انار شیرین 🔸زنیان با گردو را مساوی پودر کنید و هر شب یک یاچند قاشق میل کنید ⚜قال الصادق علیه السلام: ✍ زنیان و گردو چون با هم جمع شوند ... نفع دارند و ضرر ندارند‌ .... کلیه را گرم می کنند مكارم الاخلاق، رضی الدين أبی نصر الحسن بن الفضل الطبرسی، ص۱۹۱. 👈 درمان کم کاری کلیه - کوچکی کلیه - دفع پروتئین - ورم پاها به دلیل مشکلات کلیوی - درمان معجزه آسای بیماران در معرض دیالیز یا از کار افتادگی کلیه و... 🕑مدت مصرف دو الی سه شب ✨میزان مصرف: یک الی سه قاشق در هر شب 🔸وبعد حجامت ساق پا انجام دهند این حجامت بیماریهای مزمن پا را هم درمان میکند 🔸 رفع یبوست 🔸 گرم نگه داشتن کلیه و چرب کردن با روغن سیاه دانه و بستن با کمربند پشمی 🔸 مصرف شبانه خربزه و شلغم و آب ترب ❌پرهیزات: ماست و دوغ.ماهی.ترشیجات.سرکه.شیر.هندوانه.خیار.مرکبات و سردیجات‌
جهت سموم از بدن و نسخه پاکسازی عمومی بدن برای همه ی بیماریهای کبدی و یبوست و غلبه ی همه اخلاط @Teb_sayed_ya_seen 2 لیوان دوغ ترش، 35 گرم غنچه گل سرخ کاشان (حتما غنچه کاشان باشد) غنچه را بشکنید، کاسبرگها را جدا کنید و دور بریزید و گل را پودر کنید و داخل دوغ بریزید. 15 دقیقه صبر کنید و داخل آن نان تلیت (ترید) کنید. به عنوان ناهار میل کنید.(بعد از خوردن حق خوابیدن ندارید ولی تا 2 ساعت کار سنگین هم نکنید.) بعد از دو ساعت اولین دفع اسهالی شروع میشود. بعد از هربار دفع 1 لیوان آب جوشیده داغ بخورید. حتی المقدور داغ. تا 8 بار دفع انجام بشود و 8 لیوان آب داغ خورده بشود. دفع باید اسهالی باشد. سپس یک لیوان آب سیب یا یک کاسه ماست و موسیر بخورید تا اسهال متوقف شود. شب شام خورده نشود. در صورت ضعف زیاد، 2 عدد زرده تخم مرغ عسلی بومی، بدون نان. هر 15 روز یکبار تکرار شود. نسخه استاد
گزنه برای پای دیابتی عالی است، فقط پایی که سیاه شده و میخواد قطع بشه . گزنه تازه رو خمیر کنن و کمی نمک بزنن روش، اگر گزنه خشک بود روی بخار آب بگیر تا کمی نرم بشه . این شروع میکنه به عفونت خارج کردن من داشتم موردی ، یهو میبینی از انگشت شصت پا سه تا چهار لیتر عفونت خارج میشه اصلا نترسید و  مطلقا هم آب بهش نرسه @Teb_sayed_ya_seen تاکید میکنم فقط روی نقطه سیاه بزنید تا دچار زخم نشه فقط یک مرتبه گذاشته بشه همین که به عفونت رسید کافیه و محل رو هم نباید ببندی در زخم بستری که سیاه شده و حس نداره میشه استفاده کرد. نکته ای در مورد دیابتی ها:: کسی که دیابت داره کل بدنش فضولات هست اگر یک سوراخی پیدا بشه طبیعت بدن انقدر شکر میکنه و کل فضولات و عفونات رو از اونجا خارج میکنه. در سته ضروریه احتباس و استفراغ داریم، طب نوین بیشتر احتباس کار میکنه انتی بیوتیک و کورتون و.... ولی در طب سنتی روی استفراغ و خارج شدن کار میکنه مثلا حتی در کم خونی میگیم چند تا تیغ بزنه تا برطرف بشه. استاد صیادی
عواملی که درد سیاتیک را افزایش می‌دهد 1: چاقی 2: سن 3: شغل 4: نشستن های طولانی مدت ۵ : دیابت 6: در معرض آب قرار گرفتن (استخر و حمام زیاد رفتن) @Teb_sayed_ya_seen اما از همه مهم تر در ایجاد و افزایش درد سیاتیک و همه کمر درد های از منظر بوعلی : بحث تغذیه است و رعایت آداب غذا خوردن یعنی نباید در بدن بلغم نپخته تولید شود مثلا وسط غذا آب خوردن, چند نوع غذا با هم خوردن ، سرد بودن معده ، خوردن فست فود و... بلغم نپخته تولید می کند
@Teb_Sayed_ya_seen هضم کننده (هاضوم) هاضوم یک پودر گیاهی است که با ترکیب سه‌گانه آویشن، زنیان و سیاه‌دانه ساخته می‌شود. 💢خواص هاضوم ✔هضم غذا و دفع مشکل غذاهای سنگین، علاوه بر هاضوم، مرکب دو و جامع با آب زیره نیز تجویز می‌شود ✔رشد پرزهای موجود در معده و تقویت کننده معده ✔سوزش معده ✔دل درد ✔ترش کردن بعد از غذا، علاوه بر هاضوم، مرکب دو و جامع با آب زیره نیز تجویز می‌شود ✔ترش کردن و زیادی اسید معده، علاوه بر هاضوم، جامع با آب زیره نیز تجویز می‌شود ✔برگشت غذا از معده ( رفلکس ) ✍اگر برگشت غذا از مری باشد جامع با عسل میل شود. ✔جلوگیری از تهوع ✔حساسیت به لبنیات ✔افزایش دهنده اشتها @Teb_Sayed_ya_seen 🌐 @Teb_Sayed_ya_seen 💠 داروهایی که جهت درمان رفلکس معده توصیه می شود: 1️⃣ مرکب دو 2️⃣ جامع امام رضا ع + آب زیره سیاه 3️⃣ هاضوم 4️⃣ جوز بویا @Teb_Sayed_ya_seen
🟢فرنجمشک، پلنگمشک، فلنجمشک، ابرنجمشک 🌱ماهیت: نوعی ریحان، بسیار خوشبو شبیه به بوی میخک. 🌱مزاج: درجه دوم گرم و خشک. 🌱خواص: ✨باز کننده گرفتگی‌های مغز و بینی. ✨خوردن، بوییدن و ریختن آب جوشانده‌ی آن روی سر جهت رفع سردردهای سرد نافع است. ✨خوشبو کننده دهان و محکم کننده لثه و دندان. ✨آشامیدن آن مقوی قلب، رافع تپش قلب، رفع وسواس ناشی از سودا و بلغم در قلب. ✨مقوی معده و کبد ✨هضم کننده‌ی غذاهای غلیظ ✨تحلیل برنده‌ی بادها ✨مسکن دل‌پیچه ✨اشتها آور ✨مفید برای طحال و بواسیر هم خوراکی هم موضعی ⚠️مضر سردردهای گرم مزاجان و مولد سودای سوخته در این افراد هم خوراکی هم بوییدن. ✅مصلح آن: بنفشه و سکنجبین ⭕️مقدار مجاز مصرف: سه درم (۷.۸ گرم) 📚منبع: مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹 🌖 تقویم اسلامی شنبه 🍃🌹 12 خرداد 1403 🍃🌹 23 ذی القعده 1445 🍃🌹 1 ژوین 2024 🕌 مناسبت های دینی و اسلامی. 🏴 شهادت امام رضا علیه السلام "البته به روایتی ". 🔘 غزوه بنی قریضه " 5 هجری". 🌙⭐️ احکام دینی و اسلامی. ❇️ امروز برای همه امور خوب و شایسته است خصوصا برای امور زیر: ✅ازدواج عقد و عروسی و خواستگاری. ✅داد و ستد و تجارت. ✅خرید و فروش. ✅ملاقات با بزرگان. ✅جابجایی و نقل و انتقال. ✅و مسافرت خوب است. 🚘مسافرت: مسافرت خوب است. 👶 مناسب زایمان و نوزاد روحیاتی پاک و زندگی اسوده ای دارد. 💑مباشرت امشب: مباشرت برای سلامتی جسم مفید است. 🔭 احکام و اختیارات نجومی. 🌓 امروز قمر در برج حمل و از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است: ✳️ختنه نوزاد. ✳️آغاز درمان و معالجه. ✳️ارسال کالاهای تجاری به مشتری. ✳️شکار و صید و دام گذاری. ✳️خرید ضروریات زندگی. ✳️و فصد و حجامت نیک است. 🟣امور کتابت ادعیه و حرز و نماز و بستن آن خوب است. 💇💇‍♂  اصلاح سر و صورت. طبق روایات، (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، باعث روبراه شدن امور می شود. 💉💉 حجامت: فصد زالو انداختن خون_دادن یا در این روز از ماه قمری، باعث شادی دل می شود. 😴😴 تعبیر خواب : خواب و رویایی که امشب. (شبِ یکشنبه) دیده شود تعبیرش در ایه ی 24 سوره مبارکه "نور " است. یوم تشهد علیهم السنتهم و ایدیهم... خواب بیننده را با شخصی دعوا یا خصومتی پیش آید و دلیل و شاهد بیاورد و بر وی غلبه کند. 💅 ناخن گرفتن. شنبه برای ، روز مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بیماری در انگشتان دست گردد. 👚👕دوخت و دوز. شنبه برای بریدن و دوختن، روز مناسبی نیست آن لباس تا زمانی که بر تن آن شخص باشد موجب مریضی و بیماری اوست.(این حکم شامل خرید لباس و پوشیدن نمی شود) 🙏🏻 استخاره: وقت در روز شنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۰ و بعداز اذان ظهر تا ساعت ۱۶ عصر. 📿 ذکر روز شنبه ،یارب العالمین ۱۰۰ مرتبه 📿 ذکر بعد از نماز صبح ۱۰۶۰ مرتبه که موجب غنی و بی نیاز شدن میگردد. 💠 ️روز شنبه طبق روایات متعلق است به (ص). سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد. 🍃🌹🍃🌹🍃 🌹🍃🌹
🌿اصلاح و پرهیزات غذایی در طب اسلامی 👌برای همه خانواده ها لازم است این برگه را کپی کرده و داشته باشند. کپی کرده و به دوستان و آشنایان هدیه دهید. ‌‌ اولویت و @teb_sayed_ya_seen اول؛علاج با دعا والروح دعا و توسل که شفا دست خداست دوم ؛ اصلاح تغذیه و سبک زندگی و پاکسازی کبد سوم ؛ اصلاحات عروقی حجامت زالو درمانی فصد در صورت نیاز و تشخیص چهارم؛ اعمال یداوی در صورت نیاز و تشخیص بالینی مثل اصلاح لگن ،تول و.... در نهایت دارو آخرین راهکار درمانی دارو هست!!!
💎 ای در طب اسلامی💎 @teb_sayed_ya_seen 🔷🔷🔷(ممنوع الاجتماع) (غذاهايي که با هم خوردنشان ممنوع است). ⛔️مصرف شير با هر میوه ای غیر از خرما ⛔️مصرف تخم مرغ با ماهي(موجب قولنج-دندان درد و بواسير) ⛔️مصرف غذاهای سرد و گرم با هم یا غذای سرد بلافاصله بعد از غذای گرم ⛔️مصرف غذاهاي گوناگون با هم(متلوّن) ⛔️مصرف همزمان غذاهایی که دارای طبيعت سرد یا داراي طبيعت گرم هستند مثلا زرشک پلو با مرغ سه غذای سرد با هم ⛔️مصرف سويق با شکر (موجب ضعف جنسي مردان) و مفید برای رفع عطش 🔷🔷🔷(مطلوب الاجتماع) (غذاهایی که با هم خوردنشان مطلوب است). 🎾خوردن تخم مرغ با پياز 🎾ماهي با خرما و عسل 🎾ماست با زنيان 🎾کله گوسفند با سويق 🎾پنير با گردو 🎾سبزي با غذا 🎾خوردن نان قبل و بعد شيريني 🎾خرما با آب ولرم 🎾نان با تخم مرغ 🎾گوشت با تخم مرغ 🎾کدو با عدس 🎾سويق با عسل 🎾سرکه با روغن زيتون 🎾شير با گوشت گوسفند 🎾خيار با خرما 🎾خيار با نمک 🎾خربزه با شکر 🎾خربزه با نان 🎾خربزه وخرما 🎾گوشت با ثريد 🎾نان با روغن 🎾خربزه با پنير 🎾خرما با روغنِ گاو 🎾گوشت گاو با خرما 🎾برگ چغندر با گوشت گوساله.(گوشت گاو بصورت درمانی توصیه شده است نه غذایی) 🔷🔷🔷پرهیزهای غذایی(ممنوع الاکل) بر اساس احاديث معصومين عليهم السلام ⛔️گوشت گاو(پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: گوشت گاو مرض است) ⛔️گوشت مرغ(اميرالمومنين عليه السلام فرمودند: خوک پرندگان است) ⛔️ناشتا ماست خوردن(موجب سردی بدن) ⛔️ناشتا هندوانه خوردن ⛔️خربزه در حال ناشتا(جذام،قولنج وفلج مي آورد) ⛔️خوردن زياد تخم مرغ ⛔️زياد تخم مرغ آب پز خوردن(موجب آسم) ⛔️خوردن سبزی شاهي کلا بخصوص شبانه (موجب خون دماغ) ⛔️خوردن سبزی گشنيز ⛔️خوردن گوشت خام(کرم شکم توليد مي کند) ⛔️خوردن بعد از سيري(موجب لکه در صورت و حماقت مي شود) ⛔️بين وعده غذا خوردن ⛔️در حالت جنابت غذا خوردن (مگراينکه مزمزه و استنشاق کند) ⛔️پرخوري ⛔️خوردن بدون بسم الله ⛔️بيش از دو وعده غذا خوردن ⛔️خوب نجويدن غذا ⛔️خوردن پنير در صبح ⛔️خوردن نيم خورده موش ⛔️خوردن گوشت شکار و بز ⛔️زياده روي در خوردن آلو ⛔️خوردن مرکبات در شب(چشم را لوچ ميکند) ⛔️خوردن خرماهاي سرد مانند کبکاب و رطب(موجب فلج) ⛔️خوردن غذاي گرم(داغ) ⛔️خوردن گوشتی که سه روز مانده باشد ⛔️خوردن سيب کال(نرسیده) ⛔️ترک وعده ی شام ⛔️ترک خوردن گوشت تا ۴۰ روز 🔷🔷🔷(ممنوع الشرب) (پرهیزهای نوشیدن) ⛔️زياد آب نوشيدن ⛔️يکباره سر کشيدن آب(موجب امراض متعددي از جمله بيماري هاي کبدي خواهد شد) ⛔️شب ايستاده آب خوردن ⛔️آب خوردن در ظرف مسي ⛔️پختن و خوردن با آبي که در آفتاب گرم شده ⛔️نوشيدن آب يخ(نوشیدن آب خنک مطلوب است) ⛔️خوردن آب سرد هنگامي که معده خالي باشد(مثلاً ناشنا) آشاميدن آب بعد از ميوه سَم است و بعد از انار سمي تر است. ⛔️آشاميدن آب سرد بعد از شيريني ها(که مضر به دندان ها و باعث افتادن زودرس آنها مي شود) ⛔️آشاميدن آب در حين غذا خوردن و بعد از غذاهای چرب و گوشتی.(درغير اين سه مورد آب بعد از غذا مشکلي ندارد). براساس روايات معصومين عليهم السلام: 🔷🔷🔷 نوشیدن آب در: ⛔️ارديبهشت ماه ناشتا نوشیدن ممنوع ⛔️آذر ماه شب ها نوشیدن ممنوع 🎾آذر ماه روز آبگرم نوشیدن مطلوب 🎾آبان ماه آب کم نوشیدن مطلوب 🎾مرداد ماه آب نوشیدن مطلوب 🎾بهمن ماه آبگرم نوشیدن مطلوب
🍃ترک مواد مخدر ریشه یابی طبی: افراد بسیار گرم مزاج که حجامت و تعدیل مزاج نمیکنند استعداد اعتیاد دارند زیرا: ▫️ از عوارض غلبه گرمی تهور و نترسی غیر عاقلانه ، هیجان طلبی بالا و... است که موجب گرایش شخص میشود. ▫️از عوارض غلبه گرمی، مصرف بیش از حد سردی جات است که مغز را سرد میکند و میل فردی که مغز سرد دارد به دود مخدرات زیاد است، زیرا گرمای اولیه می دهد. و موقتا شخص را گرم میکند. ▫️در کودکی به این افراد به دلیل عدم تمرکز و پراکندگی فکر اتهام بیش فعالی می زنند و داروهای حاوی مواد مخدر به آنها می دهند! و.... ▫️ یکی از سرد کننده های قلب و‌مغز نیز مشکلات روحی و عصبی است که ممکن است شخص برای دریافت گرمای موقت و پایان حال بد به این دام گرفتار شود. ▫️ اگر با عطرهای طبیعی، اصلاح مزاج و تغذیه سردی مغز کم شود گرایش به مخدرات کم‌ و‌ ترک آن نیز آسان می شود @Teb_sayed_ya_seen درمان ✅ در آغاز خواست و اراده فرد در اولویت اول قرار دارد. 🔹 کاهش سردی مغز موجب کاهش میل به دود و مواد مخدر است.(لذا ترک لبنیات، و غذاهای سرد و ناسالم و... مهم است) 🔹 روغن مالی کل بدن با روغن بادام تلخ و بنفشه زیتونی جهت کنترل درد وعپارض ترک فوق العاده محرب است 🔹 مصرف شربت رضوی هر شب قبل خواب دو ق غذاخوری تا پایان کامل همه عوارض 🔹 عرق ترکیبی زنیان ، شنبلیله و یونجه یک سوم استکان (صبح ، ظهر ، شب) 🔹شربت سرکه انگبین بعد شام یا هنگام عظش و داغی زیاد که هنگام ترک ممکن است ایجاد شود 🔹 حجامت حین ترک ، موجب از بین رفتن بدن درد و عوارض ترک میشود.(حجامت ساکرال برای کمردرد و ساق پا برای درد و مشکلات پا و برای داغی کف پا حجامت کف پا) 🔹 دو روز دمنوش سنا+ گل سرخ +رازیانه (مصرف این دمنوش با حجامت سه روز فاصله داشته باشد) 🔹ورزش و تفریح مناسب روزانه 🔹 استفاده از ملین ها بسیار مفید است یک قاشق روغن زیتون بعد غذا میل شود. 🔹 یک الی دو بسته داروی ترکیبی ابنابسطام جهت پاکسازی بدن استفاده شود. 🔹 آب جوشیده ولرم +۷۰ عدد دانه اسپند + عسل + آب لیموترش تازه صبح ها ناشتا مفید است. ✅ در پایان غذای شنیداری گرم تا چند سال بعد از ترک جهت جلوگیری از بازگشت شخص نیاز است و کلاس ها و جلسات مختلف منظمی که در این زمینه وجود دارد برای اکثر افراد لازم است. همچنین حضور در اجتماعات مذهبی ،روضه ، توسل و گرمابخشی معنوی به قلب فراموش نشود. 📑 منبع: دوره علاج بیماری ها ، استاد این علیان ✅ نشر این پیام صدقه جاریه است
