🔶هویج؛ پاک کننده و افزایش دهنده خون🔶
🌟مصارف درمانی:
🔶1. سبب تلطیف مواد غلیظ در بدن می شود زیرا ملطف است.
🔶2. از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شده اند بسیار مناسب است.
🔶3. بتاکاروتن موجود در گیاه برای چشم مفید است.
🔶4. به خاطر قدرت تفتیحی که دارد، سدد کبدی را باز می کند.
🔶5. مقاومت بدن را در برابر بیماری های عفونی افزایش می دهد و به طور کلی سموم را از بدن دفع می کند.
🔶6. برای بیماری های ادراری مثل سنگ کلیه مفید است.
🔶7. برای درمان نقرس مفید است.
🔶8. عصاره ریشه هویج روى سوختگىها گذاشته مىشود و اثر شفابخش دارد.
🔶9. ریشه هویج مغذى و مقوى معده و بادشکن است و براى تسکین دردهاى آلات داخل شکم استفاده مىشود.
🔶10. می توان برای تسکین درد رحم و هم چنین در هنگام شروع قاعدگی از آن استفاده کرد.
🔶11. تخم هویج مدر است و از آن براى معالجه استسقا استفاده مىشود.
🔶12. از روغن دانه آن برای درمان اسهال شدید (دیسانتری) استفاده می شود.
🔶13. قابل توجه ترین جنبه شفابخش هویج تأثیر بسیار زیاد آن در کاهش خطرات برخى از شدیدترین و غیرقابل درمانترین انواع سرطان بخصوص سرطان ریه و سرطان لوزالمعده مىباشد. تحقیقات زیادى نشان داده است که حتى خوردن مقدار مختصرى هویج و بخصوص خوردن ماده بتاکاروتن موجود در هویج، در کاهش سرعت رشد سرطان و در برخى موارد حتى در از هم گسیختن مکانیسمى که منشأ شروع بدخیم شدن سلولها مىباشد تأثیر محسوسى دارد.
🔶14. مرباى هویج با عسل بسیار مبهى و براى تقویت نیروى جنسى مؤثر است.
🔶15. افراد چاق می توانند همه روزه با غذا هویج خام و افراد لاغر آب هویج را به عنوان صبحانه میل کنند.
🔶16. خوردن آن پوست را لطیف و نرم می کند.
🔶17. مسکن خوبی برای دردهای معدی و پایین آوردن تب می باشد.
🔶18. جوشانده هویج و پیاز که به آن آبلیمو زده باشند عامل موثری برای درمان امراض عصبی است.
🔶19. خون را پاک می کند و به علت داشتن آهن هموگلوبین خون را زیاد می کند.
🔶20. خوردن هویج خام کرم های معده را ناتوان می سازد و گاهی از بین می برد.
🔶21. کلسترول خون را کم می کند.
🔶22. به خاطر غنی بودن از املاح و ویتامین های گوناگون مصرف آن به بانوان باردار و مادران شیرده توصیه می شود.
🔶23. هنگام دندان درآوردن کودکان اگر یک هویج شسته شده را در اختیار آنان قرار دهند و یا والدین هویج را به آرامی روی لثه کودک ماساژ دهند به بیرون آمدن دندان ها و کاهش خارش لثه کمک می کند.
🔶24. هویج دارای اثر قاطع بلغم است. بنابراین در بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های دستگاه تنفسی نظیر نزله، سرفه، آسم و گرفتگی می توان آن راتجویز کرد.
🔶25. براى تقویت استخوانهاى کودکى که سه ماه از عمرش گذشته باشد به اندازه پنج یا شش قاشق از آب هویج به او باید داده شود.
🔶26. براى معالجه اسهال اطفال باید هر روزى یک مقدارى هویج به آنان داد.
🔶27. عرق آن که با ادویه مناسب گرفته شود در تمام آثار مثل شراب است و کمی مست کننده می باشد.
🔶عوارض جانبی و احتیاطات:
1. دیرهضم است اما مربایش زودهضمتر است.
2. مضر گرممزاجان است و از این نظر باید با گوشت، پخته و خورده شود.
