هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۴)
✅ اجرا و تکمیل #آناتولی_شرقی موسوم به داپ (DAP) کشور ترکیه در آینده نزدیک ممکن است #سهم_ایران_از_منابع_آبی در حوضه آبریز #ارس را بین #۲۵_تا_۳۰_درصد کاهش میدهد. قطع یا کاهش آورد رودخانه مرزی ارس توسط ترکیه منجر به مشکلات جدی برای #تأمین_آب_شرب و #کشاورزی مناطق پائیندست گردد.
✅ طی سالهای گذشته قراردادهای متعدد دوجانبهای با کشورهای همسایه برای بهرهبرداری از منابع آب مشترک به تصویب رسیده است که شماری از آنها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر #شوری منتفی شدهاند. بر اساس اطلاعات گردآوریشده از منابع موجود #۲۴_قرارداد در قالبهای مختلف #معاهده، #پروتکل و #موافقتنامه در زمینه موضوعات مربوط به #رودخانههای_مرزی بین #ایران_و_همسایگان منعقد شده که تعدادی از این قراردادها با عقد قرارداد بعدی منسوخ و تعدادی از آنها نیز از نظر زمانی منقضی شده و کارکرد خود را از دست داده و در حال حاضر تعداد #۱۴_قرارداد_آبی_معتبر بین ایران و همسایگان وجود دارد.
✅ متأسفانه با کشور #ترکیه تنها #پروتکل استفاده از آبهای #رودخانه_ساری_سو و #قره_سو برای تقسیم آب این رودخانهها وجود دارد و در مورد رودخانه ارس با کشور ترکیه هنوز معاهده و قراردادی منعقد نشده است.
منبع؛ گزارش کمیسیون توسعه پایدار و محیط زیست اتاق ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ آژیر فرونشست در ۵ منطقه تهران
✅ یکی از پرتکرارترین موضوعات حوزه #محیط_زیستی در رسانهها، #مساله_فرونشست است.
✅ آخرین بار #شورای_عالی_استانها لایحه « #طرح_کنترل_فرونشست_زمین و کاهش اثرات آن در کشور» را در #۱۲_ماده تدوین کرد
✅ این لایحه #اسفند_سال_۱۴۰۱ به رییس مجلس داده شد. لایحهای که #فرونشست_زمین را یکی از موضوعات پرخطر در کشور دانسته بود.
✅ گزارش تازه #مرکز_پژوهشهای_مجلس که به نوعی تحلیلی بر این لایحه است، یکی #از #پیامدهای_اقتصادی_فرونشست را افزایش_هزینه_نگهداری_زیرساختها، #کاهش_ارزش_زمین و #اموال و #اختلال در #فعالیتهای_اقتصادی و #نابودی_کسب_و_کارها عنوان میکند.
✅ گزارش پنجم #فرونشست_زمین_تهران در سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران اطلاعات تازهای از نرخ فرونشست در شهر تهران ارائه کرده است. این گزارش میگوید #مناطق_۱۰، #۱۷، #۱۸، #۱۹ و #۲۱ دارای فرونشستهای معناداری هستند.
منبع: اکوایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۹)
✅ #مرجانهای_زیبا و گونههای نادر گیاهی و جانوری در حالی قربانی توسعه بیرویه و غیر اصولی و هجوم انواع آلایندهها به درون دریا میشوند که هنوز سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه متولی حفظ محیط زیست نتوانسته اقدام موثر و شایستهای در این زمینه انجام دهد،
✅ در حالی که به لحاظ اهمیت جلوگیری از آلودگی و حفظ محیط زیست #خلیج_فارس در ارتباط با #اکتشافات، #حفاریها و #آلودگیهای_نفتی سازمانهای منطقهای مهمی همچون #رامپی از سوی امضاکنندگان #کنوانسیون_۱۹۷۸_کویت (کشورهای حاشیه #خلیج_فارس و حتی امارات متحده عربی) تشکیل شده و فعالیت میکنند اما تاکنون اقدام جدی و بازدارندهای در این رابطه از سوی هیچ یک از کشورها بهطور گروهی و یکجانبه انجام نشده است.
✅ این سهلانگاری غیرقابل قبول به غیر از آنکه به نابودی حیات نمونه حوضه آبی #خلیج_فارس ختم خواهد شد بهطور حتم دیگر کشورهای کوچک حاشیه جنوبی خلیجفارس را نیز که با کمبود جدی حوزه سرزمینی و وسعت مواجه هستند به اقدامات مشابه رهنمون میکند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تحلیلی بر آمارهای وزارت نیرو...(۲)
✅ با توجه به اینکه حداقل مصرف_روزانه آب به ازای #هر_ایرانی_۲۳۰_لیتر_در_شبانه_روز است. بنابراین، #مصرف_بخش_شرب_ایران_سالانه و حداقل(۷/۹۷۵/۲۵۰/۰۰۰) #متر_مکعب یا به عبارتی #۸_درصد_کل_آب_استحصال_شده می باشد؛
✅ مضافا بر اینکه ( #بیمارستان_ها، #مدارس، #دانشگاه_ها، #مساجد، #اماکن_مذهبی، #هتل_ها، #فرودگاه_ها، #ترمینال_های_مسافربری و...) همگی از #آب_شرب مصرف می کنند؛
✅ که با احتساب این موارد قطعا مصرف آب شرب به مراتب بیشتر از این عدد خروجی #۸_درصد می شود و جای این سوال باقی است که #وزارت_نیرو مکانیزم محاسباتی اش چگونه و به چه صورت است که عنوان می کند مصرف آب در بخش شرب ایران #۶_درصد یا به عبارتی #۶_میلیارد_متر_مکعب است.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ #شهید_سلیمانی_یک_مکتب_شد. این مکتب عبارت است از « #صدق» و « #اخلاص». این #دو_کلمه در واقع #نمایهی_مکتب_سلیمانی است.
✅ « #صدق» یعنی همان چیزی که در آیهی شریفهی «مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللهَ عَلَیه» است. « #اخلاص» هم این آیهی شریفه «قُل اِنّی اُمِرتُ اَن اَعبُدَ اللهَ مُخلِصًا لَهُ الدّین»؛ این #دو_عنوانِ_قرآنی، تشکیلدهندهی #حرکت_شهید_سلیمانی بود.
✅ «صَدَقوا ما عاهَدُوا اللهَ عَلَیه» یعنی چه؟ #یعنی_با_هدف، #با_عهد_الهی، #با_آرمان_ها برخورد صادقانه داشته باشند. #این_مرد به معنای واقعی کلمه #صادقانه_عمل_کرد. چه #در_دفاع_مقدّس، چه #بعد_از_دفاع_مقدّس تا مسئولیّت #سپاه_قدس، و چه در #نیروی_قدس. به وظیفهای که در قبال #ملّت_ایران داشت و در قبال #امّت_اسلامی داشت؛ #وفادار_ماند؛
✅ #مظهر_تلاش_بود؛ کار #خستگی_ناپذیر؛ #گاهی اوقات برای ما #گزارش_می_فرستاد، من وقتی می خواندم این گزارش را، #حیرت_می_کردم از #حجم_کار_عظیمی که در این مثلاً چند روز اتّفاق افتاده. همراه با شجاعت؛ #هم_شجاعت، #هم_عقلانیّت؛ هر دو در حدّ #تحسین_برانگیز؛ #با_تدبیر. «صَدَقوا ما عاهَدُوا الله» یعنی اینها.
✅امّا #اخلاص او؛ صدق و اخلاص. این که میبینید #کار_برکت_پیدا_می_کند، به خاطر اخلاص است. او #از_دیده_شدن_فرار_می_کرد، #حالا جوری شده که #همهی_دنیا دارند #او_را_میبینند؛ #کار را #برای_خدا می کرد. اوّلین #پاداش_دنیاییای که #خدای_متعال به این #اخلاص_او داد، همین #تشییع_دَهها_میلیونی بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️📔 سلسله نشستهای حکمرانی آب در ایران (#چالشها و #راهبردها)
⭕️ نشست چهارم: #حوضه_آبریز_هریرود
هیئت اندیشه ورز:
✅ #دکتر_سید_محمد_رضا_علوی_مقدم
(رئیس پژوهشکده محیط های خشک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و مدیر پروژه شرکت مهندسین مشاور طوس آب)
✅ #دکتر_احسان_تمسکی
(پژوهشگر حکمرانی آب و عضو کمیسیون مدیریت اکوسیستم ها "CEM" در IUCN)
✅ #مهندس_ناصر_خلقی
(پژوهشگر مسائل آب و مدیر مطالعات شرکت مهندسین مشاور مجد آب شرق)
دبیر علمی هیئت:
✅ #دکتر_محمد_حاصلی
(دبیر اندیشکده حکمرانی آب سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح)
🗓 سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می شود و همزمان از طریق لینک زیر پخش می گردد (ورود با گزینه میهمان):
https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/geography
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تحلیلی بر آمارهای وزارت نیرو...(۳)
✅ در ایران #۸۰۷_شهرک_بزرگ_صنعتی داریم که #فعال و #در_حال_بهره_برداری می باشند که (۸۵/۰۰۰) #بنگاه_بزرگ و #متوسط_صنعتی فقط در این #شهرک_های_صنعتی مشغول بکار هستند؛
✅ که #بنگاه_های_بزرگ_صنعتی این گونه تعریف شده اند که اگر (در هر واحد صنعتی بیش از #۵۰_نفر مشغول فعالیت باشند این بنگاه جزء بنگاه های بزرگ صنعتی محسوب می شود) طبق نظر #وزارت_صمت (۱/۲۰۰/۰۰۰) #کارگاه_صنعتی ( کوچک، متوسط، بزرگ) در حاشیه شهرها و خارج از شهرک های صنعتی مشغول بکارند که در این بین ( پالایشگاهها، پتروشیمی ها، کارخانجات اتومبیل سازی، صنایع نظامی، نیروگاه ها) همگی جزء واحدهای بزرگ صنعتی یا مگاپروژه ها و مصرف کننده عمده آب هستند؛
✅ ولی در زمره آمار واحدهای صنعتی ( کوچک، متوسط، بزرگ) که در داخل و خارج از شهرکهای صنعتی مشغول فعالیت هستند به حساب نمی آیند که به طور مثال در بنگاه صنعتی تولیدی (ایران خودرو) در حال حاضر(۲۰/۵۲۱) نفر مشغول بکارند و به طور مستقیم در صنعت #خودرو_سازی ایران (۱۲۲/۰۰۰) نفر مشغول فعالیت و تولید هستند؛
✅ که اگر #میزان_آب_مصرفی_هر_بنگاه_صنعتی اعم از بنگاههای صنعتی ( کوچک، متوسط، بزرگ، پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، نیروگاه ها، صنایع نظامی، کارخانجات اتومبیل سازی و...) را روزانه فقط #۳۰_متر_مکعب در نظر بگیریم:
(۱/۲۰۰/۰۰۰) تعداد #بنگاه های_صنعتی × #۳۰_متر_مکعب_آب = (۳۶/۰۰۰/۰۰۰) #متر_مکعب_روزانه × #۳۶۵_روز_یک_سال= (۱۳/۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰) #آب_مصرفی طی #یک_سال به دست می آید.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۱)
✅ #محیط_زیست_خلیج_فارس و حفاظت از آن بسیار با اهمیت است. چرا که #حیات_زیستی و #اقتصادی_چند_میلیون_شهروند_خاورمیانهای به حیات #خلیج_فارس بسته است.
✅ پژوهشهای زیادی درباره خلیجفارس و ضرورت #حفاظت_از_تنوع_زیستی آن تولید شده است که همگی از اهمیت این آبراهه برای #تمدن_منطقه و _جهان حکایت دارد.
✅ #محیط_زیست_دریایی_خلیج_فارس به علت شرایط اکولوژیک خاصی که دارد و بهرهگیریهایی که از منابع آن میشود در معرض مخاطراتی به طور مستمر قرار گرفته است.
✅ #خلیج_فارس در زمره یکی از باارزشترین #زیست_بومهای_آبی جهان محسوب میشود که با وجود متنوعترین رویشهای گرمسیری، گونههای مختلف جانداران آبزی و... دارای شرایط بسیار ویژهای است که محیط زیست آن را تبدیل به محیطی بسیار حساس و شکننده کرده است.
✅ عوامل چون #افزایش_جمعیت، #توسعه_شهرنشینی، #گسترش_صنعت، استفاده غلط از منابع طبیعی باعث بروز #آلودگی شدید و #زیست_محیطی این منطقه شده است.
✅ زندگی صنعتی بیش از هر پهنه آبی بر #پیکر_بیدفاع_خلیج_فارس آثار مخرب خود را نشان داده است. #عبور و مرور #انواع_شناورها و #تخلیه_مواد_آلاینده به #خلیج_فارس، #تخلیه انواع #مواد_شیمیایی_خطرناک و... از عمدهترین عوامل آلودگی خلیجفارس بهشمار میآیند
✅ که توانستهاند در اندک زمانی اکوسیستم بینظیر آن را تا #۴۷_برابر_حد_طبیعی آلودگی، آلوده کنند و به این طریق آبزیان و موجودات آن را با خطر نابودی مواجه کنند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
18.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ قناتها مهمترین منبع آبی در روستاهای سیستان وبلوچستان
منبع: صدا و سیمای مرکز زاهدان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
28.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ حتی اگر که #حق، حتی اگر که #نور
✅ چشمی نبیندش، محروم می شود
❇️ حتی اگر #امام، حتی اگر #علی
✅ اُمت جفا کند، #مظلوم می شود
❇️ علی آری علی حتی، #علی تنهاست بی #مردم
✅ ولی در خواب گمراهی، بماند بی علی مردم
❇️ ای #نهضت_بیداری، یا #فاطمه_الزهرا
✅ در بطن زمان جاری، یا فاطمه الزهرا
❇️ هر چند به تنهایی، یا فاطمه الزهرا
✅ تو #اُمت_مولایی، یا #فاطمه_الزهرا
❇️ #میزان اگر #علی ست، تحت ولایتش
✅ #دنیا و #آخرت آباد می شود
❇️ #مولا اگر که اوست، هر کس که با #علی ست
✅ از بند هرچه هست، #آزاد می شود
❇️ اگر دستان مردم بود، نمی شد دسته او بسته
✅ اگر #پهلو اگر #بازو، ولی #زهرا نشد خسته
❇️ ای #قله_حق_خواهی، یا #فاطمه_الزهرا
✅ تو #دست_یداللهی، یا #فاطمه_الزهرا
❇️ ای -خطبه_طوفانی، یا #فاطمه الزهرا
✅ #حق_هستی و می مانی، یا #فاطمه_الزهرا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تحلیلی بر آمارهای وزارت نیرو...(۴)
✅ یعنی #بخش_صنعت_ایران_سالانه (۱۳/۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰) #متر_مکعب_آب_مصرف می کند ولی #وزارت_نیرو مدعی است که #بخش_صنعت فقط #۲_درصد یا به عبارتی #سالانه فقط #۲_میلیارد_متر_مکعب_آب مصرف می کند.
✅ مضاف بر اینکه #سالانه حدود #۱۵_درصد_آب موجود در کشور به دلیل #فرسودگی_خطوط_شبکه_انتقال و #توزیع هم #از_دسترس_خارج و #پرت می شود
✅ که #مجموع_آب_مصرفی بخش های ( #شرب، #صنعت، #پرت) کلا (۳۶/۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰) #متر_مکعب می شود و طبق #محاسبات_قبلی که در ارتباط با #مصرف_آب در #بخش_کشاورزی، می توان گفت، #مصرف_آب_بخش_کشاورزی چیزی حدود #۶۵_درصد_آب_موجود می باشد یعنی حدود #۶۵_میلیارد_متر_مکعب.
✅ بنابراین #وزارت_نیرو چگونه مدعی است که #بخش_کشاورزی به تنهایی #۹۲_درصد_آب_موجود_در_ایران را مصرف می کند؟ تکرار #آمار_اشتباه_وزارت_نیرو موجب شده که #بخش_کشاورزی #غارتگر_منابع_آب_ایران معرفی گردد.
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🏴 اندیشکده حکمرانی آب فرارسیدن شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۱)
✅ #خلیج_فارس یک #حوضه_کمعمق و #نیمه_بسته است که طول آن در حدود #۱۰۰۰_کیلومتر، بیشینه #عرض آن #۳۵۰_کیلومتر و متوسط #عمق آن #۴۰_متر است و تنها از طریق #تنگه_هرمز با #دریای_عمان و آبهای آزاد ارتباط دارد.
✅ انرژی #هیدرودینامیک_پایین، زمان #بازچرخش_طولانی_آب (۵ تا هفت ۷)، #عمق_کم و #شوری_بالا، شرایط مناسبی برای #ترسیب_آلایندهها فراهم کرده و این دریا را با چالشهای متعددی روبهرو کرده است.
✅ البته عمده این مشکلات در سایر #پهنههای_آبی دنیا نیز مشاهده میشود اما به سبب برخی شرایط ذکرشده این آلودگیها در #خلیج_فارس از شدت بیشتری برخوردار است. برخی از این چالشها عبارتاند از:
❌ شوری و تبخیر بالا: قرارگیری در #منطقهای_نیمه_استوایی با #حداقل_بارشهای_سالانه (در حدود ۷ سانتیمتر)، #ورودی_اندک رودخانههای #آبهای_شیرین به آن، #تبخیر_بالا و در نتیجه آن #شوری_بالاتر از متوسط دریاها.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب دریای عمان سال آینده در اصفهان (۱)
✅ روند اجرای #طرح_انتقال_آب_دریای #عمان_به_اصفهان سرعت گرفته است تا جایی که قرار است در #مرحله_نخست_انتقال_آب از #دریای_عمان_۷۰_میلیون_متر_مکعب و در #مرحله_دوم_۴۰۰_میلیون_متر_مکعب_آب به #اصفهان انتقال داده شود.
✅ طرحی که عمده مصرف این آب در #بخش_صنعت بهکار گرفته خواهد شد اما #شهروندان، #اراضی_کشاورزی و #محیط_زیست نیز با اجرایی شدن این طرح از آن بینصیب نخواهند ماند.
✅ عملیات اجرایی #مرحله_نخست این پروژه #مهر_سال_۱۴۰۱ آغاز شد که در #۲۴_نقطه_فعال با حضور #۱۴_پیمانکار درحال تکمیل است؛ در #مرحله_اول اجرای این #طرح_۷۰_میلیون_متر_مکعب_آب و در #مرحله_دوم_۴۰۰_میلیون_متر_مکعب_آب به استان #اصفهان انتقال خواهد یافت که با اجرایی شدن #فاز_اول این طرح در #۶_ماهه_اول_سال_آینده گرهای از مشکلات صنایع و بخش کشاورزی باز کند.
✅ #طول_مسیر_طرح_انتقال_آب از #دریای_عمان_به_اصفهان_۹۸۰_کیلومتر است. از سال گذشته تاکنون #آزادسازی_۵۲۰_کیلومتر از مسیر انتقال لولهها صورت گرفته است و تاکنون #۴۲۰_کیلومتر_حفاری و #۲۱۴_کیلومتر آن نیز #لولهگذاری شده است؛
✅ انتظار میرود در #خردادماه_سال_۱۴۰۳ مرحله نخست انتقال آب از دریای عمان اجرایی شود.
ادامه دارد...
منبع: حمیرا حیدریان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
40.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 یه کمی حرف بزن علی نمیره
حرف رفتن نزن علی می میره…
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار می کند:
✅ سومین #نمایشگاه_بین_المللی_ایران_ژئو
(اطلاعات جغرافیایی، زیربنای توسعه پایدار)
🗓 ۲ الی ۵ دی ماه ۱۴۰۲
🏢 محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، سالن ۲۷
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۲)
✅ برخی از #چالش_ها و #آلودگی_های_زیست_محیطیخلیج_فارس عبارتاند از:
❌ شوری و تبخیر بالا: قرارگیری در #منطقهای_نیمهاستوایی با #حداقل_بارشهای_سالانه (در حدود ۷ سانتیمتر)، #ورودی_اندک رودخانههای #آبهای_شیرین به آن، #تبخیر_بالا و در نتیجه آن #شوری_بالاتر_از_متوسط_دریاها.
❌ آلودگیهای نفتی: وجود #ذخایر_عظیم_نفت و #گاز در #خلیج_فارس، علاوه بر استقرار #صنایع و #پالایشگاههای مربوط به این صنعت در حاشیه #خلیج_فارس، آن را به یکی از پرترددترین #مسیرهای_انتقال_نفت و فرآوردههای آن تبدیل کرده است. انتشار و #پخش_آلودگیهای_نفتی، آثار منفی و پیامدهای مختلفی به دنبال دارد که میتوان به اثرات نامطلوب زیستمحیطی، #مرگ_جانداران_دریایی، #نامناسب_شدن_غذاهای_دریایی برای مصرف انسانی و #کاهش_قدرت_پرواز_پرندگان_دریایی اشاره کرد.
❌ فلزات سنگین: یکی دیگر از آلایندههای زیستمحیطی مهم و از اجزای اصلی محیطهای آبی هستند که در نتیجه فعالیتهای طبیعی (هوازدگی و فرسایش سازندهای زمینشناختی) یا انسانزاد (تخلیه پسابهای صنعتی، پساب صنایع وابسته به کشاورزی، فاضلابهای تصفیهنشده شهری، مواد شیمیایی و نشت نفت) وارد این محیطها میشوند؛ #آلودگی_فلزات_سنگین در #خلیج_فارس عمدتاً ناشی از #تخلیه_پساب_آلوده به این فلزات در مناطق ساحلی است که بیشترین سهم آلودگی مربوط به پساب #واحدهای_صنعتی، #پتروشیمی، #تامین_برق و #آبشیرین_کنهاست.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب دریای عمان سال آینده در اصفهان (۲)
✅ #انتقال_آب از #دریای_عمان بخشی از #طرح_احیای_رودخانه_زایندهرود است. این پروژه طبق برنامه اولیه در یک بازه زمانی #۷_ساله باید به پایان برسد اما باتوجه به #پیشرفت بالای #۵۰_درصد این طرح تاکنون، امید است پیش از موعد مقرر بهرهبرداری گردد.
✅ رسیدن #آب_دریا به استان #اصفهان علاوه بر #غنای_آبی_مجموعههای_صنعتی سبب #آزادسازی_سایر_منابع_آبی مانند #پساب که توسط صنایع مورد استفاده قرار میگیرد، خواهد شد.
✅ استفاده از #پساب و #آبهای_خاکستری و #بازچرخانی_آب نیز از جمله موارد با اهمیت است که باید با #نگاه_بلندمدت برای آن برنامهریزی شود تا میزان استفاده از این منابع در مناطق گوناگون افزایش یابد.
✅ #هزینه_اجرای_مرحله_نخست این #طرح را #۲۵_هزار_میلیارد_تومان عنوان کرد. #هزینه_برآورد_شده برای #بخش_دوم_اجرای این #طرح_۱۱۳_هزار_میلیارد_تومان است که با توافق انجام گرفته تمام هزینه اجرای این دو مرحله توسط #صنایع_بزرگ_استان_اصفهان صورت خواهد گرفت.
✅ با اجرایی شدن این طرح در #مرحله_نخست دیگر #صنایع_اجازه_بهرهبرداری از #آب_زایندهرود را #نخواهند_داشت و آب برای آنها قطع میشود. همچنین در #مرحله_دوم_مازاد_آب در #بخش_آشامیدنی، #کشاورزی و #حقابه_محیط_زیست به #مصرف_خواهد_رسید، ضمن اینکه با اجرای این طرح #آب_روستاها و_شهرهای_مسیر در استان #تأمین خواهد شد.
ادامه دارد...
منبع: حمیرا حیدریان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ شهید سپهبد قاسم سلیمانی:
✅ من یک روزی از هواپیما پیاده میشدم، یک جوانی را دیدم که از از این شلوارهای مد جدید که معمولا بخشی از این شلوار پاره هست، از این شلوارهای جین پاش بود، به من گفت: #من_میتونم_مدافع_حرم_بشم؟ من تعجب کردم، #گفت_میدونم_من_را_نمیپذیرید اما میدانی من دوست کی هست؟ گفتم نه، گفت #من_دوست_سید_ابراهیمم.
✅ #سید_ابراهیم از #بهترین_فرماندهان ما بود، #فرماندهان_فاطمیون که خودش را به عنوان افغانی جا زد و #وارد_جبهه_شد بعد #جبهه_او_را_گرفت و #نگه_داشت و #نگذاشت_برود و روز عاشورای سه سال قبل به شهادت رسید. من تعجب کردم که گفت من دوست سید ابراهیم هستم.
✅ #شهید یکی خصوصیاتش #ترسیم_راه است. یک #تحرک_عظیمی و یک #معنویت_جدیدی و یک #دگرگونی_جدیدی در جامعهی ما، درجوانان ما، در سطوح گوناگون این #فرهنگ_مدافع_حرم ایجاد کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️📔 سلسله نشستهای حکمرانی آب در ایران (#چالشها و #راهبردها)
⭕️ نشست چهارم: #حوضه_آبریز_هریرود
هیئت اندیشه ورز:
✅ #دکتر_سید_محمد_رضا_علوی_مقدم
(رئیس پژوهشکده محیط های خشک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و مدیر پروژه شرکت مهندسین مشاور طوس آب)
✅ #دکتر_احسان_تمسکی
(پژوهشگر حکمرانی آب و عضو کمیسیون مدیریت اکوسیستم ها "CEM" در IUCN)
✅ #مهندس_ناصر_خلقی
(پژوهشگر مسائل آب و مدیر مطالعات شرکت مهندسین مشاور مجد آب شرق)
دبیر علمی هیئت:
✅ #دکتر_محمد_حاصلی
(دبیر اندیشکده حکمرانی آب سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح)
🗓 سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می شود و همزمان از طریق لینک زیر پخش می گردد (ورود با گزینه میهمان):
https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/geography
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📷 ⭕️ گزارش تصویری
سلسله نشستهای #حکمرانی_آب_در_ایران
(چالشها و راهبردها)
✔️ نشست چهارم: #حوضه_آبریز_هریرود
❇️ اعضای #هیئت_اندیشه_ورزی:
✅ #دکتر_سید_محمد_رضا_علوی_مقدم، رئیس پژوهشکده محیط های خشک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
✅ #دکتر_احسان_تمسکی، عضو کمیسیون مدیریت اکوسیستم ها "CEM" در IUCN
✅ #مهندس_ناصر_خلقی، مدیر مطالعات شرکت مهندسین مشاور مجد آب شرق
✅ #دکتر_محمد_حاصلی، دبیر اندیشکده حکمرانی آب سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح
🗓 سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ حضور #امیر_سرتیپ_دوم_دکتر_مجید_فخری، ریاست محترم سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در برنامه پخش زنده صبح بخیر ایران شبکه یک سیما با موضوع تبیین ماموریت ها و دستاوردهای سازمان جغرافیایی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ منشا و تبعات فرونشست در ایران
✅ ۵ استان در وضعیت خطر بالای فرونشست
✅ برداشت از آب زیرزمینی در ایران ۱/۵ برابر حد تعریف شده
✅ چون مصارف آب در کشور ۱۰ درصد بیشتر از منابع در اختیار است.
✅ ۱۸ استان کشور در وضعیت خطر هستند.
✅ ۸ میلیون واحد مسکونی در کل کشور (۱۰ درصد خانه ها) در خطر تخریب هسند.
✅ ۲۴ میلیون نفر در کشور تحت خطر هستند.
منبع: دنیای اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب دریای عمان سال آینده در اصفهان (۳)
✅ هماینک این طرح #انتقال_آب در #۲۴_نقطه از #سیرجان_تا_اصفهان درحال پیشروی است و پیمانکاران در این پروژه مشغول فعالیت هستند که شامل #چند_صد_کیلومتر_کریدور و #چند_ده_کیلومتر_لوله_گذاری است.
✅ #رقم_سرمایه_گذاری در #فاز_اول این پروژه #۲۵_هزار_میلیارد_تومان است که برای تجهیزاتی چون #آب_شیرین_کنها و #لولهگذاری است که برای انتقال آب لازم است از #بندر_سیریک آب به استان #اصفهان برسد.
✅ این پروژه سهامداران مختلف دارد اما #سهم_اصلی_سرمایهگذاری مربوط به #فولاد است. عمده سهم #فولاد_مبارکه از محل ورقهایی است که تأمین میکند و یکی از عوامل اصلی پیشرفت پروژه همین است.
✅ #انتقال_آب_دریا برای #صنعت توجیه اقتصادی دارد. #سهم_هزینهای_انتقال_آب کمتر از حمل و نقل است ضمن اینکه امکان جابهجایی این کارخانه نیست و کل درصد هزینه این آب در تولید فولاد حدود #۳۰_هزار تا #۴۰_هزار_تومان به ازای هر مترمکعب است.
منبع: حمیرا حیدریان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
17.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ دکتر مجید فخری، ریاست سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح:
✅ #اندیشکده_حکمرانی_آب با هدف ارائه #راهکارهای_سیاستی_مناسب با مشارکت کلیه #نهادها_و_دستگاهای_متولی_آب در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح راه اندازی شده است.
✅ در سازمان جغرافیایی #۵۳_پژوهشکده، #مرکز، #دستگاه و #سازمان که در #حوزه_منابع و #مسائل_آب کار می کنند را شناسایی کرده ایم.
✅ با این نهادها #نشست_های_تخصصی برنامه ریزی شده است. هدف این است #موضوعات_مختلفی که در #جای_جای_کشور در خصوص #مسائل_آب وجود دارد؛ #ارزیابی و #راهکارهای_سیاستی_استخراج_گردد.
✅ موضوع #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح، گردهم آوردن این همه پتانسیل است؛ چرا که #۵۳_رده در #حوزه_مسائل_آب در کشور فعال هستند.
✅ #ما_متولی_بخش_آب_نیستیم و #قرار_نیست در این کار #دخالت_کنیم بلکه #می_خواهیم_به_اندیشه_ورزی و #تولید_محتوا در جهت مدیریت بهینه منابع آب کشور، #کمک_کنیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
25.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ #فرماندهان_گردان از #درون_آتشها انتخاب میشدند. بهترینها بودند. این ها #امانتدار_بچّههای_شما بودند. این ها #نگهداری_میکردند.
✅ این شد که #جنگ شد یک #منطقه_مطافی. یک #حوزه_متحرکهٔ_عملیهٔ_علمیهٔ_اخلاقیِ_اخلاص و #دینی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO