46.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مرگ_با_عزت
بهتر از
#زندگی_با_ذلت
است
🚩🏴 اندیشکده حکمرانی آب، فرا رسیدن اربعین حضرت امام حسین (ع) را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📢 فراخوان مقاله #اولین_کنفرانس_ملی_بهره_وری_سبز از #منابع_آب_و_انرژی
اولین کنفرانس ملی بهره وری سبز از منابع آب و انرژی روز چهارشنبه، ۱۷ آبان، ۱۴۰۲ توسط شرکت اسپیدار میعاد پاکزیست, دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در شهر اردبیل برگزار می شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ آلودگی در خلیج فارس
بررسی تبعات #نشت_نفت
از #خطوط_انتقال در ساحل #گناوه
منبع: ایرنا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
❇️ هیئت تحقیق و تفحص دریاچه ارومیه:
✅ #دریاچه_ارومیه_خشک_نشده ولی #ظرفیت آن #کاهش_پیدا_کرده است که #علت این اتفاق هم #گرمای_زیاد و #تبخیر آب دریاچه است.
✅ در حال حاضر #آب_دریاچه ارومیه در #کمترین_مقدار خود است که این وضعیت نگران کننده است. در #طول_سه_سال_گذشته (۱۳۰۰) میلیارد هزینه شده و تا زمانی که پروژههای انجام شده به نتیجه برسد؛ زمان لازم است.
✅ باید #فرهنگ و #نهضت برای دریاچه ارومیه وجود داشته باشد. #مشکل_بودجهای #برای_احیای دریاچه ارومیه #وجود_ندارد. اینکه دریاچه ارومیه بیشتر خشک شده به خاطر #کاهش_نزولات_آسمانی است.
✅ #ظرفیت_نرمال آب دریاچه ارومیه باید #۱۴_میلیارد_مترمکعب باشد که اکنون به #یک_میلیارد_مترمکعب رسیده است. از سال گذشته تاکنون ظرفیت دریاچه #دو_میلیارد_مترمکعب #کاهش_داشته که به خاطر #تبخیر_آب است.
✅ نزدیک به #۱۶۰_میلیون_مترمکعب آب از #رودخانه_زاب منتقل شد اما به خاطر گرمای آب تبخیر شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⚠️💧 دورنمای نگران کننده ذخایر آب ایران (۱)
✅ طبق آمار رسمی #وزارت_نیرو #اکنون_۹۴_درصد_ذخایر و بر پایه آمار #محافل_پژوهشی بالای #صددرصد از #آب_تجدیدپذیر را استفاده میکنیم که مابهالتفاوت را هم از #ذخایر_تجدیدناپذیر برداشت میکنیم.
✅ در دیدگاه کلان بنا بر آمار رسمی وزارت نیرو #ذخایر_تجدیدپذیر کشور #۱۰۳_میلیارد_متر_مکعب در سال و بنا بر آمار بسیاری اماکن پژوهشی و تحقیقاتی این عدد #۸۹_میلیارد_متر_مکعب در سال است.
✅ از آن سوی ماجرا ما حدود #۹۴_میلیارد_متر_مکعب در سال مصرف آب داریم، یعنی طبق آمار رسمی وزارت نیرو اکنون #۹۴_درصد_ذخایر و بر پایه آمار محافل پژوهشی #بالای_صددرصد از آب تجدیدپذیر را استفاده میکنیم که مابهالتفاوت را هم از ذخایر تجدیدناپذیر برداشت میکنیم.
✅ در حال حاضر از #ذخایر_تجدیدناپذیر هم که میزان آن #۴۰۰_میلیارد_متر_مکعب برآورد میشود، حدود #یکسوم یعنی #۱۴۰_میلیارد_متر_مکعب را برداشت کردهایم.
✅ بنا به گزارش اخیر #فرهنگستان_علوم ما سالی #۱۶_میلیارد_متر_مکعب از این ذخایر تجدیدناپذیر استفاده میکنیم که برای تجدید آن نیازمند #میلیونها_سال_زمان است.
