خواص عسل برای سیستم گوارش
✍عسل طبع گرم و خشکی را داراست که البته نوع عسل هم در تعیین مزاج آن دخیل است.
با توجه به طبع و کیفیتی که دارد از بین برنده سردی و رطوبت بیش از اندازه بدن و باعث گرم نگهداشتن قوای رئیسه بدن ( قلب، مغز، کبد) میشود.
✍در بهبود عملکرد سیستم گوارشی، به ویژه معده (خصوصاً معده های سرد و رطوبی) اثرات ارزشمندی دارد که در درمان برخی از بیماریهای معده موثر است.
✍در طب ایرانی، عسل را جلادهنده میدانند و لذا در عفونتهای معده نیز توصیه میشود.
ممنوعیت مصرف زردچوبه…
افراد زیر در مصرف این ادویه زرد رنگ احتیاط کنند
▫️افرادی که به زردچوبه حساسیت دارند.
▪️افرادی که کاندید عمل جراحی داخلی هستند.
▫️بیماران مبتلا به ضعف و نارسایی قلبی
▪️مبتلایان به بیماری هراس یا ترس بیش از حد
▫️بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا
▪️مبتلایان به رفلاکس، اسید التهاب و زخم انتهای مری
▫️افرادی که خون رقیقی دارند یا از داروهای ▪️ضد انعقاد خون استفاده میکنند.
▫️مبتلایان به بیماری سلیاک به علت احتمال آمیختگی با آرد گندم
▪️مردانی که تعداد اسپرم کمی دارن
✅سرلاک خانگی
🔴 جهت رشد، تقویت بدن و استحکام استخوان بندی کودکان
📝یک عدد نان سنگک برشته با کنجد زیاد بزارید کامل خشک خشک بشه
به اضافه جوانه گندم خشک شده یا پودر جوانه گندم
مغز بادام 20 عدد
مغز فندق 5 عدد
مغز گردو 1 عدد
مغز پسته 10 عدد
همه رو پودر کنید پودر سبوس گندم هم 20 قاشق غذا خوری و مثل دستور سرلاک درست کنید روزی 3 وعده بدین بچه ها میل کنن ....
اگه معده بچه سفت کار میکنه با توت خشک پودر شده مخلوط کنید.
(در یخچال نگهداری بشه.)
تذکرات مهم در مصرف ماهی
✍مصرف ماهی با ماست، دوغ، شیر، تخم مرغ (فساد هضم و اسهال) و گوشت سایر حیوانات مضر است..
✍آشامیدن آب بعد از خوردن ماهی بسیار زیان آور است.
به هیچ عنوان نباید بعد از خوردن ماهی (حداقل دو ساعت بعد از آن) مواردی مانند آب، دوغ، شیر، ماست، سالاد و میوه را مصرف کرد.( مشکلات هضم و زمینه ساز بروز قولنج، انواع فلج ها و حتی سکته مغزی یا قلبی).
✍در صورت بروز عطش، آب فراوان ننوشید، کمی نان و سرکه رفع عطش میکند.
اگر بعد خوردن ماهی دچار حالت تهوع شدید «آب به» یا «عرق زیره» استفاده کنید.
مصرف مدام ماهی توصیه نمیشود چون باعث ضعف معده میگردد.
فواید بهار نارنج بر روی اعصاب
🔸سردرد های عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می دهد.
🔹برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است.
🔸افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند. اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند، خواب بسیار آرامی خواهند داشت.
🔹عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.
🔸دم کرده گل درخت بهار نارنج برای بر طرف کردن قولنج های عصبی مفید است.
💟تهیه سرکه انگور:
🔴✅برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور شسته شود سپس صبر کنید تا کاملاً خشک شود زیرا آب، سبب کپک زدن آن میشود، پس از آن آب انگور را بگیرید و در ظرف ریخته و درب آن را ببندید البته میتوان خود انگور را هم در ظرف ریخت.
❌👈(هرچه انگور مورد استفاده شیرینتر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و ترشتر است).
❌✅ در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد تا تبدیل به خمر شود و تفاله آن بالا میآید(تغییر اول)، پس از مدتی تبدیل به سرکه میشود و تفاله آن پایین میآید(تغییر دوم)،
‼️👈شرطش آن است که پس از تبدیلشدن به خمر (حدود ده روز) درب ظرف را باز کنید تا مگس سرکه یا پشه سرکه وارد آن شود، این حشره باعث میشود که آب انگور تبدیل به سرکه شود و این فرآیند از 40 تا 90 روز طول میکشد.
🔴✅روش دیگر این است که بعد از ده روز به آن سرکه کهنه اضافه کنند زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند باز هم مگس سرکه در آن به وجود میآید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه میشود ولی آنچه از روایات برداشت شده، باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن است.
📛هشدار: هرگز نباید بعد از چهار روز مجددا به مواد اولیه انگور اضافه نمود. فقط در فاصله چهار روز اول می توان مواد اولیه را افزایش داد. متاسفانه در میوه فروشی ها هر شب میوه ها و انگور های تورک شده را به خمره بزرگ اضافه می کنند و ممکن است اینکار بیش از ده ها روز ادامه داشته باشد که سبب خراب کردن سرکه از حالت صحیح اسلامی می شود.
#سبک_زندگی_اسلامی
#طب_اسلامی
#جهاد_تبیین
خواص دارویی گیاه مارچوبه
🔸خوردن آن دید چشم را تقویت میکند.
برای تقویت قلب و نیروی جنسی مفید است.
ملیّن است و یبوست را برطرف میکند.
تب بر است.
🔹برای رفع کمخونی بسیار مفید است و به ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند.
🔸مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی سوز، به لاغری شما کمک میکند.
🔹عصاره این گیاه میتواند به طور موثر برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی استفاده شود. مواد مغذی ضروریاش به مقابله با افسردگی و خستگی و همچنین کاهش گرفتگی قاعدگی کمک میکند.
با هویج، ریه هایتان را تقویت کنید
🔹هویج منبع غنی از بتا کاروتن ( ویتامین A) است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد.
🔹همچنین سرشار از ویتامین C است که تاثیر آنتی اکسیدانی آن به پاک سازی ریه ها کمک کرده و مانع از کار افتادگی آنها می شود. دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی هویج مانند لیکوپن، لوتئین و زآزانتین با رادیکال های آزاد مقابله کرده و از ابتلا به سرطان ریه و پیشرفت آن پیشگیری میکنند
🔹مصرف هویج در پیشگری از ابتلا به کرونا نیز بسیار مفید است
۷ نکته جالب در مورد پوست بادام که نمیدانستید!
👈پوست قهوه ای چسبیده به مغز بادام، دارای مواد غذایی با ارزش و ترکیبات زیست فعال با خاصیت ضدالتهابی است.
👈این پوست از سیستم عصبی محافظت میکند.
👈پاسخهای سیستم ایمنی را فعال میکند.
در طب سنتی، غرغره آب جوشانده پوست بادام برای تسکین گلودرد و رفع التهاب مجاری تنفسی موثر است ( ۵۰ گرم پوست بادام در آب جوشانده و صاف شود)
👈پوست بادام سنگین است و هضم راحتی ندارد، برای همین به شیرخوارانی که تازه تغذیه کمکی را شروع کردند و افرادی که سیستم گوارش قوی ندارند یا دچار یبوست هستند، توصیه میشود بادام را بدون پوست بخورند.
وقتی بادام بدون پوست میشود بهتر است سریع خورده شود و زیاد در معرض هوا قرار نگیرد.
برای بی پوست کردن بادام فقط کافیست چند دقیقه بادام داخل آب جوش ریخته شود یا چند دقیقه در آب جوشانده شود، با این کار پوست به راحتی جدا میشود.