eitaa logo
آموزش همگانی
115 دنبال‌کننده
172 عکس
117 ویدیو
3 فایل
آموزش همگانی برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری
مشاهده در ایتا
دانلود
کلاهبرداری با استفاده از سامانه خرید و فروش اینترنتی لاستیک دولتی مجرمان سایبری با وعده های وسوسه انگیز و تبلیغات دروغین فروش محصولات پایین تر از قیمت بازار و اعلام روش پرداخت به صورت رمز ارز ، اطلاعات هویتی و محرمانه کاربران ( کارت خودرو ، کدملی ، شماره کارت بانکی ، اطلاعات محرمانه کیف پول ارز دیجیتال ، شماره تلفن ، آدرس و ...) را اخذ نموده و از شهروندان کلاهبرداری می نمایند. لذا به شهروندان توصیه می شود جهت داشتن خریدی مطمئن و ایمن ، صرفا به وب سایت رسمی شرکت های تولید کننده لاستیک داخلی مراجعه نموده و از ارسال مدارک هویتی و محرمانه برای افراد ناشناس ویا وب سایت های نامعتبر اکیدا خودداری شود.
مجرمان سایبری با اهداف سوء و با برقراری تماس تلفنی با کاربران به بهانه فعالسازی اینترنت 5G، اطلاعات هویتی کاربران را دریافت و اقدام به کلاهبرداری از آن‌ها می‌کنند.
کلاهبرداری اسکیمر فروشنگان سیارکلاهبرداران با استفاده از دستگاه اسکیمر اقدام به کپی اطلاعات کارت بانکی شهروندان می نمایند.به شهروندان توصیه می گردد هنگام پرداخت و خرید ، خودشان نسبت به کشیدن کارت عابر در دستگاه کارت خوان اقدام کنند و از افشای رمز آن در جمع دیگران خودداری کنند.
کلاهبرداران سایبری با استفاده از ترفندهای مهندسی اجتماعی اقدام به برقراری تماس یا ارسال پیامک های جعلی نموده و با ادبیاتی جذاب و فریبنده اعتماد کاربران را جلب و از آنان کلاهبرداری می کنند.
برای رهن و اجاره خانه بیعانه پرداخت نکنید کلاهبرداران با درج آگهی های جعلی اجاره و رهن خانه و آپارتمان با قیمـت های ارزان و اغـوا کننده، شهروندان را فریـب می دهند و پس از دریافـت مبلغی به عنوان بـیعانه، آگهی را حذف می کنند.
بدافزار در نقش فیلترشکن! عملکردهای اصلی این بدافزار شامل ضبط ورودی کاربر، گرفتن اسکرین شات، سرقت داده های حساس مرورگر، بارگیری ماژول های اضافی و تعویض آدرس های ارزهای دیجیتال در کلیپ بورد برای ربودن تراکنش ها است.
کلاهبرداران سایبری با ارائه تبلیغات کذب و فریبنده باعنوان ثبت نام و اعزام زوار به مراسم اربعین به‌دنبال سرقت اطلاعات بانکی و شخصی افراد هستند، کاربران برای جلوگیری از سرقت اطلاعات بانکی و شخصی خود در فضای مجازی از نصب نرم‌افزار و یا کلیک بر روی لینک‌های ارسالی از طرف افراد ناشناس خودداری نمایند.
کلاهبرداری با ترفند صیغه‌یابی و همسریابی‌ مجرمان سایبری با هویت‌های جعلی، و با راه‌اندازی سایت‌ها و کانال‌هایی با عناوین همسریابی، صیغه‌یابی، همدم‌یابی، ازدواج موقت و با تبلیغات اغوا کننده کاربران را به لینک‌های فیشینگ هدایت کرده و اقدام به کلاهبرداری و سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی آن‌ها می‌کنند.
مجرمین سایبری با سوء استفاده از ایام اربعینی حسینی با شگردهای مختلف قصد کلاهبرداری از شهروندان را دارند. از این رو شهروندان در صورت مواجهه با پیام هایی مبنی بر جمع آوری نذورات و کمک به موکب های اربعین، دریافت ارز و یا وام ویژه زائرین اربعین حسینی و همچنین تبلیغاتی مبنی بر دریافت فوری گذرنامه تنها به مراجع رسمی و شناخته شده مراجعه کرده و به اینگونه تبلیغات در شبکه های اجتماعی و یا منابع نامعتبر اعتماد نکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توضیحات رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در خصوص روش حذف صفحات جعلی و تصاویر خصوصی در پیام رسان های ایرانی و اینستاگرام
برخی مجرمان با درج تبلیغات و آگهی در سایت و شبکه های اجتماعی مبنی بر دریافت هدیه اینترنت رایگان به زائران اربعین افراد را به درگاه های جعلی هدایت و سپس اقدام به برداشت و سرقت از حساب های بانکی آنها می نمایند.
