5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 یا حسین 🏴
📕مِنْ أَجْلِ ذَٰلِكَ كَتَبْنَا عَلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا ۚ وَلَقَدْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ بَعْدَ ذَٰلِكَ فِي الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ
📕 برای پیشگیری از چنین جنایتهایی، به بنیاسرائیل گوشزد کردیم که هرکس انسانی را بکشد، بیآنکه مقتول، کسی را کشته یا در جامعه خرابکاری کرده باشد، انگار همۀ مردم را کشته است! در مقابل، هرکس انسانی را از مرگ نجات بدهد، انگار به همۀ مردم زندگی بخشیده است! البته پیامبران ما برای برقراری صلحوصفا میان بنیاسرائیل، دلیلهای روشنی آوردند؛ بااینهمه خیلیهایشان در جامعه مشغول قتلو غارت شدند.
( مائده ۳۲)
دارالقران الکریم اصفهان https://eitaa.com/ZalekAl_ketab
.
🌙 مکن ای صبح طلوع
شعر آیینی معروف "مکن ای صبح طلوع" را قدیمیها به یاد دارند که در دستجات عزاداری نیمه شب عاشورا ماه محرم خوانده میشد.
اما شاید کمتر کسی بداند که سراینده این شعر معروف، خبازی از فومن قدیم به نام مرحوم کربلایی میرزا محمود بهجت پدر مرحوم آیتالله محمد تقی بهجت (ره) است، که تا سالیان اخیر ناشناخته بود. پس از مجلس روضهای آیتالله بهجت (ره) به مداح میگوید:
شعر "مکن ای صبح طلوع" از سرودههای مرحوم ابوی است.
کربلایی میرزا محمود بهجت فومنی متخلص به "قُمری" از شاعران گمنام در سال ۱۳۲۵ خورشیدی چشم از جهان پوشید و در کربلای معلی مدفون شد.
شب وصل است و تبِ دلبری جانان است
ساغر وصل لبالب به لب مستان است
در نظر بازیشان اهل نظر حیران است
گوئیا مشعله از بامِ فلک ریزان است
چشم جادوی سحر زین شب و تب گریان است
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
عصر فردا بدنش زیر سم اسبان است
مکن ای صبح طلوع، مکن ای صبح طلوع
یارب این آبِ حیات از چه دلی جوشان است؟
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
عصر فردا بدنش زیر سم اسبان است
مکن ای صبح طلوع، مکن ای صبح طلوع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠امام صادق (ع) :
«مَنْ ذُکِرَ الْحُسَیْنُ عِنْدَهُ، فَخَرَجَ مِنْ عَیْنِهِ [عَیْنَیْهِ] مِنَ الدُّمُوعِ مِقْدَارُ جَنَاحِ ذُبَابٍ کَانَ ثَوَابُهُ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَمْ یَرْضَ لَهُ بِدُونِ الْجَنَّهِ؛
کسى که یادى از حسین نزدش بشود و از چشمش به مقدار بال مگسی اشک خارج شود، اجر او بر خدا است و حقتعالی به کمتر از بهشت براى او راضى نیست».
دارالقرآن الکریم اصفهان
https://eitaa.com/ZalekAl_ketab
https://www.aparat.com/v/a78rywc
بسم الله الرحمن الرحیم
مالك جُهَنِيِّ از امام محمدباقر علیه السلام در مورد کسی که موفق به زیارت امام حسین علیه السلام در روز عاشورا در سرزمین کربلا نمیشود توصیه هایی نقل کرده که از جمله آنها روضه خانگی در روز عاشوراست:
...ثُمَّ لْيَنْدُبِ الْحُسَيْنَ علیه السلام وَ يَبْكِيهِ وَ يَأْمُرُ مَنْ فِي دَارِهِ بِالْبُكَاءِ عَلَيْهِ وَ يُقِيمُ فِي دَارِهِ مُصِيبَتَهُ بِإِظْهَارِ الْجَزَعِ عَلَيْهِ
...براى امام حسين عليه السّلام ندبه و گريه نموده و به كسانى كه در خانه مىباشند نيز امر نمايد كه براى آن حضرت بگريند و با اظهار جزع و فزع بر آن جناب در خانهاش اقامه مصيبت نمايد.
کامل الزیارات جلد ۱ صفحه ۱۷۵
بر اساس روایت فوق و همانطور که در مفاتیح و سایر کتب آمده،
یکی از آداب روز عاشورا مقتل خوانی است؛
مقتل خوانی حجتالاسلام والمسلمین میرزا محمدی در روز عاشورا 👆
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنان شیخ عدنان، مفتی اهل سنت عربستانی درباره ی امام حسین (علیه السلام) و تعجب مجری در برنامه تلویزیونی!
🔺هرکس در عزای حسین غمگین نشود، فاسق، منافق و حتی کافر است.
💢
عکس دستخط علامه حسن زاده آملی(ره) میباشد.
امام حسين(عليه السلام) در روز عاشورا به فرزند خويش امام سجاد(عليه السلام) در حالي که او را به سينه ي خود چسبانده و خون از بدن مبارکشان مي جوشيد، اين دعا را آموختند تا براي حاجت و برطرف شدن اندوه و بلاهاي سخت و امر عظيم و دشوار بخوانند:
بحَقِّ يس وَ الْقُرْآنِ الْحَکيمِ، وَ بِحَقِّ طه وَ الْقُرْآنِ الْعَظيمِ، يا مَنْ يَقْدِرُ عَلى حَوائِجِ السّائِلينَ، يا مَنْ يَعْلَمُ ما فِى الضَّميرِ، يا مُنَفِّسًا عَنِ الْمَکْرُوبينَ، يا مُفَرِّجًا عَنِ الْمَغْمُومينَ، يا راحِمَ الشَّيْخِ الْکَبيرِ، يا رازِقَ الطِّفْلِ الصَّغيرِ، يا مَنْ لا يَحْتاجُ اِلَى التَّفْسيرِ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ افْعَلْ بى (کَذا وَ کَذا)
و به جاي کذا و کذا حاجت خود را بخواهد.
حسن حسن زاده آملی. عاشورای حسینی 1391 آمل حسینیه کوثر
خواندن اين دعا بعد از قرائت سوره ی يس مناسب است.
بحارالانوار: 92 / 196 ـ الباقيات الصالحات ، باب چهارم ، دعاى امام حسين (ع) روز عاشورا / 382
14.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹.... وقتی که امام سجاد «عليهالسلام» از دفن پدر شهیدشان فارغ شدند،به سوى عمويشان عباس رفتند.پس او را در حالتى ديدند كه فرشتگان ميان طبقات آسمان را مدهوش کرده و حوریان را در غرفه هاى بهشت به گريه افكنده است.خود را بر روى بدن انداختند، گلوى مقدس را بوسيدند و فرمودند: بعد از تو،خاک بر سر دنیا ای ماه بنی هاشم، از من سلام بر تو ای شهید محتسب ، و رحمة خدا و برکاتش.
برای آن بزرگوار نیز قبری حفر کرده و به تنهایی ایشان را وارد قبر نمود، همانگونه که پدرش را دفن نمود. سپس به بنی اسد فرمودند:
همراه من کسانی هستند که یاریام میکنند.
📗 مقتل الحسين {عليه السلام} ، سید عبدالرزاق المقرم ، ج ۱ ، ص ۳۲۰
دارالقران الکریم اصفهان https://eitaa.com/ZalekAl_ketab
🍃🌺
🕋 و آنگاه که حجرالاسود به امامت زین العابدین علیه السلام شهادت داد...
🔻چون امام حسين «عليهالسلام» به درجه رفيع شهادت نائل گرديد؛ محمد بن حنفيه(عموى امام سجاد ) خدمت امام رسيد و گفت: اى برادر زاده من؛ مىدانى كه رسول خدا وصيّت به امامت على كرد...
و
پس از على ، امام حسن ...
و
بعد از او امام حسين مقام امامت را به عهده داشتند...
در حال حاضر كه پدرت به شهادت رسيده است وصيتى براى امامت بعد از خود نكرده است...!
و
از طرفى من عموى تو و برادر پدر تو و فرزند على مىباشم...
و
سناً از تو بزرگتر مىباشم و تو از من كوچكترى، لذا سزاوار است كه در امر امامت با من نزاع نكنى و امامت مرا قبول كنى...
🔻امام سجاد فرمود: اى عمو از خدا بترس و دنبال آنچه كه سزاوار آن نيستى نرو و من تو را بر حذر مىدارم كه از جاهلان باشى...
اى عمو... پدرم «صلوات اللّه عليه» قبل از اينكه به كربلا بيايد به من وصيت كرد و يك ساعت قبل از شهادتش با من در امر امامت عهد و پيمان بست و اين سلاح رسول خدا «صلىاللهعليهوآله» است كه در نزد من است...
پس دنبال اين امر نگرد كه مىترسم عمرت كوتاه شود و در احوال تو آشوب و اختلال روى دهد...! خداوند تعالى امتناع دارد كه امامت را جز در نسل حسين( ع) قرار دهد و اگر مىخواهى به اين امر يقين كنى با من نزد حجرالاسود بيا تا از او داورى و نظر بطلبيم و حقيقت امر را از او جويا شويم .
🔻هر دو نزد حجرالاسود رفتند، امام سجاد به محمد بن حنفيه فرمود: تو ابتدا سخن بگو و به پيشگاه خداوند تضرّع نما و بخواه كه حجرالاسود با تو سخن بگويد، آنگاه حقيقت امر را از او سؤال كن...
محمد شروع به مناجات نمود و خدا را صدا زد، ولى جواب و سخنى از حجر الاسود نشنيد ...
امام فرمود: اى عمو...! اگر تو وصى و امام بودى حجر با تو سخن مىگفت و جواب تو را مىداد
محمد گفت: اى برادر زاده...! حال تو حجر را صدا بزن و از او سؤال كن ...
امام دعا كرد و فرمود: اى حجر...؛ از تو سؤال مىكنم، به حق خداوندى كه عهد و ميثاق پيامبران و اوصياء و تمامى مردمان را در تو قرار داد، كه بگويى بعد از حسين بن على وصى و امام كيست؟
ناگهان حجرالاسود چنان تكانى خورد كه گويا مىخواست از جاى خود كنده شود، آنگاه به زبان و نطق آمد و به امام سجاد عليهالسلام گفت:
« وصيت و امامت بعد از حسين بن علی پسر فاطمه بنت رسول اللّه مخصوص توست...»
🔻محمد پاى حضرت را بوسيد و گفت: « اعتراف مىكنم كه امامت حق شما مىباشد »
(منتهى الامال)
✔️ دارالقرآن الکریم اصفهان
https://eitaa.com/ZalekAl_ketab