روح واحد.mp3
2.42M
💠 روز بیست و چهارم ماه #جمادی_الاول 1443
🔹 روح واحد
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 روح واحد
🔹 ﴿لَوْلاَ إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنفُسِهِمْ خَیراً﴾؛ فرمود شما یك روحید! نفرمود نسبت به یکدیگر؛ مثل ﴿لاَ تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ﴾ یا ﴿فَإِذَا دَخَلْتُم بُیوتاً فَسَلِّمُوا عَلَی أَنفُسِكُمْ﴾. اصلش در سوره مباركه «حجرات» به این صورت آمده است; آیه ده سوره «حجرات»: ﴿إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ﴾، از این بالاتر همان آیه سوره مباركه «نور» است كه ﴿فَإِذَا دَخَلْتُم بُیوتاً فَسَلِّمُوا عَلَی أَنفُسِكُمْ﴾. گرچه اگر كسی وارد منزل شد كسی در منزل نبود هم بگوید: «السلام علینا» ولی فرمود اگر کسی بود سلام بكند؛ این سلام بر دیگری را سلام بر خود می داند. #جامعه_در_حقیقت_یك_روح است, اگر جامعه یك روح است فرمود زن ها و مردها چرا نسبت به خودشان حُسن ظن ندارند؛ فرمود نسبت به خودشان! یعنی آبروی دیگری آبروی شماست، آبروی شما آبروی دیگری است؛ به منزله برادرید در یك مرحله، #به_منزله_نفس_واحدید در مرحله دیگر.
🔹 فرمود چرا این كار را نكردند با اینكه اینها #یك_نفس هستند: ﴿لَوْلاَ إِذْ سَمِعْتُمُوهُ﴾ آن افك را, افك یعنی از حق به باطل رفتن، از صدق به كذب رفتن، از خیر به شرّ رفتن، از حَسَن به قبیح رفتن، مصروف داشتن بیجا را می گویند افك؛ فرمود چرا اینها وقتی این افك را شنیدند، به خودشان حُسن ظن نداشتند؛ یعنی #آبروی_دیگری آبروی شماست، چرا نسبت به خودتان حُسن ظن ندارید؟! نفرمود نسبت به دیگری! ﴿لَوْلاَ إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنفُسِهِمْ خَیراً﴾ مثل ﴿فَسَلِّمُوا عَلَی أَنفُسِكُمْ﴾؛ شما یك روحید، اگر یك روحید وقتی وارد اتاق شدید به خودتان سلام بكنید، با اینكه انسان دارد به دیگری سلام می كند! شما یک روحید، چرا نگفتید این افكِ مُبین است چرا جلوی این تهمت را نگرفتید؟!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نور جلسه 7
تاریخ: 1390/07/28
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جلد سوم از مجموعه کتاب عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری منتشر شد
🔸 به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلد سوم کتاب ارزشمند «عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» اثر گرانقدر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسراء، منتشر شد.
🔸 #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی که بر مبانی حکمت متعالیه و عرفان نظری تسلط دارند، به تعلیمِ شرحِ قیصریِ فصوص در سایه نظر به دیگر شرح ها و کتابهای عرفانی و با استفاده از مبانی حکمت متعالیه پرداخته اند. این نکته توجه پذیر است که به دلیل اُلفت قیصری و دیگر شارحان فصوص به حکمت مشائی نتوانسته اند آن گونه که درخور مطلب است به تبیین استدلالی مبانی عرفان نظری بپردازند. از این رو معظم له با تسلطی که بر مبانی حکمت متعالیه داشته اند، به فراخور بحث با نگاه انتقادی به شرح قیصری و متن فصوص برخی نکات ارزشمند را یادآوری کرده اند. پیش بینی می شود این مجموعه در 16 مجلد تنظیم و منتشر شود.
علاقه مندان به تهیه آثار آیتالله العظمی جوادی آملی می توانند به سایت www.nashresra.ir مراجعه کنند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
💠 نشست علمی نقد کتاب «سیاست الهیه در حکمت متعالیه»
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نشست علمی نقد کتاب «سیاست الهیه در حکمت متعالیه (شرح مشهد پنجم از شواهد الربوبیّه)» تالیف حجت الاسلام والمسلمین #مرتضی_جوادی_آملی به همت مجمع عالی حکمت اسلامی و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پنج شنبه ۹ دی ۱۴۰۰ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ به صورت مجازی و حضوری (محدود، با رعایت پروتکل های بهداشتی) برگزار می گردد.
🔸 این نشست علمی با حضور کارشناسان محترم حجج اسلام، مرتضی جوادی آملی، دکتر عبدالحسین خسروپناه و دکتر علی رضائیان و دبیر علمی دکتر شریف لک زایی برگزار خواهد شد.
لینک شرکت در جلسه:
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
http://hekmateislami.com/live
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 بصیرت
🔹 ما مشكلمان #فقدان_بصیرت است؛ زیرا انسان كمالش در این است كه هم از اندیشه های علمی ناب برخوردار باشد و هم از انگیزه های صحیح، تا #عمل_صالح از او صادر بشود؛ این مطلب اول. مطلب دوم این است كه در حوزه ها و دانشگاه ها #اندیشه_های_صحیح را به انسان منتقل می كنند، انسان با درس خواندن و با مطالعه كردن، عالم می شود؛ اما این علم بخواهد به انگیزه منتهی بشود و نیروی اجرایی بدن را وادار كند كه عزم پیدا كند اولاً، بعد به دنبال آن عزم كار كند ثانیا،ً این آسان نیست.
🔹 مراكز علمی مثل حوزه ها و دانشگاه ها متولیان جزم اند، #جزم_سازی می کنند؛ یعنی با برهان، مطلبی را به انسان منتقل میكنند و انسان، عالم می شود؛ اما تا این جزم علمی به آن #عزم_عملی تبدیل بشود و منتقل بشود خیلی طول می كشد. سرّش آن است كه دستگاهی كه عزم را و اراده را و نیت را می سازد آزاد نیست. اگر دستگاهی كه تولید كننده نیت و اراده و عزم و امثال اینها بود آزاد بود، هر عالِمی عادل می شد و هر كسی مطلبی را فهمید فوراً تصمیم می گرفت و عمل می كرد؛ لكن اینچنین نیست. این دستگاه عزم یعنی دستگاه عملی هم از بیرون در منطقه حسّ با یك سلسله علل و عوامل رو به روست و هم از درون #گرفتار_وسوسه است.
🔹 حالا ما چه كنیم كه آن اندیشه هایمان به انگیزه تبدیل بشود و بشویم #عالم_با_عمل تا بصیرت پیدا كنیم؟ ما برای اینكه ـ ان شاء الله ـ اهل بصیرت بشویم این بخش های عملی مان را باید كنترل كنیم؛ یعنی آنچه را كه می خوانیم، وقتی عمل بكنیم، در محدوده عمل، این خیلی به ما كمك می كند، وقتی به ما كمك كرد، شیطان در محدوده بیرون راه پیدا نمی كند، مانع بیرونی كه نیامد درون را هم بالأخره انسان می تواند با #جهاد_درونی رام بكند برای اینكه از لحاظ بیرون تأمین شده است.
#روز_بصیرت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1383/02/28
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره217
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_سفره
🔸 امیرموٴمنان (علیه السلام) می فرماید: ریزه های سفره را بخورید كه شفای هر دردی است.[1]
راوی می گوید: در محضر امام جواد (علیه السلام) به خوردن غذا پرداختم. پس از برداشتن سفره خادم آمد تا خرده های غذا را جمع کند. آن حضرت به او فرمود: [در صحرا] غذاهای ریخته شده از سفره را جمع نکنید، حتی اگر ران گوسفندی باشد و در خانه وارسی كرده، جمع کنید.[2]
[1] . كُلُوا مَا یسْقُطُ مِنَ الْخِوَانِ، فَإِنَّهُ شِفَاءٌ مِنْ كُلِّ دَاءٍ (تحف العقول، ص103).
[2] . مَا كَانَ فِى الصَّحْرَاءِ فَدَعْهُ وَلَوْ فَخِذَ شَاةٍ وَ مَا كَانَ فِى الْبَیتِ فَتَتَبَّعْهُ وَ الْقُطْه (الفقیه، ج3، ص356).
.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 164.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جلد 61 «تفسیر تسنیم» منتشر شد
🔹 به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء، جلد 61 تفسیر گران سنگ تسنیم اثر مفسر بزرگ قرآن کریم، آیت الله العظمی جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز نشر اسراء، منتشر شد.
جلد 61 تفسیر تسنیم، به تفسیر آیات 35 تا 64 سوره مبارکه نور و آیات 1 تا 40 سوره مبارکه فرقان اختصاص دارد.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی آیسیسکو در سال 1385 تفسیر تسنیم را به عنوان «تحقیق برتر در عرصه مطالعات اسلامی و قرآنی» برگزیده است.
علاقه مندان به تهیه آثار آیتالله العظمی جوادی آملی میتوانند به سایت www.nashresra.ir مراجعه کنند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 حیات بهشتی
🔸 خدا دو تا حرف دارد: یکی اینکه بهشت را معرفی می کند که در بهشت چه خبر است و یکی هم اینکه #مردان_مؤمن چگونه زندگی می کنند... .
👇👇👇👇👇
💠 حیات بهشتی
🔸 خدا دو تا حرف دارد: یکی اینکه بهشت را معرفی می کند که در بهشت چه خبر است و یکی هم اینکه #مردان_مؤمن چگونه زندگی می کنند. درباره بهشت فرمود هیچ مشکلی در بهشت نیست؛ در بهشت اصلاً کینه نیست، قهر نیست، دشمنی نیست، آن گاه در سوره «حشر» فرمود #مردان_الهی همین خواسته را از خدا دارند، می گویند: ﴿لا تَجْعَلْ فی قُلُوبِنا غِلاًّ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾؛ مردان الهی به خدا عرض می کنند خدایا در دل ما کینه هیچ کس را قرار نده! این کم نعمتی نیست! یعنی ما می خواهیم #بهشت_زندگی_کنیم، ما می خواهیم شهرمان را بهشت کنیم، دیگر مرتب شکایت بکنیم، سراغ دستگاه قضایی برویم و دعوا راه بیندازیم و اینها نباشد، پس می شود!
🔸 اینکه به ما می گویند هر حرفی می خواهید بزنید اول «بِسْمِ اللَّهِ» بگویید یعنی چه؟ این دو تا پیام دارد؛ البته نام خداست، ثواب دارد؛ اما یک #قرنطینه است، آدم هر حرفی که بخواهد بزند، اگر اول «بِسْمِ اللَّهِ» بگوید، این مثل #ایست_بازرسی است، یک قرنطینه است، این حرفش یا واجب است یا مستحب، دیگر فحش و بد و غیبت و اینها که نیست، زیرا آدم نمی تواند حرف بد بزند، اولش بگوید: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم»! راه را به ما نشان دادند؛ جایی میخواهیم برویم، حرفی می خواهیم بزنیم، غذایی می خواهیم بخوریم، تجارتی می خواهیم بکنیم، معامله ای بکنیم، اول زیر لب بگوییم: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم»؛ به ما دستور دادند! این «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم»، یک #قرنطینه است، آن وقت همه ما یا کار واجب میکنیم یا کار مستحب، پس می شود شهر را بهشت کرد.
آپارات:
https://aparat.com/v/sJmky
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع مردم و مسئولين آمل
تاریخ: 1395/10/06
🆔 @a_javadiamoli_esra
تعالی عقل و عدل.mp3
1.06M
💠 روز بیست و ششم ماه #جمادی_الاول 1443
🔹 تعالی عقل و عدل
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 تعالی عقل و عدل
🔹 زمان ظهور حضرت، زمان #حیات_جوامع_بشری است. آنچه در سوره مباركه «حدید» آمده است: ﴿اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یحْیی الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا﴾ گفتند وقتی حضرت ظهور كرد زمین زنده می شود؛ حیات زمین به داشتن #انسان_های_عاقل_عادل است؛ جامعه به عقل و عدل می رسد، وقتی جامعه به عقل و عدل رسید زنده می شود [و] جامعه زنده باعث #حیات_زمین خواهد بود.
🔹 ما برای اینكه #منتظر آن حضرت باشیم باید بر عقلمان بیفزاییم و بر عدلمان اضافه كنیم. عدل عبارت از آن است كه انسان هر چیزی را در جای خود قرار بدهد اما مهندسی این اشیاء به عهده چه كسی است، هر چیزی جایش كجاست و هر چیزی حدّش كجاست، آن را باید عقل بفهمد. عقل، چراغ است نه راه؛ عقل كارش در برابر وحی نیست، عقل كارش هدایت است چراغ است؛ از چراغ و سراج، كارِ صراط ساخته نیست. عقل می فهمد كه راهی هست، راهنمایی هست، راه آفرین هم هست، راهنماآفرین هم هست و آن توحید و نبوّت است و دین. هم به وسیله صراط می فهمد كه اشیاء جایشان كجاست، هم با عقل عملی كه «عُبِدَ به الرحمٰن و اكْتُسِبَ به الجِنان» اهل عزم می شود.
🔹 ما بعد از اینكه با چراغ عقل و نقل فهمیدیم صراط ـ یعنی دین ـ برای اشیاء چه حدّی مشخص كرده است و اهل عزم شدیم شروع می كنیم به كار كردن، این كار كردن ما می شود #عدل؛ اول حال است، بعد مَلكه است، بعد قوی تر [كه] بالاتر از ملكه می شود. این عدل محصول آن عقل است.
🔹 وجود مبارك حضرت كه ظهور كرد معجزه آن حضرت این است كه هم #عقل_جامعه را، هم #عدل_جامعه را، هم #اندیشه_جامعه را و هم #انگیزه_جامعه را بالا می برد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1388/05/16
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره218
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_سفره
🔸 پرخوری
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: خود را از غذا سیر نكنید، زیرا نور معرفت در دل هایتان خاموش می شود و هركس با شكم سبك نماز شب بخواند حورالعین پیرامونش می مانند[1]؛ نیز فرمود: دل هایتان را با پرخوری و پرنوشی نمیرانید، زیرا دل ها مانند زراعت اند كه آب بسیار آنها را نابود می كند.[2]
[1] . لا تَشْبَعُوا فَیطْفَأَ نُورُ الْمَعْرِفَةِ مِنْ قُلُوبِكُمْ وَ مَنْ بَاتَ یصَلِّى فِى خِفَّةٍ مِنَ الطَّعَامِ بَاتَتِ الْحُورُ الْعِینُ حَوْلَهُ (مكارم الاخلاق، ص150).
[2] . لا تُمِیتُوا الْقُلُوبَ بِكَثْرَةِ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ، فَإِنَّ الْقُلُوبَ تَمُوتُ كَالزُّرُوعِ إِذَا كَثُرَ عَلَیه الْمَاءُ (مكارم الاخلاق، ص149).
.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 164.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 گزارش تصویری دیدار رییس جمهور با آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و هیئت همراه در ادامه برنامه های خود در سفر استانی به شهر مقدس قم، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra