❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۱)
✅ #منابع_آب_زیرزمینی، به عنوان #منابعی_استراتژیک که در مواقع اضطراری می توانند آثار #خشکسالی یا #کم_آبی را تقلیل دهند، از اهمیت بسزایی برخوردارند.
✅ در #ایران به دلیل قرارگیری در #کمربند_خشک_جهان و #میزان_بارش به نسبت #کمتر نسبت به #متوسط_جهانی، میزان این وابستگی بیشتر است، به نحوی که #آب_زیرزمینی در حال حاضر یکی از #منابع_اصلی_تامین نیاز بخش های مختلف از جمله مصارف #کشاورزی، #صنعت و #شرب است.
✅ طی چند دهه گذشته به دلیل #خشکسالی، پدیده #تغییر_اقلیم و نیز #پیشرفت_تکنولوژی در بهره گیری از فناوری #حفر_چاه و #پمپاژ، میزان بهره برداری از آبهای زیرزمینی در دشت های مختلف کشور #روند_صعودی به خود گرفته است.
✅ بر اساس آمار و ارقام موجود، هم اکنون #۵۵_درصد از #۹۸_میلیارد_متر_مکعب_آبی که به صورت سالانه در کشور به مصرف میرسد، از طریق #چاهها و #قناتها (منابع آب زیرزمینی) تأمین میشود که #۸۵_درصد از #آب_استحصال_یافته از #سفرههای_آب_زیرزمینی، مربوط به #چاههای_مجاز_فعال است؛ وضعیتی که تداوم آن خسارتهای جبران ناپذیری را برای کشور در پی خواهد داشت.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ سيستان و بلوچستان و بارندگی...
✅ طبق گزارش هواشناسی #سامانه_جديد_بارشی از #۱۵_اسفند_ماه_جاری_بلوچستان را دوباره تحت تاثير قرار خواهد داد و اگر #سدهای__جنوب اين #استان تخليه نشوند، فاجعهای ديگر رخ می دهد.
✅ #اسفند_ماه_جاری در پی #بارندگی_های_شديد در #۱۱_شهرستان_سيستان_و_بلوچستان منجر به وقوع #سيلاب شد و بيش از #۱۱۰_هزار_نفر از مردم #روستاهای_جنوب اين #استان دچار #وضعيت_بحرانی شدند.
✅ #سيلاب سبب #طغيان_رودخانههای_فصلی و #بارش_سنگين در #قصر_قند، #بخش_تلنگ، #دشتياری، #بخش_پلان، #پير_سهراب و خسارت سنگينی به بخش كشاورزی، واحدهاي مسكوني خشت و گلی، راههای روستایی و زيرساختهای شهری و روستایی شده بهطوری كه راه تمام روستاها بسته شده و هيچ ارتباطی با ساير شهرستانهای همجوار و حتی يك روستا به روستای ديگر وجود ندارد.
✅ اگر #سد_زيردان وجود نداشت، اضافه حجم #۱۷۰۰_متر_مكعبی كليه مناطق پاييندست در جنوب استان سيستان و بلوچستان را زير آب فرو می برد.
✅ بارندگی در بالادست سبب شده تا #جريان_آب_رودخانههای_منطقه در #هر_ثانيه از #۲_ميليون_ليتر عبور كند، براي مثال #جريان_رودخانه_كاجو در بالادست به #۲_ميليون_و_۲۰۰_هزار_ليتر_در_ثانيه رسيد.
✅ #سد_خيرآباد با ادامه #بارندگی و #جاری_شدن_سيل در #رودخانه بالادست #كشيك، #هيتك و #داروكان سرريز شد. در پی بارندگی ها در سيستان و بلوچستان روستاهای زيادی در #بخش_پير_سهراب و #بخش_پلان_شهرستان_چابهار كاملا در محاصره آب هستند و راههای دسترسی به اين روستاها قطع است.
منبع: اعتماد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️❇️📹 ببینید | بخشهای از حضور #شهید_حاج_قاسم_سلیمانی در کمک رسانی به مردم در #سیل_خوزستان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه شهرکرد برگزار می کند:
✅ #چالش_های_اقتصادی، #اجتماعی و #زیست_محیطی در #مدیریت_منابع_آب کشور
🗓يكشنبه: ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۲۰:۰۰ الی ۲۳:۰۰
https://www.skyroom.online/ch/therioshahrekord19/watersecurity
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۲)
✅ در کشور #بیشترین_وابستگی_به_آبهای_زیرزمینی به استانهایی چون #کرمان، #یزد، #البرز، #خراسان_جنوبی، #هرمزگان، #همدان، #خراسان_رضوی و #فارس اختصاص دارد که به ترتیب در آنها، #سهم_برداشت_آب از #منابع_آب_زیرزمینی نسبت به آبهای سطحی #۹۳_درصد، #۹۱_درصد، #۸۹_درصد، #۸۹_درصد، #۸۸_درصد، #۸۷_درصد، #۸۴_درصد و #۸۰_درصد است.
✅ در واقع #در_این_استانها بیش از #۸۰_درصد از #آب_مصرفی_سالانه از #منابع_زیرزمینی برداشت میشود و این اتفاق نقش ویرانگری در وضعیت آبی آنها داشته و خواهد داشت.
✅ شرایط در بسیاری از دیگر استانهای کشور نیز چندان رضایت بخش نیست و به طور کلی در استانهایی مانند: #مرکزی، #قم، #سمنان، #زنجان، #قزوین، #اصفهان، #گلستان، #سیستان_و_بلوچستان، #تهران، #کرمانشاه و #لرستان نیز بیش از #نیمی_از_آب_مصرفی_سالانه از طریق #چاههای_زیرزمینی تأمین میشود.
✅ روندی که به آن اشاره شد نه تنها در دهههای گذشته به عنوان مانعی برای تغذیه مؤثر #آبخوانهای_کشور عمل کرده است، بلکه سبب شده تا #منابع_آب_زیرزمینی کشور به صورت #سالانه_با_کسری_۵_میلیارد_مترمکعبی رو به رو شود و #میزان_کسری_تجمعی_آبخوانهای_کشور نیز به چیزی حدود #۱۴۳_میلیارد_متر_مکعب برسد.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ همکاری ایران و ارمنستان برای رفع آلودگی رود ارس
✅ نخستین نشست روسای هیاتها و گروههای کارشناسی #نقشه_راه_رفع_آلودگی_رودخانه_ارس در راستای اجرای #سند_۲۵_جمهوری_اسلامی_ایران و #جمهوری_ارمنستان در منطقه #جلفا برگزار شد.
✅ هیات #جمهوری_اسلامی_ایران به سرپرستی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با همراهی هیات #جمهوری_ارمنستان از #معادن_آگارک در مرز مشترک دو کشور، بازدید و جلسه مشترک برگزار کردند.
✅ معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست در این نشست، اقدامات مشترک ۲ کشور در سالهای گذشته و به ویژه تصویب #نقشه_راه_قطع_ورود_آلودگی به #رودخانه_ارس در نشست ۲۵ را گام مهمی در حل مساله و توسعه روزافزون روابط دو کشور دوست و همسایه، ایران و ارمنستان، دانست.
✅ همچنین گابریئلیان معاون وزارت محیط زیست ارمنستان بر عزم این کشور بر حل مشکلات محیط زیستی معادن ارمنستان تاکید و با اشاره به اهمیت حفظ سلامت منابع آبی، اعلام کرد: دو طرف، موضوعات مشترک را به راحتی حل خواهند کرد.
✅ تیمهایی از متخصصان ۲ کشور در هر سه گروه #معادن، #پایش_و_رصد و #نظارت به بحث و تبادل نظر کارشناسی در خصوص نحوه اقدامات آتی مشترک پرداختند.
منبع: ایرنا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ سدسازی لازمه جلوگیری از سیلاب در سیستان و بلوچستان
✅ رئیس جمهور: #کار_زیربنایی و #زیر_ساختی که باید برای #جلوگیری_از_سیلاب در #جنوب_سیستان_و_بلوچستان انجام شود، #ساخت_سد است که جزء برنامه ماست.
✅ رئیس جمهور با اشاره به پیگیری وزیر راه در خصوص جادههای جنوب سیستان و بلوچستان تاکید کرد: یک کار اساسی این است که باید این نزولات آسمانی را با ایجاد سد به نحوی مدیریت کنیم که از آب درست استفاده شود و آب باران باید برای مردم این منطقه نعمتی باشد که بتوانند از آن در طول سال استفاده کنند و به دریا ریخته نشود و این آب شیرین قابل استفاده برای آشامیدن شود.
✅ کارهای آینده نیاز به همکاری همه دارد کار کشاورزی در این منطقه بسیار مهم است، وزیر جهاد کشاورزی که در این سفر همراه ماست به این منطقه تعلق و به مسائل کشاورزی آشنایی دارد؛ پیگیری کند که از این آب رحمت الهی بتوان برای رشد کشاورزی منطقه استفاده کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️📷 گزارش تصویری آیین نکوداشت اندیشمند و #جغرافیدان فرزانه #دکتر_محمد_حسین_رامشت
✅ با مشارکت #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
🗓 چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
🏢 خانه اندیشمندان علوم انسانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️📷 گزارش تصویری آیین نکوداشت اندیشمند و #جغرافیدان فرزانه #دکتر_محمد_حسین_رامشت
✅ با مشارکت #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
🗓 چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
🏢 خانه اندیشمندان علوم انسانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح: از تالیفات دکتر محمد حسین رامشت به صورت کاربردی بهره می بریم.
✅ آیین نکوداشت " #دکتر_محمد_حسین_رامشت" روز چهارشنبه ۱۶ اسفند در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
✅ به گزارش روابط عمومی #خانه_اندیشمندان_علوم_انسانی، آیین نکوداشت "دکتر محمدحسین رامشت" به همت خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن جغرافیایی ایران و انجمن ایرانی ژئومورفولوژی و با مشارکت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح روز چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
✅ #امیر_سرتیپ_دوم_مجید_فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، اظهار داشت: ما در #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح به صورت کاربردی از #تالیفات_دکتر_محمد_حسین_رامشت بهره می بریم.
✅ امیدواریم بتوانیم از اندیشه های بزرگان استفاده کنیم. چند سال پیش موضوع آمایش فرامرزی مطرح شد.
وی افزود: از زحمات محمدحسین رامشت تشکر می کنیم و سر تعظیم فرود می آوریم. امیدوارم بزرگانی چون او پاینده باشند.
⭕️ خلاصه ای از گزارش این مراسم در لینک زیر قابل دسترسی است:
https://ihht.ir/c/190
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ دکتر محمد حسین رامشت (جغرافیدان برجسته ایرانی): ای جوانان! به مانند ستاره بدرخشید
✅ دکتر محمد حسین رامشت در آیین نکوداشت خود، اظهار داشت: از همه کسانی که در برپایی این مراسم مشارکت داشته اند، سپاسگزارم.
✅ وی افزود: چند تجربه شخصی را خطاب به جوانان بیان می کنم. #ای_جوانان! شما به دنیا آمده اید که #مثل_ستاره_بدرخشید.
✅ #اگر_ده_ها_نفر_با_شما_مخالفت_کنند، یعنی شما صاحب ایده هستید.
✅ #کسانی_که_مخالفت_می_کنند، متخصصینی هستند که به رایگان تجارب علمی خود را دراختیار شما می گذارند. #آن_ها_دوست_هستند_نه_رقیب!
✅ اگر #شما در حوزه دانش #ایده_ای_بکارید، یک زمانی جمع کثیری در چتر این ایده شما زندگی خواهند کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۳)
✅ با توجه به وجود #۸۰۰_هزار_حلقه_چاه_مجاز و #غیر_مجاز در کشور، بررسیها نشان میدهد؛ این
#چاه_ها در مجموع و به صورت #سالانه_بالغ بر #۴۵_میلیارد_متر_مکعب از #منابع_آب_زیر_زمینی_کشور را استخراج میکنند.
✅ #برداشت_های_مکرر از #چاه_های_بهره_برداری_مجاز و #غیر_مجاز موجب شده که میزان #تغذیه_سفره_آب_های_زیرزمینی از راه های مختلف نتواند با مقدار برداشت از آن به تعادل برسد و اثرات جبران ناپذیری از جمله #بیلان_منفی_آب_زیر_زمینی و #کاهش_غیر_قابل_برگشت_حجم_آبخوان را سبب شود.
✅ این #کاهش_منابع_آب_زیرزمینی به عنوان #ارزشمند_ترین_منابع_آب_های_شیرین، ناشی از عوامل مختلف اقلیمی و انسانی تاثیرات مخربی را در یک منطقه بر جای می گذارد.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
22.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️📹 #ویدیوکست | « شهید محمد ابراهیم همت»
✅ شهید حاج قاسم سلیمانی: همت، #همت_شما_و_ما_و_همه_ی_ایران
من دیدمش در این #جزیرهی_مجنون
#فرماندهی_۵۰_نفر آدم شده بود.
#فرماندهی_یک_لشکر بود.
✅ به او حمله کردند. به من گفت #می_توانی_۲۰_نفر_نیرو به من #قرض_بدهی؟ فرمانده گردانی دم سنگر ایستاده بود ( #شهید_میر_افضلی)،
به او گفتم برو به #همت یک گروهان کمک کن. همت ترک او نشست و رفت در این مسیر #شهید_شد.
✅ #چند_ساعت که #روی_زمین_افتاده_بود، کسی نمیدانست این همت است.
✅ #نه_درجهای بود. #نه_نشانی بود. #نه_جایزهای بود. #نه_مدالی بود. #نه_لوح_تقدیری بود.
⭕️ چه بگویم واقعا از این #حادثه_عجیب_دفاع_مقدس؟!
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🎥❇️⭕️ #فیلم_سخنرانی_دکتر_مجید_فخری
(رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح)
در #آیین_نکوداشت اندیشمند و جغرافیدان برجسته #دکتر_محمد_حسین_رامشت
لینک آپارت:
https://www.aparat.com/v/M9sZA
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🎥❇️#فیلم_سخنرانی_دکتر_یحیی_صفوی
(مشاور و دستیار عالی فرماندهی معظم کل قوا)
در #آیین_نکوداشت اندیشمند و جغرافیدان برجسته #دکتر_محمد_حسین_رامشت
لینک آپارت:
https://www.aparat.com/v/ypqog
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۴)
✅ برداشت بیش از حد از #منابع_آب_زیرزمینی با کاهش مقدار آب و افزایش غلظت املاح موجود در آن، #افزایش_میزان_هدایت_الکتریکی آب را در پی خواهد داشت که ادامه این روند #افزایش_سنگینی_آب و کاهش کیفیت آب را در پی دارد.
✅ این فرایند علاوه بر اینکه موجب #شور و غیر قابل استفاده #شدن_آب می گردد، #شور_شدن_خاک بر اثر استفاده از #آب_سنگین و لم یزرع شدن دشت ها را نیز در پی خواهد داشت و می تواند زنگ خطری برای کشاورزی و اکوسیستم در مناطق با افزایش میزان استفاده از #منابع_آب_زیرزمینی باشد.
✅ زیرا با ادامه همین روند در سال های آتی، نه تنها آب برای مصرف کشاورزی غیر قابل استفاده می گردد؛ بلکه با شور شدن خاک، #شرایط_اکولوژیکی این گونه مناطق نیز با #خسارت_جبران_ناپذیری مواجه خواهد شد.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
34.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️🎥 طرح جدید عربستان؛ ساخت بزرگترین دریاچه مصنوعی جهان در بیابان!
✅ #عربستان در حال #ساخت_یک_رودخانه_مصنوعی_عظیم است؛ این رودخانه #بزرگتر_از_رود_نیل است.
✅ برای انجام این #پروژه_عربستان قصد دارد #آب_دریا را به #آب_قابل_شرب تبدیل کند.
✅ این #رودخانه_مصنوعی از #زیر_زمین عبور میکند تا #تبخیر آن #حداقل شود و به بخش های مختلف کشور آبرسانی انجام شود.
✅ #عربستان با این اقدام نه تنها در پی #حل_مشکل_کم_آبی است بلکه منجر به #توسعه_کشاورزی میشود.
منبع: انتخاب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ سه سد سیستان و بلوچستان سرریز کردند...
✅ مدیر عامل آبفای سیستان و بلوچستان: #سدهای_زیردان، #پیشین و #خیرآباد پر شده و سرریز کرده؛
✅ #سد_کهیر هم #۲۳۵_میلیون_متر_مکعب_آب گرفته است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
12.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مقام معظم رهبری:
❌ دوران بزن و دررو تمام شده. یکی بزنید؛ ده تا می خورید...
✅ اینجور نیست که شما #بگویید_می_زنیم_و_در_می_رویم
نخیر، #پاهای_تان_گیر_خواهد_افتاد و ما دنبال می کنیم.
✅ اینجور نیست که #ملّت_ایران رها کند کسی را که بخواهد به ملّت ایران تعرّضی بکند؛ #ما_دنبال_خواهیم_کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ خلاصه وضعيت بهرهبرداری از سدهای مخزنی كشور از ابتدای سال آبی تا ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۲
📊 #درصد_پرشدگی_سدهای_كشور۴۷_درصد می باشد.
📊 #حجم_آب_موجود در #مخازن (۲۳/۱۳) #ميليارد_متر_مكعب می باشد كه نسبت به سال گذشته #۶_درصد_كاهش داشته است.
📊 #حجم_آب_ورودی به #مخازن نسبت به سال گذشته #۱۷_درصد_كاهش و #حجم_آب_خروجی از #مخازن_۱۵_درصد_افزايش داشته است.
📊 #سدهاي_حوضه_آبريز_درياچه_اروميه (۱۳ سد) با #۴۸_درصد_پرشدگی (معادل ۸۰۸ ميليون مترمكعب) و #افزايش_۲۳درصدی نسبت به سال قبل
📊 #درصد_پرشدگی برخي از سدها:
✅ #سد_پيشين: ۹۲ درصد
✅ #سد_ارس: ۸۷ درصد
✅ #زاينده_رود: ۲۴ درصد
✅ مجموع #۵_سد_استان_تهران: ۱۳ درصد
⚠️ #سد_دوستی (خراسانرضوی): ۴ درصد
✅ #زنجيره_كارون: ۶۸ درصد
✅ #كرخه: ۲۶ درصد
✅ #دز: ۵۶ درصد
✅ #پانزده_خرداد: ۱۸ درصد
✅ #استقلال: ۲۷ درصد
✅ #سفيد_رود: ۲۶ درصد
⚠️ #چاه_نيمهها: ۳درصد
منبع: شركت مديريت منابع آب ايران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ کانون مطالعات محیط زیست دانشگاه تهران با همکاری انجمن علمی مهندسی و مدیریت آب دانشگاه تربیت مدرس برگزار می کند:
✅ #تصاحب_آب برای اخراج ساكنان سرزمين
🗓سهشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۶:۰۰ الی ۱۸:۰۰
🔗https://meet.google.com/gvy-ntcx-jkn
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ باید #مراقب_باشیم_راه_را_خطا_نرویم اشتباه نکنیم حق را با باطل عوضی نگیریم،
✅ قران به معیار داده است. قرآن می فرماید: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ. بحث ما سر این است؛ آیا ما با پیغمبر هستیم یا نیستیم؟
✅ #اگر شما #دیدید این #راهی_که داریم #می_رویم راهی است که #کفّار_را_خوشحال_میکند، بدانید که #أَشِدَّاءُ_عَلَی_الْکُفَّارِ_نیستید. #پس مع رسول اللّه نیستید، #همراه_پیغمبر_نیستید.
✅ اگر نه، #دیدید این #راهی_که_می_روید، #استکبار_را، دولت های قاهر ضد دین و ضد اسلام را ناراحت و #عصبانی_می_کند؛ خوب این خوب است. #أَشِدَّاءُ_عَلَی_الْکُفَّارِ_هستید.
✅ حواسمان باید جمع باشد، #بدانیم_چه_کار_می_کنیم، #بدانیم_چه_می_گوییم؛ حرفی که می زنیم در جهت نقشهی دشمن نباشد، #جدول_دشمن_را_کامل_نکند.
✅ اگر ما #مراقب_باشیم، دشمن هیچ غلطی نمی تواند انجام بدهد، هیچ کاری نمی تواند بکند. انگشت اشارهی امام امروز برای ما مغتنم است؛ ببینید #امام_چه_می_گفت، #چه_می_خواست؛ ملّت این کار را کردند، [لذا] تا امروز موفّق شدند؛ امروز هم همینجور است؛ #امروز_هم_بایستی_مراقبت_کرد.
✅ #دشمن_در_دشمنی_خودش و در نقشهکشی خودش #جدّی_است، ما هم در مقابلهی با دشمن به شدّت جدّی هستیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تغيير رويکردهای مديريت منابع آب از نگرش هيدرولوژی مهندسی تا هيدرولوژی اجتماعی (۱)
✅ برخلاف #رويکردهای_دقيق_مهندسی، #مديريت_آب تمامی نگرشهايي را شامل میشود که #تعامل_بشر و #چرخهی_آب در آن نقش اساسی دارد؛ واقعيتی که تاکنون در کشور ديده نشده و پايش نيز نگرديده است.
✅ امروزه توسعه جوامع انسانی، منجر به پیوندی ناگسستنی میان #بشر و #سیستمهای_هیدرولوژیک شده و اثرات #توسعه_اجتماعی از طریق #تصمیمگیریهای_مدیریتی بر #سیستمهای_آبی بازتاب مییابند.
✅ بهطور يقين در چنين شرايطی پيشبينی #واکنشهای_حوضههای_آبريز با تکيه بر #هيدرولوژی_سنتی غيرممکن خواهد بود. اين شرايط منجر به تحولی عظيم در علم هيدرولوژی گرديد و موضوع جديد « #هيدرولوژی_اجتماعی» در #سال_۲۰۱۲ برای اولين بار مطرح شد.
✅ #هيدرولوژی_اجتماعی، شکل گرفته در چارچوبهاي #اقتصاد و #سياست، مرزهای علم هیدرولوژی را به سمت #پذیرش_انسان به عنوان #جزئی_تفکیکناپذیر و یکپارچه با #چرخه_هیدرولوژی سوق داده است.
ادامه دارد...
🔸منبع: مجله آب و توسعه پایدار
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بر اساس برآوردهای صورت گرفته بر مبنای نتایج ماهواره GRACE #حجم_تجمعی_كسری_مخازن_آب_زيرزمينی_كشور منتهی به سال ۱۴۰۱، بيش از #۳۵۰_ميليارد_مترمكعب بوده است.
✅ در حالي كه اين رقم بر مبناي روشهای معمول (بيلان منابع آب)، #۱۴۳_ميليارد_مترمكعب برآورد و گزارش شده است.
🔸مرجع: مقاله "کاهش تدریجی مصرف آب کشاورزی گامی مؤثر در سازگاری با کمبود آب در ایران" منتشر شده در آخرين شماره دو فصلنامه علمی "پژوهشهای راهبردی در علوم كشاورزی و منابع طبيعی" - فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ايران
🔸منبع: شاهرخ زندپارسا، عليرضا سپاسخواه، شهره ديداری (دانشگاه شيراز)
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نیتشان عوض نشده است؛ پس ما می ایستیم.
❇️ مقام معظم رهبری:
✅ #خنده_تاکتیکی، فقط بچه ها و کودکان را فریب می دهد. یک #ملت_بزرگ با این تجربه و #مسئولین_برگزیده یک چنین ملتی، #اگر_فریب_بخورند، #یا باید #ساده_لوح باشند، #یا باید #غرق_در_هوا_و_هوس باشند. #ملت ما هم #می_گوید که #ما_می_ایستیم.
✅ آنچه که جمهوری اسلامی می خواهد، بیش از حق معقول خودش نیست. #جمهوری_اسلامی_دنبال_استقلال خودش #است، #دنبال_آزادی خودش #است، #دنبال_منافع_ملی خودش #است، #دنبال_پیشرفت_علم_و_فناوری در کشور #است.
✅ #اینها_حقوق_این_ملت_است. به این حقوق #هر_کسی_تعرض_بکند، ملت ایران #با_همهی_وجود در #مقابل_او_قرار_خواهد_گرفت و او را به زانو درخواهد آورد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تغيير رويکردهای مديريت منابع آب از نگرش هيدرولوژی مهندسی تا هيدرولوژی اجتماعی (۲)
✅ شاخه نوظهور #هیدرولوژی، در جستجوی درک معنادار #پویایی، #هم_تکاملی و #برهمکنش_سیستمهای_پیوسته_انسان_آب بوده، به طور مؤثری یکپارچگی جامع جنبه های #محیطی و #اقتصادی و #اجتماعیِ هیدرولوژی را در نظر داشته و با تمرکز بر اصول علمی و بنیادین، شناسایی و تحلیل #برهمکنشها، #بازخوردها و #همتکاملی رفتار #جوامع_انسانی با #سیستم_هیدرولوژیکی را بر عهده میگیرد.
✅ #ايران که از فشارهای ناشی از توسعه جوامع انسانی مصون نبوده است، با #اقليم_خشک و #نيمه_خشک، برداشت بيرويه و افسارگسيخته از منابع آب تجديدناپذير، تا کنون نظارهگر نابودی بخش زيادی از منابع آب خود بوده است.
✅ #کسري_مخازن و #افت_شديد_سطح_آب_زيرزمينی در اغلب #حوضه های_آبريز_ايران تبديل به مشکلی پيچيده شده است، به طوری که در حال حاضر اغلب محدودههای مطالعاتی کشور در شرايط بحرانی قرار دارند.
✅ در روی ديگر سکه، همين بنبستها و گاه #ورشکستگی_آبی، هيدرولوژيستها را بر آن داشته است که از تمرکز بر تخمينها و پيشبينیهای مبتنی بر #هيدرولوژی_سنتی، به درک، توضیح و کشف فرايندهای بنيادين هيدرولوژيک متمايل شوند.
✅ در اين شرايط هدف #علم_هيدرولوژی_اجتماعی بهعنوان يک علم پايه الهامبخش، ايجاد درکی بنيادين از شرايط درهم پيچيدهی #سيستمهای_انسانی_آبی میباشد که در اتخاذ تصميمات مديريتی آبی با هدف حفظ #پايداری_سيستمهای_آبی نقشی اساسی را ايفا خواهد نمود.
ادامه دارد...
🔸منبع: مجله آب و توسعه پایدار
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ابر پروژه ایران رود...
✅ #کریدور_آبی_شمال_جنوب یا همان #ایران_رود گزینه ای قابل توجه و مهم برای کمک به #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی در پهنه وسیعی از ایران و با مزیت های بسیار است.
✅ #طرح بزرگ #اتصال_خلیج_فارس و #دریای_عمان به #فلات_مرکزی رویایی دیرینه از زمان هخامنشیان تاکنون می باشد.
✅ این #طرح_بزرگ با اهداف مختلف از دیرباز مورد توجه #ایرانیان بوده است. مزایای این طرح عظیم شامل موارد ذیل است:
۱_ #ایجاد حدود #۲_میلیون_فرصت_شغلی.
۲_ #ایجاد زمینه درآمد #ترانزیت_پایدار برای ایران.
۳_ #توسعه_مناطق_مرکزی و #شرقی ایران.
۴_ امکان #ایجاد_بنادر ترانزیت #در_مناطق_داخلی ایران.
۵_ #ارتقاء_جایگاه_ژئوپلتیک_ایران.
۶_ #توسعه_روابط_کشور_با دیگر کشورهای #جهان.
۷_ #تلطیف_آب_و_هوای_ایران_مرکزی.
۸_ #توسعه_صنایع_دریایی و #کشتی_سازی ایران.
۹_ امکان #حذف_مسیر پر هزینه #کانال_سوئز از مسیر بسیاری ترددهای دریایی.
✅ در حال حاضر #اجرای_این_طرح می تواند کمک شایانی به #تاب_آوری_ایران در برابر تبعات #تغییرات_اقلیمی و ادامه حیات در این کشور و #ارتقاء_جایگاه_استراتژیک_ایران در جهان نماید.
✅ اهمیت این طرح تا به آنجا بوده که #آمریکا در #سال_۱۹۹۷، کمک کنندگان به ایران در اجرای این را #تهدید_به_تحریم نموده است.
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO