۵ اصل در رابطه صحیح فرزندان با والدین در صحیفه سجادیه
♻️ «اللّهُمّ خَفّضْ لَهُمَا صَوْتِی» یعنی خدایا صدایم را مقابل پدر و مادرم پایین بیاور و با صدای بلند با آنها صحبت نکنم.
در صورت کلی فریاد زدن ناپسند است و انسان مؤمن نباید با صدای بلند صحبت کند؛ این مسئله در برابر والدین حساستر است. در حدیثی از امام باقر (ع) داریم که خطاب به جابر جعفی فرمود «یَا جَابِرُ إِنَّمَا شِیعَةُ عَلِیٍّ عَلَیْهِ السَّلامُ مَنْ لاَ یَعْدُو صَوْتُهُ سَمْعَهُ» شیعۀ علی (ع) کسی است که صدایش از گوشش بالاتر نرود. کنایه از آرام سخن گفتن است.
♻️ باپاکزبانی با والدین سخن بگوییم
«وَ أَطِبْ لَهُمَا کَلَامِی.» یعنی خدایا کلامم را نسبت به آنها پاک کن، حرف خوب بزنم، سخنم را نسبت به آنها زیبا کنم.
♻️ «وَ أَلِنْ لَهُمَا عَرِیکَتِی» خلق و خویم را نسبت به پدر و مادر آرام کن
♻️ قلبم را نسبت به آنها مهربان کن:«وَ اعْطِفْ عَلَیْهِمَا قَلْبِی.»
یکی از شاهکلیدهای اصلاح رفتار با والدین برخورد رفاقتگونه با انهاست
♻️«وَ صَیّرْنِی بِهِمَا رَفِیقاً» یعنی برخورد مرا با والدین به صورت رفیقانه قرار بده.
هم با والدین باید رفیقانه اما در عین حال با ادب برخورد کرد و هم در برابر ناملایمات ایشان مدارا کرد.
♻️امام رضا (ع) یکی از ویژگیهای امام معصوم (ع) را رفیق معرفی میکند و میفرماید «الإِمامُ الأَنیسُ الرَّفیقُ» امام بسیار مونسِ رفیق است. رفاقت نباید با بیادبی همراه باشد، همچنان که ائمه (ع) در نهایت ادب رابطه رفاقتانه برقرار میکنند.
#والدین
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
راستگویی و درستکاری در کسب و کار
راستگویی، راستکرداری و انجام درست کار، یکی از مهمترین ویژگیها و فضایل اخلاقی است و یکی از مهمترین ابزار موفقیت به شمار میرود و میتوان از آن به عنوان موتور پیشران کسب و کار یاد کرد. صداقت و درستکاری، موجب اعتماد عمومی جامعه، رضایت خداوند، نشاط مجری و در نهایت موفقیت در کسب و کار میشود. اهمیت این مهم در تعالیم اسلامی بهگونهای است که یکی از ویژگیهای پیامبران و سبب نجات در روز قیامت معرفی شده است.
پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرموده است: «خداوند دوست دارد اگر کسی کاری انجام میدهد، آن را نیکو انجام دهد».
📚نهج الفصاحه
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحقیر دیگران
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨ایران یکی از سه کشوری است که با بیشترین سرعت در حال پیر شدن است.
#سالخوردگی_جمعیت
#بحران_جمعیت
#جمعیت_مولفه_قدرت
«دوتا کافی نیست»
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
♻️ از جـمـله عـوامـل مـؤ ثـّر در زنـدگی، تحصیل و مبارزات امام(ره) برنامه ریزی صحیح و پایبندی به نظم بوده است.
♻️یکی از شاگردان ایشان در این باره می گوید:
(نـظم دقیق در زندگی. .. از ویژگیهای معروف امام است که شاید از زبان دیگران مکرر شنیده بـاشـیـد، بـه راسـتـی عـجـیـب بـود که حتی برای مطالعه و قرائت قرآن و کارهای مستحب و حتی زیارتها و دعاهایی که در وقت خاصی هم وارد نشده بود، وقت خاصی را تنظیمی کرده بودند و هـر کـاری را بر طبق همان زمان بندی و تنظیم خاص انجام می دادند، به طوری که برای هر کس کـه مـدتـی بـا ایـشـان مـاءنـوس و مـعـاشـر مـی شـد، مـشـخـص بـود کـه در چـه سـاعـتـی، مـشـغـول چه کاری و انجام چه عملند، اگر چه در حضور ایشان نباشد و فرسنگها از محضرشان دور و جدا باشد.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
🌹خیلی هوای فقرا را داشت. قسمت زیادی از حقوقش را به فقرا و مستمندان می داد. یک بار طلبی را که از محل کارش داشت گرفت و در جواب ما که گفتیم: می خواهی با این پول چه کنی؟
گفت: به یکی از اقوام می دهم که یک ماشین بخرد و با آن کار کند تا زندگی اش را بچرخاند.