3. مصرف آن برای زنان حامله مناسب نیست چرا که دانه، روغن و قسمت هایی که روی زمین رشد می کنند می توانند باعث باعث انقباض رحم، شروع قاعدگی و سقط جنین شوند.
4. ممکن است بر روی فشار خون اثر بگذارد و در نتیجه با کنترل فشار خون در حین و بعد از عمل جراحی مداخله کند.
5. احتمال آفتاب سوختگی را بعد از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا اشعه UV افزایش می دهد. در هنگام درمان با اشعه UV نباید از هویج استفاده کرد.
6. خوردن مقدار زیاد هویج یا مواد غذایی دیگر حاوی بتاکاروتن یا دیگر کاروتنویید ها می تواند باعث بیماری به نام کاروتنمیا (Carotenemia) شود. کاروتنویید ها ذرات چربی طبیعی محلول در آب هستند که درهویج، مرکبات، کدو تنبل و سایر مواد غذایی وجود دارند. در این بیماری تغییر رنگ پوست به ویژه در کف دست و یا به صورت زرد و نارنجی دیده شود که هیچ خطری ندارد و خود به خود برطرف می شود
🌿
🔸خاصیت های بی نظیر #رازیانه برای خانوم ها👇🌿
🔹مصرف #رازیانه هورمون های زنانه را تنظیم می کند ورحم را به طور کامل پاکسازی می کند.
🔹 #رازیانه پوست را شفاف می کند و در تناسب اندام و خوش فرمی اندام زنان موثر است.
✅ هرروز یک قاشق چایخوری پودر #رازیانه را دریک لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد و به همراه #عسل میل کنید.
مصرفِ هرروزه در دوران بارداری ممنوع است.
🔹خانم های شیرده با مصرف رازیانه، می توانند میزان شیردهی خود را به طور قابل مشاهده ای افزایش دهند
✔️همچنین مصرف رازیانه می تواند عادت ماهانه های دردناک را برطرف کند و میل جنسی خانوم هارا افزایش دهد.
✍️ برگرفته از #کتاب_مزاج_شناسی
(استادخیراندیش)
♻️♻️♻️
☜ طِبُّالزهرا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
🌿
👈اهمیت روغن زرد از دیدگاه طب اسلامی
💎 امام علی (ع) :
☘️ روغن زرد دارو است و (مصرف آن) در تابستان بهتر از زمستان است وچیزی همانند روغن زرد وارد بدن نشده است (خواص مخصوص خود را دارد) .
#جایگزین_مناسب_روغن_های_صنعتی
🌿
🔴 تلخی و خشکی دهان زمانی اتفاق می افتد که در دستگاه گوارش اختلالاتی است که از هضم و دفع مواد غذایی عاجز است .
🔴 در این زمان سموم شروع به پخش شدن میکند و یکی از جهاتی که این سموم بالا می آید دهان و ته زبان است
♦️این افراد یا یبوست دارند
♦️ یا دچارکبد چرب هستند
♦️ و میتواند برآیند این دو مشکل باشد
🔴در طب سنتی تلخی و خشکی دهان با افزایش شدید سودا همراه است
🔴در افراد دیابتی خشکی دهان غلبه دارد و در نتیجه غلبه سودا تلخی دهان حاکم میشود
🌿
❗️خواص #عسل بر روی #حافظه
▫️ نتیجه آزمایش ها و تحقیقات دانشمندان، نشان دهنده این است که عسل نقش به سزایی در تقویت حافظه دارد.
▫️ وجود ویتامین D موجود در عسل کلسیم و فسفر بدن را تنظیم می کند، در نتیجه حافظه تقویت می شود. از طرفی صمغ موجود در عسل نمی گذارد جدار عروق سفت شود و آن را نرم نگه می دارد و در نتیجه مواد غذایی بهتر به مغز و اعصاب می رسد و مطالب بهتر در حافظه می ماند.
🌿
# بارهنگ (بارتنگ،لسان الحمل)
🌾🌾🌾🌾🌾🌾
⭐️امروزه تخم آن مصرف بیشتری دارد ، در صورتیکه برگ آن هم بسیار خوب است .
برگ آن شبیه به زبان گوسفند که اندکی عریض بوده وتخم آن مدور ریز سیاه رنگ مایل به کبودی است.
✨✨مزاج : سرد وخشک در دوم ،ریشه آن یابس تر است. ومانع سیلان خون
☘برگهای تازه آن جهت التیام زخمها ،جراحات و سطوح ملتهب و آزرده بدن مورد استفاده قرار می گیرد.آب برگ تازه آن لطیف ،قابض و مقطع است.
طلای برگ آن نافع داء الفیل و داء الثعلب می باشد.و نیز طلای آن نافع ورمهای گرم و سوختگی با آتش است .طلای آن برای نواصیر چشم (زخم عمیق گوشه چشم) فایده عجیبی دارد.
🍁🍁🍁🍁🍁
⭐️در بحث انواع مختلف زخمها بسیار مفید است ، سوختگی ، آتشک و...
⭐️عصاره آن مقوی جگر داغ و طحال و کلیه است و مفتح سدد آنهاست.
⭐️مسکن تشنگی
⭐️ادرار داغ را مفید است
⭐️سیلان خون حیض و بواسیر را جمع میکند
⭐️ریشه ،برگ و تخم آن مفتح سدد کبد و کلیه و مثانه به همراه ادویه مفتحه است.
⭐️همراه با سرکه و نمک اسهال مزمن را بند می آورد. چون اسهال بالاخره یک پایه صفرا دارد . این ترکیب صفرا را از بین میبرد و کثافات را پاک کرده و دستگاه گوارش را ضدعفونی میکند.
🌿شاید دلیل مستحب بودن سرکه و نمک در وعده های غذایی همین باشد .
✨✨درمان زخم هاری: ضماد برگ بارهنگ به همراه نمک جهت سمیت گزیدگی سگ دیوانه بسیار نیکو است.
⭐️تقویت کننده قوه ماسکه ،
👌(قوه ماسکه در کسانیکه برگرداندن غذا از معده دارند و یا زنانی که خونریزی زنانه آنها بند نمی آید و یا مردانی که سریع به انزال میرسند، ضعیف شده است.)
⭐️عرق برگ بارهنگ که روش تهیه آن شبیه گلاب توسط تقطیر است در تقویت قوه ماسکه بی نظیر است . و حتی آب برگ آن از این عرق هم قویتر است .
مضر ریه ،مصلح آن عسل
مضر طحال و مصلح آن مصطکی
☘☘بو داده برگ و تخم آن قابض می باشد .
🌿
🥕🥕رفتار درمانی هویج🥕🥕
⭕️خانمهای بارداری که سختزایی دارند، جهت تسهیل زایمان و قبل از زایمان جوشاندهی بذر هویج مصرف کنند
⭕️جهت برطرف شدن خون مُردگی اعضای بدن، جوشاندهی برگ و ریشهی هویج بصورت مالشی در آن ناحیه استفاده شود
⭕️مربای هویج و حلوای هویج سهل الهضم و بینظیر است و بدن و نیروی جنسی را تقویت میکند
⭕️ترشی هویج جهت امراض سوداوی و ورم طحال و ناراحتیهای گوارشی در معدههای گرم و برای پاکسازی کبد و طحال بسیار عالی و پاکساز خوبی است
✔️یک نسخهی درمانی:🔻
🔵 ترکیب بذر هویج و بذر شلغم داخل تُرب (داخل ترب را خالی کنید) و درون فِر قرار دهید تا پخته شود و سپس میل شود
🔺برای از بین بردن سنگ مثانه و سنگ کلیه بینظیر است
✅حداکثر مصرف بذر هویج در روز 7 گرم است
🍃 🍃
🌻 🌻
🍃🌻🍃 🍃🌻🍃
٢٠ حدیث از
رسول اکرم
صلی الله علیه و آله
درباره ٢٠ خوراکی مفید
۱🔺زیتـون 🍈
زیتون غذای خوبی است، دهان را خوشبو میکند، بلغم را از بین می برد، چهره را باز، اعصاب را محکم می کند و مرض را می برد و خشم را خاموش می کند.
۲🔺سیــر ::
سیر بخورید و با آن مداوا کنید، که هفتاد بیماری را شفا می دهد.
مکارم الاخلاق ص ۱۸۲
۳🔺مـویــز 🍇
شما را سفارش می کنم به خوردن مویز، زیرا صفرا را برطرف می کند، بلغم را از بین می برد، اعصاب را قوی، خستگی را دور، اخلاق را خوب می کند، به روح آرامش می بخشد و غم را می برد.
٤🔺خرما در بارداری ::
به زن باردار در ماهی که در آن وضع حمل میکند، خرما بخورانید که فرزند او بردبار و پرهیزکار خواهد شد.
۵🔺خربزه در بارداری ::
هیچ زن بارداری نیست که خربزه بخورد، مگر این که فرزندش زیبا و خوش اخلاق می گردد.
۶🔺کـدو ::
کدو بخورید، چرا که عقل را تیز و (کارایی) مغز را زیاد می کند.
۷🔺کــرفس ::
پیامبر صل الله علیه وآله به امام حسن و امام حسین"ع" فرزندم:
کرفس بخور، چرا که کرفس سبزى پیامبران است، از آن غفلت شده، خوراک خضر و الیاس علیهماالسلام است.
کرفس گرفتگى رگ ها را باز مى کند، دل را طراوت مى بخشد، حافظه را زیاد مىکند و دیوانگى، جذام، پیسى و ترس را دور مى کند.
الفردوس، ج ۵، ص ۳۷۰، ح ۸۴۶۸
۸ 🔺گوشـت 🍖
هر کس چهل روز گوشت نخورد، بد اخلاق میشود. هر کس چهل روز گوشت بخورد، سنگدل میشود.
۹🔺کاسنــی ::
کاسنى، مهتر همه سبزى هاست.
۱۰🔺نمــــک 🍚
ای علی! غذای خود را با نمک آغاز کن، چرا که در نمک درمان هفتاد درد است؛ دیوانگی، خوره، پیسی، گلو درد، دندان درد و دل درد، از جمله این دردهاست.
۱۱🔺کـُــنـدر ::
کندر بخورید؛ زیرا همانطور که انگشت، عرق را از پیشانی پاک می کند، کندر هم سوزش قلب را می برد و کمر را محکم و عقل را زیاد می کند و ذهن را ذکاوت و چشم را جلا می بخشد و فراموشی را از میان می برد.
۱۲🔺خــَـربزه ::
خربزه بخورید، چرا که ده خاصیت دارد:
غذاست، آب است، شستشو دهنده و خوشبو کننده است، مثانه را می شوید، آب کمر را زیاد میکند، بر نیروی هم بستری میافزاید، سردی مزاج را می بَرَد و پوست را شاداب می کند.
۱۳🔺انــجیـــر ::
انجیر تازه و خشک بخورید، چرا که قدرت هم بستری را زیاد، بواسیر را ریشه کن می کند و برای نِقرِس و سردیس مزاج مفید است.
۱۴🔺عــــــدس ::
ای علی تو را سفارش میکنم به خوردن عدس، زیرا مبارک و پاک است، قلب را رقیق و اشک را زیاد میکند و هفتاد پیامبر پیوسته از آن استفاده میکردند.
۱۵🔺پیــــــاز ::
هرگاه وارد شهری شدید از پیاز آنجا بخورید؛ زیرا با خوردن پیاز آن شهر از امراض عمومی آنجا در امان هستید.
وسائلالشیعه، ج ۱۷.
۱٦🔺انـــــــار ::
انار را با پیه و پردههای نازک روی دانهها بخورید، زیرا معده را ضد عفونی میکند.
۱۷🔺خـــــــرما ::
در حال ناشتا خرما بخورید، زیرا کرم و انگل های (روده و معده) را می کشد.
۱۸🔺سیب 🍎
سیب را در حال ناشتا بخورید، زیرا معده را پاکیزه میگرداند.
۱۹🔺کاهـو ::
کاهو بخورید؛ زیرا کاهو خواب آور است و غذا را زود هضم می کند.
۲۰🔺حـــــلیـــــم 🍲
جبرئیل علیهالسلام بر من نازل شد و امر نمود که هریسه (حلیم) بخورم تا قدرت و نیرویم برای عبادت پروردگار زیاد شود
🌿