هدایت شده از قرآن و ادعیه طلبگی تا اجتهاد
💎👌 پاداش این عمل را در روز جمعه ماه رمضان از دست ندهیم
✅با عنایت به روایات زیر، اگر کسی سه بار سوره توحید را بخواند، یک بار ختم قرآن کرده است و پاداش قرائت هر آیه در ماه رمضان، معادل یک ختم قرآن است. پس اگر سوره توحید را سه بار بخوانیم، گویا 12 بار قرآن را ختم کرده ایم. حال اگر این عمل در روز جمعه، بویژه جمعه ماه رمضان انجام شود، پاداش این عمل بی شمار خواهد بود. از این فرصت استفاده کنیم و سوره توحید را 100 مرتبه قرائت کنیم و پاداش آن را از جانب مولایمان صاحب الزمان علیه السلام به روح مطهّر امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسلام تقدیم نماییم.
⚡️عنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: سَمِعْتُ الصَّادِقَ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ علیه السلام يُحَدِّثُ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ علیهم السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله يَوْماً لِأَصْحَابِهِ: أَيُّكُمْ يَخْتِمُ الْقُرْآنَ فِي كُلِّ يَوْمٍ؟ فَقَالَ سَلْمَانُ: أَنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ! فَغَضِبَ بَعْضُ أَصْحَابِهِ فَقَالَ: أَ لَيْسَ زَعَمْتَ أَنَّكَ تَخْتِمُ الْقُرْآنَ فِي كُلِّ يَوْمٍ؟ قَالَ: نَعَمْ. قَالَ: فَأَنْتَ أَكْثَرَ أَيَّامِكَ صَامِتٌ؟! فَقَالَ: لَيْسَ حَيْثُ تَذْهَبُ، وَ لَكِنِّي سَمِعْتُ حَبِيبِي رَسُولَ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله يَقُولُ لِعَلِيٍّ علیه السلام: «يَا أَبَاالْحَسَنِ! مَثَلُكَ فِي أُمَّتِي مَثَلُ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ، فَمَنْ قَرَأَهَا مَرَّةً قَرَأَ ثُلُثَ الْقُرْآنِ، وَ مَنْ قَرَأَهَا مَرَّتَيْنِ فَقَدْ قَرَأَ ثُلُثَيِ الْقُرْآنِ، وَ مَنْ قَرَأَهَا ثَلَاثاً فَقَدْ خَتَمَ الْقُرْآنَ. فَمَنْ أَحَبَّكَ بِلِسَانِهِ فَقَدْ كَمَلَ لَهُ ثُلُثُ الْإِيمَانِ، وَ مَنْ أَحَبَّكَ بِلِسَانِهِ وَ قَلْبِهِ فَقَدْ كَمَلَ ثُلُثَا الْإِيمَانِ، وَ مَنْ أَحَبَّكَ بِلِسَانِهِ وَ قَلْبِهِ وَ نَصَرَكَ بِيَدِهِ فَقَدِ اسْتَكْمَلَ الْإِيمَانَ. وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ يَا عَلِيُّ! لَوْ أَحَبَّكَ أَهْلُ الْأَرْضِ كَمَحَبَّةِ أَهْلِ السَّمَاءِ لَكَ لَمَا عُذِّبَ أَحَدٌ بِالنَّارِ»
وَ أَنَا أَقْرَأُ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ فِي كُلِّ يَوْمٍ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ. فَقَامَ وَ كَأَنَّهُ قَدْ أُلْقِمَ حَجَراً. (امالی صدوق، ص33- 34)
حضرت صادق علیه السلام از پدران گرامیش علیهم السلام نقل می کند که فرمودند: روزی رسول خدا صلّی الله علیه و آله به یارانش فرمود: کدامیک از شما هر روز ختم قرآن می کنید؟ سلمان عرض کرد: من. یکی از اصحاب آن حضرت، از سخن سلمان غضبناک شد و به سلمان گفت: تو واقعا هر روز ختم قرآن می کنی؟ سلمان فرمود: بله. گفت: تو که اکثر ایّام ساکتی و سخنی نمی گویی؟! فرمود: این گونه نیست که تو می پنداری، زیرا من از حبیبم رسول خدا صلّی الله علیه و آله شنیدم که به امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمود:
«ای اباالحسن! مثل تو در امتّم، مثل سوره «قل هوالله احد» است. پس هرکس یک بار این سوره را قرائت نماید، یک سوم قرآن را خوانده است. و هرکس دو بار این سوره را قرائت کند، دو سوم قرآن را خوانده است. و هرکس سه بار این سوره را بخواند، قرآن را ختم کرده است. (ای علی!) کسی که تو را به زبانش دوست داشته باشد، یک سوم ایمانش کامل است. کسی که تو را به زبان و قلبش دوست داشته باشد، دو سوم ایمانش کامل است. و هرکس تو را به زبان و قلبش دوست داشته باشد و با دستانش تو را یاری کند، ایمانش کامل است. ای علی! قسم به کسی که مرا به حق برانگیخت، اگر اهل زمین تو را آنگونه که اهل آسمان دوست دارند، دوست می داشتند، هیچکس به آتش جهنّم عذاب نمی شد.»
پس سلمان گفت: و بر این اساس، من هر روز سه بار سوره «قل هوالله احد» را می خوانم. پس آن مرد معترض برخاست در حالی که گویا سنگ به دهنش زده بودند.
⚡️عنْ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله قالَ: مَنْ تَلَا فِيهِ آيَةً مِنَ الْقُرْآنِ، كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِي غَيْرِهِ مِنَ الشُّهُور. (امالی صدوق، ص95)
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: هرکس در ماه رمضان، یک آیه از قرآن تلاوت کند، پاداش کسی را خواهد داشت که در غیر ماه رمضان، قرآن را ختم کند.
⚡️عنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: الْأَعْمَالُ تُضَاعَفُ يَوْمَ الْجُمُعَةِ ، فَأَكْثِرُوا فِيهِ مِنَ الصَّلَاةِ وَ الصَّدَقَةِ وَ الدُّعَاء. (بحار الأنوار ، ج89، ص 365 به نقل از دعائم الاسلام)
حضرت باقر علیه السلام فرمود: (پاداش) اعمال در روز جمعه، افزون می گردد. لذا در این روز، به مقدار زیاد، صلوات فرستاده، صدقه دهید و دعا کنید.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@quranruzane
هدایت شده از قرآن و ادعیه طلبگی تا اجتهاد
😓😢👁 محبّت به امام زمان علیه السلام، نشانه ها دارد
مرحوم آیت الله تولایی خراسانی در سخنرانی خود در مسجد جامع زاهدان، در ماه رمضان سال1390قمری می فرمود:
وظیفه قلبی ما این است که محبّت به امام زمان علیه السلام داشته باشیم، لااقل به اندازه محبّتی که به بچههای خود داریم. خیلی پایین تر بیائیم، به قدر محبّتی که به دوستان و رفقای خود داریم، لااقل همین اندازه محبّت به حضرت بقیة الله ارواحناه فداه داشته باشیم.
آنوقت این محبّت اگر پیدا بشود، یک آثاری پیدا می شود. اگر این آثار در شما بود، مسلّما محبت هست. اگر این آثار نبود، محبّت در شما نیست، لفظ است که می گوئید، خودتان را دلخوش می کنید. یکی از آثار محبّت قلبی این است که آدم در فراق محبوب خود غمناک می شود، مهموم و مغموم و گرفته و دل شکسته و متأثّر می شود. ببینید که این موضوع در شما هست یا نیست. اگر در فراق امام زمانِ خود مهموم و مغموم هستید، گاهی فکر می کنید که چرا محبوب ما در دسترس ما نیست؟ چرا نمی توانیم خدمت او برویم؟ چرا او نمی تواند به شئون سلطنتی خودش عمل کند؟ حکم فرمائی در میان مردم کند؟ رتق و فتق امور کند؟ داد مظلوم را از ظالم بگیرد؟ فقرا را رسیدگی کند؟ چرا این سلطان عظیم الشان از این کارهای لازمه برکنار شده و نمی تواند این کارها را انجام دهد؟ اگر شما را غصه گرفت، مهموم شدید، مغموم شدید، گریان شدید، خوب. ببینید در شما هست یا نه؟ اگر نیست، سال و ماه و هفته و شبانهروز می گذرد، اصلا به فکر امام زمان علیه السلام نیستید، تا چه برسد به اینکه غصه او را بخورید، تا چه برسد به اینکه اشک بریزید و در فراق او گریه کنید، بدانید که محبّت ندارید، و اگر ادعای محبّت کنید دروغ گفته اید. حساب کار خودتان را بکنید. باید محبّت قلبی داشته باشید و آن محبّت هم نشانه ها دارد، یکی از نشانه های محبّت این است که دائما انسان به یاد محبوبش است و دلش می خواهد اسم او را ببرد. حضرت یعقوب علیه السلام محبّت به یوسف علیه السلام داشتند، دائما دل او می خواست که اسم یوسف برده شود. دائم. از درو دیوار و از زن و مرد و از دوست و دشمن و از بیگانه و خودی در هر جلسهای می خواست اسم یوسف برده شود. زلیخا نیز یوسف علیه السلام را دوست می داشت، دل او می خواست که دائما بحث یوسف در میان بیاید.