‍ ✳️غذاها و خوراکیهای استخوان ساز : @Teb_sayed_ya_seen ❌سنجد پودر شده با پوست و گوشت و هسته ❌آب کرفس روزانه یک تا دو لیوان میل شود ❌شیر گاو +عسل ❌بادام درختی عصرها 7 عدد میل شود ❌مویز روزانه 21عدد صبح ناشتا میل شود ❌چغندر با برگش بصورت سوپ یا آش ❌قلم گاو و پاچه گوسفند در طول هفته ❌داروی مومنایی یا مومیجو طبق تشخیص پزشک ❌عرق گیاه مخلصه روزانه یک استکان ❌ارده +شیره انگور در وعده صبحانه ❌1 قاشق مرباخوری کنجد خام همراه شام ❌قره قروت کاملا طبیعی مخلوط با آش ترش ❌کشک +نعناع +خرما ❌جوشانده ریشه زرشک روزانه یک استکان
در خصوص دفع مورچه و بیرون نیامدن ان ⇜اگر زاج سیاه را بسوزانند و در سوراخ مور بریزند، دیگر بیرون نیایند. ⇜هرگاه زیره سبز را بکوبند و در سوراخ مورچه ریزند، بیرون نیایند. ⇜اگر به سوراخ لانه مورچه سرگین گاو بگیرند بیرون نیایند. :: کاری کنید که نیاز به کشتن حیوانات موذی نباشد :: ⇽به خدا سوگند، اگر هفت اقلیم با آنچه زیر آسمان هاست، به من داده شود که با نافرمانى خدا پوستِ جوى از مورچه اى برُبایم، چنان نخواهم کرد؛ و به درستى که دنیاى شما، نزد من، خوارتر است از برگى در دهان ملخى که آن را مى جَوَد. على را چه کار با نعمتى که فانى گردد و لذّتى که نپاید؟! {نهج البلاغه، خطبه ۲۲۴} ⇽شخصی از حضرت آیت الله العظمی بهجت پرسید در خانه مان مورچه زیاد است ؛ آیا کشتن آنها اخلاقا پسندیده است؟ آقا فرمودند : به جای کشتن، مقداری نفت جلو لانه شان بریزید. وی گفت : حالا که در خانه پخش شده اند چه کنیم؟ آقا با تبسمی فرمودند : یا أیها النمل ادخلوا مسکنکم لا یحطمنّکم سلیمان و جنوده {سوره نمل، آیه ۱۸}
🔴اثرات خوردن غذای خیلی داغ سستی و رخوت معده/ خرابی هضم /پرکردن سر از بخارات 🔵اثرات خوردن غذای خیلی سرد کاهش حرارت معده وقوه هاضمه وغذای خوب هضم نشده خارج و تولید خلط خام می‌شود ⚠️نکته ضعف قوای هاضمه‌ی داغ (یعنی معده‌ی داغ) ⬅️ باعث ایجاد فضولات ناشی از متابولیسم دماغ (مغز) درقالب ترشحات پشت حلق (نزله) ایجاد می‌شود و سنگینی و سردرد ایجاد می‌کند. ☝️اگر معده داغ باشد مانند قابلمه خالی که روی گاز بگذارید و یکدفعه داخلش شیر سرد بریزید چه اتفاقی می‌افتد؟ بخار آن بالا می رود (به سمت مغز)خلط پشت حلق ایجاد می‌شود ♨️ وقتی معده چند ساعت خالی از غذا بماند به اصطلاح داغ می‌کند...اینجا ضعف معده ایجاد می‌شود
🔶🔹درمان‌بیماری‌آلوپسی آره آتا 🔹(ریزش سکه ای مو): 🌟به بیان ساده ریزش موی سکه ای را آلوپسی نامند. از نظر طب سنتی این بیماری ناشی از موضعی می باشد. برای درمان آن مراحل زیر را به دقت انجام دهید: 💎الف) روغن مالی محل ریزش مو با روغن سیاه دانه روزی سه مرتبه ۲۱ روز 💎ب) دو الی سه عدد زالو روی محل ریزش بسته به شدت آن بگذارید. اینکار را دو الی سه مرتبه تکرار کنید هر دو هفته یکبار تا رویش مجدد آغاز شود. 💎ج) جوشانده (اسطوخودوس + سنبل الطیب) شبی یک لیوان با کمی عسل موقع خواب مصرف شود. (۴۰ شب) ❗*توجه :برای روغن مالی اگر از اسانس نعنا هم کمک بگیرید نتیجه بهتر خواهد بود. به این ترتیب که به ازای هر ۶۰ سی سی روغن ۱۴ قطره از اسانس نعنا به آن اضافه کنید 💎د) یک زالو در محل+ خوراک گرمی
🔴 شرط برای ورود به مدرسه ممنوع است! سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس بیان داشتند اشکالی ندارد که مدرسه‌ای بخواهد اطلاعاتی از وضعیت و دانش‌آموزان دریافت کند و یا تصویری از کارت واکسن آنها را داشته باشد. 👌🏻اما مدرسه به هیچ‌وجه نمی‌تواند شرط و شروط بگذارد و یا محدودیتی در این زمینه اعلام کند. لینک خبر:B2n.ir/b06231
کانال طب اسلامی و سنتی سید یاسین موسوی: زیره (به زبان عربی: کمون) خواص درمانی زیره زیره؛ قوی‌ترین ضد نفخ گیاهی زیره، قوی‌ترین ضد نفخ گیاهی است، زیره به هضم غذا کمک می‌کند و تشنج و لرزش‌ها را از بین می‌برد. خاصيت ضد عفوني كننده زيره سبز مي‌تواند در افزايش ايمني بدن موثر باشد، به همين دليل يك ماده غذايي مفيد براي درمان آنفلوانزا به حساب مي‌آيد. زیره گياهي علفي و چند ساله است، برگ¬هاي بالايي نخي شكل و بدون دم برگ، گل¬ها سفيد وكرم با آرايش چتري، بذرهای آن شبيه زيره سبز بوده ولي عطري قوي‌تر دارد.زمان برداشت مرحله اول از بدو تشکیل میوه شروع می‌شود (از اوایل مرداد میوه‌ها می‌رسند) در این مرحله ساقه‌های گلدار جدا می‌شوند، در مرحله دوم صبح زود یا بعد از ظهر برداشت نهایی انجام می‌گیرد. زیره در دو نوع سبز و سیاه موجود است که اگرچه ویژگی‌های تغذیه‌ای نسبتا مشابهی دارند، اما تفاوت‌هایی دارد. @Teb_sayed_ya_seen دو نوع زیره با نام‌های زیره سیاه و زیره سبز می‌شناسیم که نوع سیاه آن با نام‌های زیره «کرمانی» و زیره «کوهی» و نوع سبز آن به نام «کراویه» معروف است. زیره سیاه، باریک‌تر و عطر بیشتری دارد اما زیره سبز حجیم‌تر و عطر کمتری دارد. زیره دارای کالری است، ۱۰۰ گرم از آن ۳۷۰ کیلوکالری انرژی دارد. زیره سبز از ادویه‌های بسیار قدیمی و پرمصرف در صنایع غذایی بوده و به علت داشتن اسانس ملایم، گرم و خوش‌بو، به طور مستقیم در بسیاری از غذاها مصرف می‌شود. از زیره در تهیه نان‌های محلی و صنعتی نیز استفاده می‌کنند و همچنین آن را برای نگه‌داری انواع کنسروها و گوشت‌های قرمز و سفید به کار می‌برند. زیره سبز قدرت مقابله با انواع آلودگی‌های باکتریایی و قارچی را نیز دارد و برای همین در صنایع غذایی مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد. خواص زیره سبز ـ طبع آن گرم و خشك است؛ ـ ادرارآور می‌باشد؛ ـ ضد تشنج می‌باشد؛ ـ برای درمان خون دماغ زیره را كوبیده با سركه مخلوط نموده در بینی بچكانید؛ ـ برای درمان ورم‌های پوستی زیره را با آرد باقلا به صورت مساوی مخلوط كرده به صورت ضماد بگذارید؛ ـ برای اختلالات گوارشی از دم كرده زیره استفاده كنید؛ ـ برای بازشدن بینی زیره را ببویید؛ ـ برای درمان اسهال‌های رطوبتی زیره بوداده را به صورت كف لمه بخورند؛ ـ حضرت محمد(ص) فرموده‌اند: زیره معده را تقویت می‌نماید مرض بواسیر را قطع كرده و انسان را از مرض لقوه در امان نگه می‌دارد؛ ـ برای درمان لكنت زبان زیره سیاه، آویشن، زیره سبز و نمك از هر كدام ۵ گرم مخلوط كرده جوشانده صاف نموده غرغره كنید؛ ـ برای درمان میگرن تخم‌مرغ را آب پز نموده سپس تخم زیره آسیاب شده را با آن مخلوط نمایید در یك پارچه بسته به پشت گردن ببندید؛ ـ برای درمان قاعدگی دردناك ۱۰ گرم زیره سیاه، ۱۰ گرم زیره سبز را آسیاب كرده از روز اول قاعدگی با شروع درد روزی ۳ قاشق مرباخوری میل شود؛ ـ اگر كبوتربازان می‌خواهند كه كبوتر آن‌ها برگردد و هیچ وقت آشیانه را ترك نكند در لانه آن‌ها مقداری زیره یا سیاه دانه بگذارند؛ ـ برای جلوگیری از خونریزی بینی زیره را در سركه جوشانده سپس استشمام كنید؛ ـ برای ورم زیر پلك چشم و خونمردگی پودر زیره را با روغن زیتون و عسل مخلوط كرده بصورت ضماد بگذارید. حکیم عقیلی خراسانی در مخزن¬الادویه آورده است: «معرّب از خامون يوناني است و به فارسي زيره نامند و برّي و بستاني مي¬باشد و هر يك را اصناف مختلفه است و سياه برّي و بستاني را كمون كرماني و زرد را فارسي و شامي و سفيد را نبطي نامند و اخير زيرة سبز است و در اكثر مكان مي¬باشد و برّي هر صنفي قويتر از بستاني و صنفي از برّي سياه و شبيه به شونيز و قويّ الحرارت و از مطلق كمون مراد كرماني است و به يوناني او را باسليقون نامند و به معني ملوكي است و بهترين اقسام كرماني برّي و زبونترين سفيد بستاني است و قوّتش تا هفت سال باقي مي-ماند و نبات او از رازيانه كوچكتر و برگش مستدير و قبّه او مانند شبت است. در اوّل سوم گرم و خشك و بسيار ملطّف و مدرّ بول و شير و عرق و حابس طبع و حيض و ترياق سموم هوام و محلّل رياح و نفخ و هاضم و محرّك آروغ و ملطّف لحوم غليظ بوده و جهت عسر نفس و تخمه و مغص ريحي و رفع خواهش گل و امثال او و فواق رطوبي و ورم ريحي سپرز مفيد است و بودادة او جهت اسهال رطوبي نافع بوده و به سركه پروردة او كه بعد از آن برشته باشند، قويّ القبض و در رفع رطوبات معده قويّالأثر است و حقنه و طبيخ او محلّل نفخ و فرزجة او با روغن زيتون قاطع حيض و مضمضة طبيخ او مسكّن درد دندان و نزلات است خصوصاًَ با صعتر و قطور او جهت قرحة چشم و جرب و با سفيدة تخم مرغ جهت رمد حارّ و طلاي او جالي بشره و آب افشردةاو جهت طرفه و با نمك جهت سبل و ناخنه و سعوط او با سركه جهت رعاف و ضماد او با روغن زيتون جهت ورم سپرز و با آرد باقلي جهت ساير اورام نافع و مضرّ ريه و مصلحش سركه است.
و قدر شربتش دو درهم و بدل كرماني ساير اقسام او و بدل كمون شامي كروي ا و تخم گندنا است و مداومت جرم و عرق او مورث لاغري و زردي رخسار است و چون آب زيره را بر بدن مولود در حين ولادت بمالند بالخاصيه در مدّت¬العمر، منع تولد قمل مي¬كند و از مجرّبات دانسته¬اند و قسم نبطي او كه به فارسي زيرة سبز گويند مليّن طبع است و نوع برّي كه شبيه به شونيز است جهت گزيدن هوام و تقطير¬البول و اخراج سنگ مثانه و خون منجمد آن بيعديل بوده و خصوصاًَ چون با آب كرفس بستاني بنوشند و با سركه جهت فواق و كرم معده و ضماد او با روغن زيتون و عسل رافع رنگ خون مردة تحت جلد است و جهت ورم حارّ انثيان مفيد مي¬باشد. کمون حبشی: قسمی از کمون بری است شبیه به شونیز. کمون حلو: انیسون است. کمون رومی و ارمنی: کرویا است. كمون أسود: زيرة كرماني است و در بعضي بلاد شونيز را به اين اسم نامند. كمون هندي: شونيز است. كمون نبطي: زيرة سبز است.»
بارهنگ (به زبان عربی: لسان الحمل) طبع‌ بارهنگ‌ سرد و خشک‌ است‌. بارهنگ‌ کبیر دارای‌ خواص‌ قابض‌، تب‌بر، تونیک‌، نرم‌کننده‌، تصفیه‌کننده ‌خون‌، ضد اسهال‌، محرک‌، معرق‌، مدر، ضد رماتیسم‌ و ضد اسهال‌ خونی‌، ضدالتهاب‌ کلیه‌ و مثانه‌، و ضد باکتری‌ است. بارهنگ‌ کبیر در موارد خونروی¬های ریوی‌، وجود خون‌ در اخلاط‌، عفونت¬های ‌مجاری‌ تنفسی‌، التهابات‌ چشمی‌، بیماری-های کبدی‌، زردی‌، استفراغ‌, درد دندان‌، کولیک‌، مالاریا، سوزاک‌، احساس‌ سوزش‌ در لوله ‌مری‌، نزله‌ مجاری‌ ادرار و دستگاه‌ هضم‌، رفع‌ تحریکات‌ در نزله‌های‌ مزمن‌ برونش¬ها استفاده‌ می‌گردد. در استعمال‌ خارجی‌ بکار بردن‌ کرم‌ بارهنگ‌ در معالجه‌ جوش¬های‌ صورت‌، جوش‌ غرور، جوش‌ ناحیه‌ بینی‌، زنخدان‌ و گونه‌ها و زخم‌های‌ جلدی‌ توصیه‌ شده‌است‌. دانه بارهنگ ضد اسهال بوده و از آن به همراه قدومه، تخم مرو و به¬دانه، مخلوطی به نام چهارتخمه درست می-کنند که به عنوان نرم کننده سینه و برطرف کننده سرفه و خارش¬های گلو مصرف سنتی دارد. @Teb_sayed_ya_seen دانه بارهنگ ضد اسهال بوده و از آن به همراه قدومه، تخم مرو و به¬دانه، مخلوطی به نام چهارتخمه درست می¬کنند که به عنوان نرم کننده سینه و برطرف کننده سرفه و خارش¬های گلو مصرف سنتی دارد. خواص درمانی ریشه، برگ و دانه این گیاه اثر نرم کننده دارد و از آن‌ها به عنوان تصفیه کننده خون، آرام کننده ناراحتی¬های آسم مرطوب، اسهال¬های ساده و ورم مخاط دهان استفاده می¬شود. جوشانده دانه بارهنگ در رفع بیماری¬های التهابی کلیه و مثانه موثر است. از برگ این گیاه به وفور استفاده می¬شود و برگ آن خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و همچنین دانه این گیاه هم خاصیت ضد عفونی کننده و خلط¬آوری خوبی برای دستگاه تنفسی دارد. برگ¬های این گیاه بسیار زبر و خشن می¬باشند و برای استفاده در سالاد آن¬ها را در آب جوش قرار داده و فیبرهای آن را جدا می کنند. بهتر است از ساقه¬های گیاه استفاده نشود زیرا میزان فیبر موجود در آن¬ها بیشتر است. حکیم عقیلی خراسانی در مخزن¬الادویه آورده است: «به فارسي بارتنگ و به تركي باغ پرباغي و از جنس مرماحوز است و صغير و كبير مي¬باشد. صغير او را برگ كوچك و باريك و ملاست بيشتر و ساقش پراكنده و مايل به طرف زمين و گلش در طرف ساق و زرد و تخمش سياه كوچك و ساق قسم كبير او به دستور پراكنده و مايل به سرخي و قريب به زرعي مي شود و تخمش ريزه تر از تخم صغير و گلش مانند او و بيخ هر دو سست و با زغبيّت و نهايت ستبري آن تا بقدر انگشتي و منافع كبير زياده بر صغير و از مطلق آن مراد صغير است. در دوم سرد و خشك بوده و برگ و تخم او الطف و جالي و رادع و قابض و مقوّي جگر و مفتّح و حابس نزف¬الدّم جميع اعضاء و پختة برگ و بيخ او با نمك و سركه و عدس رافع اسهال دموي است و عصارة او مسكن تشنگي و جهت فساد هضم و دق و سل و نفث¬الدّم و سدّة سپرز و جگر و ضعف آن و سدر و رفع صرع و تب¬هاي حارّه و ربو و جوشش دهان و لثه و قرحة ريه و قي¬الدّم و سدّة گرده و حرقه البول و سيلان حيض و خون بواسير مفيد بوده و ضماد و ذرور او جهت التيام زخمها و ورم آن و سوختگي آتش و داءالفيل و قروح خبيثه و ساعيه و آكله و نار فارسي و قطور آب او جهت درد گوش حار و امراض چشم و حمول او جهت درد رحم و اختناق او و نواصير مؤثر است و ضماد برگ او منقّي چرك زخمها و التيام دهندة تازةآن و رادع اورام حارّه و شري و با نمك رافع سمّيّت زخم سگ ديوانه گزيده و با سفيداب جهت باد سرخ و مضمضة طبيخ او و طبيخ بيخ او جهت امراض دهان نافع مي¬باشد و گويند مضرّ ريه است و مصلحش عسل و عصارة او مضرّ سپرز و مصلحش مصطكي و قدر شربت از آب او دو مثقال تا نيم رطل و بدلش حماض بستاني است و گويند بالخاصيه چون سه عدد بيخ آن را با چهار اوقيه شراب ممزوج به آب بنوشند رافع تب غب و چهار عدد آن رافع تب ربع است و تخم او در افعال مانند عصارة او و بودادة او قابض و مغرّي و مقوّي امعاء و رافع زحير مي¬باشد و قدر شربتش تا سه درهم است و عرق بارتنگ در تقويت ماسكه بيعديل و در ساير افعال ضعيفتر از عصارة اوست.»
کانال طب اسلامی و سنتی سید یاسین موسوی: گل گاوزبان (به زبان عربی: لسان الثور) گاوزبان گیاهی است علفی و یک¬ساله که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتی¬متر می¬رسد ساقه آن شیاردار و خاردار می¬باشد. برگهای این گیاه ساده و پوشیده از تارهای خشن است. گل¬های آن به رنگ آبی، سفید و بنفش می¬باشد. گاوزبان احتمالا از شمال آفریقا به نواحی دیگر راه یافته و امروزه در منطقه مدیترانه، نواحی شمال آفریقا و قسمت¬هایی از خاورمیانه می¬روید. گل، برگ و سرشاخه¬های گل¬دار آن به مصرف دارویی می¬رسد. گل گاوزبان شادی‌آور، رقیق‌کننده خون، مقوی قلب، رفع‌کننده اضطراب و دلهره، از بین برنده افسردگی و کاهنده فشارخون و تپش قلب است. گیاه دارویی گل گاوزبان گیاهی است، علفی و پرطرفدار که در درجه نخست برای بیماری‌های مغزی و در درجه دوم برای بیماری‌های قلبی استفاده می‌شود و گل گاوزبان ایرانی معورف‌ترین نوع این داروی گیاهی است. گل‌گاوزبان دارای طبع گرم و خشک است همچنین ضد بلغم و سودا، خواب‌آور، آرام‌بخش، مفرح، تسریع کننده و رقیق کننده خون و باز کننده عروق است. مصرف گل‌گاوزبان برای نفخ مفید بوده همچنین این گیاه دارویی ضدسرفه، مدر، معرق، ضد سموم و تب‌بر است. @Teb_sayed_ya_seen خواص مغزی عصبی گل گاوزبان از خواص مغزی عصبی گل‌گاوزبان می‌توان به خواب‌آور، آرام‌بخش، تقویت‌کنده مغز و اعصاب، ضدجنون و رفع‌کننده حواس‌پرتی، رفع‌کننده اضطراب و دلهره، رفع‌کننده افسردگی و بی‌خوابی عصبی اشاره کرد. خواص قلبی و عروقی گل‌گاوزبان از خواص قلبی و عروقی گل‌گاوزبان می‌توان به مسکن، تسریع کننده و رقیق کننده خون و تقویت‌ کننده قلب اشاره کرد همچنین گل‌گاوزبان ضد تصلب شرایین است و فشارخون بالا و تپش قلب را می‌کاهد. از کاربردهای بالینی گیاه گاوزبان می‌توان به مواردی از جمله از بین برنده افسردگی، شادی‌آور، پاک¬سازی کننده سودا و بلغم از بدن، تقویت کننده مغز، قلب و کلیه، درمان گرگرفتگی در یائسه‌ها و تسکین دهنده دردهای قاعدگی اشاره کرد. همچنین کاربردهای ویژه گل گاوزبان شامل رفع علائم سودایی از مغز، تقویت اعضای رئیسه بدن، جلوگیری از پیری زودرس، ضدگرگرفتگی، تنظیم عادات ماهیانه و درمان انزال زودرس است. متخصص تغذیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس توانا اظهار می‌دارد: از گل، برگ و سرشاخه‌های گل‌دار گل‌گاوزبان استفاده می‌شود و مواد مؤثره آن موسیلاژ، صمغ، روغن فرار و تانن است. به گفته وی، گل گاوزبان تصفیه کننده خون، ملین، خلط‌آور، مدر و آرام‌بخش قلب است همچنین در طب سنتی برای رفع ترس و از بین رفتن سودای خون از گل‌گاوزبان استفاده می‌شود؛ گل‌گاوزبان ضد آسم و سرفه است و فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. این متخصص تغذیه اضافه می‌کند: مصارف دارویی این گیاه به صورت محلی بدین صورت است که گل‌های آبی گل گاوزبان را خشک کرده و دم کرده آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. این گیاه در سرماخوردگی به عنوان معرق و کاهش دهنده فشار خون مورد استفاده قرار می‌گیرد همچنین خاصیت آرام‌بخشی دارد. وی می‌گوید: از خواص دارویی گل گاوزبان می‌توان به آرام کننده اعصاب، تصفیه کننده خون، عرق¬آور و ادرارآور بودن اشاره کرد؛ این گیاه کلیه‌ها را تقویت و سرماخوردگی را برطرف می‌کند همچنین در درمان برونشیت مؤثر است و باعث از بین رفتن سرفه می‌شود و بی‌اختیاری دفع ادرار را نیز درمان می‌کند. خواص داروئی: گاو زبان از نظر طب قدیم ایران سرد است. ـ گل گاو زبان و برگ¬های آن تصفیه کننده خون است؛ ـ آرام کننده اعصاب است؛ ـ عرق¬آور است؛ ـ ادرارآور است؛ ـ کلیه¬ها را تقویت می¬کند؛ ـ سرماخوردگی را برطرف می¬کند؛ ـ برای از بین بردن سرفه از دم کرده گل گاوزبان استفاده کنید؛ ـ در درمان برونشیت موثر است؛ ـ بی¬اختیاری دفع ادرار را درمان می¬کند؛ ـ التهاب و ورم کلیه را درمان می¬کند؛ ـ در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است؛ ـ ضماد برگ¬های گاوزبان برای رفع ورم موثر است؛ ـ برگ¬های گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید؛ ـ برگ¬های تازه گل گاوزبان دارای مقدار زیادی ویتامین C می¬باشد و در بعضی از کشورها آن را داخل سالاد می¬ریزند. حکیم عقیلی خراسانی در مخزن¬الادویه آورده است: «به فارسي گاوزبان نامند. برگ نبات او با خشونت و ستبري و مايل به سياهي و مفروش بر زمين و بر روي آن نقطه¬هاي سفيد شبيه به خار و زغب¬دار و ساقش قريب به زرعي و مزغّب و شاخه هايش با زغب و باريك و سفيد و گلش لاجوردي به شكل گل انار و تخمش مستدير و لعابي و در جبال دارالمرز كثيرالوجود است و قسمي از آن كه در اصفهان و در بعضي بلاد گاوزبان مي¬دانند، مرماحوز است و گل او لاجوردي و كوچك و مدوّر مي¬¬باشد.
در اول گرم و تر و قوتش تا هفت سال باقي است و گل او الطف و جميع اجزاء او مفرّح و مقوّي اعضاي ریيسه و حواس و مسهل مرّّه سودا و صفرا مي¬باشد و جهت امراض سوداوي و سرسام و برسام و جنون و ماليخوليا و خفقان و خشونت سينه و سرفه و ضيق¬النّفس و نيكویي رخسار و سنگ مثانه و يرقان و تقويت حرارت غريزي مؤثر و مضرّ سپرز و مصلحش صندل است و قدر شربت از آبش تا چهار اوقيه و از جرم او تا ده درهم و بدلش به وزن او ابريشم محرق و چهار دانگ او پوست ترنج است و چون از آب او و آب سيب و آب مويز شراب ترتيب دهند، ده مثقال او تفريح به حدّ يك رطل شراب مي¬كند بدون ازالة عقل و دو درهم گل او با يك درهم طين ارمني و دو درهم شكر رافع خفقان است. عرق گاوزبان جهت امراض سوداوي مفيد و در ساير افعال ضعيفتر از آن مي باشد و قدر شربتش سي مثقال و برگ سوختۀ او جهت قلاع اطفال و سستي بن دندان و حرارت دهان مفيد است.»
کانال طب اسلامی و سنتی سید یاسین موسوی: مرزنجوش با نام¬های توکلیجه، مرزنگوش، حب¬الفیل، اذان الفار، ثاموس و ریحان سلیمان نیز نامیده می¬شود و معروف ترین خاصیت طبی آن آرامبخشی است. از نظر پزشکی مرزنجوش سرشار از فلانوءیدها، تانن¬ها وگلیکوزیدهای فنولیک است و طبق گزارش¬های علمی دارای خواص آنتی¬اکسیدان و ضد میکروبی قوی بر عوامل پاتوژن انسانی و نیز عوامل فساد موادغذایی است و در نتیجه مصرف آن برای تقویت بدن در برابر عفونت¬¬ها بسیار موثر است. همچنین تاکنون بررسی¬های بسیاری در مورد خواص بیولوژیک، فارماکولوژیک و آنالیز ترکیبات مرزنجوش انجام شده است و اثرات مثبت آن بر درمان برخی بیماری¬ها مورد توجه قرار گرفته است. طبع مرزنجوش گرم وخشک است و در طب سنتی از مرزنجوش برای تسکین اعصاب و رفع بی¬حوصلگی، برای رفع افسردگی، کمک به درمان سردرد، بیماری حرکتی، نفخ شکم، قولنج کودکان، تهوع، درد مفاصل و عضلات، سرفه و درمان سرماخوردگی استفاده می¬شود. گیاه مرزنجوش همچنین به عنوان یک ادکلن طبیعی نیز شهرت دارد و از گذشته برای برطرف کردن کک و مک استفاده می شده است. @Teb_sayed_ya_seen برخی توصیه¬های پزشکی در خصوص استفاده از مرزنجوش: در صورت بروز تهوع، استفراغ و یا اسهال مصرف مرزنجوش باید متوقف شود و از زیاده¬روی در مصرف آن بدون نظر پزشک متخصص خودداری شود و بیمارا ن مبتلا به ناراحتی¬های کلیوی از مصرف مرزنجوش نیز خودداری کنند. حکیم عقیلی خراسانی در مخزن¬الادویه آورده است: «معرّب از مرزنگوش فارسي و غير اذان¬الفار است، چه اصلاًَ برگ او شبيه به گوش موش نيست و از جملة رياحين خوشبو است و در خـانه¬هـا زرع مي¬كنند. برگش طولاني و كم عرض و گلش سفيد مايل به سرخي و تخمش مانند تخم ريحان و شفاف است و مؤلّف مغني اشتباه نموده كه اذان¬الفار باشد و مؤلّف اختيارات را اشتباهات زياده بر آن است كه در اينجا به او تصريح بايد نمود. او در آخر دوم گرم و در اوّل خشك و در افعال بهتر از سوسنبر و محلّل و ملطّف و جالي و جاذب و مدرّ بول و حيض و مفتّت حصات و مفرّح و مسخّن اعضاء و مجفّف رطوبات معده و امعاء و جهت مغص و قولنج ريحي و استسقاء و سدّة جگر و سپرز و دماغ و جهت خفقان و وجع الفؤاد و ماليخولياي مراقي و لقوه و درد سينه و سرفه و ضيق¬النّفس و رياح سپرز و درد سر و شقيقه و حبس زكام و عسر بول و احتباس حيض و شراي بلغمي نافع است و طلاي او با حنا در حمام جهت درد سر بارد مجرّب است و برگ خشك او با عسل جهت آثار خون منجمد تحت چشم و با سركه جهت گزيدن عقرب و جهت كلف و بدبویي عرق و با موم روغن جهت التواي عصب و اورام بلغمي و با مغره جهت ورم حارّ چشم نافع است و با بزرالبنج جهت ورم انثيان مجرب و بویيدن او جهت سدّة منخرين و دماغ و تقويت مستي شراب و منع خمار و سعوط آب او جهت تنقية دماغ و لقوه و صرع و خاييدن او با نمك و فروبردن او جهت رفع سيلان آب دهان و اكتحال آب او جهت ابتداي نزول آب و ضعف باصره مفيد است و ماليدن آب او بر موضع حجامت رافع اثر زخم آن و فرزجة او مدرّ حيض مي¬باشد و قدر شربت از جرم او تا دو مثقال و در مطبوخات تا هفت مثقال و مضرّ گرده و مصلحش كاسني و تخم خرفه و بدلش سوسنبر است و روغن مرزنجوش كه آب او را با مثل او روغن زيتون بجوشانند تا روغن بماند، جهت فالج و رعشه و كزاز و شقيقه و درد سربارد و تحليل رياح و تفتيح سدّه و گراني سامعه نافع است و بخور مرزنجوش رافع مضرّت هواي وبایي و گريزانندة هوام است.» مرّ گياهي كه از آن صمغ مر گرفته مي¬شود درختچه¬اي است خاردار داراي شاخه¬هاي كوتاه. گل¬هاي آن دو نوع نر و ماده. ميوه آن گرد به شكل گلابي و كمي گوشتي است. محل رويش اين درختچه و گونه¬ها مختلف آن مناطق گرمسيري جنوب عربستان، حبشه و قسمت جنوبي درياي سرخ مقابل بندر عدن و سرانجام سواحل افريقايي درياي سرخ و سواحل سومالي در افريقا مي¬باشد. چون اين صمغ بيشتر از عربستان و حجاز به ايران وارد مي¬شود غالباً در سفرهاي حج در بازار مكه و حجاز براي فروش عرضه مي گردد، در ايران آن را مرمكي يا مرحجازي نامند كه البته با صمغ عربي متفاوت است و نبايد با آن اشتباه شود. مشخصات صمغ مر مكي در فصل گرما مانند اغلب صمغ¬ها به مقدار كم خود به خود از تنه و ساقة درخت ترشح مي¬كند ولي براي اينكه به مقدار زيادتر گرفته شود، تنة درخت را شكاف مي¬دهند و شيره درخت كه ابتدا سفيد و بعد از ماندن قرمز مايل به قهوه¬اي مي¬شود خارج مي¬شود. اين نوع مرمكي را كه نوع مرغوب و خالص است اصطلاحاً «مرالبطارح» مي¬نامند. روش ديگر براي استخراج مر اين است كه پوست درخت را گرفته و با قطعات تنه يا ساقه در آب جوش مي¬پزد و پس از پختن آن را صاف مي¬نمايند و سپس آن را تبخير مي¬كنند و رسوبات منجمد باقيمانده پس از تبخير تحت نام مر به بازار عرضه مي شود.
اين نوع مر به علت اينكه با مواد ديگري از گياه مخلوط مي¬باشند نامرغوب و رنگ آن سياه است و آن را نوعي ميعه سائله نيز مي¬گويند. نوع مرمكي مرغوب به شكل قطعه¬هاي ا شكي بي¬نظم به بزرگي يك گيلاس يا يك گردو، وزين، قرمز قهوه¬¬اي، داراي بوي مطبوع و معطر و شكننده است براحتي شكسته و خرد مي شود مقطع آن درخشنده و براق و در مقطع آن خطوط سفيدي شبيه به اثر ناخن ديده مي¬شود. طعم آن تلخ است. خواص ـ كاربرد در هندوستان از صمغ رزيني مر در موارد سوء هاضمه و در بيماري كلروز كه در اثر كمي گلبول قرمز خون و كاهش مادة هموگلوبين در خون ايجاد مي¬شود و علامت آن رنگ پريدگي و زردي رنگ پوست بخصوص در دختران جوان است، مصرف مي¬شود. مر از نظر طبيعت طبق نظر حكماي طب سنتي خيلي گرم و خشك است، بنابراين خوصا عمدة آن خشك كنندة روطبت¬هاي بدن و قابض است. در عين حال انسداد و گرفتگي¬هاي مجاري را باز مي¬كند و دارويي منضج و يا به اصطلاح اعتدال دهنده است، يعني در موارد يبوست مسهل است و در مورد اسهال قابض مي¬باشد.
بادهاي داخل معده و ورم¬هاي سرد بلغمي را تحليل مي¬برد و مانع تعفن اخلاط مي¬شود به همين دليل در روزگار قديم در موقع موميايي كردن اجساد رسم بوده است براي خشك كردن رطوبت¬ها و ممانعت از تعفن، داخل اجساد را با مر مخلوط با ساير ادويه اندود مي كرده اند. اگر نيم گرم آن خورده شود براي پاك كردن دماغ مفيد است. اگر با دم كردة نعنا خورده شود براي رفع بدبويي بيني اثر مفيد دارد. پاشيدن گرد آن روي زخم¬ها براي خشك كردن زخم¬هاي سرد مؤثر است. ضماد آن با كندر براي التيام اغلب زخم¬هاي سر سريع¬الاثر است. اگر با سركه و آب و دم كردة مارچوبه مخلوط نمايند و در دهان مضمه كنند براي رفع تعفن زخم¬هاي دهان مفيد است. اگر با سركه عنصل مخلوط كنند و مضمضه نمايند براي رفع و قطع خون بن دندان نافع است. براي تهيه سركه عنصل بايد در حدود 500 گرم پياز دشتي يا پياز صحرايي را گرفته ورق¬ورق كرده در سركه ريخته بجوشانند تا كاملاً پخته و در آن حل شود، سپس آن را با فشار صاف نموده و مصرف نمايند. اگر مر به طور خالص مصرف شود براي سستي معده، رفع رطوبات آن، تحليل بادهاي معده، تحليل خون منجمد در رحم و تسهيل دفع زرد آب و بلغم و همچنين براي دل پيچه، ورم طحال، درد كليه و مثانه مفيد است اگر با آب ترب مخلوط شود براي بهق و كلف و فروكش كردن خال صورت و تحليل خون منجمد زير پوست نافع است. مصرف مر به علت گرمي زياد آن براي اشخاص گرم مزاج مضر است بخصوص مضر مثانه مي باشد. در گزارش ديگري آمده است كه از مرمكي مانند عوارض محرك و مقوي در استعمال داخلي، استفاده مي¬كنند، مخصوصاً در مورد دردهاي سرمعده، ناراحتي¬هاي معده و در كلروز كه بيماري زردي در اثر كم خوني است، مفيد مي¬باشد. همچنين در رفع اخلاط سينه، رفع زكام¬هاي مزمن، در مراحل اولية بيماري سل، در بيماري كمي ويتامين C مصرف داخلي آن در اغلب موارد شفابخش است. براي آنزيم¬هاي قانقرايايي، سياه سرفه و قانقرايا نيز استعمال مي¬شود. مر از اجزاء تركيب اغلب خميردندان¬هاي اروپايي است و معتقدند كه بر ضد باكتري¬هاي دهان مفيد است و مانع فساد و كرم خوردگي مي¬شود. درختچه توليد كنندة مر را مران نامند. در موردخواص قسمت¬هاي مختلف درخت شامل عصاره برگ آن نيز خواصي ذكر شده است، از جمله معمول است اگر 5 گرم عصارة برگ آن را با سركه رقيق بخورند براي سم افعي گزيده ترياق مؤثري است و با آثار سوء سم مقابله مي¬كند. البته اگر افعي از نوع افعي¬هايي كه در محل رويش اين گياه زندگي مي¬كنند باشد، اثر آن تجربه شده است.
حکیم عقیلی خراسانی در مخزن¬الادویه آورده است: «آب منجمد درختي است مغربي شبيه به درخت مغيلان و خاردار و از زخم كردن درخت و گرفتن آب سايل آن حاصل مي-شود و در اول ترشّح سفيد است و بعد از خشكي رنگين مي¬شود و بسيار تلخ است و بهترين او مايل به سرخي و تند بوي و سبك وزن و زود شكن صاف است كه بعد از شكستن در او سفيدي شبيه به ناخن چيده باشد و اين قسم را مرّصاف نامند و آنچه در ساق درخت مانند صمغ منجمد گردد، مسمّي به مرّالبطارخ است و آن زرد مي باشد و در خوبي قايم مقام قسم اوّل است و آنچه آب افشردة اجزاي درخت را خشك كنند و مايل به سياهي و قريب به ميعة سايله است، مسمّي به مرّ حبشی است و آن زبونتر از قسم ثاني و هر چه آب افشردة آن را بجوشانند و خشك كنند بسيار سياه و بدبو و تند و قتّال است و شرب او جايز نيست. در آخر سوم گرم و در آخر دوم خشك و قوّتش تا بيست سال باقيست. مفتّح و محلّل رياح و اورام و با قوّة قابضه و مجفّف بيلذع و شرب او مسهل ماءاصفر و با ترمس مدرّ حيض و مسقط جنين و كشندة كرم شكم و با تخم نيم برشت نيم درهم او رافع سيلان مفرط حيض و از مجرّبات است و جهت سرفة كهنه و عسرالنّفس و درد پهلو و سينه و اسهال مزمن و قرحة امعاء و درد گرده و مثانه و نفخ معده و مغص ريحي و بلغمي و درد رحم و خنازير و مفاصل و ورم سپرز و رفع مضرّت سموم بارده نافع بوده و طلاي او جهت گزيدن هوام و درد سر مزمن و با شب يماني جهت بدبویي زير بغل و كنج ران و فرج و با روغن زيتون و لادن جهت ريختن موي و با سليخه و عنصل جهت ثاليل و كلف و با آب ترنج جهت جرب و سعفه و با سركه جهت قوبا و ضماد او با روغن زيت ركابي بر ابهام پاي راست گويند به حدّي محرّك جماع است كه تا زايل نكند تسكين نيابد و طلاي او جهت حفظ جسد ميّت از تعفّن و تعفّن زخمها بغايت مؤثّر و با حيوان صدف جهت التيام زخم عصب و رويانيدن گوشت بر استخوان و غضروف و با سركه و آب چغندر جهت فتق و ادره و با آب ترب جهت خون منجمد تحت جلد و با گوگرد جهت جرب و اكتحال او با ادوية عين جهت بياض چشم خصوصاًَ با آب شقايق النّعمان و با فلفل جهت ضعف بصر مجرّب است و با عسل جهت سلاق و با شير زنان جهت رمد و با آب حلبه و گلاب جهت قرحه و با آب مورد جهت دمعه و جرب و حمول او با كندر و زعفران و افيون جهت زحير رطوبي از مجرّبات است و مضمضة او با شراب و با روغن زيتون جهت تقويت دندان و لثه و تعفّن او و با سركه عنصل جهت خون بن دندان و ذرور او جهت قرحة سر و ساير زخم¬ها خصوصاًَ چون قبل از آن زخم را با آب بارتنگ بشويند و فتيلة او با افيون و جند و ماميثا جهت درد گوش و تنقية چرك و التيام زخم او و سعوط او با آب مرزنجوش جهت منع نزلات و با آب نعناع جهت بدبویي بيني و حقنة آن با آب حلبه جهت صلابت رحم و با آب نعناع جهت بدبویي آن و رايحةآن منوّم است و او مصدّع و باعث سدر و مضرّ مثانه و مصلحش عسل است. و قدر شربتش از يك باقلي تا نيم درهم و بدلش صمغ بادام تلخ است و نزد جالينوس قصب الذّريره و قسط تلخ به وزن آن و نزد بعضي بدلش موميایي و جند و فلفل است به حسب مراعات امراض و دودة مرّ لطيفتر از او و مجفّف قوي و در افعال مثل اوست.»
