با سلام و احترام
خواهشمندم تمامی اعضای گروه این ویس👆👆👆 را تا آخر گوش بدهند، دارای مطالب مهم و قابل تأمل است ، گرچه برخی مطالب آن نیز قابل نقد می باشد.
لطفا نشر حداکثری بدید تا دل آقا صاحب الزمان عليه السّلام و نائب ایشان شاد شود.
هدایت شده از یاعلی
💎 علی بن محمد، مشهور به *امام هادی و علی النقی، امام دهم شیعیان است.* پدرش امام جواد(ع)، امام نهم شیعیان، و مادرش کنیزی به نام سمانه مغربیه یا سوسن بود.
🟡 از مشهورترین القاب امام دهم شیعیان، هادی و نقی است. لقب هادی از آن رو به وی اطلاق شده که در *زمان خود بهترین هدایتکننده مردم به سوی خیر بوده است.* القاب دیگری از جمله مرتضی، عالم، فقیه، امین، *ناصح*، متوکل خالص و طیب نیز برای وی یاد شده است.
🟡 *شیعیان امام هادی و فرزندش امام حسن عسکری(ع) را به دلیل اینکه در سامرا در منطقهای به نام عسکر ساکن بودند امامین عسکریین میخوانند.*
🟡 کنیه وی ابوالحسن است و در منابع حدیثی، *ابوالحسن سوم* خوانده شده است،تا با *ابوالحسن اول یعنی امام کاظم* و *ابوالحسن دوم یعنی امام رضا* اشتباه نشود.
🟡 از امام هادی(ع) احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت شده و بخشی از آنها درباره مباحث کلامی همچون *تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار* است. *زیارت جامعه کبیره و غدیریه* از امام دهم شیعیان نقل شده است.
🟡 امام هادی(ع) ۳۳ سال، (۲۲۰ق-۲۵۴ق)، امامت شیعیان را بر عهده داشت و در این مدت چند خلیفه عباسی بر سر کار آمدند؛ آغاز امامت او با خلافت معتصم، و پایان آن در دوره خلافت معتز بوده است. ابن شهر آشوب، پایان عمر امام هادی(ع) را در زمان خلافت معتمد عباسی دانسته است.
🟡 *ارتباط با شیعیان*
امام هادی، از طریق سازمان وکالت و نامهنگاری با شیعیان در ارتباط بود. به گفته جعفریان در زمان امام هادی(ع)، *قم، مهمترین مرکز تجمّع شیعیان ایران بود* و روابط محکمی میان شیعیان این شهر و ائمه(ع) وجود داشت.
🟡 رسالهای از امام هادی(ع) درباره *جبر و اختیار* بر جای مانده است. در این رساله، حدیث «لا جبر و لا تفویض بل امر بین الأمرین»، بر اساس آیات قرآن، تبیین شده و مبانی کلامی شیعه، در مسأله جبر و تفویض ارائه گردیده است.
🟡 *زیارات*
نوشتار اصلی: زیارت جامعه کبیره
💎 *زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه از امام هادی نقل شده است. زیارت جامعه کبیره را یک دوره امامشناسی دانستهاند. محور زیارت غدیریه، تولی و تبری و محتوای آن بیان فضائل امام علی(ع) است.*
🟡 *حرم عسکریین*
امام هادی در خانهای که در سامرا ساکن بود، دفن شد. *محل دفن امام هادی(ع) و فرزندش امام حسن عسکری(ع) در سامرا به حرم عسکریین شناخته میشود*. پس از دفن امام هادی(ع) در خانهاش، امام عسکری(ع) برای مقبره پدرشان خادمی را تعیین کرد.
💠 *مطلب آخر و در پایان*
🌴دهمین ستاره آسمان امامت 🌴
✍🏻 حضرت امام هادی (ع) در 8 سالگی پس از شهادت پدر بزرگوارشان عهده دار مقام امامت شد و پس از 33 سال امامت در سن 41 سالگی در سامرا در زمان خلافت معتز به شهادت رسید.و جسم پاک حضرت در سامرا در خانه مسکونی حضرت مدفون گردید.
نکته مهم در شهادت امام هادی (ع) این است که *حضرت در سامراء به شدت تحت نظر بود و به خاطر کنترل بسیار شدید و خفقان حاکم و منع دوستان و شیعیان از دیدار با حضرت و عقوبت سخت متخلفین حتی نزدیکترین یاران امام نیز از حال و وضع امام بی خبر یا بسیار کم اطلاع بودند و به همین دلیل است که منابع اشاره دقیقی به نحوه شهادت امام ندارد، بلکه فقط شهادت حضرت در زمان معتز را ذکر کردهاند*.
💎 مولای بزرگوار ما، دهمین ستاره آسمان امامت، حضرت امام هادی(ع) همچون امامان و معصومان دیگر، همواره راهبر امت و بیان کننده احکام اسلام و قرآن بود. امام هادی(ع) دهمین اشعه فروزان مهر الهی بر روی زمین و واسطه فیض میان آفریدگار و آفریدگان بود که با فروغ عالم تاب دانش و یقین خویش تاریکی های نادانی را روشن می ساخت و گرمابخش محفل شیعیان در آن شام سرد و بی روح بود.
⚡*بمبگذاری در حرمین سامرا*
▪️اولین حمله در ۳ اسفند ۱۳۸۴ و دومین حمله پس از گذشت شانزده ماه در ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ رخ داد.
▪️در نخستین آفند بمبگذاران با بهکارگیری بیش از دویست کیلوگرم تیانتی و کارگذاریاش در مرکز گنبد، گنبد و بخشی از گلدستههای طلایی حرم ویران شد. با این حمله گنبد فروریخت.
▪️محمود احمدینژاد رئیس جمهور وقت ایران و مراجع تقلید با صدور اطلاعیههایی جداگانهای این اقدام را محکوم کرده و نیز روز پنجشنبه را عزای عمومی اعلام کردند.
▪️در دومین حمله در ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ تروریستها بازهم به حرم عسکریین حمله کرده و پس از دو انفجار بمب, گلدستههای سمت راست و چپ را تخریب کردند.
◽به دستور سید علی سیستانی فرایند بازسازی آغاز و در سال ۱۳۹۴ خاتمه یافت.
https://www.pasokhgoo.ir/node/94738
هدایت شده از یاعلی
یاعلی:
عجیب ولی واقعی !!
میگویند در ۱۰۰ سال پیش در بازار تهران واقعه عجیبی اتفاق افتاد و آن این بود که یکی از دکانداران به نام حاج شعبانعلی عزم سفر کربلا نموده و دکان را به دو پسرش سپرده و روانه میشود.
بعد از چند ماه که مراجعت میکند میبیند که پسرانش دکان را از وسط تیغه کشیده اند و هر نیمی را یکی برداشته و به کسب و کار مشغول است.
چون خواست داخل شود راهش ندادند و در سوال و جواب و گفت و گو که این چه کاری است که شما کردید پسرانش میگویند:
حوصله نداشتیم تا مردن تو صبر بکنیم سهممان را جلو جلو برداشتیم.
از قضای روزگار به سالی نمیکشد که در بلوای مشروطیت یکی از پسران جلوی میدان بهارستان تیر خورده و دیگری چندی بعد به مرض وبا که آن موقع در تهران مسری شده بود از دنیا رفته و دو مرتبه دکان دست حاجی میافتد و تیغه را از وسط برداشته و کسب خود را از سر میگیرد....
تهران در قرن سیزدهم - جعفر شهری
تصویر مربوط به یک مغازه در بازار تهران در ۱۰۰سال پیش
هدایت شده از یاعلی
یاعلی:
🔻گفتاری از آیت الله کشمیری(ره):
🥯تأثیر غذا
☀️مرحوم آیتالله کوهستانی به طور اشتراکی یک دستگاه آسیاب آبی سنتی مورثی داشتند که از درآمد آن، زندگی خود و طلاب اداره میشد. ایشان به آسیابان سفارش میکردند سهم من همیشه از مزد آرد گندم افراد معمولی و مستضعف باشد. در ماه رجبی ایشان میبینند از عبادت لذت نمیبرد، پس به فکر فرو میرود تا علت را بیابد. ابتدا از اهل خانواده میپرسد، شما آرد قرضی یا وقفی یا از سهم امام استفاده کردهاید.
میگویند: نه. پس به سراغ آسیابان میرود و میگوید: چند روز قبل آرد چه کسی را (بهعنوان دستمزد آسیاب) برای ما فرستادی؟ میگوید: شخصی پولدار و ظاهراً بهایی بود و گندمش خوب بود آردش را برای شما فرستادم. تا این جمله را گفت: چهرهاش تغییر کرد و با عصبانیت فرمود: مؤمن! ما را از فضیلت ماه رجب محروم کردی!
📚گلستان کشمیری
#کشمیری
هدایت شده از یاعلی
یاعلی:
⚠️ سفره بی نان و چراغ بی روغن ؟!
✨🍃 انسان اگـر به یاد خدا باشد ، خدا را قـبول داشته باشد ، دلـش چـنان آرامشی پیدا می کند که اگر هیچ چیز هم گیرش نیاید ، (باز) شاکر است.
آشیخ محمد حسین زاهد(ره) تعریف می کرد : شبی یکی از اولیاء وارد خانه شد . به همسر خود گفت : چیزی برای شام بیاور تا بخوریم . همسرش گفت : چیزی برای خوردن نداربم . گفت : پس کمی روغن داخل چراغ بریز تا عبادت کنیم . همسرش گفت : روغن هم نداریم .
✨🍃 شیخ محمد حسین زاهد می فرمودند : آن شب خوش ترین شب آن ولی خدا بود . عبادت می کرد و می گفت : خدایا چه کار خوبی کردم که در یک شب مستحق دو نعمت شدم؟ یکی سفره ام را بی نان کردی یکی هم چراغم را بی روغن . انسانی که ایمان داشته باشد این جور است.
[ در محضر آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) ، انتشارات مستجار،چاپ پنجم،1393 ، ص 387 ]
🏴 شهادت مظلومانه دهمین اختر آسمان امامت و ولایت،
مشعل فروزان هدایت، کتاب
علم و زهد و حکمت، ابنالجواد، حضرت امام علیالنقی،
امام هادی علیهالسلام تسلیت باد.🏴
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
ما باید به یقین بدانیم که ما در دو دست خود، دو گوهر شبچراغ و گرانقدر (قرآن و عترت) داریم و کار به تشکیک دیگران نداشته باشیم؛
☘️ خواه بدانند و بگویند که در دست ما گوهر است، و یا آن دو را دو سنگ بیارزش بدانند، چه دیگران قدر آن دو را بدانند یا ندانند [ما باید قدردان باشیم].
🍃 برای اینکه اگر قدر ندانستیم، نعمت از دست ما گرفته میشود، چنانکه اهل حجاز از نعمت ولایت محروم شدند و به عَجَمها منتقل گردید.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۶
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت الله بهجت قدس سره
✅ @bahjat_ir
‼️ انفاق زن از پول خود
🔷 س ۶۵۲۴: آیا زن جایز است بدون اذن شوهرش از پولی که شوهرش به او بخشیده یا از درآمد شغلی خودش انفاق مستحبی انجام دهد؟
✅ ج: اشکال ندارد، و اجازه همسر شرط نیست.
🆔 @resale_ahkam