زائران اربعین حسینی؛ از پرداخت بیعانه برای رزرو خودرو خودداری کنید مجرمین سایبری با سوء استفاده از ایام اربعینی حسینی با شگردهای مختلف قصد کلاهبرداری از شهروندان را دارند. یکی از این روش ها درج آگهی خودرو بین شهری برای انتقال زائرین به مرزهای کشور است، بدین منظور توصیه می شود، زوار گرامی قبل از واریز هرگونه وجهی حتی مبالغ کم به‌ عنوان بیعانه ، از سلامت و صحت خودرومورد نظر اطمینان حاصل و پرداخت وجه را به بعد از حضور در محل موکول نمایند.
مراقب دریافت پیام مشکوک از سوی دوستان و آشنایان خود باشید! مجرمان سایبری با نفوذ به تلفن همراه افراد و دسترسی به دفترچه تلفن، اقدام به به مخاطبان قربانی می‌کنند. در متن پیامک های ارسالی از کاربر خواسته می شود به یک لینک مراجعه کند. از آنجایی که این پیام از طرف یک فرد آشنا ارسال شده و دارای مضمونی اغوا کننده هست لذا کاربران بسیاری می توانند گرفتار دام کلاهبردار شوند. از این رو در صورتی که پیامکی اغوا کننده همچون دریافت سود سهام عدالت یا نظایر آن از دوستان یا نزدیکان خود دریافت کردید به آن اتوجه نکرده و صحت آن را از مراجع معتبر بررسی کنید.
زائران اربعین حسینی؛ مراقب در مسیر راهپیمایی اربعین باشند مجرمین سایبری با سوء استفاده از ایام اربعینی حسینی و با استفاده از دستگاه اسکیمر اقدام به کپی اطلاعات کارت بانکی شهروندان می‌نمایند. به زائرین حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) توصیه می گردد هنگام پرداخت و خرید از فروشندگان سیار، خودشان نسبت به کشیدن کارت در دستگاه کارت خوان اقدام و رمز آن را وارد کنند.
مراقب و باشید مجرمان سایبری با استفاده از کیلاگرها برای سرقت اطلاعات و رمزهای عبور که از طریق صفحه‌کلید وارد می‌شود، استفاده می‌کنند. به همین دلیل هرگز : از منابع ناشناس نرم افزار نصب نکنید و به دسترسی هایی که به نرم افزارها می دهید دقت داشته باشید.
تایید دو مرحله ای ، سدی در مقابل مجرمان سایبری قابلیت تایید دو مرحله ای شبکه های اجتماعی می تواند از ورود غیر مجاز کلاهبرداران و هکرها به حساب کاربری خود جلوگیری کنید. 1.با فعال سازی ، امنیت حساب کاربری شما بسیار بالا می‌رود و احتمال هک شدن حساب شما به شدت کاهش می‌یابد. 2.با فعال سازی رمز دو مرحله‌ای، برای ورود به حساب کاربری شما نیاز به دو مرحله تأیید هویت دارید، بنابراین افرادی که نمی‌خواهید به حساب کاربری شما دسترسی پیدا کنند، نمی‌توانند وارد حساب شما شوند. 3. با فعال سازی رمز دو مرحله‌ای، هر زمان که شخصی به حساب کاربری شما وارد می‌شود، به شما اطلاع داده می‌شود و در صورت ورود غیرمجاز، می‌توانید اقدامات لازم را انجام دهید. 4. بسیاری از شبکه های اجتماعی امکان فعال سازی رمز دو مرحله‌ای را فراهم کرده‌اند، بنابراین می‌توانید این قابلیت را برای حساب کاربری خود در تمام شبکه های اجتماعی که استفاده می‌کنید، فعال کنید. 5. فعال سازی رمز دو مرحله‌ای بسیار ساده و سریع است و تنها چند دقیقه به طول می‌انجامد.
