هدایت شده از مسجد مقدس جمکران
#رازهای_آفرینش در قرآن کریم
🔺️کشتی
💠💠💠
✅ کانال رسمی مسجد مقدس جمکران:
@Jamkaran_ir
⭕️ سفره بیت المال برای پزشکان باز است
❌ قانون گذار تعریفی به نام #فوق_العاده_خاص درست کرده است که شامل نوعی هدیه به جامعه (پزشکی) محسوب می شود که بر اساس گزارش سازمان برنامه وبودجه این هدیه 60 هزار میلیارد تومان به اعتبار نیاز دارد !!!
♦️ چرا به مشاغل دیگر هدیه تحت عنوان #فوق_العاده_خاص واز این نوع #عبارات_فریبنده تخصیص نمی دهید ؟؟؟
👈 چرا #سفره_بیت_المال فقط برای پزشکان باز است ؟؟؟
🟢 بر چه اساس در این شرایط اقتصادی 60 هزار میلیارد تومان فوق العاده خاص پزشکان مطالبه می گردد!!!
👈 بیایید این بودجه را به 60 هزار خانواده کم درامد تخصیص دهید (هر خانواده یک میلیارد تومان) تا به این مرفهان نجومی !!!
#فریبی_به_نام_فوق_العاده_خاص
#سفره_بیت_المال_برای_پزشکان_باز_است
#فساد_اقتصادی
#بیت_مال_برای_مردم_است؟$
@Yaranmontzar
🕌یߊܝߊܔ ܩܝ̇ߺࡅ߳ظܝ🦋
#قسمت_چهارم ((شناخت رزم آرا چه کسی بود آیت الله کاشانی و دکتر مصدق چه کردند)) #ملی_شدن_نفت💰 #پول_توی
#قسمت_پنجم
((قراردادها مابین))📝
#اولین_چاه_نفت_مسجدسلیمان
پول توی جیب نمایندگان مجلس💸
#فقیرکردن_مردم🛒🛢
ادامه مطلب↓↑
۱ -# کشف_نفت_اهمیت
در اواخر قرن نوزدهم با کشف نفت در آمریکا، سوخت دیگری غیر از زغالسنگ در اختیار مردم قرار گرفت. از همان ابتدا دانشمندان در صدد استفاده بیشتر از این مادّه حیاتی بر آمدند. نفت بر #زغالسنگ برتریهایی داشت، مثل: ارزانی قیمت، سهولت در ذخیرهسازی، پاکیزگی بیشتر از زغالسنگ و از همه مهمتر قدرت حرارت بیشتر #نفت. این مزایا باعث برتری زغالسنگ در جهان شد و کمکم متوجه شدند که نفت، سوخت آینده و سرچشمه نیروی بزرگی است که باید آن را به دست آورد. در #آغازقرن_بیستم، اهمیت نفت که همراه اختراعات و اکتشافات بود، بیشتر آشکار شد
و به همین سبب، کشورهای نفتخیز نیز اهمیت پیدا کردند که از جمله این #کشورها، ایران بود.
یکی از نویسندگان انگلیسی در اینباره مینویسد: «روز ۲۶ مه ۱۹۰۸م که چاه به عمق ۱۱۸۰ پا رسیده بود، نفت فوران کرد و متجاوز از ۵۰ پا از دستگاه حفاری بالا زد، به این ترتیب، صنعتی آغاز شد که طی دو جنگ، نیروی دریایی انگلستان را نجات داد، ولی برای ایران زحمتی ایجاد کرد که از مجموع مزاحمتهای دول بیشتر بود.»
۲ - حوادث پنجاه ساله قبل از نهضت نفت
یکی از صحنههای مبارزات ملت ایران علیه استعمار خارجی و استبداد داخلی، نهضت ملی شدن نفت در سال ۱۳۲۹ است. برای بررسی و تحلیل عمیقتر، اجمالی از حوادث نیم قرن قبل از این واقعه در ارتباط با مساله نفت را بیان میکنیم.
۲.۱ - #قراردادبین_انگستان_قاجار
ایران، در عهد #شاهان #قاجار، پس از دو مرحله شکست در #جنگهای یازده ساله خود با روسیه تزاری و عقد قراردادهای ننگین و اسارتآور گلستان و ترکمنچای با آن کشور، صحنه رقابت دولتهای اروپایی به ویژه #انگلستان برای گرفتن امتیازات مشابه از سلاطین قاجار گردید. در این میان، عجیبترین قرارداد، قراردادی بود که دولت ایران با «بارون ژولیوس رویتر» منعقد کرد که به موجب آن، امتیاز بهرهبرداری و استفاده از کلیه جنگلها، نهرها، معادن ذغال سنگ، آهن، مس، سرب، نفت و غیره، به مدت هفتاد سال به یک شرکت خارجی واگذار میشد و سهم ایران پس از بهره برداری #۱۵% از منافع خالص بود. (یعنی سهم صاحب ثروت تقریبا ۱۶ بود) این قرارداد، به حدی عجیب و باورنکردنی بود که حتی «لردکرزن» از سیاستمداران مشهور انگلستان و از پایهگذاران سیاست استعماری آن کشور، درباره این قرارداد، چنین مینویسد: «واگذاری کلیه منابع صنعتی یک مملکت به دست خارجی، حقیقتا عجیب و غریب به نظر میآید و حرارت انگلیس دوستی در تهران در هیچ تاریخی تابه این درجه بالا نرفته بود.»
در مقابل چنین قراردادی رجال جاهل و متملق وابسته به دربار، نامهای به ناصرالدین شاه نوشته و اظهار داشتند که در طول دو هزار و پانصد سال تاریخ ایران، چنین قدم بزرگی به نفع ملت ایران برداشته نشده است.! ولی با اعتراض و تظاهر مردم سرانجام، شاه مجبور شد صدراعظم، مشیرالدوله را که نقش بسزایی در عقد این قرارداد داشت عزل کند و عملا قرارداد «رویتر» به حالت تعلیق درآمد، البته استعمار انگلستان از پای ننشست و به موجب قرارداد «دارسی» امتیاز نفت را به مدت شصت سال به دست آورد.
۲.۲ - #قرارداد_دارسی
ویلیام ناکس دارسی در ۱۲۸۰ ش موفق به کسب امتیاز استخراج، بهرهبرداری و لولهکشی نفت و قیر در سراسر ایران غیر از #پنج ایالت آذربایجان، گیلان، مازندران، گرگان و خراسان به مدت ۶۰ سال شد. دارسی متعهد شد ظرف دو سال، شرکت یا شرکتهایی برای بهرهبرداری از #امتیاز تاسیس کند و از عواید حاصله شانزده درصد به عنوان حق امتیاز بپردازد. به علاوه بیست هزار لیره به طور نقدی به صورت سهم به ایران بدهد. این قرارداد، پنج سال قبل از مشروطیت منعقد شد.
پس از کشف نفت در مسجد سلیمان، شرکت نفت ایران و انگلیس در ۱۹۰۹م با سرمایه دو میلیون لیره تاسیس و صدور نفت از ۱۹۱۳م آغاز شد. سال بعد دولت انگلیس به علت اهمیت نفت، ۵۶ درصد سهام شرکت را خرید و دو نفر نماینده با حق «وتو» درباره تصمیمات شرکت منصوب کرد و در حقیقت، این امتیاز متعلق به دولت انگلیس شد.
دولت انگلیس برای تحویل نفت با قیمت بسیار نازل و به مدت طولانی با نیروی دریایی، قراردادی منعقد کرد. از ابتدای مشروطیت و آغاز بیداری مردم که اعتراض و عدم رضایت نسبت به «قرارداد دارسی» شروع شد، در قرارداد، راهی برای فسخ گذاشته نشده بود و انگلیس سعی داشت، همان مبلغ جزئی را که باید میپرداخت با بهانههایی نپردازد.
@Yaranmontzar
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💎 #اصطلاحات | شهادت امام جعفر صادق (عليهالسلام)
▪️ امام جعفرصادق (ع) (۸۳-۱۴۸ هـ.ق)، ششمین پیشوای شیعیان در هفدهم ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد.
▪️ پدر ایشان امام باقر (ع) و مادرش ام فروه است. امام صادق در سال ۱۱۴ هجری قمری پس از شهادت پدرش در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید.
▪️ دوران امامتش مصادف بود با اواخر حکومت بنیامیه و اوایل حکومت بنیعباس.
▪️ جامعه اسلامی در زمان آن حضرت از نظر سیاسی _ اجتماعی با فراز و نشیبها و تحولات مهمی روبرو بود. امام صادق (ع) از اوضاع آشفته دستگاه خلافت اموی استفاده و برنامه اصلاحی و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرد.
▪️ سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری منصور دوانیقی بهوسیله انگوری که آن را به زهرآلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم و به شهادت رساند.
▪️ پیکر پاکش را در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپردند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
📥 wikifeqh.ir/شهادت_امام_جعفر_صادق_(علیهالسلام)
📎 #اصطلاحات
📎 #امام_جعفر_صادق
📎 #اهلبیت
🔰 کانال ویکیفقه
🆔 @wikifeqh
⚪️✔️ #اثبات حقانیت دین شیعه واهل بیت در کلام جماعت سنی
#اعتراف احمدبن حنبل: پنهان کردن حق
بخدا قسم روایاتی در مورد حضرت علی(ع) به دست من رسیده که اگر بازگو کنم تمام شما شیعه می شوید ولی قسم میخورم که بازگو نکنم!
اللهم عجل لولیک الفرج
@Yaranmontzar
شیعـہ اهل بیت
⚪️✔️ #اثبات حقانیت دین شیعه واهل بیت در کلام جماعت سنی
💎✨تفاوت عظیم منزلت امیرالمؤمنین علی علیه السلام بر ابوبکر بن ابی قحافه در نزد خداوند
〽️ #قال شيخنا أبو الهذيل وقد سأله سائل أيما أعظم منزلة عند الله، علي أم أبو بكر ؟ فقال: يا بن أخي، والله لمبارزة علي عمراً يوم الخندق تعدل أعمال المهاجرين والأنصار وطاعاتهم كلها وتربي عليها فضلاً عن أبي بكر وحده.
📚 #إبن أبيالحديد المدائني المعتزلي، ابوحامد عز الدين بن هبة الله بن محمد بن محمد (متوفاى655 هـ)، شرح نهج البلاغة، ج19، ص60، تحقيق: محمد عبد الكريم النمري، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت / لبنان، الطبعة: الأولى، 1418هـ - 1998م.
〽️ابن ابي الحديد شارح نهج البلاغه ميگويد:
شخصی از استاد ما ابو الهذيل سؤال كرد آيا منزلت و جايگاه ابوبكر در نزد خداوند بزرگ میباشد يا علي (علیه السلام)؟
استاد در جواب گفت:
اي پسر برادرم وقتی علی با عمرو عبدود در روز خندق به مبارزه برخاست اين عملش برابري كرد با اعمال و طاعات تمام مهاجرين و انصار و از اعمال آنها بزرگتر نيز بود، چه رسد از عمل ابی بكر به تنهایی.
اللهم عجل لولیک الفرج
@Yaranmontzar
شیعـہ اهل بیت
📆 تقویم روز
📌 #جمعه
☀️ ۶ خرداد ۱۴۰۱ شمسی
🌙 ۲۵ شوال ۱۴۴۳ قمری
🎄 ۲۷ مه (می) ۲۰۲۲ میلادی
📿 #ذکر_روز:
" اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ"
خدایا بر محمد و آل محمد درود فرست و در فرج ایشان تعجیل فرما.
🔺 #زیارت_روز_جمعه🔺
🌹 امروز متعلق است به:
💎 صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليه السّلام.
🌺 #اذکار_روز_جمعه 🌺
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
@Yaranmontzar
#اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🌾
#نهج_البلاغه
💠عجبا! آيا خلافت با همنشينى پيامبر حاصل مى شود; ولى با همنشينى و خويشاوندى حاصل نمى گردد؟
📘#حکمت١٩٠
#شرح_حکمت ۱۹۰
❣️#امير المومنين _عليه السلام _مي فرمايد :
✨وَاعَجَبَاهُ!
أَتَكُونُ الخِلاَفَةُ بِالصَّحَابَةِ وَالْقَرَابَةِ؟✨
💠عجبا! آيا خلافت با همنشينى پيامبر حاصل مى شود; ولى با همنشينى و خويشاوندى حاصل نمى گردد؟
✍🏻 اين فرمايش حضرت در رابطه با ماجراى پرغوغاى سقيفه بنى ساعده و حوادثى كه در آن گذاشت مى باشد.
مهاجرانى كه آنجا حضور داشتند
خود را محقّ جانشينى پيامبر (ص) ميدانستند و در برابر مخالفان خود به مسائل مصاحبت و قرابت استدلال كردند ؛
البته مى دانيم نه مصاحبت با رسول الله و نه خويشاوندى با آن حضرت هيچ يك براى خلافت و جانشين او كافى نيست، بلكه خلافت پيامبر مرهون شايستگى هاى علمى و اخلاقى فراوانى است كه جز در على(عليه السلام) وجود نداشت;
ولى از آنجا كه آنها به اين گونه مسائل استدلال كردند اميرمؤمنان على(عليه السلام) مى خواهد با سخن خودشان دليلشان را باطل كند.
🔸http://eitaa.com
@Yaranmontzar
💠 مغبون و محروم در دنیا و آخرت
🔻 قالَ الصَّادِقُ (عَلَیهِالسَّلَامُ):
«مَنِ اِعْتَدَلَ يَوْمَاهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ و مَنْ كَانَ غَدُهُ شَرًّا مِنْ يَوْمِهِ فَمَحْرُومٌ.»
✍️ امام صادق (علیهالسّلام) فرمودند:
«هرکس دو روزش با یکدیگر برابر باشد، ضرر کرده و مغبون است؛ و هرکس فردایش از امروزش بدتر باشد، محروم است.»
🔷 اگر فقط این دنیا را در نظر بگیریم، چون عصر، عصر پیشرفت است و اگر پیشرفت نکنی از دیگران عقب میمانی و چون دوره، دورۀ کار و تلاش و نوآوری و تغییر است، اگر تغییر نکنی در واقع ضرر کردهای؛ چون هر روز دنیا برای اهل دنیا ارزشمند است.
🔶 حال اگر آخرت را در نظر بگیریم که مقصد همۀ ماست و انسان اگر عاقل باشد، همۀ تلاشهایش را معطوف به آنجا میکند، اگر روزهایمان شبیه به هم باشد و در امروز و فردایمان تفاوتی نباشد، علاوه بر اینکه در همین دنیا دچار یکنواختی و رکود میشویم، برای آخرت نیز هیچ اندوختهای نخواهیم داشت و سرمایۀ اصلی ما که عمرمان بوده است را همچون یخی که آب شده و از آن استفاده نشده است، بیهوده هدر دادهایم.
‼️ از همین الآن تصمیم بگیر امروز و فردایت مثل هم نباشد و تا میتوانی از سرمایۀ ارزشمند عمر، به بهترین نحو استفاده کن.
📚 روضةالواعظین، ج 2، ص 444.
📎 #حدیثی📚
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
@Yaranmontzar
🔻 مناظره ابوحنیفه با امام صادق (ع)
🔹 ابوحنیفه گفت: هیچ کسی را فقیهتر از جعفر بن محمد (ع) ندیدم؛ هنگامیکه منصور دوانیقی ایشان را به حیره آورد، به دنبال من فرستاد و به من گفت: ای ابوحنیفه! مردم مفتون (مبهوت) جعفر بن محمد (ع) شدهاند؛ از مسائل سخت خود برای او آماده کن؛
🔹 پس برای او، چهل مسأله سخت آماده کردم، سپس منصور، به دنبال من فرستاد؛ ... هنگامیکه آن دو را دیدم، هیبتی از امام صادق (علیه السلام) به من رسید که از منصور به من نرسید؛
... سپس گفت: برخی از مسائل خود بیاور تا از ابوعبدالله (علیه السلام) بپرسیم. شروع کردم به سؤال پرسیدن،
ایشان در پاسخ میفرمودند: شما در این مسأله کذا و کذا میگویید، و اهل مدینه کذا و کذا میگویند، و ما کذا و کذا میگوییم. گاهی با ما هم نظر میشد و گاهی با اهل مدینه و گاهی با همه مخالفت میکرد، تا اینکه چهل سؤال را از ایشان پرسیدم و در هیچکدام از این مسائل درنماند.
🔹 سپس ابوحنیفه گفت: مگر روایت نکردیم همانا که عالمترین مردم، کسی است که اعلم آنها به اختلافات مردم باشد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/34003
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #مکاتب_اهل_سنت
📎 #وهابیت_و_سلفیت
📎 #شهادت_امام_صادق علیه السلام
@Yaranmontzar