✅ اگر حسابرسی این اعداد و وضعیت منابع آبی را در نظر بگیریم میبینیم نه تنها #آستانه_تنش را #رد_کرده_ایم بلکه در جایی هستیم که هیچ تعریفی برای #استاندارد، #مرجع و #رفرنسها وجود ندارد.
✅ یعنی بر اساس #شاخص_تنش_آبی، #شاخص_WTA، #شاخص_فالکوما و یا #شاخص_پایداری_آب؛ یا در #وضعیت_بسیار_بد و یا در #وضعیت_بدی هستیم.
ادامه دارد...
منبع: فدراسیون صنعت آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ آیا تغییر اقلیم حیات غرب آسیا را به خطر می اندازد؟ (۱)
❌ #کشور_های_غرب_آسیا، در معرض تاثیرات شتابان #تغییرات_اقلیمی ناشی از فعالیت انسان از جمله #امواج_گرمای سرسام آور، #کاهش_بارندگی، #خشکسالی های طولانی، #طوفان_های_شن_و_ماسه و #سیل های شدیدتر و افزایش آن هستند.
❌تا #سال_۲۰۵۰ کل منطقه غرب آسیا ممکن است با #کاهش_۵۰_درصدی در دسترس بودن #سرانه_آب مواجه شود.
❌این #کاهش_سرانه_آب خطرات قابل توجهی برای #امنیت_غذایی و #ثبات_اقتصادی به همراه خواهد داشت.
❌ #کشورهای_فقیر که فاقد ظرفیت های انطباقی مانند #زیرساخت_های_مناسب، #فناوری_جدید، #سرمایه_انسانی و کافی ...هستند؛ به شدت آسیب خواهند دید.
❌#دمای_منطقه_غرب_آسیا در حال حاضر بسیار #بالاتر_از_میانگین_جهانی است.
❌انتظار می رود #بخش_های_بزرگی_از_منطقه تا پایان قرن جاری #غیر_قابل_سکونت شود.
❌#تغییرات_اقلیمی در #غرب_آسیا، آسیب پذیری های قبلی ناشی از #درگیری_و_تنش_نظامی، #جابجایی_های_جمعیتی و #مهاجرت، #حاشیه_نشینی و ... را تشدید می کند.
❌ #اقلیم_شناسان هشدار داده اند که در کوتاه مدت، این منطقه تا سال ۲۰۵۰، #چهار_درجه_گرمتر_خواهد_شد که بسیار فراتر از حد ۱/۵ درجه ای است که برای #جلوگیری_از_فروپاشی_تکنولوژیکی_جهانی لازم است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⚠️💧 دورنمای نگران کننده ذخایر آب ایران (۲)
✅ بر اساس #شاخص_تنش_آبی، #شاخص_WTA، #شاخص_فالکوما و یا #شاخص_پایداری_آب؛ ایران یا در #وضعیت_بسیار_بد و یا در #وضعیت_بد است.
✅ ایران در هیچ شاخصی متوسط هم نیست و اگر به این مسئله موضوع #تالابها و ظرفیت محدود #شیرینسازی_آب در سواحل جنوبی را هم اضافه کنیم؛ مشاهده می شود که نیازمند بازنگری کلان در #سیاستهای_آمایشی، #نظام_مصرف_و_تخصیص هستیم.
✅ وقتی وضعیت اینگونه است طبیعتا #اقدامات_مقطعی مثل #حفر_چاه در تهران و تعادل بخشی پاسخگو نیست.
✅ با وضعیت فعلی در #سال_۱۴۳۵ ما (۱.۳) #میلیون_فرصت_شغلی را #از_دست_میدهیم و #تامین_آب_شرب (۱۸.۵) #میلیون_نفر با مخاطره مواجه میشود.
✅ ماجرای دورنما بسیار هولناک است، تصور #افکار_عمومی این است که یکی از گزینهها برای حل مشکل آب #شیرینسازی_آب در #سواحل_جنوبی است اما واقعیت این است که برای استفاده از این ظرفیت اگر تمام طرحهای در حال توسعه، طراحی و احداث به بهرهبرداری برسد فقط #یک_میلیارد_متر_مکعب در سال را شامل میشود که کمترین هزینه این آب، #یک_یورو به ازای #هر_متر_مکعب است که نه میزان آن #جوابگوی_نیاز ما بوده و نه #قیمت آن #به_صرفه است.
✅ با آب حاصل از شیرینسازی فقط میتوان #رفع_تشنگی کرد، آبی نیست که بتوان #کشاورزی و ایجاد اشتغال کرد و یا به عنوان منبع پایدار به آن نگاه کنیم، در هر حال دورنمای آب ترسناک و نگرانکننده است.
منبع: فدراسیون صنعت آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، برگزار می کند:
🔔 دومین همایش ملی #تمدن_دریایی_مسیر_پیشرفت
زمان برگزاری: ۲۹ و ۳۰ آذرماه ۱۴۰۲
محل برگزاری: دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)
آخرین مهلت ارسال مقالات ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲
محور ویژه: تبیین اهمیت و ابعاد #مأموریت_ناوگروه_۸۶ ( کد ۳۶۰)
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⏳ دادهنمای عملکرد و اثربخشی طرح ملی نجات آبهای زیرزمینی
🌿 #طرح_ملی_احیاء و #تعادل_بخشی_آبهای_زیرزمینی (مشتمل بر ۱۵ پروژه)، با تصویب شورای عالی آب، از سال ۱۳۹۳ آغاز شد.
آنچه در نمودار فوق مشاهده میکنید، خلاصهای از وضعیت این طرح و عملکرد آن در ارزیابی نیمه مستقلی است که توسط مرکز ملی مطالعات آب و کشاورزی اتاق ایران در سال ۱۴۰۰ به اجرا درآمده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۸)
✅ به گفته ابن رسته از برنامههای حکومت های قبل از اسلام برای این #میان_رودان، باید از #لایروبی و #مساحی آب در هر سال و برنامههایی برای کشاورزان نام برد.
✅ #بادیه_بزرگ_شام در غرب #فرات واقع است. این بیابان وسیع، در هجوم بادهای گرم و پر شن صحرا به سوی نواحی شرقی مؤثر است؛ بنابراین از دیرباز #مهندسان نخبه #آرامی_و_نبطی، این نیاز را به خوبی حس کرده بودند.
✅ در ابتدای فتح این ناحیه توسط اعراب، #خلیفه_دوم دستور داد تا اعراب (کشاورز نبودند) در کشاورزی دخالت نکنند ولی این اتفاق نیفتاد. در سدههای نخستین هجری، با سهل انگاریهایی ساکنان جدیدالورود و حکام، بسیاری از زمینهای قابل کشت به شوره زار یا باتلاق ( #بطیحه) تبدیل گردید.
✅ از دیدگاه #ابن_حوقل معمولاً پژوهشگرانی که درباره این ناحیه به تحقیق میپردازند، برای تقسیم #بینالنهرین به دو قسمت علیا و سفلی، خط فرضی را از شمال #بغداد یعنی شهر #تکریت به سمت غرب در شمال #شهر_انبار، در نظر میگیرند. ه
✅ این خط فرضی، در واقع فرات را از جنوب شهر #عانه که این رود به سمت جنوب شرقی میرود قطع میکند. ساکنان عراق به گفته #مقدسی، فرات را به مانند مرز میدانستند. به این نحو که هر آنچه در آن سوی فرات یعنی در غرب آن بود؛ شام مینامیدند.
✅ آب #فرات معمولاً #تیرهرنگتر از #دجله بود؛ زیرا بادهای پر گرد و خاک بادیه در غرب فرات، خاکهای سرخ صحرا را به سوی فرات میراندند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
14.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نشستند در #اندیشکدههای_آمریکا راجع به #حاج_قاسم_سلیمانیِ شما مفصّل بحث و بررسی کردند؛
اینها راجع به حاج قاسم #خصوصیّاتی را ذکر می کنند و می گویند این آدم #مانع_بزرگی در #مقابل_اهداف_آمریکا است. بعد در بین این خصوصیّاتی که از او ذکر می کنند مثل #شجاع است، #خطرپذیر است؛ می گویند#متعهّد است، #باایمان است؛
#تعهّد او یکی از این [خصوصیّات است]. این [طور] است دیگر؛ #شخصیّتهای_ایمانی وقتی که این #ایمان را با #عمل_صالح همراه کنند، وقتی #حرکت_جهادی بکنند، #محصولش می شود #شخصیّتی #مثل_حاج_قاسم که قدرتهای بزرگ او را تحسین می کنند،
#حتّی_دشمنانش_او_را_تحسین_می_کنند!
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار می کند:
❌ «تغییر اقلیم، #منابع_آب و بهرهبرداری پایدار»
🗓چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
⏰ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
✅ شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است
📎لينك ثبتنام:
https://eseminar.tv/wb118220
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح تغذیه مصنوعی آبخوان
📊 به استناد اطلاعات سومین #آماربرداری_منابع_آب_کشور در سال ۱۴۰۲، #سهم_منابع_آب_زیرزمینی در #تامین_نیاز_آبی_کشور از #۶۰_درصد فراتر رفته و به (۶۰/۴) درصد رسیده که نسبت به نتایج آماربرداری پیشین با افزایش سهم آب زیرزمینی مواجه هستیم.
📊 تاکنون #۳۱۸_پروژه_تغذیه_مصنوعی به #ظرفیت_۷۰۰_میلیون_مترمکعب تزریق آب در سرتاسر کشور اجرا شده است.
📊 هماکنون وزارت نیرو #۳۰_پروژه_تغذیه_مصنوعی با #ظرفیت_۱۰۷_میلیون_مترمکعب در دست اجرا دارد.
📊 همچنین #۶۸_پروژه_تغذیه_مصنوعی نیز #در_دست_مطالعه است که #ظرفیت این پروژهها #۱۳۸_میلیون_مترمکعب تزریق آب به #سفرههای_زیرزمینی را فراهم می کند.
📊 با توجه به طرحهای #اجرا شده، #در_دست_اجرا و #مطالعه_شده هدف گذاری #تزریق_۹۴۵_میلیون_مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی در قالب پروژه تغذیه مصنوعی در دست اجرا قرار گرفته است.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊🌡📈اختلاف ميانگين #دمای_استانها و #كشور با #ميانگين_بلندمدت در مرداد ماه ۱۴۰۲
🌡📈 #ميانگين_كشوری: ۰/۸ درجه افزايش
🌡📈 استانهای با ۱/۵ درجه افزايش دما: #گلستان، #آذربايجانشرقی و #آذربايجانغربی
منبع: سازمان هواشناسی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ ایران و بلایای طبیعی (۱)
⭕️ #تغییر_اقلیم مهمترین بحران فعلی ایران به حساب میآید که تشدید آن نه تنها #حیات_گونههای_گیاهی_و_جانوری را تهدید می کند بلکه با از بین بردن زیستگاه ها، #ساکنان_ایران_زمین را نیز در معرض خطراتی جدی قرار داده در حدی که از مجموع #۴۳_مخاطره_طبیعی #در_دنیا #۳۴_نوع این مخاطرات #در_ایران به وقوع می پیوندد.
❌ وقوع مخاطراتی مانند ( #زلزله، #تندباد، #خشکسالی، #بهمن، #فرونشست، #سیل، #گرد_و_غبار، #آتشفشان، #سونامی و . . ) از انواع مخاطرات در ایران هستند.
⭕️ ولی مخاطرات در ایران به همین جا ختم نمی شود بلکه #۸۰_گونه از #مهره_داران و #۱۸_گونه_پستاندار، #۲۹_گونه_پرنده، #۴_گونه_دوزیست و #۱۶_گونه_خزنده در زمره گونههای جانوری حیات وحش ایران هستند که #در_معرض_انقراض قرار دارند. یعنی اینکه چرخه تنوع زیستی ایران به شدت آسیب پذیر شده است.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سه پیشنهاد ایران برای مقابله مشترک با معضل گرد و غبار
✅ رئیس جمهور در #اجلاس_بینالمللی_مقابله_با_گرد_و_غبار در تهران «استفاده از #ظرفیت_مراکز_علمی_و_تحقیقاتی»، «ایجاد #صندوق_مالی» و «تهیه #پیوست_فرهنگی_و_رسانهای» را به عنوان سه پیشنهاد ایران برای مقابله مؤثر با توفان شن و ماسه و گرد و غبار عنوان کرد.
✅ رئیس جمهور #مدیریت_منابع_آبی و #مدیریت_مصرف_برای_کاهش_خشکسالی را به عنوان یکی از عوامل اصلی جلوگیری از ایجاد گرد و غبار مهم و حائز اهمیت دانست.
✅ بدون تردید استفاده نادرست و ناعادلانه منابع آبی در پیدایش #توفانهای_ماسه و #گرد_و_غبار نقش دارد و این مسئله مستلزم توجه ویژه به مدیریت منابع آبی و مصرف آن است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امیرالمؤمنین (ع) دژ و قلعه رسالت، #خطاب_به_مردم زمان خودش میفرماید:
« #والله_اگر در دیدار با دشمن #اشتیاق من #به_شهادت_نبود،
#شما_را_ترک_میکردم و
#افسار_این_مرکب_را_رها_میکردم و
#از_شما_فاصله_میگرفتم.»
«فَوْقَ كُلِّ ذِي بِرٍّ بَرٌّ حَتَّى يُقْتَلَ الرَّجُلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَإِذَا قُتِلَ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ فَلَيْسَ فَوْقَهُ بِرٌّ ...»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ فرونشست زمین در ایران
✅ نتایج تحقیقات نشان از روند #فرونشست_زمین در پهنههایی از کشور که محل سکونت نیمی از جمعیت ایران است می دهد.
✅ سرعت بالای #برداشت_آب از #سفرههای_زیرزمینی در خیلی از مناطق ایران باعث شده از یک سو میزان #افت_ذخایر_آبی_زیرزمینی تا #۴_برابر دهه های قبل و از سوی دیگر #نرخ_سالانه_فرونشست به حداقل ۱/۵ برابر سال های گذشته برسد.
✅ این #بحران_انسان_ساز ۷ تهدید زیست محیطی و اقتصادی اعم از ( #مرگ آبخوان، #فرسایش_خاک، #مهاجرت_اقلیمی، #تهدید_امنیتی و... برای کشور در پی دارد.
✅ تحقیقات نشان می دهد که ایران دچار #مرگ_آبخوان شده است که اگر این روند ادامه یابد ایران برای همیشه از #احیای_چرخه_آبهای_زیرزمینی محروم خواهد شد.
منبع:مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅احداث مسیر گردشگری در سازههای آبیتاریخی شوشتر
❇️ پایگاه میراث جهانی سازه های آبیتاریخی شوشتر:
✅ با اتمام این طرح، شاهد تحولی عظیم در این سازه جهانی خواهیم بود. #شهر_شوشتر با دارا بودن #۱۸_اثر_جهانی همواره میزبان خیل عظیم #گردشگران از سراسر جهان در همه فصول سال بوده است و از این قاعده مستثنی نیست.
✅ طی بازدیدهای متوالی از محل طرح، #امکانسنجیهای دقیق و نظرات کارشناسی بر آن شدیم تا در راستای حفظ و رونقبخشی به این صنعت در #پایتخت_سازههای_آبی_جهان، این مهم اجرایی شود.
✅ در احداث #مسیر_گردشگری، حد فاصل اثر جهانی #کلاهفرنگی و #بند_میزان تا #قلعه_سلاسل؛ معرفی #ارزشهای_تاریخی این آثار و نحوه ارتباط موثر و تنگاتنگ آنها با یکدیگر در راستای صیانت و حفاظت از آثار با اولویت قرار دادن حرکتی جذاب و مهیج برای گردشگران و شهروندان به صورت پیاده و سواره (دوچرخهسواری) بهمنظور ارتقای سرزندگی، پویایی و تقویت ظرفیتها و نقاط قوت این محور، از چشماندازهای این طرح بزرگ است.
✅در طول مسیر ایجاد مکانهایی برای رفاه حال گردشگران به صورت موقت از #مصالح_بومی و اجرای سنگفرش، کفپوشهای موقت همراه با روشنایی و نورپردازی با کمترین مداخله و رعایت برگشتپذیری پیشبینی شده است.
منبع: گردشگری آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کوشش برای بهبود شرایط زیستمحیطی پیرامون #دریاچه_خشک_شده_آرال
⚠️طرح عظیم دولتی که در #سال_۲۰۱۸ به این منظور آغاز شده شامل #جنگلکاری در دل #دریاچه_خشکشده_آرال است.
✅ تاکنون در #۱_میلیون و #۷۳۰_هزار_هکتار از زمینهای این منطقه، #درختانی_مقاوم نسبت به #نمک_و_خشکی کاشته شدهاند. #هدف این طرح #بهبود_محیط_زیست_منطقه است.
✅ #باد سالانه #۱۰۰_میلیون_تن #غبار و #املاح_سمی را از کف خشک آرال به هوا میفرستد. #سیاه_تاغ #درخت_اصلی این طرح است و نقش یک #سپر_طبیعی را دارد.
✅ #ریشه_درختان انسجام خاک را حفظ میکند، یعنی #ماسه_و_نمک موجود را در سطح نگه میدارد. #جذب_دیاکسید_کربن و #تولید_اکسیژن هم تأثیر مفید دیگری است که درختان دارند.
منبع: یورونیوز فارسی به نقل از خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
شاخص هاي كلان بخش آب.pdf
1.96M
📘📊بررسی و تحلیل شاخص های کلان بخش آب در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ (گزارش فصلی)
✅ در گزارش حاضر اهم #شاخص_های_بخش_آب در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفته و وضعیت کلان این بخش در موضوعات مختلف تشریح شده است.
✅ در این راستا با استفاده از شاخص های مهم آب و هواشناسی در ۹ ماهه منتهی به خرداد ماه سال ۱۴۰۲، وضعیت #خشکسالی و تأثیرات آن در مناطق مختلف کشور و #حوضه_های_آبریز_فرامرزی و #مشترک تحلیل شده است.
✅ همچنین شرایط #منابع_آب_سطحی کشور در سه ماهه نخست سال جاری ارائه و نقش آن در #مدیریت_کلان_بخش_آب کشور و آثار آن در مناطق مختلف مورد بحث قرار گرفته است.
✅ علاوه بر این، ضمن پرداختن به اهم #وقایع_بخش_آب کشور در سه ماهه نخست امسال، #اعتبارات_تخصیص_یافته به بخش آب نیز ارائه شده تا ضمن آگاهی بخشی نسبت به وضعیت این بخش، بتوان چالش های پیش رو را نمایان کرده و به اتخاذ راهکارهای مناسب رهنمون شد.
منبع: مركز پژوهشهای مجلس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ دلایل کاهش تراز آب دریاچه ارومیه
❇️ سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه:
✅ #تراز_دریاچه_ارومیه در سنوات گذشته نیز شرایط مشابهی را نشان میدهد؛ #اصلیترین_علت_کاهش سطح آب دریاچه #ناترازی_بین_منابع_و_مصارف است.
✅ به بیان دیگر از #حدود_۲۵_سال_پیش این ناترازی با #توسعه_کشاورزی که اکنون نیز #بزرگترین_مصرف_کننده_آب است رخ داده و افزایش یافته است.
✅ در سالهایی که مشابه #۴_سال_اخیر بارندگی #کمتر_از_میانگین بارشها است، این ناترازی مشهودتراست.
✅ #کاهش بارش، #افزایش_میانگین_دمای_سالانه، #تغییر_رژیم_بارش از #برف_به_باران و #کاهش_۶۰_درصدی ذخیره برفی در زمستان گذشته و دیگر عوامل باعث #کاهش_ورودی_آب به #دریاچه_ارومیه شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ شعر مولوی
تو مکن تهدیدم از کشتن که من
تشنهی زارم به خون خویشتن
گر بریزد خون من آن دوست رو
پایکوبان جان برافشانم بر او
رقص و جولان بر سر میدان کنند
#رقص_اندر_خون_خود_مردان_کنند
چون جهند از دست خود دستی زنند
چون رهند از نقص خود رقصی کنند
می رسد آواز عشق از چپ و راست
منطق الطیر #سلیمانی کجاست
مطربانشان از درون دف میزنند
بحرها در شورشان کف میزنند
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
💧🌾 آب و غذا
🔻 بین ۶۹۱ تا ۷۸۳ (بهطور متوسط حدود ۷۳۵) میلیون نفر از جمعیت جهان از گرسنگی رنج میبرند. این رقم ۱۲۲ میلیون نفر بیشتر از تعداد گرسنگان جهان در سال ۲۰۱۹ (پیش از شروع همهگیری کووید-۱۹) است. شرایط مذکور در حالی است که بنا بر آمارهای بینالمللی، سالانه ۱.۳ میلیارد تن از غذای تولیدشده در جهان به طرق گوناگون ضایع میگردد و یا به هدر میرود.
🔻این مقدار از ضایعات و هدررفت غذا نه تنها سالانه مسبب انتشار ۳.۳ میلیارد تن گازهای گلخانهای به اتمسفر است؛ ۲۸ درصد از اراضی کشاورزی جهان را بدون کمترین بازدهی اقتصادی زیر سیطرهی خود دارد و هزینهای ۷۵۰ میلیون دلاری را به اقتصاد جهان تحمیل میکند
🔻 بلکه ۲۵۰ کیلومتر مکعب از منابع آب جهان را به یغما میبرد.
🔻 بنابراین، تلاش در جهت کاهش ضایعات و هدررفت غذا از جوانبی مختلف، امری بااهمیت تلقی میگردد.
منبع: مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔هجدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
تاریخ برگزاری: ۲۰ شهریور ۱۴۰۲
محل برگزاری: شیروان
شناسه ملی این کنفرانس: HAMYARCONF18
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان:
✅ وضع فعلی سیستان و بلوچستان را با قبل از انقلاب، غیر قابل مقایسه خواندند؛
اما تاکید کردند، با وجود کارهای فراوان انجام شده، مسئولان باید با جدیت، #خدمترسانی_به_منطقه را با قوت گسترش دهند که ایجاد خط آهن شمال به جنوب در استان و #تامین_حق_مردم_در_زمینه_آب از جمله کارهای ضروری است.
✅ #مسئلهی_آب_زابل خیلی اهمیت دارد. #همهی_کارها؛ #همهی_راهها باید پیموده شود برای اینکه #حق_مردم_در_مورد_آب_تأمین_بشود
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ اقدامات دولت برای احیای دریاچه ارومیه
✅ دولت سيزدهم اهتمام جدی به #احیای_دریاچه داشته است. اتمام #پروژههای_سخت_افزاری از جمله به بهرهبرداری رساندن #تونل_انتقال_آب_کانیسیب، اتمام #تصفیهخانه_ارومیه، تکمیل #خطوط_انتقال_پسابهای_بهداشتی #تبریز و #ارومیه به دریاچه، اجرای کامل برنامه #رهاسازی_آب از #سدهای در حال بهرهبرداری و غیره را میتوان نام برد.
✅ برنامهها و #اقدامات_نرمافزاری در دستور کار جدی دولت قرار دارد،. در همین راستا #مدیریت_برداشت_آب از #چاههای_برقی، اجرای #الگوی_کشت، #تغییر_روشهای_آبیاری، #جلوگیری از #برداشتهای_غیرمجاز و غیره در دستور کار است.
✅ #اصلیترین_مولفه برای نجات دریاچه، #همراهی_مردم با #برنامههای_احیای_دریاچه است.
✅ #رهاسازی_آب از #سدهای در اختیار #وزارت_تیرو نیز بیش از برنامه منابع و مصارف سدها امسال انجام شده است.
✅ با توجه به رویکرد محیط زیستی دولت سیزدهم مبنی بر #احیای_تالابها از جمله دریاچه ارومیه و پیشبینیهای انجام شده در سال گذشته بر اساس #میزان_آب_در_دسترس، تمرکز بر تالابهای اقماری گذاشته و آب مورد نیاز زیست محیطی این تالابها، سال گذشته تامین شد و امسال نیز بر همین روال خواهد بود.
✅ در برنامه سال آبی آینده به طور کامل #تحویل_حجمی در #شبکه_آبیاری_مهاباد عملیاتی میشود؛ همچنین امسال با هماهنگی شکل گرفته بین #وزارت_نیرو و #وزارت_جهاد_کشاورزی، برنامهریزی به شکلی انجام شده که #الگوی_کشت برای سال آبی آتی با همراهی #کشاورزان اجرایی خواهد شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۱)
✅ #رود_ارس شاهرگ حیاتی برای #منطقه_شمال_غرب_ایران محسوب می شود. ارس که با همین نام نیز در کشورهای همجوار شناخته می شود از دامنه شمالی #کوههای_بینگول_داغ، استان #ارزروم_ترکیه سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافتی طولانی با پیوستن #رود_آخوریان به آن، مرز مشترک میان #ترکیه و #ارمنستان را تا #آذربایجان (نخجوان) ترسیم می کند.
✅ بنابر آمارها #حجم_متوسط_سالیانه_آب جاری #رودخانه_ارس در #۳۰_سال_گذشته ۱۰/۵۰ #میلیارد_متر_مکعب است (بنا به آمار منابع پژوهشی ترکیه #۱۳_میلیارد_متر_مکعب) که از این مقدار #۴_میلیارد_متر_مکعب از ترکیه و #۲_میلیارد_متر_مکعب از ارمنستان و #۲_میلیارد_متر_مکعب از جمهوری آذربایجان و ۲/۵ #میلیارد_متر_مکعب از ایران سرچشمه می گیرد.
✅ هر یک از کشورهای این حوضه آبی، #سدهایی را در مسیر این رود احداث کردهاند که از مهمترین این سدها می توان به #سد_آخوریان که به طور مشترک میان #ارمنستان_و_ترکیه، #سدهای_ارس_و_خداآفرین مشترک میان #ایران_و_آذربایجان اشاره کرد.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ شعر: سید محمد مهدی شفیعی
#کوه باشی، #سیل یا #باران، چه فرقی میکند؟
#سرو باشی، #باد یا #طوفان، چه فرقی میکند؟
#مرزها سهم #زمینند و #تو اهل #آسمان
#آسمان_شام_با_ایران چه فرقی میکند؟
#قفل باید #بشکند باید #قفس را #بشکنیم
#حصر « #الزهرا» و « #آبادان» چه فرقی میکند؟
#مرز ما #عشق است هر جا اوست آنجا #خاک ماست
#سامرا، #غزه، #حلب و #تهران چه فرقی میکند؟
هر که را #صبح_شهادت نیست #شام_مرگ هست
#بی_شهادت #مرگ با #خسران چه فرقی میکند؟
#شعله در شعله تن #ققنوس #میسوزد ولی
#لحظه_آغاز با #پایان چه فرقی میکند؟
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO