◀️شبهه #شماره_2295
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا با توجه به حقانیت شیعه تعداد افراد اهل تسنن چند برابر شیعه ها است
#مذهبی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
📋 پاسخ اجمالی
◀️ الف) حکومت های جور در طول تاریخ مانع جدی تبلیغ و شناسایی مکتب اهل بیت(علیهم السلام) بوده و به هر شکل ممکن از آن جلوگیری می کردند.لاجرم جهانیان آنچنان که باید و شاید در طول تاریخ با این فرهنگ غنی آشنایی نیافتند.
◀️ ب ) بر اثر فشار و سختگیری های فزون از حد حکام، شیعه در طول تاریخ در رعب وحشت و رنج به سر می بردند. این مسأله نیز مانع نزدیک شدن دیگران به شیعه و گسترش تشیع می گردید.
◀️ ج ) در بسیاری از موارد بر اثر جور و ستم شدید حکام، شیعیان به شدت در تقیه بوده و ناچار به عمل براساس برخی از مکاتب فقهی اهل سنت بودند.
👈 استمرارطولانی این وضعیت موجب شدپس از گذشت مدتی، نسل های بعدی اصالت شیعی خود را فراموش کرده و آیینی را که توسط آبای آن ها به خاطر تقیه برگزیده شده بود، عین حقیقت تلقی کنند و برای همیشه به آن پای بند باشند.
🌱 این مسأله در بسیاری ازنقاط جهان اسلام به ویژه در هند و بنگلادش و سریلانکا و سوریه و ترکیه وجود داشته است.
📚 پاسخ تفصیلی
💻 yon.ir/6V3Z
@ahkamnab
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2296
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
تقيه چيست و انجام آن در چه مواردي لازم است؟
#مذهبی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢زمانیکه انسان دین یا مذهبش را مخفی نگه میدارد مثلا در بین وهابیت که اگه بفهمن شیعه هست جانش در خطر هست در اینصورت دین و مذهب خود را مخفی نگه میدارد مثلا در ظاهر مثل آنها نماز میخواند و دستها را روی شکم میگذارد و بدون مهر نماز بخواند
🔹تقيه يعني استتار و خود را از ديد دشمن مخفي کردن، همان طور که سربازان لباس خاکي مي پوشند تا دشمن نتواند به راحتي آنان را پيدا کند يا ماشين ها و ادوات جنگي را رنگ خاکي مي زنند. تقيه، مخفي بودن از دين دشمن است.
🔹گاهي جنگجويان با ايجاد دود يا مه مصنوعي خود را مستور مي دارند يا در تاريکي شب نقل و انتقالات لازم را انجام مي دهند. استفاده کردن از رمز براي استتار مقاصد مهم نظامي و اقتصادي در دنياي امروز دامنه وسيعي دارد و گاه بي احتياطي در حفظ کليدهاي رمز سبب شکست يک لشکر يا برنامه مهم سياسي و اقتصادي مي شود. هيچ کس نمي تواند اين گونه برنامه ها را تخطئه کند و يا آن را دليل بر ترس و محافظه کاري بشمارد و بگويد بر برنامه هاي نظامي و سياسي نبايد رمز و سرّي وجود داشته باشد، يا اين که سرباز بايد شجاعت کند و خود را آشکارا در تيررس دشمن قرار دهد.
اگه تقیه نبود چه بسا الان شیعه ای وجود نداشت
@ahkamnab
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
◀️شبهه #شماره_2298
⛔️ شایعه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
" جاده خاصی که مانندش در هیچ جای دنیا نیست و اکثریت مردم هم از بودنش خبر ندارند.
جاده مریوان به سنندج .30کیلومتر مانده به مریوان از سمت میدان حزب الله به سمت اورامانات "
#شایعات
✅◀️ پاسخ شایعه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1️⃣ این تصویر مربوط به ایران و جاده مریوان به سنندج نیست، بلکه متعلق به نیومکزیکو آمریکا می باشد!
2️⃣ این عکس از ورودی غارهای کارلزبد، "Carlsbad Caverns" است که در پارک ملی نیومکزیکو قرار دارد! این پارک در شمال ایالت نیومکزیکو و در شهرستان "ریو اریبا" است!
http://yon.ir/carlsbad1
3️⃣ مسیر پیچ در پیچ ورودی غار، جاده نیست و عرض آن تنها مناسب تردد عابرین پیاده است!
http://yon.ir/carlsbad2
@SHAYEAAT
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2299
@Wiki_Shobhe
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (1)
🔹از جمله مسائلی كه لازم است در روابط اسلام و ایران مطرح شود مسأله ی كتابسوزی در ایران وسیله ی مسلمین فاتح ایران است. در حدود نیم قرن است كه به طور جدی روی این مسأله تبلیغ می شود، تا آنجا كه آنچنان مسلّم فرض می شود كه در كتب دبستانی و دبیرستانی و دانشگاهی و بالأخره در كتب درسی كه جز مسائل قطعی در آنها نباید مطرح گردد و از وارد كردن مسائل مشكوك در اذهان ساده ی دانش آموزان و دانشجویان باید خودداری شود، نیز مرتب از آن یاد می شود...
در اطراف این مسأله كه واقعاً در ایران كتابخانه ها بوده و تأسیسات علمی از قبیل دبستان و دبیرستان و دانشگاه وجود داشته و همه به دست مسلمانان فاتح به باد رفته است، آن اندازه گفته و نوشته اند كه برای برخی از افراد ایرانی كه خود اجتهادی در این باب ندارند كم كم به صورت یك اصل مسلّم در آمده است...
🔹عده ای دیگر طوطی وار می گویند «فاتحین عرب كتابخانه ی ملی ما را آتش زدند و تمام تأسیسات علمی ما را بر باد دادند» ، بهتر بود تعیین می فرمودند كه آن كتابخانه ی ملی در كجا بوده؟ در همدان بوده؟ در اصفهان بوده؟ در شیراز بوده؟ در آذربایجان بوده؟ در نیشابور بوده؟ در تیسفون بوده؟ در آسمان بوده؟ در زیر زمین بوده؟ در كجا بوده است؟
چگونه است كه ایشان ... این جمله ها را تكرار می فرمایند، از كتابخانه ای ملی كه به آتش كشیده شد اطلاع دارند اما از محل آن اطلاع ندارند؟
🔸نه تنها در هیچ مدركی چنین مطلبی ذكر نشده و با وجود اینكه جزئیات حوادث فتوحات اسلامی در ایران و روم ضبط شده، نامی از كتابخانه ای در ایران اعم از اینكه به آتش كشیده شده باشد و یا به آتش كشیده نشده باشد در هیچ مدرك تاریخی وجود ندارد، بلكه مدارك خلاف آن را ثابت می كند؛ مدارك می گویند كه در حوزه ی زردشتی علاقه ای به علم و كتابت نبوده است.
🔷جاحظ هر چند عرب است ولی تعصب عربی ندارد، به دلیل اینكه علیه عرب زیاد نوشته است و ما عن قریب از او نقل خواهیم كرد.
وی در كتاب المحاسن والاضداد می گوید:
👈«ایرانیان علاقه ی زیادی به نوشتن كتاب نداشتند، بیشتر به ساختمان علاقه مند بودند» .
در كتاب تمدن ایرانی به قلم جمعی از خاور شناسان تصریح می كند به عدم رواج نوشتن در مذهب زردشت در عهد ساسانی.
محققان اتفاق نظر دارند حتی تكثیر نسخ اوستا ممنوع و محدود بود.
ظاهراً وقتی اسكندر به ایران حمله كرد، از اوستا دو نسخه بیشتر وجود نداشته است كه یكی در استخر بوده و به وسیله ی اسكندر سوزانیده شده است.
🔹نظر به اینكه درس و مدرسه و سواد و معلومات در آیین موبدی منحصر به درباریان و روحانیان بود و سایر طبقات و اصناف ممنوع بودند، طبعاً علم و كتاب رشد نمی كرد، زیرا معمولاً دانشمندان از طبقات محروم برمی خیزند نه از طبقات مرفه.
موزه گرزاده ها و كوزه گرزاده ها هستند كه بوعلی و ابوریحان و فارابی و محمد بن زكریای رازی می شوند نه اعیان زادگان و اشراف زادگان.
و بعلاوه، همان طور كه مرحوم دكتر شفق یادآور شده است این دو طبقه هم در عهد ساسانی هر یك به گونه ای فاسد شده بودند و از طبقه ی فاسد انتظار آثار علمی و فرهنگی نمی رود.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری . ج14، ( از صفحات 274 تا 312 )
Seyed.vahab.razavi:
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (2)
🔹اساساً تاریخ وجود كتابخانه ای را در ایران ضبط نكرده است، برخلاف كتابخانه ی اسكندریه كه وجود چنین كتابخانه ای در سالهای میان سه قرن قبل از میلاد تا حدود چهار قرن بعد از میلاد قطعی تاریخ است.
اگر در ایران كتابخانه هایی وجود می داشت، فرضاً سوختن آنها ضبط نشده بود، اصل وجود كتابخانه ضبط می شد خصوصاً با توجه به اینكه می دانیم اخبار ایران و تاریخ ایران بیش از هر جای دیگر در تواریخ اسلامی وسیله ی خود ایرانیان یا اعراب ضبط شده است.
👈دیگر اینكه در میان ایرانیان یك جریان خاص پدید آمد كه ایجاب می كرد اگر كتابسوزی در ایران رخ داده باشد حتماً ضبط شود و با آب و تاب فراوان هم ضبط شود و آن جریان شعوبیگری است.
شعوبیگری هر چند در ابتدا یك نهضت مقدس اسلامی عدالتخواهانه و ضدتبعیض بود، ولی بعدها تبدیل شد به یك حركت نژادپرستانه و ضدعرب. ایرانیان شعوبی مسلك، كتابها در مثالب و معایب عرب نوشتند و هرجا نقطه ی ضعفی از عرب سراغ داشتند با آب و تاب فراوان می نوشتند و پخش می كردند؛ جزئیاتی از لابلای تاریخ پیدا می كردند و از سیر تا پیاز فروگذار نمی كردند.
🔹اگر عرب چنین نقطه ی ضعف بزرگی داشت كه كتابخانه ها را آتش زده بود خصوصاً كتابخانه ی ایران را، محال و ممتنع بود كه شعوبیه كه در قرن دوم هجری اوج گرفته بودند و بنی العباس به حكم سیاست ضداموی و ضدعربی كه داشتند به آنها پروبال می دادند درباره اش سكوت كنند، بلكه یك كلاغ را صدكلاغ كرده و جار و جنجال راه می انداختند، و حال آنكه شعوبیه تفوّه به این مطلب نكرده اند و این خود دلیل قاطعی است بر افسانه بودن قصه ی كتابسوزی ایران.
💢تصدیق می كنم كه اگر قصه ی كتابسوزی صرفاً به عنوان یك حادثه ی تاریخی در محیط تحقیق بخواهد بررسی شود نیازی به اینهمه تفصیل ندارد، اما خواننده ی محترم باید توجه داشته باشد كه این داستان را از محیط تحقیق و جوّ بررسی علمی خارج كرده و از آن یك «سوژه» برای «تبلیغ» ساخته اند.
برای محققین بی طرف اعم از مسلمان و غیرمسلمان، بی اساسی این داستان امری مسلّم و قطعی است ولی گروههایی كه به نوعی خود را در تبلیغ این قصه ذی نفع می دانند دست بردار نیستند، كوشش دارند از راههای مختلف این داستان را وسیله ی تبلیغ قرار دهند.
تبلیغ كتابسوزی در ایران و در اسكندریه تدریجاً به صورت یك «دستور» و یك «شیوه ی حمله» درآمده است.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری. ج14، ( از صفحات 274 تا 312)
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (3)
ابن خلدون در فصل «العلوم العقلیة و اصنافها» (از مقدمه ی تاریخش) گوید: وقتی كشور ایران فتح شد كتب بسیاری در آن سرزمین به دست تازیان افتاد. سعد بن ابی وقاص به عمربن الخطاب در خصوص آن كتب نامه نوشت و در ترجمه كردن آنها برای مسلمانان رخصت خواست. عمر بدو نوشت كه آن كتابها را در آب افكند، چه اگر آنچه در آنهاست راهنمایی است خدا ما را به رهنماتر از آن هدایت كرده است، و اگر گمراهی است خدا ما را از شر آن محفوظ داشته.
بنابراین آن كتابها را در آب یا در آتش افكندند و علوم ایرانیان كه در آن كتب مدون بود از میان رفت و به دست ما نرسید.
🔹ابن خلدون خود یك مورخ و مؤلف تاریخ عمومی است، بنابراین اگر به ضرس قاطع اظهار نظر كند ولو مدرك نشان ندهد باید گفت سند و مأخذی در كار بوده است.
🔹ولی متأسفانه ابن خلدون نیز اظهار نظر نكرده و به صورت فعل مجهول بیان كرده است. او هم سخن خود را با جمله ی «و لقد یقال» آغاز كرده است (همانا چنین گفته می شود) .
بعلاوه، ابن خلدون در صدر سخنش جمله ای اضافه كرده كه بیشتر موجب ضعف قضیه می شود. او بعد از آنكه طبق اصل اجتماعی خاص خودش (كه مورد قبول دیگران نیست و آن اینكه هر جا كه ملك و عمران گسترش یافته باشد علوم عقلی خواه ناخواه گسترش می یابد) نتیجه می گیرد كه در ایران كه ملك و عمران گسترش عظیم یافته بوده است نمی تواند علوم عقلی گسترش نیافته باشد، می گوید:
«و همانا گفته می شود كه این علوم از ایرانیان به یونانیان رسید آنگاه كه اسكندر دارا را كشت و بر ملك كیانی تسلط یافت و بر كتابها و علوم بی حد و حصر آنها استیلا یافت و چون سرزمین ایران فتح شد و در آنجا كتب فراوان دیدند، سعد وقاص به عمر نامه نوشت. ...».
چنانكه می دانیم اینكه اسكندر از ایران كتابهایی به یونان برده باشد و بعد از فتح ایران به دست اسكندر یونانیان به علوم تازه ای دست یافته باشند، مطلبی است از ظاهر عبارت ابن خلدون شاید بشود استفاده كرد كه می خواسته اند مدعی شوند همه ی علوم یونان از ایران است، در صورتی كه می دانیم اسكندر در زمان ارسطو به ایران حمله كرد و تمدن و فرهنگ یونان در آن وقت در اوج شكوفایی بود.
🔹مطلب دیگر این است كه آنچه تا كنون از ابن خلدون نقل شده از مقدمه ی اوست كه كتابی است فلسفی و اجتماعی.
تا كنون ندیده ایم كه این مطلب را كسی از خود تاریخ او كه به نام العبر و دیوان المبتدأ والخبر است نقل كرده باشد.
ابن خلدون اگر برای این قصه ارزش تاریخی قائل بود، باید در آنجا نقل كرده باشد.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری. ج14، ( از صفحات 274 تا 312 )
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (4)
🔹بدون شك در ایران ساسانی آثار علمی و ادبی كمابیش بوده است.
بسیاری از آنها در دوره ی اسلامی به عربی ترجمه شد و باقی ماند و بدون شك بسیاری از آن آثار علمی و ادبی از بین رفته است ولی نه به علت كتابسوزی یا حادثه ای از این قبیل، بلكه به این علت طبیعی و عادی كه هرگاه تحولی در فكر و اندیشه ی مردم پدید آید و فرهنگی به فرهنگ دیگر هجوم آورد و افكار و اذهان را متوجه خود سازد، به نحو افراط و زیانبار فرهنگ كهن مورد بی مهری و بی توجهی واقع می گردد و آثار علمی و ادبی متعلق به آن فرهنگ در اثر بی توجهی و بی علاقگی مردم تدریجاً از بین می رود.
✅نمونه ی این را امروز در هجوم فرهنگ غربی به فرهنگ اسلامی می بینیم. فرهنگ غربی در میان مردم ایران «مد» شده و فرهنگ اسلامی از «مد» افتاده است، و به همین دلیل در حفظ و نگهداری آنها اهتمام نمی شود.
🔹نسخه های با ارزشی در علوم طبیعی، ریاضی، ادبی، فلسفی، دینی در كتابخانه های خصوصی تا چند سال پیش موجود بوده و اكنون معلوم نیست چه شده و كجاست.
قاعدتاً در دكان بقالی مورد استفاده قرار گرفته و یا به تاراج باد سپرده شده است.
مطابق نقل استاد جلال الدین همایی، نسخه های نفیسی از كتب خطی كه مرحوم مجلسی به حكم امكاناتی كه در زمان خود داشت از اطراف و اكناف جهان اسلامی در كتابخانه ی شخصی خود گرد آورده بود، در چند سال پیش با ترازو و كش و من به مردم فروخته شد.
🔹علی القاعده هنگام فتح ایران كتابهایی كه بعضی از آنها نفیس بوده، در كتابخانه های خصوصی افراد وجود داشته است و شاید تا دو سه قرن بعد از فتح ایران هم نگهداری می شده است، ولی بعد از فتح ایران و اسلام ایرانیان و رواج خط عربی و فراموش شدن خط پهلوی كه آن كتابها به آن خط بوده است، آن كتابها برای اكثریت قریب به اتفاق مردم بلااستفاده بوده و تدریجاً از بین رفته است. اما اینكه كتابخانه یا كتابخانه هایی بوده و تأسیسات علمی وجود داشته است و اعراب فاتح هنگام فتح ایران آنها را به عمد از بین برده باشند افسانه ای بیش نیست.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری. ج14، ( از صفحات 274 تا 312 )
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_3000
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
روزی در نیشابور, کتابی از عهد ساسانیان به امیر عبدالله بن طاهر هدیه کردند, او فرمان داد کتاب را بسوزانند چون آن را مجوس نوشته و در نظر ما ملعون است, برای مردم: قرآن و احادیث پیامبر کفایت میکند.
تذکره دولتشاه سمرقندی/30
#تاریخی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
اکبر ثبوت، کتابشناس، مصحح، نسخه شناس و مشاور گروه فلسفه بنیاد دائرهالمعارف اسلامی درباره برخی روایتهای نادرست که درباره عبدالله بن طاهر آمده، اظهار کرد:
دولتشاه سمرقندی در کتابی با نام (تذکره الشعراء) که در دوره تیموریان یعنی اواخر قرن نهم مینویسد و در بخش منابع تاریخی معلوم نیست برچه اساسی به روایتی از قرن سوم اشاره میکند و در آن عبدالله بن طاهر را به کتابسوزی متهم میکند.
در این روایت آمده است: «روزی شخصی به دربار عبدالله بن طاهر در نیشابور آمد و کتابی فارسی از عهد کهن تقدیم داشت. چون پرسیدند چه کتابی است؟ پاسخ داد داستان وامق و عذرا است و آن قصه شیرین را حکماء به رشته تحریر آورده و به انوشیروان اهداء کردهاند.
امیر گفت ما قرآن کریم میخوانیم و نیازی به این کتب نداریم. کلام خدا و احادیث ما را کفایت میکند به علاوه این کتاب را مجوسان تالیف کردهاند و در نظر ما مطرود و مردود است.
سپس فرمود تا کتاب را به آب انداختند و دستور داد هر جا در قلمرو او کتابی به زبان فارسی به خامه مجوس کشف شود، نابود گردد.»
ثبوت در ادامه با اشاره به مقاله محیط طباطبایی در رد این ادعای دولتشاه سمرقندی عنوان کرد:
این روایت به دلایل متعدد دروغ و نارواست. برای دریافتن نادرستی این ادعا میتوانید به مقاله محیط طباطبایی در کتاب «یادنامه شیخ طوسی» مراجعه کنید.
با وجود این چطور عبدالله که خود گرایشهای غیرقابل انکار شعوبیگری داشت و حاکم یک سلسله ایرانی بود، میتواند با کتابهای فارسی و فرهنگ خودش اینگونه برخورد کند؟!
کسانی که میخواستند دشمنی مسلمانان را با آثار فرهنگی ایرانی نقل کنند به این قصه سمرقندی تکیه کردند.
منبع: ایبنا، خبرگزاری کتاب ایران
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3001
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
عمر خلیفه اسلام, پس از تسخیر ایران و سوزاندن کتابهای ایرانیان خطاب به اعراب چنین میگوید: دلیل برتری ما بر عجم , زبان عربی است و قرآن به زبان عربی نازل شد, پس باید کاری کنید که عجم همیشه در یادگیری و فهم دین و قرآن به ما محتاج باشند.
#تاریخی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢 آنچه که در بخشی از این عکس نوشته مبنی بر سخن خلیفه ی دوم درباره ی "سوزاندن کتب ایرانی و ادعای برتری زبان یا نژاد عربی بر عجم" آمده، کذب محض بوده و در هیچ منبع معتبری ذکر نشده است.
در واقع منبع مورد اشاره یعنی کتابی به نام "چگونگی قتل عمر" اثر کورت فریشلر، اصلاً وجود خارجی ندارد.
🔹این نام، عنوانی است برای بخشی از کتاب "عایشه بعد از پیغمبر" از ذبیح الله منصوری که در ظاهر اقتباسی از یکی از کتاب های نویسنده ای بنام کورت فریشلر اما در واقع "حاصل تخیلات و داستان سرایی های خود منصوری" است که هر از چندگاهی توسط جریان اسلام ستیز به جهت شبهه افکنی مطرح می شود.
سوال این است که چرا باید به کتابی که جنبه ی داستانی و نه حقیقی دارد، استناد کرد؟
🔸در ادامه نقدی کوتاه بر این نویسنده ی ایرانی را بخوانید:
ذبیح الله منصوری یا بهتر بگوییم با نام اصلی ذبیح الله حکیم الهی دشتی ، فرزند اسماعیل معروف به ذبیح الله منصوری و با نام های مستعار پیشتاز و ناصر در سال 1276 در سنندج به دنیا آمد .
ذبیح الله منصوری پرکارترین مترجم تاریخ مطبوعات ایران ، روزنامه نگار ، نویسنده و به گفته خودش قهرمان بوکس سبک وزن ایران بود .
✔️با نگاهی به نوشتههای ذبیح الله منصوری درمیبابیم که منصوری بیش از آن که مترجم باشد نویسندهای توانا بودهاست .
کتابهای ذبیح الله منصوری از نظر تاریخی سندیت دقیقی ندارند ، گرچه ذبیح الله منصوری تلاش بسیاری که در کتب تاریخی است به حوادث کتاب با رخدادهای دنیای واقع نیز همسان باشند ، اما در برخی از اوقات نوشتههای ذبیح الله منصوری با تاریخ واقعی در تضاد هستند .
🔻برای نمونه در مورد قتل خواجه نظامالملک در کتاب خداوند الموت میخوانیم : « وقتی محمد طبسی به نهاوند رسید به او گفتند خواجه در شکارگاه است و او به قرق رفت و تقاضای ملاقات کرد . در محضر خواجه وی ناگهان دید که یکی از دو غلامبچه با خنجر به وی حمله کرد و او را به قتل رساند . » اما در واقع خواجه نظامالملک در شب جمعه دوازدهم ماه رمضان سال 485 هجری قمری در راه بغداد در محلی به نام صحنه توسط یکی از فدائیان حسن صباح به نام بوطاهر ارانی به قتل رسیدهاست .
🔹حسینقلی مستعان در مصاحبه با سیروس آموزگار درباره ذبیح الله منصوری میگوید : « همه ما میدانیم که نیمی از آنچه ذبیح الله منصوری به اسم ترجمه مینوشت ، نوشته خود او بود . حتی به نظر من « نیم » هم برآورد کمی است.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3003
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا امام علی
در مباحثات به عمر مشورت میدادند
درحالیکه عمر بن خطاب دشمن بود
مثلا در بحث جنگ باایران
حضرت به عمر مشورت میده
#مذهبی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💠 دو اصل "حفظ دین اسلام" و "اتحاد مسلمانان"! اقتضا می کرد، تا امیر مومنان علی (ع) با وجود غصب حق خود در بحث خلافت، ضمن صبر و خویشتن داری، به یاری خلفا و مسلمانان بپردازد.
این موضوع آنگاه قابل درک است که، بدانیم سه خطر بزرگ در کمین مسلمانان قرار داشت⬇️
امپراطوری های روم و ایران و دشمنان و منافقان داخلی،که مترصد فرصتی برای ضربه زدن به نهال نوپای اسلام بودند.
آن حضرت فرموده است⬇️
«دست نگه داشتم، تا اینکه دیدم گروهی از مردم از اسلام برگشتند و مردم را به محو دین پیامبر (ص) فرا می خوانند، ترسیدم اگر در این برهه ی حساس، اسلام و مسلمین را یاری نکنم، خرابی یا شکافی در اسلام خواهم دید که مصیبت آن بر من از مصیبت از دست رفتن چند روزه ی خلافت بیشتر است».
⬅️[بخشی از نامه ی 62 نهج البلاغه]
✅🌺
✅ا مام علی (ع) خود، از شرکت در فتوحات سر باز زده بود، اما بنا به مصالحی، از دادن مشاوره به خلفای پیش از خود خودداری نمی کرد.
خلفا نیز همیشه از آن حضرت،
به عنوان شخصی، اهل علم و فضیلت و با سابقه ی درخشان در اسلام، کمک فکری می گرفتند.
✅👌 اما باید دانست، آنگونه که شبهه افکنان تبلیغ می کنند، نمی توان گفت که وی مشاور اصلی و نزدیک خلیفه ی دوم، در هنگام فتح شهرهای ایران بوده است.
به دو دلیل⬇️⬇️⬇️
✅1️⃣ مشاوره ی مشهور امام علی (ع)، همان نظرخواهی عمر بن خطاب پیش از آغاز جنگ نهاوند بود و تا آن زمان نزدیک 10 سال از آغاز زد و خوردهای مرزی و جنگ های بین اعراب و ایرانیان،گذشته و تیسفون پایتخت ساسانیان به دست مسلمانان افتاده بود.
✅2️⃣ امام علی، تنها کسی نبود که عمر از وی نظرخواهی می کرد.
خلیفه ی دوم پس از آنکه خبر یافت قوای ایرانی،از شهرهای مختلف ایران برای بازپس گیری پایتخت و تسخیر کوفه و بصره گرد آمده اند، سران عرب را جمع کرده و با آنان به مشورت نشست.
در بین ایشان نام های عثمان، طلحه، زبیر و عبدالرحمن بن عوف هم دیده می شود.
امام علی (ع) پیشنهاد داد خلیفه که قصد رفتن داشت، بماند و تنها گروهی از مردم کوفه و بصره را به جبهه ی نبرد بفرستد،که پذیرفته شد.
📚 منابع برای مطالعه بیشتر👇
✅⬅️تاریخ طبری.ترجمه ابوالقاسم پاینده. ج 5. ص 183 تا 185
✅⬅️تاریخ کامل ابن اثیر. ترجمه سیدحسین روحانی. ج 4. ص 1507 تا 1509
✅⬅️اخبار الطوال دینوری،ترجمه مهدوی دامغانی. ص 169
✅⬅️نهج البلاغه. خطبه ی 146
✅⬅️مروج الذهب مسعودی، ج 2، چاپ 2، ص 310
💠 رفتار امام علی علیه السلام،با ایرانیان، چه در دوران خلفا و چه در دوره ی حکومت خودش، عادلانه و توام با محبت بود و نمونه های فراوانی در تاریخ ثبت شده است.
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3004
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
این روزها دینی را میشناسم با خدای کامل و پیامبر کامل و کتاب و کامل عرضه ندارد در قرن 21 یک حکومت سالم را تحویل بشریت دهد ولی ادعا میکند کاملترین اندیشه تاریخ بشریت است مسلمان در باره داشته هایت سخن بگو نه توهمات فانتزی ک داری
#دینی #سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❓⬅️منظور از حکومت سالم چیست؟ حاکمان سالم و مهربان؟ بدنبال حق و حقیقت و بدون ظلم؟ حکومت بدون فساد؟ کشور بدون فقیر و مملو از عدالت؟ کمک کننده به مردم و کشورهای ضعیف و فقیر؟ استعمار نکردن کشورهای ضعیف؟ بدون نژادپرستی و تبعیض؟ بدون تضاد طبقاتی؟ حکومت مستقل و آزاد؟ و ...
🤔آیا اساسا چنین حکومتی که دارای همه ویژگیهای مثبت فوق و بدون هر عیب و نقصی باشد، بوجود آمده است؟ آیا در تاریخ گذشته و حال کشورهای توسعه یافته فعلی دنیا را بررسی کرده اید که ببینید، چه بوده اند و چه کرده اند؟
❔کدامیک از نظامهای حکومتی فعلی دنیا،چنین ادعایی دارند یا توانسته اند چنین حکومتی ایجاد کنند؟
🤔آیا اصلا بدنبال چنین اهدافی هستند؟ یا اینکه بر پایه به اصطلاح نظم کنونی جهانی، همه بدنبال منافع خود هستند، کشورهای قویتر از هر اهرم فشاری!مثل تحریم و جنگ برای مطیع کردن و تسلیم کشورهای مخالف استفاده می کنند و اقلیت یک درصدی, 99 درصد سرمایه آمریکا و دنیا را در دست دارند؟
⁉️آیا درباره جنایتهای غرب و آمریکا و اسرئیل در آفریقا و ویتنام و فلسظین و افغانستان و سوریه و ... شنیده اید؟ چرا غرب آزاد از حکومتهای خانوادگی و دیکتاتوری مثل عربستان و بحرین و ... حمایت می کند؟ آیا اعترافهای متعدد مقامات آمریکا، در بوجود آوردن داعش را شنیده اید؟👇
https://t.me/Antishobheh/1406
🤔آیا اصلا با این مفاهیم از حکومت سالم، دنیای فعلی را دنیایی سالم می دانید، یا دنیایی پر از جنگ و فقر و نژادپرستی و ظلم و ستم و استبداد و در یک کلام قانون جنگل و قانون زور؟
پیامبران!کاملترین، بهترین و پاکترین، انسانهای تاریخ بوده اند، که بعضا توانسته اند در زمان خود حکومتهای سالمی را تشکیل دهند. ❓آیا در تاریخ انبیا،مطالعه کرده اید،که ستمگران با آنها و یا حکومتهای آنها چه کرده اند؟
به گواهی تاریخ، معدود حکومت های سالمی که برقرار شده اند، همگی الهی بوده اند.
❔آیا بدون اینکه زمینه چنین حکومت سالمی! بوجود آید، تشکیل یک حکومت سالم ممکن است؟ آیا مستکبران و جنایتکاران و حکومتهای فاسد فعلی دنیا اجازه تشکیل چنین حکومتی را که بخواهد بر خلاف امیال آنها حکومت کند می دهند؟ یا از هر ابزاری برای شکست آن و ترور شخصیتی و نظامی رهبران آن و از ابزار جنگ و تحریم علیه آن استفاده می کنند؟
اعتقاد به دوره آخرالزمان و انتظار منجی (فتوریسم)، عقیدهای است که در ادیان آسمانی؛ یهود، زرتشت، مسیحیت و مدعیان نبوت عموماً و دین مقدس اسلام خصوصاً، به صورت یک اصل مسلّم، مورد قبول قرار گرفته است. همه ادیان جهان به گونه ای معتقدند که، هرگاه بشر به لحاظ معنوی و اخلاقی پا در انحطاط و ورطه هلاک گذارد و از مبدأ هستی فاصله گیرد و جهان را تاریکی جهل، غفلت و ستم در برگیرد، شخصیتی نجات دهنده ظهور خواهد کرد.👇
http://yon.ir/6Ih5
نجات بشریت به یاری خداوند، به دست انسانی الهی صورت میگیرد؛ بنابراین، 🌺⏪مذهب انتظار که در تمام ادیان آسمانی مشاهده میشود، خاص مسلمانان نیست و یک فلسفه مثبت است.⏩🌺
آنچه مشترک است، این است که نجات دهنده آخرالزمان از خاندان نبوت و دارای همه صفات پسندیده است.
👌✅
اما درباره عبارت "توهمات فانتزی" باید گفت⬅️« این ادبیات تمسخر آمیز،چیز جدیدی نیست و به اندازه ی یک تاریخ قدمت دارد».
✅👈در تمام سالهایی که نوح در حال ساخت کشتی بود قومش مسخره اش میکردند.
و حتی زمانی که ابرهای تیره عذاب، آسمان را گرفت! همچنان به تمسخر او ادامه دادند. و البته در پایان، عذاب! دامانشان را گرفت در حالیکه نمیتوانستند آن را از خود دفع کنند.
☑️تاریخ تکرار میشود⬇️
ابرهای تیره ی عذاب،در نتیجه ظلم بشر آسمان را پوشانده است.👈(خشکسالی، فجایع طبیعی، جنگها و نابسامانی ها)
کشتی نجات بشر آماده شده و مومنین در حال سوار شدن بر آن هستند.👈(ظهور نزدیک است)
مشرکین و منافقین اما ...همچنان در حال مسخره کردن اند.
⏪"و مکروا و مکر الله والله خیر الماکرین".
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3005
⛔️شبهه:خانه های مردم خرمشهر 27 سال بعد از جنگ...
🔺چنانچه تصویر دانلود نشد در این پست دانلود فرمایید👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/4700
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg