زخم اثنی عشر
این مشکل معلول عدم رعایت توصیه های معصومین نسبت به غذا خوردن است
یکی از توصیه ها این است که بعد از غذا خوردن یک مقدار آب خوردن ضروری است. امام میفرماید
عَجَباً لِمَنْ أَكَلَ مِثْلَ ذَا وَ أَشَارَ بِيَدِهِ وَ لَمْ يَشْرَبْ عَلَيْهِ الْمَاءَ كَيْفَ لَا تَنْشَقُ مَعِدَتُه[8]
یعنی تعجب میکنم از کسی که مانند این غذا بخورد (و با دست مقدار کمی نشان دادند) و بعد از آن آب نخورد و معده او پاره نشود
اثنا عشر نیز جزو معده است کل توصیه های ائمه درباره تغذیه و وعده های غذایی و نوع غذا ها در این مسئله نقش دارد
اگر غذا چرب باشد یا گوشت باشد آب را یک ساعت بعد از غذا بخورند. قبل از غذا و وسط غذا آب خوردن اسید را رقیق میکند اما آب خوردن بعد از غذا مفید است و باعث زیر و رو شدن غذا ۴در معده میشود و باعث بهتر هضم شدن آن میشود..
درمان :
دمکرده زنجبیل .خوردن عسل .داروی جامع امام رضا ع + عسل .خوردن عسل + سیاهدانه .داروی مرکب 2 .خوردن جامع امام رضا ع + اب زیره سیاه.قرص خون امام رضا ع
🎀درتـرویـج #طـب #اسـلامــے سهـیم باشــیم
⭕️🔴 مزاج لبنیات🔴⭕️
✅ ماست: سرد و تر
✅ شیر: کمی سرد و تر
✅ کره: سرد و تر
✅ دوغ: خیلی سرد و تر
✅ سرشیر:سرد و تر
✅ خامه: سرد و تر
✅ پنیر: سرد و خشک
✅ کشک: سرد و خشک
✅ قره قروت: سرد و خشک
⭕️🔴مزاج گوشت ها🔴⭕️
✅ شتر: گرم و خشک
✅ گاو: سرد و تر
✅ گوساله: سرد و تر
✅ گوسفند: گرم و تر
✅ بز: سرد و تر
✅ مرغ محلی: گرم و تر
✅ خروس: سرد و تر
✅ جوجه مرغ: گرم و تر
✅ ماهی: سرد و تر
✅ میگو: سرد و تر
✅ اردک: سرد و تر
✅ غاز: گرم و تر
✅ بوقلمون: گرم و تر
✅ کبک: گرم و تر
✅ بلدرچین: گرم و تر
✅ قرقاول: گرم و تر
✅ سار: گرم و تر
✅ گنجشک: گرم و تر
✅ کبوتر: گرم و تر
✅ آهو: گرم و تر
✅ سیرابی: سرد و تر
✅ قلوه: گرم و تر
✅ جگر سفید: سرد و تر
✅ جگر سیاه: گرم و تر
✅ کله و پاچه: سرد و تر
⭕️🔴مزاج میوه جات🔴⭕️
✅ سیب: گرم و تر
✅ انار: سرد و تر
✅ به: معتدل
✅ گیلاس: گرم و تر
✅ آلبالو: سرد و خشک
✅ آلو: سرد و تر
✅ زردآلو: سرد و تر
✅ گوجه سبز: سرد و خشک
✅ آلو سیاه: سرد و تر
✅ آلو قطره طلا: سرد و خشک
✅ ازگیل: سرد و خشک
✅ انجیر: گرم و تر
✅ زیتون: گرم و خشک
✅ زالزالک: سرد و خشک
✅ انگور: گرم و تر
✅ گلابی: گرم و تر
✅ شفتالو: سرد و تر
✅ موز: گرم و خشک
✅ آناناس: گرم و تر
✅ انبه: گرم و خشک
✅ شلیل: سرد و تر
✅ هلو: سرد و تر
✅ خرما: گرم و تر
✅ نارگیل: گرم و خشک
⭕️🔴 مزاج مرکبات🔴⭕️
✅ پرتقال: سرد و تر
✅ لیمو شیرین: سرد و تر
✅ نارنگی: سرد و خشک
✅ دارابی: سرد و تر
✅ گریپ فروت: سرد و تر
✅ بالنگ: سرد و تر
✅ نارنج: سرد و خشک
✅ لیمو ترش: سرد و تر
⭕️🔴 مزاج صیفی جات🔴⭕️
✅ خربزه: گرم و تر
✅ هندوانه: سرد و تر
✅ طالبی: گرم و تر
✅ گرمک: سرد و تر
✅ دستنبو: گرم و تر
✅ خیار: سرد و تر
✅ کدو حلوایی: گرم و تر
✅ گوجه فرنگی: سرد و تر
✅ فلفل دلمه ای: گرم و خشک
✅ فلفل سبز: گرم و خشک
✅ کدو خورشتی: سرد و تر
✅ بادنجان: گرم و خش
⭕️🔴 مزاج بذرهای ملین🔴⭕️
✅ قدومه شیرازی: گرم و تر
✅ تخم مرو: سرد و تر
✅ خاکشیر: گرم و تر
✅ بارهنگ: سرد و خشک
✅ سرشیر: سرد و تر
✅ اسفرزه: سرد و تر
✅ فرنجمشک: گرم و خشک
✅ تخم شربتی: گرم و تر
✅ بالنگو: گرم و تر
✅ تخم ریحان: گرم و تر
⭕️🔴مزاج سبزیجات🔴⭕️
✅ تره: خیلی گرم و کمی خشک
✅ کلم برگ: گرم و خشک
✅ گل کلم: گرم و خشک
✅ ریحان: کمی گرم و خشک
✅ جعفری: خیلی گرم و خشک
✅ شنبلیله: گرم و خشک
✅ گشنیز: سرد و خشک
✅ ریواس: سرد و کمی خشک
✅ مارچوبه: گرم و تر
✅ قارچ: سرد و تر
✅ لوبیا سبز: سرد و تر
✅ خرفه: خیلی سرد
✅ تربچه: گرم و خشک
✅ پیازچه: گرم و خشک
✅ نعناع:نسبتا گرم و خشک
✅ ترخون:خیلی گرم و خشک
✅ مرزه: نسبتا گرم و خشک
✅ پونه: گرم و خشک
✅ شاهی: گرم و نسبتا خشک
✅ شوید: گرم و خشک
✅ اسفناج: کمی سرد و تر
✅ کرفس: گرم و خشک
⭕️🔴 مزاج ریشه ها🔴⭕️
✅ شلغم: گرم و تر
✅ ترب سیاه: گرم و خشک
✅ ترب سفید: گرم و خشک
✅ پیاز: گرم و خشک
✅ سیر: گرم و خشک
✅ سیب زمینی: سرد و تر
✅ سیب زمینی ترشی: کمی گرم و تر
✅ هویج فرنگی: گرم و تر
✅ زردک: گرم و تر
✅ کلم قمری: گرم و تر
✅ موسیر: گرم و خشک
✅ چغندر: معتدل و کمی گرم
⭕️🔴 مزاج مغزهای گیاهی🔴⭕
✅ بادام هندی: گرم و خشک
✅ گردو: گرم و خشک
✅ بادام درختی: کمی گرم و تر
✅ پسته: گرم و خشک
✅ بادام زمینی: گرم و تر
✅ بادام کوهی:گرم و خشک
✅ کنجد: گرم و تر
✅ شاهدانه: گرم و خشک
✅ تخمه آفتابگردان: گرم و تر
✅ تخمه کدو: سرد و تر
✅ تخمه هندوانه: سرد و تر
✅ تخمه خربزه: گرم و تر
✅ چلغوز: خیلی گرم و خشک
⭕️🔴مزاج حبوبات و غلات🔴⭕️
✅ نخود: گرم و خشک
✅ لوبیا سفید: کمی گرم و تر
✅ لوبیا چیتی: گرم و تر
✅ لوبیا قرمز: گرم و تر
✅ لوبیا چشم بلبلی:کمی گرم و تر
✅ عدس: سرد و خشک
✅ دال عدس: گرم و خشک
✅ گندم: گرم و تر
✅ جو: سرد و تر
✅ جو دوسر: معتدل
✅ ماش:سرد و خشک
✅ لپه: گرم و خشک
✅ برنج: سرد و خشک
🔴دستور تهیه ی #ماء_الجبن (#اب_پنیر)
👈 یک کیلو شیر را جوشانده بلافاصله بعد از جوش آمدن شعله را خاموش کرده و دو سوم استکان سکنجبین ترش یا سرکه خانگی در آن بریزید و کمی صبر نمائید تا شیر به اصطلاح بریده شود. اگر شیر بریده نشد، می توانید چند قاشق غذاخوری دیگر سرکه خانگی به آن اضافه نمائید تا بریده شود.
👈 سپس شیر بریده شده را درون کیسه پارچه ای ریخته و آبگیری نمائید. به آب حاصل از این فرایند ماء الجبن می گویند. پس از فشردن کیسه پارچه ای برای گرفتن ماء الجبن خواهید دید که یک کف سفید روی آب نقش می بندد که باید این کف گرفته شود.
👈 میزان مصرف ماء الجبن بدین صورت است: روزانه یک لیوان بزرگ (cc 250) ناشتا میل شود. در صورتی که بیمار مشکل معده داشت باید ابتدا معده را اصلاح کند سپس مصرف ماء الجبن را آغاز نماید یا می تواند همزمان با اصلاح معده مصرف را شروع کند. در صورت مشاهده استفراغ یا روان شدن معده باید گفت که این موارد طبیعی است و نوعی سم زدایی از بدن می باشد.
📢 توجه
♦️می توانید یک جلسه برای سه روز ماء الجبن آماده نمائید. ماء الجبن باید ولرم مصرف شود
♦️برای هم زدن آن بهتر است از قاشق چوبی استفاده شود.
♦️ مدت مصرف 2 ماه در صورت نیاز تا 6 ماه ادامه می یابد.
♦️ مقدار مصرف قابل تغییر است.
♦️در صورتیکه علائم غلبه سودا دارید، در زمان نزدیک به جوش (قبل از بجوش آمدن شیر و اضافه کردن سرکه) دو قاشق افتیمون را در یک پارچه بسته و 5 بار به مدت هر بار 30 ثانیه در شیر زده شود.
♦️ مصرف در همه سنین بلامانع است.
♦️برای نگهداری آب پنیر از ظروف فلزی استفاده نکنید.
♦️هر چند مصرف این ماده حیاتی برای بدن لازم است باید مصرف را به ازای هر دو هفته یک هفته قطع کرد تا باعث تنبلی روده نشوید.
💠خواص ماء الجبن
👈 خاصیت اصلی آن سم زدایی از کل بدن است و به دلیل نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی و ریز بدن، کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق ریز پاکسازی می کند. به همین دلیل در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع سوء مزاجها و انواع اختلالات خلقی مفید است. با توجه به اینکه امروزه به دلیل آلودگی هوا و انواع غذاهای کارخانهای میزان سموم موجود در خون و کبد زیاد است توصیه میشود افراد سالم نیز به نوشیدن آن مداومت داشته باشند.
✅ انجیر در روایات
🔸 خصوصیت انجیر بیهسته بودن آن است. میوه هایی که هسته ندارند میوه بهشتی و شبیه میوه های بهشتی هستند. چون میوه های بهشتی هسته ندارند.
👈 روایتی داریم که نقل میکند:
برای پیامبر (ص) هدیه آوردند طبقی که روی آن انجیر است فرمود بخورید اگر قرار بود بگویم میوهای از بهشت آمده است همانا میگفتم که همین انجیر است چراکه هسته ندارد.
📚 مکارم الاخلاق،ص173
روایات متعددی درمورد انجیر وارد شده است و دربیشتر این روایات پیامبر (ص) این میوه را به جهت هسته نداشتن آن به میوههای بهشتی تشبیه میکند.
👈 در روایتی میفرماید:
انجیر بخورید چه تازه و چه خشک چراکه عمل همبستر شدن را زیاد میکند ،بواسیر را قطع میکند و برای بیماری نقرس(ورم شصت پا) و برای سردی دست و پا مفید است.
📚 مکارم الاخلاق،ص174
👈 روایتی از حضرت امیر (ع) میفرماید:
خوردن انجیر راه بسته شده را نرم میکند و برای التهاب کولون (یعنی روده بزرگ) مفید است. روز زیاد بخورید اما در شب کم بخورید. (چون جلوی خواب راحت را میگیرد)
📚 مستدرک،نوری، ج16 ص403
مهمترین فایده انجیر باز کردن راههای بسته شده است. خواه روده باشد یا رگ خونی باشد یا چسبندگی روده باشد. انجیر ورم روده را نیز درمان میکند. بنابراین ممکن است راه مجاری ادرار و مجاری عرق و مجاری کبد و طحال را نیز باز کند. خلاصه به طور کلی مجاری بسته شده را باز میکند.
👈 روایتی از پیامبر (ص) داریم:
خوردن انجیر امان از ورم روده بزرگ است.
📚 طب النبی،مستغفری،ص27
روایاتی از حضرت امیر و امام رضا (ع) میفرماید برای قولنج مفید است. شاید از این روایات بیشتر از مسئله پیشگیری استفاده شود این هم به معنای درمان است.
روایات اشاره دارد براینکه فواید انجیر زیاد است اگر ضعف سندی داشته باشد مضر نیست چون روایتی صحیح داریم که میفرماید:
انجیر بدبویی دهان را از بین میبرد و دهان را محکم میکند استخوان را تقویت میکند و سبب رویش مو میشود و بیماری را دور میکند.
📚 الکافی، کلینی، ج6 ص358
🔸از اینکه میفرماید انجیر دهان را محکم میکند استفاده میشود انجیر برای کسانی که لقی فک دارند، مشکل لثه دارند، مشکلی در زبان کوچک دارند، مشکلی در گلو دارند و نمیتوانند غذا را قورت دهند، غرره انجیر خصوصا اگر با شیر پخته شود مفید است. انجام این کار ورم لوزتین و لوزه سوم و گلو را میخواباند زبان کوچک را درمان میکند و مشکل بلع را حل برطرف میسازد.
🔸از اینکه میفرماید استخوان را محکم میکند استفاده میشود که انجیر استخان ساز است البته بهترین استخوان ساز برگ چغندر است اینجا هم میفرماید انجیر مفید است. بنابراین در داروی استخوان ساز میتوان از هسته سنجد بهره گرفت چون پوکی استخوان را درمان میکند.
🔸از اینکه میفرماید مو میرویاند استفاده میشود که انجیر برای کسانی که ریزش مو و ریزش سکه ای و کسانی که موهای کم پشتی دارند مفید است. پس در تقویت کنندهی خوراکیِ مو یکی از ترکیبات آن انجیر است.
🔸از اینکه میفرماید با انجیر به داروی دیگری احتیاج پیدا نمیکنی استفاده میشود که انجیر در درمان بیماری عمومیت دارد. کلمه لایحتاج نکره در سیاق نفی است و دال بر عمومیت است پس درمان کل بیماری ها میباشد بطوری که نیازمند دارو نخواهیم بود.
🔸هر دارویی میتواند عوارضی داشته باشد. انجیر دارو است ولی عوارضی هم دارد انجیر سبب میشود که بدن مبتلا به شپش بشود
👈 امام رضا (ع):
خوردن مداوم انجیر باعث میشود بدن مبتلا به شپش بشود.
📚 رساله ذهبیه،ص29
👈 در روایت میفرماید:
کسی که میخواهد دل نازک شود یعنی قساوت قلبش از بین برود دائما انجیر بخورد.
📚 مکارم الاخلاق،ص173
🔸از این روایت استفاده میشود که قساوت قلب هم بیماری است که مربوط به قلب میشود.
🔸از روایات استفاده میشود که بیماری های بدنی و بیماریهای روانی از یک سنخ هستند و درمان درهمه اینها میتواند موثر باشد.پس انجیر میتواند بیماری های اخلاقی را درمان کند.
نکته آن است که این درسها را شاید بتوان از طبیعت استفاده کرد. زندگی میمون را برسی کردند دیدند که بیشتر خوراک آن انجیر است فرق میمون با انسان پرمویی آن است شاید بتوان نتیجه گرفت که انجیر باعث رشد مو میشود.
راجع به نازک کردن قلب هم شاید بشود استفاده کرد چون میمون زیاد انجیر میخورد نسبت به فرزند خیلی محبت زیادی دارد تا جائیکه ممکن است جانش را در این راه از دست بدهد.
این اثر انجیر است علاوه براینکه روایت داریم طبیعت هم این را ثابت کرده است.
راجع به اهمیت انجیر همین کافی است که خداوند به انجیر قسم خورده و آن را بر زیتون مقدم کرده است زیتونی که این همه اهمیت دارد انجیر برآن مقدم شده است. البته در روایتی میفرماید تین مدینه است و زیتون شام است.
#انجیر
💦تغذیه سرد=روابط سرد💦
امام صادق علیه السلام در ضمن حدیث معرفت انسان میفرمایند: وقتی سردی بر بدن غلبه کند انسان غمگین،ناراحت،اندوهگین،افسرده،ترسو و فراموش کار میشود.
🔸و میبینیم که زندگی امروز ما تقریبا با این موارد ی که در روایت بدان اشاره شده است قرین و ملازم است.
و برای درمان آن هم پناه به داروهای اعصاب میبریم که نه تنها نتیجه نمیگیریم که روز به روز بر عوارض آنها افزوده میشود.
برخی برای درمان افسردگی پناه به گناه میبرند و به مرور نه تنها بهبودی حاصل نمیشود که سرد تر میشوند.
یا برای خلاصی از افسردگی پناه به موسیقی میبرند که در اول گرم و نتیجه ان سردی خواهد بودو قس علی هذا....
🔹و این نیست جز با ورود فرهنگ غرب در زندگی ما.
🚩 شما مقایسه کنید غذاهای گذشتگان ما و غذاهای امروز جامعه ما .
رفتار و تفکرات گذشتگان ما و رفتار و تفکرات امروز ما
و....
🌻غذاهای امروز ما غالبا اماده،فست فود،سرخکرده با روغن های سرد و مضر
تفکرات ما غالبا خودخواهانه،دوری از یکدیگر،دنیائی و دور از عالم قدس و غیب و....
ولی گذشتگان ما دقیقا به عکس این موارد بوده است.....
💐 راهکارهای #تقویت_حافظه بر اساس روایات معصومین علیهم السلام .
1- عسل با کندر نر.
2- کرفس
3- کندر
4- خوردن مویز (کشکمش قرمز دارای هسته)
5- زنجبیلی که با عسل مربا شده است (برای افراد گرم مزاج مضر است - افراد بلغمی استفاده کنند).
6- اضافه کردن خردل به غذا.
7- داروی ابن مسعود که از ترکیب کندر، میخک، اسپند و شکر قرمز بصورت مساوی درست میشود.
8- داروی تقویت حافظه
9- ترکیب ده درهم (32.5 گرم) قرنفل (میخک) و همین اندازه کندر نر بصورت نرم و جدا از هم آسیاب کرده بمیزان یک قاشق مرباخوری بصورت ناشتا.
10- ترکیب زعفران و سعد بمیزان یک واحد و عسل بمیزان دو واحد.
11- خوردن مخلوط آسیاب شده زعفران، سعد هندی، کندر نر، فلفل سفید، سنا مکی از هر کدام یک واحد بهمراه ده واحد عسل بمدت یک هفته هر روز صبح ناشتا یک قاشق چای خوری (بهترین درمان فراموشی - مصرف برای درمان هفت روز است و اگر 14 روز استفاده شود، معجزه گر است)
12- داروی عقل
13- داروی مفرح
14- روغن مالی بدن به ویژه با روغن بنفشه (کاهش میزان بلغم بدن).
15- مسواک زدن
16- روزه گرفتن
17- قرآن خواندن
18- نوشتن سوره حشر در جامی از شیشه و شستن با آب باران و نوشیدن.
19- خواندن دعای سبحان من لا یعتدی . . . (مفاتیح الجنان) بعد از نماز
20- ذکر یا حیّ یا قیِوم، هر روز بعد از نماز صبح
21- انار همراه با پیه آن
22- سرکه خمر اسلامی
23- به
24- خرفه
25- حجامت
26- شانه زدن نشسته و با شانه چوبی
27- قیلوله(خواب نیمروز)
28- باقلا کوهی
29- سداب
30- کدو
🎯 ما رو به عزیزانتون معرفی کنید.
نسخه فشار خون و خلط
به پهلو و به دهان نیمه باز بخوابید که بازدم خارج شود
نسخه فشار خون
برای فشار خون:
صفرابر ۲
سردکننده ۲
تعویض نمک رایج با نمک دریا
دو وعده کردن غذا و سرکه لای همه غذاها
داروی فشار خون ۳
هر ۱۲ ساعت سیر رنده شده + آب ماست محلی
ترشیجات سالم مثل سرکه آبغوره آب زرشک و ...
حجامت عام طبق الگو
اسپرزه
شربت سرکه عسل یا سکنجبین
نسخه خلط
برای خلط پشت حلق و گلو و نزله:
بلغم زدا
طریفل
چای جوش پونه نعناع آویشن با عسل
داروی امام کاظم ع
#نسخه_التهاب_پروستات
برای التهاب پروستات:
هرگز ادرار را نگه ندارید
همیشه استبراء کنید
داروی پروستات ۳
جامع ۵ با آب داروی پروستات
سیاهدانه + تخم کدوی خام
مرکب یک ۲
مرکب چهار با آب تخم کدو پس از اتمام مرکب یک
ثفاء با آب تخم کدو
مرکب سه
حجامت ساقین
نهایتا تزریق جامع ۵ با عسل در مجرای ادرار
نسخه استرس و تنظیم قاعدگی + سویق عدس و سماق رومی و نزیف
نسخه استرس:
برای استرس زیاد و عصبانیت:
داروی تقویت عصب ۲ + صفرابر ۲ + سردکننده
چای جوش عمومی + به لیمو
شربت سرکه عسل یا سکنجبین
نهایتا قطره سداب سرکه و نشوه هنگام عصبانیت
نسخه تنظیم قاعدگی:
برای تنظیم قاعدگی:
باه زنان
چای جوش شاهی + رازیانه
جامع ۳ با آب شاهی
جامع ۳ با آب رازیانه
جامع ۵ با آب باه زنان
حجامت ساقین
اول نسخه عفونت گوش
سپس نسخه ناشنوایی
برای عفونت گوش:
عسل با شیشه در آب جوش بگذارید شل که شد سه قطره در گوش بچکانید
آب پیاز هم خوب است
روغن خردل
فیجن
نسخه ناشنوایی
نسخه پنیر و شیر زن هفت شب
فیجن
تقویت عصب
قرص خون ۳
کباب زیاد بخورد
دعاهای ناشنوایی
حجامت پشت گوش
نهایتا شافیه ۲۰ ماهه
نسخه حساسیت + سرمه عنابی با سرمه دان برنجی
نسخه حساسیت:
برای حساسیت و آلرژی:
صاف کننده ۵
چای جوش افتیمون + کاسنی ۳ + شاهتره ۳ + کاهو ۳ + برگ چغندر ۳
اول هر غذا یک مشت زرشک کوهی + عناب + آلو بخارای خشک ۳
حجامت عام و کبد و مچ پا
اگر آبریزش دارید:
روغن مرزنجوش و طریفل هم استفاده شود
نسخه خارش + ژل گل ختمی
#نسخه_خارش_بدن
صاف کننده۳
درد ریح
انفیه
دو وعده کردن غذا
مرکب یک ۲
داروی محلول با سرکه
چای جوش افتیمون + کاسنی + شاهتره + کاهو ۳ + برگ چغندر ۳
فصد دست چپ
حجامت مچ پا سه مرتبه