کانال طب اسلامی و سنتی سید یاسین موسوی: مصطكي مصطکی صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه¬ها و ساقه¬های درختچه ای از خانواده پسته گرفته می¬شود که درختچه یا درخت کوچکی است به بلندی معمولاً سه متر ولی اگر پرورش داده شود و از آن مراقبت نمایند در باغ¬ها ارتفاع آن تا چهارده متر نیز می¬رسد. درختچه¬ای است با برگ¬های تقریباً ناخزان و همیشه سبز که بوی رزین مصطکی از تمامی اندام گیاه استشمام می¬شود. مصطکی که در بازار عرضه می¬شود به شکل قطعات اشک سخت کوچک در ابعاد یک عدس و یا نخود کوچک و زرد رنگ و نیم¬شکاف کمی معطر است و هنگامی که در دهان جویده شود نرم شده و طعم معطری احساس می¬شود. @Teb_sayed_ya_seen خواص درمانی طبیعت آن نسبتاً گرم و خشک است و بعضی آن را معتدل می¬دانند. آن را مثل آدامس بجوید و دائم آب دهان را پایین ببرید و در آخر آن را میل نمایید محلل و مقوی است، تقویت کننده قلب و دماغ می¬باشد، در مورد سل ریه باعث اخراج اخلاط می¬گردد، اختلال هواس که همراه با عصبانیت باشد را درمان می¬کند، لثه را سالم و محکم می¬کند و بر آن گوشت می¬آورد، دهان را خوشبو می¬کند و درد دندان را تسکین می¬دهد، موجب تقویت معده می¬شود. اگر به طور متناوب مقدار کمی از آن با کمی کندر خورده شود برای تقویت هوش و حافظه بسیار موثر است. آن را در آب بجوشانید و بخورید و برای آرام کردن سرفه¬های سرد و قطع خونریزی از سینه و تقویت کبد و کلیه و معده و روده¬ها و قطع اسهال مفید است. آن را با سعد کوفی بجوشانید و با آن دندان¬ها را بشوئید. بوی بد دهان را مرتفع می سازد. آن را در آب بجوشانید و پس از سرد شدن روزی سه بار هر مرتبه دو سه قطره در گوش بچکانید. غده داخل گوش را باز می کند و سنگینی گوش و کری که در اثر غده گوش باشد برطرف خواهد شد. آن را در روغن کنجد بجوشانید و در گوش بچکانید. گرفتگی گوش را رفع می¬کند و سنگینی کری را درمان می-کند. بوئیدن دائم آن وسواس را به مرور برطرف می¬سازد. حکیم عقیلی خراسانی در مخزن¬الادویه آورده است: «معرّب از مسطبخي و به عربي علك¬الرّوم نامند. صمغ درختيست ريزه¬تر از كندر و سفيد او را رومي و سياه او را نبطي گويند. درخت او در صافي و شاخه¬هاي او در لطافت و برگ او مانند درخت اراك و از آن بزرگتر و ثمرش مايل به تلخي و قوّتش تا بيست سال باقيست. و درخت او نزد شيخ¬الرّئيس و بولس سرد و خشك و بيخ و پوست عصاره و برگ و ثمر او را قايم مقام اقاقيا و عصارة لحيه-التّيس دانسته اند و نزد جالينوس گرم و خشك و مقوّي معده و جگر و با تحليل و قبض است و دوام نطول طبيخ او رويانندة گوشت بر استخوان و مقوّي اعضاي مسترخيه است و ضماد و برگش جهت خروج مقعد و رحم نافع است و مسواك چوب او مقوّي دندان و لثه و چون برگ و شاخ و بار و پوست او را بجوشانند و مكرّر تجديد اجزاء كنند تا آب غليظ شود، جهت نفث¬الدّم و اسهال و قرحة امعاء و نزف¬الدّم و برآمدگي ناف و رحم و رفع سيلان حيض و شكستگي اعضاء و جرب نافع است و مصطكي در آخر دوم گرم و خشك و مقوّي معده و جگر بارد و هاضمه و اشتهاست و محرّك آروغ و با جلاي عظيم و محلّل رياح معده و رافع نفخ به آروغ و با سفل و رافع پيچش و درد سر و نزلات و ضعف جگر و معده و قروح باطني و با غاريقون جهت بلغم و با صبر جهت صفرا و با هليلجات جهت سودا و عسرالنّفس و با ادوية مناسبه جهت نفث الدّم و قصبة ريه و با كهربا جهت نزف¬الدّم از مجرّبات است و با كندر جهت قوّة فهم و حافظه و قطور جوشانيدة او در روغن كنجد جهت گراني سامعه مجرّب بوده و به دستور بخور كردن پنبه به او و به گلاب تر كرده و كماد نمودن بر چشم جهت درد رمد از مجرّبات شمرده¬اند. طلاي جوشانيدة او در روغن زيتون جهت شقاق لب و لرز تبهای بارد و رعشه و ضربان و کزاز و اعیا بیعدیل و شرب ضماد او جهت شكستگي اعضاء و ضربه و سقطه و جلاي بشره و سرخ كردن رخسار و با ادوية مناسبه جهت درد فم معده و امعاء و علل جگر و تفتيح سدد و قي نافع است و بخور و سعوط او با روغن زنبق جهت درد سر بارد و مضمضة طبيخ او جهت استحكام دندان و لثه و ماليدن روغنهای گرم بر عضو دردناک و پاشیدن مصطکی بر او و به خرقه بستن او جهت تسکین و تحلیل درد بغايت مفيد است و خاييدن او جهت جذب رطوبت دماغي مؤثّر است و گويند مضرّ مثانه است و مصلحش گردكان و كتيرا و به دستور يك شبانه روز در سركه خيسانيدن آن و بدلش به وزن او كندر و یا يك وزن و نيم علك¬البطم و در تقويت معده و جگر اذخر است. و قدر شربتش تا يك مثقال است و روغن مصطكي كه يك اوقية او را در يك رطل روغن زيتون با قدر مضاعف حل كرده باشند، محلّل و مقوّي اعصاب و شرب ضماد او جهت امراض رحم و معدة ضعيف و اسهال رطوبي و علل جگر و دو مثقال او جهت قرحة ريه و حقنة او جهت قرحة امعاء و طلاي او جهت آثار جلد و نيكویي رخسار مفيد است و روغن درخت مصطكي كه از برگ و ثمرش بسازند جالي و ملطف و بسيار قابض و با سعد و اذخر جهت جرب انسان و حيوان و