شاید هیچ کدام از بچه های امروزی ندانند بایندر کیست. شاید حتی وقتی از بزرگترها بپرسیم، ندانند موسس نیروی دریایی ارتش ایران، همین قهرمانی است که قرار است تصویرش روی جلد دفترهای دانش آموزان منتشر شود.
قهرمانی که در حمله نیروهای متفقین در جریان جنگ جهانی دوم به جنوب ایران و درخلیج فارس به شهادت رسید.
پدر نیروی دریایی نوین ایران
«بایندر» شاید برای انها که اهل گیم و تماشای تلویزیون هستند، زیاد ناآشنا نباشد. به ویژه انهایی که بازی ایرانی «نجات بندر» را می شناسند و انهایی که فصل اول سریال »درچشم باد» را دیده اند. ان جا که همزمان با حمله نیروهای متفقین به ایران در شهریور 1320، روایت مقاومت قهرمانانه چندتن از سربازان شجاع ارتش ایران در بندرانزلی را در مقابل هجوم هواپیماهای روسی دیدند. هجومی که به شهادت «یدالله بایندر» انجامید. کسی که برادر فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران بود و به فاصله یک روز پس از شهادت برادر بزرگترش در جنوب ایران، در بندر انزلی به شهادت رسید. حکایت «غلامعلی بایندر» اما حکایت دیگری است.
غلامعلی بایندر فرزند دوم مرحوم علی اکبر بایندر ( پدر سه شهید) متولد سال 1277 هجری شمسی در تهران بود. خانواده اواز تیره ترکان آق قویونلو (بایندریان) بودند. غلامعلی تحصیلات متوسطه خود را در مدرسه دارالفنون به پایان رساند و در سال سال 1299 خورشیدی از مدرسه نظام مشیرالدوله با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد. شجاعت و رشادت او آن قدر زبانزد بود که رسیدگی به غائله «اسماعیل آقا سیمیت قو» را به او سپردند و او برای خواباندن این غائله و درپی آن شجاعت مثال زدنی در نبرد با متجاوزان روس در شمال کشور و امن کردن مازندران، نشان «ذوالفقار 4» گرفت. نشانی که بالاترین نشان ارتش ایران بود.
بایندر چندسالی را هم در دانشگاه جنگ فرانسه گذراند تا پس از بازگشت به ایران، فرماندهی هنگ توپخانه لشگر یک مرکز را به عهده بگیرد. پس از آن هم ماموریت آموزش نیروهای ارتش ایران برای تشکیل نیروی دریایی به اوسپرده شد و او با حدود 2 هزار سرباز به ایتالیا رفت و پس از پایان دوره آموزش و خرید ناوهای جنگی از ایتالیا، نیروی دریایی نوین ایران را در خلیج فارس پایه ریزی کرد.
سال 1315 بود که بایندر به درجه «ناخدا یکم» رسید. درجه ای که برای اولین بار یک نفر در ایران موفق به گرفتنش می شد و 4 سال بعد، درجه دریادار یکمی روی شانه های اونشست تا بالاترین مقام نیروی ادریایی ارتش ایران شود.
پاداش شجاعت
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران ، وقتی حمله یکپارچه ارتش متفقین از شمال و جنوب ایران را درجنگ جهانی دوم دید، میز فرماندهی را رها کرد و به خط اول جنگ رفت. جنگی نابرابر که ارتش متفقین، بر کشور بی طرف ایران در جریان جنگ جهانی دوم تحمیل کردند.
با حمله کشتی های انگلیسی به خلیج فارس، بایندرعلاوه بر مسئولیت فرماندهی نیروی دریایی، به سمت فرماندهی کل منطقه جنوب خوزستان نیز منصوب شده بود و تیپ مستقل مرزی را نیز تحت امر داشت.
در ساعت 4 بامداد سوم شهریور ماه 1320 با شنیدن صدای انفجار ،با سرعت از منزل خارج و با استفاده از قایق موتوری و زیر آتش مسلسل نیرو های متجاوز خود را به مقر فرماندهی رسانده و پس از صدور دستورات لازم به افسران ستاد و فرماندهان به تلگراف خانه رفته و گزارش وقایع و هجوم نیرو های انگلیسی را به تهران و اهواز مخابره کرد . آنگاه با حضور در قرار گاه مرزی عده ای را مامور مقاومت در برابر مهاجمین کرده و خود که مسلح به یک قبضه برنو بود به همراه سروان ولی الله مکری نژاد معاون فرمانده گردان هنگ هشت توپخانه ، با اتومبیل و از راه خشکی عازم خرمشهر شدند. تا ستاد فرماندهی عملیات را در منطقه حفار ( که از لحاظ نظامی موقعیت مناسبی داشت و بیش از دو قبضه توپ 105 م.م و گروهی سرباز در انجا مستقر بودند) تشکیل دهد. اما چند دقیقه ای بعد از حرکت با نیروهای انگلیسی مواجه و در حین مقاومت و جنگ و گریز با آنان با رگبار مسلسل متجاوزین در حوالی پاسگاهی در نزدیکی بی سیم خرمشهر به شهادت رسید.
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
حفظ آثار شهدای دستجرد
کاپیتان کشتی
تنها دریانورد دختر ایرانی را بشناسید .
زهرا سالاریه تنها ۲۳ سال دارد و تنها زن دریانورد ایرانی است داستان زهرا سالاریه، به این صورت است که برای کار در یک خیاط خانه وارد شرکتی می شود که جلیقه نجات می دوختند.
کار کردن در همان شرکت هم بوده که باعث می شود زهرا با شرکت هایی که ناخدا و قایقران تربیت می کردند و به آنها گواهینامه قایقرانی می دادند آشنا شود.
و با کلی دردسر وارد کلاس ها می شود و دوره تئوری و عملی را می گذراند و هر چیزی را که قابل یاد گرفتن است از طریقه وارد شدن به قایق گرفته تا تعمیر موتور و ۷۰ مدل گره ملوانی جور واجور به طنابهایی که دو برابر خودش وزن داشتند را یاد بگیرد و در امتحان پایان دوره شرکت و دست آخر گواهینامه ناخدای قایقران را گذاشته اند کف دستش.
بعد از آن هم زهرا دوره های دیگری را که به کارش ربط داشته گذرانده و گواهینامه های جور واجور را گرفته".
زهرا سالاریه، ۵سال است که بعد از گرفتن گواهینامه های قایقرانی و ناخدای قایقران رسما دریانورد شده و هر روز، چند ساعت از زندگی اش ر روی دریا می گذراند و از بوشهر به خارک می رود
کاپیتان زهرا سالاریه (متولد ۱۳۶۵ ، مازندران،بابل)بانوی ایرانی میباشد، که توانست دورههای سخت و طاقت فرسای کشتیرانی، ملوانی، تعمیر و نگهداری موتورهای دریایی را سپری کرده و نام خود را به عنوان نخستین زن ایرانی دریانورد ثبت کند، وی برای تحقق خواستهاش دو سال تمام را بر روی عرشه کشتی گذراند تا تمام شرایط کار بر روی کشتی را بیاموزد. وی در سن ۱۵ سالگی سکاندار قایق و کشتیهای مسافربری شدهاست. و هماکنون در زمینه تعمیر موتورهای دریایی، کاپیتانی کشتیهای باری و مسافری فعال میباشد.
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
بسم رب الشهدا:
دعای بیستم صحیفه سجادیه امام زین العابدین علیه السلام
دعای آن حضرت در طلب اخلاق ستوده و دوری از صفات رذیله (دعای مکارم الاخلاق)
🌼💐💐🌼
خداوندا درود فرست بر محمد و آل او بر سر من تاج کفایت بنه و به حسن دوستی خود نامدارم گردان و به من ببخش طریق صدق و هدایت را ، و مرا به وسعت روزی آزمایش مکن، و مرا عطا فرما زندگانی خوش و به رنج و طعب شدید در زندگی میفکن و دعایم را به سویم برنگردان.
ای خدای من برای تو همتایی قرار نمیدهم و با تو شریک و مانندی را نمیخوانم.
خداوندا درود فرست بر محمد و آل او و مرا بازدار از اسراف مال و روزیام را از تلف محفوظ گردان، و فزونی بخش داراییام را با برکت دادن ،و مرا به راه حق و صواب هدایت فرما تا مالم را در راه خیر انفاق کنم.
🌷🌷🌷
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
بسم رب الشهدا:
موعظههای حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام از کتاب شریف نهج البلاغه
موعظه سی و یکم:
حضرت امیرالمومنان علی علیه السلام فرمودند: کننده کار خیر از خود خیر بهتر و کننده کار بد از بدی بدتر است.
🌷🌷🌷
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
📸 دعای مشترک شهید #باکری و شهید #سلیمانی؛
🌿خدایا مرا پاکیزه بپذیر،
الهی الحقنا بالشهدا والصالحین
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پشت جبههها را داشته باشید
پیك گروهان حنین گردان ۴۱۹ لشكر ثارالله كرمان در همان مصاحبه خطاب به مردم میگوید: این آخرین عملیات است و پشت جبهه را داشته باشید.
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
بخشی از وصیت نامه 👇
سردار شهید سید مجتبی هاشمی
از فرماندهان جنگ های نامنظم
#رهبر عزیزتان را یاری نمایید، گوش به فرمان او باشید و خدا را فراموش نکنید،
🌴 نماز اول وقت را رها نکنید.🌴
شهید#سیدمجتبی_هاشمی🕊🌹
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
🌷 شهید مدافع حرم محمودرضا بیضایی
🔸محمودرضا بیضایی در ۱۸ آذر ۱۳۶۰ در خانوادهای مذهبی در تبریز به دنیا آمد. بعد از اتمام خدمت سربازی، علیرغم تشویق خانواده به ادامه تحصیل در دانشگاه، با انتخاب خود و با یقین کامل، عضویت در نیروی قدس سپاه را انتخاب کرد. او در بهمن سال ۱۳۸۲ وارد دانشکده امام علی(ع) شد. او در سپاه، نام مستعار حسین نصرتی را برای خود انتخاب کرد؛ نامی که به گفته خودش برگرفته از ندای «هل من ناصر ینصرنی» مولایش امام حسین(ع) و کنایه از لبیک به این ندا بود.
🔹بعد از دو سال حضور در جبهه سوریه در بعد از ظهر ۲۹ دی ۱۳۹۲ هم زمان با سالروز میلاد پیامبر اعظم(ص) در اثنای درگیری با مزدوران تکفیری استکبار، در حالی که فرماندهی محور عملیاتی در منطقه قاسمیه در جنوب شرقی دمشق را برعهده داشت. در اثر اصابت ترکشهای یک تله انفجاری به ناحیه سر و سینه، به فیض شهادت نائل آمد.
شهید مدافع حرم🕊🌹
#محمودرضا_بیضایی
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398
#شهدا
شهید علی اکبر حیدری رامشه( محمد) در تاریخ 1345/3/1درروستای رامشه در رامشه دیده به جهان گشود
پس از گذراندن تحصیلات دوره ابتدایی در کنار پدر مشغول کار شد و از همان اوان کودکی مسئولیت پذیری و کار را تجربه نمود.
همچنین از نظر مهربانی و محبت به اطرافیان زبانزد فامیل و همسایگان بود.
اکبر در سال 1362 که جوانی با تجربه و کار آزموده گردیده بود تصمیم به ازدواج می گیردو در همان سال ازدواج می کند. در سال 1363 خداوند فرزندی به او عطا می کند و همزمان با پدر شدن به مدت 2 سال به منطقه جنگی مریوان اعزام می شود و هر بار که به مرخصی می آید در کار سخت و طاقت فرسای کوره آجر پزی به پدرش کمک می کند و بار آخری که به مرخصی می آید به پدر سفارش می کند که کوره را روشن نکن تا سری بعد که به مرخصی آمدم با هم روشن کنیم اما او رفت و در یک درگیری سخت با نیروی های دشمن در اثر اصابت گلوله
در تاریخ 1365/2/28
به زمره ی شهیدان انقلاب اسلامی می پیوندد و این بار پیکر مطهرش به رامشه آمد و در گلزار شهدای رامشه آرام گرفت و کوره آجر پزی خاموش ماند و قلب خانوداه و دوستانش تا ابد گداخته شد ...
یادش گرامی ،راهش مستدام.
🌷🌷🌷
کانال حفظ آثار شهدای دستجرد
https://eitaa.com/Yad_shohada1398