هدایت شده از ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️ شبهه #شماره_1
💡کلمات کلیدی : #ادکلن ، #lovely
⛔️ متن شایعه ⛔️
"وزارت بهداشت: مردم به هیچ وجه ادکلن Lovely نخرند -
ادکلنى بانام lovely جدید ساخت اسراییل که جدیدا از مرز عراق وارد ایران شده حاوی مواد کشنده است که با استنشاق آن پس از 4 الی5 روز تاثیر گذاشته و درمان ندارد حتما"به دوستان و نزدیکان خود اطلاع دهید جدا خودداری کنید"
🔴 در پاسخ به شایعه
"ادکلن حاوی گازهای سمی و سرطان زای مرگبار ... !!" :
1⃣ این شایعه در سال 91 برای اولین بار در فضای مجازی مطرح شد و متاسفانه مجددا در گردش افتاده است!
http://yon.ir/lovely3
2⃣ ادعای ورود این ادکلن از مرزهای غربی و کشته شدن 4 زائر ایرانی به این دلیل در عراق، توسط مسوولین حج و زیارت تکذیب شد .
http://yon.ir/takzib2
3⃣ همان زمان وزارت بهداشت ضمن بررسی مطلب ، اعلام کرد که موضوع تکذیب یا تایید نشده است.اما در لینکهایی که در متن شایعه منتشر می شود و مربوط به همان زمان است، تیتر انتخابی با متن مصاحبه همخوانی ندارد!
http://yon.ir/behdasht2
4⃣ این شایعه در همان زمان توسط مسوولین دانشگاه علوم پزشکی کردستان تکذیب شد .
http://yon.ir/takzib3
5⃣ اخیرا شاهد انتشار موجی از شایعات تاریخ گذشته در میان کاربران شبکه های اجتماعی هستیم که لزوم تحقیق در مورد اخبار و خودداری از انتشار هر متنی را ، بیش از پیش اثبات می کند .
🌷حق جو و حق طلب باشیم🌷
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_2
💡کلمات کلیدی : #رقص_باله_جنس_مخالف_انسان_بودن
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
⛔️ داشتم فکر میکردم چرا باید بین زندگی دو نفر در دو گوشه ی دنیا اینقدر تفاوت باشد!
ما در مدرسه هایمان هیچوقت کلاس رقص و باله نداشته ایم.
هیچوقت کارگاه نجاری نداشته ایم.
ما هیچوقت کلاسی با تمامی آلات موسیقی نداشته ایم.
ما هیچوقت در سلف مدرسه نچرخیده ایم تا در ظرفهایمان خوراکی های خوش آب و رنگ بریزند تا با اکیپمان سر میزی بخنديم و شاد باشیم و از پسر خوش قیافه ی تازه وارد یا درمورد دختر مشهور و باهوش مدرسه صحبت کنیم
ما هیچوقت پارتی آخر سال نداشته ایم.
ما هیچوقت روز اخر مدرسه کلاه هایمان را به هوا نینداخته ایم.
ما همیشه بازخواست شده ایم!
برای ناخن هایمان
برای موهایمان
برای...
ما هرگز نفهمیدیم تمیز بودن صورت چه منافاتی با شخصیت آدم دارد!؟
ما پدرمان در آمد بس که موهایمان را ازته تراشیدیم و اوج گرما لباس های سرتاپا تیره پوشیدیم و دختران مان زیر مقنعه عرق ریختند...
ما هرگز نفهمیدیم جنس مخالف شاخ و دم ندارد و مثل ما آدم است و میتوان با او بدون فکرها و نیت های شوم دوست شد، و به او اعتماد کرد.
راستش جنس مخالف هم هرگز این را نفهمید.
ما شیرین ترین روزهای نوجوانی مان با کابوس کنکور هدر رفت...
بهترین روزهای جوانیمان با سربازی...
ولی کسی به ما نگفت تو دیگر ۱۷ ساله نمیشوی.
ما قربانی خواسته هایی شدیم که پدر و مادرمان هرگز به آن نرسیدند!
هیچکس به ما نگفت جامعه هنرمند بیشتر میخواهد تا مهندس...
هیچکس نفهمید شب ها با رویای ساز یا بوم نقاشی به خواب میرویم.
هیچکس به ما نگفـت موفقیت پزشکی و مهندسی و وکالت نیست...
و هیچوقت نفهمیدیم انسان بودن ربطی به با کدام پا وارد دستشویی شدن ندارد.
و...
هیچکس به ما یاد نداد عاشق شدن را . . .
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
💠 1. بدون شک سیستم آموزشی ما دارای ضعف ها و نقایص جدی است، اما متن بالا، مطالب صحیح و ناصحیح را به هم آمیخته، تا سرانجام مراد و مقصودی نادرست از آب گل آلود آن بگیرد. 👌
سیستم آموزشی که کودک و نوجوان ما پس از 18 سال، مهارت عملی خاصی ندارد، نمیتواند کاری مستقل راه بیندازد و تنها مشتی علوم تئوریک مختلف را حفظ کرده و تست زده، نتیجه آن است. جمله معروفی است که میگویند قدیم ها در 18 سالگی مجتهد می شدند و الان تازه در 18 سالگی باید به دانشگاه بروند تا چیزی یاد بگیرند. 😉
💠 2. همچنین هنرستان ها و مدارس فنی و حرفه ای وجود دارند و اشخاص علاقمند به موسیقی، هنر، و مسائل فنی میتوانند در آن بیاموزند. اگرچه بهتر است برخی مسائلی که همه مردم بدانها نیاز دارند، در همه مدارس آموزش داده شوند. همه ما چه دختر و چه پسر، به آشپزی، سفره آرایی، تعمیر وسایل خانگی، کشت گیاهان خانگی، آشنایی با برخی مشاغل خانگی، یادگیری کمک های اولیه بهداشتی، اصول همسرداری، اصول خانه داری و... نیاز داریم که متاسفانه مدارس ما در این زمینه آموزش جدی و قابل قبولی ندارند.
💠 3. این صحیح است که موفقیت تنها در پزشک شدن یا مهندس شدن نیست، اما اینکه بگوید هنر و یا فلان شغل از اینها مهمتر است جای سوال است!! همه علوم، مشاغل و حرفه ها بخصوص مشاغل کلیدی که با حیات و جان انسانها سروکار دارند لازم و با اهمیت هستند. برای یک جامعه هم رفتگر لازم است و هم مهندس برق.🙏
💠 4.نویسنده مطلب، میتوانست انتقادهای خود را با هدف بهبود وضع نظام آموزشی بیان کند، ولی ظاهرا هدف و دغدغه اصلی وی، که در جای جای مطلب اشاره شده، به روابط آزاد دختر و پسر و این جور مسائل بر می گردد. و در واقع، نکات و نقدهای قابل قبول تر را بیان می کند تا مخاطب را به این مقصود خود برساند.
👈حال اینکه اولا، تفکیک مدارس دخترانه و پسرانه، اتفاقا یکی از نقاط قوت نظام آموزشی ماست که البته در برخی از کشورهای غربی من جمله انگلستان هم بدلیل کارایی بالاتر دانش آموز صورت گرفته است.
👈 و ثانیا اختلاط در دانشگاه ها هم آسیب های #روحی، #علمی و حتی #جسمی به دنبال دارد چه برسد به محیط مدرسه که طبیعتا آمار خشونت علیه دختران، افزایش بلوغ جنسی و.. را بدلیل روحیات خاص #نوجوانی به شدت بالا می برد.
👈 راه حل ارتباط صحیح و معقول با جنس مخالف، #آموزش صحیح است تا حیا و پاکدامنی را به کودکان و نوجوانان بیاموزند و نه #ارتباط فیزیکی افسار گسیخته بین دختر و پسر. اختلاط تنها به بی بندوباری هر چه بیشتر جامعه منجر می شود و نه به ارتباط منطقی و صحیح.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe/002
◀️شبهه #شماره_3
💡کلمات کلیدی : #تهران_در_آخرالزمان
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
✨
حتما بخوانید و نشر دهید..
تهران در آخر زمان:
از امام جعفر صادق (ع) روایت شده است که به مفضل فرمودند: «بدان ای مفضل، در حوالی ری، کوه سیاهی است که در دامنۀ آن شهری بنا خواهد شد که آن را طهران می نامند، و آن دار الزوراء است که قصرهایش(خانه های مجلل) مثل خانه های بهشتی و زن هایش مثل حور العین است.
بدان ای مفضل! آن زن ها لباس کفار می پوشند و خود را به شکل مستکبرانه ای در می آورند، بر زین ها سوار می شوند(مرکب های روز،…)، به همسران خود تمکین نمی کنند، درآمد شوهرشان کفاف مخارج آن ها را نمی دهد؛… بدان درآخرزمان اگر می خواهی دینت را حفظ کنی در این شهر سکونت نکند، از آن جا فرار کنید و به قله کوه ها فرار کنید، از سوراخی به سوراخ دیگر، مانند فرار روباه با بچه هایش….»زیرابه ناگاه به حادثه ای چنان نابودودرهم کوبیده شود که کسانی که قبلا انرا دیده اند ازانجا گذر کنند تصور کنند مسیررااشتباه امده اند.
منبع 👈حدیث بیست و هفتم در سفینه النجاه و در علائم الظهور ناظم الاسلام کرمانی و در منتخب التواریخ نقل شده از بحار الانوار مجلسی رحمت الله علیه..!
✨
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
حدیث شناسی ۳
در دوره مشروطه و قاجار،یک سری از افرادی که حتی عالم هم نبودند این نظریه را داشتند که می توان حتی با جعل حدیث و دروغ هم مردم را به راه خدا و امام زمان آورد!!!
به همین جهت شروع کردند به نوشتن کتبی که در آن مطالب جعلی و احادیث جعلی و دروغین است.
یکی از این افراد جناب ابولحسن مرندی است که در یکی از کتب خود، حدیث جعلی تهران در آخرالزمان را آورده است. حدیثی که می گوید در آخرالزمان در تهران ، زنان لباس کفار می پوشند و شبیه حوری بهشتی میشوند و آنجا محل فتنه است و....
این حدیث جعلی را متاسفانه خیلی ها حتی روحانیون سرشناس، در بالای منبر گفته اند !!!
در گروههای دینی تلگرام و دیگر شبکه ها هم پخش می شود،
در حالیکه این حدیث از جعلیات جناب ابولحسن مرندی است و هیچ سابقه ای در کتب حدیثی ندارد.
حواسمان به احادیث جعلی مهدویت باشد.
پاسخگو: استاد عبادی حدیث شناس مهدوی
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_4
💡کلمات کلیدی : #محمد_مهدی_فرد_نامه_پانزدهم_تلویزیون
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
نامه پانزدهم محمد مهدوی فر به رهبری
محضر مبارک مقام معظم رهبری
حضرت آیتالله خامنهای مد ظله العالی
پس از سلام و عرض احترام
دیروز پانزده خرداد ماه که حضرت امام آن را عزای عمومی اعلام کردند، مصادف بود با اولین روز از رهبری شما.
دیروز من به صورت جسته گریخته برنامههای تلویزیون را مشاهده کردم. در بعضی از برنامهها به صورت مدون، رهبری بیست و هفت سالهی شما به تصویر کشیده شده بود. هر کسی که این برنامهها را می دید و تحت تأثیر این برنامهها قرار می گرفت، بدون فوت وقت و بدون تعلل در موضوع رهبری، به شما نمره بیست می داد.
این صدا و سیمایی است که رئیس آن را شما تعیین می فرمایید و سیاستهای آن را نیز شما تبیین می کنید.
اگر برگههای امتحانی دانشآموزان و دانشجویان را در اختیار خود آنها بگذارند، تقریباً همه آنها به خودشان نمره بیست خواهند داد. کجای دنیا چنین کاری می کنند؟ نمرهای که دانشآموز و دانشجو به خودش میدهد مهم نیست و ملاک قضاوت نیست، مهم این است که استادان آن درس، به عنوان کارشناسان و داوران بیطرف چه نمرهای زیر برگه آنها می نویسند.
اگر شما در باره ۲۷ سال رهبری خودتان، نظر مردم را می پرسیدید و مردم هم بدون ترس و واهمه جواب میدادند و شما جواب مردم را و به ویژه جواب کارشناسان را و حتی جواب منتقدین و مخالفین را بدون سانسور از تلویزیون پخش میکردید، اینطوری تا حدی نمره واقعی شما مشخص میشد.
اگر یک سخنران در یک سخنرانی یک ساعته، ۵۹ دقیقه از شما تعریف و تمجید کرده باشد و یک دقیقه در نقد شما چیزی گفته باشد، این صدا و سیمایی که من می شناسم سخنرانی او را پخش نمیکند یا اگر هم پخش کند، آن یک دقیقه را از سخنرانی او سانسور می کند.
در طول این بیست و هفت سالی که شما رهبر بودهاید، به من نشان بدهید که صدا و سیما در یک برنامه برای یک دقیقه، در نقد رهبری شما سخنی را منتشر کرده باشد.
اگر من به جای شما بودم، امسال در سخنرانی مرقد امام خطاب به مردم می گفتم:
ای مردم ؛ من بیست و هفت سال است که به شما حکومت میکنم. بالاخره من امام معصوم که نبودهام، اگر کسی از رهبری من انتقادی دارد، آزادانه در مدرسه، در دانشگاه، در روزنامه و حتی در صدا و سیما انتقاد خودش را بیان کند و بداند که هیچ خطری او را تهدید نمیکند.
خطاب به روزنامهها می گفتم:
از این به بعد، اگر روزنامهای مستقیماً و به صورت علنی مرا نقد کند و فلان کار مرا اشتباه بنامد و اعمال گذشته مرا به بوته نقد بگذارد و از کار من ایراد بگیرد و فلان سخن مرا اشتباه بداند، آن روزنامه توبیخ نخواهد شد و دفتر آن روزنامه مورد حمله قرار نخواهد گرفت.
اگر کسی مقالهای در نقد رهبری بنویسد، از سوی وزارت اطلاعات و از سوی واحد اطلاعات سپاه احضار و مورد تهدید قرار نخواهد گرفت.
هیچ استاد دانشگاهی و هیچ معلمی به خاطر انتقاد علنی از رهبر اخراج نخواهد شد و برای او پروندهسازی نخواهد شد و نان او آجر نخواهد شد.
از این به بعد ائمه جمعه به هیچ وجه لازم نیست پی در پی از من تعریف و تمجید کنند. مطمئن باشند که اگر کارهای مرا نقد بکنند، از امامت جمعه عزل نخواهند شد.
از این پس هر مسئولی در مملکت، چنانچه نام مرا در صحبتهایش بدون پسوند و پیشوند بگوید، عمل او توهینآمیز تلقی نخواهد شد.
دوستدار شما
محمد مهدوی فر
تخریب چی و غواص دفاع مقدس
شانزدهم خرداد نود و پنج
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
واکنش رهبر انقلاب به انتقادات صريح يکي از نخبگان
در جریان دیدار و گفتگوی جوانان نخبه علمی کشور با رهبر انقلاب، یکی از حاضران بدون هماهنگی با مجری مراسم و به دعوت رهبر انقلاب، پشت تریبون قرار گرفت و به شکل صریح، از برخی سیاستها و رویههای حکومتی از جمله عملکرد صدا وسیما، زمینه نقد رهبری و نحوه برخورد نیروی انتظامی با حوادث پس از انتخابات انتقاد کرد.
چندتن از حضار خواستار حضور در پشت تریبون و بیان نظراتشان شدند که رهبری از مجری پرسیدند کسی نمانده که صحبت کند؟ مجری پاسخ داد اگر شما اجازه بدهید، همهی جمع هزار نفرهای كه اینجا هستند، دوست دارند صحبت كنند اما وقت محدود است.
در این هنگام رهبر انقلاب به یکی از جوانان در وسط جمعیت که پرشورتر از بقیه خواستار حضور در پشت تریبون بود اما توسط برگزارکنندگان مراسم نشانده شد، اشاره کردند و گفتند: «آن آقایی كه پا شده بودند، ایستاده بودند و نشاندندشان ... شما بفرمائید».وی گفت: من شاید چهار- پنج سال است كه به صورت جدیتر روزنامه میخوانم و مجلات را مطالعه میكنم.
این مدت واقعاً به یاد نمیآورم كه مطلبی را با عنوان نقد رهبری خوانده باشم ... نقد رهبری را هم به شكل عمومی میشود مطرح كرد و هم به صورت خاص در مجلس خبرگان. من احساس میكنم اگر چنین نشود، این شرایط منجر به نفاق و كینه میشود؛ مثلاً یك چیزی كه در ابتدا یك انتقاد ساده است، چون بستر مناسبی برای بیان پیدا نمیكند، ممكن است جنبهی مغرضانه به خود بگیرد و كمكم بیانصافی هایی پیدا شود.
در این هنگام، یادداشتی حاکی از اتمام وقت به سخنران داده شد. او از رهبری پرسید وقت گذشته است اما اگر موافق باشید ادامه دهم؟ رهبر انقلاب نیز با اشتیاق پاسخ دادند: البته از اول هم وقت گذشته بود ولی من موافق ادامه صحبتهای شما هستم. این دانشجو صحبتهایش را ادامه داد و برخلاف سایرین که طبق هماهنگی با مجری مراسم، صحبتهایشان را در 4 دقیقه محدود می کردند، حدود 10 دقیقه صحبت کرد و در ادامه با انتقاد از چگونگی برخورد نیروی انتظامی با تجمعات پس از انتخابات پرسید:
اگر مقداری روشهای اقناعیتر داشتیم و از خشونت به جز در موارد ضرورت استفاده نمیكردیم، نظام ما بقای بهتری نداشت؟ آیا مردم متحدتری نداشتیم؟ چون وحدت واقعی به نظر من بیش از اینكه با نصیحت حاصل شود نتیجهی رفتار مردم با حكومت و رفتار حكومت با مردم است و رفتار مردم با همدیگر است.
وی در پایان، مودبانه تشکر کرد و به جای خود بازگشت و رهبر انقلاب نیز مانند بقیه سخنرانان از ایشان نیز با بیان طیب الله انفسکم تقدیر کردند.
رهبرانقلاب در ابتدای سخنان خود با ابراز خوشحالی از اینکه سخنان نخبگان هر سال قویتر و عمیقتر از قبل میشود و یادآوری ضروت شکر نعمت نخبگی با خدمت به مردم و کشور؛ اهمیت تولید علم، آزاداندیشی در دانشگاه ها و مرز شکنی علمی در پیشرفت و اقتدار کشورمان را کلیدی توصیف کردند و ضمن اشاره به برخی نکات مطرح شده توسط حاضران، درباره سخنان دانشجوی منتقد نیز گفتند:
* خیال نکنید من از شنیدن اینجور حرفها ناراحت میشوم. نه...، من از اینکه این حرفها زده نشود، ناراحت میشوم. در جلساتِ دانشجوئى، دانشگاهى که اینجا هستند، بنده گاهى که ببینم حالا بعضىها روى ملاحظه، روى احترام، روى هرچه، بعضى از این حرفها را که خیال میکنند من خوشم نمىآید، نمیزنند؛ از نگفتنش ناراحت میشوم؛ از گفتنش مطلقاً ناراحت نمیشوم.
* حالا اشاره کردند به حوادث و مسائل اخیر. در این زمینهها خیلى حرف هست؛ خیال نکنید آن حرفهائى که صدا و سیما میزند، این، همهى حرفهاست؛ نه، خیلى مطلب هست. گفت: یک سینه حرف موج زند در دهان ما. اینجور نیست که هر چه که انسان احساس میکند، این را گفته باشد یا بتواند بگوید. خیلى حرفهاى زیادى هست.اى کاش مجال بود تا گفته میشد، تا آنوقت انسان میتوانست آن برگهاى بر روى هم گذاشتهى کتاب حرف را، باز کند تا خیلى از حقائق روشن بشود. آینده، البته این کارها خواهد شد.
* اینى هم که گفتند از رهبرى انتقاد نمیکنند، شما بروید بگوئید انتقاد کنند. ما که نگفتیم از ما کسى انتقاد نکند؛ ما که حرفى نداریم. من از انتقاد استقبال میکنم؛ از انتقاد استقبال میکنم. البته انتقاد هم میکنند. دیگر حالا جاى توضیحش نیست؛ انتقاد هم هست، فراوان هست، کم هم نیست؛ بنده هم میگیرم، دریافت میکنم و انتقادها را میفهمم.
* چند سال قبل یکی از نشریات دانشجویی از بنده انتقاداتی کرده بود. خواستند برخورد کنند اما من گفتم برخورد نکنید این ها اشکالی ندارد اجازه دهید بنویسند.
👈👈👈 متن کامل این مطلب را در لینک زیر بخوانید. خواندنی است.
http://alef.ir/vdcfexdt.w6dvcagiiw.html?56087
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe