eitaa logo
آموزش همگانی
119 دنبال‌کننده
172 عکس
118 ویدیو
3 فایل
آموزش همگانی برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری
مشاهده در ایتا
دانلود
فعالسازی رمز دو مرحله‌ای نگهبانی در مقابل هک و نفوذ: هرگونه خبر در خصوص ثبت‌نام و یا پرداخت سود سهام عدالت را تنها از طریق رسانه‌های رسمی دنبال کرده و از کلیک کردن بر روی لینک‌های ارسالی در پیام رسان های داخلی به جد پرهیز کنید. در صورت دریافت پیام ثبت نام سهام عدالت از سمت افراد آشنا در پیام رسان های داخلی، احتمال هک اکانت وی را بدهید.
توکن جعلی با عنوان کمک به خیریه با توجه به نزدیک شدن به ماه محرم و ایام عزاداری سالار شهیدان، مجرمان سایبری با سوءاستفاده از عقاید مذهبی شیعیان نسبت به ارائه توکن های جعلی با اسامی مرتبط با این ایام جهت سرمایه گذاری و با وعده کمک به بنگاه های خیریه اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می نمایند.
مراقبت در زمان دانلود فایل‌های چند رسانه‌ای ویژه با توجه به فرارسیدن ماه محرم ‌و استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی، مجرمین سایبری ممکن است اقدام به قراردادن نماهنگ، کلیپ و نرم‌افزاهای مرتبط با این مراسم‌ها در سطح گروه‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی کنند چرا که یکی از راه‌های سرقت اطلاعات کاربران، ارسال بدافزار در قالب فایل‌های ضمیمه شده است که کاربر به هنگام دانلود و نصب برنامه مجوزهایی از قبیل دسترسی به دفترچه تلفن، پیامک‌ها، تماس‌های تلفنی و ... را به نرم‌افزار داده و این‌گونه به مجرمان سایبری اجازه نفوذ به تلفن همراه قربانی را می‌دهد. از این رو به کاربران فضای مجازی توصیه می‌شود که برای دانلود برنامه‌ها و فایل‌های خود حتما از طریق منابع معتبر اقدام کنند و به هیچ عنوان به پیام‌ها یا کانال‌ها در شبکه‌های اجتماعی اطمینان نکنند.
کلاهبرداری با شگرد ثبت نام آنلاین کلاهبرداران و مجرمین سایبری با استفاده از تبلیغات فریبنده در خصوص ثبت نام در کلاس‌های آنلاین و با ارائه تخفیفات ویژه، کاربران را فریب داده و با هدایت آنان به صفحات و درگاه‌های جعلی اقدام به سرقت اطلاعات بانکی می‌کنند.
در این شیوه از کلاهبرداری مجرمین سایبری با استفاده از تماس تلفنی و ارائه اطلاعات شخصی شما بدون ذکر منبع، با اظهار اینکه شما در قرعه کشی برنده شده اید سعی در جلب اعتماد شما دارند. که پس از دریافت اطلاعات حساب و کارت بانکی، اقدام به دریافت رمز دوم و در نهایت حساب بانکی شما را خالی می کنند .
کلاهبرداران با استفاده از دستگاه اسکیمر اقدام به کپی اطلاعات کارت بانکی شهروندان می نمایند.به شهروندان توصیه می گردد هنگام پرداخت و خرید ، خودشان نسبت به کشیدن کارت عابر در دستگاه کارت خوان اقدام کنند و از افشای رمز آن در جمع دیگران خودداری کنند.
پیام های دریافتی از شماره های شخصی و یا در پیام رسان های داخلی یا خارجی با عنوانی همچون ثنا،ابلاغیه قضایی،شکوائیه علیه شما و ... جعلی و برای سرقت اطلاعات حساب شماست.
فریب آگهی جعلی کار در منزل را نخورید مردم در برخورد با این آگهی ها باید هوشیار بوده و به خاطر داشته باشند که پلیس فتا هیچ‌ گونه مجوزی برای فعالیت تجاری، فرهنگی وغیره در بستر اینترنت صادر نمی‌کند و آگهی های تبلیغاتی که با درج کردن مجوز از پلیس فتا در فضای مجازی فعالیت دارند؛ کلاهبرداری است.
شهروندان عزیز به‌هیچ‌عنوان به افرادی که در تماس‌های تلفنی با وعده‌های دروغین از شما رمزهای عبورتان را درخواست می‌کنند، اعتماد نکنید و همواره از رمزهای عبور قوی استفاده نمایید!
پیامک های قوه قضاییه فاقد لینک ( آدرس های اینترنتی ) بوده و مشاهده ابلاغیه هیچ هزینه ای ندارد
کلاهبرداری با استفاده از سامانه خرید و فروش اینترنتی لاستیک دولتی مجرمان سایبری با وعده های وسوسه انگیز و تبلیغات دروغین فروش محصولات پایین تر از قیمت بازار و اعلام روش پرداخت به صورت رمز ارز ، اطلاعات هویتی و محرمانه کاربران ( کارت خودرو ، کدملی ، شماره کارت بانکی ، اطلاعات محرمانه کیف پول ارز دیجیتال ، شماره تلفن ، آدرس و ...) را اخذ نموده و از شهروندان کلاهبرداری می نمایند. لذا به شهروندان توصیه می شود جهت داشتن خریدی مطمئن و ایمن ، صرفا به وب سایت رسمی شرکت های تولید کننده لاستیک داخلی مراجعه نموده و از ارسال مدارک هویتی و محرمانه برای افراد ناشناس ویا وب سایت های نامعتبر اکیدا خودداری شود.