شما بچه خود را دوست می دارید، دائما دل شما می خواهد که صحبت از پسر شما به میان بیاید، دائما دل شما می خواهد که بگویند آقای دکتر چنین کردند، چنان کردند، آقای مهندس چنین گفتند. آدم دلش می خواهد محبوبش در میان مردم، معزّز و محترم باشد و دائم جلوه او زیاد شود. شما را به خدا قسم در مورد امام زمان خودتان هم همینطور هستید؟ آیا دائم دل شما میخواهد که اسم حضرت برده شود، جلال او، شوکت او، عظمت او به گوش مردم برسد، مردم نسبت به او مهربان بشوند، مردم علاقمند به او بشوند؟
اگر همینطور هستید ملتمس دعا هستم، در مورد من سگ رو سیاه هم دعا بفرمائید که خدا هم بنده را مثل شما کند.
(سخنرانی های مسجد جامع زاهدان، شب 30 ماه رمضان1390قمری)
چه زمانی شده آنطوریکه طلبکار، چک سررسید را آورده است و میگوید یاالله بده و الاّ در زندان می اندازمت، مستأصل می شوی، چطور از دل می سوزی و می نالی و می گویی خدا به دادم برس! یا بچه ات ناخوش شده است، می سوزی و می نالی: خدا فرزند من را شفا بده، بچهام بیمار است، شفایش بده. یا گرفتاری های دیگر. چه زمانی شده است که همان طور، دلت برای غربت حضرت و برای غیبت حضرت و برای غربت اسلام بسوزد و از خدای متعال، ظهور آن حضرت را بخواهی؟ آیا شده است؟
(سخنرانی های مسجد جامع زاهدان، روز 7 ماه رمضان1390قمری)
چطور شد که برای بچهات که برای خرید و فروشی به سفر فرستاده ای، ، چهار روز دیر کرد، اشک می ریزی، خدا بچهام را برسان. آن وقت، والد مهربانی که به هزار درجه مهربان تر از پدرها است، اربابی که به هزار درجه از این ارباب های ظاهری، بیشتر به ما عنایت دارد، پادشاهی که به میلیاردها درجه به رعیت خود مهربان تر است، اینها قابل مقایسه با امام زمان علیه السلام نیستند. این آقا دیر کرده است در آمدن، آن وقت کَک تو نمی گزد! هیچ! چه زمان شد که سوخته باشی و از خواب پریده باشی، اشک بریزی، بگویی خدا این گم کرده ما دیر کرد، خدا این مسافر ما دیر کرد، برسانش. آیا شده است؟ اگر شده است خوشا بر احوال شما.
به جان خودم قسم، مفت قسم نمی خورم، به جان خودم، اگر کسی اینچنین دلی داشته باشد و اینچنین قدمی بردارد، امام زمان علیه السلام چشم او را باز می کنند، یک چیزی به او می فهمانند که دیگران نفهمیده باشند. ایمانش را محکم می کنند، کارهای او را بی گره می کنند.
(سخنرانی های مسجد جامع زاهدان، روز 30 ماه رمضان1390قمری)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@quranruzane
هدایت شده از فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین
امروز ..
از انتظار مردی بگو که هزار و صد و چند سال است چشم دوخته است تا یکی دعا کند، ندبه بخواند، آهی از سرِ درماندگی بکشد!
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠اهمیت ویژه مقام مادر در قرآن
«وَ وَصَّيْنَا الاِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ اُمُّهُ وَهْناً عَلى وَهْن وَ فِصالُهُ فى عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لى وَ لِوالِدَيْكَ إِلىَّ الْمَصِیر» (لقمان ۱۴)
ترجمه «و ما انسان را دربارۀ پدر و مادرش سفارش كرديم، در حالى كه مادرش او را (در شكم خود در ايّام باردارى) در حال ضعف روى ضعف حمل كرد، و (شير دادن و) از شير جدا كردنش در دو سال بود، (گفتيم) كه مرا و پدر و مادرت را سپاسگزار، كه بازگشت (همه) به سوى من است.»
🔹️آیههاى متعددی در قرآن هست که ضمن تأکید بر بزرگىِ حق والدین و لزوم جبران آن، زحمتهاى طاقتفرسا و جبرانناپذیر مادر را گوشزد مىکند. از جمله این آیه که بر حق مادر تأکید بسیار شده است؛ چنان که در روایات نیز حق مادر، بیش از حق پدر تعیین گردیده است. نخست در مورد والدین، هر دو سفارش مىکند؛ اما جملههاى بعد، همگى یادآورىِ حق مادر و زحمتهایى است که در دوران باردارى، شیردهى و پرورش فرزند مىکشد و هدف، بیان حکمت این است که چرا این همه درباره والدین و به ویژه، مادر توصیه به احسان و نیکى مىکند.
🔸️سپس جمله أَنِ اشْكُرْلى وَ لِوالِدَيْک آمده، که از تعبیرات عجیب قرآن است و در هیچ جاى قرآن، همانندى براى آن سراغ نداریم. خداوند سفارش مىکند که اول، شکر مرا به جاى آورید و سپس بلافاصله، سفارش به شکر و سپاس از والدین مىکند. جالب این است که در این جمله، شکر والدین را حتى از شکر خدا جدا نمىکند، بلکه امر به شکر خدا و شکر والدین را با یک فعل، ذکر کرده است که این نیز بیش از پیش، اهمیت حق والدین را نشان مىدهد.
📖اخلاق در قرآن جلد سوم صفحه ۵۹
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
🌙 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 تلاوت با تدبر
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: بعضی علاوهی بر روزه گرفتن در ماه رمضان، آموزش خود را هم از قرآن در حد اعلی تأمین میکنند؛ تلاوت قرآن با تدبر. در شبها و نیمه شبها تلاوت قرآن، انس با قرآن، مخاطب خدا قرار گرفتن، لذت و معنای دیگری دارد. چیزی که انسان در چنین تلاوتی از قرآن فرا میگیرد، در حال متعارف و معمول نمیتواند به چنین تلاوتی دسترسی پیدا کند. ۱۳۸۶/۰۶/۲۳
🏷 #بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 | شایعهای که درباره واقعه مشهد در فضای مجازی منتشر شده است
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از نور | Noor
نرمافزار همراه قرآن نور
شَهرُ رَمَضَانَ ٱلَّذِيٓ أُنزِلَ فِيهِ ٱلقُرءَانُ
ماه رمضان كه قرآن در آن نازل شده،
هُدى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَٰتٖ مِّنَ ٱلهُدَىٰ وَٱلفُرقَانِ
راهنماى مردم است و دلايلى روشن و آشكار از هدايت دارد
قرائت قرآن کریم همراه با جامعترین اطلاعات پیرامون آیات از قبیل قرائت، ترجمه، تفسیر، احادیث، شان نزول و ....
همگی در نرمافزار همراه قرآن نور.
https://noo.rs/qr
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی علوم اسلامی
www.noorsoft.org
▫️▫️▫️
📢 @noorsoft کانال رسمی نور در ایتا
هدایت شده از مصاف رضوی
#️⃣ #تلنگرانه
💢 در تقدیر هر انسانی معجزه ای ازطرف خدا تعیین شده که قطعأ در زندگی،
در زمان مناسب نمایان خواهد شد!
یک شخص خاص ...
یک اتفاق خاص ...
یا یک موهبت خاص ...
منتظر اعجاز خدا در زندگیت باش، بدون ذره ای تردید!
زندگی درست مثل نقاشی کردن است ...
خطوط را با امید بکش ...
اشتباهات را با آرامش پاک کن ...
قلم مو را در صبر
غوطه ور کن ...
و با عشق رنگ بزن ..
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
☀️ روزه به معنی محروم کردن خود از همه چیز به طور مطلق نیست، بلکه تنها امساک از مفطرات، آن هم از اذان صبح تا اذان مغرب است. در همین فاصله هم خیلی کارها، مثل خوابیدن، روزه را باطل نمیکند. دوست اهل بیت علیهم السّلام در دنیا صائم است؛ یعنی یک مقدار لبِ خواستههایش را تو میگذارد، لبِ قبایش را تو میگذارد که به زمین نکشد و گرد و خاک نکند، یعنی بیش از نیاز واقعیاش در دنیا نمیخواهد، نه این که مطلقاً از دنیا استفاده نکند. اگر این روزهی مَجاز را مراعات کند، به حقیقت روزه یعنی به امیرالمؤمنین علیه السّلام راه پیدا میکند. همهی اعمال عبادی که انجام میدهیم، در آغاز راه مَجاز است، ولی اگر حقّش را ادا کنیم، از حقیقت سر در میآورد؛ روزه به علی علیه السّلام میرسد و نماز به پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم. رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در رابطه با آیهی اِستَعینُوا بِالصَّبرِ وَ الصَّلوةِ: از صبر (روزه) و نماز استعانت بجوئید، فرمودند: یا عَلی أنتَ الصَّومُ وَ أنَا الصَّلوةُ: ای علی تو روزهای و من نمازم.
🔹مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی🔹
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیب