#زیرانداز
#پشم
#زیرانداز_پشم_گوسفندی
هم زیبا هم بسیار مفید
اندازه یک در ۲
۱۵۰ هزار تومان
تعداد بسیار محدوده 😍😍😍😍
🌺🌺🌺همه چیز درباره پشم و ویژگی های خاص آن :
✅ نگاهی کوتاه به تاریخچه پشم:
بر طبق اکتشافات باستان شناسی در مصر، قدمت اولین لباس های تولید شده با پشم به سه هزار و چهارصد سال پیش برمیگردد، همچنین در روایتی دیگر اعتقاد بر این است که پرورش گوسفندان پشمی به شش هزار سال قبل از میلاد شروع شده است.
در واقع با نگاهی به تاریخ متوجه خواهیم شد که پشم برای قرن ها بعنوان یک کالای ارزشمند به حساب می آمد.بعنوان مثال هنگامی که پادشاه ریچاردمن توسط امپراطوری روم اسیر شد، راهبان سیسترکی برای آزادی وی قسمتی از اندوخته خود را که پنجاه هزار کیسه پشم بود پرداخت کردند!
پشم گوسفند شاید جزو اولین محصولاتی بود که انسان ها با روش های کالا به کالا با آن داد و ستد انجام می دادند، در آن زمان کار پرورش دام علی الخصوص گوسفند پشمی بیشتر در آسیای غربی رواج داشت، بعدها این حیوانات از راه تجارت به شمال آفریقا و اروپا نیز وارد شد.
✅ویژگی های اعجاب انگیز پشم و خواص درمانی:
شاید عجیب به نظر برسد،اما از قدیم کشف شده که پشم خاصیت درمان بسیاری از دردهای عضلانی را دارد. محققین بر این باورند که در صورتی که پشم به صورت ملایم ( درقالب لباس، پاپوش، ملحفه، تشک و …) با پوست در ارتباط باشد، فیبر موجود در آن باعث تحریک سیستم مویرگی خون می شود و به افزایش قوای طبیعی جسمانی کمک میکند، همچنین نخ های بافته شده از پشم می توانند هوا را نگهداری و دمای آن را حفظ کنند،در نتیجه مانند یک ترموستات عمل کرده و دمای بدن را تنظیم می کند.
همچنین با جذب و نگهداری گرمای خفیف و انتقال آن به بدن باعث کاهش درد مفاصل می شود، نکته جالب توجه اینجاست که پشم در حین عبور دما، رطوبت و گرد و غبار را جذب کرده و بعنوان یک فیلتر عالی عمل میکند. شاید به همین دلیل اکثر پدربزرگ و مادربزرگ ها در زمستان از پاپوش یا کت پشمی استفاده میکنند.
✅همه چیز درباره پشم و ویژگی های خاص آن:
نکته جالب دیگر درباره پشم این است که پشم تا پیش از شسته شدن در برابر آب مقاوم است واین خاصیت به دلیل وجود روغنی طبیعی بنام لالونین (معروف به روغن پشم گوسفند) می باشد. لانولین پشم را غیرقابل نفوذ میکند، به طوری که پشم سی درصد از رطوبت هوا را جذب کرده و در خود نگه می دارد و جالب است که بدانید شما به هیچ عنوان این رطوبت را حس نمیکنید.
پشم یکی از منابع تجدید پذیر است البته به این شرط که چیدن پشم گوسفند به روش اصولی انجام شود، تولید پشم ادامه خواهد داشت.
پشم در مجاورت جرقه های آتش به آسانی شعله ور نمی شود و در برابر آتش گرفتن مقاوم است.
✅مهمترین ویژگی پشم گوسفند این است که:
آنتی باکتریال و ضدمیکروب می باشد و به همین دلیل مانع رشد کپک و باکتری می شود و این بدان معناست که نیازی به شستشوی مداوم و منظم ندارند.
پشم در برابر لکه مقاوم است و بسیار با دوام می باشد.
و اینک یک محصول بسیار بی نظیر 😎😎😎😎😎😎
اباصلت هروی روایت می کند هنگامی که حضرت امام رضا علیه السلام به سناباد وارد شدند به کنارهی کوهی نزديك سناباد که از سنگش دیگ و دیگچههای سنگی درست میکنند رسیدیم ، امام به تخته سنگي از كوه تکیه زدند و رو به آسمان فرمودند:
"خداوندا! مردم را از این کوه سود برسان و غذاهايي را كه مردم در دیگ ها و ظرفهای سنگی این کوه میپزند برکت عطا فرما"
سپس دستور دادند دیگچههایی از همان سنگ برایشان بیاورند و فرمود:"غذای مرا در هیچ ظرفی نپزید مگر در همین ظرفهای سنگی."
(عيون أخبار الرضا (ع) - الشيخ الصدوق - ج 1 - ص147)
از آن پس، مردم توجه بیشتری به آن ظرفها کردند و اثر برکت را از دعای امام در آنها دیدند. این کوه اکنون در داخل شهر مقدس مشهد قرار دارد و به نام "کوه سنگی" مشهور است.
خدا به بركت دعاي امام به كوه، نظر خاصي كرد. چون امام خواستند كه از آن روز به بعد، غذايشان را فقط در ديگ هايي بپزند كه از سنگ آن كوه ساخته شده باشد.
مزیت این ظروف:
1-سلامتی بدن:
دیگ های سنگی سالم ترین ظروف هستند. چون انسان از خاک است اگر ظرف از سنگ و خاك سفالی باشد سنخیت دارد و آرامش دهنده است لذا بهترین ظرف غذا ظروف سفالی و ظروف سنگی است. اما زودپزها و نیز ظروف تفلن سرطان آور است همچنین ظروف آلومینیومی
2-صرفه جویی در سوخت:
غذا در این دیگ سنگی ها با کمترین حرارت به بهترین نحوی پخته می شود
3- گوارا بودن غذا:
طعم و مزه غذای پخته شده در ظروف سنگی قابل مقایسه با سایر ظروف نیست و غذای طبخ شده در این ظروف بسیار خوش مزه و خوش طعم است
4- سرعت پخت:
این دیگ ها مانند دیگ زود پز و البته بدون خطرات و بدون ضررهای آن در کوتاه مدتی غذا را می پزد. هر نوع گوشتی داخل این دیگ سنگی ها با حرارت ملایم دو ساعت خوب می پزد
5- نسوختن غذا:
بخاطر نیاز به حرارت کم و نیز سنگی بودن و در نتیجه داغ نشدن زیاد غذا کمتر می سوزد و در صورت تمام شدن آب غذا مقدار سوختگی غذا کمتر می شود
6-صرفه جویی در مواد شوینده:
دیگ های سنگی بسیار راحت و حتی بدون مواد شوینده و حتی با آب ولرم و سرد به راحتی شسته می شوند
فرمود خداوندا زندگى را بر گروهى كه بیشتر ظروف آنان سفال است مبارك گردان . ...
انتخاب دیگ سنگی:
نوع خوب دیگ سنگی باید یکنواخت مشکی باشد و رگه های سفید در آن نباشد.
آماده سازی دیگ سنگی:
قبل از پخت غذا داخل دیگ سنگی مقداری آب درون آن بریزید بعد مقداری روغن دنبه یا دنبه چرخ کرده به آب اضافه کنید. بگذارید یکی دو ساعت خوب بجوشد با حرارت ملایم آرام بجوشد (بهتر است روی اجاق توری بگذارید تا حرارت به همه جای دیگ منقل شود و دیگ ترک نخورد).سپس زیر آن را خاموش کنید و بگذارید تا سرد شود. خنک که شد محتوی آن را بیرون بریزید و آن را بشویید و کنار بگذارید. دیگ سنگی شما برای خوشمزه کردن غذاهای شما آماده است.
اضافه کردن آب:
برای اینکه مزه غذا خوب شود از اول آب لازم را داخل دیگ سنگی ها بریزیم و در مدت پخت آب اضافه نکنیم
و پیامبر اسلام ص دعا می كنند كه خداوند بركت را زیاد كند در خانواده ای كه از ظرف گلی استفاده می كنند.
------------
پيامبر خدا (ص) : در ظرف مسين منوش ؛ چرا كه « سهل » ( يعني وسواس و پريشان عقلي ) بر جاي مي نهد.
پيامبر خدا (ص) : هر كس ناشتا آب بياشامد ، نيرويش كاستي مي يابد.
پيامبر خدا (ص) : آشاميدن آب در پي چربي ، بيماري را بر مي انگيزاند.
امام رضا (ع) : آشاميدن آب سرد ، پس از خوردن چيز گرم و پس از خوردن ، شيريني دندان ها را از بين مي برد.
امام صادق (ع) : آب بسيار منوش ؛ چرا كه سرچشمة هر دردي است.
امام صادق (ع) : اگر مردم كمتر آب مي نوشيدند ، بدن هايشان به سامان بود.
امام صادق (ع) : هر كس كمتر آب مي نوشن ، تندرست است.
امام صادق (ع) : كمتر آب بنوش ؛ چرا كه هر دردي را به سوي خود مي كشد . از درمان نيز تا هنگامي كه بدنت تاب درد را دارد ، بپرهيز.
امام صادق (ع) : از نوشيدن آب سرد و آب جو (فُقّاع ) در حمام ، حذر كن ؛ چرا كه معده را تباه مي كند.
سفارش مشتری های عزیزمون از پارس آباد و بیله سوار استان اردبیل 🤩🤩🤩🤩
دو تا ساج گلی
زعفران
زرشک
سرمه
شامپو حنا و...
با دل خوش استفاده کنند 🥰🥰🥰