مطالعات بریتانیا UKstudies
احضار کاردار انگلیس به وزارت خارجه ♦️کاردار سفارت انگلیس در تهران در پی اعمال تحریمهای اخیر این کش
دفعه قبل در اردیبهشت ماه امسال ایران مقابله به مثل کرد و ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیس را تحریم کرد
نهادها:
🔸️پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس
🔸️ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ
🔸️شرکت البیت سیستم بریتانیا
🔸️شرکت مگیت پارکر بریتانیا
🔸️شرکت رافائل بریتانیا
اشخاص:
🔹گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس
🔹جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا
🔹شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
🔹پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح
🔹آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا
🔹ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
🔹سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس
🔹پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
سرگذشت سه الماس تاریخی ایران :
دریای نور
وزن: ۳۶.۴ گرم
بزرگترین
در موزه جواهرات ملی ایران است
کوه نور
وزن: ۲۱.۱۲ گرم
پس از سرقت از ایران، سر از تاج ملکه انگلیس درآورد!
الماس شاه
وزن: ۱۷.۸ گرم
پس از قتل گریبایدف در تهران، جهت دلجویی از طرف فتحعلی شاه به روسها داده شد.
@UKstudies
قدیمیترین واحد پولی در حال استفاده در جهان پوند انگلیس است.
تا سال 1970 پوند تقسیمات پیچیده ای داشت! هر پوند، 20 شیلینگ بود؛ هر 2 شیلینگ 1 فلورین بود؛ هر شیلینگ، 12 پنی بود؛ هر 5 شیلینگ، 1 کرون بود.
@UKstudies
📌 در 1770 پارلمان انگليس قانونی وضع کرد که طبق آن زنان نباید از رژ لب استفاده میکردند، چراکه بدین روش مردان برای ازدواج گول میخورند و در صورت استفاده، زن خاطی به اتهام جادوگری محاکمه میشد.
🔚البته اگر الان زنده بودند از دیدن این همه حجم جراحی و گریم و .... که آدمی را به غیر خودش تبدیل میکند حتما متعجب شده و قانونشان را طور دیگری مینوشتند.
.
@UKstudies
📌"زدن به تخته" از خرافه های مرسوم انگلیس است! به عقیده مردم بریتانیا ضربه زدن به چوب موجب خوش شانسی می شود و با این کار آرزوها به حقیقت می پیوندند و افراد از شگون بد در امان میمانند.
⬅️معلوم شد «بزنم به تخته» از کجا اومده
@UKstudies
📌زندان “سارک” در جزیره گورنزی(بین فرانسه و انگلیس) کوچکترین زندان جهان است.گنجایش این زندان دو نفر بیشترنیست ودرسال ۱۸۵۶ میلادی ساخته شده است.
@UKstudies
📌نگهداری از قرآن خطی طلاکوب با قدمت ۴۰۰سال در انگلیس
⭕️ کتابخانه چتام که به عنوان قدیمیترین کتابخانه عمومی در جغرافیای آنگلوساکسون واقع در منچستر بریتانیا شناخته میشود، حاوی بیش از ۱۲۰ هزار نسخه خطی تاریخی و یک قرآن طلاکوب شده است که قدمت آن به سال ۱۶۱۰ میلادی بازمیگردد.
♦️مسئول هماهنگی خدمات بازدیدکنندگان از کتابخانه: یک فرد ناشناس این کتاب قرآن را در سال ۱۷۴۷ به کتابخانه چتام هدیه داده و تاریخ هدیه کتاب بر روی صفحه نخست از این نسخه قرآن کریم نوشته شده است. آیات مصحف مذکور و حاشیههای آن کار دست و بسیار زیباست و به اعتقاد من این یک گنج واقعی است.
@UKstudies
📌تزیین زیباترین هتل انگلیس بافرشهای ایرانی!
⭕️هتل پانكراس لندن يكى ازعجايب معمارى ويكتورياى در لندن است كه درسال۱۸۶۸ تاسيس شد. كف اين هتل بافرش هاى بسيارزيباى ايرانى تزئين شده است.
@UKstudies
📌فناوری تلفن ثابت انگلیس سال آینده (۲۰۲۵ ) برچیده میشود!
⭕️ فناوری تلفن ثابت در بریتانیا در سال ۲۰۲۵ برچیده خواهد شد. اپراتورهای تلفن ثابت در بریتانیا تلفن هر خانه را به جای سیمکشی مسی مرسوم تلفن ثابت به خطوط اینترنتی وصل میکنند. با اعلام برچیده شدن فناوری تلفن ثابت شرکتهای خدمات تلفن اعلام کردند که نیازی نیست مردم دستگاههای تلفن خود یا شماره تلفن خود را تعویض کنند. همه تغییرات در زیرساخت انجام خواهد شد. البته آنها اعلام کردهاند که پس از این افراد برای استفاده از تلفن ثابت باید آن را به روتر اینترنت وصل کنند.
@UKstudies
📌موشگیرها در کاخ شاه انگلستان
⭕️قصرها و قلعه ها موش هم داشتند. برای مثال، کاخ باکینگهام، اقامتگاه فرامانروای انگلیس، از زمان سلطنت ملکه ویکتوریا در قرن نوزدهم برای خلاصی از موش های خود در تلاش بوده است. حتی یک شغل مخصوص هم به وجود آمد که به «موش گیری» مشهور بود. برای کنترل این موجودات موذی، از روش های مختلفی مانند تله، سم و گربه استفاده می شد. البته موش گیرها در به دام انداختن موش ها چندان موفق نبودند.
@UKstudies
دایره های سنگی 4300 ساله ...!!!
در اکثر مناطق مرتفع بریتانیا ، حلقههای سنگی از عصر برنز یافت میشود ، دقیقاً 16 حلقه و از این 14 مورد آن در دارتمور یافت می شود. اندازه آنها از قطر 17.7 متر تا 38.2 متر است. تقریباً به نظر می رسد که این دایره ها بر روی زمینه های "مرزی" قرار داده شده اند تا مکانی باشند برای تجمع جوامع مختلف در آن مکان. به عبارت دیگر ، دایره های سنگی به عنوان محل ملاقات عمل می کردند و یا در "سرزمین های دورافتاده" نواحی مرزی را مشخص میکردنند.
برخی نیز آنها را نوعی نماد جنسی میدانند. این می تواند به این معنی باشد که این سنگها به عنوان یک نشانگر عمل می کردنند که نشان می دهد نرها نزدیک شده و از یک طرف وارد حلقه شده و ماده ها از طرف دیگر وارد میشدند. اگر چنین باشد ، می توان فرض کرد که زنان و مردان در این این مکانها نوعی مراسم و مناسک برگزار و در محافل آیینی شرکت میکرده اند.
@UKstudies
آیا میدونستید که پرچم بریتانیا در واقع ترکیبی از سه تا کشوره:
انگلیس + اسکاتلند + ایرلند شمالی
@UKstudies
📌افتتاح اولین کلاس بدون معلم در انگلیس
⭕️یک کالج خصوصی در انگلیس قصد دارد که برای نخستین بار در سال تحصیلی جدید، یک کلاس هوشمصنوعی بدون حضور معلم راهاندازی کند.
♦️ در واقع هوشمصنوعی از طریق تعامل با دانشآموزان، نقاط قوت و ضعف آنها را تشخیص داده و برنامههای #آموزشی آنها را برای ترم تطبیق میدهد. به این ترتیب درسهایی که دانشآموز ضعیف است طی سال بیشتر مرور خواهد شد و موضوعات دشوارتر به پایان سال منتقل میشود؛ این بدین معناست که برنامه آموزشی هر دانشآموز در این کلاس بهطور اختصاصی تنظیم میشود.
🔹 بر اساس گزارش، شهریه دانشآموزان برای شرکت در کلاسهای هوشمصنوعی محور ۲۷ هزار پوند در سال است. البته دانشآموزان در کلاس تنها نخواهند بود و سه مربی در کلاس حضور دارند تا روند یادگیری آنها را تحت نظر داشته باشند. این مربیها همچنین درسهایی مانند هنر را که هوشمصنوعی هنوز قادر به تدریس آنها نیست، جبران خواهند کرد.
@UKstudies
.
📌«غزه کولا»؛ برند نوظهور فلسطینی
⭕️ غزه کولا به عنوان جایگزینی برای نوشیدنی های موجود در جنبش تحریم از آغاز جنگ غزه وارد بازار بریتانیا می شود.
♦️ شرکت "Gaza Cola" متعلق به فلسطینی ها است و در مارس گذشته در سوئد شروع به کار کرد و اکنون در تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا و آفریقای جنوبی در دسترس است.
@UKstudies
📌محرم، MI6 و مابقی ماجرا
⭕️سفیر انگلیس در بغداد، (به همراه نخست وزیر عراق) در یکی از مجالس حسینی دهه اول محرم امسال در بغداد حضور پیدا کرد.
⭕️"استیون چارلز هیچن" سال گذشته به عنوان سفیر بریتانیا در عراق منصوب شد اما سوابق حرفهای او بیش از آن که به سابقه یک دیپلمات شباهت داشته باشد، سابقه یک افسر اطلاعاتی است:
"هیچن" پیش از ورود به عراق، طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ مدیر بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه انگلیس را بر عهده داشته است.
.
♦️ انگلیسیها بیش از صد سال است که به تحولات عمیق و ریشه دار منطقه غرب آسیا و نقش هیاتهای حسینی و مساجد در محیط شیعی پی برده اند و اینکه برای تسلط راحت و بدون مشکل بر منطقه، نفوذ به این دو عرصه دینی و معنوی لازم و ضروری است.
🔹هیاتی که در آن برائت از دشمنان دین خدا و نفرت و لعن به ظالمان و مستکبران ترویج نشود، هدف و لانه ماموران اطلاعاتی انگلستان خواهد شد و در آن شیعه انگلیسی پرورش خواهد یافت! چه در ایران و چه در عراق و چه در هرجای دیگر عالم!
@UKstudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تصمیم برای ازدواج و طلاق محمدرضا پهلوی توسط انگلیس
به روایت حسین فردوست، نزدیکترین دوست شاه
@UKstudies
📌کتاب زندگی مخفی بلچلی پارک
نوشته سینکلر مککی، یک بررسی جذاب و دقیق از مرکز افسانهای رمزگشایی است که نقش مهمی در پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم ایفا کرد.
⬅️بلچلی پارک یک خانه روستایی انگلیسی در بلچلی، میلتون کینز است که در طول جنگ جهانی دوم به مرکز اصلی رمز شکنی متفقین تبدیل شد. این عمارت در سالهای بعد از ۱۸۸۳ ساخته شد.
⭕️مککی در این کتاب تنها به دستاوردهای فنی بلچلی پارک مانند رمزگشایی دستگاه انیگمای آلمان بسنده نمیکند، بلکه به زندگی افرادی که در آنجا کار میکردند نیز میپردازد. روایت او مملو از حکایتها و داستانهایی است که از مصاحبهها، نامهها و خاطرات به دست آمدهاند و تصویری انسانی از داستان بلچلی پارک ارائه میدهند. نویسندگی مککی فشار زیاد بر کارگران، رازداریای که کارهایشان را احاطه کرده بود، و همبستگی خاصی که در این محیط فوقالعاده شکل گرفت را به خوبی به تصویر میکشد.
♦️یکی از موضوعات اصلی کتاب تضاد بین اهمیت کاری که در بلچلی پارک انجام میشد و معمولی بودن افرادی که آن را انجام میدادند است. مککی تأکید میکند که بسیاری از کارکنان جوان بودند، اغلب تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شده و از پیشینههای متنوعی مانند زبانشناسی، ریاضیات، شطرنج و حتی علاقهمندان به حل جدول بودند.
🔚زندگی مخفی بلچلی پارک به دلیل روشن کردن تجربیات شخصی رمزگشایان، موضوعی که تا حدودی در تاریخهای عمومی جنگ جهانی دوم کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، مورد تحسین قرار گرفته است.
این کتاب توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.
@UKstudies
📌ما و شناخت غیر واقع گرایانه از انگلیس
عزیزان
ما نسبت به مسائل سیاست خارجی دچار فقر شناخت هستیم. منظورم از ما یعنی اکثریت حتی اساتید دانشگاه و اغلب سیاستگذاران.
آیا ما شناخت خوبی از اقتصاد، تاریخ، سیاست داخلی و خارجی و شیوه اتخاذ آن، فرهنگ، جمعیت و پیشینه روابط آن کشور با ایران داریم؟ چرا شناخت ؟ تا بتوانیم منافعمان در آن روابط را تأمین و بیشینه کنیم.
آیا ما نسبت به کشورهای جهان از جمله بریتانیا، شناخت واقعی داریم و دچار سوگیری نیستیم؟ نه اینکه شما انگلیس را هنوز ابرقدرت بدانید سوء شناخت است (یا حتی او را به هیچ بپندارید) بلکه اگر نقش و نفوذ او در ایران دوره جمهوری اسلامی را بیش از مقدار واقعی اش برآورد کنید؛ این هم سوگیری است.
جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس سفری با خانواده اش به ایران داشته و کتابی نوشت به اسم «The English Job» یعنی کار، کار انگلیسی ها ست. که دوسه ترجمه از آن در بازار هست.
در این کتاب(که حتما به شما توصیه به خواندن آن می کنم) اعترافات مهمی می کند و البته تهش هم با ریاکاری سالوسانه بازهم روباه صفتی انگلیسی اش را به نمایش گذاشته و برای انگلیس، قصد خرید آبرو دارد.
او در این کتاب جمله مهمی دارد:«بین دیپلماتهای بریتانیایی شوخی نیشداری هست که میگوید: ایران تنها کشور در تمام دنیا است که هنوز فکر میکند بریتانیا ابرقدرت است. اما این موضوع آز نظر بسیاری از ایرانیها شوخی نیست. تصویر این صفحات رادر ادامه همین پست ارسال می کنم.
ببینید. تفکر دایی جان ناپلئون و کار، کار انگلیسی ها ست هنوز در بین اکثریت مردم و مسولان رواج دارد. هنوز اکثریت تصور کبیر بودن و ابهت داشتن و نفوذ عمیییق در پستوهای کوره دهاتها در ایران را هم برای انگلیس قائلند.و همین هم مانع حرکت علیه انگلیس و همقطاران اوست.
این است که ضرورت شناخت انگلستان و شناساندن آن را برای ما دو چندان می کند.
از یک منظر انگلیس جایگزین آمریکا و صهیونیسم در ایران است دشمنی اش هم اصالت بیشتر و عمیقتری دارد شناخت منحصربفردی هم از ایران دارد.
حال شناخت ما از آن چقدر است؟ از دانشجویانم که میپرسم تقریباً هیچ. بقیه هم همینطور.
همین امر مرا بر آن داشت که این کانال ارتباطی را دایر کنم. تلاش میکنم در حد وسعم این نقیصه را جبران نمایم. انشاءالله
@UKstudies