🌹بارها به دوستانش گفته بود که مدیونید اگر پول بخواهید و به من نگویید ....
یکی از اقوام گفت، یک بار دیدم یک زن غریبه ای زیر عکس مهدی در میدان قیام نشسته بود و گریه می کرد. پرسیدم: شما این شهید را می شناسید؟ گفت: این جوان چندین سال بود که به بچه های یتیم من کمک می کرد و احوال ما را جویا می شد.
🌹مادر شهید می گوید: هر بار از او می پرسیدم که پول هایت را چه می کنی و آیا سبد کالایی به تومی دهند یا خیر تنها یک جواب می داد و آن اینکه "مادر مگر چیزی نیاز داری". نمی گفت که اینها را به کسی می دهد.
🌹همیشه میگفت "مادر هر چیز که میدهیم مال ما است ولی مابقی چیزها برای دنیاست". بعد از شهادتش بود که تازه فهمیدم چه میکرده و کجاها کمک رسانی می کرد.
♻️وی از واریزهای اول ماه مهدی در شورای محله سخن به میان می آورد و بیان می دارد: پس از شهادتش اعضای شورای محله گفتند که در ابتدای هر ماه کمک هایی را برای نیازمندان می آورد و طی دو ماه مانده به عید کمک هایی را برای نیازمندان تهیه و تدارک می دید.
📚راوی مادر شهید عزیزی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
6.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️سخنرانی حاج آقا دانشمند
🎬 خانه پادگان نیست
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
🔵 آسیب رساندن به دیگران به هنگام عصبانیت، تحکم و دستوری صحبت کردن در محل کار، سهلانگاری در نگهداری از وسایل امانت گرفته شده، تند صحبت کردن فرزند با پدر یا مادر و هزاران مورد دیگر از جمله اتفاقاتی است که موجب به وجود آمدن حس ناراحتی و کینه در شخص مقابل میشود.
🔵بدون شک روش معذرت خواهی و جبران در هر یک از این موقعیتها با هم متفاوت است. اما در هر صورت عذرخواهی کردن فقط یک ژست اجتماعی نیست و وظیفه یک انسان بالغ این است که برای جبران عواقب اشتباهاتش اقدام صحیحی بکند.
🔵اینکه اشتباهمان را انکار کنیم یا نسبت به آن بیتفاوت باشیم، طرف مقابل را دچار احساس خشم و کینه بیشتری میکند.
🔵 طبق گفته روانشناسان بیشتر افکار منفی حاصل وجود کینه در فکر و ذهن فرد است و از نظر جسمی کینه مانند یک جنگ داخلی در بدن عمل میکند به این صورت که هورمونهای آزاد شده باعث بالا رفتن رفتن فشار خون و تپش قلب شود.
🔵 واکنش شخص خاطی نسبت به عذرخواهی کردن، نمایشی از میزان عزت نفس او نیز هست. مقاومت نکردن افراد در برابر عذرخواهی از دیگران و اقدام به جبران اشتباهشان وقتی که واقعا مقصر هستند، نشان دهنده عزت نفس است.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
قضاوت در رسانه ها ، دودی که اول چشما👀ن خودِ ما را خواهد سوزاند🔥🌚 …
🌐یکی از مشکلاتی که در پی همه گیر شدن شبکه های اجتماعی📲 رخ داد مشکلی است به نام قضاوت زود هنگام.
ما انسان ها تنها از داخل یک قاب ۵ یا ۶📱 اینچی ماجرا را آن هم نه به صورت کامل بلکه از منابع مختلف میشنویم و گاهی بدون حتی جزئیات میشنویم.
و متاسفانه بر همین اساسِ بی اساس، به راحتی افراد را قضاوت میکنیم.
قضاوت کردن در فضای مجازی راحت است.
و کسی نیست که انسان را مواخذه کند و در صورت جویا شدن افراد مختلف؛تنها با زدن یک دکمه و بلاک کردن آنها دیگر خبری از آن ها نخواهد بود.
اما آیا اطلاع دارید که با همین قضاوت های نابجا و زودهنگام چه زندگی های از هم پاشیده است و چه صدمات جبران ناپذیری به دیگران وارد شده؟
در دنیای واقعی نیز پس از تحقیق بسیار و پرس و جو از همه طرف های ماجرا میتوان دیگران را قضاوت کرد؛
پس چطور به خودمان اجازه میدهیم دیگران را بدون داشتن اطلاعات کامل فضاوت کنیم؟
قضاوت های نادرست در رسانه ها علاوه بر خراب کردن زندگی دیگر افراد، تاثیر مستقیم بر روی زندگی خود شخص قضاوت کننده نیز خواهند داشت.
افرادی که با کوچکترین نظری ابراز عقیده میکنند و دیگران را سرزنش میکنند؛ تنها خودشان را به عنوان انسان هایی نادان و ناآگاه جلوه میدهند.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et