ممنوع مجرمان سایبری با درج آگهی‌های دروغین در سایت های واسط، کاربران را فریب داده و در ازای ارائه خدمات یا فروش کالا مبالغی را تحت عنوان بیعانه دریافت می‌‌کنند و پس از واریز وجه از سوی کاربر، ارتباط خود را قطع کرده و دیگر پاسخگو نخواهند بود.پیش از حصول اطمینان از صحت ادعای آگهی‌دهنده، هیچ بیعانه ای پرداخت نکنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای هک شدن پیامرسان موبایلی یکی از مسئولین توضیحات سرهنگ رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا در مورد هک شدن پیامرسان یکی از مسئولین
چهار راهکار اساسی برای تشخیص
تا کالایی را از نزدیک ندیده اید به هیچ وجه مبلغی را به عنوان ودیعه واریز نکنید و بعد از دریافت کالا و اطمینان از کیفیت و قیمت آن ، اقدام به پرداخت وجه کنید.
در خریدها صرفا به رسید ارئه شده اعتماد نکنید و با بررسی حساب بانکی و سابقه پیام ها از واریز وجه اطمینان حاصل کنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقب آگهی‌های جعلی و اغوا کننده باشید مجرمان با ثبت آگهی‌های سوری با قیمت بسیار پایین و وسوسه‌انگیز در سایت‌های خرید و فروش یا کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی با جلب اعتماد قربانیان خود آنان را فریب داده و درخواست واریز وجه به عنوان بیعانه برای رزرو اجناس را می‌کنند. بعد از واریز وجه از سوی شهروندان ضمن اینکه هیچ کالایی برای آن‌ها ارسال نمی‌شود، دیگر شما تبلیغات آن کالا را نمی‌بینید و فروشنده دیگر پاسخگوی تماس‌های فرد نیست و یا کالای بی‌کیفیت را برای خریداران ارسال می‌کند.
17.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هشدار پلیس فتا در خصوص رد و بدل شدن محتوای نامناسب بین دانش آموزان در شاد -تمهیداتی متفاوت برای پیشگیری از آسیب‌های محتوایی فضای مجازی برای کودکان -سیمکارت کودکان با طبقه‌بندی سنی را می‌توان به صورت رایگان دریافت کرد! 👤 سرهنگ علی محمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا
به پیام های دریافتی از سر شماره های شخصی اعتماد نکنید و به هیچ عنوان وارد لینک های جعلی ارسالی نشوید.
نکات مهم در یک خرید اینترنتی امن 1- به آگهی فروش هرگونه کالا با مبلغ زیر عرف بازار مشکوک شوید. 2- از پرداخت هرگونه وجه تا قبل از دریافت کالا امتناع کنید. 3- همه ی فروشگاه‌های مورد تایید باید دارای نماد اعتماد الکترونیکی در معرض دید بازدیدکنندگان باشد. 4- آدرس فروشگاه اینترنتی حتما باید با عبارت https شروع شده باشد. 5- از صفحاتی که به صورت ناخواسته در زمان ورود به سایت شما را به آدرس های فروش کالا انتقال می دهند خرید نکنید
مجرمان سایبری با وعده اعطای وام با مبالغ بالا و سود کم تحت عناوینی نظیرهزینه تشکیل پرونده و استعلام بانکی، مبالغی را از متقاضیان دریافت و دیگر پاسخگو نیستند.از این رو به هیچ عنوان برای دریافت وام به صفحات شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی فاقد مجوز مراجعه نکنید و به خاطر داشته باشید دریافت مبالغی تحت عناوین هزینه تشکیل پرونده و استعلام بانکی قبل از واریز وام و مراجعه به بانک شگردی برای کلاهبرداری است.
پیام جعلی سهام عدالت مجرمان سایبری با ارسال پیامک‌ یا پیام هایی از طریق شبکه های اجتماعی تحت عنوان ثبت نام برای دریافت سود 5میلیون تومانی سهام عدالت یا ثبت نام جاماندگان سهام عدالت شهروندان را به صفحات فیشینگ هدایت کنند و آنها را در دام گرفتار می کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راه های مقابله با 1.مطمئن‌ترین درگاه‌های پرداخت که از سوی آن اقدام به خرید اینترنتی می‌کنیم درگاه پرداخت بانک مرکزی به آدرس htts://shaparak.ir است 2.آدرس دامنه سایت را با دقت مطالعه و بررسی کنیم، گاهی افراد مهاجم فقط یکی دو حرف از ادرس دامنه اصلی را اضافه یا کم می‌کنند.
26.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در خریدهای آنلاین خصوصا از سایت های واسطه گر اینترنتی، قبل از احراز هویت فروشنده و اطمینان از کیفیت و قیمت کالا، اقدام به پرداخت وجه نکنید. پرداخت هرگونه وجه قبل از دریافت کالا و تحت هر عنوان(بیعانه،رزرو کالا و ...) نمی تواند تضمین کننده امنیت حساب بانکی و جلوگیری از وقوع کلاهبرداری از شما باشد.