❇️⭕️ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور:
✅ #تغییرات_آب_و_هوایی امروز جهان را با #۳۴_چالش بسیار جدی مواجه کردا است. تغییرات آب و هوایی باعث میشود #شدت_بارش در منطقهای بهگونهای باشد که امکانات امور برای این دبی ایجاد شده به وجود نیاید.
✅ در هفته گذشته در دو روز، #طی_۶۷_دقیقه نزدیک به #۷۰_میلیمتر_باران بارید که مشخص است #رودخانهها توانایی عبور #دبی_ورودی را ندارند که این مسئله ما را دچار مشکل میکند.
✅ #۱۴۴_هزار و #۶۲۰_کیلومتر_رودخانه در سراسر کشور داریم. از این تعداد حدود #۴_هزار و #۸۱۰_کیلومتر آن از مناطق مسکونی #شهری به #روستایی عبور میکند که نیاز است تمام رودخانه #گریدبندی شوند.
✅ #گریدبندی_رودخانهها از بردن گل و لای و آوردهها به سایر مناطق و طبیعتاً از فرسایش پایههای زیرپل جلوگیری میکند و رودخانه سالم میماند.
✅ #هوشمندسازی_لایهرودخانهها مهم است. #وزارت_نیرو موظف است #رودخانههای_سطح_کشور هم #بستر و #حریم را در اختیار #مدیریت_بحران قرار دهند تا به مردم اطلاعرسانی شود و در این زمینه تسهیلات کمبهره در نظر بگیرند تا این حرایم آزاد شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️نخستین پروانه الکترونیکی صلاحیت حفاری چاههای آب صادر شد
✅ به منظور انجام #تکالیف_قانونی مبنی بر #صدور_مجوزهای_کسب_و_کار از طریق #درگاه_ملی_مجوزها، پس از انجام هماهنگیهای لازم با #مرکز_ملی_مطالعات،_پایش و #بهبود_محیط_کسب_و_کار وزارت امور اقتصاد و دارایی و ایجاد زیرساخت مربوطه در #شرکت_مدیریت_منابع_آب_ایران، نخستین #پروانه_الکترونیکی_صلاحیت_حفاری_چاه_های_آب صادر شد.
✅ همچنین هماهنگی لازم برای #صدور_الکترونیکی_پروانه_صلاحیت_نظارت بر حفاری انجام و زیرساخت مورد نیز فراهم شده است. بنابراین از این پس این مجوزها از طریق درگاه مربوطه صادر خواهد شد و نیاز به مراجعه حضوری متقاضیان و ارائه مدارک کاغذی برای این منظور لازم نیست.
✅ در حال حاضر دو مجوز برای کسب و کارهای #تأمین_آب_شرب به صورت الکترونیکی صادر میشوند اما برای استفاده در #صنایع و متقاضیان صنعتی ساز و کارهای مربوطه در دست اقدام است.
✅ براساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و ساماندهی صدور مجوزهای کسب و کار، #سامانه_صدور_مجوزها توسط #وزارت_امور_اقتصادی_و_دارایی راهاندازیشده است و #تمامی_دستگاهها مکلف هستند تا هرگونه #مجوز_کسب_و_کار را از طریق این سامانه به متقاضیان ارائه کنند.
✅ همچنین #زمان_پیگیری_درخواستها از طریق سامانه مذکور #قابل_رصد و #پیگیری است؛ از اینرو #صدور_مجوز_صلاحیت_شرکتهای_حفاری برای فعالیت در #حوزه_آب از طریق درگاه مذکور فعال و در #آبان_ماه_۱۴۰۲ نخستین مجوز مربوطه به صورت برخط صادر شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️❌ لایروبی بیش از ۴۰۰ کیلومتر از رودخانههای کشور در ۶ ماهه نخست سال (۱)
✅ در #۶_ماهه_نخست_سال_۱۴۰۲ بیش از #۴۰۰_کیلومتر_لایروبی و حدود #۴۰_کیلومتر_ساماندهی در #رودخانههای_کشور انجام شدهاست.
✅ اعتبار پیشبینی شده برای #طرح_ملی_متمرکز_رودخانه حدود #۴۶۰_میلیارد_تومان است که تاکنون حدود -۲۰_درصد آن #تخصیص یافته است.
✅ حدود #۸_هزار_سازه_تقاطعی غیر اصولی در مسیر رودخانههای کشور شناسایی شده اند. #لیست این #سازهها به دستگاههای متولی شامل وزارت #جهاد^کشاورزی، وزارت #راه_و_شهرسازی و سازمان #شهرداریها و #دهیاریها ارائه و اخطارهای لازم به #اشخاص_حقیقی_مالک برخی از این سازهها نیز صادر شده است و رفع این موانع در قالب یک سامانه قابل رصد است.
✅ تا انتهای #برنامه_ششم، #وزارت_نیرو باید حدود #۷۵_هزار_کیلومتر از #رودخانههای_کشور را مطالعه #حد_بستر و #حریم انجام میداد اما با پیگیریهای انجام شده و با وجود محدودیتهای جدی اعتباری، تا #پایان_سال_۱۴۰۱ به میزان بیش از #۸۰_هزار_کیلومتر انجام شد و برنامه #وزارت_نیرو تا پایان #برنامه_هفتم، تحقق نتایج مطالعات به میزان #۹۷_هزار_کیلومتر است.
✅ با توجه مجموعه اقدامات وزارت نیرو مطابق " #برنامه_ملی_کاهش_خطر_حوادث_و_سوانح " موضوع #ماده_۴_قانون_مدیریت_بحران_کشور، در این برنامه #تکالیف_۱۶_نهاد و #دستگاه_اجرایی ذیمدخل در #مدیریت_سیل_کشور ارائه شده است که وزارت نیرو از بین #۷۹_اقدام_اولویتدار کاهش #خطر_سیل، عهدهدار مسئولیت #۲۲_اقدام و در تعداد #۳۹_اقدام_همکار و در #۸_اقدام_پشتیبان است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ لایروبی بیش از ۴۰۰ کیلومتر از رودخانههای کشور در ۶ ماهه نخست سال (۲)
✅ این اقدامات در دو بخش #نرمافزاری و #سختافزاری قابل تفکیک است. در بخش نرمافزاری، اقدام مهم، فعالیتهای حوزه #فرهنگسازی و #آگاهیرسانی است که از آن جمله میتوان به #تهیه_اخبار_استانی و #پویانماییهای_آموزنده، #صدور_اطلاعیهها و #بستههای_آموزشی_فرهنگی، #سخنرانی پیش از خطبههای #نماز_جمعه توسط #مدیران_عامل شرکتهای آب منطقهای، #مدیریت_علمی_سیلاب بر مبنای مستندات فنی در اختیار و همچنین نقشههای پهنهبندی سیلاب با دوره بازگشتهای مختلف اشاره کرد.
✅ از دیگر اقدامات نرمافزاری، تقویت #زیرساختهای_نرمافزاری مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بودهاست تا امکان تحلیل اثر وقوع سیلاب و مخاطرات ناشی از آن بویژه در عوارض و تأسیسات تحت تولی وزارت نیرو فراهم شود، به نحوی که در حال حاضر تمامی بررسیهای فنی در جلسات #ستاد_فرماندهی و #پشتیبانی_سیلاب وزارت نیرو در بستر سامانه مؤسسه تحقیقات آب صورت میگیرد.
✅ اقدامات #سختافزاری دارای دامنه وسیعتری است که از آن جمله میتوان به اجرای #سازههای_کنترل_سیل، #اصلاح_سازههای_تقاطعی فاقد آبگذری، #اجرای_طرحهای_پخش_سیلاب و #تغذیه_مصنوعی، #شناسایی و #آزادسازی_تصرفات_مزاحم در #بستر و #حریم رودخانهها و مسیلها، #مدیریت_مخازن_سدهای کشور بهمنظور مهار حداکثری سیلابها و کاهش خسارات ناشی از آن، #مانور_دریچه سدها در راستای مدیریت سیلاب مطابق دستورالعملهای ابلاغی اشاره کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️❇️ رهبر معظم انقلاب:
✅ اگر #کشور_ما و #ملّت_ما بخواهد در مقابل #عناصر_اذیّتکننده و #موذی عکسالعمل نشان بدهد، #اوضاع_آنها_خوب_نخواهد_بود؛
✅ ما #تا_حالا_خویشتن_داری_کردیم. در #قضایای_متعدّدی خویشتنداری کردیم؛ #دست_ایران_اسلامی از خیلیها #بازتر_است، #تواناییهای_ما، #امکانات_ما از خیلیها #بیشتر_است؛
✅ #می_دانند که اگر بخواهند هماوردی کنند با نظام جمهوری اسلامی، #در_هیچ_صحنهای_حریف_نمی_شوند.
✅ ما رعایت #ادب_اسلامی، رعایت #حرمت_برادری در #امّت_اسلامی را نگه داشتیم؛
✅ ما می توانیم عکس العمل نشان بدهیم. #اگر_بنا_شد عکسالعمل نشان بدهیم، #عکس_العملهای_ما_خشن هم #خواهد_بود، #سخت هم #خواهد_بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تغییر الگوی کشت در اطراف دریاچه....
✅ #وزارت_جهاد_کشاورزی باید در این زمینه هزینه کند و الگویی را برای کشاورزان روستایی این منطقه ارائه دهد تا براساس آن نسبت به کشت محصولاتشان اقدام کنند.
✅ با توجه به #کمبود_آب در این منطقه نیاز است وزارت #جهاد_کشاورزی با برگزاری #دورههای_آموزشی برای #کشاورزان_ارومیه نسبت به #تغییر_الگوی_کشت اقدام کند.
✅ بیتردید #نبود_الگوی_مناسب برای #کشت محصول در این منطقه بر میزان آب #دریاچه_ارومیه تاثیرگذار است و این درحالی است که تغییر الگوی کشت در این منطقه از سوی مسئولان در حد شعار باقی مانده است و هر بار روی کاغذ آمده است اما اجرا نشده است.
✅ این موضوع هر بار در جلسات #اتاق_بازرگانی مطرح میشود اما متاسفانه تاکنون گامی در جهت اجرای آن برداشته نشده است.
✅ البته تغییر الگوی کشت در برخی زمینهای کشاورزی این منطقه در قالب کاشت #پسته و #گردو انجام شده است که باید بسط داده شود و کشاورزان از مقرون به صرفه بودن این تغییر الگوی کشت چه به لحاظ #میزان_نیاز به #آبیاری و چه #سموم و #کود آگاه شوند.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ناکارآمدی حکمرانی آب (۱)
✅ #نظامهای_حکمرانی برای آنکه بتوانند #ثبات و #پایداری خود را در قلمروهای تحت مدیریتشان حفظ کنند، #معماری و #طراحیشان باید با #ویژگیهای_تاریخی و #جغرافیایی سرزمینی که در آن استقرار یافتهاند، متناسب باشد.
✅ بیتوجهی به این موضوع، #سیستمهای_حکمرانی_ناکارآمدی پدید خواهد آورد که در حفظ پایداری #زیست_محیطی، #اقتصادی و #اجتماعی سرزمینهای تحتمدیریت خود ناموفقند.
✅ نگاهی هرچند گذرا به منابع مرتبط با #تاریخ و #جغرافیای_ایران بیانگر آن است که این #سرزمین در طول تاریخ خود در زمینه #منابع_آب دارای دو ویژگی برجسته بوده است:
✅ #نخست آنکه #میزان_بارشها در بخش قابلتوجهی از این سرزمین #در_مقایسه با #نقاط_پربارش_جهان بسیار #کمتر_است؛
✅ #دوم اینکه #به_صورت_دورهای دچار #خشکسالیهایی میشود که میزان بارشها را از آنچه بهطور متوسط هست، کمتر کرده و ساکنان این سرزمین را با سختیهایی مواجه میکند.
✅ بروز #خشکسالی_های_دورهای در #تاریخ_ایران چنان برجسته و اثرگذار بوده است که #داریوش_هخامنشی در #نیایش خود به درگاه #اهورا_مزدا تقاضا میکند #ایران را در کنار #دشمن و #دروغ، از #خشکسالی نیز در امان بدارد.
ادامه دارد...
منبع: سجاد فتاحی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۲۰ الی ۲۶ آبان)
✅ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، در #هفته_جاری وقوع بارش در مناطق #غربی، #شمال_غرب کشور و #سواحل_دریای_خزر پیشبینی میشود. بر اساس این گزارش:
💧 #حوضه_آبریز_خلیج_فارس و #دریای_عمان بیشینه بارش ۶۸.۴ میلیمتری و متوسط محدوده ۸.۵ میلیمتری دارد که بیشترین میزان بارش در میان حوضه های آبریز است.
💧 #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه نیز بیشینه بارش ۴۹.۱ میلیمتری با متوسط بارش ۸.۱ میلیمتری دارد.
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر این هفته بیشینه بارش ۳۹.۵ میلیمتری و متوسط محدوده ۷.۳ میلیمتری دارد.
💧و #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۲۲ میلیمتر و متوسط محدوده ۰.۴ میلیمتری دارد.
💧 #حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم این هفته بیشینه بارش ۴.۲ میلیمتر و متوسط محدوده سه دهم میلیمتر دارد .
💧 #حوضه_آبریز_قره_قوم هم بیشینه بارش پنج دهم میلیمتری و متوسط محدوده صفر میلیمتری دارد.
همچنین این هفته از ۳۰ حوضه آبریز درجهدو کشور هیچ حوضه ای بدون بارش نیست.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۲۷ آبان الی ۳ آذر)
❇️ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، در چشمانداز بارش پیشبینیشده برای #هفته_آینده نیز وقوع بارش برای #عمده_مناطق_کشور (به جز مناطق مرکزی و جنوب شرقی کشور) مورد انتظار است.
✅ بر پایه این گزارش، در #هفته_منتهی به #۳_آذر (هفته آینده) همه حوضه اصلی آبریز کشور دارای بارشهای متفاوتی خواهند بود. بر این اساس:
💧 برای #حوضه_آبریز_خلیج_فارس و #دریای_عمان نیز در هفته منتهی به ۳ آذر بیشینه بارش ۲۱۰.۵ میلیمتری و متوسط بارش ۳۶.۹ میلیمتری پیشبینی میشود.
💧پیشبینی میشود #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۳ آذر بیشینه بارش ۱۸۳.۱ میلیمتری و متوسط محدوده ۴۸ میلیمتری را داشته باشد.
💧 #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی در هفته منتهی به ۳ آذر با بیشینه بارش ۱۷۳.۲ میلیمتری و متوسط محدوده ۹.۵ میلیمتری پربارش خواهد بود.
💧بر اساس پیشبینیها #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۱۰۸.۵ میلیمتری با متوسط بارش ۳۱ میلیمتر را خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_قره_قوم هم بیشینه بارش ۴۲.۵ میلیمتری با متوسط محدوده ۱۶.۷ میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
💧 #حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم دارای بیشینه بارش ۳۶.۵ میلیمتری و متوسط محدوده بارش ۵.۷ میلیمتری خواهد بود.
همچنین هفته آینده، هیچ حوضه آبریز درجه ۲ کشور بدون بارش نخواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ آن چیزی که #از_شما_طلب_میکنم در این جمع این است؛ این اقرار به دلیل #حرمتی [است] که #مؤمن دارد و #شما_مؤمنید و در جمعتان #مخلصین زیادی وجود دارد. این را میخواهم جواب بدهید. از شما سؤال میکنم:
✅« #آیا_من در ذهن شما #آدم_خوبی_هستم؟»
✅ من از #خداوند_سبحان طلب میکنم همانطوری که «أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ» او #میبیند و #مکتوب_میکند و «يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ» در #روزی_برملا_میکند؛ این #شهادت_شما_را بپذیرد. #امیدوارم روزی در #کنار_جنازه_من هم همراه با دیگران #این_شهادت_را_بدهید.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ افتتاح سد «قیز قلعهسی» بین ایران و جمهوری آذربایجان
✅ حدود #یک ماه_آینده_بهره_برداری_غیر_رسمی از این سد که #بزرگترین_سد بین #ایران و جمهوری #آذربایجان است آغاز میشود تا برای افتتاح رسمی آماده شود.
✅ با احداث #سد_قیز_قلعه_سی بر روی #رودخانه_ارس توان تامین #۲_میلیارد_متر_مکعب آب فراهم میشود، #سهم هر کدام از کشورهای جمهوری اسلامی #ایران و #آذربایجان را #۵۰_درصد اعلام شده است.
✅ #حجم و #ظرفیت_مخزن_سد را #۶۵_میلیون_متر_مکعب اعلام شده است. این سد در فاصله #۱۲_کیلومتری پایین دست #سد_خدا_آفرین و #۲۱۰_کیلومتری #شمال_شرق_تبریز با هزینه و #سرمایه_گذاری_ایران ساخته شده است.
✅ این سد #اراضی_کشاورزی و #باغی استان #آذربایجان_شرقی و #اردبیل را به صورت #آبیاری_پیشرفته زیر پوشش قرار خواهد داد. #عملیات_ساخت این سد بزرگ و مهم از #سال_۱۳۸۵ آغاز شده است.
✅ #طول_تاج_سد_قیز_قلعه_سی (۸۴۳)متر و #ارتفاع از پی (۳۷) متر است و #توان_آبرسانی زیر فشار به #۱۲_هزار_هکتار از #اراضی_پایین_دست_سد در #آذربایجان_شرقی و #تامین_آب شبکه پایاب #اردبیل به وسعت #۶۲_هزار_هکتار را خواهد داشت.
✅ میزان #اشتغال_زایی سد #قیز_قلعه_سی در حوزههای #کشاورزی، #خدماتی و #نیرو را #۸۵_هزار_نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم اعلام شده است. با #ساخت_نیروگاه در محل سد #سالانه_۴۰_مگاوات_برق تولید و به تثبیت ولتاژ سراسری برق کشور کمک میکند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ناکارآمدی حکمرانی آب (۲)
✅ در دهههای گذشته با وجود برجسته بودن دو ویژگی #کمی_بارش و #خشکسالیهای_دورهای در #تاریخ و #جغرافیای_ایران، #نظام_سیاست_گذاری به گونهای بوده است که گویی در سرزمینی پربارش حکم میراند و در آن از خشکسالیهای دورهای خبری نیست.
✅ نتیجه این امر، آن شده است که رابطه بین #مصارف و #منابع_آب در #ایران بهشدت بر هم خورده و با اندکی کاهش در میزان بارندگیها که در نقاط مختلف کشور متفاوت است، کاهش بارندگی تبدیل به #تنش_آبی میشود.
✅ بهعنوان مثال در #حوضه_آبریز_زاینده_رود با کاهش #۱۰_درصدی_بارش_های_سالانه، این #حوضه در #شرایط_تنش_آبی شدید قرار میگیرد.
✅ در چنین شرایطی اگر خشکسالیهای شناختهشده دورهای تاریخ ایران که حتی موجب کاهش بیش از #۵۰_درصدی میزان بارشهای سالانه میشود، بروز و ظهور کند، #بحران_منابع_آب عمیقتر شده و به #بحرانی_اجتماعی_سیاسی تبدیل میشود.
✅ که نمود آن را در #اصفهان، #کرمان و #یزد دیدهایم و امروز در #خوزستان دوستداشتنی ایران میبینیم.
✅ اگر #نظام_حکمرانی_آب در #ایران متناسب با #ویژگیهای_تاریخی و #جغرافیایی این سرزمین طراحی شده بود و به عنوان مثال #میزان_مصارف_آب در کشور را با کنترل متغیرهای مختلف #جمعیتی، #اقتصادی و #سیاسی در سطح #۴۰_درصد منابع آب تجدیدپذیر تنظیم میکرد؛ کاهش حتی #۵۰_درصدی میزان بارش در کشور با وجود مصائب و مشکلاتی که ایجاد میکرد، به بحران خشکسالی تبدیل نمیشد.
ادامه دارد...
منبع: سجاد فتاحی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO